BB170215JL030
22 februari, 2017

Nu är finalen nära, Karlskoga

Det är inte riktigt klart ännu, men i kväll tog Bik Karlskoga ett stort steg mot att få spela den hockeyallsvenska finalen mot Mora. Man besegrade topp åtta-jagande Vita Hästen med 2-1 - samtidigt som tabelltrean Pantern bara knep en poäng mot Hästens rival i topp åtta-jakten, Oskarshamn. Karlskoga har nu sex poäng och 39 plusmål till godo med bara tolv poäng kvar att spela om. Med andra ord ska det mycket till för att det värmländska laget ska missa finalspelet. I kväll stod man för en stark vändning. Hästen tog nämligen ledningen sedan August Gunnarsson skjutit säsongens åttonde mål, men mål av Jacob Berglund och Thomas Valkvae Olsen vände på steken. Vita Hästen är nia, två poäng bakom Almtuna. Man är på samma poäng som Oskarshamn.

161221 Modos mŒlvakt Erik Hanses och Oscar Hedman jublar efter ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Modo den 21 december 2016 i Stockholm. 
Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135756
20 februari, 2017

Modo vinnare igen efter tränarsparkningen

Det kunde lätt beskrivas lite som ett ångestmöte, mötet i Örnsköldsvik mellan Modo och Vita Hästen. När allt kom kring blev det nog ett resultat som båda var ganska nöjda med. Modo vann med 2-1 efter förlängning och tog två blytunga poäng för att rycka ifrån Björklöven under slutspelsstrecket där man nu har sex poäng ner till strecket. Segern var den första efter fyra raka förluster - varav de tre senaste kommit mot ligans tre sämst placerade lag och med det dragit in Modo ordentligt i bottenstriden. Hästen å sin sida klev med sin poäng upp på den viktiga åttondeplatsen som leder till Slutspelsserien. Jordan Smotherman sköt matchens första mål när han gav Modo ledningen i början av andra perioden. Erik Olsson kvitterade halvvägs in på tredje perioden och ordnade delad poäng för lagen efter 60 minuter. Sedan blev det veteranen Per-Åge Skrøder som avgjorde i förlängningen. Modo kan nu i första hand kanske jaga just Vita Hästen i en kamp om den där åttondeplatsen istället för att försöka undvika nedflyttning. Tre poäng skiljer Hästen och Modo åt och mellan de två lagen ligger Almtuna och Oskarshamn som också vill knipa den där platsen. *** I den absoluta botten tog…

161130 VŠsterŒs Daniel Bernhardt (m) reducerar till 4-3 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 30 November 2016 i Stockholm. 
Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104
17 februari, 2017

Västerås spetsade till allsvenska bottendramat

Bottenstriden i HockeyAllsvenskan tätnade en del under fredagskvällen när Björklöven slog Modo och Västerås samtidigt slog Pantern med 4-2. Nu skiljer det bara fyra poäng mellan Löven närmast under kvalseriestrecket på trettonde plats och upp till Oskarshamn på tionde plats. Västerås-Pantern var oavgjord fram till tre och en halv minut återstod. Då sköt Jonte Berg 3-2 och avgjorde matchen till Västerås fördel. I nästa omgång spelar Västerås borta mot Oskarshamn där man vid seger på ordinarie tid klättrar förbi smålänningarna. Oskarshamn föll mot Mora med 1-4 på bortaplan ikväll. Kevin Goumas sköt två av Moras mål och Mora är nu bara en inspelad poäng - eller en tappad poäng från Pantern - från att definitivt säkra platsen i den allsvenska finalserien. *** AIK tog en för laget skön trea när man bortaslog Timrå samtidigt som Almtuna tappade två poäng mot Tingsryd efter strafförlust på hemmaplan. Därmed befäste AIK sin sjundeplats i tabellen. Christian Sandberg sköt segermålet fram till 4-3 sex minuter in i tredje perioden för AIK bara minuten efter att Jonathan Dahlén kvitterat och gjort sitt andra mål i matchen och 22:a totalt för säsongen. Därmed lyckades varken trean Pantern eller fyran Timrå sätta press på tvåan Karlskoga inför…

BB170120JL027
14 februari, 2017

Succélaget närmar sig final – bara tre poäng från Karlskoga

Inför säsongen var det nog få som nämnde Malmölaget IK Pantern som en potentat till att spela Hockeyallsvensk final. Men efter seger hemma mot serieledaren Mora har man nu bara tre poäng upp till andraplatsen. Pantern rivstartade hemma på Malmö isstadion och hade 2-0 efter bara drygt fyra minuter. Oscar Nord och Patrik Blomberg. Båda målen i boxplay. Axel Wemmenborn ökade sedan på till 3-0 i inledningen av den andra. Mora skulle dock komma igen. På tre minuter i slutet av den andra perioden kunde Robin Johansson och Emil Bejmo ge liv åt matchen igen. Men Lukas Haudum kunde släcka hoppet för bortalaget i mitten av den tredje perioden med sitt 4-2 som också blev slutresultatet. Pantern är nu bara tre poäng bakom BIK Karlskoga på andraplatsen.

Björklöven
10 februari, 2017

Björklöven klättrade över kvalstrecket – passerade Västerås som blev överkörda i Mora

Det spelades full omgång i Hockeyallsvenskan idag och Björklöven tog tre oerhört viktiga poäng borta mot Västervik och kunde kravla sig förbi Västerås i kampen kring kvalstrecket. Niklas Pavel och Lucas Sandström såg med två snabba mål i mitten av den första perioden till att Umeålaget kunde gå till pausvila med en 0-2-ledning. Västervik låg på rejält i den andra perioden för att nå en reducering. Men Linus Fernström spelade inspirerat i mellan Björklövens stolpar. Tillslut skulle dock Victor Öhman hitta rätt när han satte 1-2 i slutet av mittenperioden. Men det här var Björklövens kväll. Alldeles i inledningen av den tredje perioden kunde Cody Murphy göra enormt viktiga 1-3, ett resultat som stod sig matchen ut. *** I och med Björklövens seger åkte Västerås ner under strecket igen då de förlorade på bortaplan mot Mora. Hemmalaget satte full fart direkt och redan efter två minuter hade de 2-0 genom två snygga mål av Jacob Nilsson och Matej Galbavy. Det var den 18-årige slovakens första mål i Hockeyallsvenskan. Moras segersiffror skrevs tillslut till 6-0 och Viktor Amnér, Jacob Nilsson och Mathias Bromé gjorde tre poäng vardera för dalalaget. *** Vita Hästen hamnade i underläge direkt på hemmaplan mot Södertälje när…

161221 Karlskogas Carl Persson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Karlskoga den 21 december 2016 i Tingsryd.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144
4 februari, 2017

Pantern fick åka hem med svansen mellan benen – krossades av Karlskoga

BIK Karlskoga rivstartade på hemmaplan mot IK Pantern och ledde med 4-0 efter den första perioden. När Victor Ejdsell sen gjorde 5-0 i inledningen av den andra bytte Pantern målvakt från Tex Williamsson till Oscar Malm. Karlskoga kunde tillslut vinna med 8-1 och man hade en tvåmålsskytt i Victor Ejdsell och han gjorde sammanlagt tre poäng i matchen. Det gjorde också Alex Lavoie, Simon Mattsson och Carl Persson. Erik Nyström gjorde mål för Pantern. *** Modo kunde besegra Oskarshamn hemma i Fjällräven Center efter straffar. Jordan Smotherman satte 1-0 till hemmalaget sent i den första perioden. I den andra kunde Oskarshamns Victor Löfstedt kvittera. I straffläggningen avgjorde sen Henrik Björklund.