Ishockey, Kval till Hockeyallsvenskan, Sundsvall - Pantern
Igår 16:25

De trotsade alla odds – nu vill IK Pantern röra om i grytan

Mot alla odds säkrade IK Pantern avancemang till HockeyAllsvenskan för ungefär en månad sedan. Nu börjar det hårda arbetet med att få klubben att hänga kvar. – Det är roligt att visa att även om man inte har världens största plånbok eller ishall så går det med hårt arbete och smartness också, säger IK Panterns tränare Stephan ”Lillis” Lundh till hockeysverige.se. 2 april 2015. Inför 423 åskådare i Kirsebergs Ishall fullföljer lilla IK Pantern en smått makalös säsong med att säkra sitt första avancemang till HockeyAllsvenskan sedan 90-talet. Detta efter en 4–2-seger mot Västervik, där Fredrik Hetta blivit stor segerskytt. – Det var självklart enormt roligt och enormt lättande. Men jag måste ändå säga att på något vis hade vi ju fortfarande chansen att komma etta i kvalserien och jag hade verkligen gillat det, säger IK Panterns tränare Stephan ”Lillis” Lundh till hockeysverige.se. Det är lite så det har fungerat i IK Pantern sedan rutinerade Stephan ”Lillis” Lundh, med meriter som två SM-guld och ett VM-brons, anlände till klubben som ny huvudtränare inför säsongen. Hela tiden sikta lite högre, aldrig nöja sig med något. – Jag tycker att det präglar mig lite grann, men även laget, att man vill vinna hela…

bohman
Igår 14:08

Timrå värvar defensiv pjäs från Asplöven

Timrå har gjort klart med ett nyförvärv inför nästa säsong. Från ligakonkurrenten Asplöven hämtas den högerskjutande backen Marcus Bohman. 21-åringen har spelat i både Djurgårdens och Modos ungdomsverksamheter, och han har dessutom gjort 12 SHL-matcher för Modo samt 16 allsvenska matcher för Djurgården. De två senaste säsongerna har Marcus Bohman spelat för Asplöven där han gjort 98 matcher och nio poäng (3+6). – Marcus Bohman har sina största fördelar i defensiven där han är mycket rejäl i sitt agerande och kommer att bli nyttig i framför allt egen zon. Som högerskjutande back kan han även komma att bli aktuell i powerplay men det får framtiden utvisa, säger sportchefen Kent Norberg till lagets hemsida. Dessutom har Timrå förlängt kontraktet med en annan högerskjutande back, Oskar Brändström. 20-åringen har spelat i Timrås organisation sedan 2010/11 och debuterade för a-laget under den gångna säsongen, då han fick göra 14 allsvenska matcher.

haukeland_knuts
Igår 13:26

Norsk målvakt klar för Leksand – och forward förlänger kontraktet

Leksand har gjort klart med ytterligare två namn inför kommande säsong. Det handlar om en värvning av målvakten Henrik Haukeland samt en kontraktsförlängning med forwarden Jon Knuts. – Två killar som verkligen vill vara med och föra Leksands IF framåt, säger sportchefen Tore Jobs till lagets hemsida. I går blev det klart att Oscar Alsenfelt lämnar Leksand för spel i Malmö. Nu har Leksand presenterat en ny burväktare inför kommande säsong. Från norska Stjernen hämtas 20-årige Henrik Haukeland på ett ettårigt avtal. – Henrik ses som Norges tredje/fjärde bästa målvakt och har trots sin unga ålder redan spelat i A-landslaget. Pekka Alcén, som är målvaktstränare för det norska landslaget, har gett oss de varmaste rekommendationer och honom litar vi på till 110 procent, säger sportchefen Tore Jobs till lagets hemsida. Haukeland gjorde under den gångna säsongen 42 matcher för Stjernen. Där höll han en räddningsprocent på 90,0 och snittade 3,57 insläppta mål per match. Den norske målvakten har tidigare spelat juniorhockey i Björklöven. Dessutom har forwarden Jon Knuts skrivit på ett nytt tvåårskontrakt. 24-årige Knuts lämnade Leksand för Malmö inför förra säsongen men återvände efter endast sju matcher i Malmö-tröjan. På 44 matcher i Leksand sköt han sju poäng (3+4) i…

Oscar Alsenfelt
23 april, 2015

Stjärnmålvakten klar för Malmö

Mitt i Växjös guldfest presenterar Malmö ett viktigt nyförvärv inför nästa säsong. På kvällens galamiddag meddelade man att Oscar Alsenfelt är klar för klubben. Flykten från Leksand fortsätter. Tidigare idag meddelade man att Oscar Alsenfelt lämnar klubben, och nu är hans nya klubbadress klar. Precis som väntat återvänder målvakten till Malmö. MrMadhawk skriver på sin blogg att Alsenfelt presenterats för Malmö under den galamiddag man arrangerar just nu, och att kontraktet är skriven för de två kommande säsongerna. 27-åringen representerade Malmö som junior, och efter några tunga säsonger slog han igenom ordentligt i Leksand förra säsongen. I år fanns han med i det lag som åkte ur SHL, efter en matchserie mot just Malmö.

unnamed
23 april, 2015

Leksandsprofil klar för Mora: ”Är en jättechans för mig”

Leksandsfansen har tvingats se spelare efter spelare lämna klubben sedan degraderingen till HockeyAllsvenskan, och nu har ytterligare en Leksandsprofil hamnat i en ny klubb - rivalerna från Mora. Det handlar om Örjan Lindmark, som spelat över 400 matcher i Leksandsdressen. Nu ska han kliva in som assisterande tränare till Jeremy Colliton i Mora. - Det är ju en jättechans att få den här möjligheten att få bli assisterande tränare i HockeyAllsvenskan. De här jobben växer knappast på träd. Jag skulle nog ångra mig om jag inte hoppat på det här, säger Örjan till Moras hemsida. Mora har sökt efter en ny assisterande tränare sedan det stod klart Pär Johansson inte skulle bli kvar. Totalt har man träffat elva kandidater, säger sportchefen Peter Hermodsson.

Ishockey, Allsvenskan, AIK - Mora
23 april, 2015

Han återvänder till Mora: ”Ganska enkelt beslut”

Den 24-årige backen Patrik Eklund har gjort över 100 matcher för Moras a-lag. Efter säsongen 2010/11 lämnade han klubben för spel i IFK Ore, Nyköping och senast en ettårig sejour i norska Sparta Sarpsborg. Nu är Patrik Eklund klar för en comeback i dalalaget. – Patrik har en utmärkt skridskoåkning och har en bra rörlighet. Han är bra på att återerövra pucken och är duktig på att krympa ytorna för motståndarna. Han hade en bra säsong i Norge, har spelat här förut och vi är glada över att få tillbaka honom, säger Moras tränare Jeremy Colliton till lagets hemsida. Under den gångna säsongen gjorde backen 20 poäng (7+13) på 43 matcher för Sparta Sarpsborg. Han är glad över att nu vara tillbaka i Mora, där han fått större delen av sin hockeyfostran. – Det var ett ganska enkelt beslut att komma tillbaka. Jeremy ringde upp mig efter sista matchen i Norge och frågade om jag var sugen på att komma tillbaka till Mora IK. Det var inte så mycket att fundera på. Förväntningarna är att jag ska vara en bra tvåvägsback och spela stabilt varje match, säger Eklund.