BB151118BB211
Igår 20:06

Modojuniorernas målkung får chansen i Hockeyallsvenskan

Han har skjutit tolv mål på 20 matcher i J20 SuperElit den här säsongen och är med det Modos bästa målskytt den här säsongen. Nu får centern Johan Lindholm chansen i Hockeyallsvenskan och moderklubben Sundsvall Hockey. I morgondagens hemmamatch mot Bik Karlskoga finns 18-åringen med i laguppställningen hemma i Sundsvall Energi Arena. Lindholm, som har 21 poäng på 20 matcher i J20 SuperElit och fyra SHL-matcher med A-laget, får sällskap av en annan nykomling. Det handlar om Oskarshamns norske forward Jens Henrik Tönjum. - En korttidslösning till den 13 december, till att börja med, säger sportchefen Stefan Lindqvist på klubbens Facebook-sida. Tönjum är poänglös på 24 matcher med Oskarshamn den här säsongen.

bohman
Igår 10:57

Specialbehandling kan rädda Timråbackens säsong: ”För bra för att vara sant”

För några veckor sedan var prognosen för Timrås back Marcus Bohman inte ljus. Laget räknade inte med att han skulle vara tillbaka innan nyår, och ljumskskadan riskerade till och med att hålla honom borta från spel hela säsongen. Men nu ser det ut som att en specialbehandling med elström kan rädda säsongen. – Tanken är att jag ska köra fjorton dagar och sedan kunna gå på is, det är nästan för bra för att vara sant, säger han till Sundsvalls Tidning. Bohmans ljumske behandlas med elström två gånger om dagen på en klinik i Stockholm. Han betalar den två veckor långa behandlingen ur egen ficka. – Det är inte gratis, men det är ingenting som Timrå behöver ersätta. De har ju ingen försäkring eller avtal med det här företaget så jag finansierar det själv. Jag ser det som en investering i mig själv.

151010 TimrŒ jublar efter 1-0 mŒlet av Jeremy Boyce-Rotevall under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan TimrŒ IK och Sundsvall Hockey  den 10 Oktober 2015 i TimrŒ.
Foto: PŠr Olert / BILDBYRN / Cop 108
24 november, 2015

Timrå reste sig efter mardrömsstarten

Timrå åkte på en riktigt tung matchinledning i hemmamötet mot Mora. Linus Sandin och Emil Bejmo sköt upp gästerna till 2-0 redan efter 1.44 och där och då hade Leksand lyckats lämna över jumboplatsen i HockeyAllsvenskan till Timrå - utan att ens spela. Men Timrå lyckades resa sig och komma tillbaka. Jeremy Boyce Rotevall reducerade i mitten av matchen och i början av tredje kvitterade han till 2-2. Erik Lindhagen sköt åtta minuter in på perioden fram Timrå i 3-2-ledning och det blev också segermålet. Jonathan Dahlén gjorde sedan 4-2 i slutminuten i spel fem mot tre. Lindhagen och Dahlén spelade fram varandra till sina mål. Segern skickade upp Timrå över kvalstrecket, förbi Sundsvall.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Karlskoga - TimrŒ
24 november, 2015

Det svänger om Karlskoga – ny målfest när Bik vann efter förlängning

Vill man se mål i Hockeyallsvenskan ska man besöka den av landets hallar som Bik Karlskoga spelar i för kvällen. Med 85 mål har man gjort näst flest i serien, men lagets 77 insläppta är även det näst flest. I kväll blev det målfest igen i Nobelhallen, när hemmalaget slog AIK med 6-5 efter förlängning. Det var en svängig match där AIK hade ledningen tre gånger om, efter att man hämtat in ett tidigt 0-2-underläge i matchen. Med Malte Strömwall i utvisningsbåset kunde sedan Daniel Wessner avgöra i fyra mot tre i förlängningen, med sitt andra mål i matchen. Karlskoga tog i och med segern in en viktig poäng på AIK i kampen om topplatserna i tabellen. Förutom Wessners två mål var det Erik Thorell, Oskar Carlsson, Fredrik Höggren och Gustaf Thorell som nätade för Karlskoga. För AIK stod Christian Sandberg för två fullträffar, och Markus Lauridsen, Jesper Bratt samt Michael Lindqvist för en vardera.

BB151115BB259
24 november, 2015

Äntligen utdelning för Björklövens stjärnvärvning

Pär Edblom har fina meriter från Hockeyallsvenskan, men efter flytten från Södertälje till Björklöven den här säsongen har det inte velat lossna för 30-åringen. Åtminstone inte förrän i kväll. För efter 24 mållösa matcher sköt Edblom inte bara ett utan två av målen när Asplöven besegrades med 4-2 hemma i T3 Center. Modoprodukten gjorde säsongens första mål när han satte 2-1 för Björklöven tidigt i tredje perioden. Av bara farten spelade han fram till dansken Felix Maegaard Scheels matchvinnande 3-1 och avslutade sedan sin lyckade kväll med att fastställa slutresultatet i tom kasse. 2+1 ger centern elva poäng (2+9) på 25 matcher. Björklöven fick även ett mål från juniorbacken Lukas Ekeståhl Jonsson medan Asplövens mål gjordes av Mikael Frycklund och Jonas Berglund. Hemmalaget klev tack vare segern upp på sjunde plats i tabellen. Asplöven är elva.

151120 Tingsryds Alexander Ruuttu har gjort 1-0 till Tingsryd och jublar med Drew Paris under ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Pantern den 20 November 2015 i Tingsryd.
Foto: Jonas Gustafsson / BILDBYRN / Cop135
24 november, 2015

Tingsryd tog hem kampen om Småland – utökar serieledningen

När Tingsryd gästade Oskarshamn var det ett på förhand minst sagt oväntat toppmöte i den 25:e omgången av Hockeyallsvenskan. Och det var de serieledande gästerna som tog hem kampen mellan Smålandslagen, när slutresultatet skrevs till 4-1. Det var annars Oskarshamn som tog ledningen genom Joakim Hagelin i den första perioden. Tingsryd tog över greppet om matchen med två sena mål i den andra perioden, och när Alexander Ruuttu satte sitt andra mål fram till 3-1 med en läcker backhanddragning i mitten av tredje var det mer eller mindre avgjort. Drew Paris satte till sist den slutgiltiga spiken i kistan, med 4-1 i öppen kasse. Tingsryds första mål kom genom Niklas Enberg. I och med segern utökade Tingsryd sin överraskande serieledning till fem poäng framför AIK, som endast lämnade Karlskoga med en poäng i bagaget.