15 februari, 2018

Vita Hästen bryter kontraktet med back – flyttar hem

Det blir ingen fortsättning i Vita Hästen för Christian Kåsastul. Klubben meddelar att man brutit kontraktet med backen. Christian Kåsastul värvades till Vita Hästen från norska Frisk Asker inför säsongen. 20-åringen har dock inte blivit vad klubben hade hoppats på i Hockeyallsvenskan. Nu väljer man därför att avbryta kontraktet med backen. I ett pressmeddelande skriver Vita Hästen att man släpper tillbaka Kåsastul till Frisk Asker, som han har spelat 117 matcher med i norska ligan innan han testades i Sverige. Christian Kåsastul lämnar Norrköping med sex assist och 32 utvisningsminuter på 33 matcher i Hockeyallsvenskan. Under säsongen har han testats i det norska A-landslaget.

15 februari, 2018

Släpptes under säsongen – nu välkomnas han tillbaka till Vita Hästen

Johan Adolfsson fick åtta matcher med Vita Hästen under hösten. Sedan valde klubben att inte förlänga hans kontrakt. Nu väljer man att ta in honom igen. Vita Hästen slåss för att försöka ta sig till den allsvenska slutspelsserien. I dag gjorde man klart med ett välbekant ansikte i förhoppning om att öka chanserna till att förlänga säsongen. Det handlar om forwarden Johan Adolfsson, 31. Den skadeförföljde örebroaren spelade åtta matcher med Vita Hästen på ett korttidskontrakt under hösten. Därefter valde klubben att inte förlänga kontraktet. Nu tar man alltså in honom igen. – Vi hälsar Johan välkommen tillbaka, en pålitlig och erfaren forward bra tränad som förstår spelet, han kommer att bidra i laget med allt vad det innebär och vi ser det som en stor fördel att han känner klubben och delar av truppen sedan tidigare. Jättekul att han är tillbaks i Vita Hästen, säger Leif Strömberg, tränare, i ett pressmeddelande. Johan Adolfsson har under säsongen även hunnit spela sex matcher med Färjestad i SHL. Under karriären har det blivit 262 allsvenska matcher för Örebro, AIK och Vita Hästen. Utöver det har han gjort 107 SHL-framträdanden för Örebro och FBK.

14 februari, 2018

Spelade inte – men Timrå och AIK blev kvällens stora vinnare

Varken AIK eller Timrå spelade i kväll. Men det var nog de båda lagen som jublade högst. Såväl Leksand som Pantern föll nämligen. Timrå och AIK tog i kväll ett stort steg närmare den allsvenska finalen. I synnerhet de förstnämnda. De har nämligen åtta poängs försprång ned till trean Leksand, trots att masarna har spelat en match mer. AIK har två poäng ned till Leif Carlssons manskap. Leksand föll nämligen med 4-2 mot Vita Hästen i kväll, trots att man tog en tidig 2-0-ledning. Daniel Pietta satte 1-0 och Olle Alsing satte tvåan innan första perioden ens kommit halvvägs. Men Hästen vände på steken. Jonathan Tholander och Patrik Nilsson såg till att matchen var oavgjort inför slutakten, och då kom segerrycket. Kevin Elgestål satte 3-2, och Henrik Nyberg gjorde 4-2-målet. Hästen är nu en poäng bakom SSK på den sista platsen till Slutspelsserien, men Södetälje har spelat en match mindre. FÖLL MOT JUMBON Det andra laget som jagar toppduon, Pantern, fick nöja sig med en poäng mot tabelljumbon Karlskoga. Trotjänaren Fredrik Höggren gjorde det avgörande 5-4-målet efter förlängning. Pantern är två poäng bakom Leksand och får således svårt att ta en finalplats från AIK. I synnerhet med tanke på den…

14 februari, 2018

Han är klar för konkurrenten – spelar redan ikväll

Han kom till klubben i slutet av förra säsongen och förlängde sedan sitt kontrakt. Men nu lämnar Almtunas Erik Flood för Vita Hästen. Det var Mr.Madhawk som först skrev att Almtunas Erik Flood ska vara på glid till Vita Hästen. Imorgon är det på dagen ett år sedan backen bytte Mora, då i Hockeyallsvenskan, mot Almtuna precis när transferfönstret blåste igen för säsongen 2016/2017. Lite senare bekräftade Vita Hästen värvningen i ett pressmeddelande. -- Vi välkomnar Erik till oss en riktigt talangfull back med utmärkt skridskoåkning. Välutbildad och vältränad spelare, placeringssäker med bra hockeyförståelse. Vi ser fram emot att han kommer till oss för spel redan ikväll då vi möter Leksand säger Leif Strömberg, Vita Hästens tränare. VARIT UTLÅNAD 21-åringen har under säsongen även varit utlånad till Kristianstad i Hockeyettan under fyra matcher.

11 februari, 2018

Modo vann målsnål tillställning

Matchen var av yttersta vikt för båda lagen. Modo drog det längsta strået och besegrade på hemmaplan Vita Hästen med 1-0. Båda lagen behöver titta både uppåt och neråt i den jämna allsvenska tabellen och viktiga poäng stod idag på spel i Fjällräven Center. Både Modo och Vita Hästen hade varsitt powerplayläge i den första perioden, men det resulterade inte. Även den andra perioden blev mållös och innehöll ett numerärt överläge var för lagen. Istället skulle Oscar Hedman spräcka målnollan 5:24 in i den tredje perioden när han hittade rätt bakom gästernas Pontus Sjögren. Det blev matchens enda mål och för Modo innebar det att de drog ifrån både Oskarshamn och Södertälje vid slutspelsstrecket en smula. Vita Hästen har nu en poäng upp till topp åtta, men fem ner till det negativa kvalstrecket.

9 februari, 2018

Karlskoga tappade i bottenstriden

Karlskoga hade vid händelse av vinst hemma mot Vita Hästen haft chansen att knappa in en smula på Troja precis ovanför kvalstrecket. Men det gick inte alls. Det blev förlust hemma mot östgötarna med 2-4 samtidigt som Troja tog två poäng i sin match. Succélånet från Leksand, Fredrik Forsberg, gav Karlskoga ledningen i powerplay sent i den första perioden men i inledningen av den andra kvitterade Henrik Nyberg för Vita Hästen. Hans första mål för östgötarna sedan han anslöt för en vecka sedan. Jesper Samuelsson kunde sedan ge bortalaget ledningen i mitten av matchen i mitten av den tredje perioden kunde sedan Marcus Eriksson öka på till 1-3. Rodrigo Abols gav Karlskoga visst hopp när han reducerade med några minuter kvar men William Haag släckte det när han i öppen kasse kunde göra 2-4 med 29 sekunder kvar på klockan. TROJA ÖKADE AVSTÅNDET Samtidigt tog laget precis ovanför kvalstrecket, Troja/Ljungby, två oerhört viktiga poäng när de på bortaplan kunde besegra Björklöven med 3-4 efter straffar. Lagen följdes åt målmässigt genom  matchen och Jonathan Johnson var den som kunde avgöra på straffar. Roope Talaja gjorde två mål under ordinarie tid för Björklöven och Stefan Andersson ett. För Troja nätade Simon Fredriksson, Johan…