OS 2014

Årets mest onödiga ilska – lugn i brallan nu

ANNONS

Jisses vad folk tar den där truppen som ska till Stockholm på infomöten och klädprovning inför OS på blodigt allvar.

Expressen lyckades till och med göra bajsnödiga hårdvinklingen på alla som RATATS FRÅN OS-TRUPPEN, trots att det inte är en OS-trupp utan en OS-klädprovartrupp. Kanske provar man till och med remmar till ackrediteringsbrickor. VAD VET JAG.

Stefan Liv
Henrik Tallinder
Magnus Johansson
Peter Forsberg
Johan Franzén
Nicklas Bäckström
Henrik Sedin
Daniel Sedin
Mattias Weinhandl

Där har nio 9 av 23 spelare som tog plats i OS-truppen till Vancouver som inte var med på samma lista över 34 spelare som fick prova kläder för fyra år sedan. Visst, Sedin, Sedin och Bäckström var inte med för att de inte hade tid (vilket säger en del om att träffen kanske inte är av högsta möjliga prio).

Det betyder alltså att 14 av de 34 spelare som fanns med i klädprovartruppen senast kom med och hela 20 undvek att komma med.

Nu gick det ju som det gick med för Tre Kronor den gången för all del. Kanske på grund av att Bengt-Åke var för nonchalant i det där med kläderna och lät nära på halva truppen åka dit med storlekar skjutna från höften.

Hur som helst: Det finns ingen anledning att ta truppen på ett överdrivet seriöst sätt. Den betyder i slutändan ingenting mer än att det kanske kan tyckas alarmerande att en tämligen given back som Tobias Enström inte anses ”bra nog för truppen just nu”. Å andra sidan har inte Mårts haft den NHL-scouting i kroppen den här säsongen som han kommer ha nästa säsong. Det är ganska logiskt att det funkar så under ett OS-år kontra övriga år, att man har mindre NHL-fokus när inte majoriteten närmare 100% av truppen kommer därifrån.

1 oktober, om jag förstått datumet rätt, ska en svensk bruttotrupp skickas in. Som jag skrivit tidigare får man skicka in exakt hur många namn som helst och på den listan kommer Tobias Enström givetvis finnas med. Precis som en hel drös andra namn som inte finns med i klädprovartruppen som samlas i Stockholm i augusti.

Därefter får Mårts välja spelare från den listan när han 5-6 veckor (datum ännu ej fastställt, precis som NHL-deltagande, för all del) före OS startar måste välja ut de 25 spelare som ska ingå i den svenska truppen och bara skador innebär att ändringar får göras.

OS-hockeyn börjar 8 februari, vilket alltså innebär att OS-truppen lär ska spikas runt årsskiftet. Om sex och en halv månad.

Ni kanske förstår varför jag inte är ÖVERDRIVET uppspelt över den klädprovartrupp som Mårts presenterat den 14 juni, således?

Det är ju inte så att någon sagt ”på tennis” istället för volley, eller blandat in slutspel i elitseriesiffror och andra viktiga saker som man bör bli förbannad över.

Text: Robert Pettersson

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games