Fotor042310182
Idag 10:18

Malmö värvar dubbelt från SHL

Malmö har gjort klart med två SHL-meriterade nyförvärv inför kommande säsong. Det handlar om Leksands Jon Knuts och Växjös Jeremias Augustin. 28-årige backen Augustin har tillhört Växjö hela karriären och var med och tog laget från division 1 hela vägen upp till SHL och en semifinal som blev hans slutdestination nu i vår. - Jag ser fram emot att få göra samma resa med Malmö som med Växjö, säger Augustin i ett pressmeddelande. Augustin är defensivt lagd och gjorde för första säsongen som elitspelare inga poäng den gångna säsongen när han gick poänglös i 40 matcher. Men hans roll var å andra sidan betydligt mindre än den varit tidigare. 23-årige Knuts, publikfavorit i Leksand för sitt uppoffrande spel, valde överraskande att självmant tacka nej till en fortsättning i klubben och SHL med mogna motiveringen att han ville ha en större roll och utvecklas som spelare efter fyra A-lagssäsonger i Leksand med en mer utpräglat defensiv roll. – Jon Knuts var en publikfavorit i Leksand men ville ha en större roll som vi kunde erbjuda honom i Malmö. Han är stor och stark och kommer att göra ett fint avtryck på våra fans, säger sportchefen Patrik Sylvegård.  

BB131125BB253
Idag 09:33

Började producera igen – får stanna i IKO

Han gjorde 40 poäng för Oskarshamn så sent som 2010/11. Det utmynnade i en flytt till Malmö Redhawks och två säsonger där han inte alls lyfte på samma sätt. Efter att ha återvänt till IKO inför den gångna säsongen började poängen trilla in för Lukas Eriksson igen. 25-åringen sköt 13 mål och gjorde totalt 25 poäng på 52 matcher för den nygamla klubben. Nu får den tidigare HV71-junioren förnyat förtroende i Oskarshamn. Ett nytt ettårskontrakt har blivit påskrivet. - Lukas är en stor stark ytterforward som alltid jobbar hårt. Besitter stora ledaregenskaper och producerar även en hel del poäng. Lukas fick igång produktionen rejält andra halvan av serien och vi tror att det finns mer att plocka av honom, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande. Lukas Eriksson har totalt spelat 301 allsvenska matcher och noterats för 131 poäng.

4
Igår 20:05

Karlskogas retsticka klar för Almtuna

Nu ska Almtuna bli ett tuffare lag att möta. På tisdagen gjorde Uppsalaklubben klart med Bik Karlskogas tuffing och retsticka Martin Sandgren. Martin Sandgren har rötterna i Kiruna, men han fostrades i Skellefteås juniorverksamhet. De tre senaste säsongerna har han tillbringat i Bik Karlskogas tredje- och fjärdekedja. Till hösten blir det dock ett miljöombyte för den 24-årige högerforwarden. I dag meddelade Almtuna att de har tecknat ett ettårskontrakt med Sandgren. - Jag är glad över att få in Martin i laget. Martin har en otroligt bra karaktär och ger alltid 100 procent på träning och på match. Han är otroligt jobbig att möta, är totalt orädd och han hatar att förlora. Jag tycker att Marin är en av de bättre i serien i den rollen och han vet precis varför han blir värvad till oss och jag vet exakt vad jag får för spelartyp, säger sportchefen Björn Danielsson i ett uttalande. Martin Sandgren har spelat 183 allsvenska matcher för Sundsvall och Karlskoga. Han har gjort 22 poäng (11+11) och samlat ihop 373 utvisningsminuter.

BB100407DS041
Igår 16:02

”Jag kunde inte tacka nej till HV71″

Han ryktades vara på väg hem till HV71 redan i vintras, men det var först efter säsongen tog slut som Björn Melins övergång blev klar. Nu återvänder han hem till Jönköping efter fyra år i andra klubbar. - Jag sa att jag inte kommer att ta något beslut innan allting är slut oavsett om vi hänger kvar eller om vi åker ur. Det stod jag fast vid, säger Melin till hockeysverige.se. Efter att säsongen tagit slut för AIK och HV71 meddelade Björn Melin att han lämnar Stockholm för att återvända till Jönköping. Melin lämnade HV71 efter säsongen 2009/10 för spel i tur och ordning Neftechimik Niznjekamsk, Gottéron, Dinamo Riga, Lukko Rauma och nu de senaste två säsongerna med AIK. Hockeysverige.se fick en pratstund med Björn Melin och vi började med att fråga vad han ser som anledning till att AIK åkte ur SHL. - Det var säkert flera olika anledningar till det, men det går inte att sticka under stolen med att vi presterade helt enkelt inte tillräckligt bra. Vi gjorde inte tillräckligt med mål och i kvalserien hade vi behövt producera lite mer mål för att hålla oss kvar. Hade AIK tillräckligt bra lag och spelarmaterial för att spela i…

BB140323JL030
Igår 15:04

Ännu en transatlant lämnar Västerås

Stefan Legein och Tony Romano har redan lämnat Västerås. Nu går forwarden Luca Caputi samma öde till mötes. Sportchefen Niklas Johansson säger till klubbens webbsida att Caputi inte erbjuds någon kontraktsförlängning. - Det finns stora frågetecken kring hans skadesituation som gör att vi inte kommer att gå vidare med honom, säger Johansson. 25-årige Caputi, som har spelat 35 NHL-matcher med Pittsburgh och Toronto, sköt 14 mål och hade totalt 35 poäng på 45 allsvenska matcher med Västerås. I kvalserien stod han för två assist på sju matcher.  

BB140222ME023
Igår 14:30

Oskarshamn satsar slovenskt i mål

Oskarshamn har hittat en ny målvakt. Och det blir slovenske målvakten Gašper Krošelj som tar plats mellan stolparna. Han kommer närmast från spel i norska Sparta Sarpsborg. - Gasper Kroselj är en målvakt som vi har haft ögonen på under några säsonger och som vi nu hade möjlighet att knyta till oss. En väldigt duktig målvakt som jag har sett göra fantastiska matcher i både Danmark och Norge. Han har de tre senaste säsongerna legat I topp i målvaktsligan både i Österrike, Danmark och nu senast i Norge. En målvakt som verkligen brinner för att bli bättre och som vi tror och hoppas väldigt mycket på, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande. 27-åringen hade 92,2 i räddningsprocent för Sparta i norska ligan den gångna säsongen. Bara två målvakter hade högre siffra. Innan han kom till Norge spenderade han en och en halv säsong i Danmark där han spelade för Ålborg och Herlev. - Jag har följt Allsvenskan några år eftersom en del slovenska spelare varit där och de har bara haft gott att säga om ligan. Om IKO vet jag att de alltid är ett bra lag och tuffa att möta. David Rodman känner jag väl, det är en jättebra…