BB140404AT071
Idag 14:49

AIK-back fortsätter karriären i Tyskland

Derek Joslin gjorde 17 poäng (5+12) på AIK:s blålinje under den gångna säsongen. Nu lämnar den NHL-meriterade backen Sverige och fortsätter karriären i tyska ligan. I dag blev han klar för Nürnberg Ice Tigers. Den 27-årige kanadensaren har 116 NHL-matcher för San José och Carolina på meritlistan. Han har dessutom spelat 273 matcher i farmarligan AHL under sin karriär. I Nürnberg finns sedan tidigare den före detta Färjestads-, Malmö- och Frölundaspelaren Fredrik Eriksson. Den gångna säsongen utsågs han till DEL:s bästa back efter att ha gjort 46 poäng på 49 matcher.

BB121010NJ094
Idag 12:28

Floppade i SHL – återvänder till Karlskoga

Han var en av Hockeyallsvenskans främsta spelare förrförra säsongen och fick kontrakt med AIK. Där firade Marcus Nilsson inga större triumfer och nu återvänder han till Bik Karlskoga. - Med sin kreativitet och sina offensiva kvalitéer får vi en dimension till i både powerplay och det övriga offensiva spelet, säger klubbchefen Torsten Yngvesson. Marcus Nilsson gjorde 45 poäng för Bik Karlskoga säsongen 2012/13 och slutade delad sexa i Hockeyallsvenskans poängliga. Det utmynnade i ett SHL-kontrakt med AIK. Men någon större lycka i Stockholm hade aldrig 23-åringen. På 54 SHL-matcher samlade han bara ihop tolv poäng (5+7) och fick stundtals finna sig i att bli bänkad. Efter att AIK åkt ut ur SHL blev Nilsson kontraktslös. Nu väljer han att återvända till Bik Karlskoga. På torsdagen presenterade klubben att man tecknat ett ettårskontrakt med forwarden från Charlottenberg. - Vi är naturligtvis mycket glada över att Marcus har valt att "komma hem" till Karlskoga. Med sin kreativitet och sina offensiva kvalitéer får vi en dimension till i både powerplay och det övriga offensiva spelet, säger klubbchefen Torsten Yngvesson i ett pressmeddelande. Marcus Nilsson kom till Bik Karlskoga från Sunne 2011 och har gjort 76 poäng på 102 allsvenska matcher under sina två säsonger…

1
Idag 09:32

”Jag vet att Rögle har visat intresse”

Troja-Ljungby hade en tung säsong och tvingades lämna Hockeyallsvenskan. Därför är det inte mer än naturligt att klubben tappar flera av sina främsta spelare. Det gäller inte minst målvakten Christoffer Bengtsberg som placeras i Rögle. – Jag vet att Rögle har visat intresse, säger Bengtsberg till Smålandsposten. Christoffer Bengtsberg hade trots Troja-Ljungbys svaga säsong ett bra år mellan lagets stolpar. Att han nu kommer att lämna den nyblivna division 1-klubben förefaller vara en självklarhet, men han säger själv att det är med blandade känslor han står inför beslutet att gå vidare i karriären. – Jag känner å ena sidan en skyldighet och ett ansvar att vara med och föra Troja tillbaka till allsvenskan. Å andra sidan måste jag tänka på vad som är bäst för min del. Jag tycker personligen att jag gjort min bästa allsvenska säsong och att spela i ettan känns som ett steg tillbaka, säger Bengtsberg till Smålandsposten. Den 24-årige stockholmaren, med ett förflutet i bland annat HV71, Växjö och Mora, hade en räddningsprocent på 91,5 i den allsvenska grundserien innan räddningskvoten sjönk till 89,8 i kvalserien, där Troja läckte betänkligt. Enligt SMP finns Bengtsberg nu på Rögles radar. Rögle uppges dock även titta på forne juniorlandslagsmannen Stefan Ridderwall.…

dsc_0886x
Igår 18:17

Värvades av LHC – lånas ut till HockeyAllsvenskan

Det är bara en vecka sedan Jacob Johansson presenterades som ny tredjemålvakt i Linköping för den kommande säsongen, där han skrivit på ett tvåårskontrakt. På onsdagen kom beskedet att han lånas ut till HockeyAllsvenskan, precis som väntat. Det blir Mora som tar in den 20-årige målvakten, på samma sätt som man lånade Marcus Högberg från samma klubb den gångna säsongen. Högberg som nu blir en av två målvakter i Linköping. - Det ska bli riktigt skoj! Jag har pratat en del med de Linköpingsspelare som var i klubben förra säsongen och de har trivts bra. Mora är en anrik förening som jag sett spela ett antal gånger i Nobelhallen i och med att jag är uppväxt i Karlskoga. Jag ser fram emot att spela i Mora kommande säsong, säger Johansson till Moras hemsida. Johansson spelade J20-hockey för Linköping i två säsonger innan han ifjol valde att spela i amerikanska juniorligan USHL för Tri-City där han noterade 91 i räddningsprocent på 42 matcher. I Mora kommer han konkurrera med Dan Bakala, som värvats från Dundee i brittiska ligan.

BB121113JM002
Igår 17:01

Han kan bli ny keeper i Rögle

Stefan Ridderwall flyttade till Tyskland och företrädde bottenlaget Düsseldorf under den gångna säsongen. Nu är han på väg tillbaka till Sverige - för spel i Rögle, uppger Helsingborgs Dagblad. Stefan Ridderwall spelade för Örebro och sedermera Oskarshamn säsongen 2012/13. Efter fjolårssäsongen tog han steget ut i Europa och vaktade under den gångna säsongen kassen för Düsseldorf i tyska DEL. Där gjorde han 21 matcher och hade en räddningsprocent på 90,1. Nu ska 26-åringen vara på väg tillbaka till Sverige igen. Enligt Helsingborgs Dagblad ser allsvenska Rögle BK ut att bli nästa klubbadress. – Det stämmer att vi för en väldigt bra dialog. Jag hoppas att vi kommer till skott med Ridderwall, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson till HD. – Det är en ganska stor målvakt som är väldigt tävlingsinriktad. Han har väntat på sitt stora genombrott och haft en del problem med skador. Nu har han gjort en väldigt bra säsong i Tyskland – i ett dåligt lag. Stefan Ridderwall gjorde flera säsonger i elitserien med Djurgården och gjorde även en säsong i Timrå innan han klev ned i Hockeyallsvenskan. På meritlistan finns ett JVM-silver från 2008 och ett SM-silver med Djurgården från 2010.

4
Igår 14:12

Han ersätter Robin Rahm i Malmö

För några veckor sedan stod det klart att Jonas Gunnarsson inte skulle ingå i HV71:s satsning för kommande säsong. Det var i samma veva som man värvade Erik Ersberg och klubben förkunnade att man gemensamt kommit överens med Gunnarsson om att gå skilda vägar. På onsdagen hittade han ny klubbadress i HockeyAllsvenskan och kommer bilda målvaktspar med Pontus Sjögren i Malmö kommande säsong. - Jag blev väldigt glad när jag fick reda på att det fanns intresse från Redhawks. Att få en sådan möjlighet i en klubb med potentialen som Malmö har känns riktigt bra. Malmö har alla möjligheter, bra organisation och en fin arena, säger Gunnarsson i ett pressmeddelande. 22-åringen har figurerat i HV:s A-lag sedan säsongen 10/11 men varit klubbens uttalade backup de två senaste säsongerna bakom Gustaf Wesslau och spelat 25 matcher i SHL totalt under de två säsongerna. Den gångna säsongen hade han 87,7 i räddningsprocent och 3,59 insläppta mål per match över de tio matcherna han spelade. Gunnarsson har tidigare spelat allsvenskt för Troja under två vändor.