18 november, 2017

Veteranen talar ut om känsliga utlåningen: ”Klart någon blir förbannad”

I går stod det klart att Johan Wiklander lånas ut från Örebro till BIK Karlskoga. Nu talar den 36-årige anfallaren ut om utlåningen till länsrivalen: - Klart någon blir förbannad, säger han till Hockeypuls.  Johan Wiklander var under många år en av Örebros bärande spelare i Hockeyallsvenskan. Han ställdes flera gånger mot BIK Karlskoga i tuffa och känslofyllda matcher. Nu står det klart att Wiklander - som de senaste åtta säsongerna har representerat Örebro - är klar för en utlåning till just Karlskoga. Efter att han fått sparsamt med speltid i SHL tar han klivet ned i Hockeyallsvenskan där han kommer att spela med sin gamla klubb, som han representerade för elva år sedan. Nu väljer han också att kommentera det faktumet att han kommer att spela för en rival. - Klart någon blir förbannad, säger han till Hockeypuls men förklarar samtidigt att han tror att de flesta respekterar hans beslut. - Jag tror de flesta förstår hur det fungerar. Wiklander kommer fram till juluppehållet att spela tillsammans med BIK Karlskoga. Under den här säsongen har han gjort sex poänglösa framträdanden i SHL. I Hockeyallsvenskan har det under karriären blivit hela 438 matcher och 359 poäng.

17 november, 2017

Veteranen återvänder till Bik Karlskoga – efter elva år

Johan Wiklander har fått sparsamt med speltid i Örebro under säsongsinledningen. Nu tar han klivet ned i Hockeyallsvenskan och jumbon Bik Karlskoga – en klubb han representerade för elva år sedan. Johan Wiklander har bara spelat sex SHL-matcher den här säsongen. Nu är tanken att veteranforwarden ska få mer speltid i Hockeyallsvenskan. Örebro har kommit överens med Bik Karlskoga att låna ut Wiklander till den allsvenska jumbon fram till jul. – Johan Wiklander kommer fram till juluppehållet att representera BIK Karlskoga där båda parter kommer att känna på varandra denna tid, säger Örebros sportchef Niklas Johansson i ett uttalande på klubbens webbsida. 36-åringen har spelat för Örebro sedan 2010 och var med om att ta upp klubben i SHL 2013. I fjol svarade han för sju mål och tolv poäng på 48 matcher. Johan Wiklander förlängde kontraktet med Örebro så sent som i mars. Det gäller säsongen ut.

12 november, 2017

BEKRÄFTAT: Målvakten till allsvenska jumbon

Som väntat blev målvakten Emil Jidskog idag klar för BIK Karlskoga. Något Mr.Madhawk avslöjade igår. Kontraktet sträcker sig över denna säsong meddelar klubben på sin hemsida. Igår kickade Karlskoga målvakten Shane Owen och forwarden Jeff Hayes. Idag bekräftar man via sin hemsida Mr:Madhawks uppgifter att Emil Jidskog är klar för klubben. -- Emil är en stor lugn målvakt med ett modernt spel. Ett plus är också att han är i gång och dessutom visar på en fin form, säger klubbchefen Torsten Yngveson på hemsidan. 26-åringen ansluter från Rödovre i danska ligan den 23 november och kontraktet gäller säsongen ut. SENAST I DANMARK Emil Jidskog inledde säsongen i Troja, dock utan att spela matcher, där han säkrade upp på grund av skador på målvaktssidan. Han har sedan slutet av oktober spelat för Rödovre i danska ligan på ett korttidskontrakt. Där har han gjort det väldigt bra på sina sex matcher och ståtar med en räddningsprocent på närmare 95. Han har tidigare vaktat kassen för Vita Hästen och IK Pantern i Hockeyallsvenskan och för en rad klubbar i Hockeyettan.

12 november, 2017

UPPGIFTER: Ny målvakt på gång till krisklubben

Igår vann man för första gången på sju matcher. Efter segern beslutade BIK Karlskoga att sparka målvakten Shane Owen och forwarden Jeff Hayes då de inte levererat önskvärt. Nu kan en ny målvakt vara på gång. Enligt uppgifter till Mr.Madhawk ska det handla om Emil Jidskog. Målvakten Shane Owen och forwarden Jeff Hayes har inte levererat som önskat hos den allsvenska jumbon Karlskoga och igår kom beskedet att kanadensarna får lämna. Nu låter Mr:Madhawk berätta att målvakten Emil Jidskog ska vara på väg in i värmlänningarnas trupp. INLEDDE I TROJA Emil Jidskog inledde säsongen i Troja, dock utan att spela matcher, där han säkrade upp på grund av skador på målvaktssidan. Han har sedan slutet av oktober spelat för Rödovre i danska ligan på ett korttidskontrakt. Där har han gjort det väldigt bra på sina sex matcher och ståtar med en räddningsprocent på närmare 95. Jidskog, som tidigare vaktat kassen för Pantern och Vita Hästen i Hockeyallsvenskan, förväntas inom kort presenteras enligt Mr.Madhawk.  

11 november, 2017

Bröt förlustsviten idag – sparkar två spelare

Tidigare idag vann BIK Karlskoga sin första match efter sju raka förluster. nu gör de även ändringar i truppen. Jeff Hayes och målvakten Shane Owen får lämna. Jeff Hayes och Shane Owen värvades inför säsongen men de båda har inte fått det att lossna i Värmland. Nu meddelar Karlskoga att de båda kanadensarna får lämna. -- Vi har idag kommit överens att avsluta samarbetet med Jeff Hayes och Shane Owen. Vi tackar båda för tiden i BIK och önskar de all lycka i framtiden, säger klubbchefen Torsten Yngveson till klubbens hemsida där det också flaggas för mer förändringar i truppen inom kort. HÄMTADES FRÅN TYSKLAND OCH STORBRITANNIEN Jeff Hayes spelade ifjol för Lausitzer Füchse i den tyska andraligan där centern vräkte in 52 poäng. Men han har inte haft samma utdelning i Hockeyallsvenskan, där det bara blivit fem poäng på 16 matcher. Målvakten Shane Owen kom från Fife Flyers i den brittiska ligan. Han har inte lyckats skänka stabilitet till jumbo Karlskoga och har på senare tid konkurrerats ut av 19-årige Jonatan Frykholm.

11 november, 2017

Äntligen Karlskoga – vann efter sju raka förluster

De har målats upp som Hockeyallsvenskans krislag. Men idag kan vändningen ha kommit för BIK Karlskoga som på hemmaplan besegrade Vita Hästen med 4-1. Seriejumbon Karlskoga hade inte vunnit sedan 16 oktober då Timrå fick se sig besegrade i Nobelhallen. Men idag var det dags när Vita Hästen kammade noll, trots att bortalaget tog ledningen med halva matchen spelad genom Wilhelm Westlund. Men Karlskoga skulle resa  sig. På drygt en minut i inledningen av den tredje perioden kunde Ricard Blidstrand först kvittera och sen gjorde Juliuz Persson ledningsmålet. JAGADE KVITTERING Bortalaget försökte sig på att jaga en kvittering genom att plocka ut målvakten Viktor Kokman, men det resulterade bara i att Gustaf Thorell och Axel Lindström kunde göra mål i öppen kasse och fastställa slutresultatet till 4-1. Trots segern lämnar inte Karlskoga jumboplatsen, men för tillfället har de samma poäng (18) som Västervik och nu bara två poäng upp Troja på säker mark ovanför kvalstrecket.