En smartphone och ett hockeyintresse är det enda som behövs för att haka en tänkbar framtida fluga.Foto: Pixabay och Bildbyrån

Det finns appar för precis allt. Allt! Men varför finns det ingen app som räknar antal arenabesök? Henrik Skoglund tycker sig ha hittat framtidens trend bland hockeymänniskor.

Igår kunde ni här på sajten läsa om Stian Bekkelund. Han är en hängiven supporter till de norska regerande mästarna Storhamar och har i runda slängar sett dem 540 matcher i rad. Imponerande.

Den 27-årige norrmannen ser även annan hockey och har enligt egen uppgift besökt cirka 70 hockeyarenor. Då ska vi veta att det endast finns 47 ishallar i Norge och en mycket stor del av arenorna Stian har satt sin fot i har alltså varit utomlands.

Det var när jag satt och skrev min intervju med Stian som jag fick för mig att försöka mig på att jämföra hans 70 ishallsbesök med andra. Som man så ofta gör nu för tiden så tog jag hjälp av Twitter.

Jag bad om snabb hjälp och responsen blev faktiskt överväldigande. En del hade besökt många fler ishallar än vad Stian har gjort, men då ska man veta att Sverige är ett betydligt större hockeyland och tillgången till rinkar är betydligt bättre här.

LÄS MER: Passionen ledde till samlandet – av ishallar: ”Alla som har en hobby vet att det kostar pengar”

En sak som slog mig var att det här engagerade verkligen folk och det var framförallt den här tweeten som fastnade hos mig.

Ja. Det borde finnas en app. Jag har några bekanta som fastnat rejält i en ölapp där man så att säga ”checkar in” ölen och på så sätt kan mäta och jämföra sig med andra. Faktiskt en rätt rolig grej, även om jag själv inte fastnat för det.

Mattias i tweeten ovan hänvisar till GroundhopperApp. Groundhopping är för er som inte vet en rörelse bland fotbollsfans där det handlar om att besöka så många fotbollsarenor/planer som möjligt.

Varför lanserar ingen en app som redovisar rinkhopping? Enligt Stian Bekkelund så fanns det en tysk sida förr i tiden där man på något vis kunde registrera alla ishallsbesök man gjorde. Men den finns inte kvar längre.

Egentligen är jag rätt korkad som helt öppet saluför den här idén. Jag kanske borde ta och skapa den där appen själv? Men vid eftertanke så är det nog ingen bra idé att en person med mitt klena tekniska sinnelag tar sig an en en sådan uppgift. Men jag skulle absolut handla hem appen om det fanns en sådan.

Som jag skriver ovan så engagerade min fråga på Twitter och folk tog sig verkligen tid för att tänka efter hur många ishallar de besökt. Många fans reser runt för att se sina lag spela, det här skulle kunna bli en ytterligare krydda till det.

Hur många ishallar besöker egentligen inte en hockeyförälder under ungarnas aktiva tid? Varsågoda, en app för er med.

Jag tror det här skulle kunna bli en riktig fluga faktiskt, att kunna kombinera sitt intresse med att även kunna tävla och jämföra sig med andra. Kan man dessutom få till en betygsskala där mer exotiska lag och platser graderas högre så skulle det ju bli tusan så fenomenalt. Tänk att kunna bocka av Macquarie Ice Rink för att se hemmalaget Sydney Bears ta sig an Adelaide Adrenaline i den australienska hockeyligan AIHL. Eller varför inte åka till Vladivostok i världens ände för att kolla KHL-hockey?

En sådan app måste ju bara kunna gå att lösa? Vem fixar det? Det här kan bli grymt stort.

Hur många arenor och ishallar har ni varit i förresten? Jag lade pannan i djupa veck och kom fram till att jag själv besökt 27 hallar. Då räknar jag Kinnarps Arena och Ljungby Arena som fyra totalt då jag varit i bägge innan de drastiskt byggdes om och bytte skepnad totalt.

Den mest exotiska arenan jag varit i skulle jag säga är en arena i London som jag tyvärr glömt namnet på. Jag var där år 2000 och kollade på engelsk ligahockey. I våras var jag i Sheffield i hypermoderna FlyDSA Arena. Mäktigt värre.

@hockeystaden