18 maj, 2017

Så inleds HockeyAllsvenskan – klassikermöte direkt

HockeyAllsvenskan har släppt spelschemat för de fyra första omgångarna. Den nittonde september får vi se tre matcher - och dagen efter väntar tre nya för att fullborda den första omgången. Då möts bland annat två av de mest klassiska klubbarna i Sverige - Södertälje och Leksand. Nykomlingen Troja/Ljungby får inleda med en match mot förra säsongens succénykomling Västervik. Noterbart är också att vi får två riktiga kanonmatcher i omgång fyra, den 29:e och 30:e september. Då möts rivalerna AIK och Södertälje samt Modo och Leksand. Omgång 1 Tisdag 19 sep 19.00 Timrå Vita Hästen 1 Tisdag 19 sep 19.00 AIK IK Pantern 1 Tisdag 19 sep 19.00 BIK Karlskoga IF Björklöven 1 Onsdag 20 sep 19.00 Leksands IF Södertälje SK 1 Onsdag 20 sep 19.00 Västerviks IK IF Troja-Ljungby 1 Onsdag 20 sep 19.00 IK Oskarshamn MODO Hockey 1 Onsdag 20 sep 19.00 Tingsryds AIF Almtuna IS 2 Fredag 22 sep 19.00 IF Troja-Ljungby BIK Karlskoga 2 Fredag 22 sep 19.00 HC Vita Hästen IK Oskarshamn 2 Fredag 22 sep 19.00 IK Pantern Timrå IK 2 Fredag 22 sep 19.00 Almtuna IS AIK 2 Fredag 22 sep 19.00 IF Björklöven Leksands IF 2 Lördag 23 sep 18.00 MODO Hockey Västerviks…

3 maj, 2017

Allsvenska stjärnan vill lämna: ”Malmö är just nu nummer ett”

Almtuna har redan tappat Emil Larsson och Sebastian Hartmann till Luleå respektive Mora. Nu ser man ut att tappa också sitt tredje större forwardsnamn. Storstjärnan Ludwig Blomstrand är inte direkt hemlig med var han vill spela nästa säsong. -  Malmö är just nu nummer ett, men jag vet inte om och när det kan bli klart, säger han till UNT. - Jag tror att det är en klubb på uppgång. Det skulle vara roligt att spela där. Ludwig Blomstrand kom hem till Almtuna inför förra säsongen efter tre år i Nordamerika med spel i ECHL. Det blev succé i hemkomsten, med 22 mål som resultat. Det räckte till en sjundeplats i skytteligan. Han har ett år kvar på kontraktet med Almtuna, men hoppas få chansen i SHL nästa säsong. På så sätt ökar han också chansen att få återvända till Nordamerika, menar han. - Det är klart att det intresset finns kvar. Där vill man spela i slutändan ändå men jag tror att det är svårt att få kontrakt direkt från allsvenskan. SHL är nog en bra väg att gå.

29 april, 2017

Ung målvakt klar för Hockeyallsvenskan: ”Har haft mig på radarn under en tid”

Almtuna väljer att plocka in målvakten Oscar Fröberg. Burväktaren, som är 20 år gammal, kommer senast från Örebro Hockeys organisation - men har under den här säsongen varit utlånad till Arboga och Vimmerby i Hockeyettan. "Oscar ser vi som en väldigt intressant målvakt, han har de senaste åren utvecklats väldigt bra och kommer med vår träning och med sin tävlingsinstinkt ta upp kampen om att få stå många matcher i Almtuna IS under säsongen 17/18", står det på klubbens hemsida.  Fröberg säger själv följande om kontraktet - som gäller två år framåt: - Almtuna har haft mig på radarn under en tid och när intresset utökades så var det mitt första val, det fanns ett antal klubbar som har hört av sig men när intresset från Almtuna blev konkret så ville jag verkligen dit. Jag ser fram att komma till Uppsala och Almtuna IS.

28 april, 2017

Han är nykomlingens senaste nytillskott

Efter två raka säsonger över 30 poäng för Almtuna i HockeyAllsvenskan flyttar Sebastian Hartmann upp en nivå och är klar för SHL-spel för Mora till nästa säsong. 22-åringen sköt tio mål och 21 assist på 47 matcher för Almtuna under säsongen som gick. - Personligen känner jag att jag är redo att ta nästa kliv i min utveckling. Som spelare vill man ju spela så högt upp som möjligt och i år har jag erbjudits möjligheten att få spela i SHL och känner att det är ett erbjudande jag inte kan missa. I år har det funnits några alternativ men jag ville verkligen till Mora, det är en utmaning då de är nykomlingar vilket gör det än mer motiverande. Sedan så har Mora IK visat ett genuint intresse för mig tidigare, det samt att de spelar en typ av hockey som jag tycker passar mig. Det sammantaget gör att jag vill representera klubben, säger Hartmann till Moras hemsida. Hartmann är SHL-nykomlingens fjärde nyförvärv så här långt, men det första som inte har SHL-bakgrund. Sedan tidigare har man gjort klart med John Persson (Färjestad), Michael Haga (Örebro) och Jacob Lagacé (Luleå).

27 april, 2017

Han är nästa spelare att placeras i SHL-nykomlingen

Mora IK har undan för undan börjat fylla sitt nya lagbygge efter att man tagit sig upp i SHL. Efter att bland annat ha gjort klart med norrmannen Michael Haga, senast i Örebro, rapporteras man nu ha ytterligare en forward på kroken. Enligt UNT ska handla om en tidigare lagkamrat till just Haga från Almtuna, högerforwarden Sebastian Hartmann. 22-åringen har två raka säsonger med 30 poäng eller fler bakom sig i Hockeyallsvenskan och sköt den gångna säsongen tio mål och hade 31 poäng på 47 matcher. – Jag har kontrakt med Almtuna och det är Almtuna som gäller, säger Hartmann själv till UNT. Utöver Hartmann ser Almtuna också ut att gå miste om sin vasse målskytt Ludwig Blomstrand, 24. Enligt Mr Madhawk kommer han att spela i Malmö kommande säsong. Blomstrand, som tidigare har testat på spel i Vancouver Canucks organisation, sköt 22 mål och hade 28 poäng på 43 matcher i Hockeyallsvenskan den gångan säsongen.

26 april, 2017

Tränarens son får kontrakt med a-laget

Marcus Ragnarsson tog i mitten av förra säsongen över som huvudtränare för Almtuna när Niklas Eriksson fick lämna. I dag blev det klart att det kommer finnas ytterligare en från familjen Ragnarsson i Almtuna nästa säsong. Klubben meddelar på sin hemsida att man har gjort klart med Marcus son Jacob de närmsta två åren. -- Jag är glad över att landat med Jacob som nyförvärv till vårt lagbygge. Jakob är en modern spelare med moderna kvalitéer. Jag tycker Jakobs styrkor sitter i det mogna spelet med stora marginaler, en spelare som gör sig bättre på seniornivå än junior, säger Almtunas sportchef Tobias Pehrsson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida. Jacob Ragnarsson, som fortfarande är junior, har under större delen av sin ungdom- och juniortid tillhört Almtuna och får nu alltså chansen i representationslaget inför nästa säsong.