14 december, 2018

Tjeckien fick på nöten i Ryssland

Sveriges damer på U18-sidan spelade idag premiären av en fyrnationstyrnering i Ryssland. Det blev seger med 3-2 mot Tjeckien. Sverige tog ledningen med 1-0 genom Modos Nathalie Lidman, men tjeckiskorna kom tillbaka och kunde ta ledningen med 2-1. Sverige gav dock inte tappt utan Vendela Olsson kunde kvittera till 2-2. Segermålet stod Nathalie Lidman för och hon blev därmed tvåmålsskytt. Imorgon väntar Finland och på söndag står värdnationen Ryssland för motståndet.

14 december, 2018

Ett tre månader långt helvete: ”Jag fungerar inte som människa”

Trots att hon slog huvudet i isen valde Caroline Markström att slutföra matchen. Tre månader senare lider Brynäs landslagsmeriterade back fortfarande av sviterna efter sin hjärnskakning. Nu motsätter hon sig starkt förbundets förslag på att SDHL-lagens tränare ska bedöma en spelares hälsa efter smällar mot huvudet. – Det går inte! Coacherna har fullt upp med annat och kan inte ha det där också på sin tallrik. Det måste komma från en läkare. Det måste finnas läkare på plats under alla matcher på högre nivå i Sverige, säger hon till hockeysverige.se. – Vi spelade mot HV71 borta. Jag var framför mål och inte ens i pucksituationen när jag fick skridskorna bortskyfflade och slog bakhuvudet i isen. Så säger Brynäsbacken Caroline Markström när hockeysverige.se ber henne se tillbaka till på matchen som kom att innebära att hon inte har kunnat spela hockey under tre månader. – Jag minns allting. Det blev svart någon sekund, men sedan klev jag upp och spelade klart bytet. Det var väldigt virrigt och jag vet inte riktigt vad jag gjorde då. Efter det satt jag något byte innan jag spelade klart matchen. Vi hade även matcher under helgen så jag spelade även lördag och söndag. Det här var hennes första hjärnskakning och…

13 december, 2018

Efter gårdagens succé – förlust idag för Damkronorna

Igår var det klang och jubel när Damkronorna körde över Schweiz. Idag var de tillbaka på jorden igen efter 0-2 mot Finland. Tre matcher har nu Damkronorna avverkat av femnationsturneringen i Finland. Facit hittills är en vinst och två förluster. För det blev nämligen förlust i dagens match mot hemmanationen. Vilma Tanskanen gav finskorna ledningen i slutet av den första perioden och i den andra perioden kunde Ronja Savolainen sätta 2-0 i powerplay. Sedan blev det inte några fler mål. På lördag spelar Sverige den avslutande matchen i turneringen. Detta mot Japan.

12 december, 2018

Tragedin fick henne att sluta – nu är hon tillbaka: ”Fått läka i själen lite grann”

Hon var mitt uppe i hockeykarriärens bästa säsong när en familjetragedi välte allt över ända. Efter att ha tagit ett ettårigt uppehåll från sporten hon älskar är Linn Peterson tillbaka i Luleå Hockey. – Jag kände att jag var tvungen att läka lite inom mig innan jag kunde köra vidare, berättar hon för hockeysverige.se.  LÄS ÄVEN: Använder hockeyn som ett andningshål efter pojkvännens bortgång Det var hemma i Mariestad som hon fick sin hockeyuppfostran. Sedan dess har resan gått vidare via klubbar som Hanhals, Leksand och Brynäs innan Linn Peterson inför säsongen 2016/17 skrev på för Luleå. Där och då gjorde hon sin kanske bästa säsong i karriären och svarade för 13 mål och totalt 31 poäng på 33 matcher. Förvånande nog valde hon att lägga av med hockeyn där och då. Men det fanns flera förklaringar till det. – Jag hade nog min bästa säsong någonsin då jag var här i Luleå senast. Då menar jag både känslan och även det rent produktiva. Jag gjorde 31 poäng den säsongen. Klart att det var roligt, men någonstans kände jag också att det var lite pyspunka, berättar hon för hockeysverige.se. Trots att poängen strömmade in och pucken studsade hennes väg var det något som saknades…

12 december, 2018

Damkronorna krossade Schweiz – Leksandsmålvakten höll nollan i landslagsdebuten

Damkronorna fick en jobbig inledning på femnationsturneringen i Finland igår då man föll mot Tyskland. I dag fick Ylva Martinsen och hennes landslag revansch när man besegrade Schweiz med hela 7–0. Djurgårdens stjärnforward Hanna Olsson hade med ett finger i det mesta i onsdagseftermiddagens storseger mot Schweiz i femnationsturneringen i Finland. Med tre mål och ett assist, alla i mittperioden, var den 19-årige forwarden poängbäst i Damkronorna i 7–0-segern. ÅBERG RÄDDADE ALLT Damkronornas övriga mål gjordes av Melinda Olsson, Ebba Berglund, Fanny Rask och Alice Östensson. I målet fick Julia Åberg en drömdebut i landslaget då hon räddade samtliga 19 skott som Schweiz avfyrade mot henne. Åberg var ursprungligen inte uttagen i Ylva Martinsens landslagstrupp till femnationsturneringen, men en hjärnskakning på AIK-målvakten Anna Amholt öppnade landslagsdörren för Leksandsmålvakten. I morgon fortsätter turneringen med en match mot värdnationen Finland.

11 december, 2018

Damkronorna inledde med förlust i Finland

Det blev en dyster start för Sverige i femnationsturneringen i Finland. Damkronorna förlorade nämligen tisdagens öppningsmatch med 4-2 mot Tyskland.  Den svenska damtruppen befinner sig just nu i Finland där de till och med lördag kommer spela ytterligare tre matcher. Mötet med Tyskland var den första i turneringen som spelas på orterna Vierumäki, Tammerfors och Hämeenlinna. Tyskorna tog ledningen efter åtta minuter av den första perioden och höll sedan ledningen genom hela matchen. Efter att de gjort 2-0 i början av mittperioden reducerade Sverige genom Erika Grahm. Tyskland gjorde sedan både 3-1 och 4-1 innan Sverige reducerade genom Josefine Holmgren halvvägs genom period nummer tre. Damkronorna kom inte närmare än så trots att de vann skottet med totalt 21-34. Sverige har Schweiz (onsdag), Finland (torsdag) och Japan (lördag) kvar att möta.