19 april, 2018

Redo att kliva ut ur Rasmus Dahlins skugga: ”Vill vara den där ledande backen”

Han har smugit i Rasmus Dahlins skugga hela säsongen. När U18-VM startar i dag får Adam Boqvist sin chans att kliva ur den. Brynäsbacken är den stora stjärnan i årets upplaga av Småkronorna. – Det är klart man vill vara den där ledande backen och inte hamna i skuggan. Man vill vara med och bidra i allting, säger Boqvist till hockeysverige.se. UPPSALA (HOCKEYSVERIGE.SE) När U18-VM startar i Ryssland i dag kommer NHL-scouterna på läktaren att hålla ett extra öga på en av de svenska backarna. I Rasmus Dahlins frånvaro är Brynäs 17-åriga jättelöfte Adam Boqvist den givna fixstjärnan i Småkronorna. Den från Hedermora bördige rightaren har under hela säsongen haft en framskjuten position på olika draftrankingar. Han kommer, om ingenting oväntat sker, att bli andra svensk plockad efter Dahlin i Dallas under midsommarhelgen. Kanske så tidigt som en av de fem första i hela draften. Att Dahlin saknas är givetvis ett stort avbräck för Småkronorna. Men för Boqvist innebär det samtidigt en möjlighet att ta upp lite mer av rampljuset. – Det är tur i oturen. Det är klart man vill vara den där ledande backen och inte hamna i skuggan. Man vill vara med och bidra i allting. Sedan är…

15 april, 2018

Trotjänaren lämnade Almtuna – nu är nya klubben klar

En spännande spelare har försvunnit från marknaden. Den tidigare Almtunabacken Linus Rotbakken är nämligen klar för BIK Karlskoga. - Jag ser fram emot en ny utmaning och ett nytt kapitel i min karriär, säger 26-åringen. Linus Rotbakken har under flera år varit en av Almtunas bästa backar. De två senaste säsongerna har han exempelvis stått för totalt 46 poäng på 100 HockeyAllsvenska matcher. Men efter fem raka säsonger i Uppsalaklubben stod det i dagarna klart att han lämnar. Nu är den nya klubben klar. Det blir spel i Karlskoga nästa säsong. -  En aggressiv back som alltid spelar på gränsen. Linus har haft en framträdande roll i Almtuna och gjort en hel del poäng. Vi tror och hoppas att han kan utveckla sitt spel ytterligare i BIK Karlskoga, säger sportchef Thomas Fröberg om 26-åringen. "SER FRAM EMOT ETT NYTT KAPITEL" Rotbakken är också inne på att han ser fram emot miljöombytet. - Det ska bli väldigt spännande att komma till BIK. Jag ser fram emot en ny utmaning och ett nytt kapitel i min karriär. Kontraktet är skrivet på en säsong. Karlskoga har nu avtal med 19 spelare. Truppen är allt närmare att bli klar.

13 april, 2018

Lämnade moderklubben – nu ansluter han till allsvensk konkurrent

24-årige Måns Hermansson hade tillhört Tingsryd hela sin karriär när beskedet igår kom att han lämnar sin moderklubb. Nu har han hittat en ny klubbadress. Nästa säsong spelar Måns Hermansson sin ishockey i serierivalen Almtuna, skriver Uppsalaklubben på sin hemsida. - Måns är en duktig defensiv back som har utvecklingspotential i det offensiva spelet under Marcus Ragnarssons ledning, säger sportchefen Björn Danielsson. - Han är tuff att möta och duktig i att få stopp på spelet, en bra karaktär som ger hundra procent i alla situationer och jag är glad att han har  valt att komma till oss då han förstärker vår trupp på ett bra sätt. Det har blivit 159 HockeyAllsvenska matcher i karriären för den defensiva pjäsen. Samtliga i Tingsryds tröja, alltså. Nu blir det i Uppsala han har sin närmaste framtid.

12 april, 2018

Backen lämnar Almtuna efter fem säsonger – men de skriver nytt kontrakt

Det skulle blivit säsong nummer sex till hösten. Men nu står det klart Linus Rotbakken lämnar Almtuna efter ha varit klubben trogen sedan 2013. Däremot skriver Filip Andersson och Ludvig Wallin varsitt a-lagskontrakt.  Linus Rotbakken anslöt till Almtuna säsongen 2013/14 från Kallinge/Ronneby och har sedan dess spelat för de rödklädda. Men nu, efter 256 matcher i klubben, drar han sig vidare i hockeyäventyret. Det meddelade Almtuna på sin hemsida på torsdagskvällen. "Linus har varit ett pålitligt namn i truppen då han under sina fem säsonger endast varit utanför startuppställningen vid fyra matchtillfällen. Nu blir det dock inget spel i Almtuna den kommande säsongen.", skriver de. TVÅ JUNIORER FÅR A-LAGSKONTRAKT Den här säsongen gjorde Rotbakken 19 poäng (6+13) på 52 matcher. Men samtidigt presenterade klubben två nya kontrakt. Det är juniorerna Filip Andersson och Ludvig Wallin - som båda skriver tvåårskontrakt med a-laget. Andersson, som har Smedjebacken som moderklubb, gjorde 30 poäng på 26 matcher för klubbens J20-lag den gångna säsongen. Wallin gjorde å sin tur 37 poäng på 25 matcher.

11 april, 2018

‘Kolan’ i kontakt med allsvenska klubben: ”Vill hitta tillbaka till glädjen”

Almtuna uppges redan vara på väg att göra klart med Tony Mårtensson. Nu kan en annan stor profil vara på väg in. Klubben är i kontakt med Karlskronas Mattias Karlsson. - Pengar är sekundärt, jag vill komma till ett ställe där jag och familjen trivs och det behöver inte vara i en SHL-klubb, säger han till UNT. Mattias Karlsson var en del av det Karlskrona som förra veckan åkte ur SHL efter att ha förlorat en nervkittlande kval mot Timrå. Frågan är dock vart 'Kolan' själv tar vägen. Att han spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong tycks inte vara någon omöjlighet. Han bekräftar nämligen att det finns ett ömsesidigt intresse mellan honom och Almtuna. - Ja, alltså ... det gör det väl. Sedan om om det går att lösa, det vet jag inte, säger han till UNT. - Jag vill fortsätta spela hockey för att det är det roligaste som finns, och det har inte varit så roligt under den här säsongen. Jag vill hitta tillbaka till glädjen och drivet. HAR GJORT 54 MATCHER I ALMTUNA Karlsson har drygt 400 SHL-matcher att skryta med och var under flera år också flitig i Tre Kronor. Innan genombrottet kom spelade han faktiskt i Almtuna under en tid.…

8 april, 2018

Lämnade för två veckor sedan – nu uppges han vara klar för spel i SHL

I fredags gick Timrå upp i SHL och nu kommer uppgifter på att första nyförvärvet kan vara i hamn. Det ska handla om Almtunas Albin Carlson. -- Albin finns absolut med i diskussionerna, så mycket kan jag säga, säger sportchefen Kent Norberg till Hockeypuls. För två veckor sedan meddelades det att backen Albin Carlson valt att söka sig vidare från Almtuna. Detta skrev Uppsala Nya Tidning. Idag skriver Hockeypuls att nyss SHL-klara Timrå ska vara hans nya klubb. --  Inget är klart i nuläget, säger backen själv till sajten. SHL-DEBUTEN KOM I MODO Sportchefen Kent Norberg bekräftar dock intresset. -- Albin finns absolut med i diskussionerna, så mycket kan jag säga. Albin Carlson är från Finspång men gjorde sin juniortid i Modo. Där kom också SHL-debuten när han säsongen 2012/2013 gjorde tre matcher. Totalt blev det 96 SHL-matcher för Modo innan han lämnade för spel i Almtuna de två senaste säsongerna. 24-åringen har tidigare gjort 24 matcher i Timråtröjan. Då som utlånad från Modo.