28 april, 2017

Dumpad av Pantern – nu kan han hamna i Västervik

Trots att han hade en av sina bättre säsonger rent poängmässigt den här säsongen var Patrik Blomberg en av spelarna som fick lämna Pantern när säsongen var slut. Nu ser det ut som att han i alla fall blir kvar i Hockeyallsvenskan. För enligt VimmerbyTidning ska han vara klar för spel i Västervik nästa säsong men att presentationen av honom dröjer av olika anledningar. -- Ingenting jag kan kommentera i dagsläget, säger Västerviks sportchef Tomas Lind till tidningen om ryktet. Blomberg flyttade ner till Skåne och Malmö inför juniortiden och efter det har han tillhört Pantern men varit utlånad till både Malmö och Tyringe. Nu ser han alltså ut att få lämna Skåne för den här gången.

26 april, 2017

Uppgifter: Storskytten flyttar till Skåne

Att masen Olle Liss valt bort Leksand kunde ni läsa om tidigare idag. Nu ser det av allt att döma ut som att hans nya klubbadress efter succén i Västervik blir Pantern. - Jag har haft kontakt med Pantern och det finns ett intresse från båda håll, mer än så vill jag inte säga just nu, säger Liss själv till vt.se angående deras uppgifter om att han skrivit på för Pantern under onsdagen. 24-åringen är en utpräglad målskytt och har öst in mål under flera säsonger. Först i Leksands J20-lag, därefter för Halmstad och Kristianstad i HockeyEttan och Ålborg i danska ligan innan han även gjorde det i Västervik under sin första hela allsvenska säsong, där han svarade för 23 mål på 52 matcher och kom sexa i skytteligan. Det vore så klart inte orimligt att tänka att en flytt till Pantern har sina baktankar för Liss. Säsongen 15/16 tog Fredrik Händemark klivet från Pantern till Malmö under säsongen och den gångna säsongen gjorde Lars Bryggman samma resa.

24 april, 2017

Pantern fyller på med spelare – forward från Norge är klar för klubben

Efter en mycket stark säsong där IK Pantern slutade på en mycket fin fjärde plats i grundserien rustar nu Malmöklubben för att kunna matcha det kommande säsong. Klubben meddelar nämligen i dag att ytterligare två spelare ansluter till truppen och att man dessutom har fått till en förlängning. Det handlar om backen Andreas Söderberg som förlängt sitt kontrakt och Stefan Söder och Andreas Heier som ansluter. Andreas Söderberg kom till Pantern från Skellefteås juniorverksamhet inför förra säsongen och gjorde succé direkt. Han spelade så pass bra att det ryktades om att han skulle få chansen i SHL kommande säsong. Nu blir han alltså kvar i Pantern i ett år till. -- Andreas gjorde stora framsteg under förra säsongen, kan systemet och blir en viktig pjäs gällande vår defensiv, säger Panterns sportchef Joakim Tillgren. Stefan Söder kommer närmst från Troja i Hockeyettan, en serie han spenderat de senaste fem säsongerna i. Under säsongen var han med och tog upp Troja till Hockeyallsvenskan men istället för att spela där med klubben blir det alltså Pantern för 27-åringen. -- En spelare vi har full koll på då han spelat i söderettan i många år. Stefan är en spelskicklig rightare som är stark med pucken…

20 april, 2017

Pantern värvar back från Norge: ”Placeringssäker back, med goda ledaregenskaper”

IK Pantern hade en stark säsong i årets Hockeyallsvenska. Klubben slutade på en fin fjärde plats under grundserien och slutade sen trea i slutspelsserien i kvalet till SHL. Nu bygger klubben för att kunna upprepa denna fina säsong även nästa säsong och idag presenterar klubben ett nyförvärv. Det handlar om backen Anders Grönlund som närmast kommer från Norge där han producerat 48 poäng på 59 matcher. -- Anders är en placeringssäker back, med goda ledaregenskaper, samt att han kommer att tillföra erfarenhet och rutin. Bra karaktär och kommer passa bra in i Panterns sett att vilja spela, säger IK Panterns sportchef Joakim Tillgren. Samtidigt presenterar klubben att Lars Bryggman har förlängt kontraktet med Pantern. Bryggman kom till Pantern inför säsongen som varit och efter en stark säsong fick han chansen att avsluta säsongen i Malmö i SHL. --  En spelare som har bra karaktär och håller SHL nivå. Vi är glada att Lars valt att stanna i Pantern, kommenterar Tillgren förlängningen.

11 april, 2017

Här kommer nästa Sylvegård: ”Inte alls lika tuff som Emil”

Pappa Patrik är sportchef och vd i Malmö Redhawks och brorsan Emil en tuff forward i Linköping. I samband med U18-VM i Slovakien får tv-tittarna lära känna en ny Sylvegård, nämligen minstingen Marcus. En forward som enligt egen utsago skiljer sig från sin storebror. – Jag har andra skickligheter också, men det finns viss tuffhet i mig också. Däremot är jag inte alls lika tuff som Emil, säger han till hockeysverige.se. UPPLANDS VÄSBY (HOCKEYSVERIGE.SE) Är det dags för näste man i familjen Sylvegård att få sitt genombrott i svensk hockey? Pappa Patrik var en hårt arbetande och skicklig spelare i Örebro och Malmö. Hans ena son, Emil, har klivit fram som en av Linköpings nyttigaste ”gnuggare” den här säsongen. När U18-VM som inleds den 13 april kommer vi även att få stifta bekantskap med Patriks andra son Marcus Sylvegård, 17. Till vardags spelar han i Malmös J20-lag, men den här säsongen har han även varit ombytt i 14 SHL-matcher och spelat med Pantern i Hockeyallsvenskan vid tre tillfällen. Hockeysverige.se reste till Upplands Väsby utanför Stockholm för en intervju med den 17-åriga forwarden och för att lyssna om hans familj verkligen är så hockeytokig som det kan tyckas. – Uppväxten i familjen Sylvegård har varit…

10 april, 2017

Allsvenska succéklubben presenterar fyra nya backar – på ett bräde

Pantern svarade för en succésäsong i Hockeyallsvenskan och slutade fyra i tabellen efter 52 omgångar i grundserien. Nu tar Malmöklubben nya tag och i dag kunde sportchefen Joakim Tillgren presentera inte mindre än fyra nya backar till kommande säsong. Från Skellefteås J20-lag hämtas stockholmaren Hugo Danielsson, 18, med två SHL-matcher på meritlistan. – En ung lovande back som har en stor framtid framför sig. Stark skridskoåkning, bra passningsspelare samt stor och mobil back, säger Tillgren om Danielsson. Från Malmös verksamhet kommer backduon Jesper Mångs, 19, och Johan Ivarsson, 21. Mångs var ombytt i fyra SHL-matcher den gångna säsongen medan Ivarsson spelade 21 matcher med Malmö och 34 allsvenska matcher med Pantern. – Stor, stark skridskoåkare med en hög potential. Något stukad i sitt självförtroende men vi är övertygade om att han kommer att utvecklas ytterligare och tillföra stabilt spel framöver, säger Tillgren om Ivarsson. Den fjärde backen är Moras juniorback William Pethrus, 19, som gjorde nio poäng (3+6) på 44 allsvenska matcher. Han har skrivit tvåårskontrakt med klubben. De övriga backarna har sajnat för ett år vardera.