asplöven
Idag 19:31

Finsk mästarback på tryout i HockeyAllsvenskan

Finske backen Antti Ylönen kommer vara på tryout i Asplöven under försäsongen. Det blev klart på tisdagen. – Vi vill känna på lite på varandra och Antti kommer spela med oss under en tid och sedan får vi utvärdera, säger tränaren Per Kenttä till klubbens hemsida. Den 31-årige backen har spelat 349 matcher i finska ligan för Kärpät och Pelicans och spelade senaste säsongen mestadels för kazakiska Kazzinc-Torpedo i KHL:s underliga VHL där han hade tre assist på 25 matcher. Ylönen har blivit finsk mästare två gånger med Kärpät, 2007 och 2008 och var även med bitvis i truppen när man vann guld 2005. Finländaren har på sina 349 matcher i finska ligan svarat för tre mål och 26 assist.

Ishockey, Kval till Hockeyallsvenskan, Sundsvall - Pantern
Idag 16:33

Tidigare JVM-silvermedaljören stannar hos allsvenska nykomlingen

Den tidigare JVM-backen Eric Moe, som var med och tog silver i Pardubice-turneringen 2008, har skrivit på för en fortsättning hos allsvenska nykomlingen Sundsvall. - Eric Moe är en bra spelare för oss som kan bidra både defensivt och offensivt samt har bra med rutin från spel på allsvensk nivå, säger sportchefen Stefan Lindqvist till klubbens hemsida. Den numera 27-årige backen sköt 24 poäng (5+19) från sin backplats för Timrå i SHL som förstaårssenior säsongen 08/09, men har därefter inte riktigt lyckats fortsätta på den inslagna vägen och har under de senaste fem säsongerna huserat i HockeyAllsvenskan och division 1, där han den senaste säsongen sköt tre mål och tolv assist på 33 matcher för Sundsvall i ettan.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Almtuna - Malmš
Idag 12:47

Malmö gör klart med en tredje målvakt

Malmö har gjort klart med en förlängning för målvakten Jonas Gunnarsson, som spelade 25 matcher för klubben i HockeyAllsvenskan förra säsongen. - Vi är väldigt glada att vi kan knyta till oss Jonas som en av våra tre målvakter. Vi tycker att han gjorde en jättebra säsong under fjolåret och nu har vi tre stabila målvakter som kan spela på en hög nivå, säger sportchefen Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande. Malmö har sedan tidigare Oscar Alsenfelt och Pontus Sjögren i truppen sedan tidigare och enligt MrMadhawk är det sannolikt att Gunnarsson därmed kommer att lånas ut till allsvenska nykomlingen Pantern som sedan tidigare har klart med att man kommer att låna succémålvakten från ifjol, Viktor Andrén, från Växjö.

Ishockey, SHL, Fršlunda - Leksand
Idag 10:21

Poängkungen lämnar Leksand för juniorspel i Nordamerika

Nu är det klart att junioren Carl Ericson lämnar Leksand och spelar sin sista juniorsäsong i den kanadensiska juniorligan WHL, där han skrivit på för amerikanska klubben Portland. Klubbens hemsida meddelade sent igår kväll att man gjort klart med Ericson och Sverigebekante Artis Abols son Rodrogo Abols som sina två nya utländska spelare. Ericson, som ursprungligen kommer från Stockholm, var Leksands J20-lags poängbästa spelare förra säsongen med 42 poäng (16+26) på 43 matcher i J20-serierna. Han spelade tio SHL-matcher och satt ytterligare en på bänken. Av svenskarna som gick i CHL-draften tidigare i sommar har, utöver Ericson, Rögles Gustav Olhaver (Seattle, WHL) bekräftats flytta över för spel i Nordamerika kommande säsong.

robin-kovacs
Igår 18:15

Juniorstjärnan skriver SHL-kontrakt – men stannar i AIK

Det har tagit sin tid för juniorstjärnan Robin Kovács att skriva kontrakt för nästa säsong. Först idag blev det officiellt med hur det blir med hans framtid. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med Rögle, men kommer att lånas ut till AIK kommande säsong. – Jag är glad att jag ska fortsätta spela för den klubb jag älskar mest i världen, säger Kovács till AIK:s hemsida. Förra säsongen var Robin Kovács den junior som var mål- och poängbäst i hela HockeyAllsvenskan. Han sköt 17 mål och totalt 28 poäng på 52 matcher för AIK och gjorde sju poäng mer än någon annan junior och hela tio mål mer än någon annan. Nu står det också klart att han trots de allsvenska framgångarna kommer att fortsätta spela allsvensk hockey. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-klubben Rögle, men kommer lånas ut till AIK. - Vi är hemskt glada att Robin spelar hos oss nästa säsong. Självklart hade vi hellre velat att Robin skulle skrivit direkt med AIK, men som det har utvecklats är det här det näst bästa alternativet, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida. – Jag är glad att jag ska fortsätta spela för den klubb jag älskar mest…

Malte Strömwall
Igår 12:00

Efter märkliga säsongen – nu söker Malte tryggheten i AIK: ”Jag känner att allsvenskan passar mig bra”

Förra säsongen representerade han inte mindre än fyra olika klubbar, och nu är det dags för ännu en ny klubb för Malte Strömwall. Men nu hoppas han få stanna i samma klubb hela säsongen. - Nu vill jag få spela min roll och framförallt spela mycket, säger han till hockeysverige.se om det stundande äventyret i AIK. JOHANNESHOV (HOCKEYSVERIGE.SE) Linköpingsfostrade Malte Strömwall åkte över till Kennewick, Washington 2011 föra att spela i WHL med Tri-City Americans. Efter två säsonger i USA återvände han hem till Sverige. Ny klubbadress blev Växjö. - Det kändes som det var rätt steg i utvecklingen för mig att flytta hem till Sverige, att få spela mot män, sa Malte Strömwall till hockeysverige.se strax efter att han landat på Arlanda i april 2013. Sedan återkomsten till Sverige har han spelat i inte mindre än fem klubbar, Växjö, Troja, Luleå, Asplöven och HV71. Till nästa säsong kommer han dock spela för AIK. När hockeysverige.se träffar Malte Strömwall på ett fik alldeles nära han nya hemmaborg, Hovet i Stockholm, berättar han att senaste säsongen med spel i fyra klubbar inte var optimal. - Det var en ryckig säsong. Det började ganska bra i Växjö, men sedan kom jag av…