Collage Norin Windlert
25 mars, 2017

AIK har påbörjat lagbygget inför nästa säsong – två hemvändare klara

Det har spekulerats under en tid och nu är det klart: Almtunas Eric Norin återvänder AIK. Dessutom meddelar klubben på sin hemsida att även Filip Windlert återvänder från IK Pantern. Säsongen tog slut för fem dagar sen när laget slogs ut mot BIK Karlskoga. Nu har AIK börjat bygga för nästa säsong. Backarna Eric Norin och Filip Windlert återvänder till klubben efter utflykter till Almtuna respektive Pantern. -- Det är väldigt kul att vi kan knyta till oss dessa två spelare som har spelat i klubben tidigare, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida. Kontrakten för båda är skrivna på två år.

jensen
20 mars, 2017

Ytterligare en målvakt från Hockeyettan får chansen i Allsvenskan

Först var det Arvid Ljung, nu ser det ut som att nästa målvakt tar steget upp från Hockeyettan till Allsvenskan. Enligt BLT är nämligen Robin Jensen, som den gångna säsongen varit utlånad till Kallinge/Ronneby, på väg till IK Pantern. Stockholmaren Robin Jensen har tillhört Djurgården ända sedan 2011/2012 och har starka meriter med två SM-guld med J-20, ett SM-guld med U16 och statistiskt bästa målvakt både i J-18 Allsvenskan och J-20 SuperElit. Trots sina meriter har han inte riktigt fått chansen på seniornivå, han har varit utlånade till både Södertälje och Almtuna utan att få speltid, men efter en stark säsong i Hockeyettan med Kallinge/Ronneby ser han nu ut att få chansen högre upp i seriesystemet. -- Jag förstår att han kommer vilja ta det steget och jag räknar med att han kommer spela på en högre nivå nästa säsong. Vi har skickat flera duktiga målvakter till Allsvenskan de senaste åren och ser man till Robins talang så har han möjlighet att ta sig mycket längre än så, säger KRIF:s sportchef Mikael Johansson till 24blekinge.se  

170312 VŠsterviks Mats Josten Fršshaug jublar tillsammans med Victor Lindman och Oskar Drugge efter att ha gjort 1-2 fšr VŠstervik under ishockeymatchen i slutspelsserien av Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠstervik den 12 mars 2017 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106
12 mars, 2017

Västervik bäddade för målskillnadsdrama på tisdag: ”Inga andra alternativ än att vinna”

AIK och Västervik bjöd på en jämn och spännande historia på Hovet som tillslut avgjordes i förlängningspel. Det innebär att tisdagens omgång blir en målskillnadsaffär när det nu skiljer endast ett mål mellan gängen i kampen om segern i slutspelsserien. AIK har inlett på bästa sätt i sina två tidigare hemmamatcher i slutspelsserien. 4-1 mot Timrå och 3-0 mot Tingsryd efter de första perioderna. Siktet var nog inställt på något liknande i dagens match mot Västervik. AIK förde spelet i den första perioden och skapade målchanserna, men Västervik stod emot bra och kunde gå till första vilan med ett 0-0-resultat. -- Vi måste höja oss och vi låter dem ha initiativet med pucken. Vi har två perioder på oss att växa in i det och vi har 40 roliga minuter framför oss, sa Västerviks Oskar Drugge till C More i den första periodpausen. I den andra perioden kom målen. Först gjorde AIK 1-0 när Jesper Frödén kom fri med Jonas Fransson som vaktade Västerviks mål. 1-1 kom bara minuter senare när Dan Pettersson nätade. AIK hade första halvan av andra perioden och hade chanser att utöka ledningen, men när Västerviks kvittering kom växte de in i matchen mer och mer.…

160915 VŠsterviks mŒlvakt Jonas Fransson  vŠntar in AIK:s Max Lindholm under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠstervik den 15 september 2016 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106
10 mars, 2017

AIK eller Västervik för Karlskoga – på söndag möts toppduon

Det blir med 99 procents sannolikhet AIK eller Västervik som vinner Slutspelsserien och får möta Karlskoga i nästa kvalrunda. Det stod klart när båda lagen vann bekväma segrar på fredagskvällan. AIK mot Tingsryd och Västervik mot Timrå. På söndag möts toppduon på Hovet. På söndag kan Slutspelsserien avgöras redan med en omgång kvar. Då spelar AIK mot Västervik på Hovet och vid full pott för AIK är man klara för nästa kvalrunda med match mot Karlskoga. Tar Västervik full pott är man i förarsätet och kommer 'bara' behöva slå Tingsryd hemma i sista omgången för att ta hem serien. Så ser förutsättningarna ut inför avslutningen av Slutspelsserien när den tredje omgången spelades på fredagskvällen och de två topplagen AIK och Västervik båda vann sina matcher, vilket ger AIK tio poäng och Västervik nio och bara Pantern av de övriga lagen har en teoretisk - men minimal sådan - chans att ta förstaplatsen. AIK har tagit poäng i 15 raka matcher, 14 av dem har varit segrar och har sedan länge seglat upp som lite av ett årets motsvarighet till fjolårets Leksand, som inledde svagt men vände säsongen under den senare delen och tog bakvägen till direktkvalet. - Det är svårt…

BB170215JL029
8 mars, 2017

Sena avgörandet tog AIK upp i serietopp

Just nu är det AIK som får möta förloraren i den HockeyAllsvenska finalen i en bäst av tre-serie. 'Gnaget' gick i kväll upp i topp av Slutspelsserien när man besegrade IK Pantern på bortaplan efter en riktig rysarmatch. Det var 0-0 efter två perioder, men AIK såg ut att stänga matchen i början av den tredje. Fredrik Karlström och Jonas Almtorp gav nämligen laget en tvåmålsledning under de första fem minuterna. Men Pantern slet sig tillbaka. Axel Wemmenborn och Filip Windlert replikerade blixtsnabbt, och bara fyra minuter efter AIK:s 2-0-mål var ställningen 2-2. Där och då var Pantern alltjämt i högsta grad med i kampen om segern i serien. Men hoppet försvann nog när Michael Lindqvist avgjorde med bara 2:32 kvar att spela. Skåningarna ligger sist och har nu fem poäng upp till AIK, med bara tre matcher kvar att spela. AIK har en poäng till godo på Västervik, och fyra ned till Timrå, Almtuna och Tingsryd som alltjämt har ett visst hopp kvar.

bb160915bb539
6 mars, 2017

Smakstart på Slutspelsserien av Västervik

Västervik toppade Slutspelsserien innan den ens startat i och med sin tredjeplats i HockeyAllsvenskan. De tre poängen man tog med sig in i serien dubblade man direkt när man slog Pantern i 'seriefinalen' med 5-2 på hemmaplan. Västervik rivstartade matchen när Conny Strömberg satte 1-0 redan efter 21 sekunder. Olle Liss visade att hans målskytte funkar även i Slutspelsserien när han gjorde 2-0 tio minuter senare. Det var också han som satte femman i tom kasse i slutet av matchen och blev tvåmålsskytt. Emil Wahlberg och Calle Åsell sköt Västerviks två övriga mål i matchen. Kim Rosdahl och Axel Wemmenborn gjorde Panterns två mål.