16 maj, 2019

UPPGIFTER: Bryter kontraktet – för spel med SHL-nykomlingen

Han har egentligen kontrakt med Karlskoga i två år till. Nu berättar Mr.Madhawk att Gustaf Franzén väljer spel för SHL-nykomlingen Oskarshamn istället. Oskarshamn behöver fylla på sin trupp inför SHL-debuten i höst och nu verkar det som att Gustaf Franzén kommer bli en av byggstenarna. Enligt Mr.Madhawk väljer 22-åringen spel i Småland till hösten. SHL-MERITERAD Franzén har redan testat på SHL-spel med Örebro under två säsonger, men fick det aldrig att lyfta riktigt och valde förra säsongen spel i Karlskoga i allsvenskan. Där gick så bra så han förlängde kontraktet redan i höstas med ytterligare två säsonger. Han har också fem SHL-matcher med HV71 tidigare i karriären. Men nu kan det alltså bli spel i SHL redan till hösten för forwarden som gjorde 34 poäng säsongen som var.

5 maj, 2019

Lämnar Karlskoga – återvänder till tidigare klubben

Efter tre år i Värmland är Axel Lindström tillbaka i Karlskrona igen. Det skriver KHK på sin hemsida. Axel Lindström var lagkapten för Karlskronas J20-lag säsongen 15/16 men lämnade sedan för spel i BIK Karlskoga. Där har han tillbringat tre säsonger. Men nu lämnar han den allsvenska klubben för en annan. Lindström är klar för en återkomst i Karlskrona. Den 23-årige forwarden har skrivit på ett ettårskontrakt med KHK. Nyheten bekräftas av klubben själv. Förra säsongen gjorde Axel Lindström 15 poäng (7+8) på 51 matcher.

3 maj, 2019

Lämnar SHL för allsvenskan – men återvänder 2020

HV71:s Max Wennlund kommer spela för Karlskoga i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Men redan nu är det klart att han återvänder till HV71 2020. -- Att han får börja med ett år i Karlskoga blir en bra lösning för alla parter, säger HV71:s sportchef Johan Hult till klubbens hemsida. Max Wennlund gjorde 16 SHL-matcher och ett mål säsongen som var. Vidare gjorde han ytterligare ett mål i SM-slutspelet. I klubbens juniorlag blev det 19 mål och 25 assists och till nästa säsong ska han nu pröva sina vingar i Hockeyallsvenskan. Idag blev det nämligen klart att han skrivit på ett ettårskontrakt med Karlskoga. -- Det ska bli jätteroligt att komma till BIK. Jag ska försöka ta nästa steg i min karriär och då är Karlskoga en bra klubb att spela i, säger han till klubbens hemsida. Men kontraktet med Karlskoga är inte det enda Wennlund skrivit på den senaste tiden. HV71 meddelar att 20-åringen har skrivit på ett kontrakt med dem. Ett avtal som börjar gälla först 2020. -- Max har visat redan i år att han har verktygen och inställningen till att bli en riktigt bra SHL-spelare. Att han får börja med ett år i Karlskoga blir en bra lösning för alla parter…

30 april, 2019

ENGLUND: Så kan FBK:s målvaktssituation påverka allsvenskan

För cirka sex veckor sedan skrev jag en text om att Västerviks IK äskade två miljoner kronor årligen från kommunen mot bakgrund av inkomstbortfall på grund av undermålig ishall. Missade ni inlägget kan ni läsa det här.  På måndagseftermiddagen kom således ett beslut från kommunfullmäktige som följde kommunstyrelsens tidigare rekommenderade avslag på klubbens förfrågan om två miljoner. Däremot röstades det igenom att klubben får 112 000 kronor i uppskov på hallhyran. Med andra ord fick klubben igenom mycket mindre än vad man hade hoppats på. Även om man knappast själva trodde att hela beloppet skulle efterskänkas av kommunen så hade man säkert en förhoppning om att på något kreativt sätt erhålla halva beloppet. Nu kommer det att bli intressant att se vad klubbens nästa drag blir och hur man tar sig vidare efter bakslaget. Oavsett hur det går i frågan hoppas jag att det löser sig på bästa sätt för Västervik. ***** Om vi i stället kastar ett getöga på det sportsliga ser jag tendenser att klubbarna bygger bakifrån. Efter att Kristianstad gick ut med att man stärkte upp sin målvaktssida med AIK-bekante Robin Wallin är det nu endast en handfull målvaktsvakanser i ligan. Enligt Eliteprospects tycks det endast vara Timrå, Björklöven, Mora…

20 april, 2019

Trotjänaren förlänger – klar för 17:e säsongen

Han har flest matcher i både BIK Karlskoga och Hockeyallsvenskans historia. Nu står det klart att det blir ytterligare en säsong för Fredrik Höggren i Karlskogatröjan. – Det känns som att vi har något spännande på gång, säger Höggren till klubbens hemsida. Fredrik Höggren har varit en del av BIK Karlskogas lagbygge sedan 2002 och har spelat 790 matcher för klubben. Nu är 34-åringen klar för sin 17:e säsong för värmlänningarna. Under lördagsförmiddagen meddelade BIK Karlskoga att man kommit överens med Höggren om ett nytt ettårskontrakt. – ”Högga” betyder mycket för föreningen och bidrar med sin väldiga rutin. En uppskattad spelare som ger allt i alla lägen, säger sportchefen Thomas Fröberg. Förra säsongen noterades forwarden för 16 poäng, fördelat på sju mål och nio assist. – Jag är otroligt glad att över att få chansen och ser redan nu fram emot säsongen 19/20. Det känns som att vi har något spännande på gång, säger Höggren.

17 april, 2019

De värvar back – men viktig forward lämnar

BIK Karlskoga fortsätter bygga sitt lag. Nu värvar de Vilhem Westlund - men Juliuz Persson blir inte kvar. Två målvakter, sex backar och tio forwards är vad Karlskoga har under kontrakt. Thomas Fröbergs lagbygge börjar onekligen ta form. Senast in i truppen är backen Wilhelm Westlund. 24-åringen ansluter från seriekonkurrenten Vita Hästen. - Jag har själv tränat "Wille" och vet vilken bra kille det är. Vi får in allround back som fortfarande väntar på sitt stora genombrott, vilket vi tror och hoppas han kan få i BIK, säger sportchef Thomas Fröberg. Däremot lämnar Juliuz Persson som slutade fyra i den interna poängligan den gångna säsongen, med 26 poäng. - "Julle" har valt att gå vidare i sin hockeykarriär. Vi tackar honom för fina insatser i BIK, kanske möts våra vägar igen i framtiden, säger Fröberg.