BB151013BB184
Igår 22:04

Malte Strömwall bröt måltorkan – blev övertidshjälte

Den 28 oktober sköt Malte Strömwall sitt 16:e och 17:e mål för säsongen när AIK besegrade Västerås med 6-1 på Hovet. Sedan dess har Hockeyallsvenskans målkung lämnat isen mållös i sju raka matcher. Men på fredagskvällen var det dags för Malte att bli "Målte" igen. I AIK:s hemmamöte med Pantern sköt 21-åringen mål nummer 18 när han blev matchvinnare i förlängningen med sitt 2-1-mål. Daniel Olsson Trkulja hade gett AIK ledningen i ett powerplay i den andra perioden. Kvitteringen svarade Fredrik Händemark för. AIK befäste andraplatsen i tabellen och är tre poäng bakom serieledande Tingsryd. Pantern är nia.

151028 VŠsterŒs Matias Myttynen firar efter 0-1 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 28 oktober 2015 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106
Igår 21:46

Västerås satte stopp för Tingsryds segertåg

Efter sju raka segrar fick Västerås ner Tingsryd på jorden och satte stopp för en segersvit som inte bara innehöll segrar i sig, utan sju raka trepoängare. Västerås vann hemmamötet lagen emellan med klara 5-1 och såg därmed till att minska avståndet mellan sig själva på tredje plats och serieledande Tingsryd från tio till sju poäng - med en match mindre spelad. Nick Sorkin och Jeremy Williams sköt fram Västerås till 2-1-ledning efter första perioden och i andra sköt Maksim Matushkin och Matias Myttynen fram laget till klara 4-1 innan halva matchen ens var spelad. Myttynen satte sedan även avslutande 5-1.  

151127 Leksands trŠnare Per-Erik Johnsson i bŒset bakom Simon Norberg Martin Gršnberg Viktor MŒrtensson  i ishockeymatchen i hockeyallsvenskan mellan Leksand och Bjšrklšven den 27 november 2015 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN  / COP 173
Igår 21:33

Porsberger och Perra – nu har Leksand börjat röra på sig

Perra Johnsson + Johan Porsberger. Där har ni två huvudingredienser i vad som till synes fått Leksand att vända på den negativa trenden. Sedan Perra kom till byn har laget vunnit två raka matcher. I båda har nyförvärvet från Asplöven varit en bidragande faktor i avgörandet. Mot Västerås senast spelade han fram Jon Knuts till segermålet. I matchen mot Björklöven idag slog han, framspelad av Knuts, in segermålet till 3-2 åtta minuter in på tredje perioden i en match man vann med 4-2 till slut efter att ha vänt 1-2-underläge i tredje perioden där Viktor Mårtensson snabbt, redan efter en halv minut, kvitterade Brock Trotters 2-1-ledning tidigt i perioden. Leksand har på de två senaste matcherna lämnat jumboplatsen och tagit sig över kvalstrecket till tolfte plats och är bara två poäng från playoffplats.

1
Igår 17:59

Finsk mästare 2010 – nu är han klar för Asplöven

Över 300 matcher från finska ligan och mästare med TPS Åbo 2010. Nu är finländske forwarden Jarkko Hattunen klar för spel i Hockeyallsvenskan man Asplöven. På sin webbsida skriver klubben att 28-åringen kommer att finnas med i laget i morgondagens möte med Almtuna. - En rutinerad spelare som kommer bidra både på och utanför isen säger Asplövens tränare Per Kenttä. Tidigare under säsongen har Hattunen spelat för Sarjarka Karaganda i KHL:s farmarliga VHL samt tillhört kazakiska HK Temirtau. I fjol spelade han för Liigalaget Sport från Vasa och gjorde två mål och åtta poäng på 53 matcher.

DSC_0728 - kopia
Igår 17:50

SHL-sejouren över – JVM-aktuelle forwarden tillbaka i allsvenskan

Det blev fyra SHL-matcher för Robin Kovács under den första sejouren i Rögle. I dag meddelar klubben att den JVM-aktuelle forwarden skickas tillbaka till Hockeyallsvenskan för spel med AIK. Kovács, 19, noterades för en passningspoäng och var -7 i plus- och minusstatistiken under sin tid i Ängelholm. I Hockeyallsvenskan har han skjutit nio mål och gjort totalt 14 poäng på 19 matcher med AIK.

BB150318JM010
Igår 12:42

”Om jag inte haft jobbet i Danmark hade jag cyklat upp till Leksand”

Backlegendaren Tomas Jonsson var en av ledarna som Leksand ville ha in i tränarstaben när det blåste som värst. Men på grund av sitt jobb som assisterande förbundskapten i det danska landslaget kunde inte 55-åring ta sig an uppdraget, skriver Dalarnas Tidningar. Jonsson säger till tidningen att han hade tackat ja utan att tveka om han bara hade haft möjligheten. – Om jag inte haft jobbet i Danmark? Du, jag hade cyklat upp till Leksand. Det hade jag gjort. Jag hade hoppat på det här direkt. Jag känner mycket för det här, säger han och tillägger att föreningens nuvarande skick är något som stör honom. – Det som oroar mig mest just nu är det här med ekonomin. Leksand hade en rekonstruktion för två år sedan och det här får inte bli värre nu. Jonsson var lagkapten i Leksand mellan 1989 och 1998 och följer sin gamla klubb noggrant. Han säger till DT att han tror sig veta varför klubben haft så stora problem att få verksamheten på rätt köl. – Tittar man de senaste tio till 15 åren, det har bytts ut alldeles för mycket människor. Det är folk i styrelsen, det är sportchefer, det är vd:ar. Det finns…