BB140201ME013
Idag 11:06

KHK:s ekonomi bakom Karlssons flytt till SSK

Efter Karlskronas succésäsong i Hockeyallsvenskan dök det upp orosmoln i form av ekonomiska problem för klubben. I en intervju med Länstidningen erkänner tränaren Janne Karlsson att det hade stor del i att han valde att lämna KHK och i stället ta över Södertälje SK. – Jag hade en klausul i mitt kontrakt som gjorde att jag kunde bryta. Ärligt talat så kände jag att vi hade haft ett väldigt bra år, men när det plötsligt blev känt att ekonomin var så dålig så insåg jag att i en så liten klubb så blir det väldigt tufft, säger han till LT. Karlsson såg framför sig ett scenario där KHK inte skulle kunna ersätta de tunga namn man hade tappat efter säsongens slut. – Jag hade trott att ekonomin var bättre än den var men började fundera på slutet av säsongen när vi drabbades av skador men inte fick ta in nya spelare. Södertälje SK:s sportchef Per Nygårds ser fram emot att få jobba med Karlsson. – Janne är en riktig vinnarskalle som värdesätter hårt arbete väldigt högt. Han ställer krav på sin omgivning och vi känner att han passar riktigt bra in i vad vi vill uppnå, sade han i det…

BB140126PA072
Idag 10:57

Björklöven sparkar tränaren

Björklövens återkomst till Hockeyallsvenskan blev inte exakt vad lagets supportrar hade hoppats på. Umeåklubben slutade sist i tabellen, tvingades kvala sig kvar i Hockeyallsvenskan och säkrade nytt kontrakt först i sista omgången av kvalserien. På torsdagen kom beskedet att klubben väljer att sparka tränaren Jens Öhman inför kommande säsong. - Jens har gjort ett fantastiskt jobb i Björklöven men vi känner att det är nödvändigt med en förändring för att Björklöven ska kunna ta nästa steg, säger klubbens VD Fredric Åkerblom i ett pressmeddelande. Jens Öhman tog över klubben inför förra säsongen och förde laget upp i Hockeyallsvenskan då. Tidigare har han även varit aktiv som tränare i Modos juniororganisation. Någon efterträdare till Öhman är ännu inte utsedd.

BB140401PA051
Idag 08:01

Lämnar Hockeyallsvenskan för NHL

I går gick Sportbladet ut med uppgifter om att Rögles forward Dennis Everberg skulle vara klar för Colorado Avalanche. De uppgifterna bekräftas nu av Everberg och hans agent Martin Nilsson. – Dennis kommer att skriva ett NHL-kontrakt, säger Nilsson till Helsingborgs Dagblad. För inte länge sedan tycktes Dennis Everberg vara klar för spel i SHL med Luleå efter en succébetonad allsvensk säsong med Rögle. I går svängde dock pendeln - och det rejält. 22-åringen väljer att flytta till NHL och testa lyckan i Colorado Avalanches organisation i stället för att flytta norrut och spela för Luleå. Efter att Sportbladet brejkat nyheten bekräftades uppgifterna sent i går kväll av Everbergs agent Martin Nilsson. – Han kommer att åka över, så är det. Jag kan säga att Dennis tackat nej till att spela i SHL med Luleå, säger Nilsson till HD. – Dennis kommer att skriva på ett NHL-kontrakt och vi är muntligt överens med klubben i fråga. Där är ett par klubbar från Nordamerika som visat intresse och just nu väntar vi på att alla papper ska bli klara. Everberg skriver i ett sms till tidningen att det här var en chans han inte kunde tacka nej till. "Det är en barndomsdröm…

BB120921NJ038
Igår 18:20

Dansken blir kvar i HockeyAllsvenskan

Danske landslagsmannen Morten H. Poulsen blir kvar i HockeyAllsvenskan och Oskarshamn i ytterligare minst en säsong. Det stod klart under onsdagen. - En viktig förlängning då Morten har varit en av våra viktigaste spelare de här åren. Han står för mycket som vi vill ha av en spelare som representerar IKO. En spelare som kommer till jobbet varje dag och alltid ger sitt yttersta för laget. En kille som dessutom gör mycket mål. Morten som avslutade säsongen med en axelskada är helt återställd och förbereder sig som bäst för VM med danska landslaget, säger sportchefen Roger Jönsson i ett pressmeddelande. 25-åringen värvades till klubben 2011 från danska Rungsted, där han var poängtvåa i danska ligan, och har gjort tre säsonger i klubben. I vinter sköt han blygsamma nio mål och tio assist på 43 matcher, efter att tidigare ha gjort 29 respektive 27 poäng. Poulsen har varit med i det danska VM-laget de tre senaste åren och spås även ta en plats i årets turneringen.

Palmebjörk
15 april, 2014

Björklövens glädjebesked – poängkungen stannar

Han placerades i både Modo och Djurgården. Men nu står det klart att Björklövens mål- och poängkung Jon Palmebjörk blir Umeåklubben trogen. I dag skrev han ett nytt treårskontrakt med Bjöklöven, skriver klubben på sin webbsida. Palmebjörk slutade tvåa i allsvenskans målliga med sina 24 fullträffar, två färre än Västerås Jeremy Williams, och var fyra i den totala poängligan med 45 poäng på 52 matcher. Jon Palmebjörk återvände till Björklöven, där han spelade under hela juniortiden, under säsongen 2011/12. Då hade han spelat allsvensk hockey för Sundsvall och Örebro i fyra säsonger. Han hade stor del i lagets kliv upp i allsvenskan förra säsongen och var även en av nyckelspelarna när Björklöven säkrade nytt kontrakt efter en svajig kvalserie. På nio matcher noterades han för nio poäng (3+6).

BB130921BB551
15 april, 2014

Målvakten skrev på för Timrå

Timrå behåller målvakten Mika Norja över nästa säsong. Han har förlängt sitt kontrakt med 1+1 år. - Mika visade förra säsongen att han är en av Hockeyallsvenskans absolut bästa målvakter, och att han nu väljer att spela i Timrå även nästa säsong blir en mycket viktig pusselbit i vårt intressanta lagbygge, säger Timrås klubbdirektör Lars Nolander i ett pressmeddelande. 29-åringen värvades tillsammans med landsmannen Jonathan Iilahti när klubben degraderades från Elitserien. Två inte speciellt namnkunniga målvakter där Norja blev den som var den som hade störst förtroende under säsongen. Norja stoppade 91,5 procent av skotten och släppte in 2,32 mål per match på de 33 matcher han stod. Han höll dessutom nollan vid fem tillfällen. Bara fyra målvakter - alla tillhörande de fyra högst placerade lagen i ligan, lyckades hålla fler nollor.