Mikko Rantanen, Mitch Marner och Jordan Binnington är tre spelare som ska ha nya avtal i sommar.
Nyheter

LISTA: Tio NHL-stjärnor som ska ha nya kontrakt i sommar

ANNONS

Den 30 juni löper de utgående NHL-kontrakten ut. Då blir även några av ligans största stjärnor kontraktslösa. Nedan listas tio av de största stjärnorna som ska förhandla nya, penningstinna kontrakt under sommarmånaderna.

Notera att samtliga tio spelare är så kallade restricted free agents (RFA:s). De blir således kontraktslösa den 1 juli om de inte hinner komma överens om ett nytt kontrakt, men respektive NHL-klubba har fortfarande rättigheterna till spelaren.

Mitch Marner, forward, Toronto

Förra sommaren var det William Nylander. Den här sommaren är det Mitch Marner. Den unge Torontostjärnan kommer från en enastående säsong med Leafs, där han producerade hela 94 poäng på 82 matcher. Förväntas få ett riktigt monsterkontrakt, men frågan är om Leafs har råd att behålla sin unge stjärna? Toronto har skeppat iväg Patrick Marleau för att skapa lönetaksutrymme, men det är inte säkert att det räcker för att kunna erbjuda det kontrakt som Marner är ute efter.

Mikko Rantanen, forward, Colorado

Coloradostjärnan följde upp en stark 2017/18-säsong med en ännu starkare fjolårssäsong. Rantanen har vuxit ut till en riktig stjärna i NHL under de senaste två åren och stod den gångna säsongen för 87 poäng på 74 grundseriematcher. Just nu är Nathan MacKinnon Avalanches bäst betalda spelare med 6,3 miljoner i lönetaksträff. Räkna med att Rantanen får ett betydligt mer välbetalt kontrakt än så i sommar.

Sebastian Aho, forward, Carolina

Ytterligare en ung, finsk forward som vuxit ut till en jätte i NHL de senaste säsongerna. Stod för 83 poäng på 82 matcher den gångna säsongen när han och Carolina tog hela ligan med storm. Nu går kontraktet ut och Aho förväntas få ett riktigt fint kontrakt. Enligt rapporter från News & Obeserver är varken Carolina eller Aho speciellt stressade över situationen. Målet är att ha ett nytt kontrakt på plats lagom till när träningslägret drar igång i september.

Brayden Point, center, Tampa Bay

Brayden Point tajmade in sin karriärs bästa säsong rätt bra. Tack vare sina 92 poäng (41+51) på 79 matcher med Tampa kan den 23-årige kanadensaren förvänta sig ett riktigt fett kontraktsförslag till nästa säsong. Enligt theScore förväntas Point få ett kontrakt värt närmare 8,5 miljoner dollar per år – inget dåligt lönelyft från de 650 000 dollar han tjänade den gångna säsongen.

Patrik Laine, forward, Winnipeg

Laine kommer från sin poängmässigt sämsta NHL-säsong i karriären, då han ”bara” producerade 50 poäng (30+20) på 82 grundseriematcher för Winnipeg. Finländaren har dock visat att han är en målskytt av absoluta världsklass under sina tre säsonger i Nordamerika och trots sin svagare säsong förväntas Laine få ett långtidskontrakt värt uppemot 8 miljoner dollar per säsong.

Brock Boeser, forward, Vancouver

Elias Petterssons lekkamrat Brock Boeser rapporteras vara långt ifrån nära en överenskommelse om sitt nya kontrakt med Canucks. Boeser har vuxit ut till en nyckelspelare i Vancouver sedan han slog sig in i ligan 2017 och enligt rapporter är amerikanaren redo att både ta ett kort- eller långtidskontrakt med Canucks. Sportsnets Doug MacLean har tidigare berättat att han tror att Boeser kommer att landa på ungefär 7,5 miljoner dollar i lönetaksträff.

Charlie McAvoy, back, Boston

Charlie McAvoy är arvtagaren till Zdeno Chara på Bostons blålinje och han förväntas även få betalt som det. Enligt The Athletics Dom Luszczyszyn kan McAvoy förvänta sig att landa ett sexårskontrakt värt 7,3 miljoner dollar per säsong. Det skulle göra honom till Bruins bäst betalde back nästa säsong. 21-åringen stod för 28 poäng (7+21) på 54 matcher för Bruins den gångna säsongen.

Zach Werenski, back, Columbus

Sedan han gjorde sitt första byte i Columbuströjan har Zach Werenski varit en av lagets stora nyckelspelare. Den gångna säsongen noterades 21-åringen för 44 poäng (11+33) på 82 grundseriematcher och ytterligare sex poäng på tio slutspelsmatcher för Blue Jackets. Nu går Werenskis avtal ut och enligt Alison Lukan på The Athletic kan Werenski tjäna sex miljoner dollar per säsong under de kommande åren.

Ivan Provorov, back, Philadelphia

Provorovs förhandlingar med Flyers har dragit ut lite mer på tiden än vad som först förväntades. Först trodde man att ett nytt avtal skulle vara på plats innan backbjässen åkte till Slovakien för att spela VM med Ryssland, men så blev inte fallet. Nu är vi inne i slutet av juni och ännu är inget kontrakt påskrivet. Backen förväntas dock bli kvar i Flyers även kommande säsong.

Jordan Binnington, målvakt, St. Louis

Om Brayden Point tajmade in sin karriärsbästa säsong lagom till sommarens kontraktsförhandlingar, vad gjorde då inte Jordan Binnington. När Binnington tog över förstaspaden i januari var laget bland de sämsta i ligan. När säsongens sista match var spelad var han, och Blues, Stanley Cup-mästare. Nu ska 25-åringen skriva nytt kontrakt, och enligt St. Louis general manager Doug Armstrong kommer att få en ”rejäl löneökning”. Inte så konstigt kanske, med tanke på att han tjänade 650 000 dollar den gångna säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 april
18:30 Skellefteå - Frölunda SHL
19:00 St Louis Blues - Seattle Kraken NHL
21:30 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Carolina Hurricanes NHL
måndag 15 april
02:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres NHL
01:00 Detroit Red Wings - Montreal Canadiens NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:30 New York Rangers - Ottawa Senators NHL
tisdag 16 april
03:30 Los Angeles Kings - Minnesota Wild NHL
03:30 Edmonton Oilers - San Jose Sharks NHL
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga