Igår 09:39

Efter starka säsongen – nu förlänger svenskforwarden med Chicago

Jacob Nilsson lämnade Mora för Chicago inför säsongen. Nu står det klart att det blir fortsatt spel i Nordamerika. Blackhawks och Nilsson är överens om ett nytt ettårskontrakt, meddelar klubben på sin hemsida. Efter en stark säsong i Mora belönades Jacob Nilsson med ett NHL-kontrakt med Chicago Blackhawks inför den här säsongen. Den här säsongen har i princip uteslutande handlat om AHL-spel i Rockford för 25-åringen. På 61 grundseriematcher noterades Nilsson för 32 poäng (15+17), en notering som var den femte bästa i Rockford. Tack vare sitt fina spel utsågs även Nilsson till lagets mest värdefulle spelare den här säsongen. Nu står det klart att det blir ytterligare ett år i Chicagos organisation. På sin hemsida meddelar Blackhawks att Nilsson skrivit på ett nytt ettårskontrakt värt 700 000 dollar. I Sverige har Nilsson tidigare representerat Mora, Tingsryd och Mörrum.

Igår 08:55

AHL-svenskarna heta – tre poäng av JVM-stjärnan

Rasmus Sandin är fortsatt stekhet i AHL. När Calder Cup-slutspelet drog igång under natten till lördagen stod 19-åringen för tre assist när Toronto kunde besegra Rochester med 4–1. Den svenske JVM-backen Rasmus Sandin har en riktigt stark vår bakom sig. 19-åringen från Uppsala stod för 17 poäng (1+16) på de 17 avslutande matcherna i AHL:s grundserie och när Calder Cup-slutspelet drog igång i natt visade Sandin inte prov på några som helst slutspelsnerver. 19-åringen stod för tre assist när hans Toronto kunde besegra Rochester med 4–1. Först spelade Sandin fram till Nicholas Baptistes 1–0-mål, innan svensken noterades för passningspoäng på Chris Muellers 2–0- och 3–0-mål. Även Pierre Engvall och Dmytro Timashov noterades i poängprotokollet i segermatchen, då båda stod för en assist vardera. *** Den tidigare Frölunda- och Djurgårdsbacken William Lagesson fick även han en bra start på AHL-slutspelet. 23-åringen sköt ett mål och spelade fram till ytterligare ett när Bakersfield vann över Colorado Eagles med 3–2. Sebastian Aho stod för en assist när hans Bridgeport kunde besegra Hershey med 3–2. Matchen avgjordes inte förrän i den femte perioden, då Kieffer Bellows kunde överlista Ilja Samsonov i Hershey-målet och således ge Bridgeport en 1–0-ledning i matchserien. Den tidigare HV71-forwarden Kevin…

14 april, 2019

Han gick upp i topp i svenskarnas backliga

Sebastian Aho hade en riktig pangkväll när hans Bridgeport besegrade Wilkes-Barre/Scranton Penguins med 5-2 på bortaplan. Inte mindre än tre assist levererades från svenskens klubba. Sebastian Aho avslutade inatt en riktigt bra grundserie för Bridgeport. Han bidrog nämligen med tre assist i matchen och slutade därmed på 46 (9+37) poäng under säsongen. I nattens match mot Wilkes-Barre/Scranton Penguins så slog han till med tre assists. Därmed tog han över ledningen i de svenska backarnas poängliga i AHL. Men då ska man veta att Calle Rosén har en match kvar med sitt Marlies. De två ligger just nu på samma poäng. I nattens match gjorde även svenskamerikanen Oliver Wahlström ett mål och en assist.

13 april, 2019

Tidigare JVM-målvakten vinnare i AHL-debuten

Efter att säsongen med HV71 tog slut förra veckan valde Felix Sandström att förlänga säsongen genom AHL-spel med Lehigh Valley Phantoms. Nu har den tidigare JVM-målvakten gjort debut i farmarligan – och det blev som vinnare. LÄS ÄVEN: Lämnar HV redan nu – avslutar säsongen i Nordamerika Förra veckan stod det klart att den tidigare JVM-målvakten Felix Sandström lämnar HV71 för att avsluta säsongen i Philadelphias farmarlag Lehigh Valley. 22-åringen åkte även över till Nordamerika i slutet av förra säsongen, dock utan att spela någon match. I natt fick Sandström emellertid chansen mellan Lehigh Valleys stolpar. 22-åringen storspelade i sin AHL-debut, då han stoppade 40 av 43 skott när Phantoms kunde besegra Providence Bruins med 4–3. Sedan tidigare står det klart att Sandström kommer att inleda nästa säsong med Phantoms i AHL. Det meddelade klubben i samband med att det stod klart att 22-åringen skulle avsluta årets säsong med laget. Lehigh Valley, som kommer att missa AHL-slutspelet, har en match kvar av grundserien – en hemmamatch mot Hartford Wolf Pack. *** Rasmus Asplund stod för ett mål och en assist när hans Rochester föll mot Binghamton med 3–4. Även Victor Olofsson noterades för ett mål i förlustmatchen. Den tidigare Skellefteåbacken Sebastian Aho kunde…

11 april, 2019

UPPGIFTER: Backen vänder hem till SHL

Rögle ser ut att få ett intressant tillskott till sin trupp nästa säsong. Enligt Helsingborgs Dagblad så har backen Niklas Hansson bestämt sig för att vända hem efter fyra år borta från klubben. Niklas Hansson lämnade det då allsvenska Rögle 2015 för att spela med HV71 i SHL. Den första säsongen blev en succé med 22 poäng för backen och det ledde fram till ett NHL-kontrakt med Dallas. Efter ytterligare en säsong med HV71 i SHL, som inte gick fullt lika bra, så åkte Hansson över Atlanten. Men det har inte blivit något spel i NHL, utan bara i AHL för farmarlaget Texas. Nu berättar Helsingborgs Dagblad att 24-åringen ska vara på väg hem och enligt tidningen så ska kontraktet redan vara påskrivet och han väntas presenteras inom kort.

9 april, 2019

Lämnar HV redan nu – avslutar säsongen i Nordamerika

Felix Sandström har gjort sin sista match i SHL på ett tag. Han lämnar nu HV71 och tar plats i Lehigh Valley. Redan under säsongen sades det från Philadelphiahåll att de förväntade sig att Felix Sandström skulle åka över till kommande säsong, och ansluta till klubben permanent. Nu bekräftar Flyers AHL-klubb Lehigh Valley Phantoms att Sandström åker över till Nordamerika redan nu. Därmed har den 22-årige målvakten av allt att döma gjort sin sista SHL-match på ett tag. Efter att ha varit utlånad till HV71 den gångna säsongen kommer den Brynäsfostrade målvakten avsluta säsongen i AHL, och inleda även kommande säsong där. Det skriver klubben på sin hemsida. Sandström avslutade även förra säsongen i AHL men utan att spela några matcher. Nu får vi se om han hinner spela någon match den här säsongen. Hans lag, Lehigh Valley, kommer missa slutspelet. Trots sin ringa ålder hann Felix Sandström spela 79 SHL-matcher för den här gången.