BB141028BB996
Igår 14:31

Ekonomiska besvär för Leksand – igen: ”Större förlust än vi tidigare sagt”

Degraderingen från SHL till Hockeyallsvenskan blir givetvis en dyr historia för Leksands IF. Nu kommer klubbens förlust bli större än man tidigare trott. – Vi kommer att göra en något större förlust än vi tidigare sagt. Men, det är ingenting vi inte klarar av, säger vd:n Kjell Kruse till Dalarnas Tidningar. Leksand hade en stökig säsong både på och utanför isen. Det resulterade i stor omsättning i speltruppen samt på ledar- och tränarsidan där sportchefen Tommy Salo först lämnade sin post och där tränaren Andreas Appelgren valde att kliva undan till förmån för Sjur Robert Nilsen. I slutändan fick klubben också lämna SHL efter bara två säsonger och återvända till Hockeyallsvenskan. Det får givetvis konsekvenser för klubbens ekonomi. Till en början räknade vd:n Kjell Kruse med en förlust på tre miljoner kronor. Men det kommer inte att stanna där. – Vi kommer att göra en något större förlust än vi tidigare sagt. Men, det är ingenting vi inte klarar av, säger Kjell Kruse, vd för Leksands IF, till Dalarnas Tidningar. Enligt uppgifter till DT ska det finnas anställda inom Leksands IF som inte har fått ut sina löner i tid. Det dementerar Kjell Kruse. – Nej, det stämmer inte. Vi har betalat…

DSC_0091
Igår 14:30

Kylington under NHL-profilens vingar: ”Johnny Oduya är som en storebror”

Om en månad kan han väljas som första svensk i NHL-draften i Florida. Men redan innan Oliver Kylington hunnit kliva upp på farstukvisten till världens bästa liga har han hittat en mentor som hjälper honom att förbereda sig på de stora äventyret. - Johnny Oduya har alltid varit som en storebror för mig säger backtalangen om Chicago Blackhawks-backen i en lång intervju med hockeysverige.se. STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE) Han har högt ställda förväntningar på sig, Oliver Kylington. Efter att ha klivit in och spelat SHL-hockey med Färjestad och blivit den yngsta målskytten i SHL redan under säsongen 2013/14 hade han enorm krav på sina axlar inför årets säsong. Men det gick inte riktigt som förväntat för Kylington. Han fick inte den utväxling han hade önskat och i november i fjol bad han Färjestad om att bli utlånad till AIK i Hockeyallsvenskan. - Jag stötte på lite hinder och motgångar förra säsongen precis som alla hockeyspelare kommer att göra någon gång. Det gäller att kunna tackla dom och jag känner inte att mina motgångar har gällt just mitt spel, utan det är i min omgivning som det har varit motgångar i, säger Oliver Kylington när hockeysverige.se träffar honom för en intervju i Sturegallerian i centrala Stockholm.…

130207 Ishockey, U18 5 nations tournament, Sweden-Russia
Igår 13:09

Tidigare juniorlandslagsspelaren lämnar Kanada – klar för spel i HockeyAllsvenskan

Efter två säsonger i juniorligan OHL med North Bay flyttar tidigare juniorlandslagsmannen Alexander Henriksson hem till Sverige igen. Han är klar för spel i Oskarshamn. - Jag kände att jag ville tillbaka till Sverige och prova på seniorhockey. Det blir mitt första seniorår och jag siktar på att spela i Allsvenskan i 2-3 år och sen är målet så klart SHL. Jag fick ett bra intryck av IKO när jag träffade Roger och Fredrik i Oskarshamn förra veckan. Allsvenskan är bästa valet för mig nu, säger Alexander Henriksson i ett pressmeddelande. Den 20-årige ytterforwarden kommer ursprungligen från Skövde och spelade två juniorsäsonger i Färjestad innan han stack till Kanada. Fram till han lämnade Sverige var han given juniorlandslagsspelare i sin årskull och spelade U18-VM med Småkronorna 2013. Den gångna säsongen sköt han 20 mål och 19 assist på 68 matcher i OHL och klubben - som flyttades från Brampton till North Bay precis innan Henriksson kom dit - har haft två starka säsonger i ligan och var i final Henrikssons första år (förlust mot Guelph) och i semifinal den här säsongen där man föll mot slutsegrarna Oshawa.

BB141028BB713
Igår 11:29

Floppade i Leksand – flyttar till Österrike

Den amerikanske backen Brian Connelly hämtades till Leksand för att bidra till att täcka den offensiva luckan som Patrik Hersley lämnade efter sig. Den tungt AHL-meriterade 28-åringen lyckades inte leva upp till förväntningarna och gjorde bara tolv poäng (2+10) på 48 SHL-matcher. Nu fortsätter Connelly sin karriär i Österrike. På fredagen meddelade österrikiska Red Bull Salzburg att man har skrivit kontrakt med backen. Där blir han bland annat lagkamrat med den tidigare HV71- och Örebroforwarden Brett Sterling samt forne Luleåforwarden Konstantin Komarek. Brian Connelly spelade 359 AHL-matcher innan han flyttade till Leksand och har svarat för 220 poäng i farmarligan. Som mest gjorde han 52 poäng (11+41) på 80 matcher för Rockford Icehogs säsongen 2010/11.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, SšdertŠlje - Mora
28 maj, 2015

KLART: Mora-ikonen väljer Södertälje

I går meddelade Jonas Westerling definitivt att det inte skulle bli någon fortsättning i moderklubben Mora. Detta på grund av det långa pendlingsavståndet till 33-åringens dotter i Västerås. I spekulationerna om Westerlings framtida klubbadress uppgavs Södertälje vara ett hett alternativ. Nu står det också klart att det nyblivna division 1-laget vinner dragkampen om den rutinerade centern. Kontraktet är skrivet på två år med option för ett tredje och gäller oavsett vilken division Södertälje spelar i. – SSK är en anrik förening som inte hör hemma i division 1. Jag går dit med målet att gå hela vägen och ta laget tillbaka. Det sociala och utmaningen avgjorde, det triggar mig, säger Jonas Westerling till lt.se. På meritlistan har Jonas Westerling 557 allsvenska matcher och 320 poäng (83+237) för klubbar som Mora, Almtuna och AIK. Han står även noterad för 26 SHL-matcher.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Rögle - Asplöven
28 maj, 2015

Han förlänger med Asplöven: ”En spelare vi förväntar oss mycket av”

Johan Porsberger lånades ut från Luleå till Asplöven för 28 matchers spel säsongen 2012/13. Året därpå blev han klar för Timrå – men lämnade redan i november för att återvända till Asplöven. Då blev det åtta poäng på 30 matcher, innan den högerfattade forwarden under fjolåret växlade upp och gjorde 25 poäng på 52 spelade matcher. Efter säsongens slut ryktades Johan Porsberger vara på väg bort från Asplöven, bland annat till seriekonkurrenten Oskarshamn. Men nu står det klart att han trots allt stannar i klubben. – En spelare med stor utvecklingspotential och då ska vi ändå komma ihåg att han bidrog starkt i offensiven redan i fjol, säger Asplövens tränare/sportchef Per Kenttä till lagets hemsida. Med Porsbergers signatur fixad har Asplöven nu åtta spelare under a-lagskontrakt inför kommande säsong. Per Kenttä hoppas att 21-åringen ska kunna fortsätta leverera. – Johan är en spelare vi förväntar oss mycket av kommande säsong, säger han.