14 november, 2017

Oskarshamn fortsätter låna från SHL: ”Bra lösning för alla”

Oskarshamn gör succé i HockeyAllsvenskan. Nu stärker man upp laget genom att låna in Simon Ryfors från Rögle. - Det är en bra lösning för alla parter, säger Rögles tränare Magnus Wennström. Man har redan sex spelare på lån och tog så sent som igår in Jacob Cederholm från HV71. Dessutom tappade man förra veckan Kevin Marshall sedan Rögle brutit kontraktet med honom. Nu tar Oskarshamn in ännu en spelare på lån från SHL. Från Rögle, just. Det handlar om 20-årige Simon Ryfors, som därmed fullbordar en Rögletrio tillsammans med Lucas och Ludvig Elvenes. - Jag ser det som en bra möjlighet för mig att skaffa speltid och utvecklas. Jag har inte spelat så mycket så det här blir perfekt för mig. Målet för mig är att spela SHL med Rögle och det här gör mig till en bättre spelare, säger Simon. Lånet gäller till att börja med veckans två matcher. - Det är en bra lösning för alla parter. Oskarshamn behöver spelare, vi får igång en spelare som inte fått så mycket istid och det kommer att göra Simon till en bättre spelare när han återvänder till oss, säger tränare Magnus Wennström. Oskarshamn ligger tvåa i HockeyAllsvenskan.

13 november, 2017

Kontraktet med Röglebacken revs – nu plockar man in ny SHL-spelare

Oskarshamn går starkt i HockeyAllsvenskan och har nu förstärkt sitt lag ytterligare. HV-backen Jacob Cederholm är klar för klubben på lån. Oskarshamn har tidigare under säsongen, med framgång, haft Kevin Marshall på lån från Rögle. När Rögle och Marshall förra veckan gick skilda vägar bröts även låneavtalet mellan backen och Oskarshamn, och därför har det allsvenska topplaget varit på jakt efter en ny back. Nu har man hittat honom. Junioren Jacob Cederholm ansluter från HV71. - Vi har fått klart med Jacob Cederholm som ansluter på måndagskvällen. Det är en stor, defensiv back. Han har spelat i SHL i år och även varit utlånad till Västervik ett par matcher. Förra säsongen spelade han med Pantern och har även juniorlandslagsmeriter, säger IKO:s sportchef Per Kenttä enligt Barometern. Cederholm står noterad för sex SHL-matcher under hösten och två i Västervik. Förra säsongen spelade han 34 matcher för IK Pantern i allsvenskan. Barometern skriver att lånet gäller tills vidare.

12 november, 2017

Spelade TV-pucken för en vecka sen – igår gjorde han allsvensk debut

När Oskarshamn på lördagskvällen besegrade Almtuna på hemmaplan blev hemmalagets Emil Andrae den yngste utespelaren genom tiderna med sina 15 år och dryga nio månader. --  Det är kul men jag försöker att inte lägga för mycket fokus på det, säger han till Oskarshamns-tidningen. Emil Andrae håller till vardags till i Oskarshamns J18-lag, men på lördagen fick han spela a-lagshockey när Almtuna kom på besök till Be-Ge Hockey Center. 15-åringen fick sammanlagt spela 1:36 i matchen och därmed är han den yngste utespelare någonsin att delta i en svensk elitmatch. -- Jag har hört något om det där rekordet och det är klart att det är kul men jag försöker att inte lägga för mycket fokus på det, berättar han för Oskarshamns-tidningen. HADE ROLIGT 15-åringen tyckte a-lagsdebuten var rolig. -- Det var mäktigt att spela inför alla på läktaren och de byten jag fick göra gick väldigt fort. Men jag tycker att jag fick bra hjälp av gubbarna. Det var väldigt roligt, jag var väl mest med för att se och lära men absolut var det roligt. Emil Andrae var lagkapten för Smålands TV-pucklag tidigare i höstas och gjorde 16 poäng under turneringen.

11 november, 2017

Femettan tog Oskarshamn upp över strecket

Hemmalaget Oskarshamn hamnade i underläge i hemmamatchen mot Almtuna efter den första perioden. Men fem mål senare kunde smålänningarna stå som segrare med 5-1 efter två mål av Manuel Ågren. Oscar Milton inledde målskyttet i Be-Ge Hockey Center när han gav Almtuna ledningen efter 16 minuter. Det skulle dröja till nästan mitten av matchen innan hemmalaget kunde kvittera då Ludvig Elvenes gjorde mål i numerärt överläge. Innan den andra periodens slut hade Linus Morin gjort 2-1. Manuel Ågren ökade sedan på till 3-1 42 sekunder in på den tredje perioden och samme Ågren satte dit 4-1 med mindre än tre minuter kvar av matchen. Filiph Engsund kunde sedan fastställa slutresultatet till 5-1. Oskarshamn är nu återigen uppe på en andra plats i Hockeyallsvenskan på samma poäng som trean IK Pantern.

9 november, 2017

Återvände till allsvenskan på lån – nu bryts kontraktet med Rögle

Kevin Marshalls vara eller icke vara i IK Oskarshamn har varit en hattig historia under inledningen på säsongen. Nu står det klart att Rögle bryter kontraktet med backen, vilket också innebär att han får lämna IKO. NHL-meriterade Kevin Marshall kom till Rögle 2015 och gjorde två SHL-säsonger i klubben innan han inför den här säsongen lånades ut till Hockeyallsvenskan och IK Oskarshamn. Där snittade 28-åringen mest istid i hela ligan innan Rögle valde att ta tillbaka kanadensaren. Härom dagen kom beskedet att han återigen skulle till Oskarshamn, men den här gången varade inte lånet länge. På torsdagen kom nämligen beskedet att Marshall och Rögle får skilda vägar. SPELADE 106 SHL-MATCHER – Kevin Marshall har med sin proffsiga inställning och attityd gjort ett bra jobb hos oss i några säsonger men har i år haft svårt att ta en plats i vårt SHL-lag. Vi kan inte garantera speltid framöver hos oss och Kevin vill prova möjligheten någon annanstans, säger Rögles vd Marcus Thuresson i ett pressmeddelande. Marshall, som spelade tio matcher med Philadelphia Flyers 2011/12, har hunnit göra 106 SHL-matcher med Rögle de senaste tre säsongerna. I Oskarshamn noterades han för ett mål och en assist på 13 matcher.

8 november, 2017

Finske floppen lämnar Oskarshamn: ”Hade hoppats på mer produktion”

Oskarshamn går som tåget i HockeyAllsvenskan. Nu har man valt att bryta avtalet med den tilltänkta spetsspelaren Roope Ranta. - Han såg bra ut under försäsongen, men i grundserien har det tyvärr inte lossnat för honom, säger sportchefen Per Kenttä. Han öste in poäng i den tyska andraligan förra året och levererade bäst av alla i Oskarshamn på försäsongen. Men väl i HockeyAllsvenskan har det inte alls lossnat för Roope Ranta. Det har lett till att den allsvenska toppklubben beslutet sig för att bryta avtalet med 29-åringen. -  Tyvärr, måste jag säga. Både vi och Roope hade hoppats på mer produktion och han såg bra ut under försäsongen, men i grundserien har det tyvärr inte lossnat för honom. Idag har vi tillsammans valt att avbryta samarbetet och det är inga hard feelings någonstans. Roope har varit professionell och krigat under hela hösten, kommenterar sportchef Per Kenttä på klubbens hemsida. Det blev bara fyra assistpoäng på elva allsvenska matcher för Ranta.