Magnus Häggström
20 september, 2017

Modo fick allsvensk smakstart på säsongen

Modo och Oskarshamn är två lag som kanske är lite svårplacerade var de står den här säsongen. I premiären var det Modo som stod segrande ur lagens möte i Småland med 3-0. Modo öppnade sin allsvenska säsong på bästa tänkbara sätt. Man slog inte bara Oskarshamn borta, man gjorde det genom att hålla nollan dessutom. Magnus Häggström sköt 1-0 redan efter tre minuter, framspelad av Martin Røymark. Tvåan kom tio minuter senare i samma period när Johan Eriksson, storskytt i Tingsryd ifjol, fick nätkänning omgående i sin nya klubb. Erik Hanses storspelade i Modo-målet. I första perioden stoppade han 19 skott. Totalt blev det 31 räddningar och slutresultatet skrevs till 3-0. Sam Marklund sköt sista målet i tom kasse.    

19 september, 2017

De är Hockeyallsvenskans största profiler – sex experter ger sin syn på stjärnorna

I kväll inleds Hockeyallsvenskan med tre matcher. Hockeysverige.ses reporter Ronnie Rönnkvist passade på att fråga sex massmediala profiler om deras favoritspelare i ligan inför första nedsläpp. Hockeyallsvenskan drar igång där seriefavoriter tycks vara Leksand, Modo och AIK. Även Panterns och BIK Karlskoga tros av många tillhöra toppen av tabellen. Men vilka kommer vara spelarna som kommer att sticka ut lite extra? Vi bad sex hockeyprofiler, Mike Helber, Fredrik Warg, Johan ”MrMadhawk” Svensson, Harald Lückner, Dusan Umicevic och Mikael Mjörnberg säga sitt i den frågan och vilka som kommer varit ligans bästa spelare när den summeras i mars nästa år. Harald Lückner, C More Bästa målvakt: Tex Williamsson, Leksand – Jag tycker att han hade en stark utveckling förra säsongen och spelar i ett bättre lag den här säsongen. Han kommer då också få den hjälps som krävs. Det är också därför jag har Leksand som favoriter också. Bästa back: Fredrik Lindgren, Leksand – Det kommer alltid fram nya bra backar, men Fredrik Lindgren är rankad som en av dom bästa. Han har också det som jag tycker många andra backar saknar, det vill säga skridskoåkningen och farten. Att komma ner till Hockeyallsvenskan och inte ha det då är man körd…

Christoffer Rifalk
18 september, 2017

Målvakten skadad – då lånar man målvakt 130 mil norrut

Christoffer Rifalk från Kalix kommer att ansluta till Oskarshamn i HockeyAllsvenskan på lån den närmaste tiden för att täcka upp för skadade Ludvig Engsund. Oskarshamns målvakt Ludvig Engsund är handskadad och kommer inte att vara disponibel under säsongsinledningen för klubben. Nu väljer Oskarshamn att lösa målvaktsproblemet externt och lånar in Christoffer Rifalk från division 1-laget Kalix. – Det är en ung, talangfull och välskolad målvakt. Jag känner till honom väl med tanke på hans bakgrund i Luleå som vi haft ett bra samarbete med i Asplöven tidigare, säger sportchefen Per Kenttä i ett pressmeddelande. 21-åringen kommer att backa upp Wictor Ragnewall och är spelklar till HA-premiären mot Modo på onsdag. Rifalk spelade fyra säsonger i Luleås juniororganisation innan han 2015 vände hem till Kalix för division 1-hockey. Ifjol var han 93,2-procentig under säsongen och har dessutom hunnit med att öppna den här säsongen med att nolla Kiruna i premiären.

12 september, 2017

Mikael Mjörnberg tippar Hockeyallsvenskan: ”Han vinner poängligan”

Hockeyallsvenskan har hållit sin upptaktsträff i Stockholm. Hockeysverige.ses bloggare Mikael Mjörnberg ger sin syn på årets upplaga av andraligan och pekar ut favoriter såväl som bottenlag. Han lyfter också fram en outsider till att ta hem poängligan i en spelare … ...

7 september, 2017

JVM-forwarden får chansen i Hockeyallsvenskan – lånas ut av Malmö

IK Oskarshamn förstärker med ett U18-VM-meriterat lån. Det är den 18-årige forwarden Marcus Sylvegård som ansluter från Malmö. IK Oskarshamn har varit på jakt efter en forwardsförstärkning. Nu har man hittat sin spelare. Från Malmö lånar man in junioren Marcus Sylvegård, som spelade U18-VM med Småkronorna i våras. – Vi har sökt efter en forward och är nöjda med den här lösningen tills vidare. Marcus är en offensivt skicklig forward, rightare, som krigar hårt över hela isen. Han är stark längs sargerna, har en fin blick för spelet och har kompetens för att ta de allra flesta offensiva rollerna i vårt lag, säger sportchef Per Kenttä om lånet. Sylvegård, son till Malmös sportchef Patrik och yngre bror till Linköpings forward Emil, testade på allsvenskt spel med Pantern redan i fjol. Då blev det tre poäng på tre matcher jämte 28 poäng på 37 matcher i J20. Han var även ombytt i 14 SHL-matcher, utan att noteras i poängprotokollet. – Det är absolut en topptalang i Sverige. Han visade redan i Pantern förra säsongen att han är redo för att ta större roller i seniorhockeyn och vi tror att där finns en hel del att hämta, säger Per Kenttä.

5 september, 2017

Uppgifter: Klubben i Hockeyallsvenskan snuvas på sin drömvärvning

Enligt uppgifter till MrMadhawk var IK Oskarshamn överens med den tidigare SHL-spelaren Kirill Kabanov. Nu har historien fått en vändning. I ett inlägg i dag skriver MrMadhawk att en danska Aalborg snor forwarden från Oskarshamn. Den svenska klubben ska ha varit mycket nära att landa ryssen - men detaljer ska ha hindrat honom från att komma in i Sverige igen. Nu förväntas Kirill Kabanov - som enligt uppgifter varit överens med Oskarshamns sportchef Per Kenttä för ett par veckor sedan - presenteras av Aalborg inom kort. De senaste två säsongerna har Kabanov haft problem med skador, och han har spelat endast tretton matcher. Han har sedan innan representerat både Modo och Skellefteå i SHL-sammanhang, innan han valde att flytta till KHL-laget Salavat Yulaev Ufa säsongen 2015/2016. Där gjorde han endast en säsong innan han bestämde sig för att skriva på för den ryska klubben Neftekhimik Nizhnekamsk. 2010 draftades Kabanov av New York Islanders som nummer 65 totalt. Säsongen 12/13 samt 13/14 spelade han i AHL-laget Bridgeport Sound Tigers. Nu lutar det alltså åt att 25-åringen, som gjort 37 poäng på 55 spelade SHL-matcher, tar ett omtag i den danska ligan.