13 maj, 2017

Karlskogas succémålvakt har hittat en ny klubb

Han var en av de främsta, om inte den främsta, målvakten i HockeyAllsvenskan. Nu lämnar dock Andrew Engelage svensk ishockey för den här gången. Han har nu skrivit på ett ettårskontrakt med den tyska klubben Krefeld Penguin. Där får han konkurrera om speltiden med den 23-årige tysken Patrick Klein. Engelage ersätter en annan svenskbekanting, Patrick Galbraith, som varit klubbens förstemålvakt sedan han lämnade Karlskrona i mars 2016. Krefeld har missat de två senaste slutspelen och åkte 2015 ut i deras playin-spel. 2014 var senast de gick till kvartsfinal. Det återstår att se om Engelage kan hjälpa till att bryta den trista sviten.

12 maj, 2017

Sportchefen: ”Vi vill värva två till”

Efter att återigen överraskat och slutat tvåa i Hockeyallsvenskan men missade i kvalet till SHL har Bik Karlskoga tappat en hel del spets. Bara på forwardssidan har klubben tappat fyra spelare som tillsammans gjorde 160 poäng den gångna säsongen. Karlskoga har sedan dess plockat in två forwards men är inte nöjda där. I alla fall inte om man får tro på sportchefen Torsten Yngveson. -- Tanken är att två forwards ska in, säger han i en intervju på klubbens hemsida. Klubben har värvat tre spelare från utlandet men nu är blickarna fästa mot att hitta någon i Sverige. -- Först och främst försöker vi leta på den svenska marknaden, den är dock ganska tunn för tillfället. Vi söker speciella karaktärer och är noggranna med att det blir rätt. Gärna någon tvåvägsforward, han får gärna också vara användbar som center. Men det är inte det lättaste kan jag lova. En spelare som tidigare har tillhört Bik Karlskoga och som är kontraktslös just nu är Gustaf Thorell. Senast han spelade i Bik gjorde han 70 poäng på 112 matcher och är givetvis en drömvärvning för värmlandsklubben. -- Vi drömmer givetvis också om Gurra, men vi är inte ensamma om det. Vi får se vad som…

8 maj, 2017

Blir han Karlskogas nya poängsprutande kanadensare?

Ifjol hittade Karlskoga rätt när man värvade Alex Lavoie från ECHL. Kanadensaren svarade för 52 poäng på 51 matcher och kom tvåa i HockeyAllsvenskans poängliga. Nästa säsong spelar han av allt att döma i finska ligan. Nu hoppas Karlskoga ha hittat ersättaren i 28-årige kanadensaren Jeff Hayes, som närmast kommer från tyska andraligan där han spelade för Lausitzer Füchse i Weißwasser i forna Östtyskland. - Riktigt spännande. Jeff är en speedig liten rightforward som jag tror kommer att göra stor nytta hos oss. Han har framförallt sina styrkor i offensiven och vår förhoppning är att han ska spetsa vårt powerplay, säger klubbchef Torsten Yngveson till klubbens hemsida. Hayes sköt 20 mål och 32 assist på 41 matcher under säsongen. Gott nog för en elfteplats i poängligan. Han kom till klubben från ungerska MAC Budapest efter en säsong i rumänsk-ungerska MOL-ligan. Tidigare har han bland annat varit lagkamrat med John Tavares i juniorligan OHL med Oshawa och gjort fem säsongers collegehockey i Kanada innan han flyttade till Europa.

3 maj, 2017

Allsvenska poängligatvåan klar för ny klubb – får legendaren som coach

BIK Karlskoga gjorde i vanlig ordning ett par fyndvärvningar till förra säsongen. Alex Lavoie var förstås det allra största fyndet. Kanadensaren var en jättesuccé i HockeyAllsvenskan och hade bara lagkompisen Victor Ejdsell före sig i hela ligans poängliga. Det blev 52 poäng på 51 matcher. Nu är han klar för en ny klubb, rapporterar Vikfancentral. De skriver att han är klar för det finska finallaget KalPa. Där får han nästa säsong legendaren Sami Kapanen som coach. Kapanen var klubbens ägare även under sin aktiva karriär, och avslutade sin spelartid i klubben under sina fem sista aktiva säsonger. Den här säsongen var han såväl ägare som ordförande och assisterande coach, och nu tar 43-åringen över som huvudtränare. Då får han alltså Alex Lavoie som spelare, som det verkar.

28 april, 2017

BIK Karlskoga värvar målvakt: ”En spännande utmaning”

Förra säsongen hade Bik Karlskoga Hockeyallsvenskans kanske bästa målvaktspar i Emil Kruse och Andrew Engelage. Efter säsongen valde Kruse dock att gå till Rögle och Engelage ryktas bort från klubben som tidigare gjort klart med Shane Owen till nästa säsong och nu är nästa målvakt klar för Värmlandsklubben.Bik Karlskoga meddelar på sin hemsida i dag att man har gjort klart med Jonatan Frykholm som kommer från Örebros J20. -- En målvakt med stor potential. Han kommer från en bra säsong i J20 där han levererat fina resultat. Jonathan är en modern som jag tror kommer passa in bra hos oss. Vi känner oss nöjda med vårt målvaktspar, säger klubbchefen Torsten Yngveson. Frykholm har tillhört Örebro under sin juniortid men kommer ursprungligen från Värmland och nu ser han fram emot att få återvända dit. -- Det känns jättebra. En spännande utmaning. Gött att komma tillbaks till Värmland igen, säger Jonathan Frykholm till klubbens hemsida.

26 april, 2017

Bik Karlskoga värvar från Djurgården: ”Stora uppsidor”

Han lyckades inte ta plats i Djurgården den här säsongen, utan spelade mestadels för nu degraderad Västerås. Nästa säsong ska forwarden Daniel Bernhardt försöka ta nästa steg i karriären med Bik Karlskoga. Det blev bara fyra SHL-matcher med Djurgården den gångna säsongen. Daniel Bernhardt blev snabbt utlånad till Västerås och svarade där för fyra mål och totalt fem poäng på 28 matcher i Hockeyallsvenskan. Under kvalserien gjorde han 1+1 på tio matcher när Västerås åkte ur andraligan. När hans kontrakt med Djurgården nu har gått ut söker han sig till Värmland för att försöka ta nästa kliv i Bik Karlskoga. – Vi ser stora uppsidor hos Daniel. Han har fina skills framförallt offensivt. I rätt miljö och med rätt förtroende tror vi att Daniel har stor utvecklingspotential. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta i Bik, säger klubbchef Torsten Yngveson på Bik Karlskogas sajt. Bernhardt var i fjol med om att bli både OHL- och Memorial Cup-mästare med London Knights i den kanadensiska juniorhockeyn.