Ishockey, Hockeyallsvenskan, Rögle - Björklöven
Idag 11:26

Efter gårdagens prestigevärvning – ännu en spelare klar för Björklöven

I går stod det klart att Björklöven hade vunnit dragkampen om förre Södertälje-centern Pär Edblom. Nu är ytterligare en värvning i hamn: målvakten Andreas Ollikainen, 23, som närmast kommer från två säsonger i division 1-klubben Mariestad. – Det är bara att titta på förra säsongen för att se att Björklöven vill framåt. Det kändes riktigt bra när jag pratade med Björklöven så det var inget svårt val, säger Andreas Ollikainen till lagets hemsida. Ollikainen spelade juniorhockey i Mora och har därefter gjort nio matcher i HockeyAllsvenskan för BIK Karlskoga. Säsongen 12/13 blev han utlånad till Mariestad för fem matchers spel – och sedan stannade han alltså kvar i två år. Där har han hållit en räddningsprocent på 92,6 respektive 91,8. Ollikainen har nu skrivit på ett ettårskontrakt med Björklöven, där han kommer få slåss om målvaktsspaden med Kevin Lindskoug. – Andreas Ollikainen är en ambitiös och målinriktad målvakt som även är en kanonkille vid sidan av isen. Jag anser att han är en av Hockeyettans bästa målvakter, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson.

ha_logo_a_stor 2
Idag 09:51

Nu är det klart – C More tar över de allsvenska sändningarna

I går kom beskedet att Viasat Sport inte längre kommer att sända Hockeyallsvenskan. I stället blir det C More som tar över sändningsrättigheterna från och med hösten. – Det är glädjande att all svensk hockey nu samlas hos en aktör, säger Hockeyallsvenskans avgående vd Stefan Bengtsson. Sedan 2009 har Viasat haft hand om sändningarna från Hockeyallsvenskan, men nu går den epoken i graven. Efter sex säsonger i Viasats regi står det nu klart att det blir en annan aktör som tar över sändningsrättigheterna från och med säsongen 2015/16. Nu meddelar nämligen C More, som redan har rättigheterna till SHL, att de tar över de allsvenska sändningarna från och med i höst. – HockeyAllsvenskan har utvecklats enormt de senaste åren och är idag den tredje största ligan i Sverige. Vi är väldigt stolta över att nu kunna paketera Sveriges två högsta serier i C More där vi redan har en mycket stark programmering med Hockeylördag som nav. Vi kommer att utöka vår starka hockeytrupp för att satsa redaktionellt och skapa en stark inramning runt HockeyAllsvenskan, säger Johan Cederqvist, sportchef C More, i ett pressmeddelande. C More kom att sända samtliga matcher i den allsvenska grundserien samt Slutspelsserien, Playoff, den allsvenska finalen, samt direktkvalet…

edblom
Igår 16:11

Prestigevärvning av Björklöven

Björklöven vann dragkampen om Pär Edblom och gjorde lite av en prestigevärvning av allsvenska mått när man sajnade den rutinerade centern från Örnsköldsvik. - Centersidan är en viktig del i laget och där ansluter nu Pär Edblom som ett mycket starkt kort i vår redan vassa uppsättning. Pär är en tvåvägscenter med en fin blick för spelet som jobbar hårt i båda riktningarna, säger sportchefen Daniel Johansson i ett pressmeddelande. 30-åringen sköt tolv mål och 20 assist på 44 matcher för Södertälje under den gångna säsongen och var fiaskolagets poängbästa spelare. Han har sedan tidigare gjort 40+ poäng för Troja, Örebro och Leksand under sin allsvenska karriär. Förrförra säsongen gjorde han fem mål och sju assist på 53 som rookie i SHL för Leksand. Björklöven har tidigare gjort klart med Fredrik Hetta från Pantern, Jonas Emmerdahl från Västerås, Lucas Ekeståhl Jonsson från Modo samt Alex Hutchings från Crimmitschau i tyska andraligan.

130207 Ishockey, U18 5 nations tournament, Sweden-Russia
Igår 14:55

Vita Hästen värvar tidigare JVM-center

Efter två år i juniorligan OHL återvänder tidigare JVM-centern Victor Crus Rydberg till Sverige. Han har skrivit på för ett år med Vita Hästen och väljer därmed en återkomst till Östergötland, där han tidigare spelat två säsonger i Linköping, framför en flytt till Tingsryd där han fostrats. 20-åringen sköt 15 mål och 30 assist på 55 matcher för Plymouth i OHL under säsongen som gick. Han draftades av New York Islanders i femte rundan 2013. Senast han spelade i Sverige sköt han 35 poäng (12+23) på 35 matcher för Linköping i J20 SuperElits olika serier. - Victor är en skicklig center med bra handleder som kommer att bidra i vårt offensiva spel med sin skicklighet och höga spelförståelse. Han ser och läser bra och hittar därmed sina lagkompisar med fina passningar. Powerplay är givetvis starkaste spelformen för Victor och vi hoppas han kan leverera där och fortsätta växa i Vita Hästen-tröja, säger sportchefen Niklas Czarnecki i ett pressmeddelande. Crus Rydberg spelade U18-VM med Småkronorna 2013, men tog inte plats i U20-VM med sin årskull den gångna säsongen.

collage
3 maj, 2015

”Det gör mig faktiskt stolt att jag var Filips kedjekamrat i två år”

De var kedjekamrater i Leksand och firade stora triumfer när laget tog klivet upp i SHL 2013. För Michael Raffl blir det speciellt att möta Filip Forsberg i VM i dag.  - Filip är antagligen den skickligaste spelaren jag någonsin spelat med, säger Raffl till hockeysverige.se inför mötet mellan Sverige och Österrike. PRAG (HOCKEYSVERIGE.SE) De har en del gemensamt, Michael Raffl och Filip Forsberg. De spelade inte bara tillsammans i Leksand under två säsonger, de lyckades båda ta det till synes stora klivet från Hockeyallsvenskan till NHL i fjol. Medan Forsberg hamnade i Nashville Predators där han sedermera fick ett stort genombrott i år har Raffl etablerat sig som en pålitlig tvåvägsspelare i Philadelphia Flyers. I dag möts deras vägar igen då Tre Kronor och Österrike drabbar samman i Prag. För Raffl blir det speciellt. Han har följt och imponerats av sin forne lagkamrats framgångar. - Jag ser fram emot att möta honom, säger Raffl till hockeysverige.se efter Österrikes överraskande straffseger med 4-3 mot Schweiz där han själv bidrog med den sena 3-3-kvitteringen. - Det är alltid kul att möta gamla lagkamrater, men speciellt Filip med tanke på hur han har utvecklats. Det gör mig faktiskt stolt att säga att…

haga
2 maj, 2015

Norsk landslagsforward stannar i Almtuna

Almtuna har säkrat upp ännu en pusselbit till deras lagbygge inför kommande allsvenska säsong. I dag blev det nämligen klart att den norske landslagsforwarden Michael Haga förlänger sitt kontrakt med klubben. 23-åringen, som sedan tidigare spenderat två säsonger i Luleås J20-lag, har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över ett år. Haga kommer från en säsong där han svarade för 17 poäng (6+11) på 43 matcher. Han var också med i Norges bruttotrupp inför VM, men gallrades bort i sista stund. - Det känns skönt att Haga väljer att stanna hos oss. Han gjorde en bra säsong, framför allt efter jul och han är en viktig pusselbit i lagbygget. Vi ser honom på en av våra center-platser den kommande säsongen, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida. I och med kontrakteringen av Haga har nu Almtuna en målvakt, fyra backar och sju forwards under kontrakt inför nästa säsong. Mycket arbete återstår således för Danielsson innan han kan spika truppen.