Har ni någon gång undrat vilken klubb som egentligen har burit den snyggaste och  bästa logotypen genom tiderna? Kanske, kanske får ni svar nedan på denna lista. Det där med vad man tycker om varumärken är ju oftast personligt – men en del har en tendens att fastna i folks medvetande.

Ett klubbmärke ger ofta upphov till diskussioner. Är det snyggt? Är det fult? Passar det till klubbens identitet? Och så vidare, och så vidare.
Ni känner igen det där.

Med tanke på hur många år det spelats hockey i världen och hur många klubbar det passerat genom dessa år, säger det sig självt att det är en omöjlighet att ranka de snyggaste loggorna genom tiderna. Detta är ett enmansuppdrag och jag kan omöjligtvis ha koll på alla logotyper som passerat revy.
Men många har fastnat i medvetandet och på följande sidor rankar jag de, i mitt tycke, bästa klubbmärkena genom tiderna.

Det ska sägas att jag först och främst gått på utseende. Men sen har jag också i en del fall vävt in saker som kultstatus, loggans del i klubbens varumärke och även lite personliga reflektioner.

Listan ska alltså tas för vad den är: Ett personligt dokument av tycke och smak men med en stor touch av utseendebedömning.

–>>KLICKA FÖR ATT TA DEL AV RANKINGEN –>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *