Idag 09:02

Ännu en SDHL-profil lägger av

En mängd SDHL-stjärnor har redan lagt av. Nu har även kanadensiskan Tawnya Guindon bestämt sig för att sluta. Tawnya Guindon sköt 23 mål och gjorde totalt 43 poäng på 71 SDHL-matcher. Hon spelade först för Göteborg och anslöt sedan till Leksand inför förra säsongen. 26-åringen skriver om avskedet på Instagram. "Nioåriga jag kunde aldrig tro att jag skulle spela universitetshockey och framför allt inte att jag skulle få åka till Sverige och spela proffshockey", skriver hon bland annat. Leksand har tidigare tappat en drös andra spelare, bland annat Hanna Lindqvist som också lägger av. https://www.instagram.com/p/BzK7s3pHU-r/    

Igår 10:44

Kanadensisk back klar för SDHL-klubben

SDE hämtar in förstärkning från andra sidan Atlanten. Sent under tisdagskvällen meddelade man att kanadensiskan Kelly Murray skrivit på för klubben. SDE stärker upp sin backsida en aning. Under tisdagskvällen meddelade SDHL-klubben att man gjort klart med kanadensiska backen Kelly Murray. 25-åringen kommer närmast från spel i kanadensiska CWHL-laget Calgary Inferno, där hon spenderat de senaste två säsongerna. Den gångna säsongen stod hon för totalt två poäng på 30 matcher när Inferno kunde bärga CWHL-guldet efter finalseger mot Les Canadiennes. Murray blir därmed den tredje spelaren att ansluta till SDE från Calgary till nästa säsong. Sedan tidigare har man även gjort klart med Kelty Apperson och Lindsey Post från klubben.

25 juni, 2019

Glädjebesket: Trotjänaren förlänger med AIK

Hon har spelat i AIK i ett decennium. Nu är backen Louise Nordberg Tenglin klar för ytterligare en säsong i den svartgula dressen, meddelar klubben på sin hemsida. Som 18-åring debuterade Louise Nordberg Tenglin i SDHL med AIK. Tio år senare är backen fortfarande kvar i klubben – och nu står det klart att det blir ytterligare en säsong för 28-åringen i "Gnaget". Under tisdagen meddelade SDHL-klubben att Nordberg Tenglin förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år. – AIK ger mig de förutsättningar jag behöver för att kunna kombinera ishockey och jobb på bästa sätt. Det finns en enorm trygghet i damverksamheten och gemenskapen gör att man vill stanna år efter år, säger hon till klubbens hemsida. SPELAT ÖVER 300 MATCHER Den gångna säsongen stod 28-åringen för sex poäng (2+4) på 31 SDHL-matcher från sin backplats. – Hon är en stark spelare med bra defensiva egenskaper. Hon är en ledare på och utanför isen och jag är glad att Louise fortsätter karriären i AIK, säger AIK:s tränare Jared Cipparone. Nordberg Tenglin har spelat 302 SDHL-matcher för AIK under karriären. Hon har även 24 landskamper med Damkronorna på meritlistan.

25 juni, 2019

Mängder med nya regler – så bedöms målvaktsinterference

Det svenska ishockeyförbundet släppte idag sin nya regelbok. Den innefattar bland annat en ny icingtolkning, nya bytesregler, och så har den ständigt ifrågasatta situationen med spelare i målgården fått ett ansiktslyft. Dessutom införs bland annat regeltokningen "Late hit" och checking to the head får också en ny tolkning. Ett axplock av de nya reglerna kan läsas nedan. Regel 44 – Checking to the head Checking to the head-regeln ändras på så sätt att den endast ska användas vid kroppstacklingar som träffar i huvudet. I övriga fall ska andra regler tillämpas t.ex. elbowing, cross-checking, high-sticking etc. Regel 56 – Interference & Late hit Den som tacklar en spelare som precis har spelat pucken ifrån sig ska ådömas utvisning för Late hit.  Regel 72 – Refusing to the play the puck Ett lag som efter varning förhalar spelet genom att ta för långt burskydd, eller som utan att vara ansatta under press spelar in pucken i egen zon, ska ådömas ett lagstraff. Regel 77 – Nedsläpp Om ett lag felar vid ett nedsläpp ska centern inte längre bytas ut. Istället ska centern varnas och får därefter en ny chans. Vid ett andra fel av samma lag i samma nedsläppsförfarande ska lagstraff utdömas. Regel…

24 juni, 2019

Tidigare SHL-målvakten blir målvakstränare i SDHL-klubben

Michal Zajkowski spelade 69 SHL-matcher för Modo under sin tid i klubben. Nu återvänder den tidigare målvakten till klubben för att arbeta som målvaktstränare åt klubbens SDHL-lag. På klubbens hemsida offentliggjorde Modo tidigare under måndagen hur ledarsidan för damverksamheten kommer att se ut nästa säsong. Där presenterades den före detta herrlagsmålvakten Michal Zajkowski som klubbens nya målvaktstränare för damverksamheten. 35-åringen avslutade sin aktiva karriär säsongen 2017/18 med en säsong i Hockeyettan-laget Örnsköldsvik. Under sina sex säsonger i Modos a-lag noterades Zajkowski för 69 SHL-matcher för klubben. Burväktaren hann även med spel i Piteå, Sundsvall, Björklöven, Örebro, Tingsryd och Oskarshamn på allsvensk nivå. Målvaktstränarjobbet i Modo blir Zajkowkskis första ledarjobb inom ishockeyn. Förutom SDHL-laget kommer 35-åringen att vara målvaktstränare för klubbens damjuniorer.

24 juni, 2019

Landslagsbacken förlänger med Brynäs: ”Tar ansvar för damhockeyns utveckling”

Brynäs får tillbaka en viktig pjäs på backsidan till kommande säsong. Under måndagen meddelade klubben att schweiziska landslagsbacken Sarah Forster skrivit på ett nytt ettårskontrakt med klubben. Sedan kontraktet med Brynäs gick ut efter säsongen har schweiziska landslagsbacken Sarah Forster gått kontraktslös. Nu står det klart att det blir en fortsättning i Gävleklubben för 26-åringen. – Det är en rutinerad back som vänder tillbaka. Hon gjorde det klart tidigt att hon ville komma hit igen. Nu har alla bitar fallit på plats och det är vi glada för. Hon kan klubben och stan och kommer passa bra in hos oss, säger klubbens damansvarige Erika Grahm till klubbens hemsida. "FÖRENINGEN GÖR ETT STORT JOBB" Trots sin ringa ålder har Forster redan spelat hela 172 landskamper för Schweiz. Den gångna säsongen noterades hon för 15 poäng (5+10) på 36 SDHL-matcher. 26-åringen ser framemot att återvända till Gävle och Brynäs. – Det är ovanligt att man får vara med på en sån här resa inom hockeyn och det är väldigt motiverande. Föreningen gör ett stort jobb och tar ansvar för damhockeyns utveckling och det vill jag vara en del av, säger Forster. Kontraktet är skrivet på ett år.