skröder
Igår 14:30

Skröder har inte bestämt sig om framtiden: ”Måste känna att jag kan gå fullt”

Per-Åge Skrøder har fortfarande inte bestämt sig om framtiden. Efter vårens tunga uttåg ur SHL kan karriären vara över för norrmannen. - Jag är sugen på att spela, absolut. Men det är inte bara att vara sugen, det måste funka fullt ut helt enkelt, säger han till allehanda.se. Efter många framgångsrika år var Per-Åge Skrøder med om karriärens tyngsta händelse när han åkte ur SHL med sitt Modo, i den osannolika kvalserien mot Leksand. Vad som händer med den norske ikonen är fortfarande oklart. Själv säger han att han ännu inte bestämt sig när det gäller framtiden, även om han helst skulle vilja spela. - Jag är sugen på att spela, absolut. Men det är inte bara att vara sugen, det måste funka fullt ut helt enkelt. Det är det jag måste sätta mig ned och ta ett beslut om, säger han i en intervju med Allehanda.se. Han är osäker på om kroppen kommer hålla för en säsong till. - Jag har en del småskavanker och jag vill känna att det håller fullt ut när jag är på is och i gymmet. Förhoppningsvis håller det, berättar han. Norrmannen drivs av revansch, men om revanschen varit det enda som betytt något hade han skrivit på…

160116 Andreas Appelgren deppar efter matchen i HOCKEYALLSVENSKAN mellan VŠsterŒs IK och Leksand IF den 16 januari 2016 i VŠsterŒs .
Foto: Per Groth / BILDBYRN / kod PG / 43833
25 juli, 2016

Västerås testar tidigare amerikansk juniorlandslagsman

Den nu 21-årige Thomas Ebbing spelade med det amerikanska juniorlandslaget säsongen 2012/2013. Sedan dess har centern spelat universitetshockey för Michigan State. Nu tränar Ebbing med Västerås. Sportchefen Andreas Appelgren bekräftar att centern är på plats, men att han inte är aktuell för spel i klubben nästa säsong. - Vi kommer att ta in en kille som heter Thomas Ebbing under en vecka för att se honom. Han är inte aktuell för att spela här i år, han ska spela ett år till på college, säger han till Västerås hemsida enligt vlt.se. Det kostar ingenting att ha Ebbing på plats, då han betalat det hela på egen hand säger Appelgren. Han kan bli aktuell för spel i Västerås säsongen 2017/2018. - Det här kostar oss ingenting, och sen kan vi hålla koll på honom där borta och följa hur det går för honom och sedan titta honom och se om han är intresserad och om vi i sådana fall kan få hit honom till säsongen efter. Det blev 19 poäng på 37 matcher under förra säsongen för Ebbing.

151028 VŠsterŒs Jacub Cutta och AIK:s Christian Sandberg under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 28 oktober 2015 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106
25 juli, 2016

Västerås tjeck vänder hem igen

Det blev bara ett år i Sverige för Västerås tjeckiske back Jakub Cutta. Den NHL-meriterade Cutta återvänder nämligen till hemlandet igen, uppger Hokej.cz. 34-åringen ska vara klar för HC Ceske Budejovice, som precis som Västerås tillhör andradivisionen. Det blir i så fall första gången i karriären han representerar ett lag i den tjeckiska andraligan, efter att tidigare ha spelat närmare 300 matcher i högstadivisionen. Han spelade i hemlandet så sent som säsongen 2014/2015, innan flytten till Västerås, men då i Pardubice. Jakub Cutta har en diger meritlista med JVM-guld med Tjeckien, en Calder Cup-titel, en tjeckisk mästartitel, åtta NHL-matcher - och 31 matcher med Västerås.

BB840801BB019
24 juli, 2016

”Världens bästa målvakt” – Old School Hockey Pekka Lindmark

Han ansågs vara den bästa målvakten utanför NHL under sin storhetstid. I Old Schhol Hockey berättar målvaktslegendaren Pekka Lindmark om sin framgångsrika karriär och delar med sig av spännande anekdoter från såväl tiden i Malmö som Tre Kronors äventyr ute i Europa. VBM – Världens bästa målvakt, det var så han kallades ibland, Peter Lindmark från Kiruna. ”Pekka”, som Lindmark kallas för, var egentligen aldrig den omtalade talangen som junior. Han spelade aldrig i Juniorlandslaget och först vid 25 års ålder gjorde han elitseriedebut. Det som sedan kom att ske åren efter elitseriedebuten är i stället smått fantastiskt, från Kiruna till att utses till VM:s bästa målvakt och elitseriespelare fram till han var över 40 år. Vi låter Peter själv berätta om denna smått fantastiska resa. Han inledde sin yrkesbana som gruvarbetare på LKAB, men trots det krävande jobbet fick han en stämpel på sig under sina år i både Elitserien och Tre Kronor att vara en lat och träningsovillig person. Men då jag undrar om det verkligen går ihop med att man samtidigt utses till VM:s bästa målvakt skrattar Lindmark gott och säger: – Nej, det gör det givetvis inte. Jag har aldrig gillat sommarträningen, det har liksom inte varit min…

BB141120BB176
24 juli, 2016

Modotalang tar klivet ned i Hockeyettan

För två år sedan spelade han 25 SHL-matcher för Modo. Under fjolåret blev det tre matcher i SHL och ytterligare sex allsvenska fajter med Mora, dit han var utlånad under en period. Till nästa säsong kommer backen Albin Runesson dock att kliva ned ytterligare ett hack i seriesystemet. Nu är det nämligen klart att den juniorlandslagsmeriterade 20-åringen spelar med det till Hockeyettan degraderade Sundsvall Hockey under 2016/17. – Vi är glada att Albin valde Sundsvall. Han är en allround-back som vi hoppas kommer att tillföra mycket, säger sportchefen Stefan Lindqvist i ett uttalande på klubbens webbsida. Utöver 28 SHL-matcher med Modo och tolv allsvenska matcher med Timrå och Mora har Runesson gjort uppåt hundra J20-matcher. I Sundsvall får han Henrik Gradin, tidigare assisterande tränare i Modo, som ny huvudtränare.

BB151213LN023
21 juli, 2016

Tidigare Brynästalangen väljer nybildade alpligan

Efter två tunga säsonger i Hockeyallsvenskan med Södertälje respektive Vita Hästen vänder den tidigare Brynäs- och juniorlandslagsmannen Simon Löf utomlands. Enligt hockeysverige.ses källor är han klar för spel i den nybildade alpligan AlpsHL där han ska representera italienska Sterzing/Vipiteno Broncos. Löf, 25, lämnade Brynäs för spel i Södertälje inför säsongen 2014/15 och fortsatte med spel i Vita Hästen den gångna säsongen. På 87 matcher över de båda säsongerna svarade han för två mål och totalt nio poäng. Sedan tidigare har han spelat 185 SHL-matcher för Brynäs. Alps Hockey League är en ny underliga till österrikiska EBEL. Här finns 16 lag varav åtta från Italien, sju från Österrike och ett från Slovenien. Andra svenskar i ligan hittills är backarna Johan Burlin (Kitzbühel), Victor Axelsson Lindgren (Feldkirch) och Fredrik Widén (Zell am See). JONAS ÅSTRÖM hockeynonsens@gmail.com