collage1
18 januari, 2017

Efter genanta förlusten – nu byter Björklöven tränare igen

Först fick Tommy Jonsson gå. Han ersattes av Markus Åkerblom. Men efter kvällens genanta 0–5-förlust i hemmamötet med IK Pantern väljer Björklöven att byta tränare igen. Björklöven har hamnat i ett prekärt läge i Hockeyallsvenskan. Efter att ha utklassats med 0–5 av IK Pantern hemma i T3 Center i kväll har man bara fyra poäng till godo på Västerås under kvalstrecket. Det får nu klubbledningen att agera. För andra gången den här säsongen väljer Umeålaget att sparka sin tränare. Tommy Jonssin fick lämna sin post 29 september och nu är det hans ersättare Markus Åkerblom som får packa väskorna och traska. "Sportsligt har vi inte fått ut det vi förväntar oss av vårt representationslag och det har blivit allt tydligare att vi är tvungna att göra en förändring", skriver klubben i ett pressmeddelande. Ny coach för laget blir general managern Joakim Fagervall, som värvades till klubben från Luleå inför säsongen. Detta efter att ha varit huvudtränare där under två säsonger. – För att ge laget förutsättningar att nå uppsatta mål för säsongen har jag beslutat att Joakim Fagervall tar över som huvudansvarig tränare och att Jesper Jäger fortsätter i sin roll som assisterande tränare, säger styrelseordförande Mikael Salomonsson. Björklöven har…

BB170116CO075
18 januari, 2017

Uppstickaren utklassade Björklöven – nu sensationell trea i allsvenskan

Pantern är laget som fortsätter att överträffa oddsen. Kvartersklubben från Malmö gick upp på tredje plats i Hockeyallsvenskan på onsdagen efter en riktig överkörning av Björklöven i bortamötet i Umeå. Pantern vann med hela 5–0 efter att ha gått ifrån till 2–0 redan i första perioden och sedan spelat ut sina motståndare. Patrik Blomberg, Martin Janohls, Oscar Nord, Dennis Svensson och Filip Windlert svarade för målen och Tex Williamsson i kassen stoppade 17 skott från hemmalaget för sin fjärde nolla den här säsongen. Pantern klev i och med vinsten om Tingsryd i tabellen. Man är fem poäng efter serietvåan Bik Karlskoga med en match mer spelad än värmlänningarna. Björklöven är tolva, fyra poäng före Västerås under kvalstrecket. Västerås som lyckades få med sig två poäng från bortamötet med Vita Hästen efter att ha vänt underläge 0–2 till seger 3–2 efter förlängning. Niklas Lihagen blev matchvinnare när han framspelad av Christopher Fish tryckte dit segermålet bakom Pontus Sjögren. Tobias Liljendahl hade gett Vita Hästen ledningen med två powerplay-mål i första perioden. Powerplay-mål av Anton Mylläri och Fredrik Johansson gjorde att Västerås kunde utjämna.

161129 Almtunas Emil Larsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Bjšrklšven och Almtuna den 29 November 2016 i UmeŒ.
Foto: Johan Lšf / BILDBYRN
16 januari, 2017

Tremålsskytten från senast låg bakom storvändning mot Björklöven

Emil Larsson fortsätter att vara stekhet för Almtuna. Den tidigare Brynäsjunioren sköt tre mål för klubben när man vann med 6-4 mot Södertälje senast. Då satte hand bland annat de två målen som tog matchen från 4-4 till 6-4 i tredje perioden. Initialt tilldelades han fyra mål i matchen, men i efterhand korrigerades ett av målen och gjorde honom till tremålsskytt. Ikväll höll han liv i storformen när Almtuna vann med 4-3 mot Björklöven efter att ha vänt 0-3 till 4-3 och därmed också seglat upp på playoffplats i HockeyAllsvenskan. Larsson sköt den viktiga 2-3-reduceringen i slutet av andra perioden och gjorde sedan segermålet 4-3 och fullbordade vändningen med fem och en halv minut kvar av matchen. Dessförinnan hade Linus Rotbakken gjort 3-3-kvitteringen bara ett par minuter tidigare.

bb161119ps065
15 januari, 2017

Back lånas ut till HockeyAllsvenskan

I slutet av december skrev Pontus Själin på ett nytt kontrakt med Luleå. Nu lånas backen ut till Björklöven. Den HockeyAllsvenska klubben plockar in backen för de två matcherna nästa vecka. - Vi känner att vi behöver en injektion och förstärkning till truppen. Därför lånar vi Pontus Själin till matcherna mot Almtuna och Pantern kommande vecka, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson i ett pressmeddelande. Själin, som haft skadeproblem under säsongen, står noterad för ett mål på 22 matcher i SHL.

161129 Almtunas Emil Larsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Bjšrklšven och Almtuna den 29 November 2016 i UmeŒ.
Foto: Johan Lšf / BILDBYRN
13 januari, 2017

Fyramålsskytt sänkte Södertälje

Timrå var i rejäl brygga i sitt bortamöte mot Björklöven på fredagskvällen. Man låg under med 0-2 inför tredje perioden, men lyckades vända och vinna matchen efter förlängning till slut. Vändningen må låta enklare än det var. För Björklöven hade verkligen kopplat greppet om matchen när John Westin åkte ut med 2.23 kvar av matchen vid Löven-ledning 2-1. Men Timrå plockade målvakten tämligen omgående för att få chansen att spela fem mot fem och lyckades få in en kvittering direkt genom Sebastian Lauritzen. Johan Johnsson avgjorde matchen tidigt i förlängningen. Det var även han som gjorde 1-2-reduceringen tidigt i tredje perioden och de två poängen gör att Timrå hänger kvar bra där uppe bland lagen som är närmast under de två finalplatserna. Man är just nu femma, bara poängen bakom både Tingsryd och Pantern. *** Ligaledarna Karlskoga åkte på en rejäl propp när man gästade Norrköping och Vita Hästen och förlorade med 2-5 efter att Hästen haft 3-0 efter första perioden. Kevin Elgestål sköt de två inledande målen och skyttekungen Rickard Palmberg satte det tredje med sitt 22:a mål för säsongen. Kevin Elgestål fullbordade sitt hattrick i slutet av matchen när han sköt 5-2 i tom kasse. Elgestål, den tidigare…

122
13 januari, 2017

Björklöven förlänger med importduo

Björklöven har redan nu lyckats förlänga kontrakten med två av sina tre nordamerikanska importer. Det handlar om Cody Murphy och Austin Farley. Den förstnämnde värvades till klubben från Västerås inför säsongen och har gjort 16 poäng (6+10) på 25 matcher. Ifjol sköt han 'bara' 22 poäng på 52 matcher i HockeyAllsvenskan. Farley kom till Björklöven efter att ha misslyckats i Modo, dit han kom efter att ha spelat collegehockey i fyra år och snabbt fått känna på proffshockeyn i AHL och ECHL:s slutspel under avslutningen av fjolårssäsongen. Farley, som bara sköt två mål och två assist på 19 matcher i Modo har gjort fem mål och tre assist på tolv matcher i Björklöven. - Vi är mycket nöjda med det vi ser från Cody och Austin både utanför och på isen, vid träning och under match. De visar rätt inställning och jobbar hårt med en tydlig vilja att bli bättre. Killarna har acklimatiserat sig väl och trivs jättebra i Umeå. Vi tror att det finns ytterligare utveckling hos båda och är mycket nöjda med att redan nu kunna säkra upp dem även över nästa säsong, säger Björklövens sportchef Daniel Johansson i ett pressmeddelande.