Mathias Franzén
Igår 14:31

Fick inte vara kvar i AIK – flyttar till Schweiz

Mathias Franzén fick inte vara kvar efter det att hans tryoutkontrakt med AIK löpt ut. Nu står det klart att 22-åringen avslutar säsongen i Schweiz. Andradivisionsklubben Red Ice skriver nämligen på sin hemsida att man gjort klart med forwarden på ett kontrakt som gäller resten av säsongen. Red Ice är samma klubb som Patric Hörnqvist representerade under lockouten för två säsonger sedan. Franzén spelade elva matcher för AIK under säsongen, och noterades för ett mål och två målgivande passningar. Förra säsongen imponerade han i norska Frisk Asker, och levererade 31 poäng på 38 matcher.

BB121010NJ084
Igår 11:00

VIDEO: Här blir Gistedt intervjuad – av kaptenen

Joel Gistedt är tillbaka i Bik Karlskoga efter att ha testat lyckan i SHL senaste ett och ett halvt året. Väl tillbaka i Nobelhallens katakomber ställs han inför sitt första tuffa test – en deodorant-intervju utförd av vikarierande lagkaptenen Daniel … ...

davidsson
30 oktober, 2014

Västerås tillbaka på vinnarspåret igen

Efter att Västerås fyra matcher långa segersvit brutits mot Oskarshamn senast tog man sig på torsdagskvällen tillbaka upp på vinnarspåret igen. Viktorian satt dock hårt åt i hemmamötet mot Timrå och det skulle krävas straffar innan hemmalaget kunde avgå med två poäng. När Erik Andersson sköt 3-2 till Västerås med mindre än halva tredje perioden kvar att spela såg det ut som att det formstarka hemmalaget skulle få med sig samtliga pinnar från matchen, men Johan Persson ville annat. Med drygt tre minuter kvar på klockan fullbordade forwarden sitt hattrick och kvitterade för Timrå, något som sedermera tog matchen till straffar. Väl där avgjorde Eddie Davidsson, som också svarade för hemmalagets första mål, och sköt två poäng till Västerås. Med de två poängen skaffade sig också det topptippade bottenlaget en marginal på två poäng ner till Bik Karlskoga under kvalstrecket, medan Timrå ligger på den åttonde och sista playoff-platsen.

q
30 oktober, 2014

AIK:s mardröm upprepade sig – kollapsade på nytt

Man kan på allvar börja fundera över vad AIK:s spelare sysslat med under försäsongsträningen, då de uppenbarligen endast orkar prestera de inledande 40 minuterna i de matcher de spelar den här säsongen. I hemmamötet mot Rögle såg det än en gång ljust ut efter två avverkade perioder, bara för att sedan sluta i en ny kollaps. Efter att AIK tagit ledningen genom Robin Kovacs i mittenakten hade man 1-0 inför de avslutande 20 minuterna mot Rögle på Hovet. Endast dryga två minuter in i slutakten kvitterade då Christopher Liljewall och sedan rann poängen stockholmarna ur handen. Ludvig Rensfeldt satte matchvinnande 2-1 för skåningarna med drygt tre minuter kvar att spela och fastställde sedan också slutresultatet i tom bur med sin andra fullträff i matchen. AIK har nu inte vunnit en slutperiod sedan 10 oktober och har på de sju matcherna sedan dess fem förluster under tredjeperioderna. På 19 matcher den här säsongen har man endast vunnit den sista perioden vid två tillfällen, något som också gjort att man nu är fast förankrade som tabelljumbo. Rögle tog i och med segern steget upp på en femteplats.

iko
30 oktober, 2014

Malmös platta fall – Oskarshamns stora lycka

Malmö har fortsatt svårt att hitta jämnheten i Hockeyallsvenskan. Efter strafförlusten mot Almtuna senast svarade man i dag för en av säsongens sämsta insatser när Oskarshamn kom på besök till Skåne. Trots stor spel- och skottmässig dominans föll nämligen seriefavoriten klart mot bottenlaget. Marc Zanetti gav gästerna ledningen på deras första skott i matchen och därefter fortsatte allt att studsa emot Malmö. I sin tredje match för IKO efter att han anslutit från Västerås sköt Evan McGrath sitt första mål för säsongen tidigt i den andra perioden. Vid den tidpunkten ledde hemmalaget skottstatistiken med 17-3, men var i underläge med 0-2 efter att Pontus Sjögren endast lyckats mota en puck. Oscar Engsund kunde sedan fastställa öka på till 3-0 i slutet av den andra perioden, ett resultat som sedan stod sig matchtiden ut. Med 35 räddningar var Gasper Kroselj gästernas stora matchvinnare, medan Sjögren i hemmakassen endast lyckades stoppa tolv puckar i matchen. Medan Malmö tappade serieledningen till Vita Hästen gick Oskarshamn förbi Björklöven upp på en nionde plats, två poäng bakom Timrå över playoff-strecket.

ISHOCKEY, HOCKEYALLSVENSKAN, KARLSKRONA HK - MALMÖ REDHAWKS
30 oktober, 2014

Karlskrona stoppade Björklövens segersvit

Efter förlusten mot Mora senast hoppade Karlskrona tillbaka på segertåget när man bröt Björklövens fyra matcher långa segersvit och vann med klara 5-1 på hemmaplan. Filip Mingotti, Jimmy Andersson, Mattias Granlund och Tom Linder sköt fram laget till en 4-1-ledning efter två perioder. För Linders del, den normalt defensivt starke backen, innebar målet hans fjärde för säsongen. Så många har 28-åringen aldrig mäktat med på samma säsong under sin seniorkarriär. Erik Thorell avslutade målskyttet med med 19 sekunder kvar. Jon Palmebjörk gav Björklöven ledningen med 1-0 i första periodens mittskede. Karlskrona ligger på fjärde plats i HockeyAllsvenskan i och med sin seger. Man är bara tre poäng bakom Malmö på andraplatsen och har en match mindre spelad.