Ishockey, Hockeyallsvenskan, Västerås - Malmö
Igår 16:02

Han ersätter Bjurö i Västerås: ”Kommer att utmana på allvar”

Efter en bra säsong i Västerås lämnade målvakten Jonatan Bjurö klubben för SHL-spel i Modo. Nu har Västerås hittat en ersättare. Från Kallinge/Ronneby i division 1 hämtas 25-årige Marcus Dahlbom, som har skrivit på ett tvåårigt kontrakt. – Det är en stor och stabil målvakt som tävlar stenhårt. Han kommer att utmana på allvar om speltiden hos oss och vi ser stor potential i honom, säger Västerås sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida. Dahlbom gjorde den senaste säsongen 27 matcher för Kallinge/Ronneby, där han höll en räddningsprocent på 92. Han har innan dess representerat Nyköping, Hudiksvall, Enköping och Skåre. Han har dessutom tillhört Färjestads juniorverksamhet. – Det var ett enkelt val när jag hörde att VIK var intresserade. Det är en seriös förening som satsar mot SHL så det ska bli riktigt kul, säger Marcus Dahlbom till lagets hemsida.

Ishockey, Kval till SHL, Malmö Redhawks - Leksand
16 april, 2015

Förre Leksandsbacken kan tänka sig Rögle: ”Hade varit jättetrevligt”

Han lämnade Leksand via en klausul i kontraktet när de trillade ur SHL. Nu öppnar backen Robin Gartner för fortsatt spel i SHL och nykomlingen Rögle. – Det hade varit jättetrevligt att spela där nere. Rögle är en trevlig klubb med bra fans. Jag har inte pratat med min agent alls den senaste tiden, utan bara sagt att Rögle skulle kunna vara en av klubbarna. Den här säsongen har jag inte pratat med Rögle. Vi får se vad det kan bli framöver, jag och min agent ska pratas vid snart, säger Robin Gartner till Helsingborgs Dagblad. Intresse har funnits även under tidigare säsonger. – Jag har hört att de har varit intresserade, men förra året signade jag med Leksand ganska snabbt. 26-årige Gartner har spelat SHL-hockey i HV71, Örebro och Leksand. Han har dessutom representerat Oskarshamn och Mora. Under den gångna säsongen blev det 14 poäng (2+12) på 52 grundseriematcher för Gartner, som dessutom gjorde en assist i direktkvalsmatcherna mot Malmö.  

Ishockey, SHL, Fršlunda - Leksand
16 april, 2015

Erbjuds förlängning i Leksand: ”Jag kollar först och främst på utlandet”

Enligt uppgifter till hockeysverige.se har Joakim Lundström erbjudits en förlängning med Leksand. Målvakten själv medger att de har pratats vid – men att han helst vill ta en vända utomlands. – Man vet ju inte hur många år till man håller på, säger Joakim Lundström till hockeysverige.se. Efter tre raka SHL-säsonger och spel i Frölunda respektive Timrå stack Joakim Lundström inför säsongen 2013/14 över till KHL och Admiral Vladivostok. Men efter skadebekymmer fick Lundström lämna och avslutade istället säsongen i finska HIFK. Till årets säsong återvände han till Sverige för spel i Leksand men nu har kontraktet gått ut och i vanlig silly season-anda har ryktena tagit fart. Enligt uppgifter till hockeysverige.se har Lundström erbjudits en förlängning med Leksand. – Vad jag förstår så ska de väl försöka få till någonting. Men jag vet inte, de håller väl på att sätta budgeten för fullt och så där, säger Joakim Lundström till hockeysverige.se. Han medger dock att det har förekommit samtal mellan de båda parterna. – Vi har haft kontakt från och till här efter säsongen. Jag hade ett möte med Tore (Jobs) också, han har sagt sin syn på det hela och jag har fått säga min syn på det hela. Under den gångna…

Ishockey, SHL, AIK - Linköping
16 april, 2015

Vita Hästens tredje nyförvärv klart: ”Ung och hungrig spelare”

Succégänget Vita Hästen aspirerade på en plats i SHL men föll i direktkvalet mot Modo. Nu har klubben börjat bygga inför nästa säsong och i dag presenterades klubbens tredje nyförvärv. Efter Erik Olsson från Mariestad och Daniel Josefsson från Leksand följer nu den SHL-meriterade 21-åringen Joachim Nermark, som närmast kommer från spel i Asplöven. – Det är en bra spelare, en center som är allround. En ung och hungrig spelare som vi har stora förhoppningar på. Han är duktig i defensiven men vi ser även en offensiv potential i honom. Däremot kommer han nog inte att vara vår förstecenter i början, säger Vita Hästens vd Fredrik Jensen till nt.se. Nermark fostrades i Sunne och spelade därefter juniorhockey i Leksand och Linköping. Han har dessutom gjort 123 SHL-matcher för Linköping. Efter utlåningar till Borås och Rögle representerade han i fjol Asplöven i HockeyAllsvenskan, där det blev 21 poäng (6+15) på 49 matcher. – Trots sin unga ålder är det en ganska erfaren spelare på den här nivån, säger Fredrik Jensen.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Rögle - Södertälje
16 april, 2015

BIK Karlskoga plockar hem värmländsk back

Efter sju år på annat håll vänder backen Victor Berglind, 22, hem till Värmland. Han skrev i dag på ett tvåårskontrakt med BIK Karlskoga. – Victor är en spelskicklig back med offensiva kvalitéer som kommer att göra stor nytta i vårt powerplay. Vi tror att BIK är den rätta miljön för Victor att utvecklas i, säger klubbchefen Torsten Yngveson till lagets hemsida. Säsongen 2008/09 lämnade Berglind moderklubben Arvika för spel i Brynäs organisation och året därpå debuterade han i SHL. Efter att ha varit utlånad till Sundsvall och Djurgården skrev han inför säsongen 2013/14 på för Rögle. Under fjolårssäsongen spelade Berglind 22 matcher i Rögle innan han avslutade säsongen med 19 matcher i Oskarshamn. Totalt blev det tio poäng (3+7) under säsongen för den högerskjutande backen. Berglind har gjort 71 SHL-matcher, 124 allsvenska matcher och 49 juniorlandskamper.

BB150224BB960
15 april, 2015

André Deveaux: ”Jag dolde min hjärnskakning”

Han knockades medvetslös i den tredje direktkvalmatchen mot Västerås. Trots det fanns André Deveaux på isen i hemmamatchen där han delade ut sin ökända slashing mot Per Helmersson. Nu erkänner han att han dolde sin hjärnskakning för Rögles läkare för att kunna spela klart säsongen. Det är i domen från Disciplinnämnden som André Deveaux yttrar sig angående incidenten i den fjärde kvalmatchen, där han delade ut en ful tvåhandsfattad slashing på Västerås lagkapten Per Helmerrsson under uppvärmningen. Detta som en ren och skär hämndaktion för den tackling Helmersson sänkte rögleforwarden med i den föregående matchen. I yttrandet bekänner Deveaux att han spelade med en hjärnskakning under de avslutande två matcherna i direktkvalet. "I den föregående matchen mellan lagen (23 mars) blev André Deveaux tacklad medvetslös av Per Helmersson. Deveaux dolde dock för Rögle att han blivit medvetslös eftersom att han ville spela färdigt matchserien, hjälpa Rögle upp i SHL och därmed säkra sitt kontrakt den efterföljande säsongen. Deveaux har sedan händelsen formellt diagnostiserats med svår hjärnskakning. Läkare har informerat honom om att det skulle vara uppenbart för en medicinsk utbildad person att han hade ådragit sig en hjärnskakning och att han inte skulle ha spelat fler matcher efter denna tackling",…