10 juni, 2019

Skrev på för AIK i april – nu är backen klar för SHL-spel

Henrik Nilsson skrev på ett ettårskontrakt med AIK i april. Nu utnyttjar backen en klausul i sitt kontrakt och är istället klar för spel i SHL-nykomlingen Oskarshamn till kommande säsong. Förra säsongen hände det för Södertälje med Dan Pettersson. Nu har samma sak drabbat AIK. Under måndagseftermiddagen meddelade Oskarshamn att man värvat in AIK:s nyförvärv Henrik Nilsson. Detta bara drygt två månader efter att AIK presenterat värvningen från finska Pelicans. "HANS ERFARENHET BLIR NYTTIG" Den 28-årige backen har utnyttjat en klausul i sitt kontrakt med AIK vilket möjliggjorde SHL-flytten till nykomlingen. – I Henrik får vi in en back med ett par säsongers rutin från SHL och nu senast en säsong i Liiga. Hans erfarenhet blir nyttig för oss som nykomling. Henrik är dessutom rightskytt vilket är bra eftersom vi tidigare bara har en på backsidan. Vi ser Henrik som en användbar tvåvägs-back som vi kommer ha stor nytta av, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt till klubbens hemsida. Nilsson representerade finska Liiga-laget Pelicans den gångna säsongen, där han noterades för åtta poäng (2+6) på 49 grundseriematcher. Kontraktet med Oskarshamn sträcker sig över den kommande säsongen.

10 juni, 2019

Backbjässen tillbaka i Sverige efter tre år utomlands

Efter två år i Finland och ett i Österrike är Robin Jacobsson tillbaka i Sverige. Han är klar för spel med AIK. - Det ska bli väldigt kul att få representera klubben. Mina första hockeyminnen är just med AIK, säger han. Den 190 centimeter långe och 100 kilo tunge backen har faktiskt Hammarby som moderklubb. Men det var i allsvenska Tingsryd genombrottet kom. Därefter flyttade han till Luleå, Brynäs och Leksand innan det blev spel med KooKoo i Finland och Graz 99ers i Österrike. Men efter tre år utrikes är Robin Jacobsson tillbaka i Sverige. Han är klar för AIK. - Robin är stor och reslig back som har en tuff och aggressiv spelstil i egen zon. Med Robin får vi in mycket erfarenhet och som redan känner till Stockholm, säger sportchef Anders Gozzi. Kontraktet är skrivet på två år.

9 juni, 2019

Hockeystjärnan som levde det akademiska livet – Old School Hockey Lars Erik Ridderström

Han har vunnit tre SM-guld och elitseriens poängliga. Men parallellt med hockeyn valde han att satsa på studierna. Han umgicks också med Ted Gärdestad och hade ett förhållande med ABBA-stjärnan Agneta Fältskog. I veckans Old School Hockey möter vi Lars Erik Ridderström. Det är inte så jättemånga VM-spelare som kommit från Örebro, men en av dom är Lars Erik Ericsson. Numera har han bytt efternamn till Ridderström efter hans farmor. När vi summerar hans karriär så hittar vi tre SM-guld, VM och Canada Cup-spel och vinnare av elitseriens poängliga. Nu ska vi ta er mer på hans resa från lilla Sturehov via Brynäs, AIK, ABBA, Ted Gärdestad till idag då han själv är pensionär och på nära håll följer hans dotter, Louise Ridderström, i LPGA-golfen. - När jag växte upp i Örebro fanns det direkt inte mycket hockey. Jag spelade bandy och fotboll i ÖSK:s juniorer. Just i Bandy var ÖSK duktiga och jag minns att jag bland annat såg SM-finalen tillsammans med pappa, berättar Lars Erik Ridderström då vi slagit oss ner i hans kök i Stocksund. - Sedan kom det här med hockeyn och även TV-pucken in. Då tänkte jag att det där kunde vara kul så jag…

7 juni, 2019

AIK kan flytta – till Väsby

AIK Hockey undersöker alternativa spelplatser till Hovet. I en enkät på sin hemsida undersöker de publikens intresse kring matcher i Väsby. AIK har i många år spelat på Hovet. Men nu kan det bli ändring med det. På sin hemsida skriver de idag att "Klubben analyserar och undersöker alternativa spelplatser till Hovet. Väsby är ett alternativ". De uppmanar sina fans att deltaga i en undersökning där man får svara på frågor som utgår ifrån hur de skulle påverkas vid en eventuell flytt till Väsby. De skriver: "Hallen har en kapacitet på 3000 åskådare. 2000 ståplatser och 1000 sittplatser. Priserna på säsongskort och biljetter skulle vara detsamma som på Hovet. Det är 20 minuter från pendeltågstationen och parkeringsmöjligheter är begränsade. I Väsby skulle AIK Hockey äga alla rättigheter och tjäna mer pengar per åskådare. Klubben skulle öka sina intäkter markant med ett snitt på 3000 åskådare i Väsby jmfr med 4800 på Hovet". Det återstår att se om det blir en flytt eller inte.

4 juni, 2019

SAMMANSTÄLLNING: Så har din HA-klubb värvat

Silly season är i full gång och ibland kan det vara svårt att hålla koll på allting som händer. Nedan följer en sammanställning av samtliga spelare sin Hockeyallsvenska-klubb har värvat samt vilka som har lämnat. Spelare vars kontrakt gått ut och klubben inte gått ut med att de har släppts har inte räknats med i sammanställningen. Rykten om klara övergångar är inte heller inkluderade, utan bara bekräftade värvningar och spelartapp finns med. Spelare som plockats upp från juniorlaget finns inte heller med i sammanställningen. Övergångarna gäller fram till och med den 4 juni 2019. AIK Spelare in: Henrik Nilsson, back, 28 (Pelicans) Kim Tallberg, forward, 27 (Tingsryd) Ricard Blidstrand, back, 27 (Karlskoga) Henrik Rommel, forward, 24 (Vita Hästen) Isac Heens, back, 19 (Södertälje) Jacob Svensson, back, 20 (Almtuna) Simon Wassberg, back, 18 (HV71) Emil Aronsson, forward, 23 (Mora) Fabian Ilestedt, forward, 23 (Nybro) Sebastian Frantz, forward, 21 (Almtuna) Alfons Malmström, back, 20 (Boden) Henrik Persson, forward, 25 (Hanhals) Johan Porsberger, forward, 25 (Leksand) Sebastian Kauppila, back, 24 (Vimmerby) Spelare ut: Erik Källgren, målvakt, 22 (Arizona) Max Lindholm, forward, 21 (Örebro) Daniel Muzito Bagenda, forward 22 (Örebro) Fredric Weigel, forward, 27 (Jukurit) Jesper Frödén, forward, 24 (Skellefteå) Garry Nunn, forward, 29 (Olten) Brian Cooper, back, 25…

4 juni, 2019

Poängspelaren lämnar AIK – klar för nykomling

Efter två år i AIK och fyra år i Sverige lämnar Éric Castonguay svensk hockey. Han är klar för spel i den schweiziska andraligan. Det är HC Sierre i NLB som sajnat den poängstarke spelaren till kommande säsong, bekräftar klubben. Sierre är nykomlingar i den schweiziska andraligan. Éric Castonguay kom till Sverige och Tingsryd efter att ha slutat tvåa i den norska poängligan. Det blev omedelbar succé i TAIF och 40 poäng i HockeyAllsvenskan. Därefter gjorde han 22 poäng för Leksand i SHL innan det blev 44 poäng och en tredjeplats i allsvenskans poängliga i AIK. Den senaste säsongen blev något mer blygsam, då han "bara" landade på 30 poäng. Nu lämnar 31-åringen alltså Sverige efter fyra år. Kontraktet med Sierre är skrivet på ett år.