16 maj, 2017

Klar för nykomlingen och hemflytt till Småland efter fem säsonger

Efter tre säsonger i Björklöven flyttar Jesper Thörnberg på sig. Han har varit borta från Småland sedan han lämnade HV71 för Södertälje 2013, men nu väljer han att flytta tillbaka och är klar för spel med allsvenska nykomlingen Troja. – Jag hade lite intresse från utlandet, bland annat Tyskland och Finland, och även andra allsvenska lag. Men Troja var ett av mina förstaalternativ så det här känns jättebra, säger han till jp.se. – Det är många faktorer som gjorde att jag ville till Troja. Men kanske den främsta är att vi har skaffat barn och ville komma närmare hem. Nu är det smidigare för oss att få avlastning och träffa släkt och vänner. Allt blir roligare, säger han vidare. 26-åringen sköt tio mål och sju assist på 34 matcher för Björklöven under den gångna säsongen. Säsongen dessförinnan gjorde han sin mål- och poängmässigt bästa allsvenska säsong med 16 mål och elva assist på 48 matcher. Han har tidigare gjort fem matcher för Troja som utlånad under säsongen 11/12.

28 april, 2017

Värvar Modos back – lånar ut honom till allsvenska rivalen

Modos backlöfte Jakob Stenqvist är klar för Frölunda. Men det blir i första hand inte där han spelar nästa säsong. I dag meddelar klubben att man lånar ut honom till Björklöven. Morafostrade backen Jakob Stenqvist, 19, gjorde 41 allsvenska matcher med Modo den gångna säsongen. Frölunda gillade vad de såg av den Dallas Stars-draftade masen och har nu sajnat honom till ett tvåårskontrakt. Nästa säsong kommer han dock att fortsätta få speltid i Hockeyallsvenskan. Frölunda lånar nämligen ut Stenqvist till Modos rivaler Björklöven. – Det är en plan som vi kommit överens om och tanken är att Jakob skall få en full säsong i Björklöven för att fortsätta utvecklas, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström. Stenqvist kommer att ansluta till Björklöven i augusti. – Jakob Stenqvist är en spelare som vi mött i vinter med Björklöven och som lämnat avtryck, därav intresset från vår sida. Vi har gillat det vi har sett och vi är glada att det kunnat lösa sig på det här sättet. Som alla andra vi värvat passar han väldigt bra in i vårt system, säger Joakim Fagervall, tränare och sportsligt ansvarig i Umeåklubben.

20 april, 2017

Björklöven lånar in ytterligare en målvakt från SHL

Förra säsongen lånade Björklöven in sin förstemålvakt från SHL och kommande säsongen blir det dubbla målvaktslån för Umeåklubben. I dag presenterar klubben nämligen att man förutom Färjestadslånet Adam Werner också kommer ha Oscar Masiello, på lån från Luleå, som i sin målvaktsduo. -- Oscar Masiello är en målvakt jag känner till bra från min tid Luleå, där jag haft honom på träningar och som backup i a-lagsmatcher. Han har gjort stora framsteg den här säsongen och varit väldigt avgörande för Luleås framfart i J20 SuperElit. Oscar passar även han perfekt i det system som vi håller på att bygga, säger sportchefen Joakim Fagervall. Masiello, som skrev på ett kontrakt över två år med Luleå inför 2016/2017, hade sitt sista år som junior säsongen som var och spelade totalt 29 matcher i J20 Superelit.

10 april, 2017

Sköt 22 mål i allsvenskan förra året – nu återvänder han

En gammal bekant återvänder till Björklöven nästa säsong. Det är den kanadensiske forwarden Alex Hutchings som är klar för en återkomst till Umeå efter att ha tillbringat den gångna säsongen i den schweiziska andraligan NLB med Wintherthur och Rapperswil. Hutchings, 26, spelade för Björklöven säsongen 2015/16 och sköt då 22 mål och hade 32 poäng på 51 allsvenska matcher. – En erkänt duktig målskytt som även har god arbetsmoral. En spelartyp som passar perfekt in i vårt lagbygge och system. Dessutom har han spelat i Björklöven tidigare och vet vilka förväntningar som följer med den gröngula tröjan, säger sportchefen Joakim Fagervall i ett pressmeddelande. Alex Hutchings draftades av Tampa Bay Lightning 2009 och spelade i AHL och ECHL innan han kom till Europa och tyska Eispiraten Crimmitschau 2014. Under det gångna året fick han ihop 21 mål och 33 poäng på 34 matcher med Wintherthur i NLB. Han spelade sedan en playoff-match med Rapperswil och hade en assist i den.

7 april, 2017

Björklöven värvar SHL-center: ”Han passar perfekt in det system vi håller på att bygga”

Efter att ha värvat in en back och lånat in en målvakt har nu den första forwarden värvats till Björklöven. Klubben meddelar i dag att man har gjort klart med centern Fredric Andersson från Örebro, som skrivit på för kommande tre åren. -- Fredric är en utpräglad center som symboliserar stabilitet. En duktig lagspelare som producerat bra med poäng på allsvensk nivå. Han är exakt i linje med vad vi letat efter även vad gäller ledarskap på och utanför isen. Han passar perfekt in det system vi håller på att bygga både som människa och idrottsman, säger klubbens sportchef Joakim Fagervall. Efter två säsonger i SHL med Linköping valde Fredric Andersson inför den här säsongen att skriva på för Västervik efter en kort try-out. Efter en lyckad säsong både för laget och för Andersson, som hade sin poängbästa säsong i Hockeyallsvenskan trots att han bara spelade 38 matcher, valde han att avsluta säsongen i Örebro där det blev 13 matcher. Nu är han alltså tillbaka i ligan där han tidigare gjort 228 matcher och producerat nästan 100 poäng. -- Björklöven är ett attraktivt lag att spela i med bra drag på läktaren. Staden är väldigt engagerad i ishockeyn och det är extra roligt att spela…

5 april, 2017

Trots tuffa säsongen förlänger Björklöven med forward: ”Nu ska jag ta revansch”

Björklöven fortsätter att bygga inför nästa säsong och presenterar i dag en kontraktsförlängning. Det är forwarden Kim Karlsson som har skrivit på för en femte säsong i den gröngula Björklöventröjan. -- Kim har en mentalitet, tjurighet och enorm vilja att vinna som vi söker och det gör att han passar perfekt in i det system vi bygger. Det jag sett inledningsvis under försäsongsträningen övertygar mig än mer om att vi kommer att få se en ännu bättre Kim än vi sett förut nästa säsong, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall. Förra säsongen var en av Karlssons sämre i Hockeyallsvenskan vilket, enligt honom själv, berodde på att han inte kunde träna ordentligt på försäsongen på grund av skada. Nu är han skadefri och rejält revanschlysten. -- Jag kom igång sent med all träning och var inte alls så förberedd som jag vill vara. Nu ska jag ta revansch, säger Kim Karlsson till Västerbotten-Kuriren.