16 maj, 2017

Klar för nykomlingen och hemflytt till Småland efter fem säsonger

Efter tre säsonger i Björklöven flyttar Jesper Thörnberg på sig. Han har varit borta från Småland sedan han lämnade HV71 för Södertälje 2013, men nu väljer han att flytta tillbaka och är klar för spel med allsvenska nykomlingen Troja. – Jag hade lite intresse från utlandet, bland annat Tyskland och Finland, och även andra allsvenska lag. Men Troja var ett av mina förstaalternativ så det här känns jättebra, säger han till jp.se. – Det är många faktorer som gjorde att jag ville till Troja. Men kanske den främsta är att vi har skaffat barn och ville komma närmare hem. Nu är det smidigare för oss att få avlastning och träffa släkt och vänner. Allt blir roligare, säger han vidare. 26-åringen sköt tio mål och sju assist på 34 matcher för Björklöven under den gångna säsongen. Säsongen dessförinnan gjorde han sin mål- och poängmässigt bästa allsvenska säsong med 16 mål och elva assist på 48 matcher. Han har tidigare gjort fem matcher för Troja som utlånad under säsongen 11/12.

12 maj, 2017

Forne SHL-spelaren fortsätter i allsvenska nykomlingen

Troja fortsätter att bygga inför den allsvenska återkomsten. Idag offentliggjorde klubben att man förlänger med Johan Andersson - som har SHL-rutin från Frölunda och Växjö. Han var en av de tongivande spelarna när Troja tog klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan säsongen som var. Nu står det klart att Johan Andersson fortsätter i klubben. -- Han står ju för ett jäkla driv både på träning och match där han hela tiden försöker flytta gränser och höja ribban. Han är inte rädd för att ta både kroppslig men framför allt verbal diskussion om någon inte gör vad han ska, en grym ledare i gruppen som alla har den största respekt för. Han är en av dem som sett till rollen i laget är en informell ledare utan att ha bokstav på bröstet genom "leading by example" både på plan och vad det gäller sköta sin fys där han är exemplarisk, säger tränaren Pelle Svensson till Trojas hemsida. Johan Andersson, 33, spelade SHL-hockey för Frölunda under säsongen 2008/2009 och för Växjö mellan 2011-2013. Han står noterad för 186 matcher i högsta serien och 21 poäng. Säsongen som var gjorde han sammanlagt 50 poäng i Hockeyettan om man räknar samman seriespel och kval.    

11 maj, 2017

Troja behåller stora delar av truppen – fortsätter att förlänga

Efter uppflyttningen från Hockeyettan verkar et som att Troja väljer att satsa på den trupp som tog dem upp. Sedan tidigare har klubben förlängt med fem spelare från förra årets trupp. Nu är det klart att ytterligare två spelare följer med laget upp en division. I går förlängde man med trotjänaren Mattias Nilsson och i dag blev det klart att även målvakten Johan Nielsen stannar. Mattias Nilsson har spelat i Troja/Ljungby hela sitt liv och har skrapat ihop över 600 matcher för klubben under sin kariär, varav över 300 var i Hockeyallsvenskan. -- Kul att Nisse fortsätter ha brinnet och lågan. Han åkte ju på en väldigt elak skada i Kvalserien när han som så många gånger tidigare täckte skott i boxplay. Det är såklart en viktig del i vårt lagbygge då Nisse är vårt kärnkraftverk i all match och träning i och med sin fysik och kondition. I jobbet i boxplay och döda minuter i matchers slutskede gör han ett stort jobb, säger tränaren Pelle Svensson. Johan Nielsen kommer nästa säsong gå in på sin fjärde säsong i Troja/Ljungby. Han kom till klubben från Helsingborg och efter sex säsonger i Hockeyettan får han nu för första gången chansen högre upp…

10 maj, 2017

Troja-produkten förlänger med moderklubben

Efter en säsong i Hockeyettan där klubben slog i princip allt motstånd lyckades Troja/Ljungby ta sig upp i Hockeyallsvenskan till nästa säsong. Till en början såg truppen väldigt tunn ut men nu börjar man fylla på med spelare. I dag kommunicerade Troja ut att man skrivit ett nytt kontrakt med 26-åriga forwarden Jens Holmström. -- Jens är förmodligen den spelaren i truppen som har bäst förmåga att göra sina medspelare bättre, han är väldigt skicklig på att skapa plats och yta genom smarta åkvägar. En väldigt användbar spelare både offensivt och defensivt. De två åren som Jens nu varit tillbaka i Troja har det verkligen hänt grejer med honom tycker jag och jag är väldigt nöjd att han vill kriga på med oss och lyfta vidare, säger tränaren Pelle Svensson. Jens Holmström kommer från Ljungby och har Troja som moderklubb men var ute och spelade i andra klubbar i sex år innan han kom tillbaka inför säsongen 2015/2016. I och med kontraktsförlängningen går han nu in på sin tredje raka säsong med moderklubben. Holmström har en säsong i Hockeyallsvenskan sedan tidigare men har mest spenderat tid i division 1.

8 maj, 2017

Nykomlingen förlänger med offensiv forward

Nykomlingen Troja/Ljungby har än så länge haft en långsam start på silly season med endast en värvning till truppen. I dag presenterar klubben i alla fall sin fjärde kontraktsförlängning. Det handlar om forwarden Tor Immo som stannar i ett år till. -- En förlängning som jag är glad över att få på plats. Tor har haft en fin skörd framåt de senaste säsongerna utan att egentligen ha nått den nivån som jag tror att han har inom sig, där är definitivt mer att kräma ur honom. Det ska bli spännande att se om vi kan plocka fram det i HockeyAllsvenskan, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida. Tor Immo kom till Troja/Ljungby inför kvalserien förra säsongen och har under den här säsongen fortsatt att leverera poäng på Hockeyettan-nivå. Nu blir första gången som Immo får chansen i Hockeyallsvenskan efter drygt fem säsonger i division ett.

28 april, 2017

Tidigare poängkungen tillbaka hos nykomlingarna

De två senaste säsongerna har Jonathan Johnson gjort över 20 poäng för Tingsryd i HockeyAllsvenskan och tillhört lagets främre målskyttar med 14 respektive elva mål. Nu lämnar han klubben och flyttar tillbaka till Ljungby, där han gjorde stor succé 14/15 innan han värvades till Tingsryd. Då var han lagets stora mål- och poängkung med 20 mål och 20 assist på 36 seriematcher och i Troja är man så klart nöjda över att få tillbaka sin tidigare poängspruta. - Ett lätt beslut för oss när hans namn dök upp. Han blev ju väldigt populär här senast och med två säsongers Allsvensk erfarenhet blir han såklart en tillgång till vårt lag. Han smälter in i vår grupp direkt och rent hockeymässigt så kommer han också att bidra med sitt traditionella tvåvägsspel. Vi vet vad vi får och Jonte vet vad som förväntas av honom och vad som väntar, vi står helt enkelt utan startsträcka med honom som nyförvärv, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida. Johnson, som är juniorskolad i Frölunda, har tidigare spelat allsvenskt med både Karlskrona och Oskarshamn. Han är nykomlingens första nyförvärv inför den allsvenska comebacksäsongen.