11 juni, 2018

Thilander vill ta nästa steg i Almtuna: ”NHL är slutmålet”

Som 17-åring lämnade Adam Thilander Sverige och Skellefteå för att jaga NHL-drömmen i den kanadensiska juniorligan. Två utvecklande säsonger senare är Skövdesonen tillbaka i svensk ishockey och är redo att ta nästa steg i utvecklingen under Marcus Ragnarssons ledarskap i Almtuna. – Det blir så klart att man lyssnar väldigt noggrant när man har en tränare som har spelat på så hög nivå som ”Ragge” har gjort, säger Thilander till hockeysverige.se. I våras stod det klart att backen Adam Thilander skulle återvända till svensk ishockey då han skrev på ett tvåårskontrakt med Almtuna efter två år i North Bay i OHL. – Det är naturligtvis skönt att vara tillbaka i Sverige igen även fast jag har haft det grymt bra där borta. Det är alltid en trygghet att vara i Sverige, säger Thilander till hockeysverige.se. Trots att Thilander hade lite olika alternativ när han bestämde sig för att vända hemåt igen föll valet till sist på Uppsala och Almtuna. – Jag hade ett par alternativ, både i SHL och Hockeyallsvenskan, men jag kände att Almtuna står för något som jag också står för ­– hårt jobb. Jag blev väldigt imponerad av det jag såg av laget ifjol, och vi har kvar…

5 juni, 2018

UPPGIFTER: Han är på väg till konkurrenten – kan återförenas med gamle tränaren

Han fick inte riktigt den säsong han hoppats på hos Almtuna. Det har sedan tidigare stått klart att Daniel Ljunggren lämnar klubben. Nu kan nästa destination bli Tingsryd. Säsongen 2016/2017 gjorde Daniel Ljunggren 29 poäng för Almtuna i Hockeyallsvenskan. Under den nyss avslutade säsongen sjönk den siffran till 23 för den 24-årige centern. -- Varken jag eller Almtuna var särskilt nöjda. Det blev inte som jag eller klubben tänkt mig, så vi var väl rätt så överens om att inte förlänga, säger han till Hockeypuls om beslutet att lämna Uppsala-klubben. Hockeypuls kommer också med uppgifter som säger att Ljunggren ska vara på gång till konkurrenten Tingsryd. -- Det är inget jag vet så mycket om eller kan svara på, säger Ljunggren när han konfronteras med uppgifterna. Säsongen 2014/2015 var Ljunggren utlånad från Almtuna till Kallinge/Ronneby i Hockeyettan där han gjorde 25 poäng på 31 matcher. Tränare då var Per Ljusteräng som mitt under säsongen hoppade in och ersatte Kari Eloranta på tränarposten. Samme Ljusteräng återfinns nu som tränare i Tingsryd där han kommande säsong gör sitt första år.

1 juni, 2018

Efter skadeproblemen – nu öppnar Salmonsson för spel i Sverige

Johannes Salmonsson lämnade Sverige och Linköping för spel i Tyskland sommaren 2015. Nu kan den 32-åriga Uppsalasonen vara på väg tillbaka för spel i Sverige, enligt UNT. Salmonsson har spelat de tre senaste säsongerna i tyska ligan, fördelat på två säsonger i Köln innan han inför den gångna säsongen skrev på för Iserlohn. Nu öppnar den 32-årige forwarden för en återkomst till Sverige, även fast målsättningen är att fortsätta karriären i Tyskland. – Jag kan tjäna helt andra pengar där än hemma, men sedan har jag snuddat vid tanken på AIK och Almtuna, säger Salmonsson till UNT. TVÅ JOBBIGA SÄSONGER Salmonsson har dragits med stora skadeproblem de senaste säsongerna, och berättar för UNT att han stundtals haft svårt att ens kunna knyta skridskorna. – Det tog emot i höften och ledde till ryggproblem. Jag kände verkligen att det inte går och de två senaste säsongerna har det inte varit kul att spela, säger Salmonsson till tidningen. Salmonsson har tidigare representerat en rad klubbar i SHL, bland andra Linköping, AIK och Rögle. Den gångna säsongen producerade Uppsalasonen 12 poäng (5 mål och 7 assist) på 52 matcher för Iserlohn.

1 juni, 2018

EKHOLM: Nytt och fräscht – här är de tio mest spännande nyförvärven i Hockeyallsvenskan

För en dryg vecka sedan rankade jag de hittills tio mest spännande värvningarna i SHL - men jag har givetvis inte glömt Hockeyallsvenskan. Timrå är i SHL, Västerås är tillbaka från ettan och flera av de klassiska klubbarna har rustat med etablerade allsvenska- eller SHL-namn för att ännu en gång ge sig på ett försök att ta sig till SHL. Lågsäsongen i Hockeyallsvenskan har varit minst sagt intressant. Medan många klubbar värvat etablerat har många också försökt att att hitta guldkorn, fyndat spelare från lägre nivåer eller från utlandet med knapp allsvensk erfarenhet. De har jag satt ihop en lista på och rankat från 10-1: Så håll tillgodo...här är de tio mest spännande värvningarna i Hockeyallsvenskan...hittills: 10. Acke Ringström - Back - Från Kristianstad till Västerås HK  Den 185 centimeter långe och 85 kilo tunge Ringström har varit en av hockeyettans bästa backar de senaste säsongerna. Han har hunnit bli 27 år och samlat på sig värdefull rutin genom bland annat ett par kvalserier med Kristianstad samt två matchers utlåning till Oskarshamn 2014-15. Gjorde 20 poäng förra året, hur klarar han steget till Allsvenskan? 9. Markus Modigs - Forward - Från Vimmerby till Oskarshamn Listans enda undantag - 26-åringen har registrerats för 24 allsvenska matcher - men fick då sparsamt med…

21 maj, 2018

BEKRÄFTAT: Forwarden är klar: ”En bra ålder”

Almtuna gjorde under måndagseftermiddagen klart med den 23-årige forwarden Tobias Liljendahl som närmast kommer från Timrå. Strax efter att Mr:Madhawk på sin blogg gått ut med uppgifter på att Tobias Liljendahl var på gång till Almtuna så bekräftade klubben på sin hemsida att 23-åringen är klar. -- Tobias är en bra karaktär som kommer att passa klockrent in i vår grupp. Han är i en bra ålder och har en stor utvecklingspotential, säger sportchefen Björn Danielsson och fortsätter: -- Han har ett bra skott och är en spelare som jobbar hårt över hela banan. Det är roligt att han valt att komma till oss och jag tror att han kommer att kunna utvecklas ytterligare hos oss. GJORDE 22 POÄNG FÖR VITA HÄSTEN Tobias Liljendahl kommer närmast från Timrå i Hockeyallsvenskan där han 25 matcher gjorde 4 poäng säsongen som var. Anledningen till de få matcherna var en skada som höll honom borta en stor del av säsongen. Säsongen 2016/2017 gjorde han 22 poäng för Vita Hästen i allsvenskan.

21 maj, 2018

SHL-legendaren mycket nära allsvenska klubben: ”Anledningen till att jag väljer dem…”

Ryktet om Tony Mårtensson till Almtuna är knappast nytt. Men nu har det tagit ny fart och spelaren säger själv till Mr.Madhawk att det troligtvis blir så att han spelar för Uppsala-klubben nästa säsong. Det var i mars som Uppsala Nya Tidning avslöjade att Tony Mårtensson var på ingång till Almtuna och sportchefen Björn Danielsson antydde redan då att parterna förde en konstruktiv diskussion om framtiden. "TROLIGTVIS BLIR DET SÅ" Nu skriver Mr.Madhawk att han har uppgifter på att Mårtensson är klar. Något stjärnan själv inte dementerar i samtal med Expressens bloggare. -- Troligtvis blir det så. Senare i artikeln säger Mårtensson följande: -- Anledningen till att jag väljer dem, är närheten till Sigtuna, plus att jag blivit jäkligt imponerad över sättet de jobbar på. Efter säsongsslut stod det klart att den tungt meriterade centern inte skulle bli kvar i Linköping. 37-åringen har under karriären samlat på sig både VM-guld samt att han blivit mästare i KHL. Mr.Madhawk rapporterar också att Tobias Liljendahl är på ingång till Almtuna, han kommer närmast från Timrå.