karlsson
Idag 10:58

Skadeförföljde backen klar för ny klubb: ”Jobbat hårt för att ta mig tillbaka”

De senaste säsongerna har inte varit någon höjdare för Björn Karlsson. Först missade han nästan en och en halv säsong på grund av sina hjärnskakningsproblem. Och när han kom tillbaka i spel, i Pantern den gångna säsongen, blev det bara 15 matcher när ljumskarna strulade. Nu är den SHL-meriterade backen klar för en ny klubb. Oskarshamn blir den nya adressen för 27-åringen, som skrivit på för 1+1 år. – Jag ser mycket fram emot att att komma till IKO, som jag vet är en välskött klubb. Jag har haft ett par struliga säsonger men jobbat hårt för att ta mig tillbaka och jag hoppas genom daglig hjälp av fystränare komma ytterligare bättre förberedd inför säsongen. Samtidigt vill jag hjälpa IKO att befästa sin position i Hockeyallsvenskan, säger Björn Karlsson på klubbens hemsida. Karlsson var med och spelade upp Växjö i SHL 2011, där han sedan gjorde 95 matcher för klubben. Den gångna säsongen gjorde han sex poäng på de 15 matcherna han spelade i Pantern.

151001 Modos Byron Ritchie under ishockeymatchen i SHL mellan Modo och HV71 den 1 Oktober 2015 i …rnskšldsvik
Foto: Robbin Norgren / BILDBYRN / Cop 192
Idag 10:25

Uppgifter: Modokaptenen följer med ner i Hockeyallsvenskan

Sedan det stod klart att Modo åkte ur SHL har en hel hög med spelare försvunnit till andra klubbar, och Per Svartvadet har haft en tuff uppgift i att till stor del bygga om sin trupp helt. Nu talar dock mycket för att en av fjolårets nyckelspelare blir kvar i klubben även nästa säsong. Allehanda uppger att lagkaptenen Byron Ritchie har kommit överens om ett nytt kontrakt med Modo. Den 39-årige kanadensaren fick stora delar av förra säsongen förstörd av en skada på hälsenan, och drogs sedan med en revbensskada i kvalet. I går stod det klart att Modo också har förlängt kontraktet med 18-årige backen Jesper Lindgren. Man har dessutom skrivit kontrakt med juniorerna Jesper Sellgren, Oskar Stål Lyrenäs och Tim Wahlgren över de kommande två säsongerna, skriver Modo på sin hemsida.

owesson
Igår 16:01

Tingsryd förlänger med egna produkten

Sedan Tingsryd föll i vårens kval har flera viktiga pjäser försvunnit ur lagbygget. Nu står det dock klart att en av klubbens egna produkter blir kvar. 24-årige Filip Owesson har skrivit på för ytterligare en säsong, skriver Tingsryd på sin hemsida. Forwarden har Tingsryd som moderklubb, och gjorde sin A-lagsdebut i klubben 2010. Den gångna säsongen gjorde han 26 poäng på 51 matcher i grundserien, men lyckades sen bara producera en poäng i kvalet. Totalt har han gjort 278 A-lagsmatcher i Tingsrydströjan.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Malmš Redhawks - Almtuna
Igår 15:49

Karlskoga värvar från seriekonkurrenten

Forwarden Simon Mattsson är klar för Bik Karlskoga. 22-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben. – Vi får in en stor högerfattad forward med bra teknik som är användbar i powerplay. Vi är glada över att Simon väljer spel hos oss, och jag ser fram emot att ha honom i Bik, säger klubbchefen Torsten Yngveson på klubbens hemsida. Närmast kommer Mattsson från Oskarshamn, där han gjorde 15 poäng på 52 matcher förra säsongen. Trots sin ringa ålder har han redan hunnit med att göra 173 matcher i Hockeyallsvenskan i Oskarshamn, Leksand, Karlskrona, Almtuna och Troja-Ljungby.

BB140917BB946
Igår 15:37

Kaptenen förlänger sitt kontrakt: ”Det var ett enkelt beslut att ta”

Hennes säsong avslutades när hon i slutet av januari bröt foten, som gjorde att hon missade både slutspel och VM. Nu står det klart att Erika Grahm blir kvar ytterligare en säsong i Modo, hennes tolfte i föreningen. – Det var ett enkelt beslut att ta då jag trivs väldigt bra i Modo och känner att vi har någonting på gång med vårt unga lag som till nästa säsong ser ut att bli i stort sett detsamma som under förra säsongen. Jag känner att jag vill vara med på den resan, säger hon till klubbens hemsida. Den 25-åriga forwarden är ännu inte helt återställd, men räknar med att vara det i god tid innan säsongen startar. – Det har varit mycket värre än vad jag först trodde och det är mycket jobb att lägga ner på att komma tillbaka. När jag tog bort gipset kändes det som att jag var nere på noll, men nu tränar jag för fullt där jag precis börjat jogga några gånger i veckan. Jag kan inte riktigt utföra all typ av träning riktigt ännu, men jag är redo till hundra procent i augusti, säger hon.