BB161129BB077
25 februari, 2017

Almtunas tunga seger – går mot en topp åtta-plats

Hårt satsande Almtuna har varit en besvikelse i HockeyAllsvenskan under delar av säsongen, men nu tycks man ha hittat rätt. I kväll krossade man Björklöven med 5-1, på bortaplan, och tog ett stort steg mot en plats i slutspelsserien. Uppsalalaget har fyra poäng ned till Vita Hästen med bara nio poäng kvar att spela om. Med andra ord ska det mycket till för att Norrköpingslaget ska orka ta sig upp till en plats bland de åtta främsta. Almtuna har, utöver poängförsprånget, också 16 mål till godo på Vita Hästen. Samtidigt är Modo nu borta från kampen. Man föll idag mot tabelltvåan Bik Karlskoga med 5-3, och har hela sju poäng upp till Almtuna. Dessutom ska man passera två lag utöver dem för att få spela vidare. Karlskoga, å sin sida, stormar mot en final. Sex poäng och 40 (!) mål skiljer ned till trean IK Pantern. Det ska alltså till ett smärre under för att värmlänningarna ska missa en final mot seriesuveräna Mora.  

BB161129BB284
22 februari, 2017

Efter mardrömslika bussresan – Björklöven tog sig upp på säker mark

Den match som var tänkt att dra igång 19:00 blev försenad till 21:30, sedan Björklöven fastnat i trafiken under bussresan på väg ned till NHK Arena i Timrå. Och när matchen väl kom igång var det bortalaget som var starkast. Tobias Hage och Jonas Emmerdahl grundlade segern redan i den första perioden. 3-0 kom tidigt i den andra perioden genom David Lindquist, och Cody Murphy sköt det avslutande 4-2-målet i den tredje perioden sedan Timrå reducerat två gånger om. Timrås mål gjordes av glödhete Jonathan Dahlén, som därmed hade gjort poäng på Timrås elva senaste mål, och hans JVM-kompis Jens Lööke. Björklövens starka bortaseger gör att Västerås nu är nere på kvalplats, medan Joakim Fagervalls mannar är uppe på säker mark. Det skiljer en poäng mellan lagen, med fyra matcher kvar. 'Löven' har fyra poäng upp till Modo på elfteplats. Timrå är femma i HockeyAllsvenskan,

BB161221JL014
22 februari, 2017

Gick tåget nu, Modo?

Man ska ta in fyra poäng och passera tre lag på bara fyra omgångar. Frågan är om inte Modos hopp om spel i Slutspelsserien mer eller mindre försvann i och med kvällens tunga strafförlust mot Västervik på bortaplan. Modos knep bara en poäng, medan Oskarshamn tog två och Almtuna tre sedan de slagit Södertälje med stabila 3-1. Av lagen i kampen om den sista platsen i Slutspelsserien var det bara Vita Hästen som gick helt lottlösa. Det som kan ge Modo lite hopp är att man har finalklara Mora kvar att möta, och att de har Almtuna i den sista omgången. Skulle de ta in ett par poäng på Uppsalalaget, som i nuläget har grepp om åttondeplatsen, längs vägen skulle det kunna bli en helt avgörande match i slutomgången. I kväll var det Olle Liss som sänkte Modo, i Pär Bäckmans återkomst i coachrollen. Liss gjorde 1-0 i 3-2-segern, och var dessutom den som fick ett slut på matchen via sitt mål i straffläggningen. Även Victor Öhman blev målskytt i straffläggningen. Mats Fröshaug blev också målskytt för Västervik. Patrik Karlkvist och Jesper Sellgren sköt målen för elfteplacerade Modo,,.

BB161129BB289
22 februari, 2017

Stängs av två matcher – för att ha kastat handskarna

Björklöven drabbas av ett avbräck mitt i den tuffa kampen kring det nedre kvalstrecket. I dag kom beskedet att forwarden Lucas Sandström stängs av i två matcher. Detta efter att ha kastat handskarna och slagits med Bik Karlskogas back Viktor Lang sent i den tredje perioden av måndagens möte mellan lagen. Disciplinnämnden anser att Sandström var drivande i slagsmålet och att han delat ut knytnävsslag mot Langs huvud utan handskar. Själv anser Björklövenforwarden att hans kombattant varit lika aktiv i fajten. "Jag upplever BIK Karlskogas spelare som minst lika driven i händelsen som mig. Jag är en aggressiv spelare som gillar fysiskt spel och vill vara i händelsernas centrum", skriver Sandström till sitt försvar. Sandström missar nu Björklövens matcher mot Timrå i kväll och den mot Almtuna på lördag. Bik Karlskoga vann matchen med 7–2.

170129 Modos trŠnare Andreas Johansson under en ishockeymatch i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Modo den 29 januari 2017 i Malmš.
Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145
17 februari, 2017

Modo dras in i bottenstriden på allvar

Modo åkte på en kanske lika tung som pinsam förlust när man föll med 3-5 hemma mot Björklöven på fredagskvällen. Björklöven hade 4-0 redan fyra minuter in på andra perioden sedan David Lindquist gjort ett solomål fram till 4-0. - Jag fick en bra pass av (Tobias) Hage och kom direkt från båset och hade bra fart mot stillastående backar, så det var bara att glida igenom, säger han till C More. - Vi spelar riktigt bra idag. Spelar med bra fart och disciplinerat, det ser riktigt bra ut idag. Björklöven hade 5-0 innan Modo började göra lite mål i slutskedet av matchen. Under matchens sista fyra och en halv minut fick man in tre tröstmål. Matchen var inte oviktig för bottenstriden heller. Löven är laget som ligger närmast under kvalstrecket och Modo hade vid seger skapat ett ryck till tio poäng med sex omgångar kvar. Nu i och med segern är Modo bara fyra poäng (indirekt fem i och med fördel i målskillnad för Modo) från kvalspel för att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan.  

Björklöven
16 februari, 2017

Körde rattfull – får sparken: ”Oacceptabelt”

Han är en av klubbens största ikoner någonsin, men avskedet mellan Alexander Beliavski och Björklöven blev inte direkt ett positivt sådant. J20-tränaren får nämligen sparken efter att ha kört rattfull. Björklöven bekräftar beslutet på sin hemsida. - Det är oacceptabelt och ansvarslöst att någon under alkoholpåverkan sätter sig bakom ratten. Det finns inga ursäkter, säger Joakim Gustafsson, vd på Björklöven. Beliavski säger själv att han är ångerfull efter beslutet att sätta sig bakom ratten med alkohol i blodet. - Jag vill be alla i och runt Björklöven om ursäkt för det jag har gjort. Det sista jag vill vara är en belastning för den förening som betyder så mycket för mig.