BB131127NJ031
Igår 22:13

Almtuna gav SSK övertidspisk

Har Almtuna något bra på gång inför årets allsvenska säsong? Av försäsongens insatser att döma verkar det så. I kväll tog Niklas Erikssons Uppsalagäng en bortaseger med 4-3 mot hårdsatsande Södertälje SK efter att avgörandet fällts i förlängningen. Förstaårssenioren Sebastian Hartmann, som sköt tre allsvenska mål i fjol, blev matchvinnare när han skickade in segermålet bakom Sebastian Idoff 59 sekunder in i övertiden. Hartmann hade utöver målet även en assist. Sebastian Selin, Martin Janohls och Oscar Milton sköt också varsitt mål för Almtuna, där Emil Lundberg och Patrik Norén hade två assist vardera. SSK fick två mål från Oscar Ahlström och två assist vardera från Victor Ahlström och David Lidström. Backen Simon Löf sköt också ett mål för laget.  

4
Igår 14:56

Backen lämnar Skellefteå: ”Lånas ut hela säsongen”

De regerande mästarna Skellefteå har haft tio backar under kontrakt inför den stundande säsongen. Nu blir det emellertid en back mindre. I dag bekräftar Rasmus Edström för Norran att han ska spela för Björklöven resten av säsongen. 22-åringen har haft svårt att ta plats i laget de senaste säsongerna och var utlånad till både Piteå i division 1 och just Björklöven i fjol. – Det känns bra eftersom jag trivdes bra där i fjol och då jag behöver få spela matcher, konstaterar backen. – Det är hård konkurrens i AIK så det är förståeligt. Jag jobbar stenhårt varje dag för att ta en plats, men får man inte spela matcher är det svårt att utvecklas fullt ut. När Edström lånades ut till Björklöven i fjol blev det en hel del uppståndelse kring övergången. Västerbottens båda toppklubbar har en gammal rivalitet som ligger och bubblar under ytan. Själv är backen likgiltig. – I omklädningsrummet finns det absolut inget hat. Vi får väl se hur det blir den här gången, men det är något som de på läktaren får sköta i så fall, säger han till Norran. Rasmus Edström har spelat 99 SHL-matcher för Skellefteå och ytterligare fem för Timrå.  

screenshot_combined
Igår 13:55

Nu är den nya EliteProspects-appen här!

Efter idogt arbete är den slutligen här. Nu har EliteProspects färska Android-app premiär. Och redan nästa vecka kommer den färdiga iPhone-versionen att dyka upp i App Store. - Det här är ett perfekt sätt för alla hockeynördar att hålla sig uppdaterade kring alla övergångar, säger EliteProspects skapare och business manager Johan Nilsson. Tidigare i sommar presenterade EliteProspects en renodlad transferapp för iPhone. Från och med nu finns en mer avancerad version av EP-appen tillgänglig för alla som använder Android. Den färska appen har alla grundläggande funktioner som statistikdatasen EliteProspects.com har på webben. Nya funktioner för appen är bland annat den speciella möjligheten att bokmärka specifika spelare, lag och ligor för att ge användaren enkel tillgång till den information som just han eller hon vill komma åt. - Snabb tillgång till komplett och pålitlig information är en av sajtens allra viktigaste funktioner. Genom att vi nu också finns "på fickan" kan vi nå och tillmötesgå en hel generation av hockeyfans som i första hand använder mobilen och inte datorn. Med apparna hoppas vi också kunna få ännu större genomslag i Nordamerika, säger Peter Sibner, VD för Newsme. [caption id="" align="alignright" width="170"] Skärmdump ur nya EP-appen.[/caption] EP:s skapare och business manager Johan Nilsson avslöjar samtidigt att det…

Jeff taffe
27 augusti, 2014

En kedja att se upp med – Taffe glänser för LHC

De hade lekstuga i Champions Hockey League-mötet med Bolzano i helgen. På onsdagen fortsatte Jeff Taffes kedja med Jakub Vrána och Jacob Micflikier att leverera när Linköping besegrade allsvenska Västerås med 5-3. I början av försäsongen var det Broc Little, Chad Kolarik och Mattias Sjögren som svarade för grannlåten i Linköping. De senaste matcherna har en annan formation klivit fram och varit den producerande. Efter fyra poäng av nye centern Jeff Taffe i 5-0-seger mot italienska Bolzano i CHL svarade veteranen på onsdagen för tre nya poäng (1+2) när Västerås besegrades hemma i Stångebro Ishall. Taffes kedja med Jakub Vrána (1+1) och Jacob Micflikier (1+0) stod totalt för sex poäng och låg bakom tre av de fem målen i 5-3-vinsten. Nichlas Hardt och Jonas Almtorp blev också målskyttar för LHC. Almtorp hade även en assist medan backen Linus Hultström lämnade isen med två passningspoäng. I Västerås sköt Dustin Johner, Jonas Emmerdahl och Mathias Bromé målen.

Tre Kronor
27 augusti, 2014

Västerås talang får chansen i Juniorkronorna

Västerås lovande center Christopher Mastomäki är nästa spelare att kallas in till helgens fyrnationsturnering i Jönköping. 17-åringen, som är född i december 1996, ska ersätta Modos Victor Olofsson som tidigare hade kallats in som extraforward. Mastomäki spelade sju allsvenska matcher med Västerås förra säsongen och svarade för ett mål. Han gjorde även mål i den enda kvalseriematchen han spelade för klubben. Bortsett från fem U17-landslagsmatcher för två säsonger sedan har han inte spelat i landslaget tidigare. Juniorkronorna möter Tjeckien på fredag kväll och ställs sedan mot Finland på lördag och Ryssland på söndag. TRUPPEN I SIN HELHET  MÅLVAKTER 30. Linus Söderström, Djurgården 35. Fredrik Bergvik, Frölunda BACKAR 3. William Lagesson, Dubuque Fighting Saints (USHL) 4. Gustav Forsling, Linköping 5. Andreas Englund, Djurgården 6. Andreas Söderberg, Skellefteå 7. Adam Ollas Mattsson, Djurgården 8. Andreas Borgman, Timrå 25. Lawrence Pilut, HV71 FORWARDS 10. Axel Holmström, Skellefteå 12. Christopher Mastomäki, Västerås 13. Tobias Liljendahl, Vita Hästen 15. Fredrik Forsberg, Leksand 16. Axel Blomqvist, Victoria Roylas (WHL) 19. Christoffer Ehn, Frölunda 20. Mikael Johansson, Växjö 21. Kevin Elgestål, Frölunda 22. Adam Brodecki, Brynäs 23. Oskar Lindblom, Brynäs 24. Pierre Engvall, Frölunda 27. Anton Karlsson, Skellefteå 29. Henrik Törnqvist, Linköping

Rasmus Edström.
27 augusti, 2014

Skellefteåback på väg till Björklöven

Med tio backar under A-lagskontrakt måste någon lämna Skellefteå AIK. Enligt Norran står det nu klart att det blir Rasmus Edström som får göra det. Den spelskicklige 22-åringen från Glommersträsk har haft svårt att ta en ordinarie plats i laget sedan han fick sitt genombrott säsongen 2011/12. Nu kan han vara på väg till vad som för Skellefteåfans räknas som fiendeterritorium. Tidningen skriver nämligen att backen är på väg till Umeå för allsvenskt spel i Björklöven. – Vad som händer kring spelare är inget vi pratar om. När det gäller Rasmus har jag ingen kommentar, säger GM Lasse Johansson till Norran. Rasmus Edström är på väg in på sista året på sitt kontrakt med Skellefteå. Enligt Norrans uppgifter kommer han att lånas ut till Björklöven resten av säsongen. Edström har spelat 99 SHL-matcher för Skellefteå sedan A-lagsdebuten säsongen 2009/10 samt ytterligare fem för Timrå när han var utlånad till laget under 2013. Han har även spelat fem allsvenska matcher för Västerås och Björklöven när han har varit utlånad dit. Fjolårssäsongen avslutade han med spel i division 1-klubben Piteå.