IMG_2142
Idag 12:00

”Jag hoppas att vi får se ett KHL-lag i Sverige”

Finska Jokerit gör sportslig och publikmässig succé i KHL. Nu hoppas klubbens majoritetsägare Hjallis Harkimo att Sverige blir nästa land att få en medlemsklubb i den transkontinentala hockeyligan. - Jag vet att det finns intresse eftersom det har varit många klubbar här för att studera vårt evenemang och konceptet med KHL, säger Harkimo till hockeysverige.se. HELSINGFORS (HOCKEYSVERIGE.SE) Det är ett drygt år sedan som Hjallis Harkimo skapade chockvågor i finländsk hockey. på en presskonferens meddelade den kontroversielle affärsmannen att han hade sålt 49 procent av klubben samt Hartwall Arena till de finsk-ryska affärsmännen Gennadij Timtjenko, Arkadij och Roman Rotenberg - och att klubben skulle lämna finska Liiga för spel i KHL. Irritationen och upprördheten var påtaglig hos både fans och massmedia. Vissa såg Harkimos initiativ som ett svek mot den inhemska ligan, andra dömde ut klubbens chanser att skapa intresse för produkten KHL i Helsingfors. I dag skrattar han åt kritiken. Jokerit tillhör ett av topplagen i ligan och har ett publiksnitt på mer än 10 500 åskådare per match. Starten på det finska KHL-äventyret har gått långt över förväntan. - Jag tog över klubben 1991 och har haft den i över 20 år. Det har varit samma sak år ut och år in. Vi har tappat mer och…

Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - VŠsterŒs
Igår 19:12

AIK:s första period räckte för seger – sex poäng från kval

AIK har börjat vakna till liv och vann mot Västerås på lördagen. Nu är jumbon bara sex poäng från en kvalplats hastigt och lustigt. Det räckte med utdelning i första perioden mot Västerås för att säkra segern. Fredrik Hynning. Patric Blomdahl och Robin Kovács sköt var sina mål och gav AIK ledningen med 3-0. VÄsterås kom närmare och närmare. Mikael Frycklund reducerade i andra och Erik Andersson sköt 2-3 med sex och en halv minut kvar, men lyckades aldrig komma närmare än så.

BB141004PA165
21 november, 2014

Lilja visade vilja – sköt Rögle mot toppen

Även Rögle vill vara med i kampen om de två platserna i vårens stekheta allsvenska final. Det visade man med all önskvärd tydlighet i kväll, när laget hemmaslog toppkonkurrenten Asplöven. Det blev en, på pappret, betryggande 4-1-seger, men inför slutperioden var ställningen 1-1. Då klev Jakob Lilja in i handlingen och tog över huvudrollen helt. Inom den första halvan av perioden hade han skjutit såväl 2-1 som 3-1, och när Sebastian Stålberg sedermera satte 4-1 var saken förstås klar. Det var annars Asplöven som inledde matchen bäst och tog ledningen i den första perioden genom Olov Lundqvist, men Jesper Jensens kvittering i mitten av den andra perioden inledde Rögles vändning. I och med segern gick Rögle förbi kvällens motståndare i tabellen och är femma, med 40 poäng. Asplöven är sjua på 39. Båda dessa lag är i högsta grad med i kampen om någon av de två första platserna i serien.

BB140213PA025
21 november, 2014

Rivstarten räckte – Karlskrona kryper närmare Hästen

Efter 52 sekunder sköt Kelsey Tessier 1-0. När klockan inte hunnit längre än till 3:02 sköt formtoppade Filip Cruseman 2-0. Sen var segern hemma för Karlskrona, som knäckte Vita Hästens målvakt Johannes Jönsson i matchupptakten. Vita Hästen satte i stället in Axel Brage, som räddade 36 av 38 skott i sitt inhopp, men ändå aldrig ens var nära att rädda poäng för sitt Vita Hästen. Man reducerade visserligen till 2-1 genom Jesper Samuelsson, men det här var Karlskronas kväll. Efter en mållös andraperiod avgjordes matchen när Jimmy Andersson sköt 3-1, och Alexander Viklunds 4-1-mål var mer av akademiskt intresse. Karlskrona vann skotten med förkrossande 41-17, och är nu bara två poäng bakom Vita Hästen i tabellen. Lagen är trea respektive fyra i den hyperjämna allsvenska tabellen.

BB140927BB559
21 november, 2014

Superbackarna knäckte SSK

Elva minuter och 28 sekunder. Det var allt Moras backpar Kevin Mitchell och Lukas Bengtsson behövde för att avgöra mot Södertälje på hemmais, och ta sitt lag upp i serieledning. Då hade duon nämligen ståt för tre poäng vardera, och hjälpt Mora till en 3-0-ledning. Båda fanns med i förarbetet till glödhete Patrik Karlkvists 1-0, och till Matt Fornataros 2-0. Sen gjorde Mitchell själv 3-0, förstås assisterad av Bengtsson. Fornataro satte senare också 4-0, innan Peter Nolander och Jakob Karlsson snyggade till siffrorna något med sina reduceringsmål. Daniel Hermansson fick emellertid det sista ordet, med sitt 5-2-mål. Moras backar är etta (Mitchell), och tvåa (Bengtsson) i seriens poängliga. Mora toppar nu HockeyAllsvenskan, två poäng före Malmö som dock har en match mindre spelad. Södertälje är på åttonde plats.

iko
21 november, 2014

Oskarshamn sköna skjuts i tabellen – uppe på säker mark

Oskarshamn bröt sin fem matcher långa förlustsvit när man bortaslog Björklöven med 2-1. Därmed är Fredrik Söderströms mannar uppe på säker mark i HockeyAllsvenskan, när nästan halva serien spelats. I en jämn match var det Marc Zanetti som blev den store hjälten, när han satte den avgörande pucken i spel fem mot tre i slutperioden. Zanetti fanns även med i förarbetet till Evan McGraths 1-0-mål, som också det kom i numerärt överläge. Björklövens mål i matchen gjordes av Mark Hurtubise. Oskarshamn gick alltså förbi BIK Karlskoga i och med segern, men värmlänningarna har en match mindre spelad. Björklöven har fyra poäng ned till Karlskoga under strecket.