Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - VŠsterŒs
Igår 21:58

Åttonde raka för Västerås

Västerås var överlägsna Vita Hästen när lagen möttes i ABB Arena på torsdagen i den sista allsvenska matchen före jul. Men man höll ändå på att tappa matchen och få dela med sig av poängen. 3-0 var på vippen att bli 3-3 när Marcus Eriksson och Alexander Larsson reducerade två gånger om i slutskedet och Hästen tryckte sedan på med plockad målvakt och kunde mycket väl ha fått till en kvittering innan Mikael Frycklund gjorde 4-2 i tom kasse. Västerås höll stången och tog sin åttonde raka fullpoängare och har på mindre än en månad gått från att vara ett av ligans stora krislag till att vara en seger från att ha andraplatsen. Janne Urbas sköt både 1-0 och 2-0 för Västerås och har svarat för tolv poäng på de tretton matcher han spelat sedan han anslöt från Klagenfurt. Han hade dessutom chansen att göra hattrick när han brände en straff vid ställningen 1-3.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - Karlskoga
Igår 21:47

De långa sviterna levde vidare när Karlskoga slog Asplöven

Ho ho ho, nu kommer juluppehållet för Asplöven och kanske är det lägligt att det gör så. För laget förlorade mot Bik Karlskoga hemma med 1-3 ikväll och åkte på sin åttonde raka förlust - samtidigt som Karlskoga tog sin sjunde raka seger. Sebastian Dyk gav laget ledningen i första perioden, men gästerna vände i andra perioden efter mål av Gustaf Thorell och Johan Nilsson. Carl Berglund sköt 3-1 i tom kasse och Karlskoga är ju bara två poäng från Karlskrona på andraplatsen.

DSC_0673
Igår 11:43

”Jag fick två parkeringsböter första två dagarna i Malmö”

Uppvuxen i lilla Malung och sedan vidare till nästan lika lilla Leksand. När Jon Knuts flyttade till Malmö inför säsongen ställdes han inte bara inför en annan utmaning på isen. Han fick första gången uppleva livet i en storstad. Det passade honom inte. - Jag fick bland annat två parkeringsböter första två dagarna och sådana grejer, berättar han för hockeysverige.se. LEKSAND (HOCKEYSVERIGE.SE) Efter förra säsongen valde Jon Knuts att lämna Leksand för spel i Hockeyallsvenskan med Malmö. Men sejouren i Skåneklubben blev inte riktigt vad Knuts hade hoppats på. Det blev bara sju matcher och ett mål i Malmö varpå en skada stoppade honom från spel under en period. I mitten av oktober, mitt under Jon Knuts rehabträning, kom beskedet att han återvänder till Leksand. - Jag saknade Leksand, men så hände det lite grejer nere i Malmö som… Det är ett avslutat kapitel. Malmö och Leksand skötte korten jättefint måste jag säga, berättar Jon Knuts för hockeysverige.se när vi träffar honom i Tegera Arena. [caption id="" align="alignright" width="250"] Skadan i Malmö.[/caption] Hände det saker vid sidan av eller på isen som gjorde att du ville lämna Malmö? - Det var på sidan av. Klart att det var en stor…

DSC_0007
17 december, 2014

Almtuna värvar SSK-backen

Precs som det rapporterades tidigare i veckan blir Almtuna nästa klubbadress för backen Christopher Aspeqvist. I dag skrev 24-åringen på ett kontrakt för resten av säsongen med uppsalaklubben. Aspeqvist kommer närmast från den allsvenska konkurrenten Södertälje, där han har haft svårt att få speltid. Tidigare i veckan meddelade SSK att han var fri att söka en ny klubb. Den tidigare AIK-backen gjorde en assist på 24 allsvenska matcher med SSK innan uppbrottet. Sedan tidigare har han spelat 134 SHL-matcher för AIK och noterats för fem mål och totalt nio poäng.

2014-12-17 12_36_46-Hockeyallsvenskan _ Nyheter
17 december, 2014

Det är så mycket fel med hanterandet av det där Malmömålet

Det finns så mycket med det där målet i Ängelholm igår som inte riktigt går ihop. Och jag ogillar skarpt när svensk hockey hamnar i den situationen att det blir så stora anledningar att starkt misstänka att saker manipuleras och efterhandskonstrueras för att man inte ska framstå som att man gjort fel, men där man blir väldigt misstänksam över om det inte lyckades bli ännu mer fel av sopandet under mattan. Vi behöver ju inte ens diskutera huruvida pucken var inne eller inte. Det har ni nog alla sett vid det här laget att pucken solklart är på rätt sida stolpen och att nätet inte direkt är kapabelt att fladdra så mycket som det gjorde av ett en puck tar i stolpen. Då hade nämligen målet hoppat ur sin position på kuppen. Vi vet dessutom, enligt huvuddomaren Daniel Winge, att målet dömdes bort för att pucken "inte var i mål". Det förklarade Winge själv för Viasat igår, åtminstone enligt vad Expressen refererade till efteråt. "Jag frågar om pucken är över mållinjen, om den är utanför och om tiden är ute. Det tar lite tid, men han förklarar att som jag ser det går den utanför, stolpe ut" Tydligt och klart. Winge bestämde…

BB141004PA164
17 december, 2014

Hemvändaren får chansen av Frölunda i mellandagarna

Sebastian Stålberg är utlånad till allsvenska Rögle av Frölunda under den här säsongen. Men i mellandagarna kommer 24-åringen att få chansen att visa upp sig i SHL. Nu har Frölunda nämligen kallat hem centern. - En del i vår överenskommelse vi gjorde med Frölunda i somras. De har spelare iväg på JVM och behöver låna Sebastian av oss. Han får i gengäld nyttig erfarenhet som utvecklar honom i form av SHL-spel, säger Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson i ett uttalande på klubbens webbsida. Stålberg gör sin första seniorsäsong i Sverige efter fem år i Nordamerika, där det har blivit spel i såväl NCAA som AHL och ECHL. På 33 allsvenska matcher med Rögle har den yngre brodern till NHL-spelaren Viktor Stålberg samlat ihop tre mål och fyra assist. Enligt Rögle förväntas Stålberg vara tillbaka i laget den 3 januari, när laget ställs mot IK Oskarshamn.