BB141030PA244
Igår 15:01

Pantern knyter till sig AHL-meriterad svensk

Hockeyallsvenska nykomlingen IK Pantern har lyckats knyta till sig en relativt välmeriterad back till nästa säsong. Superbloggaren MrMadhawk skriver nämligen att backbjässen Anton Blomqvist är klar för klubben. Blomqvist kommer från en säsong i Oskarshamn, och ska nu alltså agera försvarsgeneral för Pantern. Precis som med Oskarshamn har 25-åringen skrivit på ett ettårsavtal med skåningarna. - Han blev precis klar, bekräftar sportchefen Joakim Tillgren för bloggen. Malmötrakten är inte direkt främmande mark för Blomqvist, som tillhört Malmö ett par säsonger. Så sent som säsongen 13/14 spelade han för klubben, och noterade då 1+3 på 51 matcher. Då var han också seriens fjärde mest utvisade spelare, med 109 utvisningsminuter. - Dax att flytta till hem till Skåne och Sveriges bästa stad. Ser fram emot säsongen med Pantern och att spela på klassiska isstadion, skriver Anton på Twitter. Blomqvist draftades av Columbus i sjätterundan 2009, och har spelat 29 matcher för klubbens AHL-lag Springfield Falcons. Han har även testat på spel i ECHL.

16
Igår 09:51

Här hamnar Moras tilltänkta stjärncenter

Han kom till Mora som en tilltänkt jättestjärna när laget jagade en SHL-plats. Men SHL-platsen försvann, och den så Yan Stastny blev i stället en flopp av enorma proportioner. Den både NHL- och VM-meriterade amerikanen sköt bara ett mål och totalt fem poäng i HockeyAllsvenskan, och fick förstås inte vara kvar i Mora. Men nu har han faktiskt lyckats få en tryout i en ny klubb. Det handlar om det tyska bottenlaget Schwenninger Wild Wings, som missat slutspelet de två säsonger de varit uppe i högstaligan DEL. Stastny ansluter till laget direkt, och går på is i morgon, skriver Schwenninger på sin hemsida.

asplöven
1 augusti, 2015

Fick provkontrakt i tisdags – idag fick han permanent kontrakt

I tisdags blev Antti Ylönen klar för provspel i Asplöven. Redan idag står det klart att han får kontrakt med klubben. – Vi såg direkt att Antti kommer bli en tillgång. Tryoutkontraktet har omvandlats till ett permanent, säger tränaren Per Kenttä till klubbens hemsida. Den 31-årige backen har spelat 349 matcher i finska ligan för Kärpät och Pelicans och spelade senaste säsongen mestadels för kazakiska Kazzinc-Torpedo i KHL:s underliga VHL där han hade tre assist på 25 matcher. Ylönen har blivit finsk mästare två gånger med Kärpät, 2007 och 2008 och var även med bitvis i truppen när man vann guld 2005. Finländaren har på sina 349 matcher i finska ligan svarat för tre mål och 26 assist.  

Eon Arena
31 juli, 2015

Nya ekonomiska bekymmer för Timrå: ”Det är logiskt”

Timrå har, som bekant, haft det tufft ekonomiskt de senaste åren. I våras var man nära konkurs, men till sist gick kommunen in och köpte Eon Arena för 45 miljoner kronor. Det räddade föreningen. Men affären var inte fullt utredd, och därmed sköts det slutgiltiga beslutet fram till den 24 augusti. Det har försatt klubben i nya ekonomiska problem, skriver Sundsvalls-Tidningen. Timrå IK har nu återigen hamnat hos Kronofogden, med en skatteskuld på 1,6 miljoner kronor. Ordförande Lars Nolander är inte förvånad över klubbens senaste ekonomiska bekymmer. - Det är logiskt och ingen nyhet för oss. Vi låg efter redan under vintern och våren och eftersom arenaförsäljningen skjuts framåt har vi haft fortsatta problem. Vi har blivit en slagpåse i den politiska debatten, säger han till ST. Inte heller efter arenaköpet kommer alla bekymmer vara helt ute ur bilden, fortsätter han. - Det löser inte heller alla våra problem. Det blir inget hokus pokus. Vi kommer att ha det fortsatt jättejobbigt likviditetsmässigt och det kommer krävas lika hårt arbete sen, säger han.

BB141007BB590
31 juli, 2015

”Röglespelarens” tydliga målsättning: ”Jag ska hjälpa AIK upp i SHL”

Efter förra säsongens målsuccé skrev Robin Kovács i dagarna på sitt första SHL-kontrakt. Men det blir som bekant en fortsättning i AIK även kommande säsong för den 18-årige forwardstalangen. - Mitt mål är att hjälpa AIK upp i SHL, säger han till hockeysverige.se. Förra säsongen tog han plats i AIK:s A-lag, som en nästan okänd men talangfull forward. Därefter fullständigt exploderade det totalt för Robin Kovács, som sköt 17 mål och totalt 28 poäng. Med det var han bäst i AIK i båda kolumnerna, och det räckte för att New York Rangers skulle drafta 18-åringen i tredjerundan i draften för några veckor sedan. Det har varit ett omtumlande år för Kovács, som i dagarna dessutom skrev på sitt första SHL-kontrakt när Rögle säkrade upp målskyttens tjänster. Men den kommande säsongen kommer han, som bekant, lånas ut till AIK. - Både klubben och jag kände att det inte vore helt fel om jag lånades ut till AIK ett år. Jag vet att jag växte väldigt mycket, både som person och som spelare, där förra säsongen. Så jag vet att det är en bra miljö för mig att fortsätta utvecklas i, innan jag tar steget till SHL, säger han till hockeysverige.se. Sommaren…

molinder
30 juli, 2015

Nyckelforward förlänger med Timrå: ”Han är lite av en pappa i laget”

Andreas Molinder är bara 28 år, men är en av blott fyra 80-talister i Timrås trupp kommande säsong. Idag förlängde han nämligen sitt kontrakt med klubben som han representerat de 3½ senaste säsongerna. Molinder är en av de tyngst meriterade spelarna i Timråtruppen, med 341 SHL-matcher för Modo, Linköping och Timrå på meritlistan. De två senaste åren har varit Ramselesonens första i HockeyAllsvenskan. - Det känns jättebra att Andreas valt att förlänga sitt kontrakt med oss. Han är förutom en bra ishockeyspelare även lite av en pappa i laget, säger Timrås tränare Roger Forsberg till klubbens hemsida. Den gångna säsongen noterade Molinder 19 poäng, och var med det den sjätte poängstarkaste spelaren i Timrå.