27 april, 2017

Hockeyettans poängbäste klar för Allsvenskan

Med 20 mål och 37 assist på 40 matcher för Mariestad var Douglas Lögdal hela Hockeyettans poängbästa spelare under den gångna säsongen. Nu står det klart att han spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong. Han har skrivit på för Vita Hästen. - Vi har följt Douglas under säsongen och det är en spelare med stort spelsinne, att ”sätta” upp sina medspelare i bra målsituationer är den absoluta styrkan med precisa och fina passningar. Douglas förmåga att läsa spelet gör att han även är duktig i boxplay, säger Vita Hästens tränare Jonas Johnson i ett pressmeddelande. Den 24-årige centern spelade juniorhockey i Timrå fram till 2012 och fick göra en del SHL-framträdanden för klubben. De fem senaste säsongerna har han spelat i Hockeyettan, först tre säsonger för Halmstad och därefter två i Mariestad där den senaste säsongen blev hans stora poängmässiga lyft. -Vi är naturligtvis glada att Douglas valt att signa med oss och vi ser han som en producerande spelare även i Allsvenskan, säger Jonas Johnson.

26 april, 2017

Byter allsvensk klubb – återvänder hemåt: ”Stor potential”

Han tillhörde Vita Hästen under två säsonger som junior. Nu återvänder backen Victor Lindman till klubben efter två säsonger i Västervik. Nu flyttar Vadstena-sonen hem till Östergötland igen. I ett pressmeddelande skriver Vita Hästen att man tecknat ett ettårskontrakt med 21-åringen. – Det känns mycket bra att Victor vill tillbaka till oss, jag ser en stor potential i Victor. Han kan användas i både powerplay och boxplay, har en bra blick för spelet. Nu hoppas vi att hans utveckling fortsätter på ett bra sätt hos oss, säger tränaren Jonas Johnson om backen. Lindman gjorde tre mål och 15 poäng på 51 matcher för Västervik den gångna säsongen.

18 april, 2017

Vita Hästen gör klart med trotjänaren: ”En viktig spelare i laget”

Han har i princip bara tillhört en förening under hela sin hockeykarriär och idag blev det klart att Norrköpingssonen Marcus Eriksson stannar i moderklubben Vita Hästen i ytterligare tre år. Det meddelar klubben på sin hemsida. -- Det betyder jättemycket givetvis, Marcus kommer härifrån och är en viktig spelare i laget framför allt, säger assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson på presskonferensen. Marcus Eriksson debuterade i Vita Hästen redan som 17-åring och har under sina år i klubben gjort över 450 matcher. De senaste tre åren har han varit en av klubbens bäst producerande spelare med 131 poäng på 156 matcher i Hockeyallsvenskan men assisterande tränaren Fredrik Eriksson tror att han har mer att ge. -- Jag tror att han skulle kunna öka på med 10-15 poäng till. Han jobbar extremt hårt över hela banan, säger han på presskonferensen Trots att han är 31 år tror Eriksson själv också att han kan utvecklas som hockeyspelare. -- Jag kan utveckla allting fortfarande. Jag kanske kan utveckla det fysiska spelet, tackla lite mer, säger han. Marcus Eriksson är också nöjd över att det blev ett så pass långt kontrakt som det blev. -- Det känns bra för egen del att veta vad jag ska göra de närmaste tre åren. Jag…

13 april, 2017

Återvänder till Sverige efter fyra säsonger på college

Han lämnade svensk hockey 2013 för att satsa på en collegekarriär i USA. Fyra säsonger senare återvänder 23-årige Villiam Haag till Sverige och Hockeyallsvenskan. I dag blev den tidigare Frölundajunioren klar för spel i Vita Hästen efter fyra år på Michigan State University. Haag sköt 29 mål och gjorde 46 poäng på 41 matcher under sin sista säsong med Frölundas J20-lag. Under sina fyra säsonger i Ann Arbour har det blivit 27 mål och 53 poäng på 127 NCAA-matcher. Den gångna säsongen blev det sju mål och 15 poäng på 35 matcher. – Villiam är en karaktärspelare, mycket vältränad, stark skridskoåkare som kommer passa in bra hos oss. Jag känner till Villiam sen min tid som juniortränare i Frölunda och det känns mycket bra att han väljer Vita Hästen nu när han ska komma hem till Sverige, säger Vita Hästens tränare Jonas Johnson i ett pressmeddelande. På meritlistan har Haag fyra SHL-matcher med Frölunda samt ett två matcher i Hockeyettan för Pantern. På meritlistan finns ett J20-SM-guld från 2011.

13 april, 2017

Vita Hästen värvar hem egen produkt

Målvakten Viktor Kokman kommer hem till Norrköping igen. Efter att ha lämnat hemorten som 16-åring 2009 står det nu klart att han återvänder till moderklubben Vita Hästen i Hockeyallsvenskan nästa säsong. 24-åringen spelade juniorhockey i HV71 och blev bland annat svensk J20-mästare med klubben 2013. Sedan dess har han bland annat representerat Troja/Ljungby i Hockeyallsvenskan liksom HC Dalen, Borlänge och Vimmerby i Hockeyettan. Den senaste säsongen hade han en räddningsprocent på 91,2 för Vimmerby. – Vi har följt Viktor under en längre tid, han har hela tiden utvecklats och dom två senaste säsongerna gjort det bra i både Borlänge och Vimmerby, säger Vita Hästens målvaktstränare Fredrik "Grizzly" Eriksson. – Viktor är en modern målvakt, har bra storlek och är tekniskt duktig. Finns utveckling att göra främst i positionsspelet. Kontraktet med Kokman är på ett år. Samtidigt som man har förlängt kontraktet med Pontus Sjögren står det klart att den gångna säsongens reservkeeper Emil Jidskog får lämna klubben. 26-åringen gjorde 21 allsvenska matcher för Hästen och hade en räddningsprocent på 91,1 under 2016/17.

11 april, 2017

Räddade upp lagets målvaktsspel – förlänger kontraktet: ”Jag tror han kan bli ännu bättre”

I november anslut Pontus Sjögren till Vita Hästen för att rädda upp lagets målvaktssituation. Det lyckades han ganska bra med och parterna har nu kommit överens om att fortsätta samarbetet över nästa säsong. - Han kom till oss under säsongen och var jättebra, jag tror att han kan bli ännu bättre, säger målvaktstränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson till klubbens hemsida. 31-årige Sjögren, som hade fem raka säsonger i Malmö innan flytten till Norrköping, kom in i säsongen efter ett skadefylld säsong men visade snabbt klass i HockeyAllsvenskan. Han stoppade 92,1 procent av skotten och släppte in två mål per match på sina 28 matcher.