16128084_10154507639938051_1000444115_n
19 januari, 2017

Lagkaptenen utbränd: ”Min läkare har sagt att min vardag är 200-procentig”

Det är inte lätt att försöka pussla ihop en elitidrottskarriär med ett heltidsjobb. Det har SDHL-laget Sundsvall/Timrås lagkapten Beatrice Johansson fått erfara. Sedan den 20 november i fjol har 24-åringen lyst med sin frånvaro på isen. Detta på grund av det helt enkelt har blivit för mycket för henne. I en intervju med Sundsvall/Timrå-bloggen hos Mittmedia förklarar hon den jobbiga situationen. – Jag har missat ett antal matcher och är inte längre aktiv på träningarna då jag är sjukskriven från mitt jobb, säger hon. – De är inne på att det handlar om utmattningssyndrom. De ska däremot göra fler prover på att det inte är något annat fysiskt då jag endast har fysiska symptom och problem. Hon har haft svårt att kunna kombinera hockeyn och jobbet, vilket har satt sina spår hos centern. – Jag har en ansvarsroll på min arbetsplats, så bara den delen är en stressfaktor för mig. Att sedan kombinera det med en elitsatsande idrott där det blir sena träningar, matcher och mycket tid som går åt tror jag är anledningen till att det har blivit såhär. – Som min läkare har sagt nu så är min vardag 200-procentig. Jag lägger ner 100 procent på hockeyn och 100…

bb160305zg030
18 januari, 2017

AIK:s knockout – fick landslagsettan utbytt

AIK:s damlag levererade en ordentlig knockout i kvällens hemmamöte med Brynäs i Ritorp. Segersiffrorna skrevs till hela 7–2 sedan man lyckats få Damkronornas förstakeeper Sara Grahn utbytt vid ställningen 6–1 i den andra perioden. Då hade Grahn släppt in sex mål på 21 skott. Landslagsspelarna Emmy Alasalmi och Sara Hjalmarsson var poängbäst hos stockholmarna med 2+1 vardera. Johanna Lagus, Lisa Johansson och Sabina Küller sköt också mål för AIK, som i och med vinsten passerade Brynäs i tabellen och klev upp på femte plats. Brynäs fick sina mål från Helen Puputti och Lina Bäcklin.

BB150311JL006
18 januari, 2017

OS-guldmedaljör till division tre-laget: ”Rör sig inte om något pr-jippo”

Division tre-laget Nybro Flames har lånat in Jennifer Wakefield till morgondagens match mot IK Guts från Norrköping. Wakefield, som bland annat har ett OS-guld på meritlistan för Kanada, spelar till vardags för Linköping i SDHL där hon denna säsong gjort 38 poäng på 21 matcher. Det är inte första gången Wakefield spelar med herrar. Säsongen 2014/2015 varvade hon spel i SDHL med spel för just IK Guts i division tre. 13 poäng på 15 matcher blev det då och förra säsongen gjorde hon sex matcher för Borås i division två. Nybros nuvarande tränare Jens Brändström var assisterande i Linköping förra säsongen och har ett finger med i spelat att Wakefield nu ansluter till morgondagens match. -- Jens har en stor roll i att jag kommer att spela imorgon. Jag ser honom som en mentor inom hockey och han har såg till så att jag höll mig stark och självsäker förra säsongen i Linköping, berättar Wakefield till Nybro Flames hemsida. Till tidningen Barometern kommenterar Nybrotränaren det hela. -- Det här rör sig inte om något pr-jippo eller att hon är tjej utan för att vi tror att Jennifer kan bidra till laget.

BB161012BB144
15 januari, 2017

Fick en utskällning efter förlusten igår – då visade Luleå mästarklass idag

Igår åkte Luleå på en minst sagt oväntad storförlust, när finalmotståndaren Linköping vann med hela 6-2. Efter matchen åkte man på en rejäl utskällning av coachen Fredrik Glader. Det verkar ha varit rätt medicin. För när mästarna idag tog sig an HV71 fick man återigen se det Luleå som dominerat svensk damhockey det senaste året. Tabellfyran från Jönköping hade inte en chans och förlorade skottstatistiken med hela 53-7. I målkolumnen stod det tre för Luleå och noll för HV. Elin Johansson, som sköt ett av målen, lyfter fram Gladers utskällning som en nyckelfaktor till dagens storstilade insats. - Han var besviken och det var givetvis vi också. Vi kände ju själva att vi inte gav allt och det påpekade Glader. Han sa att vi ska visa lite mer glöd och passion när vi spelar. Det tog vi med oss i dag istället då vi tog fram glöden och visade att vi vill vara här och att det är vi som är Luleå Hockey liksom, säger Johansson till Norrbottens-Kuriren. Jenni Hiirikoski sköt de två övriga målen i storsegern.

altmann
14 januari, 2017

Linköping körde över Luleå i tredje perioden

När ettan och tvåan i SDHL möttes i Coop Norrbotten Arena var det en målmässigt jämn tillställning fram till halva den tredje perioden spelad. Då tryckte Linköping på gaspedalen och gick ifrån till 2-6 i mötet med Luleå. Denise Altmann gjorde Linköpings två sista mål. *** Modo såg genom varsitt mål av Ebba Berglund och Johanna Olofsson till att besegra HV71 på hemmaplan med 2-0. I hemmalaget höll Sara Berglind nollan för andra gången den här säsongen. *** AIK hemmaslog Sundsvall med 4-2 och där var det Line Öien Bialik som tog matchen från likaläge till slutresultat med sina två mål i den sista perioden. Sundsvall ledde 7:44 av slutakten då Lisa Johansson med sitt andra mål för matchen kunde kvittera till 2-2. *** I Tegera Arena slog Leksand tillbaka SDE med 7-1. Wilma Johansson och Ida Nikula gjorde två mål vardera för hemmalaget. Kajsa Armborg hade tre målgivande passningar.

BB140920ZS023
14 januari, 2017

Inget publikrekord och ingen seger för Brynäs mot Djurgården

Brynäs gick för publikrekordet i SDHL när man under "Super Duper Hockey Night" tog emot Djurgården i Gavlerinken. 2954 åskådare hade dröjt sig kvar i Gavlerinken efter SHL-mötet mellan Brynäs och Djurgården för att se samma gäng göra upp i SDHL. Med det var man nära Luleås rekord på 3150, men inte tillräckligt. Matchen slutade 0-0 och i straffläggningen kunde sedan Djurgårdens Samantha Hanson överlista Sara Grahn i Brynäsmålet.