"Mitt lag är bättre än ditt lag". Nja, så säger nog inte Jan Björklund till Ulf Kristersson när han står i talarstolen i Sveriges riksdag.Foto: Bildbyrån

På söndag är det val i Sverige. Förövrigt en möjlighet vi ska vara oerhört tacksamma över att få. Det är inte alla människor som lever i ett demokratiskt samhälle. Jag fick hur som helst en ambitiös idé och ni kan aaaaaaldrig ana vad som hände sen.

Att vår statsminister Stefan Löfvén håller på Modo vet vi och det är ingenting han håller hemligt. Men jag blev lite nyfiken på vilka gäng de övriga partiledarna håller på och för en tid sedan bestämde jag mig för att skrida från tanke till handling.

Jag kontaktade samtliga riksdagspartiers kansli/andra kontaktvägar via mejl och ställde samma fråga: ”1. Vilket lag håller er partiledare på och 2. Varför det?”

Det var väl måhända en smula naivt av mig att tro att jag skulle få svar från samtliga åtta partier så här i valrörelsens slutskede. Fullt förståeligt att en majoritet av svaren uteblev och jag säger inget om det.

Men två svar fick jag minsann. Från Nya moderaterans Ulf Kristersson och Liberalernas Jan Björklund. Det tackar jag ödmjukast för.

Det visade sig skilja rätt mycket på var deras klubbsympatier låg. En håller på ett lag i SHL, den andre ett gäng i division två.

Ulf Kristersson, Nya moderaterna:

”1. Jag hejar såklart på Åker/Strängnäs HC!
”2. För att de lokala hockeyföreningarna runt om i landet gör jätteviktiga insatser för våra barn och ungdomar.”

Jan Björklund, Liberalerna:

”1. Frölunda Indians.
2. Det beror nog på att jag är uppvuxen i Skene. Frölunda var det lag som var bäst i närområdet helt enkelt.”

Så nu vet ni det…