20 april, 2018

Tidigare Röglemålvakten uppges återvända till Sverige

Här har vi en något oväntad SIlly Season-nyhet. Trots att IK Pantern redan har två målvakter under kontrakt uppger MrMadhawk nu att även Lars Volden är på ingång. När Rögle tog klivet upp var det Lars Volden som var lagets självklara målvaktsval. Väl i SHL hade målvakten emellertid svårare att prestera och när Anders Lindbäck kom till Rögle blev han den som offrades. Efter knappt två säsonger i Slovakien och Tjeckien uppges norrmannen nu återvända till Sverige igen. Det tycks bli allsvenskt spel i IK Pantern kommande säsong för Volden, som alltså åter får Skåne som hemvist. Det är MrMadhawk som uppger att allt är klart utom själva kontraktskrivandet. Den 25-årige målvakten blir då den tredje målvakten i Panterntruppen, efter Jonatan Bjurö och nyförvärvet Tim Hultstrand.

20 april, 2018

Han lämnar Pantern – klar för ledarroll i SHL-klubben

Det har sedan tidigare stått klart att Andreas Eriksson lämnar sin roll som målvaktstränare i Malmö. Nu har klubben gjort klart med Henning Sohlberg från IK Pantern som ersättare. Det är på sin hemsida Malmö meddelar nyheten att Henning Sohlberg blir ny målvaktstränare och videocoach i Redhawks a-lag. En roll han hade även under den nyss avslutade säsongen, fast då i juniorlaget och i IK Pantern. -- Jag är stolt och glad över att få den här möjligheten, att få chansen i SHL känns väldigt inspirerande. Tillsammans med den övriga ledarstaben hoppas jag kunna utvecklas ytterligare, samtidigt som jag känner mig trygg och förberedd inför säsongsstarten. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med en fullsatt Malmö Arena i ryggen, säger Henning Sohlberg till hemsidan. KOM FRÅN HV DAM Henning Sohlberg kom till Malmö inför förra säsongen från HV71:s damlag. Dessförinnan verkade han i HC Dalen i Hockeyettan. -- Vi tror mycket på honom och det är en styrka att vi kan lyfta såväl spelare som tränare från våra juniorled. Han har dessutom redan varit med en del runt vårt A-lag och han passar väldigt väl in med vår övriga tränarstab och tillsammans med våra målvakter, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

20 april, 2018

Han är klar för AIK: ”En klubb som ligger närmast hjärtat”

Efter sex år annorstädes väljer nu forwarden Oscar Nord att flytta hem till Stockholm igen. Ny klubbadress blir AIK. Oscar Nord har Nordia/Bagarmossen som moderklubb, men gick i ung ålder vidare till Nacka. 2012 flyttade forwarden upp till Luleå där han under tre säsonger spelade juniorhockey och fick testa på en match med a-laget. LAGKAPTEN I REDHAWKS Sitt sista juniorår gjorde Nord i Malmö, då som lagkapten, och även där fick han vara med i en SHL-match. Efter att ha spelat de två senaste säsongerna i IK Pantern vänder han nu hem till Stockholm och AIK. -- Det är en klubb som ligger en närmast hjärtat. Jag är uppvuxen i Stockholm, familjen finns kvar här och när det fanns en chans att komma hit så tog jag den, berättar han i ett videoklipp på AIK:s Youtubekanal. Nord är AIK:s femte nyförvärv inför nästa säsong. Sedan tidigare har man hämtat in Jacob Dahlström (Tingsryd), Garry Nunn (Frisk/Asker), Fredric Weigel (Södertälje) och Sam Marklund (Modo). SE INTERVJUN MED OSCAR NORD: https://youtu.be/cMCLK8Wk8y4

14 april, 2018

Fortsätter fynda i allsvenskan – han uppges vara klar för semifinallaget

Han gjorde sin poängbästa säsong någonsin i allsvenskan. Nu uppges IK Panterns Martin jJnolhs få betalt för det genom ett SHL-kontrakt med Malmö. -- Janolhs är en bra spelare, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till Mr.Madhawk. Malmö rensade rejält i sin trupp igår och tog farväl av åtta spelare samtidigt som de värvade in Emil Molin från Modo. Nu kan nästa allsvenska förvärv vara på ingång. Nämligen Martin Janolhs från grannklubben Pantern. -- Han står under kontrakt med Pantern, säger Patrik Sylvegård när Mr.Madhawk konfronterar honom med uppgifterna. DEMENTERAR ALLT Det har också ryktats om Leksands back Anton Öhman, Karlskronas Carl Persson och en återkomst i Malmö av Skellefteås Henrik Hetta. Men även i de fallen lägger Sylvegård locket på. Martin Janolhs kommer från sin poängbästa säsong i seniorkarriären med sina 18 mål och 12 assist för Pantern i Hockeyallsvenskan. 26-åringen från Hedemora har tidigare representerat Leksand, Karlskrona och Almtuna på nivån innan han 2016 kom till Pantern. Han har kontrakt med den klubben en säsong till.

13 april, 2018

Pantern värvar fyra – på ett bräde

Pantern jobbar som bäst med att få ihop sitt lag till nästa säsong. Nu har man värvat fyra spelare. Det rör sig om fyra spelare som alla har ett ursprung i Malmö Redhawks på ett eller annat sätt. Backen Simon Eriksson kommer närmast från Malmös J20-lag men testade på spel i Pantern även förra säsongen. Forwarden Oliver Olsson spelade också han i Malmös J20 förra året. Dessutom är målvakten Tim Hultstrand klar som komplement till Jonatan Bjurö. Han hade SHL-kontrakt med Malmö så sent som förra säsongen. På forwardssidan ansluter finske Tony Pappila, som tillhörde Malmö säsongen 16/17 men förra säsongen spelade i Hockeyettan.

11 april, 2018

Efter SHL-inhoppet – nu återvänder han till Hockeyallsvenskan: ”Tar med sig erfarenhet”

Det var i slutet på säsongen som Dennis Svensson gick från IK Pantern i Hockeyallsvenskan till Karlskrona HK i SHL. Efter sju matcher med KHK i grundserien och lika många i kvalserien mot Timrå IK står det nu klart att Svensson återvänder till Pantern nästa säsong. - Han passar in bra i vårt system och i gruppen, kommenterar sportchef Viktor Stråhle. 25-årige Dennis Svenssons hockeykarriär tog sin början i Kristianstad IK där han också hann med flera säsonger i division 1. De senaste två säsongerna har centern dock tillhört IK Pantern i Hockeyallsvenskan där han producerat 27 (13+14) respektive 21 poäng (3+18). I februari värvades Svensson till Karlskrona HK för att ersätta Per Ledin, varpå han sedan stannade i KHK säsongen ut. Efter Karlskronas uttåg ur SHL meddelar nu så IK Pantern att man plockar tillbaka Svensson för kommande säsong. – Dennis är en skridskostark tvåvägscenter med god Panternkännedom. En grym kille med stor utvecklingspotential. Ett plus är också att Dennis tar med sig sin erfarenhet från SHL spel i KHK, säger sportchefen Viktor Stråhle till klubbens Facebook-sida. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018-19.