Ishockey, SHL, Linköping - Leksand
Idag 14:55

Backbjässen kan bli kvar i Leksand: ”Vi för bra samtal”

Viktor Mårtensson är den hittills enda spelaren ur SHL-degraderade Leksand som har valt att förlänga sitt kontrakt inför lagets kommande vistelse i HockeyAllsvenskan. Men snart kan det bli fler. Enligt dt.se återstår bara detaljer innan backbjässen Jonas Frögren, vars kontrakt upphörde när laget åkte ur SHL, är överens med Leksand om en fortsättning. – Vi för bra samtal med Frögren. Vi ska träffas på onsdag igen och prata. Det är allt jag har att säga just nu, säger klubbens sportchef Tore Jobs till dt.se.  Den 34-årige backen har gjort 577 SHL-matcher, varav elva säsonger i Färjestad, en i Skellefteå och den senaste i Leksand. Han har dessutom testat NHL-spel i Toronto Maple Leafs samt gjort en säsong i KHL där han representerade Dinamo Minsk och Atlant Mytishchi.

BB140926BB387
Idag 11:53

Lämnar Brynäs för spel i Timrå: ”En spännande spelare”

Alexander Lindgren har funnit en ny klubbadress efter att ha brutit med Brynäs. Nästa säsong återfinns 22-åringen från Valbo i Timrå. Lindgren begränsades till 29 SHL-matcher den gångna säsongen på grund av framför allt en hjärnskakning. Han noterades för ett mål och två assist och har totalt gjort nio poäng (2+7) på 86 SHL-matcher med gävlelaget. - Alexander är en allroundspelare som kan användas både som center och ytterforward, och jag tycker det är en spännande spelare som Timråpubliken får stifta bekantskap med under den kommande säsongen, säger Timrås sportchef Kent Norberg. Timrå har sedan tidigare värvat backen Nicolai Bryhnisveen och forwarden Sam Marklund från Asplöven.

Peter Nordström
Idag 10:35

Erbjuds fortsättning i AIK – men petas som huvudtränare

I november lämnade Peter Nordström division 1-laget Forshaga för att ta över rollen som huvudtränare i AIK. Laget slutade näst sist i HockeyAllsvenskan men räddade till slut kontraktet via kvalspel. Inför fortsättningen i HockeyAllsvenskan lutar det nu åt förändringar i AIK:s tränarstab igen, då Nordström sannolikt får kliva undan från sin nuvarande roll. – De vill ha in någon mer erfaren i huvudrollen, säger Peter Nordström till Värmlands Folkblad. Nordström lär dock bli kvar i AIK, då han fått beskedet att han är önskad inom organisationen. Men att 40-åringen får byta uppgift i klubben gör honom inget. – Jag känner lite själv att om jag ska få ut maximalt av mina kunskaper så kanske jag just nu ska vara mer på detaljnivå och inte ha huvudansvaret. Men det beror på vem som kommer in. Vi ska göra något tillsammans av det, säger Nordström. Sedan tidigare har det bland annat ryktats om att Roger Melin kan vara aktuell som ny huvudtränare i AIK.

16
Igår 20:33

Kanadensisk poängspruta klar för Björklöven

Björklöven spänner bågen inför kommande säsong. På måndagskvällen gjorde man klart med den kanadensiske forwarden Alex Hutchings, som närmast kommer från den tyska andradivisionen och Eispiraten Crimmschau där han svarade för 62 poäng (22+40) på 50 matcher under den gångna säsongen. Med den noteringen var han delad åtta i poängligan. 24-åringen har gjort 88 AHL-matcher och ytterligare 114 ECHL-matcher under karriären. Detta efter att ha draftats av Tampa Bay Lightning som 93:e spelare i fjärde rundan 2009. - Det känns otroligt roligt att Alex Hutchings valt spel i Björklöven kommande säsong. Han är en mycket bra skridskoåkare som både kan göra mål och spela fram. Det är en spelare som vi följt under den senaste tiden och av vad vi sett och av den information vi tagit till oss så känns det helt rätt att skriva kontrakt med Alex Hutchings, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson i ett pressmeddelande. Hutchings är Björklövens tredje nyförvärv inför nästa säsong. Sedan tidigare har klubben skrivit kontrakt med backen Jonas Emmerdahl, Västerås, och tidigare Pantern-forwarden Fredrik Hetta.

ISHOCKEY, SHL, SKELLEFTEÅ - MODO
Igår 16:34

Bästa hemmalaget mot bästa bortalaget – här är statistiken för de fem senaste årens SM-slutspel

Skellefteå mot Växjö – en finalserie med idel bortavinster. Men hur ser egentligen statistiken ut hemma och borta för lagen som varit i slutspel de senaste fem åren? Hockeysverige.se backade tillbaka för att se vilka som egentligen har presterat bäst. De två finallagen visar sig vara starkast på varsitt håll: Skellefteå har högst vinstprocent hemma medan Växjö har högst vinstprocent borta. Skellefteå har förlorat två raka finalmatcher i Skellefteå Kraft Arena. I morgon finns det en chans att bryta den negativa trenden – och ser man till lagets hemmastatistik i SM-slutspelen de senaste åren så är det allt annat än omöjligt. Sedan säsongen 2010/11 har Skellefteå vunnit 31 av 41 matcher på hemmaplan, knappt 76 procent av matcherna som spelats i Skellefteå Kraft Arena. Vinstprocenten på hemmaplan är på så sätt den högsta av alla lag som har spelat SM-slutspel de fem senaste åren. Skellefteå har också spelat flest slutspelsmatcher på hemmaplan, 15 fler än tvåan Färjestad. Finalmotståndaren Växjö har haft det svårare hemma i Vida Arena. På sina två slutspel har de vunnit hälften och förlorat hälften på hemmaplan, vilket ger åttonde bästa vinstprocent av de lag som spelat SM-slutspel de fem senaste åren. Växjö har dock varit bättre på bortaplan – vilket…

BB150313PA070
Igår 15:47

Stannar i Björklöven efter utlåningen från Skellefteå

Han hade en tung säsong med Björklöven efter att ha blivit utlånad från Skellefteå. Trots det står det nu klart att backen Rasmus Edström stannar i Umeå även kommande säsong. 23-åringen har skrivit ett ettårskontrakt med klubben. Edström har över 100 SHL-matcher med Skellefteå på meritlistan. Den gångna säsongen spelade han 29 allsvenska matcher med Björklöven och svarade för fyra poäng (2+2) och hade en assist på fem kvalmatcher. - Det känns skönt att vi kommit överens om en förlängning med Rasmus Edström. Han är en spelskicklig back som är duktig med pucken och bra på skridskorna. Det är där hans styrkor ligger som jag ser det, säger Björklövens nye sportchef Daniel Johansson i ett pressmeddelande. - Rasmus hade en skadefylld säsong förra säsongen och vi är helt övertygade om att det finns mycket mer i honom än det han visade då. Det ska bli spännande att följa honom kommande säsong.