Linus Söderström.Foto: Bildbyrån

Linus Söderströms vara eller icke vara i HV71 har varit et omdebatterat ämne på senare tid. Med tanke på det senaste ryktet om att Felix Sandström ska vara på väg in till klubben kan vi nog nu konstatera att Söderström stannar kvar i USA säsongen ut.

Linus Söderström slog igenom med dunder och brak förra säsongen i HV71. Allting landade i ett SM-guld där 21-åringen fick ikläda sig hjälterollen. I motståndarnas mål under SM-finalerna delade Felix Sandström och David Rautio på sysslan och att den förstnämnde nu ryktas vara på väg in till HV71 tar i alla fall jag som ett kvitto på att vi inte kommer få se Linus Söderström mer i HV71 den här säsongen.

KVAR I NEW YORK

Söderström befinner sig just nu i USA för rehabilitering hos New York Islanders efter en skada som han tvingats operera. Spekulationerna har varit många den senaste tiden huruvida Söderström ska komma tillbaka till HV eller stanna i Islanders som han har kontrakt med. Nu kan vi nog slå fast att Söderström blir kvar i New York Islanders säsongen. Ett alternativ skulle såklart vara att hans magskada inte läkt som den ska och det är därför Sandström nu ryktas in. Men jag lutar åt det förstnämnda då allt vad man läst och hört berättat att Linus Söderström gör framsteg med sin skada.

Nu ska vi också ha med i beräkningarna att ryktet om Sandström in till HV71 bara är just ett rykte. Men ingen rök utan eld som man brukar säga och Jönköpings-Posten har nog på fötterna när det handlar om tillförlitlighet till de här uppgifterna. Annars hade de inte publicerat det.

Felix Sandström har likt Söderström också han haft en skadefylld säsong. I början av året stod det klart att han lånas ut från Brynäs till Oskarshamn efter det att Gävleklubben tagit in Linus Fernström.

Nu kan alltså säsongen avslutas i SHL ändå, nu i par med Fredrik Pettersson Wentzel.

HV71:s målvaktskarusell under säsongen är faktiskt värd att notera. I somras stod det klart att Fredrik Pettersson Wentzel skulle operera en skadad höft. Därför lånade man in Jonas Gunnarsson från Malmö som inledde säsongen i par med Linus Söderström. När ”PW” sedan var tillbaka och Gunnarsson försvunnit tillbaka till Malmö gick Söderström sönder och juniormålvakten Adam Åhman fick hoppa in i matchtruppen.

Sedan Söderström gick sönder i höstas har PW fått dra ett tungt lass och stått samtliga matcher utom tre. Senaste matchen var han skadad och då fick 17-årige Victor Östman ikläda sig rollen som andremålvakt bakom Åhman.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *