1 juni, 2018

EKHOLM: Nytt och fräscht – här är de tio mest spännande nyförvärven i Hockeyallsvenskan

För en dryg vecka sedan rankade jag de hittills tio mest spännande värvningarna i SHL - men jag har givetvis inte glömt Hockeyallsvenskan. Timrå är i SHL, Västerås är tillbaka från ettan och flera av de klassiska klubbarna har rustat med etablerade allsvenska- eller SHL-namn för att ännu en gång ge sig på ett försök att ta sig till SHL. Lågsäsongen i Hockeyallsvenskan har varit minst sagt intressant. Medan många klubbar värvat etablerat har många också försökt att att hitta guldkorn, fyndat spelare från lägre nivåer eller från utlandet med knapp allsvensk erfarenhet. De har jag satt ihop en lista på och rankat från 10-1: Så håll tillgodo...här är de tio mest spännande värvningarna i Hockeyallsvenskan...hittills: 10. Acke Ringström - Back - Från Kristianstad till Västerås HK  Den 185 centimeter långe och 85 kilo tunge Ringström har varit en av hockeyettans bästa backar de senaste säsongerna. Han har hunnit bli 27 år och samlat på sig värdefull rutin genom bland annat ett par kvalserier med Kristianstad samt två matchers utlåning till Oskarshamn 2014-15. Gjorde 20 poäng förra året, hur klarar han steget till Allsvenskan? 9. Markus Modigs - Forward - Från Vimmerby till Oskarshamn Listans enda undantag - 26-åringen har registrerats för 24 allsvenska matcher - men fick då sparsamt med…

31 maj, 2018

Tidigare JVM-svensken klar för ny klubb – flyttar utomlands

Det blev bara ett år i Troja för Jesper Thörnberg. Nu flyttar forwarden utomlands. Nästa säsong spelar han i Danmark. Jesper Thörnberg följer inte med Troja/Ljungby ned i Hockeyettan. Han är i stället klar för spel med Herlev Eagles i den danska högstaligan kommande säsong. 27-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt. Herlev är inte direkt ett av de större danska lagen utan brukar hålla till på den nedre halvan och har inte gått till kvartsfinal sedan 2014. Nu återstår det att se om Thörnberg kan vara med och bryta den trista trenden. FÖRSTA GÅNGEN HAN SPELAR UTOMLANDS Thörnberg har bara gjort 15 respektive 17 poäng i Hockeyallsvenskan de två senaste åren men gjorde sitt karriärsbästa resultat, 27 poäng, säsongen dessförinnan i Björklövens mundering. Det här blir första gången den tidigare JVM-spelaren spelar sin klubblagshockey utanför Sveriges gränser.

31 maj, 2018

AVSLÖJAR: Vann målvaktsligan – nu har han hittat ny klubb

Han vann målvaktsligan i den södra Hockeyettan. Nu har HC Dalens målvakt Anton Svensson hittat ny klubb. Han blir kvar i Hockeyettan, men flyttar till Ljungby och spel för Troja. Fram till hösten 2016 hade målvakten Anton Svensson aldrig spelat högre än division två. Efter en säsong i Hockeyettan för Helsingborg bytte han inför den nyss avslutade säsongen till HC Dalen i samma liga och gjorde omedelbar succé. VANN MÅLVAKTSLIGAN 29-åringen vann målvaktsligan i den södra Hockeyettan med en räddningsprocent på starka 94,4 och tog sin klubb till Allettan. Säsongen tog dock slut i förtid på grund av en svår knäskada. Nu är han klar för Troja/Ljungby. Detta enligt vad en mycket trovärdig källa berättar för hockeysverige.se. Klubben ska enligt källan bekräfta övergången senare under onsdagen och därmed står Troja, som åkte ur Hockeyallsvenskan, med ett starkt målvaktspar. För bara några veckor sedan gjorde de ju klart med Wictor Ragnewall från Oskarshamn. Under torsdagens förmiddag bekräftade Troja övergången på sin hemsida.

23 maj, 2018

Tappade motivationen under tunga säsongen: ”Skönt när säsongen tog slut”

I par med Johannes Jönsson tog han för två år sedan Tingsryd till oanade höjder i Hockeyallsvenskan och det hela ledde till allsvensk final mot AIK. Sen bytte Wictor Ragnewall klubb till Oskarshamn. Men där blev det inte riktigt som det var tänkt och målvakten berättar för hockeysverige.se att han var trött på hockeyn när den senaste säsongen var slut.  -- Som spelare blir du bara bedömd efter resultat, både av tränare, supportrar och media. Men det är så mycket mer än bara det. Så är det bara. Vill man ägna sig åt liknelser så kan man säga att Troja och Wictor Ragnewall på förhand är en "match made in heaven". Bägge parter går på något vis in i ett omstartsår. Troja efter sin degradering ur Hockeyallsvenskan och Wictor Ragnewall efter sina två säsonger i Oskarshamn som kanske inte riktigt blev som förväntat. -- Det är svårt att sätta ord på det, för jag tycker att jag ÄR en bättre målvakt nu och BLEV en mycket bättre målvakt under tiden i Oskarshamn. Men jag fick inte riktigt betalt för jobbet kan man säga. Tyckte jag själv, berättar 25-åringen för hockeysverige.se och fortsätter: -- Jag tycker jag lämnar Oskarshamn som en bättre målvakt än…

Troja
23 maj, 2018

Degraderades – nu ber de fansen om ekonomisk hjälp

I april stod det klart att sejouren i Hockeyallsvenskan bara blev ettårig. Tillbaka i Hockeyettan tar nu Troja/Ljungby ny sats uppåt - och ber fansen om ekonomisk stöttning. Det är på sin hemsida Troja/Ljungby nu ber om ekonomisk stöttning från fansen genom konceptet "Miljonklubben" "Du som har möjlighet att skänka 1 000 kr bidrar till vår satsning att komma tillbaka till allsvenskan, ger föreningen möjligheter att rekrytera nya spetsspelare, att behålla egna talanger, samt stärka föreningen totalt. Ni blir vår viktigaste spelare. Konceptet är enkelt om 1 000 personer eller företag bidrar med (minst) 1 000 kr vardera, ger det ett tillskott på en miljon kronor." FÅR NYHETER FÖRST Genom ett bidrag på 1 000 kronor får man som supporter en del fördelar. Bland annat nyheter om nyförvärv först och fri entré för två stycken personer till utvald match under säsongen.

9 maj, 2018

Lämnar Troja – men stannar kvar i Småland: ”Svår att inte tycka om”

Efter tre säsonger i Troja/Ljungby lämnar Jens Holmström klubben. Han hamnar i stället i en annan småländsk klubb. 27-åringen har sajnat med Västervik. Den gångna säsongen blev det 6+13 på 45 allsvenska matcher. Det var hans andra allsvenska säsong efter att ha gjort en med Mora redan 11/12. Nu står det klart att Jens Holmström stannar i HockeyAllsvenskan. Holmström lämnar degraderade Troja/Ljungby för spel i Västervik. Det skriver VIK på sin hemsida. - Jens är spelare som är svår att inte tycka om. Hanterar många olika delar av spelet och är användbar både i powerplay och boxplay. Han är en hårt jobbande spelare, men som även har en del skills. Vi är glada att Jens väljer oss nästa säsong, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson. Kontraktet är skrivet över en säsong.