18 mars, 2019

Svenske VM-målvakten skickas till ECHL – igen

Han har inte spelat en AHL-match sedan den 9 februari. Nu skickas den tidigare JVM-målvakten Filip Gustavsson ner till Brampton Beast i ECHL, meddelar Gustavssons AHL-klubb Belleville. Filip Gustavsson har stått 30 matcher för Belleville Senators i AHL den här säsongen. På slutet har den tidigare JVM-målvakten dock haft svårt att ta en plats mellan stolparna i Ottawas farmarlag. Förra veckan skickades han ner till ECHL-klubben Brampton Beast, men i helgen var han tillbaka som back up till Marcus Högberg i AHL. Nu väljer Belleville att skicka tillbaka svensken till ECHL, meddelar klubben på sin hemsida. EN DEL AV VM-GULDLAGET Den tidigare Luleå-målvakten har spelat två matcher med Brampton den här säsongen. Under dessa två matcher har han släppt in 5,38 mål i snitt och räddat 82,7 procent av skotten han ställts mot. I AHL står Gustavsson noterad för en räddningsprocent på 88,6 och har släppt in 3,42 mål per match. Gustavsson var en del av Tre Kronor-lag som bärgade VM-guldet i Köpenhamn förra våren. 20-åringen noterades inte för någon match i turneringen.

10 mars, 2019

JVM-keepern skickas ned – debuterar redan i kväll

Han har stått 30 matcher i AHL under säsongen. Nu skickas Filip Gustavsson till ECHL. Ottawa har blivit en riktig svenskklubb vad gäller målvakter. Marcus Högberg och Anders Nilsson har vaktat klubbens kasse i NHL, och dessutom har Filip Gustavsson var uppkallad utan att få speltid. Han har i stället spelat 30 matcher i Belleville Senators  i AHL. Men nu dumpas han därifrån. Gustavsson får i stället matchning i Brampton Beast i ECHL. Det meddelar Belleville på sin hemsida. JVM-keppern från förra året har vunnit tolv av 30 matcher i AHL under säsongen. Han har en räddningsprocent på 88,6 och släpper in i snitt 3,42 mål per match. Han förväntas göra sin ECHL-debut redan i kväll, mot Reading Royals.

25 januari, 2019

Tvingas sluta som coach – på grund av hjärnskakningssymptomen

Hjärnskakningarna tvingade honom att sluta som spelare, som 32-åring. Nu tvingas Ryane Clowe även kliva av sitt uppdrag som tränare för Torontos ECHL-lag. - Min hälsa är min högsta prioritet. Både för min familjs skull och för mig själv, säger Clowe i ett uttalande. Sommaren 2013 skrev han ett lukrativt femårskontrakt med New Jersey Devils värt 24,25 miljoner dollar. Det blev dock bara 56 matcher fördelat på två säsonger för forwarden Ryane Clowe. Sedan tvingades kanadensaren avsluta karriären på grund av sina hjärnskakningsbekymmer. Bland annat efter att ha gått närmare 90 slagsmål under sin karriär. I sina bästa tunder var han dock också en riktigt bra spelare, som gjorde över 60 poäng säsongen 10/11. Sedan karriären på isen lades åt sidan har Clowe i stället varit coach. Först var han assisterande till John Hynes i New Jersey, innan han tog över Newfoundland Growlers i ECHL till den här säsongen. Det är det nya ECHL-laget som ingår i Torontos organisation. Men efter inte ens en hel säsong i Newfoundland kom igår beskedet att Clowe kliver åt sidan. Anledningen är återigen symptom från hjärnskakningarna han ådrog sig under sin spelarkarriär. Det meddelade Torontos general manager Kyle Dubas under gårdagen. "EXTREMT ÄRAD" Huruvida…

4 december, 2018

Inledde säsongen i ECHL – nu kallas tidigare Brynäsmålvakten upp

Efter att ha spendera hela inledningen av säsongen i ECHL kallas han nu upp till farmarlaget. Jonas Johansson kan få säsongsdebutera för Rochester Americans. Jonas Johansson står på tillväxt, en bit ned i Buffalos organisation. Han har spelat sju matcher per säsong i AHL under de två senaste säsongerna och nu kanske han får säsongsdebutera i farmarligan inom kort. Johansson har spenderat hela säsongen med Cincinnati Cyclones i ECHL men kallas nu upp till Rochester i AHL. Det skriver ECHL på sin hemsida. Den tidigare Brynäs- och Almtunamålvakten har stått tolv matcher i Cincinnati under säsongen. Han har på dessa räddat 91,2 procent av skotten samt släppt in 2,49 mål per match.  

9 november, 2018

Svensken nedskickad – till farmarligans farmarliga

Efter spel i HV71, Västervik och Oskarshamn förra säsongen tog Jacob Cederholm klivet över till Nordamerika. Där har det gått tungt. Nu skickas han ned till ECHL. Jacob Cederholm har noterats för 57 matcher i HockeyAllsvenskan och 23 i SHL. Men i AHL har det bara blivit en match, och den kom redan under slutet av förra säsongen. Den här hösten har svensken inte spelat alls. Därför skickas han nu ned till Jacksonville IceMen i ECHL, ligan under AHL. Det meddelar AHL-laget Manitoba Moose på sin hemsida. Den Winnipegdraftade 20-åringen har med andra ord en lång resa mot NHL-drömmen. Jacob Cederholm var 2016 lagkapten för Småkronorna när de tog silver i U18-VM. I våras tog han SM-guld på J20-nivå med sitt HV71.

5 november, 2018

‘Exceptionella talangens’ motgångar fortsätter – skickas ned i ECHL

Han är medlem i samma exklusiva sällskap som bland annat John Tavares och Connor McDavid. Nu skickas tidigare megalöftet Sean Day ned till ECHL. Han är en av blott fyra spelare i historien som fått titeln ‘exceptionell status’ i den kanadensiska juniorligan OHL*, och därmed fått debutera redan vid 15 års ålder. Men Sean Days karriär har inte gått lika spikrakt som John Tavares, Aaron Ekblads eller Connor McDavids, som också fått epitetet. LÄS ÄVEN: BODIN: Hockeyvärldens förmåga att avhumanisera spelaren Efter att ha skrivit på sitt första NHL-kontrakt, med New York Rangers, fanns det dock hopp om att Sean Day skulle lyckas få ett genombrott några år senare än väntat. Men i stället har motgångarna fortsatt. HAFT DISCIPLINÄRA PROBLEM Den 20-årige backen har bara spelat sex matcher för Hartford i AHL under säsongen och nu skickas han ned till ECHL, det vill säga farmarligans farmarliga, för att få fart på karriären igen. Day draftades i tredjerundan, som spelare 81 totalt, i 2016 ås draft. Han har under sin redan brokiga karriär  hunnit samla på sig en hel del fiender. Backen ska ha haft disciplinära problem, vilket bland annat medförde att Mississauga Steelheads valde att trejda honom till Windsor Spitfires…