Pengarna på bilden har ingenting med artikeln att göra.Foto: Bildbyrån

Igår kom det ett pressmeddelande som gav besked att New Jersey Devils och Edmonton Oilers kommer träna inför öppen ridå dagen innan de bägge lagen drabbar samman i en NHL-match i Scandinavium i början av oktober. Men det kommer kosta 150 kronor/person för att få se stjärnorna och då måste man ställa sig frågan om man verkligen ska behöva betala för att se en träning?

Jag har aldrig förstått de människor som finner njutning i att titta på en hockeyträning. Jag älskar sporten ishockey och konsumerar fler matcher än de allra flesta. Men ärligt talat så tycker jag träningar är skittråkiga att genomlida.

Nog om det. Nu ska tydligen New Jersey Devils och Edmonton Oilers genomföra varsitt träningspass i Scandinavium den 5 oktober som ett led i förberedelserna till deras NHL-match dagen efter i samma arena. Tydligen ska träningarna vara öppen för allmänheten att beskåda vilket jag tycker är ett bra initiativ. Om det nu inte bara varit för den ack så pikanta detaljen att det kommer kosta 150 kronor per skalle att kliva innanför arenans dörrar den dagen.

150 spänn för en träning?

Det är Live Nation som tillhandahåller biljettförsäljningen till både träningen och matchen och jag är osäker på om det är de, eller NHL som ligger bakom idén att ta betalt för träningen. Jag har under dagen försökt forska i det där men inte fått någon återkoppling.

Men det spelar egentligen ingen som helst roll vilka som drog igång detta. För jag tycker att det är lika jävligt ändå, speciellt om man sätter det i paritet till vad biljetterna kostar till själva matchen. Va jag har fått fram har de gott loss från allt mellan 500 kronor till strax över 2 000.

Sen har vi biljetter som sålts för 1 350/styck och om vi nu stannar vi den prisbilden för biljetter, som jag antar är för ”lagom” platser och drar in en stackars barnfamilj med två vuxna och barn i det hela så går kalaset loss på 5 400 kronor. Då är inte mat, godis, souvenirer (det är ALLTID souvenirer!!!), bensinkostnader, eventuella hotellövernattningar och allt annat som ska till medräknade.

Självklart har många familjer tvingats skrinlägga planerna på att se högklassig NHL-hockey på grund av prisbilden. Men då kommer vi till det den här artikeln handlar om:

ALLA FÅR EN CHANS TILL ATT SE NHL-STJÄRNORNA!!!

Ett jättebra initiativ…om det nu inte vore för att det här kalaset kostar 150 kronor per person. För att se en sketen träning alltså och där egentligen den enda behållningen kommer bli att man får se Connor McDavid på nära håll.

De som läst vissa krönikor jag skrivit innan vet att jag mycket och gärna framhärdar att de som producerar och möjliggör, i det här fallet hockeyunderhållning, också måste kunna räkna med att få betalt. Dessutom kan det säkert komma en hel del folk till träningen och jag förstår att man inte bara kan ställa dörrarna på vid gavel, utan måste ha något slags system för det hela så det inte blir totalt kaos.

Men 150 spänn är alldeles för dyrt för en träning. 600 svenska kronor för den arma barnfamiljen i exemplet ovan. Dessutom, jag ger mig fan på att de kommer sälja souvenirer vid träningen också. Det här ska vara gratis. Det är träning. Dessutom ger det ju arrangören chans att generalrepa inför det stora som sker dagen efter.

Jag tycker nästan att det här är på snikenhetens gräns.

@hockeystaden