SHL

Supportrar med vassa pennor sökes

ANNONS

Vi skriver juni i kalendern och efter kvalserier, SM-guld och VM-guld går ishockeyn lite motvilligt in i en betydligt lugnare period. Det vill vi på redaktionen utnyttja genom att ge mer utrymme åt en av ishockeyns mest centrala företeelser – de passionerade supportrarna. Nu har du som brinner för ett hockeylag, oavsett division, chans att berätta om ditt supporterskap i en läsarkrönika här på hockeysverige.se.

Den redaktionella målsättningen här på sajten är enkel; vi ska erbjuda den djupaste och mest heltäckande bevakningen av hockey från hela världen för de allra mest hängivna hockeyälskarna. Detta innebär att nyheter som bara blir notiser på andra håll kan bli en hel krönika hos oss, men istället undviker vi att göra ett dussin ”hur känns det”-intervjuer från varje enskild match i Elitserien.

Ett D-VM i Sydafrika eller en kille som lirar hockey på Nya Zeeland kan hos oss föräras egna bloggar och vi försöker varje dag snappa upp de historier från hockeyns värld som inte fastnar i de stora mediehusens stråkastarljus. Det tänker vi fortsätta med och bli ännu bättre på.

Det vi däremot inte belyst särskilt ofta här på sajten är ishockeyns supportrar och den guldgruva av historier, berättelser och fantastiska karaktärer som där står att finna. Vi som driver den här sajten interagerar med supportrar varje dag via kommentarsfält, mail, sociala medier och ute på arenorna – men jag kan känna att vi tyvärr är lite för dåliga på att lyfta fram de människor som år ut och år in betalar spelarnas löner och fyller arenorna.

Vi på hockeysverige.se älskar ju passionerade supportrar, men bra supporterjournalistik finns ju på många andra håll och inte minst har ju lagen med stora supporterskaror väldigt starka, egna forum för detta. Därför har vi väl inte riktigt hittat någon bra form för att köra just detta hos oss.

Men den här sommaren tänkte vi göra ett försök.

Vi bjuder nu in er läsare att i en gästkrönika berätta om ert supporterskap för de 60,000 hockeyälskare som besöker den här sajten varje vecka. Tanken är att vi från och med nästa vecka och löpande under hela sommaren väljer ut och publicerar de historier vi tycker är mest underhållande och mest välskrivna.

Temat ska vara supporterskap, men ämnet och utförandet kan egentligen se ut precis hur som helst. Men det är alltså inte en analys av ditt lags situation på isen, tabellen eller i laguppställningen vi är intresserade av – utan snarare en berättelse om att vara supporter. Ditt liv på läktaren eller framför TV:n eller för den delen radion.

Du kanske håller på ett lag som rusat som en raket, eller rasat som en tegelsten genom seriesystemet? Kanske är du med ditt supporterskap mitt i fiendeland – en brynäsare i Leksand eller djurgårdare i Solna? Kanske håller du på ett lag som nästan ingen visste fanns? Kanske är du inte bara en supporter som drar på långa bortaresor, utan också har 30 eller 40 eller åtta timmars flygresa till varje hemmamatch? Kanske var det ditt supporterskap som lade grunden för dina barn och din familj? Det kanske sitter en skön legendar på just din läktarrad som du tycker är värd att få sin historia berättad?

Precis som alltid råder full kreativ frihet och det är vi på redaktionen som väljer ut och publicerar de bästa, mest unika och mest välskrivna historierna.

Vi erbjuder tyvärr ingen kontant ersättning, men duktiga skribenter har en bra chans att få visa upp sig i ett större forum. När sommaren är över kommer vi på redaktionen också att dela ut ett litet pris till den allra bästa krönikan.

Din text kan du skicka direkt till mig på peter.sibner@hockeysverige.se och har du dessutom en fin bild att pryda din krönika med så är det också mycket välkommet.

Så vad väntar du på? Dela med dig. Vi är många som vill läsa!

.

Text: Peter Sibner

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
onsdag 08 maj
01:30 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
torsdag 09 maj
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
fredag 10 maj
03:30 Dallas Stars - Colorado Avalanche NHL
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
01:00 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
lördag 11 maj
04:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM
01:00 Carolina Hurricanes - New York Rangers NHL
söndag 12 maj
04:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
12:20 Slovakien - Kazakstan VM
12:20 Finland - Storbritannien VM
16:20 Danmark - Kanada VM
16:20 Lettland - Frankrike VM
20:20 Österrike - Schweiz VM
20:20 Sverige - Polen VM
00:30 Boston Bruins - Florida Panthers NHL
måndag 13 maj
03:30 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 Norge - Finland VM
16:20 USA - Slovakien VM
20:20 Schweiz - Tjeckien VM
20:20 Tyskland - Sverige VM
tisdag 14 maj
16:20 Danmark - Norge VM
16:20 Kazakstan - Lettland VM
20:20 Polen - Frankrike VM
20:20 Kanada - Österrike VM