17 april, 2019

KLART: HockeyAllsvenska poängkungen till Malmö – och backen återvänder

Malmö landar en tung värvning. HockeyAllsvenskans dominant Nicolai Meyer är klar. -  Det gick bra för mig i fjol och nu ser jag fram emot att komma till Malmö, säger han. Nicolai Meyer gjorde två säsonger som junior i Malmö. Han kommer från en succésäsong i Södertälje där han vann hela HockeyAllsvenskans poängliga på sina 62 poäng. Precis som förra året värvar Malmö alltså allsvenskans poängkung. Då hette han Emil Molin. Nu heter han Nicolai Meyer. -  Meyer har varit i organisationen tidigare. Sedan dess har han tagit väldigt stora kliv och i honom får vi i en forward med mycket skills. Han kan slå sin gubbe med sin teknik och fina skridskoåkning, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård. ÄVEN EN BACK VÄRVAS Kontraktet med SHL-klubben är skrivet på två år. Det här blir första gången som dansken, som gjort 129 poäng på 149 matcher i HockeyAllsvenskan, spelar i SHL. -  Min spontana känsla är att det ska bli väldigt kul att komma till klubben igen och spännande att testa på SHL-spel. Dessutom återvänder Matias Lassen till klubben på permanent basis. Han tillhörde förra säsongen Pantern men gjorde även 13 matcher som utlånad till Malmö. Kontraktet är skrivet på två år.…

16 april, 2019

Lämnar Timrå – återvänder till tidigare klubben

Det blev bara en säsong i Timrå för Patrik Blomberg. Nu återvänder han till IK Pantern. Patrik Blomberg har tidigare gjort drygt 100 matcher i Panterntröjan. Nu blir det fler. 25-åringen har skrivit på för två år. - Patrik är en producerande tvåvägscenter med fin blick för spelet som kommer vara nyttig för oss. Han har spetskvalitéer som vi kommer kunna dra nytta av både i spelet fem mot fem såväl som power play, säger sportchef Viktor Stråhle till Panterns hemsida. En hjärnskakning gjorde att Blomberg inte kunde spela med Timrå under kvalet. Han gjorde 3+2 på 35 matcher i SHL.

6 april, 2019

Målvakten klar för återkomst – skriver treårskontrakt

Efter två säsonger i andra klubbar står det nu klart att Tex Williamsson återvänder till Pantern. Det meddelade den hockeyallsvenska klubben under lördagen. Tex Williamsson är klar för en återkomst till Pantern. Under lördagsförmiddagen meddelade Malmö-klubben att den 28-årige burväktaren skrivit på ett treårskontrakt med klubben. – Tex är en beprövad och rutinerad målvakt som vi har sett mycket av den föregående säsongen och jag ser fram emot att se honom vakta IK Panterns mål i vinter, säger Panterns sportchef Viktor Stråhle till klubbens hemsida. VANN DRAGKAMPEN Williamssons kontrakt med Tingsryd gick ut efter säsongen och sedan dess har framtiden varit oklar för 28-åringen. Enligt Västerbottens-Kuriren ska Björklöven ha visat intresse för målvakten, men nu står det alltså klart att det är Pantern som vunnit dragkampen om målvaktens signatur. Den gångna säsongen spelade Williamsson 34 matcher för Tingsryd. På dessa matcher noterades han för en räddningsprocent på 91,8 procent och släppte in 2,48 mål per match i snitt. Williamsson representerade Pantern säsongen 2016/17, innan han skrev på ett tvåårskontrakt med Malmö. Efter att ha lånats ut till Leksand säsongen efter bröts kontraktet med dalaklubben, och inför den här säsongen skrev 28-åringen på för Tingsryd. För tillfället har Williamsson fullt upp med…

3 april, 2019

Uppgifter: SHL-dragkamp om danske landslagsbacken

Han har på ett eller annat sätt varit en del av Malmö Redhawks de senaste två säsongerna. Nu kan Panterns danske back Matias Lassen göra övergången permanent. Dock ska Skellefteå göra Malmö sällskap i dragkampen om landslagsbacken, skriver Sydsvenskan. Matias Lassens fina spel i Pantern under säsongen resulterade i att grannklubben Malmö lånade in honom under en period där laget hade mycket skador på backsidan. Totalt blev det 13 matcher för den danske landslagsbacken i Redhawks-tröjan den här säsongen, med ett mål och två assist som poängfacit. I Pantern stod Lassen för 20 poäng (8+12) på 40 matcher. SPORTCHEFEN BEKRÄFTAR INTRESSE Nu kan 23-åringen göra övergången permanent. För Sydsvenskan bekräftar Malmös sportchef Patrik Sylvegård att klubben är intresserade av att plocka in den danske backen till nästa säsong. Tidningen skriver också att Skellefteå visat intresse för Lassen. Under sina fyra säsonger i Sverige har Lassen hunnit med att representera Leksand, Mora, Malmö och Pantern. 23-åringens kontrakt med Pantern löper ut efter den här säsongen.

1 april, 2019

Fick säsongen spolierad – får ny chans i allsvenska klubben

IK Pantern fortsätter att bygga sin trupp inför nästa säsong. Senast ut att förlänga är den unge backen Simon Eriksson. Då skador satte käppar i hjulet under säsongen som var så blev det bara 20 allsvenska matcher för Simon Eriksson. Ändå blev det fem poäng fördelat på ett mål och fyra assists. -- Jag är väldigt revanschsugen efter föregående säsong, då den inte blev som jag tänkt mig på grund av ett brutet nyckelben. Nu är jag nyopererad och ser fram emot nästa säsong i IKP oerhört mycket, säger han på klubbens hemsida. Simon Eriksson är från Tyringe från början, men flyttade till Malmös J20-lag inför den förra säsongen. Då fick han även testa på hetluften i SHL vid tre tillfällen. Sedan tidigare har Pantern förlängt kontrakten med anfallarna Oscar Eklind och Nicklas Jadeland över nästa säsong.

31 mars, 2019

Lämnar AIK – blir kvar i HockeyAllsvenskan

Efter två år i AIK lämnar Ludvig Claesson klubben. Han blir dock kvar i HockeyAllsvenskan. Den 22-årige backen är i stället klar för spel i Pantern, skriver klubben på sin Facebooksida. - Jag är grymt taggad på att flytta till Pantern och Malmö, och det blir även kul med en återkomst till Skåne för min del. Jag ser mycket fram emot säsongen och vet att det finns stora utvecklingsmöjligheter i IK Pantern, säger han. Ja, den där återkomsten till Skåne han talar om grundar sig i att Claesson under flera år tillhörde Rögle. Han spelade både i HockeyAllsvenskan och i SHL i den Skåneklubben. Nu blir det alltså spel i en annan Skåneklubb. - Det är en defensivt stark, skridskoskicklig back som vi kommer ha stor användning för över hela banan. Jag är oerhört glad att se Ludvig i IK Pantern-tröjan kommande säsongerna, säger sportchef och tränare Viktor Stråhle. Kontraktet är skrivet på två år.