BB141111BB286
Idag 22:44

Vita Hästen plockar upp division 1-back

Vimmerby hade redan förlorat två ledande spelare till Hockeyallsvenskan. På onsdagen förlorade man en tredje. Efter att poängkungen Jakob Karlsson försvunnit till Södertälje och backen Jesper Eriksen skrivit på för Mora blir backen Carl Ackered nästa man att lämna föreningen. Det är Vita Hästen som har skrivit kontrakt med den 23-årige, före detta juniorlandslagsmannen. - Vi har känt ett behov av att bredda backsidan med en skridskostark back som kan bidra i offensiven. Carl Ackered passar bra in på den beskrivningen samtidigt som han är i en bra ålder och en spelare vi ser kan ta ytterligare steg i sin utveckling här i Vita Hästen. Vi vet, tack vare Micke Johansson och hans djurgårdskontakter, att vi får en seriös och talangfull spelare som dessutom är en person som kommer passa bra in i gruppen, säger Vita Hästens Fredrik Jensen i ett pressmeddelande. Ackered, som har kontrakterats över nästa säsong, hade svarat för 14 poäng (5+9) på 15 matcher för Vimmerby. På meritlistan finns två SHL-matcher med Djurgården och två allsvenska matcher med Oskarshamn. Tidigare har han även spelat för Mörrum och Nybro i division 1.

Janne Karlsson
Idag 12:22

Hårdsatsningen som har strandat: ”Vi är inte i närheten av SHL”

Förlust 2-5 mot Karlskrona på hemmais och ett fortsatt prekärt tabelläge i botten av Hockeyallsvenskan. Södertälje SK:s SHL-satsning har varit allt annat än lyckad halvvägs in på säsongen. - Vi är inte i närheten av SHL, så är det bara, säger klubbens tränare Janne Karlsson till Länstidningen. Värvningarna har varit flashiga och målsättningen hög. Men efter halva den allsvenska säsongen har Södertälje SK fortfarande inte fått någon luft under vingarna i tabellen. Efter gårdagens tunga 2-5-förlust mot Karlskrona hemma i Axa Sports Center är laget kvar i bottenskiktet av tabellen. När tränaren Janne Karlsson mötte lokalpressen efter nederlaget var han brutalt ärlig. - Vi är inte i närheten av SHL så är det bara, sedan får folk säga vad fan de vill, just nu räcker vi inte till, säger han bestämt till Länstidningen. - Och i min värld så bygger man ett lag och korrigerar, ibland går det fort som när jag var i Karlskrona ibland tar det längre tid. Att SSK är ett av bottenlagen efter 27 omgångar är något som Janne Karlsson försöker bortse ifrån. Han ville se mindre framsteg innan han kan börja drömma om större framsteg. - Just nu skiter jag i tabellplaceringen, jag vill se att…

BB140218BB306
Idag 12:09

SSK:s dråpslag – nyförvärvet kan ha spelat färdigt

Förlust med 2-5 mot Karlskrona i går och dessutom ett jobbigt skadebesked. Nyförvärvet Ales Kranjc kan ha spelat färdigt för säsongen - blott åtta matcher in i sin sejour med Södertälje SK. Den slovenske landslagsbacken har drabbats av en överkroppsskada och SSK:s tränare Janne Karlsson låter inte helt hoppfull kring hans chanser att återvända till isen den här säsongen. - Jag befarar att han kan vara borta resten av säsongen, men är glad om han inte är det, säger han till Länstidningen. Ales Kranjc kom till SSK på en tryout förra månaden och imponerade så pass mycket att klubben valde att förlänga kontraktet med honom säsongen ut. Nu tyder det mesta på att backtalangen Adam Hansen kallas tillbaka från sin utlåning till division 1-klubben Skövde och tar Kranjcs plats i truppen.

BB141002BB622
Idag 12:00

Bik Karlskoga tappar back till KHL

Bik Karlskoga har haft en tung höst, både sportsligt och skademässigt. Inte minst på backsidan har klubban saknat flera tunga pjäser, framför allt då lagkaptenen Martin Thelander som bara har varit ombytt i ett fåtal matcher. För att kunna ställa en full backbesättning på isen lånade klubben in finska KHL-representanten Jokerits back Santeri Saari, 20. Sedan han anslöt till klubben för två månader sedan har han spelat 18 matcher i Hockeyallsvenskan och noterats för fem assist. Nu är det dock slut på låneperioden. Jokerit har skadeproblem på backsidan och har dessutom släppt veteranen Jere Karalahti till HV71. Därför kallar man nu hem Saari till Helsingfors. Kvar i Karlskoga är tills vidare backlånet från Leksand, Simon Erlandsson. Lånet av honom är inte tidsbestämt, utan gäller dag för dag.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - Ršgle
Igår 22:30

Tredje raka segern för Rögle

Rögle är heta i HockeyAllsvenskan nu och vann sin tredje raka seger när man slog Almtuna med 4-3 efter straffar och avancerade upp till tredje plats i den superjämna allsvenska tabellen där det skiljer två poäng mellan första och sjätte lag. Almtuna ledde matchen tre gånger om men fick ideligen se Rögle kvittera varje gång och vann sedan straffläggningen när Christopher Liljewall avgjorde i fjärde straffrundan. Almtunas mål gjordes av Emil Larsson, Sebastian Selin och Michael Haga. Rögles av Jesper Jensen, Jakob Lilja och Taylor Matson.  

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Malmš Redhawks - Oskarshamn
Igår 22:10

Oskarshamn tappade – men reste sig och lämnade kvalplatsen

Oskarshamn hade 2-0 mot Timrå efter två perioder och såg ut att gå mot segern. Men då klev Timrå fram och sköt två mål i inledningen av perioden genom Robin Persson och Andreé Hult och ordnade likaläge. Men trots tappet blev det seger för tidigare nästjumbon Oskarshamn, som vann med 3-2 och skickade ner Timrå på negativ kvalplats sedan Greg Squires avgjort matchen nio minuter in på perioden med sitt nionde mål för säsongen. Lukas Ericsson och David Rodman sköt lagets två första mål, båda kom i första perioden.