BB141004PA100
Igår 12:24

Timrå skriver tills vidare-kontrakt med SHL-meriterad center

Han har gått klubblös under säsongsinledningen, men nu har centern Erik Lindhagen hittat en ny klubbadress. Det är Timrå som har värvat den tidigare Linköpings- och Södertäljespelaren. Kontraktet med Timrå gäller tills vidare. - Vi är glada över att Erik var tillgänglig och ville skriva ett kontrakt med oss tills vidare. Det ger oss möjligheten att bredda truppen nu när Alexander Lindgren inte kan spela på grund av en överkroppsskada, säger Timrås sportchef Kent Norberg. Lindhagen har spelat 232 SHL-matcher för LHC och 183 allsvenska matcher för Växjö, Västerås och Södertälje. I fjol svarade 28-åringen för 17 poäng (4+13) på 50 allsvenska matcher för SSK.

Skärmavbild 2015-10-05 kl. 21.42.48
Igår 09:00

SvenskaFans och Hockeysverige i ny tv-satsning: ”Riktar oss till de inbitna fansen”

Hockeyvärlden kokar just nu. SHL och HockeyAllsvenskan snurrar för fullt och ovanpå detta väntar snart en NHL-premiär. Därför lanserar Traveas Sports Media (SvenskaFans.com och FanTV) tillsammans med Newsme (Hockeysverige.se och eliteprospects.com) i dag en gemensam satsning på websänd hockey-TV. Projektet heter Powerplay och har en räckvidd på över en halv miljon hockeyälskare i veckan. ”SvenskaFans, FanTV, Hockeyseverige och Eliteprospects delar både målgrupp och en kärlek för hockey. Vi kände att det saknades ett riktigt initierat TV-format för de allra mest passionerade hockeynördarna och ville erbjuda ett sådant. Powerplay riktar sig inte till de sporadiskt hockeyintresserade som ser några matcher om året och vaknar till när det är derby eller VM. Vi riktar oss till de riktigt inbitna hockeyfansen”, säger Mathias Resare, Digital Chef för Traveas Sports Media. En timme varannan vecka under hela säsongen kommer två av landets mest populära hockeyredaktioner leverera hockey-TV ”av nördar, för nördar”. Precis som en riktig hockeymatch är programmet fördelat över tre perioder om 20 minuter med möjlighet till både straffar och övertid. ”Vi har länge letat efter rätt koncept för att inkludera egen video i vårt erbjudande, och det här samarbetet passar perfekt för vår nisch. Våra besökare ser, läser och lever hockey dagligen och…

BB150930BB451
5 oktober, 2015

Robin Kovács sköt upp AIK på andraplatsen

Han har hamnat lite i skuggan av Malte Strömwall under säsongsinledningen. Men på måndagskvällen var det fjolårets succéspelare Robin Kovács som klev fram och blev AIK:s matchvinnare i hemmamötet med Mora på Hovet. Kovács sköt sitt fjärde mål för säsongen när han prickade in det matchvinnande 4-2-målet i den tredje perioden av AIK:s 4-3-vinst. Segern innebär att AIK, åtminstone temporärt, tar över andraplatsen bakom Västerås i Hockeyallsvenskan. Målkungen Strömwall lämnade för en gångs skull isen mållös. Däremot utökade han ledningen i den allsvenska poängligan genom att spela fram till AIK:s bägge backmål från Andreas Hjelm och Jonathan Andersson. Strömwall har därmed 17 poäng (12+5) på nio matcher och är sex poäng före närmaste konkurrent i poängligan. Även Michael Lindqvist nätade för hemmalaget. I Mora handlade det mesta om kedjan med Daniel Hermansson (2+1), Linus Johansson (0+3) och Alexander Hilmerson (1+1). Trion låg bakom alla tre målen för gästerna, som återfinns på nionde plats i tabellen.

BB140930PA072
5 oktober, 2015

Alen Bibic återvänder till Leksand

Efter en tung start på säsongen har Leksand rört om i grytan de senaste dagarna. Tobias Forsberg har hämtats in och Mike Embach har fått lämna, och nu är det dags för nästa drag när publikfavoriten Alen Bibic lånas in från Rögle. Lånet gäller fram till den 1 november, vilket betyder att Bibic kommer kunna spela 10 matcher för Leksand. Han är spelklar redan till onsdagens heta derby mot Mora. – Vi tackar Rögle för att vi nu får låna honom, och Alen själv ser väldigt mycket fram emot att komma hit. Alen är en stor och stark defensiv back, och precis vad vi behöver nu när Jonas Frögren är skadad, säger Leksands sportchef Tore Jobs till klubbens hemsida. Bibic var med och spelade upp Rögle till SHL i våras, men har inte tagit någon plats i laguppställningen den här säsongen. Bristen på speltid är anledningen till att Rögle väljer att låna ut honom, och Bibic själv ser fram emot att återvända till sin moderklubb. – När jag nu inte kan spela i Rögle så är det här det näst bästa alternativet. Jag får komma hem till min gamla klubb. Jag har två klubbar i mitt hjärta, Rögle och Leksand, säger han…

BB130306BB425
5 oktober, 2015

KHK släpper överbliven forward till Hockeyallsvenskan

Victor Löfstedt följde med Karlskrona upp i SHL förra säsongen, men har fått följa klubbens jungfrufärd i toppligan från sidan under de inledande omgångarna. Hittills har han bara gjort en J20-match den här säsongen. Nu får han dock möjligheten till speltid igen. KHK har nämligen lånat ut 28-åringen till IK Oskarshamn, samma klubb som skåningen representerade i Hockeyallsvenskan mellan 2011 och 2014. Det uppger Barometern. – Det här har gått snabbt. Men jag kände att jag inte kan sitta i Karlskrona utan att få spela. Jag gjorde en av de bättre försäsongerna jag har gjort och tänkte att jag verkligen hade en chans att ta en plats, men så har det inte blivit, säger han till tidningen. – Jag måste få tillbaka glädjen med hockeyn igen. Det här är en perfekt lösning för mig, säger han till Sporten direkt efter träningen. Victor Löfstedt har spelat 207 allsvenska matcher för Oskarshamn och Karlskrona och noterats för 46 mål och 109 poäng.

Ishockey, Shl, SkellefteŒ - Fršlunda
5 oktober, 2015

Frölunda kallar hem utlånade duon

Frölundas forwards Christoffer Ehn och Pontus Widerström har varit utlånade till Karlskoga och Oskarshamn sedan början av säsongen. Nu väljer Frölunda att kalla hem duon, hur länge är ännu oklart. – Det är lite upp till tränarna att välja, men det kan bli allt ifrån en dag till sju år, säger Frölundas general manager Christian Lechtaler till GP. För den som gillar att spekulera kan det här vara ett tecken på att Frölunda inte tror att de kommer få hem Mattias Janmark från Dallas. Något sådant samband finns dock inte enligt Lechtaler, som menar att detta varit planerat länge – Det följer planen vi har, låta dom vara iväg och få speltid och sen vill vi se dom lite in action här.