18 april, 2019

Tog bragdbetonat silver – belönas med guldbonus

I söndags föll Finland tungt i VM-finalen mot USA efter straffläggning. Men på det stora hela så var finskornas silver-medalj att likna vid en bragd. Nu meddelar det finska förbundet att damerna får betalt i form av en guldbonus. VM-finalen i söndags blev dramatisk och vi har alla hört talas om Petra Nieminens segermål i förlängningen som sedan dömdes bort. istället kunde USA avgöra på straffläggningen och debatten har gått varm sedan dess. -- Vi respekterar utfallet av VM, med vetskap om att laget var väldigt nära det historiska guldet. Vi vill belöna spelarna för denna fantastiska prestation. Jag tror att de vann många finländares hjärtan, säger ordföranden i det finska hockeyförbundet Harri Nummela. Trots det snörpliga slutet blev turneringen en succé för Finland som blev första europeiska lag att ta sig till en VM-final. Nu belönas de av förbundet med en guldbonus på 7 000 euro per spelare. Det motsvarar ungefär 73 000 svenska kronor.. Egentligen skulle de bara fått 5 000 i och med silvret.  

18 april, 2019

Linköping förlänger och värvar – collegespelare klar för klubben

Linköping HC:s trupp till kommande säsongs SDHL tar allt mer form. Under torsdagen meddelade klubben ett nyförvärv och två kontraktsförlängningar på sin hemsida.   På Linköpingtruppens pluskonto tillkommer forwarden Vilma Tanskanen. 24-åringen kommer närmast från den amerikanska collegeligan där hon spelat två år för University of North Dakota och två med Mercyhurst. 24-åringen var nära att ta plats i Finlands VM-silvertrupp, men gallrades bort som sista spelare. Kontraktet med Tanskanen är skrivit för två år, med option på det andra året. Linköping förlänger även avtalen med målvakten Eveliina Suonpää och forwarden Annie Sjöstrand. Båda spelarna har skrivit på varsitt ettårskontrakt. I dag stod det också klart att Kennedy Marchment lämnar klubben för HV71.

18 april, 2019

HV71:s kupp – värvar konkurrentens stjärna

SM-semifinalisten HV71 värvar forwarden Kennedy Marchment från SDHL-konkurrenten Linköping. Jönköpingsklubben presenterade värvningen under torsdagsmorgonen.  Den kanadensiska 22-åringen levererade 52 poäng på 36 grundserie matcher med Linköping och var även stort bidragande till Linköpings SM-silver. På tolv slutspelsmatcher stod hon för nio poäng. – Det känns naturligtvis jätteroligt att kunna bjuda HV-publiken på en riktig påskkaramell. Kennedy är en av ligans bästa forwards och kommer ge en ny dimension till vårt anfallsspel nästa säsong, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, till klubbens hemsida. Kontraktet med Marchment är skrivit över den kommande säsongen. Sedan tidigare har HV tappat Jenni Asserholt, Fanny Rask, Maja Jakobsson och Claudia Kepler från den gångna säsongens trupp.

16 april, 2019

Djurgårdsbacken lämnar för konkurrenten

Brynäs värvar backen Mariam El-Mahmadi från Djurgården. Det meddelar de idag via sin hemsida. Mariam El-Mahmadi har representerat Modo innan hon 2018/2019 representerade Djurgården. Men nu lämnar 21-åringen huvudstaden för att istället spela i Brynäs de två kommande säsongerna. -- Det händer spännande saker i Brynäs och det ska bli riktigt kul att få komma och bidra till det. Vi ska bygga en stark grupp från grunden, säger El-Mahmadi till Brynäs hemsida. Mariam El-Mahmadi har spelat två U18-VM för Sverige och vunnit ett brons på dessa.

16 april, 2019

Tävlingschefen slår tillbaka efter stjärnans kritik

Det var i en intervju med SVT Sport förra veckan som Luleås back Ronja Savolainen riktade kritik mot hur svenska ishockeyförbundet hanterar Damkronorna. Nu slår tävlingschefen Olof Östblom tillbaka. -- Tycker hon att satsningen på SDHL är för dålig bör hon spela i en annan liga, säger han till SVT Sport. I förra veckan åkte Damkronorna ur VM:s a-grupp och både före och efter har det riktats en del kritik mot förberedelserna som damerna getts från förbundshåll. -- Jag tycker att svenska förbundet borde ge mer stöd. Det känns som att de inte bryr sig så mycket. Det är mer som att de bara tänker på killarna och herrarna. De har bara skitit i vad tjejerna gör och då har de inte haft så bra förutsättningar. Vi i Finlands landslag har jättebra förutsättningar, sa Luleås back Ronja Savolainen till SVT Sport i förra veckan. TYCKER INTE RESONEMANGET HÅLLER Nu bemöter svenska ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom från Savolainen. -- Det får stå för henne. Hon tar ju del av den satsning som svensk hockey har gjort genom att spela i SDHL. Den delen har ju hon verkligen tagit del av genom att spela i en svensk liga som är den bästa man kan spela i…

16 april, 2019

SDHL-klubben förlänger med tränaren

Den tidigare domaren Shane Warschaw blev ny tränare för SDE inför förra säsongen. Nu förlänger han. Det slog ned som en bomb när den tidigare allsvenska domaren Shane Warschaw presenterades som tränare för SDE i SDHL förra sommaren. Nu står det klart att 39-åringen blir kvar även kommande säsong. LÄS ÄVEN: Från allsvensk proffsdomare till SDHL-tränare Det skriver SDE på sin hemsida.