12169156
13 april, 2017

Återvänder till Sverige efter fyra säsonger på college

Han lämnade svensk hockey 2013 för att satsa på en collegekarriär i USA. Fyra säsonger senare återvänder 23-årige Villiam Haag till Sverige och Hockeyallsvenskan. I dag blev den tidigare Frölundajunioren klar för spel i Vita Hästen efter fyra år på Michigan State University. Haag sköt 29 mål och gjorde 46 poäng på 41 matcher under sin sista säsong med Frölundas J20-lag. Under sina fyra säsonger i Ann Arbour har det blivit 27 mål och 53 poäng på 127 NCAA-matcher. Den gångna säsongen blev det sju mål och 15 poäng på 35 matcher. – Villiam är en karaktärspelare, mycket vältränad, stark skridskoåkare som kommer passa in bra hos oss. Jag känner till Villiam sen min tid som juniortränare i Frölunda och det känns mycket bra att han väljer Vita Hästen nu när han ska komma hem till Sverige, säger Vita Hästens tränare Jonas Johnson i ett pressmeddelande. På meritlistan har Haag fyra SHL-matcher med Frölunda samt ett två matcher i Hockeyettan för Pantern. På meritlistan finns ett J20-SM-guld från 2011.

BB120817CS036
13 april, 2017

Vita Hästen värvar hem egen produkt

Målvakten Viktor Kokman kommer hem till Norrköping igen. Efter att ha lämnat hemorten som 16-åring 2009 står det nu klart att han återvänder till moderklubben Vita Hästen i Hockeyallsvenskan nästa säsong. 24-åringen spelade juniorhockey i HV71 och blev bland annat svensk J20-mästare med klubben 2013. Sedan dess har han bland annat representerat Troja/Ljungby i Hockeyallsvenskan liksom HC Dalen, Borlänge och Vimmerby i Hockeyettan. Den senaste säsongen hade han en räddningsprocent på 91,2 för Vimmerby. – Vi har följt Viktor under en längre tid, han har hela tiden utvecklats och dom två senaste säsongerna gjort det bra i både Borlänge och Vimmerby, säger Vita Hästens målvaktstränare Fredrik "Grizzly" Eriksson. – Viktor är en modern målvakt, har bra storlek och är tekniskt duktig. Finns utveckling att göra främst i positionsspelet. Kontraktet med Kokman är på ett år. Samtidigt som man har förlängt kontraktet med Pontus Sjögren står det klart att den gångna säsongens reservkeeper Emil Jidskog får lämna klubben. 26-åringen gjorde 21 allsvenska matcher för Hästen och hade en räddningsprocent på 91,1 under 2016/17.

sjögren
11 april, 2017

Räddade upp lagets målvaktsspel – förlänger kontraktet: ”Jag tror han kan bli ännu bättre”

I november anslut Pontus Sjögren till Vita Hästen för att rädda upp lagets målvaktssituation. Det lyckades han ganska bra med och parterna har nu kommit överens om att fortsätta samarbetet över nästa säsong. - Han kom till oss under säsongen och var jättebra, jag tror att han kan bli ännu bättre, säger målvaktstränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson till klubbens hemsida. 31-årige Sjögren, som hade fem raka säsonger i Malmö innan flytten till Norrköping, kom in i säsongen efter ett skadefylld säsong men visade snabbt klass i HockeyAllsvenskan. Han stoppade 92,1 procent av skotten och släppte in två mål per match på sina 28 matcher.

BB111004CS060
22 mars, 2017

Sportchefen lämnar – ”Jag kan bekräfta att han har sagt upp sig”

Vita Hästens sportchef Niklas Czarnecki ska enligt nt.se ha sagt upp sig och lämnar nu Norrköpingsklubben efter tre säsonger, varav den första som huvudtränare och dem senaste två säsonger som sportchef. Något som klubben också bekräftar. --  Det stämmer, säger klubbens ordförande Yvonne Anglesjö till nt.se. Efter att ha fått sparken efter bara ett halvår i Färjestad säsongen 2011/2012 kom Czarnecki till då nyligen uppflyttade Vita Hästen inför säsongen 2014/2015 och gjorde succé. Klubben överraskade alla genom att länge leda Hockeyallsvenskan men tappade lite mark mot slutet och slutade till sist på en åttonde plats. I den efterföljande slutspelsserien slutade laget på en andra plats och fick därmed chansen att kvala till SHL. Nästföljande säsong klev Czarnecki på jobbet som sportchef i klubben, ett jobb som han har haft i två säsonger men som han nu alltså väljer att lämna.

BB160914CO002
20 mars, 2017

Björklöven värvar från konkurrenten: ”Intressant talang”

Han gjorde sin första allsvenska säsong med Vita Hästen det gångna året. Nu fortsätter backen Simon Åkerström sin karriär i Björklöven. I dag blev han presenterad av Umeåklubben. Det var efter en framgångsrik säsong med Piteå i Hockeyettan 2015/16 som Simon Åkerström fick chansen i Hockeyallsvenskan av Vita Hästen. Efter åtta poäng (2+6) på 39 matcher i Norrköping återvänder han nu norrut. I dag gjorde Björklöven klart med 21-åringen, som är son till Luleås legendariske back Roger Åkerström. – Jag har bra koll på Simon Åkerström sen min tid i Luleå och han har fått en väldigt bra utbildning där. Jag ser honom som en intressant talang som kommer passa in väldigt bra i vårt system, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall i ett pressmeddelande från klubben. Kontraktet mellan Luleåbördige Åkerström och Björklöven är skrivet på två år. – En av anledningarna till att jag väljer Björklöven är att jag känner Joakim Fagervall rätt bra sedan tidigare. Jag vet att han kan hjälpa mig mycket med min utveckling som ishockeyspelare, säger Simon Åkerström.

151213 Vita HŠstens Joachim Nermark och mŒlvakt Linus Sšderstršm jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och HC Vita HŠsten den 13 december 2015 i Stockholm. 
Foto: Linnea Rheborg / BILDBYRN / Cop 189
4 mars, 2017

Fansens banderoll togs bort – nu svarar ordförande på kritiken: ”Accepterar inte personliga påhopp”

Under fredagens match mellan Vita Hästen och Mora togs en banderoll fram med budskapet om att sportchefen och general managern Niklas Czarnecki borde avgå. Banderollen togs snabbt ned av vakter och fansen som stod bakom protesten kastades ut från arenan. Händelsen har väckt debatt på sociala medier och många ställer sig kritiska till klubbens agerande. Nu svarar Yvonne Anglesjö, ordförande i Vita Hästen. - Vi accepterar inte personliga påhopp under match. Därför togs banderollen ned, säger hon till NT. – Banderollen togs ned på beslut av säkerhetsansvarig med anledning av att den riktades mot personal inom Vita Hästen. Vita Hästen har innan gårdagens match informerat våra supportrar om att inte någon form av missnöjesyttring gentemot enskild person skulle accepteras. Denna information kände de personer till som visade upp banderollen. Anglesjö anser inte att föreningen aktivt tystar kritiker genom sitt agerande. – Vita Hästen har inga problem med att diskutera olika åsikter med olika grupperingar gällande hur föreningen drivs. Men vi accepterar inte personliga påhopp under pågående match. https://twitter.com/pj_ynwa/status/837754718956957697