Igår 11:32

Uppgifter: Kan lämna ett smålandslag för ett annat

Troja får svårt att behålla slagkraft efter degraderingen till Hockeyettan. Nu uppges Västervik vara på jakt efter en av klubbens viktiga spelare. Alexander Lindqvist-Hansen har de senaste fyra säsongerna spelat för Troja/Ljungby. Men efter klubbens degradering till Hockeyettan tycks han nu kunna lämna klubben. VT rapporterar i alla fall att Västervik är intresserad av att värva Trojas kulturbärare till nästa säsong. Lindqvist Hansen stod den gångna säsongen för 13 poäng i HockeyAllsvenskan, fördelat över tio mål och tre assistpoäng. Hans tio mål var delat fjärde bäst i laget. Lindqvist Hansen har också 58 SHL-matcher med Rögle på meritlistan.

Igår 09:15

UPPGIFTER: Här är näste kvalhjälte att förlänga med Timrå – nobbar SHL-konkurrenter

Timrå har sajnat upp ett viktigt namn till nästa säsong. Hockeypuls uppger att Anton Wedin är klar för en fortsättning. Anton Wedin var en av de som verkligen klev fram när det behövdes för Timrå i SHL-kvalet. Han stod för nio poäng på tio matcher vilket bara Jonathan Dahlén kunde överträffa. Nu tycks det vara klart att 25-åringen stannar i Timrå även under lagets comebacksäsong i SHL. Hockeypuls skriver att Wedin nobbar Linköping och Malmö för att förlänga med SHL-nykomlingen. Den hårt arbetande forwarden noterade 14 poäng på 30 Hockeyallsvenska matcher den gångna säsongen. Han går faktiskt in på sin elfte säsong i Timrås organisation om han väljer att förlänga.

20 april, 2018

Tidigare Röglemålvakten uppges återvända till Sverige

Här har vi en något oväntad SIlly Season-nyhet. Trots att IK Pantern redan har två målvakter under kontrakt uppger MrMadhawk nu att även Lars Volden är på ingång. När Rögle tog klivet upp var det Lars Volden som var lagets självklara målvaktsval. Väl i SHL hade målvakten emellertid svårare att prestera och när Anders Lindbäck kom till Rögle blev han den som offrades. Efter knappt två säsonger i Slovakien och Tjeckien uppges norrmannen nu återvända till Sverige igen. Det tycks bli allsvenskt spel i IK Pantern kommande säsong för Volden, som alltså åter får Skåne som hemvist. Det är MrMadhawk som uppger att allt är klart utom själva kontraktskrivandet. Den 25-årige målvakten blir då den tredje målvakten i Panterntruppen, efter Jonatan Bjurö och nyförvärvet Tim Hultstrand.

20 april, 2018

Blev inte kvar i Västervik – ansluter till allsvensk konkurrent

Sejouren i Västervik blev bara ettårig. Nu är Lukas Löfquist klar för en allsvensk kollega. Lukas Löfquist återvände inför säsongen till Västervik efter några år i Nordamerika. Det blev tio poäng (6+4) på 37 matcher i HockeyAllsvenskan för den tidigare Djurgårdsjunioren. Det blir ingen fortsättning i Västervik, men väl i HockeyAllsvenskan. Han är klar för spel i Vita Hästen nästa säsong. Det skriver Norrköpingsklubben i ett pressmeddelande på fredagskvällen. - Vi är glada att kunna presentera Lukas Löfquist som nyförvärv till oss i Vita Hästen. Lukas är en stor och stark högerfattad spelare. Med bra fart, driv och intensitet som tar för sig i spelet, säger tränaren Leif Strömberg. Avtalet gäller en säsong.

20 april, 2018

Fick inte stanna i SSK – men blir kvar i HockeyAllsvenskan

Nicklas Heinerö fick inte vara kvar i Södertälje. Men nu uppges han vara klar för en allsvensk konkurrent. MrMadhawk skriver att forwarden är klar för Oskarshamn. Nicklas Heinerö har flyttat runt mellan klubbarna i Stockholmsområdet. Från 2012 har han hunnit representera Huddinge, AIK, Djurgården och Södertälje. Men efter att inte ha fått stanna i SSK verkar han nu lämna 08-området till nästa säsong. I stället ska han spela sin ishockey i Oskarshamn, uppger MrMadhawk. - Det är en intressant spelare, men vi har ingenting påskrivet från honom, säger Oskarshamns sportchef Per Kenttä till bloggen. Heinerö kommer från en ganska stark säsong med elva mål och lika många målgivande passningar på 45 matcher. Med det slutade 26-åringen Södertäljes interna poängliga den gångna säsongen.

20 april, 2018

Talangen förlänger med Frölunda – men lånas ut till allsvenskan: ”Stor potential som vi vill jobba med”

Frölunda meddelar idag att de förlänger kontraket med 20-årige backen Jakob Stenqvist med två år. Samtidigt meddelar de att han lånas ut till allsvenska Björklöven hela nästa säsong. Jakob Stenqvist gjorde klart med Frölunda för nästan ett år sedan dit han hämtades från Modo. Men redan direkt stod det klart att backen skulle lånas ut till Björklöven och det är en lösning man fortsätter med även över säsongen 2018/2019. -- Det är det bästa för hans utveckling. Det kommer att göra honom gott och SHL-redo, säger sportchefen Fredrik Sjöström till Frölundas hemsida. POÄNGMÄSSIGT STARK SÄSONG Sportchefen utvecklar också varför man förlänger med den av Dallas draftade backen. -- Jakob är en offensivt lagd back med stor potential som vi vill jobba med. Han passar in i vårt spel. Stenqvist stod för en poängmässigt stark säsong i Björklöven med 22 poäng på 46 matcher från sin backplats. -- Jakob mognade både som människa och spelare under säsongen och visade vid flera tillfällen vilken hög högstanivå han har, inte minst i det offensiva spelet, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg till klubbens hemsida.