16 april, 2019

AIK värvar center från degraderade laget

AIK fortsätter att rusta inför nästa säsong. Idag meddelar klubben att de gjort klart med Almtunas center Jacob Svensson  den kommande säsongen. Jacob Svensson har Tierp som moderklubb men har spelat i Almtunas organisation sedan 2014. De två senaste säsongerna har 20-åringen varit en del av Uppsala-lagets a-trupp och den här säsongen blev det två mål och nio assists. Något som följdes upp med ett plus sex i kvalet. I söndags blev det klart att Almtuna får lämna Hockeyallsvenskan sedan de förlorat en avgörande kvalmatch på hemmaplan mot Kristianstad. Jacob Svensson följer inte med ner till Hockeyettan. -- När Anders Gozzi hörde av sig blev jag väldigt glad. Det känns som ett steg framåt i karriären för min del, säger Jacob Svensson i en kommentar till AIK:s hemsida. Jacob Svensson kan spela både center och back. AIK meddelar också att de värvat den 19-årige backen Isac Heens från Södertäljes J20-lag.  

15 april, 2019

AIK förlänger med forwarden

AIK förlänger med Oscar Nord. Forwarden har skrivit på ett avtal för spel i klubben ytterligare en säsong.  – Det känns naturligtvis väldigt roligt. Jag känner att jag har tagit stora kliv här och AIK är en bra plats för mig att utvecklas, säger Oscar Nord i ett uttalande på AIK:s hemsida.  Den 22-årige forwarden kom till AIK från Pantern inför säsongen. Under sin tid i AIK har han spelat 54 matcher och gjort sju poäng. – AIK är en storklubb med många supportrar. Det ställs krav här som det kanske inte gör i en mindre klubb, vilket är viktig för mig. Med tydliga krav känner jag att jag kan utvecklas ytterligare. Nord hoppas kunna utvecklas ytterligare nästa säsong. – Så är det. Vi spelade många viktiga och stora matcher förra säsongen inför fullsatta läktare. Bara det har gjort mig till en bättre spelare. Det är en sak att vara på läktaren när det är fullt, vilket jag själv varit när jag var liten, mot att vara nere på isen inför 8094 åskådare. Det är mäktigt men man måste också lära sig hantera det trycket. Sportchef Anders Gozzi säger så här om det förlängda kontraktet. – Oscar Nord visade förra säsongen att han är en…

15 april, 2019

Hästenforwarden vänder hem till AIK: ”Blev väldigt glad när Anders Gozzi hörde av sig”

Efter fem år i andra klubbar återvänder Henrik Rommel nu till AIK. -  Henrik är framför allt en teknisk spelare som är bra med pucken, något som kan hjälpa oss i powerplay, säger sportchef Anders Gozzi. Henrik Rommel lämnade AIK som 20-åring, 2014. Efter fem år i andra klubbar återvänder han nu. Den gångna säsongen noterade Rommel 12+10 för Vita Hästen, som igår spelade sin sista match för säsongen. Rommel har även AIK som sin moderklubb. -  Jag blev väldigt glad när Anders Gozzi hörde av sig. Det hela gick fort, vilket det oftast gör när det känns rätt. Jag får både komma hem till Stockholm och spela i ett lag jag följt sedan barnsben, säger han. Henrik Rommel var en stor hjälte för Vita Hästen under kvalet, då han gjorde elva poäng på tio kvalseriematcher. Häromdagen värvade AIK en annan hemvändare i form av Ricard Blidstrand.

12 april, 2019

Tillbaka i AIK – efter tio år på flykt

Han har vunnit SM-guld med AIK:s J18-lag. Nu är Ricard Blidstrand tillbaka i klubben igen. - Hans styrka sitter främst i det defensiva spelet och i hans skridskoåkning. Att han dessutom är AIK:are är extra roligt, säger sportchef Anders Gozzi. För tio år sedan lämnar Ricard Blidstrand AIK för spel i WHL. Via spel i HockeyEttan tog han sig till spel med Karlskoga i HockeyAllsvenskan. Efter tre år i Värmland sluts cirkeln nu när 26-åringen är tillbaka i AIK. - Det har varit en dröm att få spela i AIK-tröjan på Hovet. Jag har själv suttit på läktaren som när jag var liten. Som spelare kommer jag främst ihåg playoff-mötet mot AIK för två säsonger sedan. Vi (Karlskoga) förlorade rätt rejält och det var ett ordentligt tryck på läktaren. Man märkte att spelarna lyftes av stödet de fick. Att nu själv få känna det stödet känns bra, säger han. Kontraktet är skrivet över kommande säsong, skriver AIK på sin hemsida. - Ricard är en bra tvåvägsback som kommer från en stark säsong i Karlskoga, konstaterar sportchefen Anders Gozzi. Karlskoga får däremot behålla trotjänaren Carl Berglund, som skrivit på för kommande säsong.

12 april, 2019

AIK-stjärnan klar för SHL-spel

Han gjorde 19 mål i HockeyAllsvenskan. Nästa säsong spelar Jesper Frödén i SHL. Han är klar för Skellefteå. 16, 15, 17, 19. Det är Jesper Frödéns målskörd under sina fyra år i AIK. Efter att klubben återigen misslyckats med att gå upp i SHL lämnar han nu HockeyAllsvenskan och tar klivet till Skellefteå. Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna. Jesper Frödén gjorde 38 poäng den gångna säsongen, vilket gjorde det till hans bästa säsong även sett till antalet poäng. Han slutade trea i AIK:s interna poängliga med den noteringen. - Det känns riktigt kul att få in Jesper som verkar vara en bra kille med ett stort driv att vilja utvecklas hela tiden. Han har haft en positiv utvecklingskurva, tagit stora kliv år efter år och har haft en ledande roll i Allsvenskan där vi ser möjlighet och potential att kunna ta nästa steg här i Skellefteå AIK, säger sportchefen Niclas Lundkvist. 24-åringen har 172 poäng på 289 matcher i HockeyAllsvenskan - men det här blir hans första SHL-chans.

9 april, 2019

AIK-stjärnan klar för ny klubb

Han blev en av kvalets stora profiler. Nu lämnar Fredric Weigel AIK för spel i finska Jukurit. Med 41 poäng vann Fredric Weigel AIK:s interna poängliga i HockeyAllsvenskan. Men det blev bara en säsong i klubben, för den här gången. Efter lagets misslyckade SHL-kval lämnar Weigel nu AIK och Sverige, Den svenska invasionen till Finland fortsätter nämligen med att 26-åringen tar färjan över Östersjön för spel i Jukurit, i Liiga, kommande säsong. Det bekräftas av klubben själva via sin webbsida. Jukurit slutade på plats 14 av de 15 lagen som spelar i den finska högstaligan, den här säsongen.