1
Igår 21:22

Timrå på målhumör – krossade lokalrivalen

SCA-Cupen i Sundsvall avslutades med ett riktigt målfyrverkeri på fredagen. Och det var Timrå som stod för grannlåten när den lokala uppstickaren Sundsvall Hockey stod för motståndet i Gärdehov. Drygt 2 231 åskådare fick se Sundsvall rycka sig loss till en tidig 2-0-ledning. Timrå kom ikapp innan tidigare Timråbacken Mats Hansson satte 3-2 för hemmalaget i den andra perioden. Där och då tog det roliga slut för Sundsvall. Fem raka mål från Timrå inom loppet av elva minuter i mittenperioden gjorde att det blev seger med säkra 7-3. Per Hallin och Johan Persson sköt två mål vardera för Timrå, där Jeremy Boyce var poängbäst med sina tre assist. Daniel Öhrn, Emil Pettersson och Anton Wedin sköt också varsitt mål. Joakim Mattsson sköt Sundsvalls övriga mål.

16
Igår 20:29

Vita Hästens nordamerikaner satte Västerås på plats

Vita Hästens nordamerikanska garde fortsätter att imponera på försäsongen. När Västerås besegrades med 6-4 kom fyra av målen från importernas klubbor. Justin Donati, som förväntas bli en sevärd spelare i Hockeyallsvenskan i höst, satte två av målen och hade en assist medan Adam Schmidt och Riley Armstrong bidrog med varsin kasse. Henrik Thegel och Jesper Samuelsson hittade också nätet bakom Jonatan Bjurö i Västerås kasse. Västerås, som bland annat saknade mål- och poängkungen Jeremy Williams i laguppställningen, fick sina mål från Linus Svedlund, Fredrik Johansson, Brock Monpetit och Mikael Frycklund. Matchen var den första i Mora Armatur Cup, där även Mora IK och norska Lillehammer ingår.

BB140226NJ025
Igår 13:24

Ny lagkapten i hårdsatsande Malmö: ”Går i bräschen varje dag”

Den tidigare lagkaptenen Tomas Kollar meddelade efter förra säsongen att hans aktiva karriär är över. Nu har Malmö Redhawks meddelat vem som tar över ansvaret. Valet föll för forwarden Henrik Hetta, som har representerat klubben de två senaste säsongerna. - Han har varit med på den här renoveringen som gjorts av Malmö Redhawks. Han är dessutom den som kommer hit först på morgonen och går sist på kvällen. Han stämplar verkligen in, kommer till jobbet och går i bräschen varje dag, säger tränaren Mats Lusth om valet i ett pressmeddelande. Henrik Hetta kom till Malmö från division 1-klubben Olofström 2012 och har spelat 102 allsvenska matcher för klubben de två senaste åren. Den senaste säsongen bidrog han med 16 mål och 31 poäng på 52 matcher och fyra assist på tio matcher i kvalserien.

sandberg
Igår 10:27

AIK:s viktiga besked – trotjänaren stannar

Härom veckan bestämde sig Fredrik Hynning för att förlänga kontraktet med AIK efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. Nu står det klart att trotjänaren Christian Sandberg gör detsamma. – Han är en kulturbärare som kommer bli viktig för vårt unga lag, säger sportchefen Daniel Rudslätt i ett pressmeddelande. Moderklubben heter IK Bele, men under sin karriär har den 26-årige centern Christian Sandberg egentligen inte företrätt någon annan klubb än AIK. Efter många om och men står det nu klart att han kommer att fortsätta representera Solnaklubben under de kommande två åren. På fredagen gick AIK ut med beskedet att Sandberg har förlängt sitt kontrakt med klubben. – Det har varit en lång process och vi har hittat en lösning som båda parter är nöjd över. Det känns såklart fantastiskt kul att Christian väljer att stanna. Det visar vilket otroligt hjärta han har för klubben. Han är en kulturbärare som blir viktig för vårt unga lag, säger sportchefen Daniel Rudslätt. – Sandberg ger både tyngd och kvalitet till vårt anfallsspel. Vi har nu en bra bredd i truppen av både ungt och rutinerat. Det förstärker, om möjligt, vår målsättning att ta oss tillbaka till SHL ännu mer. Christian Sandberg var med om att ta…

BB131125BB255
28 augusti, 2014

Piispanen vispade Oskarshamn till värmländsk vinst

I helgen tog IK Oskarshamn hem en turneringsseger i Norge. På torsdagen fortsatte smålänningarna sitt segertåg genom att besegra Bik Karlskoga med 6-3 i Kristinehamn. Finländaren Arsi Piispanen, som centrade förstaformationen med nyförvärven Greg Squires och Luca Caputi på varsin kant, blev segerorganisatör med sina två mål. Linus Morin, Victor Backman, Squires och Morten Poulsen sköt också varsitt mål. Linus Fröberg blev tvåmålsskytt för Bik Karlskoga medan Christian Berglund också kom med i målprotokollet för "hemmalaget".

BB131127NJ031
28 augusti, 2014

Almtuna gav SSK övertidspisk

Har Almtuna något bra på gång inför årets allsvenska säsong? Av försäsongens insatser att döma verkar det så. I kväll tog Niklas Erikssons Uppsalagäng en bortaseger med 4-3 mot hårdsatsande Södertälje SK efter att avgörandet fällts i förlängningen. Förstaårssenioren Sebastian Hartmann, som sköt tre allsvenska mål i fjol, blev matchvinnare när han skickade in segermålet bakom Sebastian Idoff 59 sekunder in i övertiden. Hartmann hade utöver målet även en assist. Sebastian Selin, Martin Janohls och Oscar Milton sköt också varsitt mål för Almtuna, där Emil Lundberg och Patrik Norén hade två assist vardera. SSK fick två mål från Oscar Ahlström och två assist vardera från Victor Ahlström och David Lidström. Backen Simon Löf sköt också ett mål för laget.