14 november, 2017

Almtunaforward ska lösa SHL-lagets akuta skadeläge: ”Kraftfull och hårt arbetande”

Brynäs har stora skadeproblem på forwardssidan. Det löser man genom att plocka in Almtunas Ludvig Nilsson på lån. - Han är en kraftfull och hårt arbetande spelare, säger sportchef Stefan Bengtzén. Med Jesper Boqvist och Daniel Paille långtidsskadade, samt vissa skadebesvär på bland annat Aaron Palushaj och Marcus Westfält, har Brynäs en tunn forwardssida. Nu breddar man upp den något när Ludvig Nilsson ansluter på lån över de två kommande matcherna. Almtunaspelaren, som noterat 3+7 på de 18 matcher han spelat i HockeyAllsvenskan under säsongen, debuterar redan i kvällens match mot HV71. - Ludvig Nilsson är en forward som tidigare spelat ett antal säsonger i Timrå IK och även en SHL säsong med Modo. Han är en kraftfull och hårt arbetande spelare som vi absolut tror kommer att hjälpa oss på ett bra sätt i våra kommande matcher, berättar Stefan Bengtzen för klubbens hemsida. Nilsson har 50 SHL-matcher på meritlistan och har på dessa gjort ett mål och spelat fram till två.

13 november, 2017

Västerviks sköna kross – utan Conny

Västervik tog en mycket viktig seger i botten av allsvenskan. Man vann med hela 5-1 mot Almtuna. Få lag har blandat och givit lika mycket som Almtuna den här säsongen. Segrar mot topplag som AIK och Timrå har följts upp av storförluster och idag blev det en 5-1-förlust borta mot Västervik. Smålänningarna tog ett tidigt grepp om matchen. Victor Öhman gjorde 1-0 i den första perioden och Dan Pettersson noterades för 2-0 efter bara en minuts spel av den andra. Almtuna försökte febrilt göra spänning av det hela, men i stället för 2-1 kom 3-0 när Victor Öhman dubblade sitt målkonto både för kvällen och för säsongen. Jacob Svensson reducerade sen i boxplay i slutperioden. Närmare än så kom dock inte gästerna från Uppsala. I stället stod Västervik för två snabba kassar genom Jacob Tenemyr och Pierre Gustavsson. I och med kvällens vinst passerade Västervik Troja/Ljungby och tog sig upp på säker mark. Troja har dock en match till godo. Almtuna ligger åtta. Conny Strömberg, som i dagarna återvände till Västervik, fanns inte med i kvällens lag.

12 november, 2017

Allsvenska laget har tre spelare borta med befarad hjärnskakning

Efter att två spelare krockat med varandra under gårdagens match mot Oskarshamn har nu Almtuna hela tre spelare borta på grund av befarade hjärnskakningar. Det var igår som backarna Albin Carlsson och Erik Flood krockade med varandra under Almtunas förlustmatch mot Oskarshamn på bortaplan. Sedan tidigare saknas Lucas Sandström en smäll mot huvudet i den senaste hemmamatchen mot Timrå. -- Lucas har varit ute och gått och cyklat lite och det har känts bra, säger Almtunatränaren Marcus Ragnarsson till Uppsala nya tidning. KAN BLI AKTUELLT MED LÅN Erik Flood kommer tvingas till röntgen, medan det ser något bättre ut för Carlsson. Dock står det klart att den senare missar nästa match till att börja med. Huruvida Almtuna kommer ge sig ut på spelarmarknaden eller inte är ännu inte bestämt. -- Först får vi se hur det är med Flood och hur Albin mår under veckan. Om det rör sig om långvariga skador så får vi väl titta runt för att se om vi kan låna någon spelare, säger Ragnarsson till tidningen. Almtuna ligger just nu på åttonde plats i Hockeyallsvenskan.

11 november, 2017

Femettan tog Oskarshamn upp över strecket

Hemmalaget Oskarshamn hamnade i underläge i hemmamatchen mot Almtuna efter den första perioden. Men fem mål senare kunde smålänningarna stå som segrare med 5-1 efter två mål av Manuel Ågren. Oscar Milton inledde målskyttet i Be-Ge Hockey Center när han gav Almtuna ledningen efter 16 minuter. Det skulle dröja till nästan mitten av matchen innan hemmalaget kunde kvittera då Ludvig Elvenes gjorde mål i numerärt överläge. Innan den andra periodens slut hade Linus Morin gjort 2-1. Manuel Ågren ökade sedan på till 3-1 42 sekunder in på den tredje perioden och samme Ågren satte dit 4-1 med mindre än tre minuter kvar av matchen. Filiph Engsund kunde sedan fastställa slutresultatet till 5-1. Oskarshamn är nu återigen uppe på en andra plats i Hockeyallsvenskan på samma poäng som trean IK Pantern.

8 november, 2017

Almtunas sköna skalp – besegrade serieledaren

Almtuna är ute ur sin formsvacka - och det med besked. I kväll besegrade man serieledande Timrå med 5-3. Almtuna hade fyra raka förluster inför den senaste matchen - då man vann med 2-1 borta mot AIK. I kväll kom ännu en seger mot ett topplag av HockeyAllsvenskan, då Timrå slogs tillbaka. Almtuna gick först ifrån till 3-0, men Timrå tog sig in i matchen via ett mål av Jonathan Dahlén. Därefter gick Uppsalalaget ifrån till 5-1 - innan Timrå återigen skapade lite liv i matchen genom två reduceringar. Men närmare än till 5-3 kom alltså inte serieledaren. Almtunas mål sköts av Per Svensson, Ludvig Nilsson, David Vallorani, Victor Rollin Carlsson och Fredrik Forsberg. Utöver Jonathan Dahlén sköt Emil Berglund och Anton Wedin Timrås mål. Timrå toppar serien med fyra poängs marginal. Almtuna är sexa i serien.

4 november, 2017

Almtuna vann efter stort målvaktsspel – tredje raka förlusten för AIK

Almtuna hade fyra raka förluster inför bortamötet med AIK. Då visade laget moral och tog en mycket viktig seger. Arvid Ljung var utmärkt i gästernas mål och räddade 34 skott.  Det var två förlusttyngda lag som möttes på Hovet under lördagen. AIK hade två raka förluster och Almtuna hade fyra raka nederlag bakom sig. Något lag skulle vända den negativa trenden och det var bortalaget som tog den möjligheten. Almtuna rivstartade i första perioden och gjorde 1-0 genom Victor Rollin-Carlsson. 2-0 kom några minuter senare när Luke Pither slog till. Jakob Ragnarsson hade assist på båda målen. Andra perioden blev mållös och i tredje fick AIK fortsätta att jaga för att komma ikapp. Lagkapten Christian Sandberg klev fram och satte reduceringen till 1-2 i spel fem mot tre. Hemmalaget hade vittring på poäng. Men Arvid Ljung i Almtuna-målet stod för en grym insats och släppte inte in fler puckar den här dagen. Totalt räddade han 34 skott när Almtuna vann med 2-1.