Eon Arena
31 juli, 2015

Nya ekonomiska bekymmer för Timrå: ”Det är logiskt”

Timrå har, som bekant, haft det tufft ekonomiskt de senaste åren. I våras var man nära konkurs, men till sist gick kommunen in och köpte Eon Arena för 45 miljoner kronor. Det räddade föreningen. Men affären var inte fullt utredd, och därmed sköts det slutgiltiga beslutet fram till den 24 augusti. Det har försatt klubben i nya ekonomiska problem, skriver Sundsvalls-Tidningen. Timrå IK har nu återigen hamnat hos Kronofogden, med en skatteskuld på 1,6 miljoner kronor. Ordförande Lars Nolander är inte förvånad över klubbens senaste ekonomiska bekymmer. - Det är logiskt och ingen nyhet för oss. Vi låg efter redan under vintern och våren och eftersom arenaförsäljningen skjuts framåt har vi haft fortsatta problem. Vi har blivit en slagpåse i den politiska debatten, säger han till ST. Inte heller efter arenaköpet kommer alla bekymmer vara helt ute ur bilden, fortsätter han. - Det löser inte heller alla våra problem. Det blir inget hokus pokus. Vi kommer att ha det fortsatt jättejobbigt likviditetsmässigt och det kommer krävas lika hårt arbete sen, säger han.

BB141007BB590
31 juli, 2015

”Röglespelarens” tydliga målsättning: ”Jag ska hjälpa AIK upp i SHL”

Efter förra säsongens målsuccé skrev Robin Kovács i dagarna på sitt första SHL-kontrakt. Men det blir som bekant en fortsättning i AIK även kommande säsong för den 18-årige forwardstalangen. - Mitt mål är att hjälpa AIK upp i SHL, säger han till hockeysverige.se. Förra säsongen tog han plats i AIK:s A-lag, som en nästan okänd men talangfull forward. Därefter fullständigt exploderade det totalt för Robin Kovács, som sköt 17 mål och totalt 28 poäng. Med det var han bäst i AIK i båda kolumnerna, och det räckte för att New York Rangers skulle drafta 18-åringen i tredjerundan i draften för några veckor sedan. Det har varit ett omtumlande år för Kovács, som i dagarna dessutom skrev på sitt första SHL-kontrakt när Rögle säkrade upp målskyttens tjänster. Men den kommande säsongen kommer han, som bekant, lånas ut till AIK. - Både klubben och jag kände att det inte vore helt fel om jag lånades ut till AIK ett år. Jag vet att jag växte väldigt mycket, både som person och som spelare, där förra säsongen. Så jag vet att det är en bra miljö för mig att fortsätta utvecklas i, innan jag tar steget till SHL, säger han till hockeysverige.se. Sommaren…

molinder
30 juli, 2015

Nyckelforward förlänger med Timrå: ”Han är lite av en pappa i laget”

Andreas Molinder är bara 28 år, men är en av blott fyra 80-talister i Timrås trupp kommande säsong. Idag förlängde han nämligen sitt kontrakt med klubben som han representerat de 3½ senaste säsongerna. Molinder är en av de tyngst meriterade spelarna i Timråtruppen, med 341 SHL-matcher för Modo, Linköping och Timrå på meritlistan. De två senaste åren har varit Ramselesonens första i HockeyAllsvenskan. - Det känns jättebra att Andreas valt att förlänga sitt kontrakt med oss. Han är förutom en bra ishockeyspelare även lite av en pappa i laget, säger Timrås tränare Roger Forsberg till klubbens hemsida. Den gångna säsongen noterade Molinder 19 poäng, och var med det den sjätte poängstarkaste spelaren i Timrå.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Malmš Redhawks - Karlskoga
30 juli, 2015

Vändningen: Trotjänaren stannar i Karlskoga

Calle Berglund meddelade tidigare att han sökte nya utmaningar, och inte längre ville vara kvar i Bik Karlskoga. Men idag meddelade värmlänningarna att man trots allt förlängt kontraktet med 25-åringen. Den kommande säsongen blir hans sjunde i A-laget. - Klart det var en besvikelse när Calle utryckte att han sökte efter nya utmaningar. Nu blir det en liten revansch i och med att vi får ta del av honom ändå. - Det är ingen optimal situation att få in en spelare vid den här tidpunkten, men vi känner Calle väl och vet vad han tillför. Vi  är naturligtvis glada över att ha hittat en lösning, säger klubbchefen Torsten Yngveson till lagets hemsida. Berglund noterade 17 poäng på 45 matcher i HockeyAllsvenskan förra säsongen, men missade säsongsavslutningen efter att ha åkt på en skada. Det nya kontraktet är skrivet över de tre kommande säsongerna.

BB150305BB962
30 juli, 2015

Djurgårdstalangen lånas ut till Almtuna

Förra säsongen var han lagkapten för det Djurgården som vann SM-guld för J20-lag. Nu står det klart att centern Albin Lundin kommer spendera kommande säsong i allsvenska Almtuna. Utöver J20-guldet nådde Lundin också personlig framgång i form av en match i SHL, och för ett par månader sedan skrev han på ett tvåårskontrakt med Djurgårdens A-lag. Det är en nöjd Almtunatränare som lyckas få in talangen i truppen. - Han är en allroundspelare som kan användas i olika positioner. Det blir intressant att se honom på is och kanske jämföra med våra egna duktiga 96:or som vi har i Almtuna, säger Niklas Eriksson till UNT och fortsätter: - Intentionen är att han ska vara hos oss den här säsongen, men inget är spikat än. Almtuna går på is på måndag, och gör det med två målvakter, åtta backar och 17 forwards. Fem av de forwardsen är juniorer.

Ishockey, Hockeyallsvenskan, Malmš Redhawks - AIK
29 juli, 2015

AIK släpper Oliver Kylington

Det blir inget spel i Sverige för Oliver Kylington kommande säsong. AIK har beslutat att låta honom spela i Nordamerika oavsett om han tar en plats i NHL eller inte. – Vi vill inte stoppa Oliver från den möjlighet han har fått, säger sportchefen Anders Gozzi. Det har varit en del diskussioner om vad som skulle hända med Oliver Kylingtons kommande säsong. Han draftades av Calgary förra månaden och skrev nyligen på för klubben, men i och med att han hade kontrakt med AIK och inte draftades i första rundan har AIK möjligheten att ta tillbaka stortalangen om han inte platsade i NHL direkt. Den möjligheter kommer man att avstå, meddelade klubben på onsdagen. Detta sedan Kylington själv haft en önskan om att ta chansen att spela i Nordamerika oavsett om han tar plats i NHL direkt eller inte. - Oliver gjorde en väldigt bra camp och det öppnade dörrarna för honom att kunna nå NHL redan nu. Jag och Roger har talat med varandra och vi vill inte stoppa Oliver från den möjlighet han har fått. Vi önskar honom istället all lycka nu när han ska försöka spela om en plats i Calgary, säger sportchefen Anders Gozzi till AIK:s…