13 augusti, 2018

Forwarden byter Karlskoga mot Norrköping

Henrik Rommel är klar för Vita Hästen. Det meddelade Norrköpings-klubben på sin hemsida under måndagen. Rommel har de senaste två åren haft en plats i Karlskogas omklädningsrum, men valde att packa ner sina grejer i trunken efter förra säsongen. Nu hänger han alltså upp utrustningen i seriekonkurrenten Hästens hemmahall, Himmelstalundshallen. "Henrik Rommel ansluter idag till truppen, har tidigare varit 2 säsonger i BIK Karlskoga. Henrik är en skridskostark irrationell spelare som jobbar hårt", skriver klubben på sin hemsida. Rommel, 24, har på 104 matcher i Karlskoga stått för 40 poäng. På hemsidan skriver VIta Hästen också att Marcus Fornell är tillbaka i träning efter en smärre skadad och att August Gunnarsson kommer rehab-träna de kommande veckorna.

11 augusti, 2018

Han sköt Vita Hästen till vinst – igen

Christopher Fish är ett av Vita Hästens starkaste nyförvärv inför säsongen. Han har levererat direkt. Igår avgjorde han för andra gången en match under försäsongen. När Vita Hästen skrällde i Östgötaderbyt och straffslog SHL-laget Linköping var det efter att Christopher Fish avgjort matchen genom att sätta sin straff. När Vita Hästen igår vann mot det tippade allsvenska topplaget Södertälje spelade Fish åter huvudrollen. Nyförvärvet mot Västervik inledde nämligen målskyttet i 3-0-segern, och sköt således målet som kom att bli det matchvinnande. Efter hans 1-0 slog storstjärnan Marcus Eriksson, som också blev målskytt mot Linköping, till och gjorde 2-0. Arvid Degerstedt avslutade målskyttet i tom kasse. STARK VÄNDNING AV OSKARSHAMN Oskarshamn var också igång och försäsongsspelade igår. De vann Smålandsderbyt mot Kalmar HC, till vardags i Hockeyettan, med 4-2. Men det krävdes en vändning under matchens sista nio minuter för att det skulle bli verklighet. Då slog nämligen Robin Söderqvist till och gjorde 2-2 och 3-2 med en dryg minuts mellanrum, och ytterligare en minut senare gjorde Alex Hutchings 4-2. Nicklas Heinerö inledde Oskarshamns målskytte.

7 augusti, 2018

Hästens fina skalp – vann ‘Slaget om Östergötland’

Vita Hästen inledde försäsongsspelandet på bästa sätt. Den allsvenska klubben besegrade SHL-laget Linköping med 3-2 efter straffar. Christopher Fish avgjorde. Efter att AIK lirat en match på Gotland i helgen drog försäsongen igång på allvar i kväll när Vita Hästen och Linköping möttes i ett laddat derby. Efter 65 minuters spel, och tio straffslag, var det till slut det allsvenska laget som vann med 3-2. Junioren Johan Södergran, som idag togs ut i Juniorkronorna, öppnade LHC:s målkonto för säsongen när han gjorde 1-0. Sex minuter senare, ungefär 16 minuter in på matchen, kvitterade Hästen genom Emil Eriksson. KVITTERADE I SLUTSEKUNDEN Det resultatet stod sig in i den tredje perioden. Då slog Vita Hästens storstjärna Marcus Eriksson till och gav hemmalaget ledningen. Det såg ut att bli det matchavgörande målet. Men med bara 0,5 sekunder kvar att spela kvitterade nyförvärvet från Södertälje (eller Västervik, om man så vill) Dan Pettersson. Därmed gick matchen till förlängning och sedermera straffar. Där missade gästerna sina fem straffar, medan Vita Hästen bara missade sina fyra första. Christopher Fish, som slog även den tredje straffen för hemmalaget, klev då fram och avgjorde derbyt.

3 augusti, 2018

SKOGLUND: Ranking av klubbmärken – de allsvenska klubbarna mil före SHL

Rankingen av lagens klubbmärken fortsätter. Idag har Henrik Skoglund satt på sig monokeln och fingranskat de allsvenska klubbarnas logotyper. Han slickar sig om munnen och gillar vad han ser. I måndags kunde ni här på sajten ta del av min lilla ranking av SHL-klubbarnas emblem. En text ni med fördel kan ta del av här. Folk blev...jättearga. Det är i alla fall det bestående intrycket. Ett tecken på att loggor berör, minst sagt. Så vi kör vidare. Idag är turen kommen till de Hockeyallsvenska klubbarna och min samlade bedömning är att de flesta föreningarna i andraligan slår sina SHL-konkurrenter med råge när det handlar om layoten. Snyggt på de flesta håll, även om de två som innehar jumbopositionen på nedan lista lämnar en hel ocean av okulär fägring att önska. Hur rankar man egentligen klubbmärken? Vad är viktigast? Är det utseende, färgkombinationer, hur det gör sig som varumärke eller identitetsskapare? Det är svårt att ranka logotyperna men nedan gör jag ett försök och jag slopar en förutbestämd mall och kör istället på mitt personliga tycke och smak. Men estetiken är ändå avgörande, dessutom spelar identiteten och tanken bakom en viss roll. Jag gillar även när man på ett snyggt sätt…

1 augusti, 2018

Svenske målvaktsveteranen är klar för spel i Skottland

Han har spelat hela karriären i Sverige. Men nu, som 33-åring, kommer utlandschansen. Pontus Sjögren är klar för skotska (!) Dundee Stars. Efter spel i Huddinge, Södertälje, Malmö, Pantern och Vita Hästen väntar nu ett betydligt mer exotiskt hockeyäventyr för Pontus Sjögren. Han har nämligen skrivit på för skotska Dundee Stars, som spelar i brittiska EIHL. Han har skrivit på ett ettårskontrakt med klubben, skriver de på sin hemsida - Pontus har spelat en en väldigt hög nivå hela livet. Han är en tävlingsmänniska. Jag tror verkligen att vi har en målvakt som kan göra skillnad på daglig basis. Vi ser fram emot att ha honom i Dundee, säger sportchef Omar Pacha. Dundee gick till semifinal 2017 men missade vårens slutspel.

29 juli, 2018

Värvades från allsvenska konkurrenten – nu blir han kvar

Vita Hästen har fått ännu en back under nytt kontrakt. I dag meddelar klubben att Erik Flood skrivit på en förlängning över kommande säsong. Född i Stockholm, uppvuxen i Dalarna och juniorfostrad i Modo. Backen Erik Flood, med meriter från U16-landslaget, har hunnit med många olika stopp under sin unga karriär. Under förra säsongen spelade han allsvensk hockey för Almtuna för att sedan lånas ut till Kristianstad i Hockeyettan innan han slutligen värvades av Vita Hästen innan transferfönstret stängde. Nu får 22-åringen en ny chans att visa upp sig i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen. Under söndagen kom beskedet att klubben har förlängt hans kontrakt med en säsong. – Skicklig i man-mot-man-situationer, stark i kroppen. En otroligt spännande back med otrolig många uppsidor i sitt spel, som kan ta honom långt, säger sportchefen och tränaren Leif Strömberg i ett pressmeddelande. Flood hade ett mål och fyra poäng på 36 matcher med Almtuna innan han stod för en assist på de sju avslutande matcherna med Vita Hästen. Under karriären har det blivit 27 poäng på 128 allsvenska matcher med Mora, Almtuna och Hästen.