1 juni, 2017

Klubbarna inleder samarbete – till fansens ilska

Västervik och Linköping har det redan, precis som Malmö och Pantern. Nu meddelar Växjö och Troja/Ljungby att de också kommer ha ett samarbete, där spelare kommer kunna lånas ut mellan klubbarna. "Samarbetet kan liknas vid ett "preferred partner" samarbete som bygger på sunt förnuft, förtroende och tillit till varandra samt en aktiv dialog dock utan exklusivitet", skriver Växjö på sin hemsida. Beskedet har inte tagits speciellt väl emot, i synnerhet inte hos Troja-supportrarna, som på ett forum uttryck sin ilska över samarbetet med Kronobergsrivalen. https://twitter.com/GustavvvB/status/870326677901062146   Den allsvenska nykomlingen Troja/Ljungby presenterade idag ett nyförvärv från just Växjö och deras J20-lag, i form av backen Carl Ernstig som den gångna säsongen noterades för elva SHL-matcher.

18 maj, 2017

Så inleds HockeyAllsvenskan – klassikermöte direkt

HockeyAllsvenskan har släppt spelschemat för de fyra första omgångarna. Den nittonde september får vi se tre matcher - och dagen efter väntar tre nya för att fullborda den första omgången. Då möts bland annat två av de mest klassiska klubbarna i Sverige - Södertälje och Leksand. Nykomlingen Troja/Ljungby får inleda med en match mot förra säsongens succénykomling Västervik. Noterbart är också att vi får två riktiga kanonmatcher i omgång fyra, den 29:e och 30:e september. Då möts rivalerna AIK och Södertälje samt Modo och Leksand. Omgång 1 Tisdag 19 sep 19.00 Timrå Vita Hästen 1 Tisdag 19 sep 19.00 AIK IK Pantern 1 Tisdag 19 sep 19.00 BIK Karlskoga IF Björklöven 1 Onsdag 20 sep 19.00 Leksands IF Södertälje SK 1 Onsdag 20 sep 19.00 Västerviks IK IF Troja-Ljungby 1 Onsdag 20 sep 19.00 IK Oskarshamn MODO Hockey 1 Onsdag 20 sep 19.00 Tingsryds AIF Almtuna IS 2 Fredag 22 sep 19.00 IF Troja-Ljungby BIK Karlskoga 2 Fredag 22 sep 19.00 HC Vita Hästen IK Oskarshamn 2 Fredag 22 sep 19.00 IK Pantern Timrå IK 2 Fredag 22 sep 19.00 Almtuna IS AIK 2 Fredag 22 sep 19.00 IF Björklöven Leksands IF 2 Lördag 23 sep 18.00 MODO Hockey Västerviks…

16 maj, 2017

Klar för nykomlingen och hemflytt till Småland efter fem säsonger

Efter tre säsonger i Björklöven flyttar Jesper Thörnberg på sig. Han har varit borta från Småland sedan han lämnade HV71 för Södertälje 2013, men nu väljer han att flytta tillbaka och är klar för spel med allsvenska nykomlingen Troja. – Jag hade lite intresse från utlandet, bland annat Tyskland och Finland, och även andra allsvenska lag. Men Troja var ett av mina förstaalternativ så det här känns jättebra, säger han till jp.se. – Det är många faktorer som gjorde att jag ville till Troja. Men kanske den främsta är att vi har skaffat barn och ville komma närmare hem. Nu är det smidigare för oss att få avlastning och träffa släkt och vänner. Allt blir roligare, säger han vidare. 26-åringen sköt tio mål och sju assist på 34 matcher för Björklöven under den gångna säsongen. Säsongen dessförinnan gjorde han sin mål- och poängmässigt bästa allsvenska säsong med 16 mål och elva assist på 48 matcher. Han har tidigare gjort fem matcher för Troja som utlånad under säsongen 11/12.

12 maj, 2017

Forne SHL-spelaren fortsätter i allsvenska nykomlingen

Troja fortsätter att bygga inför den allsvenska återkomsten. Idag offentliggjorde klubben att man förlänger med Johan Andersson - som har SHL-rutin från Frölunda och Växjö. Han var en av de tongivande spelarna när Troja tog klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan säsongen som var. Nu står det klart att Johan Andersson fortsätter i klubben. -- Han står ju för ett jäkla driv både på träning och match där han hela tiden försöker flytta gränser och höja ribban. Han är inte rädd för att ta både kroppslig men framför allt verbal diskussion om någon inte gör vad han ska, en grym ledare i gruppen som alla har den största respekt för. Han är en av dem som sett till rollen i laget är en informell ledare utan att ha bokstav på bröstet genom "leading by example" både på plan och vad det gäller sköta sin fys där han är exemplarisk, säger tränaren Pelle Svensson till Trojas hemsida. Johan Andersson, 33, spelade SHL-hockey för Frölunda under säsongen 2008/2009 och för Växjö mellan 2011-2013. Han står noterad för 186 matcher i högsta serien och 21 poäng. Säsongen som var gjorde han sammanlagt 50 poäng i Hockeyettan om man räknar samman seriespel och kval.    

11 maj, 2017

Troja behåller stora delar av truppen – fortsätter att förlänga

Efter uppflyttningen från Hockeyettan verkar et som att Troja väljer att satsa på den trupp som tog dem upp. Sedan tidigare har klubben förlängt med fem spelare från förra årets trupp. Nu är det klart att ytterligare två spelare följer med laget upp en division. I går förlängde man med trotjänaren Mattias Nilsson och i dag blev det klart att även målvakten Johan Nielsen stannar. Mattias Nilsson har spelat i Troja/Ljungby hela sitt liv och har skrapat ihop över 600 matcher för klubben under sin kariär, varav över 300 var i Hockeyallsvenskan. -- Kul att Nisse fortsätter ha brinnet och lågan. Han åkte ju på en väldigt elak skada i Kvalserien när han som så många gånger tidigare täckte skott i boxplay. Det är såklart en viktig del i vårt lagbygge då Nisse är vårt kärnkraftverk i all match och träning i och med sin fysik och kondition. I jobbet i boxplay och döda minuter i matchers slutskede gör han ett stort jobb, säger tränaren Pelle Svensson. Johan Nielsen kommer nästa säsong gå in på sin fjärde säsong i Troja/Ljungby. Han kom till klubben från Helsingborg och efter sex säsonger i Hockeyettan får han nu för första gången chansen högre upp…

10 maj, 2017

Troja-produkten förlänger med moderklubben

Efter en säsong i Hockeyettan där klubben slog i princip allt motstånd lyckades Troja/Ljungby ta sig upp i Hockeyallsvenskan till nästa säsong. Till en början såg truppen väldigt tunn ut men nu börjar man fylla på med spelare. I dag kommunicerade Troja ut att man skrivit ett nytt kontrakt med 26-åriga forwarden Jens Holmström. -- Jens är förmodligen den spelaren i truppen som har bäst förmåga att göra sina medspelare bättre, han är väldigt skicklig på att skapa plats och yta genom smarta åkvägar. En väldigt användbar spelare både offensivt och defensivt. De två åren som Jens nu varit tillbaka i Troja har det verkligen hänt grejer med honom tycker jag och jag är väldigt nöjd att han vill kriga på med oss och lyfta vidare, säger tränaren Pelle Svensson. Jens Holmström kommer från Ljungby och har Troja som moderklubb men var ute och spelade i andra klubbar i sex år innan han kom tillbaka inför säsongen 2015/2016. I och med kontraktsförlängningen går han nu in på sin tredje raka säsong med moderklubben. Holmström har en säsong i Hockeyallsvenskan sedan tidigare men har mest spenderat tid i division 1.