26 maj, 2017

Landslagsbacken blir kvar i Linköping

Linköping fortsätter att satsa hårt mot att ta tillbaka SM-guldet i SDHL. Klubben har fått behålla många av sina tongivande spelare och nu är det dags för nästa förlängning. LHC meddelar i dag på klubbens hemsida att landslagsbacken Anna Kjellbin förlänger kontraktet med ytterligare en säsong. Anna Kjellbin kom till Linköping inför säsongen 2010/2011 och gör i och med förlängningen sin åttonde säsong i klubben kommande säsong. Hon har hunnit med att spela 240 matcher i klubben och har också spelat till sig en ordinarie tröja i landslaget.

26 maj, 2017

Sundsvall kan mista sin plats i SDHL

Sundsvall klarade sig kvar i SDHL med hjälp av kval. Ändå kan laget nu tappa sin plats. -- Just nu undersöker vi möjligheterna, säger klubbens ordförande Hans Åhrman till Sundsvalls tidning Sundsvall klarade sig med nöd och näppe från att ramla ur SDHL. Laget var långt ifrån att klara sig undan kval men väl i kvalet höll man sig på rätt sida strecket. Nu kan man dock förlora sin plats i SDHL ändå. Anledningen är att laget har brutit sig ur klubben på grund av ekonomiska problem i Sundsvall Hockey. -- Det är en helt separat förening som är under uppstart. Det ger damerna bättre förutsättningar att spela ishockey, säger Hans Åhrman. Eftersom att det är en helt ny förening som startats finns det en risk att man inte får behålla den plats som Sundsvall hade i SDHL. -- Just nu undersöker vi möjligheterna för det laget att ta över Sundsvall Timrås SDHL-plats, säger Åhrman. I och med att man fortfarande inte vet i vilken serie laget ska spela i är det mycket som i dagsläget inte är klart. Hans Åhrman hoppas dock att allt ska lösas sig snart. -- Det är mycket jobb och många möten som ska bli av. Men vi hoppas att…

24 maj, 2017

Lagkaptenen förlänger: ”För mig finns det ingen annan klubb”

Igår var det målvaktsfantomen Sara Grahn som skrev på ett nytt avtal med Brynäs. Idag gör lagkaptenen Angelica Östlund samma sak. 25-åringen har varit klubben trogen genom hela karriären, och går nu in på sin femte säsong som lagkapten. Den landslagsmeriterade centern sköt 14 mål på 36 SDHL-matcher under säsongen som gick. - Det var självklart för mig att fortsätta i Brynäs IF. Jag har aldrig spelat någon annanstans. När jag var två år gick jag och såg Brynäs spela och för mig finns ingen annan klubb. Det handlar om hjärtat helt enkelt, säger hon till klubbens hemsida. Östlund har 229 poäng på 274 matcher i Brynäströjan i Riksserien/SDHL, och ytterligare 31 poäng på 37 slutspelsmatcher för kluben.

24 maj, 2017

Modo förstärker laget med två spelare från Nordamerika

Den gångna säsongen slutade med en åttonde plats och respass redan i kvartsfinalen. Nu satsar Modo och plockar in två nordamerikanskor inför kommande säsong. Modo hade en tung säsong i SDHL. Nu satsar klubben för att ta sig tillbaka till toppen. Även om man i veckan tappade Nathalie Ferno till Luleå förlängde man under veckan med Alice Östensson och Mariam El-Mahmadi. I dag meddelar klubben via sin hemsida att man har gjort klart med två spelare inför nästa säsong. Det handlar om Sidney Morin och Michela Cava. Sidney Morin är en 21-årig back från USA. De senaste fyra åren har hon spelat collegehockey med Minnesota-Duluth. Där har det blivit 70 poäng på 147 matcher. -- En högerfattad back vilket alltid ger ytterligare en dimension i framförallt powerplay och det offensiva spelet. Sidney Morin är en ytterst kompetent spelare över hela isen men ger oss framförallt en offensiv spets, kommenterar Modos sportchef och huvudtränare Björn Edlund. Michela Cava är en forward från Kanada. Även hon har gjort fyra år med collegehockey där det blev 88 poäng på 138 matcher. Senaste säsongen spelade hon dock i Kanda. -- Michela Cava var på väg till MODO Hockey redan den förra säsongen men valde då att…

23 maj, 2017

Efter spelarflykten – nu förlänger landslagsmålvakten

Det mesta har handlat om spelare och ledare som lämnat Brynäs damlag inför nästa säsong. Bland annat har Josefine Holmgren, Jessica Adolfsson och Sara Jakobsson lämnat klubben, precis som huvudtränaren Madeleine Östling. Men man får behålla den största stjärnan av alla. Målvakten Sara Grahn har bestämt sig för att stanna i Brynäs. - Jag är glad över att få kvar vår världsmålvakt. En viktigt pusselbit i laget är därmed klar, säger Brynäs klubbdirektör Johan Stark till klubbens hemsida. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. - Jag är otroligt stolt över att få ytterligare minst ett år i Brynäs IF. Det här är mitt sätt att visa att jag tror på Brynäs. Brynäs har lagt ned mycket tid på mig och jag kände att någon måste ta steget och visa att det går framåt för damlaget, säger Sara. 28-åringen, som varit Damkronornas förstaval de senaste åren, har varit Brynäs målvakt de senaste sju säsongerna.  

23 maj, 2017

Vill ta tillbaka publikrekordet med utematch

Luleås damlag vill spela utomhusmatch i Luleå nästa säsong. Klubben har skickat en skrivelse till kommunen för att få till ett samarbete om att lägga en match i en av stadens hamnar. – Jag kan inte säga att det här kommer bli av. Men det är något som vi jobbar för. Det hade varit en dröm. Tänk dig att få arrangera en sån här match i antingen norra eller södra hamn, säger tränaren och sportchefen Fredrik Glader till nsd.se. Gladers förhoppning är att arrantera en egen Winter Classic och ge Luleå en möjlighet att ta tillbaka det publikrekord man tappade till HV71 under säsongen. Man hoppas kunna locka uppåt 10 000 till en sådan match. - Drömmen är att göra det i samband med den is-aktivitet som Luleå har på våren. Det brukar vara ofantligt mycket folk på isen den dagen, om det är bra väder. Om vi dessutom skulle kunna spela en sån här match då så vet vi att det kommer vara mycket folk där. Det skulle vara häftigt om det gick att genomföra, men vi måste inleda en diskussion med kommunen först, säger klubbens vd Stefan Enbom.