BB140218BB306
Idag 12:09

SSK:s dråpslag – nyförvärvet kan ha spelat färdigt

Förlust med 2-5 mot Karlskrona i går och dessutom ett jobbigt skadebesked. Nyförvärvet Ales Kranjc kan ha spelat färdigt för säsongen - blott åtta matcher in i sin sejour med Södertälje SK. Den slovenske landslagsbacken har drabbats av en överkroppsskada och SSK:s tränare Janne Karlsson låter inte helt hoppfull kring hans chanser att återvända till isen den här säsongen. - Jag befarar att han kan vara borta resten av säsongen, men är glad om han inte är det, säger han till Länstidningen. Ales Kranjc kom till SSK på en tryout förra månaden och imponerade så pass mycket att klubben valde att förlänga kontraktet med honom säsongen ut. Nu tyder det mesta på att backtalangen Adam Hansen kallas tillbaka från sin utlåning till division 1-klubben Skövde och tar Kranjcs plats i truppen.

BB141002BB622
Idag 12:00

Bik Karlskoga tappar back till KHL

Bik Karlskoga har haft en tung höst, både sportsligt och skademässigt. Inte minst på backsidan har klubban saknat flera tunga pjäser, framför allt då lagkaptenen Martin Thelander som bara har varit ombytt i ett fåtal matcher. För att kunna ställa en full backbesättning på isen lånade klubben in finska KHL-representanten Jokerits back Santeri Saari, 20. Sedan han anslöt till klubben för två månader sedan har han spelat 18 matcher i Hockeyallsvenskan och noterats för fem assist. Nu är det dock slut på låneperioden. Jokerit har skadeproblem på backsidan och har dessutom släppt veteranen Jere Karalahti till HV71. Därför kallar man nu hem Saari till Helsingfors. Kvar i Karlskoga är tills vidare backlånet från Leksand, Simon Erlandsson. Lånet av honom är inte tidsbestämt, utan gäller dag för dag.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - Ršgle
Igår 22:30

Tredje raka segern för Rögle

Rögle är heta i HockeyAllsvenskan nu och vann sin tredje raka seger när man slog Almtuna med 4-3 efter straffar och avancerade upp till tredje plats i den superjämna allsvenska tabellen där det skiljer två poäng mellan första och sjätte lag. Almtuna ledde matchen tre gånger om men fick ideligen se Rögle kvittera varje gång och vann sedan straffläggningen när Christopher Liljewall avgjorde i fjärde straffrundan. Almtunas mål gjordes av Emil Larsson, Sebastian Selin och Michael Haga. Rögles av Jesper Jensen, Jakob Lilja och Taylor Matson.  

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Malmš Redhawks - Oskarshamn
Igår 22:10

Oskarshamn tappade – men reste sig och lämnade kvalplatsen

Oskarshamn hade 2-0 mot Timrå efter två perioder och såg ut att gå mot segern. Men då klev Timrå fram och sköt två mål i inledningen av perioden genom Robin Persson och Andreé Hult och ordnade likaläge. Men trots tappet blev det seger för tidigare nästjumbon Oskarshamn, som vann med 3-2 och skickade ner Timrå på negativ kvalplats sedan Greg Squires avgjort matchen nio minuter in på perioden med sitt nionde mål för säsongen. Lukas Ericsson och David Rodman sköt lagets två första mål, båda kom i första perioden.

BB141026NJ037
Igår 22:01

Asplöven knäckte serieledaren

Asplöven fortsätter ge SHL:s VD Jörgen Lindgren mardrömmar. Efter kvällens seger mot Mora är Per Kenttäs mannar nu bara två poäng från serieledning, halvvägs in i HockeyAllsvenskan. Hemma i Arena Polarica var man som vanligt starka i kväll, och knep segern med 2-1. Efter en mållös förstaperiod öppnade Marcus Bohman målskyttet i boxplay i den andra. Några minuter senare sköt Emil Sylvegård 2-0 i powerplay, och avgjorde matchen mot serieledande Mora. Visserligen reducerade man genom den hysteriskt formstarke Patrik Karlkvist, men fick inte in kvitteringspucken bakom Sebastian Idoff, som räddade 30 skott. Trots att Asplöven bara är två poäng bakom serieledande Mora är man inte bättre än sexa i tabellen.

Karlskrona
Igår 21:55

Fem minuters målkalas räckte – Karlskrona uppe på finalplats

Karlskona tycks bli att räkna med den här säsongen - också. I den sanslöst jämna HockeyAllsvenskan, där elva poäng skiljer från serieledande Mora till jumbon AIK, är Pelle Hånbergs mannar nu uppe på andraplats. I kväll tog man en stark seger mot Södertälje, efter att fullständigt ha gått på knock i mitten av den första perioden. På lite drygt fem minuter överlistade man Linus Söderström vid tre tillfällen, och avgjorde matchen. Joel Kellman sköt lagets två första mål, innan formstarke Filip Cruseman satte trean och fick Söderström utbytt till förmån för Tim Sandberg. Och det såg ut att ge en poängräddande effekt för SSK. Robert Carlsson reducerade till 1-3, och när Francois Bouchard sköt 2-3 var det ordentlig nerv i matchen. Men i stället för en SSK-kvittering avgjorde Victor Löfstedt matchen. Målskyttet avslutades sedan av Russel Moyer i tom kasse. Södertälje är elva, tre poäng före jumbon AIK. Man har å andra sidan bara två poäng upp till en åttondeplats i tabellen.