gradin
Idag 10:14

Ilska i Modo efter chockförlusten: ”Rent bedrövligt”

Trots att Modo kom till spel utan fem ordinarie spelare mot Sundsvall under gårdagens premiär av SCA-cupen hade de flesta förväntat sig en komfortabel seger för SHL-laget. De allsvenska värdarna chockade dock sina mer meriterade motståndare och vann med 2-1, vilket skapade stor ilska bland Ö-vikslagets ledare. - Rent bedrövligt, det värsta vi presterat den här hösten, säger assisterande tränaren Henrik Gradin till allehanda.se. Ingenting stämde som planerat för Modo, vars mer etablerade spelare inte verkade särskilt intresserade under matchen. - Vi har inte tränat hårt den här veckan, så det ska vi inte skylla på. Jag tycker inställningen var för dålig, framför allt från våra äldre och rutinerade spelare. De var helt osynliga, konstaterar Gradin. Om Modo ska ha något att säga till om när SHL rullar igång om några veckor krävs det en markant förbättring på alla händer och fötter. - Vi hade ett obefintligt försvarsspel. Vi gjorde precis tvärtom mot vad vi hade bestämt, säger Gradin och fortsätter: - Vi vet inte vad vi ska göra med pucken, ser det ut som. Vi åker med den, i stället för att passa.  

BB150312BB760
Idag 09:00

Sundsvall: ”Hur högt orkar gubbarna bära fanan?”

Långa stunder var Sundsvall ett självspelande piano säsongen som gick. Trots att det inte alltid såg helt vackert och briljant ut gick laget genom hela seriespelet utan en enda förlust under ordinarie tid. I kvalserien lyckades man sedan, trots att spelet bitvis svajade, nå sitt mål och lägga vantarna på en av de fyra platserna som garanterade spel i allsvenskan. - Framför allt var Sundsvall oerhört försvarsstarkt den gångna säsongen, det producerades inte mycket framåt, men släpptes in ännu mindre bakåt, säger hockeysverige.ses allsvenska expert Mikael Mjörnberg. Sundsvall hade ett väldigt rutinerat lag redan förra säsongen och man fortsätter på den inslagna vägen även i allsvenskan. Johan Svedberg, Christoffer Kjærgaard och Mathias Månsson, som alla är en bra bit över de 30, fortsätter att vara viktiga kuggar och dessutom ansluter meriterade Christian Söderström, 34. - För att vara nykomling ställer Sundsvall ett förhållandevis ålderstiget lag på isen, det återstår att se hur högt gubbarna orkar hålla fanan, säger Mikael Mjörnberg, allsvensk bloggare på hockeysverige.se. Bakom det rutinerade gardet finns emellertid ett gäng riktigt duktiga forwards och så väl back- som målvaktssida ser stark ut. Det lär bli ett försvarsstarkt Sundsvall som visar upp sig även i vinter. Tränare: Göran Tärnlund…

BB140925BB771
Igår 22:07

Genrep – då krossade Bik Karlskoga seriekonkurrenten

Bik Karlskoga fick det perfekta genrepet inför nästa veckas seriestart i Hockeyallsvenskan. I sin sista träningsmatch den här försäsongen bortabesegrade värmlänningarna Vita Hästen med hela 5-0 i Himmelstalundshallen i Norrköping. Mikael Eriksson och Marcus Nilsson sköt Bik till en 2-0-ledning i första perioden. För Nilssons del hann det inte hända så mycket mer. Drygt halvvägs in i perioden snackade han till sig ett matchstraff - och totalt 32 utvisningsminuter i en och samma sekvens. I andra perioden fyllde importen Adam Escolet på med sitt 3-0-mål innan nye backen Victor Berglind fixade fyran. I tredje perioden gjorde Frölundalånet Christoffer Ehn slutligen 5-0. Joel Gistedt i gästernas kasse stoppade 29 skott i genrepet. JVM-keepern Linus Söderström, inlånad från Djurgården, hade det jobbigare i Vita Hästens mål och släppte fem mål på 24 skott.  

BB150320BB370
Igår 21:54

Segt Modo floppade mot allsvenska nykomlingen

De gjorde mål redan efter drygt två minuters spel, men det var också det enda Modo producerade i öppningsmatchen av SCA-Cupen i Sundsvall. Det blev överraskande förlust för ett segt Ö-vikslag mot allsvenska nykomlingen Sundsvall Hockey, 1-2, i Sundsvall Energi Arena. Ludvig Nilsson, tidigare i Timrå, fixade matchens första mål. Kvitteringen kom från backen Johan Eriksson med drygt tre minuter kvar av första perioden. Segermålet kom sedan i powerplay, där den danske veteranen Christoffer Kjaergaard hittade rätt bakom Jonatan Bjurö efter förarbete av nyförvärvet David Lidström. Den kanske största matchvinnaren för Sundsvall var annars målvakten Magnus Åkerlund. Han motade 33 av 34 Modoskott. SCA-Cupen fortsätter med ett prestigeladdat derby mellan Sundsvall och Timrå i morgon.

BB150305BB886
Igår 21:10

Skellefteåtalangen lånas ut – men inte till Björklöven

Tidigare i veckan förekom det uppgifter om att Skellefteå skulle låna ut sin backtalang Jacob Andersson till Björklöven. Enligt hockeysverige.ses uppgifter är det nu klart att Andersson blir utlånad - men inte till sin moderklubb i Umeå. Det är hård konkurrens om backplatserna i Skellefteå efter Alexander Urboms inträde i truppen förra månaden. Tidigare i veckan skrev Norran att det skulle påverka talangen Jacob Andersson, poängbäst bland backarna i J20 SuperElit förra säsongen. Enligt uppgifter var han aktuell för ett lån till moderklubben Björklöven. Men nu kan hockeysverige.se meddela att så inte blir fallet. Enligt uppgifter till sajten är det i stället Västerås som lägger beslag på 20-åringens tjänster. Jacob Andersson hade 45 poäng (12+33) på 45 macher i J20 SuperElit i fjol och var även ombytt i två SHL-matcher. Han fick också pris för att ha varit J20:s bästa back under säsongen. Han har även hunnit göra en del framträdanden i juniorlandslagen.

BB141127LT039
Igår 15:33

Får kontrakt med AIK efter lyckad tryout: ”Ger oss storlek och tyngd”

Han kom till AIK som tryout-spelare. Nu står det klart att forwarden Calle Åsell, 21, får kontrakt med klubben. Stockholmaren, med rötterna i Upplands Väsby, spelade 45 allsvenska matcher med Vita Hästen och AIK i fjol och har tidigare 18 SHL-matcher med Örebro på kontot. AIK:s sportchef Anders Gozzi förklarar klubbens tanke bakom kontrakteringen: - Vi har valt att skriva med Calle då han ger oss storlek och tyngd. Vi gillar hans inställning och attityd till träning och matcher. Åsell inledde fjolårssäsongen i Örebro och lånades tidigt ut till Vita Hästen innan han gjorde en permanent övergång till Timrå, där det blev två mål och två assist på 42 matcher.