Ishockey, Hockeyallsvenskan, Malmš Redhawks - Karlskoga
Idag 11:24

Vändningen: Trotjänaren stannar i Karlskoga

Calle Berglund meddelade tidigare att han sökte nya utmaningar, och inte längre ville vara kvar i Bik Karlskoga. Men idag meddelade värmlänningarna att man trots allt förlängt kontraktet med 25-åringen. Den kommande säsongen blir hans sjunde i A-laget. - Klart det var en besvikelse när Calle utryckte att han sökte efter nya utmaningar. Nu blir det en liten revansch i och med att vi får ta del av honom ändå. - Det är ingen optimal situation att få in en spelare vid den här tidpunkten, men vi känner Calle väl och vet vad han tillför. Vi  är naturligtvis glada över att ha hittat en lösning, säger klubbchefen Torsten Yngveson till lagets hemsida. Berglund noterade 17 poäng på 45 matcher i HockeyAllsvenskan förra säsongen, men missade säsongsavslutningen efter att ha åkt på en skada. Det nya kontraktet är skrivet över de tre kommande säsongerna.

BB150305BB962
Idag 08:21

Djurgårdstalangen lånas ut till Almtuna

Förra säsongen var han lagkapten för det Djurgården som vann SM-guld för J20-lag. Nu står det klart att centern Albin Lundin kommer spendera kommande säsong i allsvenska Almtuna. Utöver J20-guldet nådde Lundin också personlig framgång i form av en match i SHL, och för ett par månader sedan skrev han på ett tvåårskontrakt med Djurgårdens A-lag. Det är en nöjd Almtunatränare som lyckas få in talangen i truppen. - Han är en allroundspelare som kan användas i olika positioner. Det blir intressant att se honom på is och kanske jämföra med våra egna duktiga 96:or som vi har i Almtuna, säger Niklas Eriksson till UNT och fortsätter: - Intentionen är att han ska vara hos oss den här säsongen, men inget är spikat än. Almtuna går på is på måndag, och gör det med två målvakter, åtta backar och 17 forwards. Fem av de forwardsen är juniorer.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Malmš Redhawks - AIK
Igår 10:30

AIK släpper Oliver Kylington

Det blir inget spel i Sverige för Oliver Kylington kommande säsong. AIK har beslutat att låta honom spela i Nordamerika oavsett om han tar en plats i NHL eller inte. – Vi vill inte stoppa Oliver från den möjlighet han har fått, säger sportchefen Anders Gozzi. Det har varit en del diskussioner om vad som skulle hända med Oliver Kylingtons kommande säsong. Han draftades av Calgary förra månaden och skrev nyligen på för klubben, men i och med att han hade kontrakt med AIK och inte draftades i första rundan har AIK möjligheten att ta tillbaka stortalangen om han inte platsade i NHL direkt. Den möjligheter kommer man att avstå, meddelade klubben på onsdagen. Detta sedan Kylington själv haft en önskan om att ta chansen att spela i Nordamerika oavsett om han tar plats i NHL direkt eller inte. - Oliver gjorde en väldigt bra camp och det öppnade dörrarna för honom att kunna nå NHL redan nu. Jag och Roger har talat med varandra och vi vill inte stoppa Oliver från den möjlighet han har fått. Vi önskar honom istället all lycka nu när han ska försöka spela om en plats i Calgary, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s…

World News - December 28, 2009
Igår 09:13

Västerås värvar tidigare finsk JVM-spelare

Igår gjorde Asplöven klart med provspel för en finsk spelare som närmast kom från kazakiska Kazzinc-Torpedo. På onsdagen meddelade Västerås att man gjort klart - utan provspel - med en annan finländare från samma lag. Det handlar om 25-årige forwarden Matias Myttynen, som sköt tre mål och en assist på 17 matcher för kazakerna i KHL:s underliga VHL under fjolårets säsong. - Det är en stor och stark tvåvägsforward. Han ska med sin tyngd och storlek bana väg för sina medspelare,. Det är en spelare som kommer att göra jobbet framför motståndarmålet och trycka in några puckar där, säger Västerås sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande. Myttynen har spelat 198 matcher i finska ligan innan han flyttade utomlands. Han har gjort 26 mål och 27 assist för Ilves och Jyp. Han var dessutom med och spelade JVM 2010 med bland andra Mikael Granlund och Toni Rajala.

Ishockey, elitserien, VŠxjš - AIK
28 juli, 2015

Oscar Steén återvänder till AIK

Oscar Steén återvänder till AIK. Åtminstone om klubben inte är för tidigt ute med att offentliggöra även detta besked, som man var med Robin Kovács igår. - Oscar har gjort ett bra jobb för oss tidigare. Han är en spelskicklig, smart tvåvägscenter som alltid ger hundra i varje byte. Han kommer bidra med rutin till det här laget och göra andra spelare bättre, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida. 33-åringen spelade för AIK under klubbens fyra senaste SHL-säsonger och gjorde 24 poäng på 52 matcher säsongen laget åkte ur. Ifjol inledde han säsongen med att gå en lång återhämtning efter en korsbandsoperation som höll honom ur spel till december. Han avslutade säsongen med allsvenskt spel i Västerås där han gjorde fem mål och sju assist på 19 matcher i allsvenskan och hade en assist på åtta matcher i kvalspelen.

asplöven
28 juli, 2015

Finsk mästarback på tryout i HockeyAllsvenskan

Finske backen Antti Ylönen kommer vara på tryout i Asplöven under försäsongen. Det blev klart på tisdagen. – Vi vill känna på lite på varandra och Antti kommer spela med oss under en tid och sedan får vi utvärdera, säger tränaren Per Kenttä till klubbens hemsida. Den 31-årige backen har spelat 349 matcher i finska ligan för Kärpät och Pelicans och spelade senaste säsongen mestadels för kazakiska Kazzinc-Torpedo i KHL:s underliga VHL där han hade tre assist på 25 matcher. Ylönen har blivit finsk mästare två gånger med Kärpät, 2007 och 2008 och var även med bitvis i truppen när man vann guld 2005. Finländaren har på sina 349 matcher i finska ligan svarat för tre mål och 26 assist.