BB140226NJ018
22 juli, 2014

Norske OS-spelaren flyttar hem efter året i Sverige

Det blev bara en säsong i Sverige för norske OS- och VM-spelaren Niklas Roest. Idag blev det klart att han flyttar tillbaka hem till Norge och återvänder till Sparta Sarpsborg, där han skrivit på för två år. Enligt klubbens hemsida finansieras värvningen av supporterinsamlingen 'Byens Spiller', som gjort värvningen möjlig sedan Sparta inte haft ekonomin att göra värvningen av egen kraft. 27-åringen sköt tre mål och åtta assist på 37 matcher för Bik Karlskoga förra säsongen, där han fick chansen efter att säsongen innan ha gjort sin poängmässigt klart starkaste säsong i norska ligan med 38 poäng (15+23) på 45 matcher.

Fotboll, Superettan, Landskrona - Varberg
22 juli, 2014

Två män åtalas för våldsamt upplopp i samband med hockeymatch

Två Västeråsbor har åtalas för våldsamt upplopp i samband med en hockeymatch mellan BIK Karlskoga och Västerås i oktober 2012, skriver Nerikes Allehanda på nätet. Det gick hett till under en hockeymatch mellan BIK Karlskoga och Västerås i Nobelhallen i oktober 2012. En folksamling ska ha försökt ta sig igenom ett avspärrat område för att nå fram till Karlskoga-publiken. I tumultet ska två Västeråsbor, 24 och 33 år gamla, varit pådrivande och uppmanat vakterna att släppa avspärrningarna så folksamlingen skulle kunna ta sig fram till hemmapubliken, skriver Nerikes Allehanda på nätet. I samband med händelsen ska även sparkar ha riktats mot ordningsvakterna och föremål kastats, skriver tidningen. Nu väcks åtal mot männen för våldsamt upplopp. 24-åringen åtalas även för hot mot tjänsteman och förgripelse mot tjänsteman då mannen ska ha hotat en polisman genom att säga att han skulle sparka in dennes huvud, skriver Nerikes Allehanda. I åtalet skriver åklagaren Inger Sandström att männen uppsåtligt ska ha försökt förhindra ordningsvakterna och polisens arbete i samband med matchen, rapporterar tidningen.

Gabe Guentzel
22 juli, 2014

Asplöven värvar amerikansk back

Asplövens har landat vad man hoppas vara klubbens toppback för kommande säsong.  Gabe Guentzel klar för klubben. - Han kommer få ett stort förtroende och blir en nyckel i vårt försvarsspel, säger tränaren Per Kenttä. Inför den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan letar Asplöven efter förstärkningar till truppen. Klubbens sportchef/tränare, Per Kenttä, säger till NSD.se att laget hoppas kunna presentera en till tre spelare under veckan. Nu skriver NSD.se att den första spelaren snart kan vara klar att presenteras och vid lunchtid på tisdagen stod allt klart. Det rör sig om den 26-årige backen Gabe Guentzel. Guentzel kommer närmast från spel i italienska Ritten/Renon där amerikanen svarade för 31 (9+22) poäng på 38 grundseriematcher och ytterligare åtta (3+5) på 13 slutspelsmatcher. Ritten/Renon tog hem både den italienska ligan såväl som den italienska cupen den gångna säsongen. Förutom spel i Italien har Guentzel spelat 52 AHL-matcher för Syracuse Crunch och Norfolk Admirals. 26-åringen hade även fyra framgångsrika år för Colorado College där han under sina två avslutande säsonger agerade assisterande kapten. - Han kommer få ett stort förtroende och blir en nyckel i vårt försvarsspel, säger tränaren Per Kenttä till klubbens hemsida. Under säsongen fick Guentzel även representera Team USA vid tre tillfällen.

BB140201ME031
22 juli, 2014

SSK-talangen fightades för sin plats på utvecklingslägret

Södertäljes Robin Press har nyligen kommit hem efter sitt andra utvecklingsläger med Chicago Blackhawks. Den här gången slogs talangen lite extra om en framtida plats i NHL-laget. Robin Press har återvänt till Sverige efter att ha gjort sitt andra utvecklingsläger med Chicago Blackhawks på två år. Den här gången fick 19-åringen möjligtvis klubbledningen att höja på ögonbrynen lite extra genom att slåss för sin plats i laget. Det var under en matchträning som Robin Press hamnade i slagsmål med en annan spelare på utvecklingslägret. – Ja, haha. Men det hände bara. En kille tog tag i mig och då backar man inte. De gillar ju fighter där borta. Så det är inget negativt, säger Press till lt.se. Press draftades som siste man 2013 och fick redan då prova på klubbens utvecklingsläger. 19-åringen säger att förra säsongens läger gjorde att han kunde göra bättre i från sig den här gången. – Jag visste mer vad jag skulle förvänta mig den här gången. Jag visste vilka jag skulle möta och var bättre förberedd, säger Press till lt.se. – Jag kände mig ett år äldre och starkare. Det var en bra hockeyvecka. Ledningen sade att de tyckte det såg mycket bättre ut. Men jag tar steg…

Jonas Emmerdahl
21 juli, 2014

Västeråskuggen om kommande säsongen: ‘‘Vi har en chans att nå SHL’’

Västerås-backen Jonas Emmerdahl gillar lagets chanser inför den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan. – Med den truppen som vi har nu, så känns det absolut som att vi har en chans att nå SHL, säger 22-åringen till vlt.se. VIK Västerås HK nådde den gångna säsongen kvalserien. Väl där slutade laget sist och drömmen om SHL får vänta i åtminstone ytterligare ett år. Inför hösten delar nu backen Jonas Emmerdahl med sig om hur han ser på den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan. – Med den truppen som vi har nu, så känns det absolut som att vi har en chans att nå SHL. Vi har fått in många nya och namnkunniga spelare som verkar riktigt bra, säger Emmerdahl till vlt.se. Emmerdahl är blott 22 år men har redan hunnit tillhöra VIK Västerås HK:s seniorlag i sex säsonger och blivit en viktig kugge i lagbygget. Men sin rutin till trots är Emmerdahl inte riktigt säker på exakt hur VIK ska kunna ta sig hela vägen upp till SHL. – Svårt att säga, men målet är att göra det. Sen hur vi gör det spelar inte så stor roll, men självklart ska vi jobba för att vara uppe i toppen. Det är en tuff och lång väg att vandra, men det är…

Dennis Pettersson
17 juli, 2014

Tidigare Västeråsback avliden

Den tidigare Västerås-spelaren i hockey och landslagsspelaren i bandy, Dennis Pettersson, har avlidit. Pettersson spelade i Västerås under stora delar av 1970-talet. Sin poängmässigt bästa säsong gjorde Pettersson 1973/74 då han i svarade för 13 mål och totalt 18 poäng på 24 matcher i ett lag som bland annat innehöll spelare som Curt Lundmark, Pär Mårts och Janne Östling. Dennis Pettersson blev 67 år.