Kommer de här med i OS-truppen 2022?Foto: Bildbyrån

Det är exakt 1 444 dagar kvar till vinter-OS i Peking 2022 invigs. Eftersom NHL vill expandera på den kinesiska marknaden finns det fog för att tro att nästa OS-turnering kommer innehålla NHL-proffs.

Vinterspelen i Peking kommer pågå mellan 4 till 20 februari 2022 och, av anledningen som nämns ovan, det finns orsak att hålla tummarna för att det kommer bli en stjärnfylld hockeyturnering.

Om, jag säger om, det blir NHL-deltagande i OS 2022, hur skulle i så fall Tre Kronors trupp kunna tänkas se ut?

Undertecknad satte sig ner och klurade och kom fram till nedan 25 namn som ska ta revansch för den nesliga förlusten i går mot Tyskland. Inom parantes står åldern på spelarna när OS drar igång 4 februari 2022.

MÅLVAKTER:

Linus Söderström (25)
Har ännu inte spelat en NHL-match men det känns som att Söderström kan bli vår nästa självklara etta i NHL. Han lär få en bra chans att åtminstone tävla om förstaspaden på Long Island de kommande åren. Tar han den så är han gjuten i den här truppen.

Robin Lehner (30)
Har under de två senaste säsongerna stått över hälften av matcherna för hopplösa bottengänget Buffalo. Känslan är att han har etablerat sig som förstemålvakt i NHL.

Jacob Markström (32)
Håller landsmannen Anders Nilsson på bänken i Vancouver och har under säsongen blandat insatserna lite. Har rutin från mästerskap sedan tidigare med Tre Kronor.

Helt omöjligt att säga vem av dessa som kommer vara mest lämpad att axla förstaspaden i nästa OS. Känns som det kommer vara jämnt skägg mellan dem. Sen ska vi inte heller glömma bort Henrik Lundqvist såklart. Hans kontrakt med Rangers går ut 2021. Han fyller 40 i mars 2022 men, vem vet, han kanske tar en kontraktsförlängning på nått år med sikte på OS?

Bubblare: Anton ForsbergLinus Ullmark, Anders Nilsson, Filip Gustavsson

BACKAR:

Oliver Ekman Larsson (30)
Bör anses given i nästa OS-trupp. En världsback som har mycket bra känsla för spelet. Spelar enkelt och inga krusiduller, vilket är viktigt i en kort turnering där varje match gäller mycket.

Erik Karlsson (31)
Så klart. Lika given som OEL och kommer vara vårt stora hot mot fienden i powerplay.

John Klingberg (29)
Har seglat upp som vår nye offensiva backstjärna i NHL. Fortsätter han på det spåret finns det inget som stoppar honom från att bli uttagen här.

Rasmus Dahlin (21)
Om utvecklingen fortsätter i samma takt för den blivande draftettan ska han så klart vara given här.

Erik Brännström (22)
Enormt säker med pucken och väldigt seriös när det handlar om den egna utvecklingen. Han lär få alla chanser i världen att spela in sig i Vegas de kommande åren och han har en framtid som en toppback i NHL. Utmärker sig inte speciellt mycket, men är trygg i sitt spel.

Victor Hedman (31)
Nämns allt oftare som en av de hetare kandidaterna till att plocka hem Norris Trophy och det finns väl knappast något som talar för att han skulle bli sämre inom en snar framtid. Självklart given i det här gänget.

Hampus Lindholm (26)
En back som kan användas till det mesta. I den här stjärnprydda backuppsättningen lär han mest få fokusera på defensiva uppgifter. Men han kan offensivt också.

Adam Boqvist (21)
Har inte ”brejkat” än på seniornivå på samma sätt som jämnårige Rasmus Dahlin men potentialen finns där och fyra år till nästa OS är lång tid. Spås gå högt i kommande draft och kommer få alla möjligheter att spela in sig i NHL de kommande åren.

Det här var ungefär som barnkalasens fiskedamm: En massa godsaker i potten och man blir nöjd vad man än fiskar upp. Frågan är om inte Sverige har världens bästa backsida och vi bara fortsätter och fortsätter att spotta ur oss talanger. Det var riktigt svårt att kräma ur åtta backar ur den degen, men det här ser ruggigt stabil ut.

Bubblare: Timothy LiljegrenPhilip HolmAndreas BorgmanLawrence Pilut

FORWARDS:

Nicklas Bäckström (34)
Har ett kontrakt som går ut om två år, men han lär väl inte lägga av som 32-åring? Så han kör nog på över nästa OS och med tanke på hur smart han är som hockeyspelare lär han hålla nivån även som 34-åring och ta en plats i den här truppen.

Lias Andersson (23)
En kämpe och ledare som dessutom besitter en hel del hockeykänsla. En spelare med den här karaktären ska vara given.

Elias Pettersson (23)
Det är väl inte direkt några konstigheter med den här uttagningen? Fortsätter hans utveckling som den gjort hittills bör han vara en av de ledande spelarna i det här gänget.

Jonathan Dahlén (24)
Bör sedan länge vara etablerad i NHL när tiden tickat fram till början av 2022. Det vilar många förväntningar på den här killens axlar och hittills i Timrå och Hockeyallsvenskan har han motsvarat dem.

Marcus Johansson (31)
En nyttig spelare som här kommer användas till det defensiva ”skitgörat”. En lagspelare med goda ledaregenskaper.

Marcus Krüger (31)
En uppskattad defensiv slitvarg i Chicago och det är lite av en gåta att han inte lyckats lika bra i Carolina. Kommer göra ett utmärkt jobb i utsatta positioner under nästa OS.

Gabriel Landeskog (29)
Lagkapten i Colorado, ett lag som lite oväntat lämnat den absoluta bottenstriden den här säsongen och fajtas om slutspelsplatserna. Landeskog har varit given i de senaste turneringarna NHL-proffsen varit tillåtna i och han lär vara det här med.

Jesper Fast (30)
Han har sakta men säkert etablerat sig i NHL och är en uppskattad pusselbit i New York Rangers. En kille som jobbar, sliter och aldrig ger sig. Kan gå in i en fjärdekedja i ett OS och göra livet surt för motståndarna, samtidigt som han kan producera framåt.

Alexander Nylander (23)
Har väl inte riktigt fått den starten av sin NHL-karriär som förutspåddes kanske. Men det finns en oerhörd potential i den här grabben och när det väl lossnar på högsta nivå lär det lossna rejält.

William Nylander (25)
Tillhör de mer tongivande spelarna i Toronto Maple Leafs. Om fyra år lär han vara en av de mer tongivande spelarna i ligan. Slog sig in i de svenska hemmen i samband med vårens VM med sina 14 poäng.

William Karlsson (29)
BOOM!!! Snacka om genombrott den här säsongen för ”Wild Bill”. Bra spelsinne och en spelare som kan användas i olika situationer på isen. Men här är han tänkt som målskytt.

Rickard Rakell (28)
Har i vinter lett ankornas offensiva styrkor och känslan är att han tagit ytterligare kliv i sin utveckling. Det är långt till 2022, men det känns inte som han kommer slå av på takten de kommande åren.

Filip Forsberg (27)
Kan både göra mål och passa. Snittar nästan en poäng per match den här säsongen och är med här för att bidra offensivt. En stjärna.

Viktor Arvidsson (28)
Kreativ och snabb. Likt lagkamraten Forsberg är han med här för att bidra offensivt.

Känns som en rätt jämn forwardsuppsättning där samtliga enheter kan gå in och avgöra en tät tillställning. Dessutom känns det som en uppställning som kan riva stora hål i motståndarnas försvar i kontringsspelet.

Bubblare: Jesper BrattMika ZibanejadJoel Eriksson Ek, Isac Lundeström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *