Det kanske vore bäst med en fräsch start någon annanstans för Erik Karlsson?Foto: IBL

Ibland får man kasta sina planer åt sidan för att hugga tag i något mer akut. Mitt mindset idag var att blogga några rader om Frölunda. Men istället blev det en text om en före detta spelare hos klubben – Erik Karlsson – som verkar gå igenom ett helvete minst sagt i Ottawa Senators. 

Jag blev minst sagt lika chockad och förundrad som alla andra när vi sent igår kväll nåddes av nyheten att Erik Karlssons fru Melinda lämnat in en begäran om skydd mot Mike Hoffmans fästmö Monika Caryk. Caryk påstås genom bland annat en mängd nedsättande kommentarer på sociala medier ha trakasserat paret under säsongen. Även i samband med att paret Karlsson fick missfall.

Jag tänker inte gå in så mycket på vad som har hänt här. för det kan jag omöjligtvis veta. Men kollar man på före detta Ottawaspelares fruars sociala medier så verkar det ligga någonting i anklagelsen från Melinda Karlsson. Caryk verkar helt klart illa omtyckt, sen kan Mike Hoffman hävda hennes oskuld hur mycket han vill. Det förändrar ändå inte vad folk tycker om henne vad det verkar.

I ett sånt här läge så verkar det väl rätt självklart att klubben ska trejda bort Hoffman fortare än kvickt och det är dessutom något som varit på tal även innan den här soppan såg dagens ljus. Men är det så enkelt egentligen?

För det första: Om anklagelsen nu stämmer, vilken klubb skulle då vilja trejda till sig Hoffman och därmed få hans fästmö på köpet? Han är en skicklig spelare, men inte av den kalibern att det är värt en chansning på att sätta hela lagharmonin i rubbning.

För det andra, och det är väldigt många saker: Är inte detta rätt läge nu för Karlsson att dra så långt det bara går från Ottawa? En klubb som verkar vara i allt annat än harmoni.

Dels har Karlsson, vars kontrakt går ut nästa år, under en längre tid omgärdats av trejdsnack det känns som att en sådan kommer närmare och närmare, oavsett vad som hänt mellan spelarnas fruar eller ej. Ottawa vill såklart ha någonting för Karlsson, något stort.

Sen har vi då Caryk där fler än Melinda Karlsson nu vittnar om ett allt annat än okej beteende. Vad är det som säger att inte fler spelarfruar/flickvänner i dagens Ottawa-lag drabbats av hennes gift i form av trakasserier?

Ägaren Eugene Melnyk är allt annat än populär bland fansen och anklagas för att vara snålare än Joakim von Anka och dessutom tycker fansen att han missköter klubben på alla sätt och vis. Det här verkar även vara uppe på högsta nivå i staden när forne stjärnan Daniel Alfredsson lät tungan slinta i ett privat samtal med en före detta lokalreporter och avslöjade att han och borgmästaren Jim Watson haft samtal om Senators ägarstruktur.

Dessutom som lök på laxen har klubbens assisterande general manager Randy Lee fått ett besöksförbud mot sig gällande en 19-årig hotellanställd han ska ha fällt sexuella kommentarer till under en bussfärd.

Dysfunktionellt var ordet.

Sen får vi inte glömma Erik och Melindas privata tragedi där deras efterlängtade son var död vid födseln. Alla som har barn vet hur hett efterlängtade de är och det går nog inte ens sätta sig in i det fasansfulla paret gått igenom. Allt förberett för sonens ankomst med skötbord, leksaker, kläder, barnvagn och allt annat som ska till när familjen utökas och sen bara…BOOM! Allt över och förbi, men sakerna och minnena efter det som aldrig blev finns kvar.

Mitt under allt detta ska de också ha blivit trakasserade av någon, och det mesta tyder på att det är en lagkamrats fästmö som står bakom.

Med allt detta känns det som att en trejd av Erik Karlsson nu har blivit oundviklig och att priset dessutom gått ner en smula för vad Ottawa kan kräva i retur. Som jag var inne på ovan: Om anklagelserna mot Caryk stämmer, vem vill då ha Hoffman? Samtidigt vill alla ha Erik Karlsson och Ottawa kan knappast behålla de bägge i laget nästa säsong. Jag vet inte om de via juridiken kan lösgöra sig från kontraktet med Hoffman, men det känns också lite långsökt. Det är ju inte han som skickat meddelandena.

Samtidigt skulle en trejd innebära en fräsch start för Erik, en ny klubb och en ny stad, där han och Melinda kan lägga allt det tråkiga bakom sig så gott det går och komma bort från galenskaperna i Ottawa.

Det är han och hans fru värda efter en tid som varit ett helvete för paret.