Rikard Grönborg och ett gäng av de spelare han bör plocka ut.Foto: Bildbyrån

På måndag plockar förbundskapten Rikard Grönborg ut säsongens första landslagstrupp och nedan har jag filat ihop hur jag tycker han ska formera den.

Det var i en intervju med hockeynews.se tidigare i veckan som förbundskapten Rikard Grönborg berättade att spelare från Frölunda, Malmö och Skellefteå inte kommer bli uttagna till säsongens första landslagstrupp som presenteras på måndag.

Detta då deras CHL-matcher krockar med landslagssamlingen. Samlingen krockar också med KHL, vilket gör att få spelare från den ligan kommer beredas plats i truppen till Karjala Tournament i Finland. Succén Linus Videll är dock tillgänglig.

Sedan lär det väl knappast bli några juniorer till denna trupp.

Med dessa förutsättningar knåpade jag ihop min egna landslagstrupp för Rikard Grönborg att ta ställning till.

MÅLVAKTER:

Viktor Fasth, Växjö
Jonas Gustavsson, Linköping

Vi har många duktiga målvakter i SHL och dessa två är de främsta rent statistiskt sett. Dessutom har de vanan inne från landslagsspel och bägge kan agera förstemålvakter. Markus Svensson i Färjestad kan såklart utmana här, men är skadad för tillfället.

Luleås Joel Lassinantti har varit strålande i inledningen av SHL och kan mycket väl komma i fråga för säsongens första landslagstrupp.

BACKAR:

Olle Alsing, Djurgården
Lukas Bengtsson, Linköping
Linus Hultström, Djurgården
Jonas Junland, Lausanne
Joel Persson, Växjö
Robin Press, Färjestad
Mikael Wikstrand, Färjestad

Lukas Bengtsson har imponerat fruktansvärt mycket på mig i säsongsinledningen och han borde vara given här. Vi visste att han var bra,  men han har som sagt varit fantastiskt i inledningen. Jag tycker även att Robin Press förtjänar en chans i landslaget här, han har varit bra i Färjestad.

Det enda som hindrade Joel Persson från att landslagsdebutera ifjol var väl det faktum att hans Växjö spelade länge. Hittills har han väl kanske inte riktigt stått för samma succé som ifjol, men då ska vi komma ihåg att förväntningarna på honom nu är skyhöga. Han har gjort det så pass bra att han platsar i landslaget i alla fall.

I övrigt en solid backsida där Djurgården Olle Alsing bör få chansen att debutera enligt min mening.

FORWARDS:

Ted Brithén, Rögle
Adam Brodecki, Linköping
Daniel Brodin, Djurgården
Anton Hedman, Örebro
Linus Johansson, Färjestad
Joel Kellman, Brynäs
Jakob Lilja, Djurgården
Jacob Josefson, Djurgården
Carl Klingberg, Zug
Malte Strömwall, KooKoo
Nick Sörensen, Linköping
Mattias Tedenby, HV71
Linus Videll, Dinamo Riga

Här var det en hel del skrällar och det är helt naturligt när så pass många anfallsess inte finns tillgängliga på grund av KHL och CHL. Men om vi börjar uppifrån så tycker jag att Ted Brithén bör vara självskriven. Hans lag har hackat rejält, men jag tycker han har varit en av få ljuspunkter i grönvitt än så länge.

Att inte plocka ut Djurgårdens succékedja med Jacob Josefson i spetsen skulle så klart vara ett rejält tjänstefel och från serieledaren måste såklart Nick Sörensen och Adam Brodecki med.

I Finland har Malte Strlömwall gått hysteriskt bra och leder just nu poängligan där. Han måste få en chans att visa upp sig. Linus Videll självklart självskriven här tycker jag och från HV71 ansluter Mattias Tedenby. Han har utan konkurrens varit Jönköpingslagets bästa spelare så här långt.

@hockeystaden