18 januari, 2018

Fick inte vara kvar i allsvenskan – nu är han klar för ny klubb

Finländaren Jusso Rajala lånades in till Troja och gjorde en godkänd insats i Hockeyallsvenskan under de nio matcher han spelade. Nu är 29-åringen klar för Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. Det var i mitten av december som Juuso Rajala lånades in till Troja/Ljungby från det tyska andraligalaget Dresdner Eislöwen. Efter nio matcher och tre assists stod det i söndags klart att 29-åringen inte skulle bli kvar i Ljungby. VANN POÄNGLIGAN I FINSKA ANDRALIGAN Men han blir kvar i Sverige. Sydöstran skriver att forwarden är klar för Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. -- Det är en poängstark spelare som för några år sedan vann poängligan i finska Mestis-ligan, säger sportchefen Mikael Johansson till tidningen.

18 januari, 2018

Allsvenska klubben kan mista elitlicensen

Troja/Ljungby har ekonomisk kris. Som det ser ut nu kommer man inte klara elitlicensen. - Orsaken till denna situation är en kombination av lägre publik- och sponsorintäkter än beräknat och budgeterat samt också något högre operativa kostnader, skriver ordförande Pelle Wass i ett pressmeddelande. Från och med nu ställs det högre krav på de allsvenska klubbarnas ekonomi. De måste ha ett eget kapital på 1,5 miljoner kronor för att beviljas elitlicens. En siffra som många lag ser ut att få problem att klara av. En av dem är Troja/Ljungby. Man har missbedömt den ekonomiska situationen och kommer, som det ser ut nu, få stora problem att klara de nya ekonomiska kraven. - Många klubbar har aviserat svårighet att klara detta och vi gör nu detsamma. Vår prognos och realistiska bedömning för detta verksamhetsår är en förlust på cirka 0,5 miljoner vilket betyder att vi måste hitta ”nya” intäkter på närmare 1,5 miljoner för att klara licenskravet. Orsaken till denna situation är en kombination av lägre publik- och sponsorintäkter än beräknat och budgeterat samt också något högre operativa kostnader, skriver ordförande Pelle Wass i ett pressmeddelande. Man har inga problem när det gäller att betala löner eller sådana saker. Det är just ett…

17 januari, 2018

Tingsryd bäst i Smålandsderbyt

Nelson Garden Arenas åskådare fick under onsdagskvällen se ett härligt Smålandsderby där hemmalaget Tingsryd gick vinnande ur striden.  Slutresultat: 5-2.  Troja/Ljungby ville förstöra hemmafesten när man besökte sin småländska rival Tingsryd i Nelson Garden Arena. Och bortalaget skaffade sig även en 2-1-ledning till matchens sista period. Men sedan gick Tingsryd ut och drog i den absolut högsta växeln. I form av bland annat Jacob Dahlström, så vände man på hela steken och lyckades slutligen vinna med 5-2 efter att Mikael Frycklund gjort sista målet i öppen kasse. Nu skiljer det bara några mål till att TAIF är uppe på slutspelsplats.

17 januari, 2018

Lånas ut till allsvenskan: ”Kommer att få gå fram och tillbaka mellan klubbarna”

Han slog sig in i Växjös SHL-trupp förra säsongen. Men den här har det gått desto tyngre och på senare tid har dessutom Nils Carnbäcks istid minskats drastiskt. Nu lånas han ut till Troja/Ljungby i Hockeyallsvenskan. Sex poäng på 15 spelade matcher förra säsongen har förbytts mot en assist på de 36 Nils Carnbäck hunnit med denna. Nu meddelar Växjö och Troja att 20-åringen kommer spela för det allsvenska laget på en så kallad "dag till dag-deal". -- "Nisse" kommer att få gå fram och tillbaka mellan klubbarna utan restriktioner, berättar Växjös sportchef Henrik Evertsson för klubbens hemsida. FÅR DEBUTERA MOT GAMLA KLUBBEN Nils Carnbäck har göteborgsklubben Bäcken som moderförening. Han kom till Växjös organisation 2015 efter att ha gått via en säsong i Tingsryds juniorer. Nu får han göra allsvensk debut mot sin gamla klubb. -- Nils är med i bussen till Tingsryd och debuterar om allt vill sig väl med transfern för oss direkt i kvällens match, säger tränaren Pelle Svensson till Trojas hemsida.

14 januari, 2018

Troja släpper finländaren – som ändå hyllas av tränaren

Juuso Rajala blir inte kvar i Troja/Ljungby. Den allsvenska klubben väljer att inte förlänga hans kontrakt. Tre assistpoäng på nio matcher blev det för Juuso Rajala i Troja/Ljungbys dress. Nu lämnar finländaren klubben. Det meddelar man på sin hemsida under söndagen. Tränaren Pelle Svensson väljer dock att ge nästan idel positiva ord kring den 29-årige forwarden. - Visserligen har vi fått en fin boost i laget i och med Juusos intåg men sett till helheten så tog vi beslutet att inte fortsätta. Jag tycker att vi har sett en stigande kurva i Juusos spel där anpassningen till Allsvenskan blivit bättre och bättre, men vi väljer ändå att inte förlänga i dagsläget. KONTRAKTET LÖPTE UT - Jag vill passa på att tacka honom för en väldigt fin inställning för jobbet hos oss och han har varit väldigt proffsig i allt här under dessa veckorna, fortsätter Svensson. Rajala hade bara kontrakt över den senaste matchen mot Almtuna och det kommer alltså inte förlängas.

12 januari, 2018

Femte raka förlusten när motståndarna bjöd på femetta

Det går inte jättebra för tillfället för Vita Hästen som nu har fem raka förluster. Idag åkte de dit rejält på hemmaplan mot Södertälje som kunde vinna med 1-5. Södertälje gick fram till 0-3 redan i den första perioden av matchen i Himmelstalundshallen genom två mål av Lucas Carlsson och ett av Petter Hansson. Detta fick Vita Hästen att byta ut målvakten Pontus Sjögren och istället sätta in Viktor Kokman till den andra perioden. Det skulle dröja 6:44 in i den andra perioden innan även Viktor Kokman fick vittja sitt nät efter att Thom Flodkvist hittat rätt. Marcus Eriksson reducerade sen en bit in i den tredje perioden i powerplay, men Christopher Bengtsson kunde fem minuter senare göra 1-5 som blev slutresultatet. ÖVRIGA MATCHER: I Ljungby kunde Troja vända och vinna mot Almtuna som var i ledning med både 0-1 och 1-3 i en match som tillslut slutade 5-3 till smålänningarna. Målskyttar för Troja var Tor Immo, 2, Alexander Lindqvist Hansen, Nikolai Meyer och Jonatan Nielsen. För Almtuna var det JVM-backen Gustav Lindström, Oscar Milton och Victor Rollin Carlsson som nätade. Björklöven kunde på hemmaplan besegra Tingsryd med 3-2 efter att Axel Ottosson, Roope Talaja och Jakob Stenqvist gjort mål.…