Igår 18:25

Klubben siktar på att skriva kontrakt med Lavander: ”Jag ska träffa honom i veckan”

Piteå Hockey kan få all anledning att jubla under den kommande veckan. Den pensionerade spelaren Mats Lavander ska enligt Piteå-Tidningen vara nära ett tränaruppdrag i klubben. – Jag utgår från att Mats Lavander kör. Det är tanken. Jag ska träffa honom i veckan och försöka få ihop alltihop, säger Jonatan Glader. Lavander, som spelat i både Hockeyallsvenskan och SHL, har påbörjat sin tränarutbildning och tanken är att han ska kliva in som assisterande tränare i Piteå. Glader är övertygad om att 37-åringen, som avslutade sin karriär i Björklöven, kommer att tillföra mycket i båset. – Han har visat under våren och sommaren att han har ett sug. Han vill utveckla saker och han vill vinna. Han tycker om att tävla och sen har han den erfarenhet och kunskap som han har. Det behöver vi, säger Glader till Piteå-Tidningen och fortsätter: – Sen vet han vad som krävs. Han har nyligen varit på en hög nivå och om vi pratar utbildning och utveckling så vet han vad som behövs för att spela på olika nivåer. Han blir givetvis väldigt trovärdig då också.

Igår 16:31

Fick säsongen förstörd – nu öppnar han för Hockeyallsvenskan: ”Diskuterat med klubbar”

Han fick hela den gångna säsongen förstörd på grund av en fotskada. Men den 31-årige forwarden Viktor Lindgren har inga planer på att lägga ner hockeykarriären. Nu öppnar den SHL-meriterade anfallaren - som tillhört Rögle BK under de senaste sju säsongerna - för spel i Hockeyallsvenskan. Enligt Lindgren själv finns det ett intresse för honom bland klubbarna. – Jo, det gör det. Vi har diskuterat med lite klubbar men jag har inte fått något konkret erbjudande ännu. Jag har kanske inte det bästa utgångsläget när jag var skadad hela förra säsongen. Sen har medelåldern gått ner dramatiskt i allsvenskan också – och därmed har lönerna också pressats ner, så ligan är väl inte gjord för 30-åringar längre känns det som, säger han till NSD/Kuriren. Under sin karriär har Lindgren hunnit med att spela 246 SHL-matcher och 208 matcher i Hockeyallsvenskan. Innan Rögle representerade han Luleå Hockey samt IF Björklöven.

Igår 11:30

HOCKEYKORTET: ”Det slutade med ett brutet näsben”

Han tog SM-guld tillsammans med Modo. Men han spelade också tre säsonger i världens bästa liga. En gång hettade det till rejält för Lars Molin i NHL-rinken. - Det slutade med ett brutet näsben, berättar han till hockeysverige.se Lars Molin var med i det lag som vann SM-guld med Modo 1979. Säsongen därpå var han dessutom med i det OS-lag som var ensamma om att ta poäng av USA:s collegekillar som överraskande vann guld i Lake Placid, ni vet det så kallade ”The Miracle on Ice”. Efter OS-turneringen började det också viskas om att Lasse Molin skulle få chansen att spela i NHL. Det kom att dröja fram till och med säsongen 1981/82 innan det skulle bli aktuellt. – Thomas (Gradin), Lasse (Lindgren) och ”Peo” (Brasar) var där när jag kom över och hade gjort väldigt bra intryck på Vancouvers duktiga general manager. Anledningen till att man tog dit många svenska spelare (Även Anders Eldebrink fanns i laget) handlade väl om att man vid den här tiden började leta rollspelare till NHL och där passade väl vi européer in på ett bra sätt, har Lars Molin berättat för hockeysverige.se. Nu avlidne tjeckiska legenden Ivan Hlinka fanns i Vancouver och det…

21 juli, 2017

Uttalar sig om SHL-ryktena: ”Det var aldrig aktuellt”

Det snackades om såväl Leksand som Färjestad, men det blev en fortsättning i NHL-klubben Montréal Canadiens för Jacob de la Rose. Trots en tung säsong där han bara fick spela nio NHL-matcher valde Montréal att ge svensken ett nytt ettårskontrakt. Nu berättar de la Rose för Dalarnas Tidningar att någon flytt hem till Sverige aldrig var nära att bli av. - Inte alls. Det var aldrig aktuellt eftersom jag hela tiden hade fokus på Montreal och vad de hade på gång. Sen är det klart att Leksand alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat. Jag spelade och gick i skolan där. Det var egentligen där som jag växte upp under de sena tonåren, säger han. 22-åringen, som valdes i andrarundan 2013, ser tillbaka på förra säsongen med viss glädje trots den sparsamma speltiden i NHL. - Jag är nöjd, framförallt med andra halvan. Spelet kändes, och fungerade, bättre då. Jacob de la Rose har spelat 64 NHL-matcher på sina tre år i Nordamerika. Det har blivit fyra mål och tre målgivande passningar.

17 juli, 2017

AIK:s stjärnvärvning – plockar in starka poängplockaren: ”Kommer fungera som en motor”

AIK står för en namnmässigt tung värvning. Den SHL-meriterade Éric Castonguay ansluter till klubben. - Det är en spelskicklig forward som kan göra många poäng för oss i vinter, säger sportchefen Anders Gozzi. För två säsonger sedan vann han succélaget Tingsryds interna poängliga. Förra säsongen vann han Leksands interna poängliga i SHL. Nu är Éric Castonguay klar för en tredje svensk klubb. Han har presenterats som AIK:s senaste värvning. Castonguay sköt sju mål och spelade fram till 15 för SHL-jumbon Leksand förra säsongen, men vänder nu alltså tillbaka ned i HockeyAllsvenskan. – Han kommer fungera som en motor i spelet, i både powerplay och spel fem mot fem, säger sportchef Anders Gozzi. – Érics smartness och skills, i både händer och huvud kommer förhoppningsvis möjliggöra många poäng för oss i vinter. Kanadensaren stod för 40 poäng (11+29) under sin hittills enda säsong i HockeyAllsvenskan. Med det slutade han på tionde plats i HockeyAllsvenskans poängliga. – Det är en spelskicklig forward som kan göra många poäng för oss i vinter, menar Anders Gozzi i ett uttalande på AIK:s hemsida. Kontraktet är skrivet över en säsong.

16 juli, 2017

Klubben är på värvningsjakt: ”Vi kan inte plocka in en spelare bara för att han är rightare”

Efter att ha värvat sex vänsterfattade spelare är Almtuna nu på jakt efter en rightare. Men marknaden är tunn.  I en intervju med UNT säger assisterande tränaren Martin Gudmundsson att ett nyförvärv är på ingång på forwardssidan. – Förhoppningsvis kan vi släppa någon inom kort. Det kan bli ganska snart, säger han till tidningen och menar att det kanske inte blir någon högerskytt, trots att det står högt upp på önskelistan. – Vi tycker inte det finns någon rightare på marknaden just nu som passar in och då känns det dumt att ge oss in i något. Det är marknaden som styr, vi kan inte plocka in en spelare bara för att han är rightare om det finns en leftare vi tycker passar bättre in hos oss. Gudmundsson poängterar att det skulle bli lättare om laget fick in en högerskytt, men är samtidigt inte orolig över läget. – Klart att det underlättar med rightare men det går att lösa ändå. Det blir små justeringar i uppspel och powerplay men jag tycker inte det påverkar oss jättemycket i spelet.