16
Idag 13:43

Rögle värvar forward och lånar SHL-back

Rögle gjorde på fredagen klart med två nya spelare till kommande säsong. En anfallare och en back. Backen är bekant för den allsvenska hockeyn sedan tidigare. Det handlar om Växjöförvärvet Calle Rosén, som senaste säsongerna tillhört Frölunda men ifjol var utlånad till Karlskrona och sköt sju mål och sju assist på 52 matcher.  - Vi var intresserade av Calle tidigt under våren efter att ha sett honom i matcherna mot oss. En bra skridskoåkare som spelar väldigt fränt och kommer att passa in bra hos oss på det sätt vi vill spela med hög fart och mycket skridskoåkning, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson till Rögles hemsida. Anfallaren det handlar om är Calle Ridderwalls gamla kedjepolare från Düsseldorf, Justin Bostrom, som spelat i tyska ligan de två senaste säsongerna och gjort 39 respektive 23 poäng. - Justin är en karaktärsspelare som jobbar hårt, spelar med attityd och kommer till jobbet varje dag. Egenskaper vi värderar högt i Rögle BK, säger Masken. Den 28-åringe amerikanen spelade innan han kom till Tyskland tre säsonger i den norska ligan, där han sköt 50 eller fler poäng under samtliga sina tre säsonger där han spelade för Manglerud en säsong och Lillehammer två.  

Conny
Idag 13:05

Klart med allsvensk comeback för Conny Strömberg

Conny Strömberg är tillbaka i HockeyAllsvenskan. Efter att ha väntat i ett par månader på att allt skulle lösa sig med Västerås har allt äntligen gått i lås och poänggiganten är tillbaka i ligan för att ta upp ännu ett lag till SHL. Det blir hårdsatsande Västerås för Conny Strömberg efter att hans kontrakt med Örebro brutits efter comebacksäsongen i SHL, som aldrig blev någon lyckad historia och bara innebar fyra mål och nio assist på 47 matcher från hans klubba. Övergången blev officiell på fredagen. - Det ska bli väldigt inspirerande att få vara med och slåss om en plats i SHL med VIK. Det har ju varit på gång vid flera tillfällen men nu är det äntligen dags att spela i Västerås, berättar Strömberg för VIK.se Strömberg var ytterst nära att skriva på för Västerås redan i januari 2013, men valde i sista stund Örebro när deras bud höjdes och därefter var han i högsta grad delaktig i att ta upp laget i SHL genom att skjuta tre mål och 18 assist på 16 matcher i playoff- och kvalserien. Nu ska han försöka sig på att göra samma resa igen, precis som ett annat nyförvärv Dustin Johner, som…

lagace_3
Igår 10:33

Asplöven värvar ytterligare en transatlant

Asplöven fortsätter att förstärka med intressanta namn som på förhand inte direkt varit speciellt kända på den svenska marknaden. Efter att ha gjort klart med mästarbacken från Italien, Gabe Guentzel, häromdagen så landade man en ny transatlant på torsdagen, meddelar klubben på sin hemsida. Då gjorde man klart med Jacob Lagacé, som närmast kommer från norska Tønsberg där han nyligen blev fri från kontraktet efter att klubben dragits med ekonomiska problem och tvångsdegraderats bara två månader före ligastart. 24-åringen spelade för klubben under avslutningen av fjolårets säsong och gjorde poängsuccé med fem mål och tio assist på nio matcher. Tidigare har han spelat en del AHL-hockey och varit en skaplig poängplockare i Buffalos organisation för Portland och Rochester. Dessförinnan spelade han U18-VM för Kanada 2008 och vann guld och har varit en stark poängplockare i juniorligan QMJHL, med över 60 poäng under samtliga sina tre säsonger i ligan. Med Lagacé i truppen har man gjort klart med fyra nya nordamerikaner till den nya säsongen. Utöver Lagacé och Guenzel handlar det om målvakten Daniel Spence och anfallaren Luke Salazar.

BB140226NJ018
22 juli, 2014

Norske OS-spelaren flyttar hem efter året i Sverige

Det blev bara en säsong i Sverige för norske OS- och VM-spelaren Niklas Roest. Idag blev det klart att han flyttar tillbaka hem till Norge och återvänder till Sparta Sarpsborg, där han skrivit på för två år. Enligt klubbens hemsida finansieras värvningen av supporterinsamlingen 'Byens Spiller', som gjort värvningen möjlig sedan Sparta inte haft ekonomin att göra värvningen av egen kraft. 27-åringen sköt tre mål och åtta assist på 37 matcher för Bik Karlskoga förra säsongen, där han fick chansen efter att säsongen innan ha gjort sin poängmässigt klart starkaste säsong i norska ligan med 38 poäng (15+23) på 45 matcher.

Fotboll, Superettan, Landskrona - Varberg
22 juli, 2014

Två män åtalas för våldsamt upplopp i samband med hockeymatch

Två Västeråsbor har åtalas för våldsamt upplopp i samband med en hockeymatch mellan BIK Karlskoga och Västerås i oktober 2012, skriver Nerikes Allehanda på nätet. Det gick hett till under en hockeymatch mellan BIK Karlskoga och Västerås i Nobelhallen i oktober 2012. En folksamling ska ha försökt ta sig igenom ett avspärrat område för att nå fram till Karlskoga-publiken. I tumultet ska två Västeråsbor, 24 och 33 år gamla, varit pådrivande och uppmanat vakterna att släppa avspärrningarna så folksamlingen skulle kunna ta sig fram till hemmapubliken, skriver Nerikes Allehanda på nätet. I samband med händelsen ska även sparkar ha riktats mot ordningsvakterna och föremål kastats, skriver tidningen. Nu väcks åtal mot männen för våldsamt upplopp. 24-åringen åtalas även för hot mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman då mannen ska ha hotat en polisman genom att säga att han skulle sparka in dennes huvud, skriver Nerikes Allehanda. I åtalet skriver åklagaren Inger Sandström att männen uppsåtligt ska ha försökt förhindra ordningsvakterna och polisens arbete i samband med matchen, rapporterar tidningen.

Gabe Guentzel
22 juli, 2014

Asplöven värvar amerikansk back

Asplövens har landat vad man hoppas vara klubbens toppback för kommande säsong.  Gabe Guentzel klar för klubben. - Han kommer få ett stort förtroende och blir en nyckel i vårt försvarsspel, säger tränaren Per Kenttä. Inför den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan letar Asplöven efter förstärkningar till truppen. Klubbens sportchef/tränare, Per Kenttä, säger till NSD.se att laget hoppas kunna presentera en till tre spelare under veckan. Nu skriver NSD.se att den första spelaren snart kan vara klar att presenteras och vid lunchtid på tisdagen stod allt klart. Det rör sig om den 26-årige backen Gabe Guentzel. Guentzel kommer närmast från spel i italienska Ritten/Renon där amerikanen svarade för 31 (9+22) poäng på 38 grundseriematcher och ytterligare åtta (3+5) på 13 slutspelsmatcher. Ritten/Renon tog hem både den italienska ligan såväl som den italienska cupen den gångna säsongen. Förutom spel i Italien har Guentzel spelat 52 AHL-matcher för Syracuse Crunch och Norfolk Admirals. 26-åringen hade även fyra framgångsrika år för Colorado College där han under sina två avslutande säsonger agerade assisterande kapten. - Han kommer få ett stort förtroende och blir en nyckel i vårt försvarsspel, säger tränaren Per Kenttä till klubbens hemsida. Under säsongen fick Guentzel även representera Team USA vid tre tillfällen.