Erica Udén Johansson återvänder till Quinnipac Foto: Bildbyrån / Joel Marklund

Förra årets nykomling som klarade sig kvar via kvalspel laddar nu för en ny säsong och med en ny trupp. Som ser ut att vara i det tunnaste laget. Vi har tagit en närmare titt på Wildcats säsongen 2014/2015.

IN OCH UT*

Nyförvärv: Ida Winkler, mv (Segeltorps IF), Annie Svedin, b (Ohio State University, USA)
Förluster: Erica Udén Johansson, f (Quinnipiac University, USA), Tilda Antonsson, b (Färjestad BK), Maria Nilsson, f (klubb ej klar), Pernilla Sandström, b (klubb ej klar), Stina Loo-Ericsson, mv (klubb ej klar), Maria Omberg, mv (MSSK/Piteå), Jennifer Bergren, b (Djurgårdens IF) Isabell Lindström, f (Djurgårdens IF), Ashley Furia, f (åter till USA), Kathleen Frischmann, b (åter till USA), Emily West, f (åter till USA)

S9

S1Ida Winkler
Gör sällan en dålig match och hennes 90,41% i bottenlaget Segeltorp förra säsongen är en bra siffra. Kommer få ta upp kampen med Anna Engström om förstaplatsen.

S2Annie Svedin
Återvänder till klubben efter en utflykt till Modo och fyra år på Ohio State University. Kommer få en stor roll och dra ett tungt lass i det på pappret tunna försvaret.

S3Lina Holm
Laglojal center med hög arbetskapacitet över hela banan.

S6

Marie-Sofi Överholm
Ett år klokare efter första säsongen i Riksserien, som ”bara” resulterade i 8 poäng (1+7) på 23 matcher. Är den spelare som ska producera framåt och kommer göra det.

S5Julia Kaldensjö
Intressant spelare som gjorde en mycket bra debutsäsong. Kommer få betydligt mer speltid i år och kommer växa ytterligare.

HOCKEYSVERIGES PROGNOS

Det överlägset mest utvisade laget i Riksserien förra säsongen ställer en väldigt tunn trupp på isen säsongen 2014/2015. Erica Udén Johansson (bilden) har lämnat, Jennifer Berggren och Isabell Lindström likaså. Tre spelare som man inte ersätter i en handvändning. Lägg till att importerna Frischmann och West, som hade stor show i kvalserien även dem har lämnat. På plussidan har man fått in målvakten Ida Winkler från Segeltorp och Annie Svedin från Ohio. Svedin är en klassback som kommer fightas om en plats i Leif Boorks landslag och Winkler utstrålar lugn längst bak. Man väntar dock viktiga besked om huruvida Valentina Ricca och Melissa Waldie drar på sig Sundsvallsdressen ännu en säsong. De två forwardsen behövs i den tunna i offensiven.

* Bekräftade förluster och nyförvärv som presenterats av klubbarna.