9 maj, 2018

Juniorlandslagsspelare till allsvenska klubben: ”Skyhög utvecklingspotential”

Allsvenska Karlskoga presenterade under onsdagseftermiddagen två nyförvärv i form av juniorlandslagsspelarna Olle Eriksson Ek och Oskar Bäck. Olle Eriksson Ek spelade redan under den nyss avslutade säsongen elva matcher för Karlskoga på lån från Färjestad. Även nästa säsong kommer det handla om ett lån av JVM-målvakten som har kontrakt till 2021 med Färjestad. TIDIGARE SHL-MÅLVAKTEN SOM PARHÄST Nu ska Eriksson Ek bilda målvaktspar med Henrik Lundberg som häromdagen hämtades in från Karlskrona. -- Vi alla såg i fjol vilken kvalité Olle besitter. Det ska bli kul att följa hans utveckling på nära håll och vi känner oss väldigt tillfreds med vårt målvaktspar, säger sportchefen Thomas Fröberg till klubbens hemsida. Oskar Bäck spelade för Sverige i U18-VM för ett par veckor sedan och även han har tillhört Färjestad. Men nu blir det en permanent övergång till Karlskoga där kontraktet gäller över nästa säsong. -- Oskar axlade nyligen en stor roll på U18 VM och var starkt bidragande till bronset. Vi får in en mogen center med en skyhög utvecklingspotential som vi tror kan ta nästa kliv hos oss, säger Fröberg.

7 maj, 2018

Han lämnar Karlskrona – klar för konkurrenten

Karlskoga hade en tung säsong och nu rustar de för att det inte ska upprepas. Idag gjorde de klart med målvakten Henrik Lundberg som närmast kommer från Karlskrona. Henrik Lundberg inledde säsongen i Karlskrona i SHL men lånades mot slutet ut till Södertälje i Hockeyallsvenskan. I den serien blir han kvar även nästa säsong. Detta meddelar hans ny klubb Karlskoga idag. -- Vi får in en väldigt seriös och duktig målvakt. Henrik har tidigare visat att han håller en riktigt bra nivå i Hockeyallsvenskan och jag tror han kommer bli perfekt för BIK Karlskoga, säger sportchefen Thomas Fröberg till klubbens hemsida. SPELAT I FRÖLUNDA Målvakten är från Göteborgs-området och spenderade också juniortiden i Frölunda. Han var 2013 med om att föra upp Örebro i SHL och spelade sedan tre säsonger för klubben i högstaligan, dock utan att etablera sig på allvar. Innan han kom till Karlskrona ifjol gjorde han en hel säsong i Västerås som sedermera degraderades till Hockeyettan.

1 maj, 2018

HV-produkten flyttar hem till Småland: ”Kommer att få en stor roll”

Nu är det klart var Filip Ahls karriär fortsätter. Det är Tingsryd i Hockeyallsvenskan som lagt beslag på den reslige forwarden. Det är Smålandsposten som låter berätta att ytterforwarden Filip Ahl vänder åter till Småland. Men inte för spel i moderklubben HV71. Istället blir det Tingsryd nästa säsong för Ahl. -- Han är en bra skridskoåkare, skicklig med pucken, och har näsa för målet. Filip kommer att få en stor roll i Taif, jag tror att han kan bli riktigt bra hos oss, säger sportchefen Tomas Bergstrand till tidningen. DEBUTERADE TIDIGT I HV71 Filip Ahl kom upp tidigt i HV71:s a-lag, men lyckades aldrig riktigt på allvar etablera sig i SHL och 2016 åkte han över till Kanada och Regina Pats i juniorligan. Där gjorde Ahl det bra och han plockades ut till JVM-laget samma säsong. I höstas blev det ett nytt SHL-försök, denna gång i Örebro, men efter 15 matcher och en assist lånades han ut till Karlskoga i allsvenskan där det blev 11 mål och 4 assist på 29 matcher för den välväxte 20-åringen. Nu blir det alltså Tingsryds AIF nästa för Filip Ahl.

30 april, 2018

Luleåforwardens lillebror till Hockeyallsvenskan: ”imponerade verkligen i kvalserien”

Johan Harjus lillebror Jonatan Harju är klar för spel i Hockeyallsvenskan. Det är Bik Karlskoga som värvar den 20-årige forwarden från Piteå. – Vi får in en stor kraftfull forward med bra handleder, säger sportchefen Thomas Fröberg. Han sköt bara fem mål i grundserien, men när det väl var dags för kval klev Jonatan Harju fram på allvar för Piteå. Tio mål och 14 poäng på 15 kvalmatcher gör att han nu får chansen i Hockeyallsvenskan – trots att Piteå inte lyckades ta steget upp. Det är Bik Karlskoga som har gjort klart med ett tvåårskontrakt med forwarden från Övertorneå. – Jag har haft koll på Jonatan en tid och han imponerade verkligen på mig i kvalserien. Vi får in en stor kraftfull forward med bra handleder. Jag tror han kan få sitt stora genombrott i BIK Karlskoga, säger sportchef Thomas Fröberg om värvningen. Harju har ett förflutet i Luleås juniorverksamhet innan han inför den här gångna säsongen tog klivet till Piteå i Hockeyettan. Han gjorde 13 poäng (5+8) på 29 matcher i grundserien. – Jag har hört att det finns en oerhörd revanschlusta i laget efter förra säsongen och BIK känns som en väldigt bra klubb att komma till och utvecklas i,…

29 april, 2018

Han är klar för nykomlingen: ”Ska bära upp en kedja”

Västerås rustar för fullt för sin återkomst i Hockeyallsvenskan. Senast in är Isac Skedung som närmast kommer från Karlskoga. Isac Skedung har haft svårt att ta en ordinarie tröja i Leksands a-lag och via en koratew utlåning till Borlänge den här säsongen så hamnade 21-åringen i Karlskoga på en permanent övergång. KOMMER FÅ EN TYDLIGARE ROLL Nu står det klart att karriären fortsätter i Västerås. -- En spelare som likt William Wikman kanske inte riktigt fått fäste och en ordinarie tröja i Leksand. Men gjort det väldigt bra när han väl spelat, säger sportchefen Patrik Zetterberg till klubbens hemsida. Igår offentliggjorde Västerås en annan värvning med Leksandsanknytning, William Wikman. I det fallet pratade sportchefen om kontinuitet. Om Skedung pratar han om en tydligare roll. -- Hos oss kommer han kunna få en tydligare roll där han ska bära upp en kedja. Vi ser honom som center i första hand, men han kan även gå ytterforward. Han har mycket hockey i sig. En driven kille som bara vill framåt och jag tror han kan få en bra och snabb utveckling här i VIK.

24 april, 2018

Filip Forsberg gläds med lillebror efter strulet i Leksand: ”En av de bästa i allsvenskan”

Han ratades av Leksand, lånades ut till Bik Karlskoga – och fick sitt stora genombrott. Fredrik Forsbergs poängexplosion i Hockeyallsvenskan under andra halvan av säsongen fick inte minst storebror Filip i Nashville Predators att glädjas. – Jag tycker bara att det är tråkigt att han inte fick chansen visa det här i Leksand, säger Filip Forsberg till hockeysverige.se. Leksand lyckades som bekant inte ta sig hela vägen till SHL den här säsongen. Efter en turbulent start i höstas gjorde klubben ett tränarbyte då Markus Åkerblom fick lämna över till Leif Carlsson. Det fick till följd att flera unga spelare fick lämna klubben via olika lån medan veteraner som värvats in från i första hand tyska ligan fick företräde. Trots det dåliga starten på säsongen tog sig Leksand till SHL-kval genom att slå Oskarhamn med 2–1 i matcher i förkvalet. Där tog det dock stopp mot ärkerivalen Mora, som vann med odramatiska 4–1 i matcher. Bland de unga spelarna som inte fick vara kvar i Leksand sticker Fredrik Forsberg ut. På 26 matcher i klubben svarade han för tre mål och totalt sju poäng. Från årsskiftet blev det i stället spel i Bik Karlskoga för Leksandsprodukten. Där svarade han för tio mål och totalt…