BB160220ZF012
10 april, 2017

Sköt 22 mål i allsvenskan förra året – nu återvänder han

En gammal bekant återvänder till Björklöven nästa säsong. Det är den kanadensiske forwarden Alex Hutchings som är klar för en återkomst till Umeå efter att ha tillbringat den gångna säsongen i den schweiziska andraligan NLB med Wintherthur och Rapperswil. Hutchings, 26, spelade för Björklöven säsongen 2015/16 och sköt då 22 mål och hade 32 poäng på 51 allsvenska matcher. – En erkänt duktig målskytt som även har god arbetsmoral. En spelartyp som passar perfekt in i vårt lagbygge och system. Dessutom har han spelat i Björklöven tidigare och vet vilka förväntningar som följer med den gröngula tröjan, säger sportchefen Joakim Fagervall i ett pressmeddelande. Alex Hutchings draftades av Tampa Bay Lightning 2009 och spelade i AHL och ECHL innan han kom till Europa och tyska Eispiraten Crimmitschau 2014. Under det gångna året fick han ihop 21 mål och 33 poäng på 34 matcher med Wintherthur i NLB. Han spelade sedan en playoff-match med Rapperswil och hade en assist i den.

BB161018BB530
7 april, 2017

Björklöven värvar SHL-center: ”Han passar perfekt in det system vi håller på att bygga”

Efter att ha värvat in en back och lånat in en målvakt har nu den första forwarden värvats till Björklöven. Klubben meddelar i dag att man har gjort klart med centern Fredric Andersson från Örebro, som skrivit på för kommande tre åren. -- Fredric är en utpräglad center som symboliserar stabilitet. En duktig lagspelare som producerat bra med poäng på allsvensk nivå. Han är exakt i linje med vad vi letat efter även vad gäller ledarskap på och utanför isen. Han passar perfekt in det system vi håller på att bygga både som människa och idrottsman, säger klubbens sportchef Joakim Fagervall. Efter två säsonger i SHL med Linköping valde Fredric Andersson inför den här säsongen att skriva på för Västervik efter en kort try-out. Efter en lyckad säsong både för laget och för Andersson, som hade sin poängbästa säsong i Hockeyallsvenskan trots att han bara spelade 38 matcher, valde han att avsluta säsongen i Örebro där det blev 13 matcher. Nu är han alltså tillbaka i ligan där han tidigare gjort 228 matcher och producerat nästan 100 poäng. -- Björklöven är ett attraktivt lag att spela i med bra drag på läktaren. Staden är väldigt engagerad i ishockeyn och det är extra roligt att spela…

BB150313PA068
5 april, 2017

Trots tuffa säsongen förlänger Björklöven med forward: ”Nu ska jag ta revansch”

Björklöven fortsätter att bygga inför nästa säsong och presenterar i dag en kontraktsförlängning. Det är forwarden Kim Karlsson som har skrivit på för en femte säsong i den gröngula Björklöventröjan. -- Kim har en mentalitet, tjurighet och enorm vilja att vinna som vi söker och det gör att han passar perfekt in i det system vi bygger. Det jag sett inledningsvis under försäsongsträningen övertygar mig än mer om att vi kommer att få se en ännu bättre Kim än vi sett förut nästa säsong, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall. Förra säsongen var en av Karlssons sämre i Hockeyallsvenskan vilket, enligt honom själv, berodde på att han inte kunde träna ordentligt på försäsongen på grund av skada. Nu är han skadefri och rejält revanschlysten. -- Jag kom igång sent med all träning och var inte alls så förberedd som jag vill vara. Nu ska jag ta revansch, säger Kim Karlsson till Västerbotten-Kuriren.

BB150313PA043
27 mars, 2017

Lägger av efter över 1 000 matcher på elitnivå – blir fystränare

Stefan Öhman höll igång spelarkarriären på elitnivå tills han var 40 år. Nu lägger han av med den delen av hockeykarriären efter att ha gjort 278 SHL-matcher, 419 matcher i finska ligan och 325 matcher i HockeyAllsvenskan och gamla division 1 för totalt över 1 000 ligamatcher på elitnivå. Nu väljer han istället att bli Björklövens nya fystränare. - Träning är något som jag tycker är otroligt roligt och jag har länge sneglat på det som något att hålla på med. Nu när den här chansen dök upp var det en för bra möjlighet för att tacka nej till, säger Öhman i ett pressmeddelande. - Det känns helt rätt med Stefan Öhman som ny fystränare då han är väldigt kunnig inom området. Han har alltid varit en av de mest vältränade spelarna i de lag han befunnit sig i och kommer även han att passa perfekt in i vårt system, säger tränaren Joakim Fagervall.

BB161129BB632
23 mars, 2017

Vände hem inför säsongen – nu blir han kvar ytterligare två år

Efter att i flera år varit iväg och spelat allsvensk hockey för Västerås och AIK vände Umeåsonen Marcus Jonsson hem till Björklöven inför den gångna säsongen. Trots att laget återigen var en besvikelse hade den rivige forwarden sin målmässigt bästa säsong i Hockeyallsvenskan med åtta mål på 50 matcher. Något som räckte för att få förnyat förtroende i hemstaden. I dag meddelar nämligen Björklöven på sin hemsida att den assisterande kaptenen har förlängt sitt kontrakt med två år. -- Marcus var och är en av fanbärarna och han har en stor betydelse för laget. Han är jättesugen på det här uppdraget och vill vara med och dra lasset även framöver. Han passar perfekt in i vårt system och jag känner honom som person och spelare även från tiden i Västerås, säger tränare Joakim Fagervall i en kommentar om Jonsson. Själv är Marcus Jonsson glad att få chansen att fortsätta spela i staden där han växte upp. -- Det har varit fruktansvärt kul att komma tillbaka och spela i Björklöven och Umeå, inför Green Devils och alla fans igen. Det känns väldigt kul att fortsätta i Björklöven.

BB141101ZM042
22 mars, 2017

Målvakt återvänder till Björklöven – ”Det är en härlig förening att spela i”

Han var utlånad till Björklöven redan under säsongen som varit och i dag blev det klart att Färjestads målvakt Adam Werner lånas ut till Umeå-laget även nästkommande säsong. Det skriver Björklöven på sin hemsida. Werner själv är nöjd med att återigen lånas ut. --  Det här känns som den bästa lösningen för mig och jag får även nästa säsong riktigt bra förutsättningar att utvecklas som målvakt, säger han i en kommentar på klubbens hemsida. Werner spelade 25 matcher i Hockeyallsvenskan med Björklöven förra säsongen och hade en räddningsprocent på drygt 90%. Han var även uttagen som en av tre målvakter till JVM där det dock inte blev några matcher. Björklövens tränare Joakim Fagervall kommenterar inlåningen på klubbens hemsida. -- Jag tycker att Adam Werner är en spelare som passar väldigt bra in i vårt system, både som människa och som spelare. Han visade inte minst i slutet av Hockeyallsvenskan att han kan spela under stor belastning och press. Det tycker jag bådar gott, både för Adam och för Björklöven kommande säsong. Det som också känns bra är att han och vår målvaktstränare Markus Ekman synkar väldigt bra ihop.