161116 Modos Emil Alba kramas om av Victor Berglund efter sitt 0-1 mŒl och SšdertŠljes Patrik Kallmert deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan SšdertŠlje och Modo den 16 november 2016 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106
17 januari, 2017

Modo fick jubla inför storpublik

Modo har haft stora problem med BIK Karlskoga i lagens båda föregående möten. Andreas Johansson och hans manskap verkar ha läst läxan och de kunde ikväll vinna på bortaplan med 0-1 inför 5280 åskådare. De båda lagens föregående möten under säsongen har slutat 2-6 och 1-5 med Modos siffror först. Ikväll, inför storpublik (fritt inträde) i Nobelhallen, kunde dock Örnsköldsvikslaget avgå med segern efter att Oskar Ståhl-Lyrenäs gjort matchens enda mål 2:33 in i den andra perioden. Det var forwardens fjärde mål för säsongen. Hemmalaget var annars bättre under den första perioden, men efter att Modo fått in sitt mål sjönk BIK Karlskoga tillbaka och hade gruvliga problem med att komma in i Modos försvarszon. Först med minuten kvar av matchen och spel sex mot fyra kunde de etablera tryck. Men kvitteringen uteblev och Modo tog två placeringar i tabellen och hoppade över strecket som innebär spel i slutspelsserien efter 52 omgångar. *** Det skulle spelats en till match i Hockeyallsvenskan idag. Den mellan Västervik och Oskarshamn. Dock fick matchen ställas in på grund av problem med isen. Nytt speldatum är ej fastställt.

bb160915bb539
17 januari, 2017

Heta mötet Västervik-Oskarshamn ställs in på grund av isproblem

Oskarshamn har förlorat båda mötena med Smålandsrivalen Västervik denna säsong. Ikväll siktade de nog på revansch. Men det får de nu ingen chans till. Matchen ställs in meddelades det precis vid matchstart. Isen håller inte för spel och skaderisken anses vara för stor. Domaren Christoffer Karlsson tog beslutet tillsammans med de respektive lagkaptenerna. -- Tyvärr är det problem med isen. Den fryser inte från kortsida till kortsida, ungefär en decimeter bred remsa. Vi anser inte att säkerheten för spelarna är tillräcklig, sa domaren i en intervju med C More strax efter att beskedet kommit. -- Man ser ju på dem att de lider när vi har den här diskussionen, berättade han senare apropå sina samtal med lagkaptenerna.

deschamps
16 januari, 2017

Allsvenske stjärnan stängs av och bötfälls – för en slashing

Oskarshamns Nicolas Deschamps stängs av i två matcher och får dessutom betala 5.000 kronor i böter för den slashing han delade ut i slutet av matchen mellan Oskarshamn och Pantern i lördags. Detta rapporterar expressen. Det var mot slutet av matchen när Oskarshamn plockat ut sin målvakt i jakten på kvittering som en IK Pantern-spelare var på väg mot den öppna målburen. Deschamps  delade då ut en hård slashing över motståndarens händer. En rejäl sving som ledde till att motståndaren fick ont. "Agerandet utgör enligt nämnden ett vårdslöst angrepp på motståndaren och skaderisken är hög", motiverar disciplinnämnden sitt beslut. Deschamps leder Oskarshamns interna poängliga med 32 poäng.

owesson
14 januari, 2017

Tingsryd körde över Västerås – fyra mål på tre minuter i den andra perioden

Efter en målmässigt jämn första period som slutade 1-1 tryckte Tingsryd rejält på gaspedalen i den andra och gjorde fyra mål på drygt tre minuter. Filip Owesson och Eddie Davidsson såg till att matchen var lika fram till 10:06 i den andra perioden. Då gav Emil Forslund sitt lag ledningen och sen fortsatte det av bara farten när Zack Phillips gånger två och Filip Owesson (hans andra mål i matchen) tog Tingsryd till en 5-1-ledning inför den tredje perioden. Niklas Johansson och Robin Olsson såg till att fastställa slutresultatet till 7-1 i den tredje perioden av tillställningen i Nelson Garden Arena. *** Västervik såg till att hålla Modo på behörigt avstånd i tabellen när de vann med 1-3 i Fjällräven Center. Joacim Hedblad, Jörgen Karterud och Victor Öhman gjorde mål för bortalaget, medan Patrik Karlkvist satte dit 1-2 i mitten av den tredje perioden. *** I Oskarshamn kunde IK Pantern ta med sig samtliga tre poäng hem till Malmö. Detta efter att Dennis Svensson och Kim Rosdahl gett sitt lag ledningen med 0-2 innan Gustav Ahnelöv kunde reducera i mitten av den tredje perioden.

161130 VŠsterŒs Lukas Zetterberg (m) reducerar till 3-1 och firar med Alexander Nilsson-Lindelšf (v) och Eddie Davidsson (h) under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 30 November 2016 i Stockholm. 
Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104
10 januari, 2017

Blytunga poäng för Västerås

Tabelljumbon Västerås tog två oerhört viktiga poäng i HockeyAllsvenskan i kväll. Men den där extrapoängen satt riktigt långt inne. Det krävdes 'sudden death-straffar' för att säkra segern mot topp åtta-jagande Oskarshamn. Lukas Zetterberg blev till sist lagets matchvinnare. Hampus Larsson sköt lagets enda mål under ordinarie tid. Oskarshamns målspruta Manuel Ågren blev smålänningarnas enda målgörare i det som blev en 2-1-förlust. Noterbart är att matchvinnaren Lukas Zetterberg gjort sju mål under säsongen - inte ett enda av dem i spel fem mot fem. Västerås ligger fortfarande sist i serien, och har sju poäng upp till AIK på säker mark. Oskarshamn går en stenhård strid med framför allt Vita Hästen, Modo och Almtuna om de två sista topp åtta-platserna. Bara ett par poäng bakom finns dessutom Björklöven och tidigare nämnda AIK. Det lär bli en rysaravslutning på serien för Oskarshamn och dess fans.

eriksson
7 januari, 2017

Målkalas när Vita Hästen segrade över Västervik

Det blev ett riktigt målkalas när Vita Hästen tog emot Västervik i lördagens omgång av Hockeyallsvenskan. 5-4 slutade matchen efter Alexander Younan fullträff på övertid. Vita Hästen låg under en period under med 4-2, men hämtade ikapp till 4-4 efter mål av Erik Olsson och Rickard Palmberg i den tredje perioden. Det var inte den enda matchen i Hockeyallsvenskan som avgjordes efter ordinarie matchtid. Faktum var att alla fyra matcherna krävde mer än 60 minuters speltid innan slutresultatet var spikat. Timrå IK såg till att vinna med 2-1 mot AIK efter att Jeremy Boyce-Rotevall prickat in segermålet redan efter 21 sekunder övertidsspel. IK Pantern tog hem en 2-1-seger när laget ställdes mot Västerås efter att Sebastian Dyk prickat in den avgörande fullträffen i straffläggningen. Och mellan Oskarhamn och Mora var det till slut gästande Mora som vann med 3-2 efter att Alex Aleardi visat vägen i den rafflande straffläggningen.