haga
Igår 22:22

Norsk landslagsforward stannar i Almtuna

Almtuna har säkrat upp ännu en pusselbit till deras lagbygge inför kommande allsvenska säsong. I dag blev det nämligen klart att den norske landslagsforwarden Michael Haga förlänger sitt kontrakt med klubben. 23-åringen, som sedan tidigare spenderat två säsonger i Luleås J20-lag, har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över ett år. Haga kommer från en säsong där han svarade för 17 poäng (6+11) på 43 matcher. Han var också med i Norges bruttotrupp inför VM, men gallrades bort i sista stund. - Det känns skönt att Haga väljer att stanna hos oss. Han gjorde en bra säsong, framför allt efter jul och han är en viktig pusselbit i lagbygget. Vi ser honom på en av våra center-platser den kommande säsongen, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida. I och med kontrakteringen av Haga har nu Almtuna en målvakt, fyra backar och sju forwards under kontrakt inför nästa säsong. Mycket arbete återstår således för Danielsson innan han kan spika truppen.

johansson
Igår 20:39

LHC-lånet stannar i Dalarna – förlänger med Mora

Han värvades hem till Linköping från USHL och Tri-City Storm förra sommaren, bara för att direkt skickas vidare till Mora på lån. Nu står det klart att målvaktslöftet Jacob Johansson, som agerade backup till Dan Bakala den gångna säsongen, blir kvar i Dalarna under ytterligare ett år. På lördagen blev det nämligen klart att Moras lån av 21-åring förlängs med en säsong. - Min önskan om lagbygget för nästa säsong var att få behålla en av de två målvakter vi hade i år och jag känner stor glädje över att det blir så. Jacob är en ung målvakt som har en grym inställning till att alltid vilja blir bättre och han förstår vad det handlar om för att lyckas och lämnar inget åt slumpen. Han hade en otacksam uppgift förra säsongen att dela posten med seriens bästa målvakt, Bakala. Men han visade hög klass i de matcher han fick spela och jag är övertygad om att han kommer ta ytterligare kliv nästa säsong, kommenterar Moras målvaktstränare Peter Iversen till klubbens hemsida. Johansson spelade 14 allsvenska matcher förra säsongen och hade på dem en räddningsprocent på 91,3. Nu gläds han över möjligheten att få fortsätta sin karriär i Dalarna. - När jag fick veta…

Jens Nielsen (4)
Igår 14:30

Här är succétränarens nya klubb

Han gjorde stor succé som tränare för Leksands damlag den gångna säsongen. Nu har Jens Nielsen hittat ett nytt uppdrag. Hockeysverige.se kan avslöja att det handlar om ett kombinerat jobb som tränare och sportchef för ekonomiskt hårt ansatta Aalborg i hemlandet. - Jag ser det som en utmaning att komma dit, säger dansken till hockeysverige.se. Leksands-ikonen Jens Nielsen gjorde stor succé som tränare för Leksands damlag förra säsongen. Bland annat var hans manskap ensamma bland svenska lag att besegra Linköping. Nu blev det ingen fortsättning för den 45-åriga dansken i Dalarna, men nu har han gjort klart med ett nytt tränarjobb. Han tar över Aalborg i den danska ligan, en klubb som han spelade med mellan 2006 och 2008. - Jag valde det här jobbet för att jag fick ett bud från Aalborg och jag ser det som en utmaning att komma dit. Det var nära att klubben gick i konkurs men räddade sig i sista stund, säger Jens Nielsen till hockeysverige.se och fortsätter: - Man har en jätteliten spelarbudget säsongen som kommer, men man har valt att satsa på ett ungt lag och i första hand utveckla dom här unga killarna samtidigt som man då får slå ur underläge, vilket jag tycker…

dahlström
Igår 12:54

SSK-forward aktuell för Sundsvall

Den allsvenska nykomlingen Sundsvall gjorde i veckan klart med backen Tommy Stenqvist från Timrå. Nu fortsätter man att jaga förstärkningar till den trupp som just nu innefattar endast en målvakt, två backar och tre forwards. Nästa namn på önskelistan är Södertälje-forwarden Jacob Dahlström. Sundsvalls sportchef, Stefan Lindqvist, medger att man är intresserade av forwarden, men kommenterar inte hur långt gångna förhandlingarna om en eventuell övergång har kommit. - Vi kommer fylla på med fler spelare och han är en av spelarna vi tittar på, säger Lindqvist till st.nu. Dahlström har spelat fem raka säsonger i SSK:s organisation och gjorde 48 matcher för laget i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen. På dessa matcher svarade 22-åringen för fyra mål och sju assist, vilket var nytt personbästa när det gäller poäng under en allsvensk säsong för forwarden.

Jonas Engström
1 maj, 2015

Nu är SSK-kaptenen klar för Oskarshamn: ”Tyvärr får vi räkna bort honom”

Igår avslöjade Barometern att Oskarshamn träffat Södertäljes lagkapten Jonas Engström, och dessutom erbjudit honom ett kontrakt. Nu är övergången bekräftad. Södertäljes klubbdirektör Mats Pernhem säger till LT att övergången ska vara klar. - Om jag inte missminner mig så är Jonas klar för Oskarshamn, så det är tyvärr en spelare vi får räkna bort till nästa säsong. Oskarshamns tränare Fredrik Söderström känner emellertid inte till att övergången ska vara "helt klar". - Jag kan inte bekräfta det, men jag skulle bli väldigt glad om det var så. Det är en nyttig spelare som jag haft stor respekt för och som jag tänkt att jag gärna skulle ha i mitt lag. 24-årige Engström har spelat i Södertälje hela sin karriär, sånär som på en kort utlåning till Vita Hästen, och noterade 16 poäng den gångna säsongen.

Christopher Mastomäki
1 maj, 2015

Jättetalangen väljer Luleå

Luleå verkar av allt att döma ha gjort klart med Västeråstalangen Christopher Mastomäki. 18-åringen är, enligt NSD, klar för spel i SHL-klubben nästa säsong. Redan igår bekräftade Västerås att Mastomäki blivit köpt av ett SHL-lag, och det ska alltså vara Luleå. - Vi hade så klart önskat att Mastomäki skulle ha fortsatt sin lovande utveckling hos oss men via den SHL-klausul som fanns i kontraktet så har denna klubb valt att köpa loss honom. Det är dock en bra ekonomisk affär för VIK Hockey. Vi önskar Christopher all lycka till i sin fortsatta karriär, säger sportchefen Niklas Johansson till Västerås hemsida. Mastomäki fick debutera i HockeyAllsvenskan redan för två säsonger sedan, och gjorde då ett mål på sju matcher. Den här säsongen noterades han för 13 matcher, men utan att göra någon poäng. På 38 matcher i J20-serien levererade han 41 poäng, och på tre matcher i division 1-klubben Arboga sköt juniorlandslagsmannen tre mål.