snäll
Igår 14:00

Hemmasonen stannar i Asplöven

Han är född i Haparanda och är endast en av två spelare som är fostrade i den allsvenska klubben. Nu har forwarden Henri Snäll förlängt sitt kontrakt med moderklubben med ytterligare ett år. - En klok och nyttig spelare som är viktig i vårt lagbygge, säger Asplövens tränare Per Kenttä till klubbens hemsida. Snäll har tre allsvenska säsonger och två SHL-matcher med Luleå på meritlistan, där de två senaste åren spenderats i just Asplöven. På 42 matcher förra säsongen svarade 23-åringen för åtta poäng (2+6) och nu hoppas Kenttä att forwarden ska ta nästa steg framåt i utvecklingen. - Jag är glad att Henri stannar och siktar på att ta nästa steg i sin utveckling, säger tränaren. Kontrakteringen av Snäll gör att Haparanda-laget nu har 15 spelare under kontrakt inför nästa säsong. Man har endast tre backar och tio forwards under kontrakt, vilket gör att man fortfarande har flera platser att fylla innan lagpusslet är färdigt.

wahl
Igår 09:42

IKO stärker offensiven – tidigare amerikansk JVM-forward klar

Oskarshamn gör vad de kan för att täcka upp för flyktande poängkungen Greg Squires. På onsdagen gjorde man klart med ett meriterat forwardsförvärv i form av amerikanen Mitch Wahl, som var en del av den amerikanska JVM-truppen 2009. - Mitch är en forward med ett brett offensivt register. Bra i spelet med puck och en rapp skridskoåkare. Egenskaper som passar bra in i vårt sätt att spela på, säger Oskarshamns sportchef Roger Jönsson i ett pressmeddelande. 25-åringen har inte fått det förväntade genombrottet på högsta nivå efter att han plockats av Calgary i andra rundan av draften 2008. Den övervägande delen av de senaste tre åren har han spenderat i ECHL, där han i och för sig öst in poäng. - Jag ser mig själv som en offensiv forward som brukar göra mycket poäng. Skridskoåkningen är min starka sida och det tror jag passar bra på större rink. Jag har pratat med Roger Jönsson och jag håller med om att jag kommer att passa in i sättet som IKO spelar, säger Wahl. Den senaste säsongen svarade amerikanen för 59 poäng (15+44) på 53 matcher med Florida Everblades i ECHL. Nu ser han fram emot möjligheten att få spela i Sverige. - Det…

Ishockey, Allsvenskan, Mora - Leksand
30 juni, 2015

Klart: Då spelar Mora mot Leksand i Globen

Nu är det klart att och när det blir ett nytt daladerby i Globen i Stockholm mellan Mora och Leksand. Klubbarnas möte, en repris från succén 2013, kommer att spelas 19 januari klockan 19.19, förkunnade klubbarna på en gemensam presskonferens under tisdagen. Det var 5 januari 2013 som lagen senast möttes i Globen. Då inför fullsatt arena, 13 850, och där Leksand vann med 5-0 efter tre mål av Jacob Blomqvist och ett vardera av Johan Ryno och Jens Bergenström. - Vi ser fram emot en minst lika härlig hockeyfest som den vi skapade tillsammans förra gången, säger de både klubbdirektörerna Kjell Kruse och Peter Hermodsson, enligt Moras hemsida. - Viktigt också att lyfta fram att vi gör det här tillsammans, med delad risk och delad vinst. Det här blir en fantastiskt rolig händelse för oss, spelarna, supportrarna, sponsorerna, företagarna och för hockeyn i Dalarna. Det blir något för alla att se fram emot. Roligt också att stockholmspubliken får se på riktig hockey.

Arne Carlsson 007
28 juni, 2015

Landslagsmannen som blev framgångsrik företagare – Old School Hockey Arne Carlsson

Han var landslagsspelaren som kombinerade idrotten med studier på Chalmers. Något som senare ledde till en framgångsrik karriär i företagsbranschen efter att han hängt upp skridskorna för gott. I dagens Old School Hockey möter vi förre Almtuna-, Frölunda- och Södertäljespelaren Arne Carlsson. Arne Carlsson, ”Lången” kallad, var en av Sveriges bästa backar i slutet av 1960- och början av 1970-talet. Hans stora genombrott var vid VM 1969 i Stockholm där han tillsammans med backar som Lars-Erik Sjöberg, Bert-Ola Nordlander, Lennart ”Lill-Strimma” Svedberg och Kjell-Rune Milton spikade igen framför Leif ”Honken” Holmqvist. I dag bor Arne Carlsson söder om Stockholm. Old School Hockey reste dit för att hälsa på backfyndet som Västra Frölunda en gång i tiden fick från Uppsalaklubben, Almtuna. - Uppsala var en bandystad, från början genom IFK Uppsala och så småningom kom även Sirius. Hockey fanns egentligen inte där innan vi smågrabbar tyckte det var kul att spela på naturisarna som fanns där. - Efterhand bildades ett antal småklubbar runtom i Uppsala. Egentligen var det en hockeyklubb i varje stadsdel, där Almtuna var en, Vesta en andra, Sirius en tredje och UIF (Uppsala IF) en fjärde. Det var fem, sex distriktsklubbar i Uppsala som drog igång. Vi tyckte hockeyn…

Eishockey DEL 43. Spieltag: Thomas Sabo Ice Tigers - Düsseldorfer EG am Freitag (31.01.2014) in der
24 juni, 2015

Paris till HockeyAllsvenskan

Allsvenska nykomlingen Tingsryd har värvat klart inför säsongen. Enligt Smålandsposten har man gjort klart med backen Drew Paris, som närmast kommer fråm spel i Tyskland. 27-åringen spelade för Bad Nauheim i andraligan förra säsongen och sköt 32 poäng (10+22) på 49 matcher, men spelade de två säsongerna dessförinnan i bottenlaget Düsseldorf i högstaligan och gjorde 37 poäng på de två säsongerna. I Nordamerika spelade han mestadels i ECHL, men gjorde även matcher i AHL.