Janne Karlsson
Idag 14:59

Kaoset i SSK: ”Idoff hann inte riktigt lyssna klart”

Sent i går kväll gick Sebastian Idoff ut på Twitter och meddelade att han hade fått sparken av Södertälje SK efter 4-6-förlusten mot Malmö. I en intervju med Mr. Madhawks berättade hade att tränaren Janne Karlsson hade tagit in honom på tränarrummet efter matchen och meddelat att han inte skulle dyka upp på nästa träning. I dag säger Janne Karlsson till Länstidningen att han inte alls har gett andremålvakten sparken. - Idoff hann inte riktigt lyssna klart, utan han blev väldigt arg och besviken och drog innan vi var klara. Det var väldigt olyckligt, säger han till tidningen. - Jag är inte sportchef och kan inte sparka någon. Däremot är det min fulla rätt att bestämma om någon ska stå i mål eller vara med på isträningen - och han fick beskedet att han inte skulle dyka upp i dag. SSK-tränaren gav samma besked till backen och lagkaptenen Peter Nolander, som får lämna plats åt tryout-spelaren Ales Kranjc. - Grunderna är rent sportsliga. Vi vill vända skutan, säger Janne Karlsson vars SSK ligger på tionde plats i Hockeyallsvenskan efter att endast tagit tre trepoängare på de inledande 16 matcherna.

BB140916JL021
Idag 13:59

SSK plockar in 18-årig målvakt

Efter gårdagens förlustmatch mot Malmö gav Södertäljetränaren Janne Karlsson reservmålvakten Sebastian Idoff beskedet att han inte längre var välkommen i klubben. I stället ska SSK satsa på Tim Sandberg och juniorlandslagsmannen Linus Söderström. 18-årige Söderström lånas in från Djurgården för att fylla tomrummet som Idoff lämnar efter sig. - Detta är ett ypperligt tillfälle för Linus att ta nästa steg och få erfarenhet av spel på hög seniornivå, säger Djurgårdens vice vd K-G Stoppel i ett pressmeddelande. Söderström, som har varit tredjemålvakt i Djurgårdens A-lag den här säsongen men enbart spelat J20-hockey, är en så kallad namngiven målvakt. Det innebär att han kan kallas tillbaka till från SSK på kort varsel. Linus Söderström har gjort tio matcher för Djurgårdens J20-lag den här säsongen och har en räddningsprocent på 91,84. Han draftades av New York Islanders som 95:e spelare i fjärde rundan i somras och är uttagen i U20-landslagets trupp till fyrnationsturneringen i Tjeckien i början av november.

BB120317BB167
Idag 12:13

”Jag börjar förstå hur Sanny Lindström hade det”

Han drabbades av en hjärnskakning i augusti, men fortsatte köra på. Nu har Bik Karlskogas veteranforward Kristofer Näslund fått betala ett dyrt pris för det. – Jag kan inte ens jobba och det är jobbigt att ta hand om min son. Man är som en halv person, säger 38-åringen till Värmlands Folkblad. Det var i försäsongens första träningsmatch mot Västerås redan den 12 augusti som Kristofer Näslund fick en smäll mot huvudet. Han mådde inte helt bra efteråt, men valde att ignorera sina symptom. Det visade sig vara ett stort misstag. Efter att ha genomfört en hel träningsvecka efter smällen drabbades han av ett rejält bakslag. Snart två och en halv månad senare har han fortfarande inte gjort säsongsdebut och framtiden är i allra högsta grad oklar. – Jag ville inte att någonting skulle hindra mig och ville inte säga hur allvarligt det var. Nu vill jag byta bort vartenda beslut jag tog i augusti, säger han till Värmlands Folkblad och berättar att han egentligen bara blivit sämre och sämre – trots att han inte har utsatt kroppen för någon fysisk aktivitet över huvud taget. – Jag kan förstå varje ”set back” jag fått efter att jag har tränat, men nu har jag…

BB140919BB315
Idag 09:04

Efter den dåliga starten – nu sparkar SSK spelare

Hårdsatsande Södertälje SK har bara tagit tre trepoängare på de första 16 omgångarna i Hockeyallsvenskan. Nu tryter tålamodet hos klubbledningen. Efter gårdagens 4-6-förlust mot Malmö Redhawks ska båda målvakten Sebastian Idoff och backen och lagkaptenen Peter Nolander ha fått sparken, rapporterar bloggaren Mr. Madhawk. Till Länstidningen säger Idoff: - Janne Karlsson tog in mig på sitt rum och berättade att jag inte längre tillhör laget. Det var tydligen mitt fel att vi förlorade. I stället för att satsa på Idoff ska SSK låna in Djurgårdens 18-årige juniormålvakt Linus Söderström, uppger Mr. Madhawk. SSK ligger på tionde plats i den jämna allsvenska tabellen. Idoff har gjort sex matcher för SSK den här säsongen och har en räddningsprocent på 87,31.

BB141002BB399
Igår 22:59

Amerikansk övertidsglädje för AIK

Ryan McKiernan värvades till AIK för att ge laget mer punch från blålinjen. Hittills har han levererat en del viktiga mål för den allsvenska jumbon. Inte mindre än tre av hans sex mål så här långt har varit matchvinnande. Det senaste kom i torsdagens bortamatch mot Almtuna. Där blev den amerikanske före detta collegespelaren övertidshjälte då han skött sitt andra mål i matchen fram till 3-2 i förlängningen efter förarbete av Yared Hagos. Samme Hagos hade även assist på McKiernans 2-1-mål i den andra perioden. AIK fick även mål från David Lillieström Karlsson medan Almtunas fullträffar kom från Tobias Hage och Emil Larsson. AIK är fortfarande jumbo, tre poäng efter Björklöven. Almtuna är fyra, två poäng efter serieledande Malmö.

Mora.
Igår 22:48

Blev Moras hjälte med första allsvenska målet

Mora tog en lika viktig som tung seger i torsdagens bortamöte med Rögle. Och vinsten kom efter att en tidigare juniorlandslagsman skjutit sitt första allsvenska mål fram till 2-1 i den tredje perioden. Fabian Gunnarsson, med Färjestad som moderklubb och ett förflutet i Modo, blev stor matchvinnare när han med sitt premiärmål i Moras A-lag säkrade segern åt masarna. Det återstod drygt sex minuter av matchen när 19-åringen hittade nätmaskorna bakom Lars Volden i Röglekassen. Mora hade tagit ledningen tidigt i matchen när Brett Sonne sköt 1-0. I mittenperioden kvitterade hemmalaget genom Peter LeBlanc. Mora är tvåa i tabellen, en poäng efter serieledande Malmö. Rögle återfinns på sjunde plats.