BB150228ZJ033
25 mars, 2017

Tredjemålvakt i Brynäs – nu drar han till AHL

Jonas Johanssons säsong med Almtuna tog slut efter Slutspelsserien. Men i stället för att agera tredjemålvakt åt Brynäs i det pågående SM-slutspelet sticker den 21-årige målvakten till Nordamerika. Johansson, som var utlånad till Almtuna av Brynäs för andra säsongen i rad, har tecknat ett tryout-kontrakt med Buffalo Sabres farmarlag Rochester Americans, där bland andra Linus Ullmark och Alexander Nylander återfinns. Målvakten draftades av Sabres i tredje rundan 2014 och har varit över på flera camper sedan dess. Under sin säsong i Almtuna gjorde Jonas Johansson 37 matcher och hade en räddningsprocent på 91,3. I slutspelsserien stod han i fyra matcher och stoppade 93,5 procent av skotten. Han hann även med att göra två SHL-framträdanden med Brynäs under Felix Sandströms JVM-period och hade då en räddningsprocent på 92,0.

170314 Almtunas Eric Norin utvisas under Slutspelsserien i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och AIK
22 mars, 2017

Ryktades till konkurrent – nu är det klart att han lämnar

Det ryktades tidigare att han skulle lämna för AIK och nu är det iallafall klart att Eric Norin inte blir kvar i Almtuna nästa säsong. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida. Efter en säsong där klubben gick något sämre än väntat väljer nu klubben att inte förlänga med fyra spelare vars kontrakt går ut nu i sommar. Utöver Eric Norin väljer klubben att släppa även Sebastian Selin, Erik Santesson och Adam Deutsch. "Vi vill från klubbens sida tacka dessa spelare för deras insatser i klubben och önskar dem all lycka till i sina respektive fortsatta Ishockeykarriärer" skriver Almtunas sportchef Tobias Pehrsson till klubbens hemsida. Almtuna har för närvarande 15 spelare på kontrakt till nästa säsong och sedan tidigare ryktas en ny målvakt vara på väg in.

BB121118NJ047
21 mars, 2017

Hånades av fansen häromdagen – nu ryktas han vara klar för klubben

För en dryg vecka sedan var han en av spelarna som försökte ge AIK:s resa mot SHL ett abrupt slut. Under matchen fick han även nidramsor likt "Norin, Norin, ditt j*vla svin" riktade mot sig. Nu ser det istället ut som att han nästa säsong ska hjälpa klubben i den nya resan. Enligt bloggen sportuppsala lämnar nämligen Almtunas Eric Norin klubben för spel i AIK nästa säsong. Eric Norin kom till Almtuna inför den här säsongen från just AIK där han har spenderat majoriteten av sin karriär sedan han kom dit 2008/2009 från SDE:s J18. Trots att Almtuna var något av en besvikelse den här säsongen har Eric Norin i år haft en av sina bättre säsonger i Hockeyallsvenskan då han gjort 4 mål och 12 assist på 50 matcher.

bb150228jl016
20 mars, 2017

Spelade Division 2 i fjol – nu får han chansen i Hockeyallsvenskan

Efter sin succésäsong med Mariestad Bois i Hockeyettan är målvakten Arvid Ljung hett villebråd på marknaden. Samtal har fört med en rad olika klubbar och hetast verkar intresset vara hos Almtuna. -- Vi har pratat i en månads tid, säger målvakten till mariestadstidningen.se Efter att ha spenderat de senaste tre säsongerna i Divison 2 värvades han inför säsongen till Mariestad Bois där han började säsongen som back-up bakom Robin Wallin. En plats som han inte stannade på särskilt länge för tack vare storspel i match efter match tog Ljung snabbt över positionen som etta i Mariestadmålet. När säsongen var över hade han bäst räddningsprocent, 94,5%, av samtliga målvakter i Hockeyettan. Det har gett honom ett utmärkt förhandlingsläge när hans kontrakt med Mariestad nu går ut. -- Man vill ta sig så högt upp som möjligt. Jag har en stark säsong bakom mig, säger Ljung till mariestadstidnigen.se Skulle det inte bli något kontrakt med Almtuna verkar det ändå inte bli något mer spel i Mariestad för den 25-årige målvakten. -- Nej det är inte så troligt. Visst, jag har långt kvar i karriären. Men hade jag varit 22 hade jag med lätthet kunnat ta en säsong till i ettan. Helst hade jag…

BB170310PA080
18 mars, 2017

Tog laget till Slutspelsserien – får förnyat förtroende

Det blir av allt att döma Martin Gudmundsson och Marcus Ragnarsson som har ansvaret för Almtuna även nästa säsong. Duon tog över som ansvariga när Niklas Eriksson fick sparken, efter en tung period. Ragnarsson, som dessförinnan var assisterande tränare, och Gudmundsson tog sedermera laget till en åttondeplats och spel i Slutspelsserien. - Jag är nöjd med det arbete som Marcus och Martin har gjort tillsammans, säger sportchefen Tobias Pehrsson till UNT. Ragnarsson är under kontrakt även nästa säsong, men Gudmundsson är fortfarande inte klar för en fortsättning. - Vi har haft en del diskussioner och jag är så klart intresserad av att stanna, men jag har inte skrivit på något papper.  

BB170314BB222
14 mars, 2017

AIK:s jätteresa går vidare – får kvala vidare efter superdrama

Det blev precis så spännande som vi anade på förhand. Med ett par måls marginal var det till slut AIK som drog det längsta strået i Slutspelsserien. - Vi gör det fantastiskt bra, säger hjälten Christian Sandberg Inför kvällen skiljde det ett mål i målskillnad, i AIK:s favör. Efter kvällen skiljde det ett mål i skillnad, i AIK:s favör. Det blir Solnalaget som får spela vidare i jakten på SHL-spel, medan säsongen är över för skrällgänget från Tingsryd. Men det såg länge ut att bli en helt annan utgång. AIK spelade stundtals krampaktigt i bortamötet med Almtuna, och man låg bland annat under med 2-1. Inför slutakten stod det 2-2. Då växlade AIK upp och stod för ett segerryck. Daniel Olsson-Trkulja sköt 3-2, sju minuter in i perioden, men det skulle inte räcka i och med att Västervik hade 3-0 mot Tingsryd. När Christian Sandberg, lagkaptenen, satte 4-2 var det dock AIK som satt i förarsätet. Det som då skulle hindra dem från vidarespel var ett Västerviksmål i deras match, eller om Almtuna skulle få in en 4-3-reducering. Och det var nära att något av dessa scenarion slog in. Men i stället kom 5-2 från Jonas Almtorp i tom kasse.…