BB150320BB370
Igår 21:54

Segt Modo floppade mot allsvenska nykomlingen

De gjorde mål redan efter drygt två minuters spel, men det var också det enda Modo producerade i öppningsmatchen av SCA-Cupen i Sundsvall. Det blev överraskande förlust för ett segt Ö-vikslag mot allsvenska nykomlingen Sundsvall Hockey, 1-2, i Sundsvall Energi Arena. Ludvig Nilsson, tidigare i Timrå, fixade matchens första mål. Kvitteringen kom från backen Johan Eriksson med drygt tre minuter kvar av första perioden. Segermålet kom sedan i powerplay, där den danske veteranen Christoffer Kjaergaard hittade rätt bakom Jonatan Bjurö efter förarbete av nyförvärvet David Lidström. Den kanske största matchvinnaren för Sundsvall var annars målvakten Magnus Åkerlund. Han motade 33 av 34 Modoskott. SCA-Cupen fortsätter med ett prestigeladdat derby mellan Sundsvall och Timrå i morgon.

BB150305BB886
Igår 21:10

Skellefteåtalangen lånas ut – men inte till Björklöven

Tidigare i veckan förekom det uppgifter om att Skellefteå skulle låna ut sin backtalang Jacob Andersson till Björklöven. Enligt hockeysverige.ses uppgifter är det nu klart att Andersson blir utlånad - men inte till sin moderklubb i Umeå. Det är hård konkurrens om backplatserna i Skellefteå efter Alexander Urboms inträde i truppen förra månaden. Tidigare i veckan skrev Norran att det skulle påverka talangen Jacob Andersson, poängbäst bland backarna i J20 SuperElit förra säsongen. Enligt uppgifter var han aktuell för ett lån till moderklubben Björklöven. Men nu kan hockeysverige.se meddela att så inte blir fallet. Enligt uppgifter till sajten är det i stället Västerås som lägger beslag på 20-åringens tjänster. Jacob Andersson hade 45 poäng (12+33) på 45 macher i J20 SuperElit i fjol och var även ombytt i två SHL-matcher. Han fick också pris för att ha varit J20:s bästa back under säsongen. Han har även hunnit göra en del framträdanden i juniorlandslagen.

BB141127LT039
Igår 15:33

Får kontrakt med AIK efter lyckad tryout: ”Ger oss storlek och tyngd”

Han kom till AIK som tryout-spelare. Nu står det klart att forwarden Calle Åsell, 21, får kontrakt med klubben. Stockholmaren, med rötterna i Upplands Väsby, spelade 45 allsvenska matcher med Vita Hästen och AIK i fjol och har tidigare 18 SHL-matcher med Örebro på kontot. AIK:s sportchef Anders Gozzi förklarar klubbens tanke bakom kontrakteringen: - Vi har valt att skriva med Calle då han ger oss storlek och tyngd. Vi gillar hans inställning och attityd till träning och matcher. Åsell inledde fjolårssäsongen i Örebro och lånades tidigt ut till Vita Hästen innan han gjorde en permanent övergång till Timrå, där det blev två mål och två assist på 42 matcher.  

BB150310BB422
Igår 15:00

Nedräkningen – Hockeyallsvenskan lag för lag

Nu startar hockeysverige.se sin nedräkning inför den allsvenska seriestarten. Här kommer vi att samla länkarna till alla lagpresentationer där fyra olika experter uttalar sig om respektive lag. Rankingen nedan är sammansatt av hockeysverige.se och ska spegla hur vi ser på lagens styrka inför säsongen. Rankingen kommer att uppdateras successivt när en ny lagpresentation är publicerad. 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) Vita Hästen - Mikael Mjörnberg: "En sådan monumental säsong gör man inte om" 9) 10) Almtuna - Leif Strömberg: "Man kan kalla det för en utvecklingsstation" 11) 12) 13) 14)  

BB150130BB338
Igår 15:00

Almtuna: ”Man kan kalla det för en utvecklingsstation”

De har byggt försiktigt, men klokt. Almtuna går in i årets säsong med en ung och orutinerad trupp, kryddat med några spännande lån från Djurgården. Tidigare Viasat-experten Leif Strömberg gillar vad han ser. - Jag tror absolut Almtuna kommer att blanda sig i topp åtta, säger han till hockeysverige.se. Almtuna var länge en pigg uppstickare förra säsongen, men när klubben drabbades av ekonomiska problem och tvingades släppa nyckelspelare som Johan Holmqvist, Tobias Hage och Emil Lundberg gick det utför och laget missade en topp åtta-placering på sämre målskillnad än Vita Hästen. [caption id="" align="alignright" width="170"] Marcus Ragnarsson.[/caption] I år har Almtuna satsat ungt och hungrigt. Leif Strömberg, som var expertkommentator för Viasat i Hockeyallsvenskan förra säsongen, gillar vad han ser. - Laget innehåller väldigt många spännande spelare. Jag är även helt övertygad om att Almtuna har ett vältränat lag. Det är bra att ha det så till att börja med. Jag vet att Niklas (Eriksson, tränare) är väldigt noggrann och ambitiös. Han passar väldigt bra i den här sortens lag. Man kan kalla detför en utvecklingsstation även om jag är säker på att Almtuna vill ta ett nytt steg. Det här brukar alltid gå hand i hand. För varje spelare man…

DSC_0621
Igår 12:30

Nödlösning med ett AIK-hjärta: ”Att släppa iväg laget till vem som helst gör jag bara inte”

Fjolårsfinalisterna AIK ställdes inför en tuff situation när lagets tilltänkte tränare Jan Tauberman lämnade sin post nyligen. "Nödlösningen" blev en tjej med jättelikt AIK-hjärta, tidigare lagkaptenen och landslagsspelaren Emelie Berggren. - Mitt hjärta för laget och mitt engagemang var det som gjorde att jag valde att tillsätta mig själv, säger hon till hockeysverige.se. STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE) AIK blev i dagarna tvungna att byta tränare. Jan Tauberman klev av jobbet på grund av hälsoskäl då hjärtat spökade för honom. In tog AIK i stället, på kort varsel, klubbens juniortränare, Emelie Berggren. Som hockeyspelare är hon väl meriterad med OS-brons, fyra SM-guld och spel i ett antal VM-turneringar på sitt cv. När hockeysverige.se träffar Emelie Berggren för en pratstund och ber henne berätta om sin tränarkarriär så blir den berättelsen inte lång eftersom hon slutade spela i AIK så sent som efter säsongen 2013/14. - Jag var tränare för damjuniorerna i AIK förra säsongen, ”thats it”. Vad fick dig att hoppas på tränarjobbet efter du avslutat din spelarkarriär? - Det kändes nog mest naturligt. Jag hade varit kapten i AIK under tio år och involverad i organisationen under många år. Det kändes naturligt att ta över eftersom det inte fanns någon naturlig tränare till…