Igår 10:21

Nylander sågas – av tränaren: ”Han måste bli hungrigare”

Efter fyrapoängsmatchen följde han upp med två mindre bra prestationer för sitt Rochester Americans. Nu sågas Alexander Nylander av tränaren Chris Taylor.  -- Om du gör inte det bra i den här ligan, vart ska du då ta vägen?, yttrade han sig till media i Rochester.  Alexander Nylander bevisade för kritikerna i fredags att han visst kunde leverera poäng. Svensken stod då för två mål och två assists i Rochester Americans 12-3-seger mot Wilkes-Barre/Scranton. Men i helgens back-to-back-möte med Binghamton Devils blev 19-åringen återigen poänglös. Något som direkt inte verkar uppskattas av lagets tränare, Chris Taylor. -- Han spelade bra i fredags. Men på lördagen och söndagen tyckte jag inte att han gjorde det bra. Han måste bli hungrigare, och det har jag sagt till honom. Den här ligan är tuff. Om du inte gör det bra här, vart ska du då ta vägen?, sade han i ett uttalande som publicerades på en lokalmedias Twitterkonto. På 31 matcher han Nylander gjort 13 poäng (4+9) i AHL den här säsongen. https://twitter.com/LetsGoAmerks/status/965376157565808641

18 februari, 2018

Tre poäng i natt för svensken – har nu en poängsvit på åtta matcher

I fjol gjorde han totalt 47 poäng på 75 matcher i AHL. Nu har Andreas Johnsson redan gjort 46 poäng på lika antalet spelade matcher efter att ha förlängt sin poängsvit till åtta matcher i natt.  Andreas Johnsson väntar fortfarande på att få sin chans i NHL med Toronto Maple Leafs. Svensken gör i alla fall allt han kan för att bevisa för general managern Lou Lamoriello varför han borde få den. I nattens 4-2-seger för Toronto Marlies mot Laval Rocket gjorde Johnsson ett mål och två assists. Med det förlängde han sin poängsvit till åtta raka matcher. På de har han nu gjort 17 (!) poäng. Förra säsongen noterades han för 47 poäng på 75 matcher i AHL, men nu ser han ut att bräcka den siffran ganska markant. FLER SVENSKPOÄNG Svensken har redan 46 poäng på lika antalet spelade matcher. Han ligger med det trea i AHL:s totala poängliga. Timothy Liljegren hamnade också i poängprotokollet. JVM-backen hade en assist och det hade även den förre Växjö-backen Calle Rosén. Marlies leder sin division med elva poängs marginal ner till tvåan Utica Comets.

18 februari, 2018

Fyra i AHL-lagets interna poängliga – nu kallas svensken upp till NHL

Han gjorde NHL-karriärens första mål den 30 december. Nu får Lucas Wallmark chansen att göra mål i världens bästa liga igen. Carolina Hurricanes kallar upp svensken.  Lucas Wallmark har varit en av Charlotte Checkers bästa spelare den här säsongen. Svensken har registrerats för 36 poäng (13+23) på 34 matcher och med det är han fyra i lagets interna poängliga. Svensken fick chansen i NHL-laget Carolina Hurricanes tidigare och gjorde även sitt första mål i ligan den 30 december. Nu meddelar klubben att de kallar upp sin draftade forward på nytt. Wallmark har gjort totalt fyra matcher för Hurricanes den här säsongen. I AHL har svensken stått för 82 poäng (37+45) på 101 matcher i sin karriär.

17 februari, 2018

Nylanders sköna besked – öste in poäng i natt

Han har inte gjort mål sedan 15 december i AHL. Men i natt lossnade det äntligen för Alexander Nylander. Svensken gjorde två mål och två assists när hans Rochester körde över Wilkes-Barre/Scranton med 12-3.  Alexander Nylander gjorde sin poängmässigt sämsta insats i JVM i Buffalo vid årsskiftet. Han fortsatte också ha det riktigt tungt i sitt Rochester Americans efter turneringen. På 13 matcher lämnade supertalangen isen mållös efter ha återvänt från JVM. Men i natt, när Americans mötte Wilkes-Barre/Scranton Penguins, lossnade det rejält för Nylander. Svensken satte först 5-0 och sedan satte han även sitt andra mål i matchen upp till hela 8-3 i Rochesters 12-3-kross. Det var första gången sedan den 15 december som han inte lämnade isen mållös. Totalt gjorde han fyra poäng (2+2) i överkörningen och på 29 matcher står nu forwarden registrerad för 13 poäng (4+9). Linus Ullmark vaktade Rochesters kasse och svarade för 35 räddningar.

16 februari, 2018

Skickades ner förra veckan – nu är svensken tillbaka i NHL

Han har vandrat fram och tillbaka mellan Sharks och Barracuda under säsongen. Nu är Marcus Sörensen tillbaka i NHL. Marcus Sörensen skickades ner till AHL precis innan seriestart av San José Sharks. Men i december kallades han upp igen och fick göra säsongsdebut. Sedan dess har det blivit flera vändor fram och tillbaka mellan Sharks i NHL och Barracuda i AHL. Strax före jul var 25-åringen rejält i farten och gjorde tre mål på fyra matcher för Sharks i NHL. Totalt har han gjort fyra i ligan den här säsongen på sina 19 spelade matcher. Nu meddelar San José att forwarden, som gjort 18 poäng under säsongen i AHL, kallas upp igen. Senaste gången han kallades upp var 25 januari för att ersätta skadade stjärnan Joe Thornton. Sörensen skickades sedan tillbaka till Barracuda i förra veckan. Samtidigt skickas backen Tim Heed motsatt väg till Barracuda. Det gör också Brandon Mashinter och Danny O'Regan.

14 februari, 2018

NHL-drömmen: ”Gjort någonting bra – därför jag är värd den här chansen”

Slit lönar sig ofta. Fråga bara Carl Dahlström. Efter 121 AHL-matcher är den tidigare LHC-spelaren nu Sveriges färskaste NHL-spelare. 23-åringen debuterade den 10 februari för Chicago Blackhawks. Nu har han spelat tre matcher – och har inga planer på att återvända.  – När man stod där första tekningen så tänkte jag att 'hur ska det här gå'. Samtidigt får man se sig själv som att man hör hemma här, berättar Dahlström för hockeysverige.se.  LAS VEGAS (HOCKEYSVERIGE.SE) Att det kryllar av svenskar i NHL är ingen hemlighet. Nu har vi fått ytterligare en spelare att hålla koll på i världens bästa liga. Säg hej till Carl Dahlström. Den tidigare Linköpings och SHL-backen har nu spelat tre matcher med Chicago Blackhawks. Den senaste så sent som i natt mot Vegas Golden Knights. – Riktigt häftigt. Nu är man ute och tävlar med de bästa i världen. Jag försöker bara att njuta så länge jag är här, berättar han. Hur länge har du drömt om NHL?  – När man var liten så kändes det inte riktigt aktuellt. Men nu har jag spelat en och en halv säsong i AHL. Jag tycker att det har gått bra ända sedan jag kom över nu den här…