16 juni, 2019

Vann poängligan – rekommenderar andra att testa samma äventyr: ”Är en bra väg”

Oliver Nordberg är en doldis inom svensk hockey men kommer från en succésäsong med Salzburg i den så kallade alpligan. Nu är han tillbaka i Sverige igen och ska fortsätta på inslagen väg - men nu i Vita Hästen. - Det känns som ett ställe där jag kan utvecklas, säger han till hockeysverige.se. Många hockeyfans har nog ingen större koll på Oliver Nordberg. Han öste in poäng i Brynäs J20-lag under ett par säsonger och fick chansen när de hade massor av skador i kvartsfinalserien mot Växjö. Därefter fick han inget nytt kontrakt av Gävleklubben utan hamnade i Salzburg. Inte i A-laget, utan i klubbens reservlag som huserar i den så kallade alpligan där det förutom österrikiska klubbar också spelar lag från Italien och Slovenien. Nordberg berättar för hockeysverige.se att han hamnade där tack vare en lagkompis hos Brynäs juniorer. - Det här dök upp tack vare (Casper) Evertsson. När han hoppade på den här grejen så kände jag att då kan jag också ta chansen. Salzburg hade bra träningsmöjligheter och sådana saker så jag såg chansen att kunna utvecklas där. Men jag hade ärligt talat inte så stora förväntningar när jag åkte ned. Men succén blev total. Casper Evertsson,…

4 juni, 2019

SAMMANSTÄLLNING: Så har din HA-klubb värvat

Silly season är i full gång och ibland kan det vara svårt att hålla koll på allting som händer. Nedan följer en sammanställning av samtliga spelare sin Hockeyallsvenska-klubb har värvat samt vilka som har lämnat. Spelare vars kontrakt gått ut och klubben inte gått ut med att de har släppts har inte räknats med i sammanställningen. Rykten om klara övergångar är inte heller inkluderade, utan bara bekräftade värvningar och spelartapp finns med. Spelare som plockats upp från juniorlaget finns inte heller med i sammanställningen. Övergångarna gäller fram till och med den 4 juni 2019. AIK Spelare in: Henrik Nilsson, back, 28 (Pelicans) Kim Tallberg, forward, 27 (Tingsryd) Ricard Blidstrand, back, 27 (Karlskoga) Henrik Rommel, forward, 24 (Vita Hästen) Isac Heens, back, 19 (Södertälje) Jacob Svensson, back, 20 (Almtuna) Simon Wassberg, back, 18 (HV71) Emil Aronsson, forward, 23 (Mora) Fabian Ilestedt, forward, 23 (Nybro) Sebastian Frantz, forward, 21 (Almtuna) Alfons Malmström, back, 20 (Boden) Henrik Persson, forward, 25 (Hanhals) Johan Porsberger, forward, 25 (Leksand) Sebastian Kauppila, back, 24 (Vimmerby) Spelare ut: Erik Källgren, målvakt, 22 (Arizona) Max Lindholm, forward, 21 (Örebro) Daniel Muzito Bagenda, forward 22 (Örebro) Fredric Weigel, forward, 27 (Jukurit) Jesper Frödén, forward, 24 (Skellefteå) Garry Nunn, forward, 29 (Olten) Brian Cooper, back, 25…

4 juni, 2019

SHL-forward ansluter till Vita Hästen: ”En mycket skridskostark och smart tvåvägscenter”

Det blir ingen fortsättning i Timrå för Patrik Blomberg, som i stället fortsätter karriären i Vita Hästen. - Jag har fått en bra känsla för Vita Hästen i mina möten och samtal med klubben och tränarna, säger han i ett pressmeddelande. Tidigare idag presenterade de Oliver Nordberg. Nu offentliggör Vita Hästen en ny, spännande forwardsvärvning. Patrik Blomberg ansluter från Timrå, på ett tvåårskontrakt. - En mycket skridskostark och smart tvåvägscenter som tillför en ytterligare dimension till vårt lagbygge. Med sin erfarenhet från Allsvenskan och SHL så känner vi att vi hittat rätt spelare för att stärka vår offensiv till kommande säsong, säger tränaren Tony Zabel. Blomberg gjorde fem poäng på 35 matcher i SHL. Säsongen dessförinnan gjorde han 35 poäng i allsvenskan för Västervik. Kommande säsong var det tänkt att han skulle spela med IK Pantern.

4 juni, 2019

Öste in poäng utomlands – nu är han tillbaka i Sverige

Han vann poängligan i den så kallade Alpligan. Nu är Oliver Nordberg tillbaka i Sverige. Han är klar för Vita Hästen. Med 72 poäng på 40 poäng för Salzburg andralag i den såkallade "Alpligan", med lag från bland annat Österrike och Italien, vann Oliver Nordberg hela ligans poängliga. Nu är 21-åringen tillbaka i Sverige igen. Han är klar för Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. - Vi har fått väldigt bra referenser och vitsord om Oliver från flera olika håll. Han kommer från en väldigt stark säsong där han gjort mycket poäng. Olivers främsta styrkor ligger i det offensiva spelet där han är stark med pucken, bra på att hitta ytor åt sig själv och sätta upp sina medspelare i bra lägen, säger tränaren Tony Zabel. Han gjorde även tolv poäng (5+7) på fyra matcher i slutspelet i den österrikiska andraligan i våras. Nordberg var under två säsonger också en vass poängplockare i SuperElit, med 39 poäng på 41 matcher och 43 poäng på 37 matcher som resultat. Han spelade fyra slutspelsmatcher för Brynäs A-lag våren 2018.

23 maj, 2019

Klart: Så spelas Hockeyallsvenskan 2019/20

Den inhemska hockeysäsongen är alltjämt långt borta. Idag kunde dock Hockeyallsvenskan presentera sitt spelschema för den kommande säsongen, där AIK och Vita Hästen blir första lag att mötas till hösten. Fansen till de hockeyallsvenska lagen runtom i landet kan börja planera sina hockeyresor till den kommande säsongen. Under måndagen presenterade nämligen ligan nästa säsongs spelschema i sin helhet. Precis som tidigare kommer onsdagar och fredagar att vara huvuddagar för matcher. Första hela omgången spelas fredagen den 20 september, men två dagar innan möts AIK och Vita Hästen i en hockeyallsvensk smygpremiär på Hovet. Den sista omgången i Hockeyallsvenskan spelas fredagen den 6 mars 2020. SÅ SPELAS PREMIÄROMGÅNGEN I HOCKEYALLSVENSKAN 2019/20: Vita Hästen – Timrå Kristianstad – Tingsryd Karlskrona – Björklöven Modo – Västervik Pantern – Karlskoga Västerås – AIK Södertälje – Mora Se hela spelschemat här.

22 maj, 2019

De hämtar in poängmakare från ettan: ”Han är en hårt arbetande kille”

Vita Hästen förstärker laget. De plockar in Huddingeforwarden Joakim Hälleström. - Vi har haft en bra dialog om vad han ska bidra med till laget med sina styrkor där även hans tävlingsinstinkt kommer passa bra in i Vita Hästen, säger tränaren Tony Zabel. Den gångna säsongen blev det 23 poäng på 23 matcher i Hockeyettan. Nu får Djurgårdsprodukten Joakim Hälleström för första gången chansen i HockeyAllsvenskan. Den 24-årige forwarden presenterades idag som Vita Hästens senaste tillskott. - Jocke kommer från Huddinge där jag följt honom under några år. Han är en hårt arbetande kille, med en mycket bra skridskoåkning och ett bra skott som kommer att passa bra i en snabb liga som Hockeyallsvenskan. Vi har haft en bra dialog om vad han ska bidra med till laget med sina styrkor där även hans tävlingsinstinkt kommer passa bra in i Vita Hästen, säger tränaren Tony Zabel. Hästen har nu två målvakter, två backar och nio forwards under kontrakt.