BB121113JM002
Igår 17:01

Han kan bli ny keeper i Rögle

Stefan Ridderwall flyttade till Tyskland och företrädde bottenlaget Düsseldorf under den gångna säsongen. Nu är han på väg tillbaka till Sverige - för spel i Rögle, uppger Helsingborgs Dagblad. Stefan Ridderwall spelade för Örebro och sedermera Oskarshamn säsongen 2012/13. Efter fjolårssäsongen tog han steget ut i Europa och vaktade under den gångna säsongen kassen för Düsseldorf i tyska DEL. Där gjorde han 21 matcher och hade en räddningsprocent på 90,1. Nu ska 26-åringen vara på väg tillbaka till Sverige igen. Enligt Helsingborgs Dagblad ser allsvenska Rögle BK ut att bli nästa klubbadress. – Det stämmer att vi för en väldigt bra dialog. Jag hoppas att vi kommer till skott med Ridderwall, säger sportchefen Anders "Masken" Carlsson till HD. – Det är en ganska stor målvakt som är väldigt tävlingsinriktad. Han har väntat på sitt stora genombrott och haft en del problem med skador. Nu har han gjort en väldigt bra säsong i Tyskland – i ett dåligt lag. Stefan Ridderwall gjorde flera säsonger i elitserien med Djurgården och gjorde även en säsong i Timrå innan han klev ned i Hockeyallsvenskan. På meritlistan finns ett JVM-silver från 2008 och ett SM-silver med Djurgården från 2010.

4
Igår 14:12

Han ersätter Robin Rahm i Malmö

För några veckor sedan stod det klart att Jonas Gunnarsson inte skulle ingå i HV71:s satsning för kommande säsong. Det var i samma veva som man värvade Erik Ersberg och klubben förkunnade att man gemensamt kommit överens med Gunnarsson om att gå skilda vägar. På onsdagen hittade han ny klubbadress i HockeyAllsvenskan och kommer bilda målvaktspar med Pontus Sjögren i Malmö kommande säsong. - Jag blev väldigt glad när jag fick reda på att det fanns intresse från Redhawks. Att få en sådan möjlighet i en klubb med potentialen som Malmö har känns riktigt bra. Malmö har alla möjligheter, bra organisation och en fin arena, säger Gunnarsson i ett pressmeddelande. 22-åringen har figurerat i HV:s A-lag sedan säsongen 10/11 men varit klubbens uttalade backup de två senaste säsongerna bakom Gustaf Wesslau och spelat 25 matcher i SHL totalt under de två säsongerna. Den gångna säsongen hade han 87,7 i räddningsprocent och 3,59 insläppta mål per match över de tio matcherna han spelade. Gunnarsson har tidigare spelat allsvenskt för Troja under två vändor.

Fotor042310182
Igår 10:18

Malmö värvar dubbelt från SHL

Malmö har gjort klart med två SHL-meriterade nyförvärv inför kommande säsong. Det handlar om Leksands Jon Knuts och Växjös Jeremias Augustin. 28-årige backen Augustin har tillhört Växjö hela karriären och var med och tog laget från division 1 hela vägen upp till SHL och en semifinal som blev hans slutdestination nu i vår. - Jag ser fram emot att få göra samma resa med Malmö som med Växjö, säger Augustin i ett pressmeddelande. Augustin är defensivt lagd och gjorde för första säsongen som elitspelare inga poäng den gångna säsongen när han gick poänglös i 40 matcher. Men hans roll var å andra sidan betydligt mindre än den varit tidigare. 23-årige Knuts, publikfavorit i Leksand för sitt uppoffrande spel, valde överraskande att självmant tacka nej till en fortsättning i klubben och SHL med mogna motiveringen att han ville ha en större roll och utvecklas som spelare efter fyra A-lagssäsonger i Leksand med en mer utpräglat defensiv roll. – Jon Knuts var en publikfavorit i Leksand men ville ha en större roll som vi kunde erbjuda honom i Malmö. Han är stor och stark och kommer att göra ett fint avtryck på våra fans, säger sportchefen Patrik Sylvegård.  

BB131125BB253
Igår 09:33

Började producera igen – får stanna i IKO

Han gjorde 40 poäng för Oskarshamn så sent som 2010/11. Det utmynnade i en flytt till Malmö Redhawks och två säsonger där han inte alls lyfte på samma sätt. Efter att ha återvänt till IKO inför den gångna säsongen började poängen trilla in för Lukas Eriksson igen. 25-åringen sköt 13 mål och gjorde totalt 25 poäng på 52 matcher för den nygamla klubben. Nu får den tidigare HV71-junioren förnyat förtroende i Oskarshamn. Ett nytt ettårskontrakt har blivit påskrivet. - Lukas är en stor stark ytterforward som alltid jobbar hårt. Besitter stora ledaregenskaper och producerar även en hel del poäng. Lukas fick igång produktionen rejält andra halvan av serien och vi tror att det finns mer att plocka av honom, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande. Lukas Eriksson har totalt spelat 301 allsvenska matcher och noterats för 131 poäng.

4
22 april, 2014

Karlskogas retsticka klar för Almtuna

Nu ska Almtuna bli ett tuffare lag att möta. På tisdagen gjorde Uppsalaklubben klart med Bik Karlskogas tuffing och retsticka Martin Sandgren. Martin Sandgren har rötterna i Kiruna, men han fostrades i Skellefteås juniorverksamhet. De tre senaste säsongerna har han tillbringat i Bik Karlskogas tredje- och fjärdekedja. Till hösten blir det dock ett miljöombyte för den 24-årige högerforwarden. I dag meddelade Almtuna att de har tecknat ett ettårskontrakt med Sandgren. - Jag är glad över att få in Martin i laget. Martin har en otroligt bra karaktär och ger alltid 100 procent på träning och på match. Han är otroligt jobbig att möta, är totalt orädd och han hatar att förlora. Jag tycker att Marin är en av de bättre i serien i den rollen och han vet precis varför han blir värvad till oss och jag vet exakt vad jag får för spelartyp, säger sportchefen Björn Danielsson i ett uttalande. Martin Sandgren har spelat 183 allsvenska matcher för Sundsvall och Karlskoga. Han har gjort 22 poäng (11+11) och samlat ihop 373 utvisningsminuter.

BB100407DS041
22 april, 2014

”Jag kunde inte tacka nej till HV71″

Han ryktades vara på väg hem till HV71 redan i vintras, men det var först efter säsongen tog slut som Björn Melins övergång blev klar. Nu återvänder han hem till Jönköping efter fyra år i andra klubbar. - Jag sa att jag inte kommer att ta något beslut innan allting är slut oavsett om vi hänger kvar eller om vi åker ur. Det stod jag fast vid, säger Melin till hockeysverige.se. Efter att säsongen tagit slut för AIK och HV71 meddelade Björn Melin att han lämnar Stockholm för att återvända till Jönköping. Melin lämnade HV71 efter säsongen 2009/10 för spel i tur och ordning Neftechimik Niznjekamsk, Gottéron, Dinamo Riga, Lukko Rauma och nu de senaste två säsongerna med AIK. Hockeysverige.se fick en pratstund med Björn Melin och vi började med att fråga vad han ser som anledning till att AIK åkte ur SHL. - Det var säkert flera olika anledningar till det, men det går inte att sticka under stolen med att vi presterade helt enkelt inte tillräckligt bra. Vi gjorde inte tillräckligt med mål och i kvalserien hade vi behövt producera lite mer mål för att hålla oss kvar. Hade AIK tillräckligt bra lag och spelarmaterial för att spela i…