BB141213ZB016
Igår 21:55

Rent hus – sjunde raka försäsongssegern för Mora

Resultaten på försäsongen betyder ingenting, brukar det heta. Mora IK kan ändå vara nöjda med sitt spel och se fram emot nästa veckas säsongsstart med tillförsikt. På torsdagen vann man nämligen sin sjunde raka försäsongsmatch då Västerås besegrades med 4-3 efter straffar i genrepet i Avesta. Modolånen Patrik Karlkvist och Linus Sandin säkrade vinsten genom att överlista Marcus Dahlbom i Västerås kasse. Kristian Jakobsson, Robin Johansson och Emil Bejmo sköt målen under ordinarie matchtid. Västerås fick två mål från kaptenen Jeremy Williams och ett från  Fredrik Johansson. Mora har inga fler träningsmatcher inplanerade medan Västerås ställs mot Leksand i sin sista match på lördag.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - Asplšven
Igår 21:46

Uppförsbacke i två perioder – sedan lossnade det för Asplöven

0-2 i mål och 16-24 i skott. Det var läget för Asplöven efter två perioder av träningsmatchen mot Björklöven. Men i tredje perioden skedde det en radikal förändring av matchbilden. Hemmalaget klev in och sköt fyra raka mål samtidigt som man vann skottstatistiken med 17-2. Det gav seger med 4-2 och Asplöven fick därmed revansch för 1-5-förlusten mot samma motstånd i mitten av augusti. Sebastian Dyk, Kyle Jean, Scott Macaulay och Mathias Bromé svarade för målen. Det sista i tom kasse. Lagets tre första mål kom inom loppet av dryga sex minuter. Björklöven fick sina fullträffar från Fredrik Hetta och Kim Karlsson. För Asplöven var det här genrepet inför nästa veckas säsongsstart, Björklöven har en träningsmatch mot Piteå kvar att avverka. Den spelas på lördag.

BB141111PA028
Igår 16:14

Backtalangen lånas ut till allsvenskan – igen: ”Stor potential”

I fjol lämnade han Färjestad för Djurgården bara för att skickas vidare till allsvenska nykomlingen Vita Hästen. Efter att ha spelat med Djurgården på försäsongen står det nu klart att backlöftet Wilhelm Westlund, 20, får fortsätta sin utveckling i Norrköping med Vita Hästen. I ett pressmeddelande skriver klubben att Westlund kommer att spela med dem under hela säsongen. - Wille är en stabil tvåvägsback med stor potential och vi är väldigt nöjda med det han presterade förra säsongen hos oss. I Vita Hästen får han den istid som han kanske inte kan få i Djurgården. Vi är mycket nöjda med att Wille är tillbaka i Vita Hästen, säger sportchefen Niklas Czarnecki om Westlund. Wilhelm Westlund spelade 40 allsvenska matcher för Vita Hästen i fjol och gjorde elva poäng (2+9). I samband med att han anländer till Norrköping lånar klubben ut backen Carl Ackered till Kristianstad i division 1 för att göra plats åt det nygamla lånet.

BB140922BB405
Igår 16:04

Allsvenskans äldste spelare fortsätter som lagkapten

Med sina 39 år är Björklövens center Stefan Öhman Hockeyallsvenskans äldste spelare. Liksom i fjol kommer han att vara lagkapten den här säsongen, meddelar Björklöven via sin webbsida. – Stefan har varit lagkapten tidigare och jag finner ingen anledning att ändra på det. Han har en lång erfarenhet och är en stabil person som leder laget på ett lugnt och tryggt sätt både på och utanför isen, säger Björklövens tränare Tommy Jonsson. Öhman, som gjorde 41 poäng på 51 matcher i fjol och var åtta i den totala poängligan, får veteranerna Stefan Andersson och Mats Lavander som assisterande lagkaptener tillsammans med nyförvärvet från Södertälje, Pär Edblom. Stefan Öhman gjorde åtta säsonger i Tappara och Espoo Blues mellan 2003 och 2011 innan han återvände till Sverige för spel i IK Oskarshamn. Han går nu in på sin tredje säsong i Björklöven.

Cecilia Östberg (8)
Igår 15:12

Ännu en damstjärna lägger av: ”Svårt att fortsätta hitta morötter”

Ännu en damspelare med landslagsmeriter väljer att lägga av. Nu är det Leksands Cecilia Östberg som meddelar att karriären är över. – Jag har uppnått mina mål och det är svårt att hitta fortsätta morötter till att utvecklas, säger hon till Dalarnas Tidningar. Det har varit en tung sommar för damhockeyn i Sverige. En efter en har profilerna valt att lägga av, inte bara från landslaget utan även från sporten i stort. Nästa tjej som känner sig mätt - vid 24 års ålder - är Leksands forward Cecilia Östberg. Till Dalarnas Tidningar säger den tvåfaldiga OS-spelaren att hon saknar motivation. – Jag har lagt ner. Jag känner mig klar och nöjd med hockeyn, jag har uppnått mina mål och det är svårt att fortsätta hitta morötter till att utvecklas nu, så jag har bestämt mig. – Jag tvekade såklart, men jag känner att det finns annat i livet och jag känner mig nöjd med att jag slutar nu med flaggan i topp. Jag gjorde en bra förra säsong och känner mig stolt över vad jag åstadkommit för Leksand. Livet som damhockeyspelare blir för inrutat och förutsägbart för att det ska hålla i längden, menar Cecilia Östberg. – Man har ett…

collage
Igår 12:00

Svensk damhockeys stora profiltapp: ”Som att ha två heltidsjobb”

I dag håller Riksserien sin upptaktsträff inför säsongen 2015/16. Det är en liga med identitetsproblem efter att ha tappat en handfull av sina största profiler under sommaren. En av de som kliver bort från sporten, om än temporärt, är AIK:s lagkapten Helene Martinsen. Hon tror att ansträngningen att hålla i gång både sportslig och civil karriär kan bli för stor för många spelare. - Jag har jobbat i sju år och samtidigt spelat hockey på heltid också. Man kan säga att det är två heltidsjobb som jag har. Det tar fyra, fem timmar på kvällarna när man ska köra fys och is. Så ser varje dag ut, säger hon till hockeysverige.se.  HUDDINGE (HOCKEYSVERIGE.SE) Hur mår svensk damhockey och kanske lite mer specifikt Riksserien? I dag har Riksserien sin upptaktsträff på Sjöfartshotellet i Stockholm. En av de viktigaste frågorna inför säsongen är varför svensk damhockey har tappat så många profilstarka namn just nu. Exempelvis slutar Danijela Rundqvist, Kim Martin Hasson, Cecilia Östberg, Gizela Ahlgren Bloom, Lisa Edman, Lina Wester och Valentina Lizana Wallner. Även Helene Martinsen kommer att saknas samtidigt som målvakten Ida Winkler väljer att spela med herrar. Lägg därtill att ett antal spelare flyttar över för collegestudier i USA. [caption id=""…