170121 DjurgŒrdens trŠnare Jared Cipparone under ishockeymatchen i SDHL mellan DjurgŒrden och AIK den 21 januari 2017 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106
24 februari, 2017

Han blir Leif Boorks assisterande coach under dam-VM

Djurgårdens damtränare Jared Cipparone kommer att stå vid Leif Boorks sida under dam-VM i USA under våren. Det skriver Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande. Cipparone assisterade Boork vid damlandslagets matcher i Finland tidigare i månaden och tar nu tidigare assisterande förbundskaptenen Olof Östbloms plats i lagledningen. Östblom som numera är tävlingschef på Svenska ishockeyförbundet. Den 31-årige kanadensaren flyttade till Sverige 2010 och spelade division 1- och 2-hockey innan han blev assisterande tränare för Segltorps damer 2013. De tre senaste säsongerna har han lett Djurgårdens damer upp i SDHL där man snabbt etablerade sig som ett topplag. – Det är verkligen positivt och en spännande utmaning att bli tillfrågad om att vara med och bidra i ledarstaben under VM, turneringen som jag var med på i Finland var verkligen inspirerande och jag upplevde mitt bidrag och arbete med övriga ledare och laget som gott. Samtidigt går vi in i den viktigaste fasen av säsongen med Djurgården just nu och jag kommer lägga allt mitt fokus och arbete på Djurgården tills säsongen med dem är slutförd, säger Jared Cipparone i ett pressmeddelande. VM spelas i Plymouth i Michigan mellan 31 mars och 7 april.

DSC_0416
23 februari, 2017

Från Slovakien till Leksand: ”Visste att man är duktiga på hockey och att det är en liten stad”

Sent omsider har Leksands damlag tagit in en ny målvakt. Romana Kiapesová är den första slovakiska spelaren i SDHL den här säsongen. För henne är flytten till Sverige ett stort steg i rätt riktning i hockeykarriären. – Det är mycket bättre hockey här än hemma i Slovakien. Tempot är högra och allt går mycket fortare, säger Kiapesová till hockeysverige.se. LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE) Det var sedan länge klart vilka åtta lag som skulle få spela slutspel i SDHL den här säsongen. Precis som i fjol var Sundsvall och SDE Hockey avsågade ganska tidigt. Inför slutspelet har dom allra flesta förra säsongens svenska mästare som favoriter. Men där bakom känns det sedan ganska öppet. Ett av lagen som smugit i bakvattnet är Leksand tränade av Alexander Eriksson. Leksand slutade sjua i serien och får i sin kvartsfinal möta Djurgården. Lagom inför att slutspelet drar igång plockade Leksand in en ytterligare målvakt. Det handlar om den slovakiska 22-åriga VM-målvakten Romana Kiapesová. Hon kom till hockeytokiga orten vid Siljans södra mynning under förra veckan. Hockeysverige.se reste till Tegera Arena i Leksand för att träffa den relativt okända keepern. – Vi har en liga hemma i Slovakien med sju lag, men kvalitén där är inte så…

BB160320ZD032
21 februari, 2017

Lagen har gjort sina val till kvartsfinalerna: ”Det känns ganska ovisst”

I helgen färdigspelades SDHL och idag klockan 11 genomfördes kvartsfinalvalen i en livesändning. Kvartsfinalerna kommer bli enligt följande. Luleå - Brynäs -- Vi känner att vi gjort bra matcher mot dem och har förväntningar på att vi ska fortsätta göra det, kommenterade Luleås tränare Fredrik Glader valet. Djurgården - Leksand -- Det brukar bli roliga matcher mot Djurgården, kommenterade Leksands huvudtränare Alexander Eriksson att bli vald av Djurgårdens Nils Ekman. Linköping - AIK -- Det är väldit jämnt mellan lagen, men vi har diskuterat igenom det i laget, berättade Linköpings General Manager Kim Martin Hasson om varför de valde AIK. -- Det blir kanon för oss, lät det från AIK-håll. HV71 - Modo -- Det blir intressant. Det spelar ingen roll vilka man får möta i en kvartsfinal. Det kommer bli tufft, sa HV71:s tränare Ulf Johansson som inte fick välja, utan ta de som blev över. -- Det känns ganska ovisst. Det har varit bra matcher, så det kommer bli kul, sa Modos Jens Öhman. Kvartsfinalspelet inled 1 mars och avgörs i bäst av tre.

DSC_0451
21 februari, 2017

”Att bli mamma ska inte behöva plocka bort chansen till att fortsätta”

Går det att kombinera en karriär som kvinnlig elitishockeyspelare och nybliven mamma? Tidigare landslagsstjärnan Cecilia Östberg tycker att förutsättningarna för det är för dåliga. – Det hade varit svårt för mig att spela elitnivå om jag inte hade offrat en massa tid med mitt barn, säger Östberg i en intervju med hockeysverige.se. INSJÖN (HOCKEYSVERIGE.SE) Cecilia Östberg var en av svensk hockeys vassaste offensiva vapen när hon 2015 meddelade att hon slutar med hockeyn. På meritlistan hade hon då två OS-turneringar och tre VM. Sedan dess har den nu 26-åriga forwarden hunnit med att bli mamma. För några veckor sedan meddelade hon att det blir en comeback, men inte i hennes gamla klubb Leksand utan i hårt satsande Färjestad. – Jag älskar att spela hockey och suget att spela matcher. Den här kicken som är på matcherna är något jag har saknat lite. Egentligen var det bara en ren slump att jag började igen. Färjestad hörde av sig och har gett mig rätt förutsättningar. Då var det bara att tuta och köra, säger ”Cissi” Östberg när hockeysverige.se träffar henne vid Insjöns Skolas lilla rink därifrån man ser Åhls fantastiskt pampiga kyrka i bakgrunden samtidigt som man känner doften av blött virke från…

Fredrik Glader 2016 (2)
19 februari, 2017

SDHL är färdigspelad – nu väntar kvartsfinalval

Idag spelades den 36:e och sista omgången av SDHL. Luleå har varit klara seriesegrare under en längre tid, och spände musklerna även i kväll när man besegrade vårens silvermedaljörer Linköping med 5-3. Därmed vann man serien med 17 poängs marginal - före Djurgården. Stockholmarna tog sig nämligen upp på andraplats via kvällens vinst mot nästjumbon Sundsvall. Linköping får nöja sig med tredjeplatsen. Som fyra hittar vi HV71, som höll undan för jagande AIK och Brynäs som blev femma respektive sexa. Noterbart är att HV slutade hela 20 poäng bakom Linköping. De två sista slutspelsplatserna togs av Leksand och Modo. De åtta slutspelslagen har varit klara under flera månaders tid. Sundsvall och SDE tvingas klara sig kvar i högstaserien. De var aldrig nära att klara sig undan kvalet. På tisdag väntar ett kvartsfinalval. Luleå får välja mellan AIK, Brynäs, Leksand och Modo, Djurgården får välja mellan de tre kvarvarande, Linköping får tredjevalet, och HV71 får ta det som blir över. Det spekuleras i att Luleå, precis som förra säsongen, väljer Brynäs. Detta trots att Brynäs kom sexa.

BB170121AE135
18 februari, 2017

Första Winter Classic stundar: ”Djurgården hamnar i historieböckerna”

I SDHL:s sista grundserieomgång mellan Djurgårdens IF och IF Sundsvall Hockey anordnar hemmalaget under söndagen ligans första Winter Classic. - Som publik vill man se bra hockey och att det hela tiden händer något nytt. Winter Classic blir unikt, faktiskt så hamnar Djurgården i historieböckerna, säger Danijela Rundqvist, verksamhetsansvarig för Djurgården dam, till föreningens hemsida. Idén till matchen, som spelas på Danderydsvallen, kom sportchefen Nils Ekman på. - Det var på tiden att ha den första Winter Classic i SDHL. Nisse kom på idén för ca 1 år sedan och för några månader sedan började vi planera för matchen, säger Rundqvist. - På söndag kan även åskådarna mixa att se bra hockey med att åka skridskor själva med sin familj samtidigt, innan eller efter på isyta bredvid uterinken. Matchen börjar klockan 16:00.