Idag 08:01

SDHL-klubben får stöd – av NHL:s spelarfack

SDHL-klubben Göteborg HC får oväntat stöd. NHL:s spelarfack, NHLPA, har donerat 25 utrustningar till klubben för att klubben ska kunna fortsätta bedriva sin hockeyskola, skriver klubben på sin hemsida. NHL:s spelarfack, NHLPA (National Hockey League Players' Association), består av 750 spelare i NHL och har som främsta roll att fungera som en kollektiv förhandlingsenhet. Facket har ett Goals & Dreams-program, där man bidragit med över 23 miljoner dollar till behövande hockeyföreningar i 33 olika länder. GRATIS HOCKEYSKOLA Nu har generositeten kommit till Sverige. Under gårdagen meddelade SDHL-klubben Göteborg HC att man fått 25 utrustningar donerade till klubben från NHLPA. Klubben har en gratis hockeyskola för över 100 barn, och enligt klubbens hemsida är NHLPA:s vice president Mark Black så imponerad över klubbens arbeta att han ville vara med och bidra.

Igår 15:54

Guldvinnaren tillbaka i Sverige – får med sig världsmästarsyrran

2017 var hon med och vann guld med Djurgården. Efter en säsong i Calgary Inferno återvänder nu Tori Hickel till Sverige - denna gång ska hon och systern Zoe Hickel spela för Linköping. Backen Tori Hickel gjorde två säsonger för Djurgården mellan 2016 och 2018 innan hon ifjol spelade på hemmaplan i Kanada för Calgary Inferno. När hon nu återvänder så är det Linköping som står på menyn. VANN MÄSTERSKAPET I VÅRAS Med sig får hon syrran Zoe Hickel. -- Vi är mycket glada över att Zoe och Tori kommer till oss i LHC. De är två väldigt bra spelare som kommer att ge oss ytterligare offensiva vapen. Det är dessutom två av de mest meriterade importerna i ligans historia, som så sent som för ett par månader sen vann det kanadensiska mästerskapet med Calgary. Zoe och Tori kommer att bli nyckelpjäser i vårt lag den kommande säsongen, säger Linköpings GM Josef Nilsson till klubbens hemsida. Zoe Hickel gör sin första säsong i Sverige och har bland annat tidigare representerat Boston Pride och Kunlun i ligan CWHL. Hon har också spelat två VM för USA och vunnit två guld där.

Igår 13:41

Klart: De värvar från Brynäs

Precis som det rapporterats är Savannah Newton klar för Linköping. - Hon kommer att tillföra mycket kvalité till vår försvarslinje och det finns därtill en stor potential for fortsatt utveckling, säger Josef Nilsson, General Manager för SDHL-laget. Efter ett år i Brynäs är Savannah Newton nu klar för Linköping till kommande säsong. 23-åringen fick inget nytt kontrakt av Gävlelaget men får fortsätta karriären i vårens silvemedaljörer. - Det känns mycket bra att välkomna Savannah till LHC. Hon kommer att tillföra mycket kvalité till vår försvarslinje och det finns därtill en stor potential for fortsatt utveckling, säger Josef Nilsson, General Manager för LHC. Den kanadensiska backen gjorde sex poäng i SDHL under säsongen.

Igår 09:55

Attacken mot förbundet: ”Mot oss spelare visar de inte ett skit”

Erika Grahm går till attack mot det svenska ishockeyförbundet. I Hockeypuls podcast ifrågasätter hon vad förbundet egentligen har för avsikter med damhockeyn i landet. - Svenska ishockeyförbundet måste kanske ta ett beslut om var de vill komma med svensk damhockey, säger hon. Svensk landslagshockey på damsidan upplevde tidigare under året sin mörkaste stund någonsin. Då åkte Damkronorna nämligen ur VM:s A-grupp. Storstjärnan Erika Grahm, som både är spelare och sportchef för Brynäs, menar att spelarna inte är ensamt ansvariga över att det gått som det gjort. - Svenska ishockeyförbundet måste kanske ta ett beslut om var de vill komma med svensk damhockey. Nu ska vi spela B-VM nästa år och det tror inte jag är bara spelarnas och ledarnas i det senaste lagets fel, säger Grahm i Hockeypuls Podcast. - Jag vill först och främst ha ett ärligt svar på var de ser Damkronorna i organisationen. Om de bara ser oss som utfyllnad och något de måste ha eller att de genuint vill satsa på flickor och damer. "JÄTTEKUL ATT DE SKRIVER FINA KRÖNIKOR OM JÄMSTÄLLDHET" Hon menar att det finns en fasad utåt att Damkronorna är ett viktigt landslag - men att förbundet misslyckas med att visa det också mot spelarna. -…

14 juni, 2019

HV-stjärnan och finska legendaren avslutar karriären – 46 år gammal

Efter en lång spelarkarriär som började 1988 väljer nu Riikka Sallinen att lägga skridskorna på hyllan. Finländskan avslutar karriären vid 46 års ålder.  – Jag har inte längre glöden som krävs för att fortsätta, säger hon till YLE.  Riikka Sallinen har haft en lång och stor karriär. Hon har vunnit tre EM-guld, sex VM-brons, två OS-brons, SM-silver, fem finska mästerskap och senast ett VM-silver på hemmaplan. Sallinen har även valts in i finsk ishockeys Hall of Fame och valdes in i IIHF:s Hall of Fame som den första europeiska kvinnan. Nu meddelar hon dock att karriären är över. 46 år gammal lägger hon skridskorna på hyllan. – Jag har tränat hela tiden efter säsongen, men det har mest varit för skojs skull. Jag har inte längre glöden som krävs för att fortsätta. Glöden att verkligen ge järnet för att bli bättre som spelare, berättar Sallinen för Yle nu. AKTUELL FÖR TRÄNARJOBB Efter säsongen i HV71 stod det klart att hon inte förlängde sitt kontrakt. Därefter var det dags för VM i Espoo i Finland. Sallinen var en ledande figur i det hyllade landslaget som tog sig hela vägen till finalen och som förlorade mot USA efter straffar. Efter VM sade finländskan att…

14 juni, 2019

Amerikansk collegestjärna klar för SDHL

SDE Hockey fortsätter att värva nordamerikanskt. Nu presenterar klubben Amy Budde som har gjort 131 poäng på 112 matcher i den amerikanska collegeligan.  Amy Budde är klar för spel i SDHL med SDE Hockey. Budde är en 22-årig forward från USA som har spenderat de fyra senaste säsongerna i collegeligan med Lake Forest. Under årets säsong var hon lagkapten för collegelaget. Hon beskrivs som en spelfördelare som läser isen bra och kan hitta öppnande passningar till sina medspelare. – SDE kändes som det rätta valet då jag fått prata med coach Shane och ledningen för laget. Jag fick en familjär känsla direkt och jag har fått hjälp med allt runt omkring. Jag ser verkligen fram emot den här möjligheten att flytta till Stockholm och få representera SDE den kommande säsongen, säger hon till klubbens hemsida.