20 september, 2017

Veteranen får stanna i allsvenska klubben: ”Tagit viktig roll”

Niklas Lihagen blir kvar i Bik Karlskoga säsongen ut. Det skriver klubben i ett pressmeddelande på onsdagen. Han värvades in kortsiktigt för att täcka upp en skadelucka. Men redan efter Bik Karlskogas allsvenska premiär står det klart att Niklas Lihagen blir kvar i klubben resten av säsongen. I ett pressmeddelande skriver klubben att 33-åringen, som hade en assist i gårdagens premiärseger med 4–2 mot Björklöven,gjort sig förtjänt av en permanent plats i laget. – Vi visste att Niklas skulle vara bra på isen, men han har redan också tagit en viktig roll vid sidan av isen och i omklädningsrummet. Vi är övertygade om att han kommer att vara en viktig kugge hos oss framöver, säger klubbchef Torsten Yngveson. Lihagen kommer närmast från två säsonger i Västerås. Totalt har veteranen spelat 374 allsvenska matcher med Västerås, Örebro, Björklöven och Karlskrona.

19 september, 2017

Karlskogas drömminut knäckte Björklöven

Björklöven reste sig - men orkade inte hela vägen fram. Bik Karlskogas ryck i den andra perioden säkrade segern. I vanlig ordning lär vi se Bik Karlskoga i toppen av HockeyAllsvenskan. Man fick dessutom en drömstart på säsongen när Björklöven slogs tillbaka med 4-2. Segern grundlades framför allt i den andra perioden. Då gick man nämligen från 1-0 till 3-0 på en dryg minut när både Henrik Rommel och Adam Byström Johansson hittade nätet. Björklöven tog sig visserligen in i matchen och reducerade till 3-2, men Byström Johanssons 3-0-mål blev matchavgörande. Till slut vann man med 4-2 sedan Victor Berglind skjutit det avslutande målet. Patrik Parkkonen inledde lagens målskytte. Fredric Andersson och Marcus Jonsson sköt Björklövens premiärmål.

19 september, 2017

De är Hockeyallsvenskans största profiler – sex experter ger sin syn på stjärnorna

I kväll inleds Hockeyallsvenskan med tre matcher. Hockeysverige.ses reporter Ronnie Rönnkvist passade på att fråga sex massmediala profiler om deras favoritspelare i ligan inför första nedsläpp. Hockeyallsvenskan drar igång där seriefavoriter tycks vara Leksand, Modo och AIK. Även Panterns och BIK Karlskoga tros av många tillhöra toppen av tabellen. Men vilka kommer vara spelarna som kommer att sticka ut lite extra? Vi bad sex hockeyprofiler, Mike Helber, Fredrik Warg, Johan ”MrMadhawk” Svensson, Harald Lückner, Dusan Umicevic och Mikael Mjörnberg säga sitt i den frågan och vilka som kommer varit ligans bästa spelare när den summeras i mars nästa år. Harald Lückner, C More Bästa målvakt: Tex Williamsson, Leksand – Jag tycker att han hade en stark utveckling förra säsongen och spelar i ett bättre lag den här säsongen. Han kommer då också få den hjälps som krävs. Det är också därför jag har Leksand som favoriter också. Bästa back: Fredrik Lindgren, Leksand – Det kommer alltid fram nya bra backar, men Fredrik Lindgren är rankad som en av dom bästa. Han har också det som jag tycker många andra backar saknar, det vill säga skridskoåkningen och farten. Att komma ner till Hockeyallsvenskan och inte ha det då är man körd…

12 september, 2017

Mikael Mjörnberg tippar Hockeyallsvenskan: ”Han vinner poängligan”

Hockeyallsvenskan har hållit sin upptaktsträff i Stockholm. Hockeysverige.ses bloggare Mikael Mjörnberg ger sin syn på årets upplaga av andraligan och pekar ut favoriter såväl som bottenlag. Han lyfter också fram en outsider till att ta hem poängligan i en spelare … ...

11 september, 2017

Karlskoga plockar in rutin på prov: ”Goda chanser till förlängning”

Starten av HockeyAllsvenskan närmar sig och Bik Karlskoga väljer att stärka upp klubben med rutinerade Niklas Lihagen. Han kommer i första hand finnas där de kommande två veckorna. Bik Karlskoga har Erik Brissle långtidsskadad och inför den allsvenska premiären väljer man att agera. Idag gjorde man klart med rutinerade Niklas Lihagen, i första hand för de kommande veckorna. - I Niklas får vi in tyngd och erfarenhet. Vi ska känna på varandra kommande två veckor och faller det väl ut från båda parter finns goda chanser till förlängning, säger klubbchefen Torsten Yngveson till klubbens hemsida. 33-åringen har spelat 373 allsvenska matcher för Västerås, Örebro, Björklöven och Karlskrona. Han kommer närmast från två säsonger i Västerås, där han haft en ganska blygsam sejour. På två säsonger har det bara blivit 31 poäng, varav sex mål och nio assist på 44 matcher senaste säsongen.

22 augusti, 2017

Kommunen vill ge mer pengar till klubben – hoppas på avancemang till SHL

BIK Karlskoga har varit nära att ta steget upp till SHL under de senaste åren. Nu vill kommunen ge mer pengar till klubben för att öka chanserna till avancemang. Enligt Sveriges Radio menar tjänstemännen att en plats i SHL skulle innebära att kommunen får mer positiv uppmärksamhet. Kommunstyrelsen föreslår att höja summan på det ekonomiska stödet som just nu går till klubben. Förslaget skulle innebära att marknadsföringsstödet ökar med drygt 330 000 kronor under de tre kommande säsongerna. Det skulle ge totalt 1,5 miljoner kronor i kommunalt stöd per säsong. Det nya avtalet mellan kommunen och klubben kräver inte någon ytterligare motprestation från klubben. Det enda Karlskoga kommun vill är att minst 50 000 kronor av det totalt stödet går direkt till flick- eller damlag.