17 april, 2018

Efter succé i Hockeyettan – nu blir han Vita Hästens nya målvakt

Vita Hästen har hittat en ny målvakt efter att ha tagit avsked av veteranen Pontus Sjögren. Nu hämtar man in Borlänges succémålvakt Marcus Hellgren Smed som komplement till Viktor Kokman. Marcus Hellgren Smed hade en mycket stark säsong i Hockeyettan och stoppade 93,3 procent av skotten för Borlänge, som tog sig hela vägen till det allsvenska kvalet. Nu fortsätter 23-åringen, med rötterna i Leksand, karriären i Norrköping och Vita Hästen. – En stor målvakt som täcker målet bra, också duktig i det agerande spelet och stark i närspelet. Marcus har tagit kliv framåt för varje säsong och jag är säker på att det kommer bli så kommande säsong också. Jag ser fram emot att jobba tillsammans med Marcus och fortsätta utveckla hans spel, säger Fredrik "Grizzly" Eriksson, målvaktstränare i klubben, i ett pressmeddelande. Hellgren Smed spelade för Enköping och Mörrum i Hockeyettan innan han värvades av Borlänge 2016. Där har han stått för två fina säsonger som nu utmynnar i en chans i Hockeyallsvenskan.

12 april, 2018

Uppskattad back förlänger: ”Vi tror stenhårt på honom”

Det har på senare tid mest handlat om spelare som inte ska vara kvar i Vita Hästen. Men på torsdagsmorgonen presenterade de en kontraktsförlängning i form av backen Rikard Olsén som stannar ytterligare en säsong i Norrköping. Rikard Olsén värvades in till Vita Hästen från Grästorp i Hockeyettan i december 2016 och sedan dess har han varit ett stående inslag i Norrköpingslagets backuppsättning. STANNAR EN SÄSONG TILL Nu står det klart att 22-åringen stannar ytterligare en säsong i Östergötland. -- Rikard är en rörlig back med bra skridskoåkning. Som vinner sin man mot man duell defensivt, just genom sin rörlighet. Tog stora steg säsongen som gick och vi tror stenhårt på honom, han blir en riktigt bra tvåvägsback. Vi i Vita Hästen är glada att ha Rikard i laget säger Leif Strömberg, tränare och sportsligt ansvarig i klubben i ett pressmeddelande. Vita Hästen har i och med Olséns underskrift tolv spelare på kontrakt nästa säsong. Sedan tidigare står det klart att en hel rad spelare lämnar klubben. Däribland rutinerade målvakten Pontus Sjögren och sylvassa offensivpjäsen Rickard Palmberg.

11 april, 2018

Lämnar England för spel i Hockeyallsvenskan: ”Tagit stora kliv”

Från SHL och Hockeyallsvenskan – till England. Efter en säsong med Coventry Blaze i EIHL återvänder backen Gustav Ahnelöv till Sverige. Nu är han klar för Vita Hästen. Backen Gustav Ahnelöv spelade för tre olika lag under säsongen 2016/17. Han tillhörde Karlskrona, men spelade bara fyra SHL-matcher för klubben. I stället blev det 43 allsvenska matcher på lån för Västerås och Oskarshamn, där det blev fem mål och totalt nio poäng. Den här säsongen tog den 21-årige stockholmaren det lite oväntade beslutet att flytta till England. Under säsongen blev det 44 matcher för Coventry Blaze i EIHL med tio poäng (1+9) som facit. "PASSAR VÄLDIGT BRA IN I GRUPPEN" Ett år i England får dock räcka. Nu återvänder han hem till Sverige och förstärker Vita Hästen i Hockeyallsvenskan kommande säsong. – Högerfattad back otroligt duktig med pucken med bra offensiv blick, han har tagit stora kliv och vi kommer att fortsätta att utveckla honom. Vi har fått in en hungrig tävlingsinriktad kille som vill ta ett steg till. Passar väldigt bra in i gruppen trots sin ålder så är han erfaren med karriären framför sig. Känns riktigt bra att Gustav väljer att spela i Vita Hästen, säger Leif Strömberg, tränare och…

10 april, 2018

Uppgifter: Vita Hästen-duo på väg till konkurrent

I dag kom beskedet att forwarden Villiam Haag inte bli kvar i Vita Hästen. I stället ska han och lagkamraten Alexander Pettersson, som inte heller fick förnyat förtroende i Norrköping, vara på väg till Pantern, skriver Mr. Madhawk. Villiam Haag debuterade i svensk seniorhockey som 24-åring den här säsongen efter att ha tillbringat fyra säsonger på Michigan State University. På 38 matcher med Vita Hästen noterades han för 15 poäng (8+7) innan han avslutade säsongen med en avstängning som håller i sig över inledningen på kommande säsong. I dag meddelade Vita Hästen att Haag inte kommer att spela för dem nästa säsong. I stället ska göteborgaren, med Partille som moderklubb, vara klar för spel i IK Pantern, skriver Mr Madhawk. FÅR SÄLLSKAP AV GAMLE VÄNNEN Och han blir inte den enda före detta Vita Hästen-spelaren som flyttar dit. Även Alexander Pettersson ska vara klar för klubben. 23-åringen från Öckerö gjorde tio mål och 18 poäng på 51 matcher för Hästen innan forwarden fick besked om att han inte skulle erbjudas en fortsättning av klubben. Pettersson och Haag spelade juniorhockey tillsammans i Frölunda innan de båda stack till Nordamerika för varsitt äventyr i tidig ålder.

5 april, 2018

LISTA: De här allsvenska klubbarna har de bästa J20-lagen

Frågan om att fylla på trupperna med egna juniorer eller värva är ständigt aktuell och omdebatterad. Till nästa säsong blir den än mer brännande för de allsvenska klubbarna då lånebegränsningar från SHL införs. Hockeysverige.se tog sig en titt på hur klubbarnas äldre juniorlag presterade säsongen som gick. Till skillnad mot SHL-föreningarna, som samtliga har representation i landets högsta juniorserie (J20 Superelit) var det denna säsong bara fem av de allsvenska klubbarna som hade det. Bäst gick det för Södertälje som tog sig till Top 10, serien dit de fem bästa från den norra respektive södra serien tar sig efter jul. SJU KLUBBAR I ANDRALIGAN Tar vi oss en titt på serienivån under, J20 Elit, återfinns sju klubbar där och säsongen som gick var det Karlskoga och Tingsryd som presterade allra bäst genom att vinna sina serier. Dock lyckades de inte ta sig hela vägen upp till Superelit i kvalet. Två klubbar, Västervik och Pantern, saknar representation på de två högsta nivåerna i juniorernas seriesystem. Tar vi en överblick på de yngre juniorerna har 11 av de 14 klubbarna representation i J18 Elit, vilken är den högsta juniorserien för den ålderskategorin. Modo tog sig hela vägen till SM-final och vidare kvalificerade…

4 april, 2018

Ytterligare tre spelare lämnar det allsvenska laget

Igår blev det klart att fyra spelare inte kommer fortsätta sina karriärer i Vita Hästen. Idag kommunicerade klubben ut att ytterligare tre lämnar. Det handlar om Alexander Pettersson, Albin Ivarsson Hamberg och Robin Karlsson. Igår stod det klart att Rickard Palmberg, Pontus Sjögren, Jonathan Tholander och Patrick Nilsson lämnar Vita Hästen. Idag aviserade klubben tre namn till: Alexander Pettersson, Albin Ivarsson Hamberg och Robin Karlsson. -- Vi vill säga stort tack för de fina insatser spelarna gjort för Vita Hästen och önska dem lycka till i framtiden, säger tränaren Leif Strömberg i en kommentar till klubbens hemsida. Karlsson och Ivarsson Hamberg kom till Vita Hästen i slutet av säsongen från Hockeyettan. Alexander Pettersson anslöt till laget inför säsongen.