18 oktober, 2017

Troja nollade Tingsryd i hett derby: ”Alltid skönt”

Kvällen bjöd på ett hett derby mellan Troja-Ljungby och Tingsryd. Då visade Troja klass och nollade sin rival. Slutresultatet skrevs till 3-0 för hemmalaget och dansken Nikolai Meyer gjorde två strutar.  Troja-Ljungby är i år som bekant tillbaka i Hockeyallsvenskan igen. Det innebär derby mot rivalen Tingsryd. Då visade Troja att laget den här kvällen var storebror. Troja tog ledningen med 2-0 redan i första perioden. Nikolai Meyer var stekhet och stod för båda målen och blev matchvinnare. För 2-0 var en ledning som Troja aldrig släppte. Jesper Thörnberg satte 3-0 i början på andra och sedan blev det inga fler mål. Robin Johansson spikade igen i Trojas kasse och räddade samtliga 30 skott. Klubbens lagkapten var mycket nöjd med segern. – Det är alltid skönt att slå Tingsryd, sa han efter slutsignal i C More.

15 oktober, 2017

Straffar avgjorde länsderbyt

Västervik kunde tillslut gå segrande ur länsderbyt mot Oskarshamn. Trots att de tappade en tvåmålsledning i slutet av matchen kunde de avgöra på straffat och vinna med 4-3. Det var bortalaget Oskarshamn som 57 sekunder före första periodvilan kunde ta ledningen med 0-1 genom Manuel Ågren. Andra perioden blev mållös innan den tredje bjöd upp på målfest. Först var det Västervik som på 29 sekunder vände på steken genom mål av Joacim Hedblad och Patrik Blomberg. Sex minuter senare var det defensive backen Joakim Englund som kunde ta sitt lag till tvåmålsöverläge. Men Oskarshamn replikerade omgående genom Niklas Johansson och fem minuter från slutet kunde Ludvig Elvenes kvittera. Efter en mållös förlängning fick det hela avgöras på straffar och där blev Västerviks Patrik Blomberg ende målskytt. I Ljungby fick Troja på pälsen mot Almtuna. Efter 0-1 i den första perioden kunde bortalaget i den andra gå fram till 0-4 som också blev slutresultatet. Daniel Ljunggren 2, Albin Lundin och Fredrik Forsberg blev upplänningarnas målskyttar.

Leksand
13 oktober, 2017

Leksands nya fiasko – släppte in två mål med en man mer

Det är inte kul att vara Leksand nu. Ikväll kom femte raka förlusten när man åkte på storstryk borta mot Tingsryd med 2-6. Bland annat efter att ha släppt in två mål med en man mer på isen. Femte raka förlusten är ett faktum för Leksand. Det blev dessutom en ganska stor förlust när man föll med 2-6 borta mot Tingsryd. Mest anmärkningsvärt var när man fick powerplay med sju minuter kvar med ett tvåmålsunderläge. Under det numerära överläget sköt Mats Frøshaug 5-2 och Mathieu Tousignant 6-2 och dödade effektivt matchen. De båda spelarna blev för övrigt tvåmålsskyttar i matchen och Tousignant hade även två assist. Leksand ligger nu tredje sist i HockeyAllsvenskan. Man blev omkörda av Tingsryd, Karlskoga och Troja under fredagskvällen. Karlskoga via 7-4 mot ett annat krislag, AIK, och Troja via 3-2 borta mot Pantern där Jens Holmström blev matchvinnare med sitt första mål för säsongen.

7 oktober, 2017

Serieledande Modo fortsätter imponera

Modo vann igen. Efter kvällens 5-3-vinst mot Troja toppar man HockeyAllsvenskan. Modo leder HockeyAllsvenskan efter sex omgångar. Man har tagit 14 av 18 poäng efter kvällens 5-3-vinst mot Troja/Ljungby hemma i Fjällräven Center. Emil Molin blev tvåmålsskytt då han både öppnade och avslutade målskyttet, och därutöver kom Modos mål från Patrik Karlkvist, Oskar Ståhl-Lyrenäs och succén Johan Eriksson. Eriksson har gjort fem mål på de inledande sex matcherna. Troja fick se sina mål från Jonatan Nielsen, Sebastian Benker och Alexander Lindqvist-Hansen. Troja har det som väntat tufft i HockeyAllsvenskan. Man är tolva med fem inspelade poäng på sex matcher. Västervik och Södertälje är de enda lag som samlat ihop färre poäng.  

Mattias Åkesson
4 oktober, 2017

SSK fortfarande utan poäng – sänktes av äkta hattrick

Det vill sig inte riktigt för Södertälje i HockeyAllsvenskan. På onsdagen åkte man på femte raka nollpoängaren efter att ha släppt in fyra mål i första perioden borta mot Troja. Mattias Åkesson sköt ett hattrick i perioden. Det fortsätter att gå riktigt trögt för Södertälje i HockeyAllsvenskan. Efter fyra raka nollpoängare åkte man ner till Ljungby i hopp om att vända den dystra trenden. Men det gick inte alls. Redan efter en period hade Troja ledningen med 4-0. Mattias Åkesson, som inte hade gjort något mål på de inledande matcherna, sköt ett hattrick på sex minuter under andra delen av första perioden. Segern, som till slut skrevs till 4-2, innebar Trojas första trepoängare sedan återkomsten till HockeyAllsvenskan.

29 september, 2017

Hästarna galopperade om på upploppet

Vita Hästen hade en strulig inledning på säsongen med två raka förluster. Efter fyra omgångar står de nu på fyra poäng efter två raka tvåpoängare. Senast mot Karlskoga på hemmaplan där man kunde vinna med 4-3 sedan Wilhelm Westlund avgjort på övertid. När nästan halva matchen var spelad i Himmelstalundshallen var ställningen 0-2 på tavlan sedan bortalagets Juliuz Persson och Henrik Rommel hittat rätt bakom hemmakeepern Viktor Kokman. Rickard Palmberg gav hemmalaget hopp 9:51 in i den andra perioden när han reducerade, men Karlskoga skulle ändå ha med sig en tvåmålsledning i pausen sedan Jeff Hayes gjort 1-3 i powerplay. Men Vita Hästen gav inte upp och travade på i matchen. Nyförvärvet från Tingsryd, Patrick Nilsson, satte dit reduceringen efter sex minuter spelade av den tredje perioden och med 1:30 kvar av ordinarie tid gjorde Rickard Palmberg sitt andra mål i matchen och kunde ta de 2489 åskådarna med på en förlängning där Wilhelm Westlund kunde avgöra efter tre minuter spelade. PANTERN NÄRA ATT TAPPA I Malmö var IK Pantern nära att tappa två tvåmålsöverlägen till förlust mot Västervik. Men Tobias Ekberg kunde avgöra fyra minuter in på den tredje perioden i powerplay när han satte dit 4-3-pucken. Det var…