SHL
ZKOGLUND: Om Zlatan skulle knacka på (Varning för tramz)
ANNONS

Jag erkänner redan nu att nedan text kommer vara full av tramsigheter. Eller tramzigheter (lol). Men jag läste en sak i tidningen igår som jag inte kunde släppa och därför får ni stå ut med min dåliga humor i raderna nedan. Det är ju också helt valfritt att läsa.

Jag läste i min lokaltidning igår att Zlatan Ibrahimovic ska öppna (Eller kanske till och med har öppnat, jag vet inte) ett padelcenter i stan. Namnet: Padelzenter.

Jag vet inte varför, men jag fastnade rejält för det där med att han har med ett ”Z” i namnet. Det är ju hans varumärke så att säga och i min hjärna blev allt det där för mycket och har lett till att jag gått runt och småfnissat (Småfnizzat, hähä) sedan dess.

I Sverige har vi, tack och lov, 51 procents-regeln, vilket innebär att företag eller privatpersoner som vill köpa in sig i en klubb helt enkelt inte kan få full kontroll. Medlemmarna ska ”äga” klubben och det är naturligtvis så det ska vara. Annars är jag rädd för att vi på sikt hade kunnat få helt sanslösa namn på våra klubbar innehållande varumärken som IK Unibet, Bethard HC, och så vidare, och så vidare.

Men jag kan ändå inte låta bli att fantisera lite om hur det skulle kunna bli om 51 procentsregeln slopades och vem som helst med pengar skulle kunna ta full kontroll öve ren klubb. Tänk om Zlatan goes Percy Nilsson eller Hugo Stenbeck och skulle ge sig in i hockeybranschen med första bokstaven i sitt namn som främsta varumärkesvapen?

Vilka namn skulle vi få se då i svensk ishockey? Zödertälje ZK? Zkellefteå AIK? Eller varför inte Vita Häzten? Det sista skulle ju dessutom passa bra med blixtarna som ingår i deras skrud.

Det skulle även passa in med HV71. HVZ1 är nämligen snarlikt om man tittar snabbt.

Zlatan är från Malmö och borde rimligtvis ha feeling för stadens SHL-klubb. Tänk om han skulle börja lassa in pengar i den klubben och som enda motprestation begära ett namnbyte hos tre av klubbens förgrundsfigurer, familjen Zylvegård. Klockrent.

Håller vi oss kvar i Skåne så finns även närliggande Tyringe SoSs, som möjligtvis mot en rimlig summa kanske skulle kunna tänka sig att byta namn till ZoZz. Tyringe Zport och Zkridskozällskap.

I Nordamerika existerar ingen 51 procentsregel och det är inte utan att man undrar hur det skulle smaka för ögat att se Zan Jozé Zharkz i tabellerna i framtiden.

Värt att poängtera är att detta inte ska tolkas som att jag är ute efter att håna Zlatan på något vis. Jag ville bara ge er en inblick i hur min hjärna ibland kan funka ibland.

Jag bugar och bockar för uppmärkzamheten (Jag hittar ut sjä..zjälv)

@hockeyztaden

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch