18 maj, 2018

Filip Forsberg: ”En jäkligt rolig JVM-turnering för de som får chansen”

I dag kom beskedet att Sverige arrangerar junior-VM 2021/22. Filip Forsberg tar emot nyheten med ett stort leende. Forwarden var en av de som fick spela JVM i Malmö 2014. – Det var hur roligt som helst. Det är någonting som jag verkligen kommer ihåg, säger Forsberg till hockeysverige.se.  KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE) Senaste ett junior-VM spelades på svensk mark var 2014. Tidigare i dag kom nyheten att det är dags igen. År 2021/22 kommer Sverige återigen att få arrangera den otroligt populära turneringen. I Malmö 2014 var Filip Forsberg en av de som fick äran att representera Juniorkronorna. Den 23-åriga forwarden är just nu och spelar VM med Tre Kronor. Men han skiner upp i leende över att JVM återvänder till Sverige. – Kul att det kommer tillbaka. Det kommer bli en jäkligt rolig turnering för de som får chansen att vara med, säger Forsberg och minns tillbaka på 2014 års upplaga. – Det var grymt. Det var hur roligt som helst. Det är någonting som jag verkligen kommer ihåg. Ett jäkligt roligt minne. Tyvärr så vann vi inte finalen, men ja, ett jäkla roligt minne. Juniorkronorna fick nöja sig med silver efter en riktigt bitter förlust med Finland. Men Forsberg vet som…

18 maj, 2018

Uppgifter: Drew Paris på väg tillbaka till Sverige

Han var HockeyAllsvenskans bästa back när han spelade i Tingsryd men floppade i Modo. Nu uppger Sydöstran att Drew Paris återvänder till Sverige - till Karlskrona. Med 26 poäng på 47 matcher i Tingsryd var den då okände Drew Paris en dundersuccé som var allsvenskans främsta back. När Modo plockade in kanadensaren sågs det som en jättevärvning. Där gick det tyngre och efter en till stora delar usel säsong sparkades han och hamnade i österrikiska ligan. Därefter blev det en flytt till walesiska (!) Cardiff Devils. Det blev 20 poäng på 44 matcher för CHL-laget. Nu uppges Paris återvända till Sverige igen. Sydöstran skriver att 30-åringen är högaktuell Karlskrona, som nästa år spelar i HockeyAllsvenskan. I den ligan har backen tidigare gjort 30 poäng på 73 matcher.

18 maj, 2018

HockeyAllsvenskans spelschema klart

Förra veckan släppte HockeyAllsvenskan informationen om de två första omgångarna. Idag kom resten. Totalt bjuds vi på 364 matcher mellan den 21 september och 8 mars. Sedan premiäromgången annoserades förra fredagen har man gjort en ändring. Vita Hästen och Pantern skiftar hemmamatcher med varandra, vilket gör att Vita Hästen inleder säsongen hemma mot skåningarna. Hela spelschemat finns att se på HockeyAllsvenskans hemsida. 

18 maj, 2018

Tränaren efter sparkningen från Tingsryd: ”Kom som ett slag rätt i ansiktet”

I februari fick han sparken av Tingsryd. Trots två starka säsonger ansågs inte Magnus Sundquist ha lyckats motsvara förväntningarna i sin tränarroll. Men till nästa säsong väntar en ny utmaning. Sundquist blir en av Brynäs assisterande tränare.  -- Det blir ovant, men bara kul, inspirerande och inget som jag ser som något problem i alls, berättar han för hockeysverige.se.  Magnus Sundquist klev in i Tingsryd och Hockeyallsvenskan för tre säsonger sedan. Han gjorde stor succé både säsong ett och säsong två. Trots det fick han lämna klubben i februari efter att 2017/18 inte blivit vad Taif hade hoppats på. Och trots att han satt på ett relativt nyskrivet tvåårskontrakt med smålandsklubben. -- Tiden i Tingsryd var helt fantastisk. När jag fick förfrågan gjorde jag en research på Taif. Vad dom hade varit med om tidigare, ekonomi, nästintill konkurser och polisundersökningen kring svarta pengar som är allmänt känt, berättar Sundquist från ett hotell inte långt ifrån Madison Square Garden på Manhattan i New York och fortsätter: -- Jag fick många varningar ”passa dig och tänk på vad du gör”. Tingsryd var nykomlingar i Hockeyallsvenskan, 85 procent var division 1-spelare som hade tagit upp laget säsongen innan. Dessutom var jag ny som tränare…

18 maj, 2018

IK Pantern värvar dansk forward

IK Pantern förstärker inför nästa säsong. Från danska ligan hämtar man forwarden Nick Olesen, 22. Hockeysverige kan berätta att kontraktet är på två år. Det är den initierade "MrMadhawk", Johan Svensson, som kommer med uppgifterna under morgonen att Pantern förstärker med den poängstarke danske forwarden Nick Olesen. För Hockeysverige bekräftar klubben, genom assisterande tränaren Viktor Stråhle, att värvningen är klar. - Det stämmer att det är klart. Kontraktet är på två år, säger Stråhle. Olesen har spelat i Sverige tidigare då han representerat Bofors och Karlskoga på J18-nivå. I J20-sammanhang spelade Olesen för Karlskoga och Växjö. Under säsongen 2015-16 spelade han med Brunflo IK i division 1. Där blev det 31 poäng, varav 18 mål, på 31 matcher innan flyttlasset gick hem till Danmark och Fredrikshavn White Hawks. I Fredrikshavn har han gjort 78 poäng, varav 47 mål, på 103 matcher. Den gångna säsongen gjorde Olesen 29 mål och 24 assist på 50 matcher.