Igår 18:08

Livets vedermödor – här ska målvakten ta sig ombord på bussen

Som om det inte vore nog jobbigt att du får puckar på dig var eviga dag... Testa att ta dig in i en buss med en målvaktsutrustning för att ta dig till och från en isvärmning. Göteborg HC:s keeper Frida Axell fick erfara det inför dagens möte med Modo i Örnsköldsvik. Med tamke på hur mycket utrustning en målvakt har med sig ut på isen är det förbluffande hur smidigt och följsamt de rör sig. Utanför isen kan utrustningen vara desto mer av ett problem. Fråga bara Göteborg HC:s målvakt Frida AxelI. I den här videon som lagkamraten Tilda Antonsson spelade in inför dagens drabbning med Modo visar det sig att det inte är helt enkelt att beträda en buss i samma utrustning: https://twitter.com/AntonssonTilda/status/1051485582701006849

13 oktober, 2018

SDHL-svepet: Luleå förnedrade motståndet

Fyra matcher spelades idag i SDHL. För Modo fortsättet det gå som tåget, Djurgården och Brynäs har problem - och Luleå förnedrade Göteborg. Luleå krossade jumbon Göteborg med 11-0 och GHC har nu 8-68 målskillnad på elv matcher. Emma Nordin gjorde fyra mål och Michelle Karvinen tre. De båda blev de stora segerorganisatörerna. Linköping slog krislaget Brynäs. Efter en pigg start på säsongen har Brynäs nu åkt på en rad förluster i rad, sedan superstjärnan Jennifer Wakefield åkte på en hjärnskakning. LHC vann med 6-2. Lara Stalder var matchens gigant med fem poäng. Ett annat krislag, Djurgården, åkte på en 3-1-förlust hemma mot HV71 och har alltjämt bara samlat ihop åtta poäng på sina nio matcher. Mästarna från 2017 är nästjumbo i SDHL. De har en poäng upp till SDE och Brynäs. Modo fortsätter däremot gå som tåget. Idag besegrades AIK med 3-1. De tog sin åttonde seger på elva matcher. Michaela Cava blev hjälte med två mål.

12 oktober, 2018

HV-forwarden slipper straff för butt-ending

Efter matchen mellan HV71 och SDE i SDHL den 6 oktober fick disciplinnämnden in en anmälan mot HV71's Isabell Palm.  Den avslogs idag.  Disciplinnämnden lämnar den anmälan mot Isabelle Palms butt-ending utan bifall. Palm blir därmed inte straffad alls, enligt SDHL.se 23-årige Palm gör sin andra säsong i HV71 dit hon kom från Modo. Förra året gjorde hon tio mål och sju assist på 29 matcher. I år har det blivit tre assist på åtta matcher. HV71 gästar Djurgården imorgon kväll.

11 oktober, 2018

Stjärnvärvningen hjälte – vände matchen på egen hand

Södertälje tog tre tunga poäng mot Tingsryd. Det kan de tacka Nikolai Meyer för. Han vände matchen sent. Nikolai Meyer var en av de tyngre allsvenska värvningar som gjordes inför säsongen. Han har onekligen levererat. Idag stod dansken för mål fem och sex för säsongen när Södertälje vände sent och vann med 3-2 mot Tingsryd. Meyer gjorde 2-2 med drygt åtta minuter kvar och kort därpå kom också 3-2. Sebastian Dyk gjorde Södertäljes första mål. Daniel Öhrn och Hannes Johansson gjorde målen för nästjumbon Tingsryd. *** I kvällens enda match i SDHL vann Leksand på bortaplan mot SDE Hockey med 3-1.

10 oktober, 2018

Tredje raka för AIK – talangen höll nollan igen

AIK kunde under onsdagskvällen ta sin tredje raka seger i SDHL när man hemmabesegrade Brynäs med 2-0. Det var en kamp mellan två bra målvakter i kvällens drabbning mellan AIK och Brynäs i SDHL. Ellen Jonsson i Brynäsmålet stred tappert för att hålla sitt lag kvar i matchen, men i början av den andra perioden kunde AIK ta ledningen genom ett powerplaymål av Aneta Ledlova. Lisa Johansson utökade till 2-0 i den tredje perioden, vilket också blev slutresultatet. I AIK-målet höll Anna Amholt sin andra raka nolla då hon räddade samtliga 14 Brynässkott. I och med segern ökar AIK glappet ned till Brynäs på sjundeplatsen, dit det nu är fyra poäng ner.

9 oktober, 2018

Antalet tjejer har ökat – nu jobbar de för att sprida hockeyn på andra orter: ”Naturligt att lägga en match där”

I helgen spelade de hemmamatch i Ljungby och senare i oktober ska de spela i Skövde. Nu berättar HV71:s GM Peter Ekelund om anledningen till detta. Dessutom får vi veta hur tankegångarna går angående målvaktsfrågan och att andelen tjejer i verksamheten ökat sedan klubben införde gratis hockeyskola. -- Vi sa redan i våras att "vad kan vi göra för att sprida damhockeyn?" och då var ett av förslagen att lägga ut några matcher på andra orter, berättar Peter Ekelund. Idén att lägga matcher på annan ort är inte ny bland SDHL-klubbarna. Till exempel så har Luleå spelat i både Malmberget och Vilhelmina de senaste säsongerna och Brynäs var i Sandviken för ett tag sedan. I helgen spelade HV71 i Ljungby och den 20 oktober tar man sig an Brynäs i Skövde. En ort och klubb som uttryckt intresse av att få dit SDHL-hockey enligt HV71:s GM Peter Ekelund. -- Då kändes det naturligt att lägga en match där, berättar han för hockeysverige.se. -- Troja har vi ett samarbete med där vi har spelare som går fram och tillbaka. Så det kändes också väldigt naturligt att lägga en match där. VILL HJÄLPA KLUBBARNA SOM VILL SATSA Anledningen till att man tittat…