Ishockey, Hockeyallsvenskan, Karlskrona - Ršgle
Igår 22:48

VIDEO: Här protesterar KHK:s och Rögles fans mot SHL

Fansen i både SHL och HockeyAllsvenskan är inte direkt positivt inställda till de nya krav som ställs för att ta sig upp till SHL och få ta en plats där och flera protestaktioner har presenterats i hockeyarenorna runt om i … ...

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Bjšrklšven - Malmš Redhawks
Igår 21:54

Björklöven körde över Mora borta – hattrick av Quist, javisst

Björklöven ser ut att kunna bli att räkna med i kvalet till direktkvalet vad det lider. Laget har fem poäng ner till Asplöven närmast under det strecket med nio omgångar kvar sedan man vunnit mot Mora borta med förkrossande 7-2 på onsdagskvällen. William Quist sköt tre av Björklövens mål. Inför matchen stod han bara på sex fullträffar efter 28 matcher. Emil Lundberg var också i poängtagen i matchen och svarade för assist till både 1-0 och 2-0 samt sköt in 4-1-målet. Björklöven ligger sjua i HockeyAllsvenskan i och med segern. Man passerade Vita Hästen, som man nu är en poäng före. Man har sju poäng upp till Mora som är närmaste lag före i tabellen.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, SšdertŠlje - Karlskrona
Igår 21:42

Karlskrona toppar HockeyAllsvenskan

Karlskrona är i topp av HockeyAllsvenskan med nio omgångar kvar att spela. Med förluster för både Malmö och Bik Karlskoga igår kunde man passa på att ta sig upp som ny ligaledare efter seger mot Rögle på onsdagskvällen. Alexander Bergström sköt 1-0 tidigt i matchen och tidigare KHK-spelaren Jordan Smotherman kvitterade i slutet av första perioden innan man fick se Jonathan Pudas öppna andra perioden med att göra 2-1 omgående. Ett mål som också blev segermålet, skulle det visa sig. Victor Löfstedts 3-1-mål med fyra minuter kvar av perioden blev matchens sista och resultatet innebär att Karlskrona är en poäng före både Malmö och Västerås. Bik Karlskoga är fyra poäng bakom Karlskrona.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - Karlskrona
Igår 16:03

AIK-kaptenen missar resten av säsongen

Som om tabelläget inte var illa nog. Nu måste AIK klara sig utan kaptenen Patric Blomdahl resterande delen av säsongen också. Det var under en träning förra veckan som han fick en smäll på handleden och det tog så illa att det kräver operation. – Det är mycket som har hänt den här säsongen. Det är klart det varit tufft. Jag har haft lite strul med ryggen, min far gick bort i julas och nu blir det operation. Det är bara att fortsätta att kriga, säger han till AIK:s hemsida. 30-åringen har gjort fyra mål och fyra assist på 37 matcher den här säsongen och kommer nu att stötta laget från sidan en roll utanför spelarens roll. – Jag kommer fortsätta att finnas nära laget och vara med och stötta grabbarna både under match och på träning. Jag tror på det här gänget. AIK ligger sist i HockeyAllsvenskan med sina 51 poäng. Man har fyra poäng upp till Oskarshamn närmast ovanför kvalstrecket efter gårdagens förlust mot smålänningarna.

Ishockey, SHL, BrynŠs - LuleŒ
Igår 09:17

Märkliga SHL-värvningen – nu är han klar för Malmö

Han blir nog framröstad till SHL:s märkligaste värvning den här säsongen. Det slutade med att han efter lång väntan fick chansen att spela för Luleå och blev utbytt efter 40 minuter och sedan ratad. Nu är han klar för rollen som Malmös målvaktsfrälsare inför det stundande kvalet. Niko Hovinen värvades från Salzburg till Luleå i december och var på god väg att konkurrera bort Daniel Larsson från klubben. Men efter en tämligen lång tid utan att få spela matcher fick han chansen borta mot Frölunda förra veckan. Resultatet i den matchen tog Daniel Larsson tillbaka i rollen som backup till Joel Lassinantti. Hovinen släppte in fyra mål på tretton skott innan han byttes ut. Och det var det sista han gjorde för klubben. Luleå släpper honom och nu ska han istället föra Malmö till SHL. Klubben meddelar på sin hemsida att man gjort klart med den store finske målvakten för resten av säsongen. 26-åringen, som alltså lämnar SHL med 6.00 i GAA och 69,2 i räddningsprocent, inledde säsongen i Salzburg i EBEL där han var 95,5-procentig på sina fem matcher. Innan dess har han spelat i KHL, AHL och finska ligan. 2011 var han tredjemålvakt i det finska landslag som…

Janne Karlsson
27 januari, 2015

Den sena upphämtningen räckte inte för Södertälje

Södertäljes kris blir allt värre. I kväll fick man nöja sig med en poäng i bortamötet med formsvaga Vita Hästen, trots att Victor Ahlström slog till två gånger om under matchens sista fyra minuter. Målen betydde 3-2 och 3-3. Vita Hästen hade också haft ledningen med 2-0 i matchen, men fick nöja sig med två poäng. Mattias Kallin klev fram som en högst oväntad matchvinnare när han avgjorde i förlängningen, med sitt blott fjärde mål för säsongen. Det var dessutom Kallins andra mål för kvällen. Därmed dubblade han sin målskörd för hela säsongen i matchen. Övriga målskyttar  var Emil Rooth, som sköt sitt första mål för säsongen, och Victor Liljendahl. Robin Press öppnade Södertäljes målskytte i matchen. Krisdrabbade SSK är kvar som nästjumbo, tre poäng bakom Oskarshamn. Hästen är sjua, med fyra poäng ned till nian Asplöven.