17 september, 2018

Sagt på Hockeyallsvenskans upptaktsträff: ”Älskar att Leksand inte ville ha honom”

På fredag startar Hockeyallsvenskan. Under måndagseftermiddagen höll ligan sin årliga upptaktsträff i Stockholm. Hockeysverige.se var på plats och snappade upp snackisarna från spelare och ledare i de 14 lagen. STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE) "Vi hade fem nordamerikaner med oss som undrade var vi hade kommit." Karlskronas tränare Ove Molin om lagets träningsläger "rakt ut i skogen" i Finland där spelarna sov i våningssängar och lagade sin egen mat. "Jag glömmer att tacka domaren efter matcherna." Karlskronas Marcus Paulsson om problemen med att bli lagkapten när man inte är van. "Det var ett helvete, men jag är glad att jag fick de där matcherna." Västerås tränare Thomas Paananen hoppade in i båset under kvalserien när laget åkte ur Hockeyallsvenskan. Han fick förnyat förtroende och nu är laget tillbaka. "Vi var ju inte riktigt favoriter här vad jag kunde se..." Leksands kapten Martin Karlsson svarar på frågan om laget kan hantera favorittrycket. Vissa experter hade laget utanför topp två-placeringarna. "Min första dag jag kom ned ringde lagkaptenen Robin Olsson och frågade om vi skulle ta en joggingtur. Sedan visade han mig byn. Alla umgås utanför isen. Flickvännerna också." Tingsryds forward Daniel Öhrn ger exempel på vad "Tingsrydsandan" är.  "Just nu är vi bäst i Östergötland..."…

16 september, 2018

Så gick det för de allsvenska lagen under försäsongen

Det spelades en träningsmatch under söndagen och det var Karlskrona som på hemmaplan kunde besegra IK Pantern med 3-0. Därmed blev Karlskrona försäsongens bästa allsvenska lag medan motståndarna blev det sämsta om man ser till poängsnittet. Det var två lag med vitt skilda formkurvor som stängde den allsvenska försäsongen under söndagen. Karlskrona hade endast tappat två poäng (nu räknas ju inte poäng, men ni fattar grejen) inför dagens match medan IK Pantern bara vunnit en. VANN IGEN Dagens match slutade 3-0 till Karlskrona och målskyttar för hemmalaget blev Jörgen Karterud, André Nordstrand och Kyle Osterberg. Nye målvakten Robin Johansson från Troja fick hålla nollan. Resultatet innebar att Karlskrona blev allsvenskans bästa lag på försäsongen både gällande poäng (22) och poängsnitt (2,75). Ik Pantern däremot blev sämst med tre inspelade poäng och ett snitt på 0,5. Det är Hockeyallsvenskans hemsida som sammanställt en försäsongstabell och där kan ni gå in och läsa i sin helhet hur de olika lagen tog eller förlorade poäng. Nedan får ni en summering över poängsnitten. 1. Karlskrona, 2,75 2. AIK, 2,57 3. Karlskoga, 2,29 4. Oskarshamn, 2,29 5. Tingsryd, 2,14 6. Modo, 1,83 7. Västerås, 1,70 8. Västervik, 1,50 9. Björklöven, 1,50 10. Leksand, 1,44 11.…

15 september, 2018

Lämnar AIK – klar för allsvensk konkurrent

Victor Ekarv lämnar AIK på nytt. Nu är den SHL-meriterade forwarden klar för spel i Karlskoga. - Den rådande konkurrensen på forwardssidan har gjort att vi gemensamt kommit fram till att avbryta samarbetet, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi. Sedan säsongen 14/15 har Victor Ekarv hunnit representera AIK, Luleå, Asplöven, Almtuna och Modo. Nu kan vi lägga till en till klubb på listan: BIK Karlskoga. 24-åringen är klar för klubben. Redan förra säsongen var han på glid från AIK då han lånades ut till Modo, där det blev 14 poäng på 34 matcher. Nu lämnar han alltså klubben på nytt. - Den rådande konkurrensen på forwardssidan har gjort att vi gemensamt kommit fram till att avbryta samarbetet, säger klubbens sportchef Anders Gozzi. ÅTERFÖRENAS I Karlskoga återförenas han med sin gamle AIK-tränare Thomas Fröberg, som jobbar som sportchef. - Jag har själv tränat Victor och vet vilken potential killen besitter. Vi får in en kreativ och kvicktänkt center som jag tror kommer blomma ordentligt hos oss, säger han. Victor Ekarv har gjort 68 poäng på 155 allsvenska matcher.

14 september, 2018

De chockade SSK – avgjorde under matchens första minuter

Södertälje vill nog glömma sitt allsvenska genrep så snabbt som möjligt. Matchen mot BIK Karlskoga avgjordes till värmlänningarnas fördel redan under de första sju minuterna. 03:00 1-0 Karlskoga genom Jonatan Harju. 06:54 2-0 Karlskoga genom Viktor Lang 07:14 3-0 Karlskoga genom Jesper Kokkonen. Karlskoga chockade Södertälje i Scaniarinken och avgjorde mer eller mindre det allsvenska genrepet per omgående. BIK vann dessutom skotten i den första perioden med  14-4. SSK ryckte upp sig i den andra perioden och reducerade genom Ludwig Blomstrand, precis i inledningen av mittakten. Det blev periodens enda mål. I sutperioden dubblade Jesper Kokkonen sin målskörd för kvällen genom att göra 4-1 för Karlskoga innan Thom Flodkvist skapade viss spänning genom sitt sena reduceringsmål för Södertälje. I tom kasse satte sedan Fredrik Forsberg 5-2 - som blev slutresultatet.

9 september, 2018

Imponerade under sin tryout – nu får han permanent kontrakt

Han fick inget "riktigt" kontrakt från början. Men med ett par veckor kvar till seriestart har Alexander Leandersson nu skrivit på för Karlskoga över kommande säsong. Alexander Leandersson är hemma på riktigt.Backen med Bofors IK har skrivit på ett ettårskontrakt med BIK Karlskoga. Det skriver klubben på sin hemsida. Leandersson har under försäsongen haft ett tryoutkontrakt, där han övertygat lagledningen om att han ska på ett kontrakt. - Det har inte varit tveksamheter överhuvudtaget. ”Leo” har imponerat på både mig och tränarna. En Karlskoging som har utvecklats så som vi hoppats, säger sportchef Thomas Fröberg. Leandersson gjorde 29 matcher för klubben redan förra året, då som utlånad till Färjestad. Han noterades totalt för nio SHL-matcher för Färjestad. - Det känns riktigt skönt och framförallt roligt att få belönas med ett kontrakt, som Karlskoging vill man självklart spela i BIK. Känslan är att vi har ett jäkligt intressant lag i år och jag ser verkligen fram emot att få vara en del av BIK resten av säsongen, säger 21-åringen själv.

30 augusti, 2018

UPPGIFTER: Han byter klubb i allsvenskan

Han kom fram i AIK som en het spelare på väg uppåt i karriären. Men på senare år har Victor Ekarv haft svårt att ta en ordinarie plats i laget och nu kan han vara på väg till Karlskoga. Det uppger Mr.Madhawk. Hösten 2014 var riktigt lyckad i AIK:s dress för 24-årige Victor Ekarv som mitt under säsongen lämnade för spel i SHL med Luleå. Men där blev han inte långvarig och lånades ut till Asplöven, både den säsongen och säsongen efter. Efter nästan ett år i Uppsala för Almtuna kom han åter till AIK i februari 2017. Men förar säsongen tog han ingen plats och lånades ut till Modo där det blev 14 poäng på 34 matcher för forwarden. Ekarv har ett år kvar på kontraktet med AIK men nu verkar det som att han är på väg bort igen. Enligt uppgifter till Mr.Madhawk ska seriekonkurrenten Karlskoga vara intresserade. Enligt de uppgifterna ska de föras en positiv dialog mellan klubbarna. Ekarv har spelat för AIK under försäsongen men går just nu skadad. AIK satsar och har konkurrens på forwardspositionerna. Något som nu alltså kan innebära att Victor Ekarv får flytta på sig.