DSC_0405
21 april, 2017

AIK värvar back från seriekonkurrenten: ”Har ett stort spel i sig”

I en intervju med Hockeysverige.se bekräftade han att han skulle lämna Södertälje och att AIK var ett av alternativen han hade. Nu är det klart att det blir AIK för backen Erik Ullman nästa säsong. AIK meddelar idag på sin hemsida att klubben har gjort klart med den högerfattade backen. -- Erik är en talangfull back och som har ett stort spel i sig. Vi hoppas att han kommer att fortsätta utvecklas hos oss kommande säsong, säger sportchefen i AIK Anders Gozzi. Erik Ullman kommer närmst från spel i SSK där han tillbringat en säsong och spelat totalt 36 matcher och gjort åtta poäng. Han är själv nöjd över chansen att få spela i AIK. -- Det är en stor ära att få spela för AIK och jag är väldigt stolt att få chansen, säger Ullman och tilläggerhur målsättningen ser ut inför säsongen: -- För min egen del ska jag försöka ta en så stor roll i laget och bidra så mycket som möjligt. För lagets del är det SHL som gäller.

DSC_0401
19 april, 2017

Lämnar SSK – placeras i AIK: ”Har erbjudanden från andra klubbar med högre ambitioner”

Södertälje förlorar sin succéback Erik Ullman, 19, till nästa säsong. För hockeysverige.se berättar han att han söker en ny klubbadress. Enligt hockeysverige.ses uppgifter kan AIK bli nästa anhalt. – Jag har fått erbjudande från andra klubbar med kanske högre ambitioner än vad Södertälje har just nu, säger Ullman till hockeysverige.se. Erik Ullman, med ett förflutet i Modo, kom till Södertälje efter en kort sejour i den amerikanska juniorligan USHL tidigt på säsongen. Där vann han snabbt coachen Mats Waltins förtroende och gjorde en stark säsong i Hockeyallsvenskan. Nu står det dock klart att stockholmaren lämnar SSK. – Det har varit en väldigt utvecklande tid för mig i Södertälje. Det var trots allt min första seniorsäsong och tycker själv att jag har tagit steg både offensivt och defensivt, säger Erik Ullman till hockeysverige.se under eftermiddagen. – Jag har fått erbjudande från andra klubbar med kanske högre ambitioner än vad Södertälje har just nu. Lag som vill komma uppåt och spela i en högre serie, vilket jag också självklart vill. Det har talats om AIK? – Det är ingenting klart just nu, men vi får se om några dagar vart jag komma spela nästa säsong. Erik Ullman svarade för ett mål och totalt fyra poäng på…

BB151230CO064
18 april, 2017

Skrällen: Han tar över AIK

AIK har hittat sin efterträdare till Roger Melin. Något otippat blir det den tidigare Moratränaren Tomas Mitell som tar över. - Tomas ha dem egenskaper och den profil som AIK Hockey vill ha och behöver, säger sportchefen Anders Gozzi. Sedan Roger Melin lämnade AIK för att ta över Brynäs har det spekulerats i vem som blir hans ersättare. Den tidigare Karlskronatränaren Per Hånberg har setts som favorit för jobbet, men det blir inte han som tränare AIK nästa säsong. Det är den tidigare allsvenska stjärnbacken Tomas Mitell som får jobbet. Det bekräftade AIK på sin hemsida idag. - Det är en ung tränare som har varit med att ta upp lag i högre divisioner, både som spelare och ledare. Han är väldigt taktisk och analytisk tränare som kan utveckla individen, säger sportchefen Anders Gozzi och fortsätter. - Tomas ha dem egenskaper och den profil som AIK Hockey vill ha och behöver. Mitell var den gångna säsongen assisterande tränare till Jeremy Colliton i Mora och var alltså med och förde upp laget i SHL. Han har också två säsonger som assisterande tränare i Västerås bakom sig, men mer tränarerfarenhet än så har inte 36-åringen. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. - Ledarskapet kommer…

151013 AIK:s Jesper FršdŽn jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Karlskoga den 13 oktober 2015 i Stockholm.
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRN / kod JL / 135465
18 april, 2017

Frödén förlänger med AIK: ”Jag trivs väldigt bra i klubben”

Efter att ha förlorat i kvalet till SHL för andra året i rad är AIK nu i full gång med att ställa ett slagkraftigt lag på isen inför nästa säsong. Nu är nästa bit i det pusslet lagd för under gårdagen meddelade klubben att forwarden Jesper Frödén har förlängt sitt kontrakt med klubben med ytterligare en säsong. -- Han är en klok tvåvägsforward som fortfarande är under utveckling och som vi hoppas kan ta ännu större ansvar nästa säsong, säger AIKs sportchef Anders Gozzi till klubbens hemsida. Frödén kom till AIK från Södertälje inför säsongen 2015/2016 och har under sina två år i klubben varit en stabil poängproducent. Under första säsongen var han tredje bästa poängplockare i klubben och under förra säsongen placerade han sig på fjärdeplats i interna poängligan. Totalt har det blivit 64 poäng på 117 matcher i AIK-dressen. -- Jag trivs väldigt bra i klubben och känner att det är en riktigt bra miljö för fortsatt utveckling. Det är väldigt inspirerande och kul att få vara med på AIK:s resa mot SHL, säger Jesper Frödén själv om kontraktsförläningen.

hjelm
5 april, 2017

AIK förlänger med spelskicklig back

Efter den snöpliga förlusten i förlängningen av den sjunde och avgörande matchen i kvalet till SHL mot Bik Karlskoga tog säsongen slut för AIK och arbetet inför nästa säsong tog vid. Efter att tidigare plockat in ett par spelare förlängde klubben kontraktet med Linus Lundin under gårdagen och i dag är det dags för nästa förlängning. Backen Andreas Hjelm är klar för ytterligare två säsonger i AIK. -- Det är en spelskicklig back som haft otur med skador i år men visade att han är en stöttepelare och spelskicklig. Vi är glada att vi har signat honom i två år till och han kommer vara användbar i både fem mot fem och i special teams, säger AIKs sportchef Anders Gozzi i ett uttalande på klubbens hemsida. Hjelm kom till AIK inför förra säsongen efter två tuffa säsonger i SHL med Luleå och trots en del skadebekymmer under säsongen ser han fram emot att få representera AIK kommande två säsonger. -- Jag har trivts som fisken i vattnet i AIK och det är jättekul att få förlänga med klubben. Att få spela på Hovet har varit bland det roligaste i min karriär och jag hoppas få vara med på återtåget till SHL med Gnaget, säger…

161012 AIK:s mŒlvakt Linus Lundin rŠddar en straff av Moras Jacob Nilsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Mora den 12 oktober 2016 i Stockholm. 
Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135718
4 april, 2017

Stannar i AIK: ”Har gjort stora framsteg”

Linus Lundin stannar i AIK i två ytterligare säsonger. På tisdagen blev hans nya kontrakt klart och han kommer att kampera med nye Erik Källgren om målvaktsjobbet i klubben. – Linus har gjort stora framsteg under den här säsongen och är en målvakt som vill utvecklas med oss och siktar mot spel i SHL. Vi gillar hans attityd och inställning till träning och utmaningar, vilket gör att det känns jätteroligt att få ha kvar honom i ytterligare två år, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida. 24-åringen värvades till AIK efter att ha gjort succé med Västervik i kvalserien till HockeyAllsvenskan förra våren och var den som spelade flest matcher i HockeyAllsvenskan för AIK under säsongen med sina 27, även om Gasper Kroselj var den som i slutändan var lagets förstamålvakt och det man valde att luta sig mot under kvalspelet. – Det ska bli spännande och otroligt kul att få fortsätta representera en storklubb som AIK. Jag har trivts väldigt bra i klubben och jag tycker att jag utvecklats och kan fortsätta att ta ytterligare steg i min utveckling nästa säsong, säger Lundin.