17 maj, 2019

Tidigare AIK-backen tillbaka i HockeyAllsvenskan

Efter en utflykt till Österrike och sedan till Hockeyettan är Robin Axbom tillbaka i HockeyAllsvenskan. Han är klar för Kristianstad. Robin Axbom gjorde 24 matcher för AIK säsongen 17/18 innan han avslutade i Lustenau i Alpligan. Därefter vände han hem till Sverige för spel i Gripen i Hockeyettan. Nu är Axbom tillbaka i HockeyAllsvenskan. Igår meddelade nykomlingen Kristianstad att de värvat den 29-årige försvarsspelaren. - Robin är en offensiv back som gillar att vara kreativ och följa med upp i anfallen. Han har producerat under många år och skaffat sig värdefull rutin i både Allsvenskan, Hockeyettan och Norge. Nu tror vi han är redo att göra samma sak hos oss, säger sportchef Mikael Gath till KIK:s hemsida. Robin Axbom kommer från en stark säsong med 35 poäng på 39 matcher.

14 maj, 2019

Nykomlingen värvar landslagsback: ”Har sina styrkor i det defensiva spelet”

Kristianstad ligger inte på latsidan inför sin debutsäsong i Hockeyallsvenskan. Under tisdagen gjorde man klart med den danske landslagsbacken Mathias Röndbjerg. Efter en succésäsong i Danmark, där Mathias Röndbjerg vann både danskt guld samt guld i danska cupen så går flyttlasset nu till Sverige och Hockeyallsvenskan. Flytten går dock inte till Pantern, som det ryktats om tidigare, utan till nykomlingen Kristianstad. LÄS MER: Uppgifter: Dansk mästare till Hockeyallsvenskan Under tisdagen meddelade Kristianstad att den landslagsmeriterade backen skrivit ett ettårskontrakt med klubben. – Mathias är en skridskoskicklig back som har sina styrkor i det defensiva spelet med ett utmärkt förstapass. Mathias kommer från en bra säsong där han var med och vann allt man kan med Rungsted i dansk hockey och fick dessutom göra debut i landslaget, säger sportchefen och huvudtränaren Mikael Gath till klubbens hemsida. "BARA HÖRT BRA SAKER OM KLUBBEN" Röndbjerg bildade backpar med Morten Jensen under stora delar av säsongen. Jensen är sedan tidigare klar för spel i den hockeyallsvenska nykomlingen. – Jag vill verkligen ta nästa steg i min utveckling, och här tycker jag att Kristianstad är rätt plats. Jag har bara hört bra saker om klubben, staden och tränarna. Så jag är väldigt exalterad att träffa alla och…

13 maj, 2019

Skrev på för Pantern – lämnar för nykomlingen

Han presenterades som Panterns första nyförvärv inför nästa säsong. Nu står det klart att  Kalle Miketinac istället kommer spela för den allsvenska nykomlingen Kristianstad. Pantern har på grund av ekonomiska bekymmer aviserat att spelarna är fria att lämna för andra klubbar. Bland annat så har målvakten Tex Williamsson gjort klart med Oskarshamn och idag blev duon Oscar Eklind och Filip Lennström klara för Mora. Nu är också Kalle Miketinac klar för en annan klubb. Den förre Frölunda-junioren ska spela för den allsvenska nykomlingen Kristianstad. -- Kalle är en spelskicklig och hårt jobbande center som passar perfekt i vårt bygge. Jag har följt Kalle sedan hans tid i Frölunda och är säker på att han redo att ta nästa kliv i sin utveckling hos oss, säger tränaren Mikael Gath till klubbens hemsida. Miketinac spelade i Karlskrona förra säsongen och noterades då för sju mål och sju assists. Han testades dessutom i Juniorkronorna, dock utan att ta en plats i den slutgiltiga JVM-truppen.

6 maj, 2019

Dansk mästarback tillbaka i Sverige: ”En av danska ligans bästa backar”

Han spenderade junioråren i Rögle. Nu är Morten Jensen tillbaka i Sverige. Den här gången blir det spel i Kristianstad. -  Morten är en skridskoskicklig back som är bra på att sätta igång spelet och följa med upp i anfallen, säger sportchef Mikael Gath. Han står noterad för 13 SHL-matcher med Rögle. Nu ska 22-årige Morten Jensen spela för den hockeyallsvenska nykomlingen Kristianstad. Han lämnar därmed Rungsted efter två framgångsrika år. Jensen gjorde först 28 poäng på 50 matcher och den gångna säsongen blev det 27 - på bara 38 matcher. Han vann dessutom det danska mästerskapet. - Förra säsongen var en säsong jag aldrig kommer att glömma. Vi låg nummer ett i tabellen från första spelrundan tills det att vi lyfte pokalen som danska mästare. Det var en otroligt rolig säsong med ett grymt gäng, säger han till Kristianstads hemsida. Morten Jensen har som sagt spelat i SHL, och gjort en match för Helsingborg i Hockeyettan, men det här blir första gången han spelar i HockeyAllsvenskan. - Vi är väldigt glada att en av danska ligans bästa backar de senaste två säsongerna valt att komma till oss. Morten är en skridskoskicklig back som är bra på att sätta igång spelet och följa…

2 maj, 2019

Nykomlingen hämtar in back från Hockeyettan

Kristiantad rustar inför sin första säsong i Hockeyallsvenskan. Under torsdagen gjorde skåningarna klart med backen Albin Hernod från Hockeyettanklubben Mariestad. Albin Hernod har spelat i Mariestad sedan 2015 och stod den gångna säsongen för tio poäng (6+4) på 39 matcher för klubben. Nu tar 24-åringen steget upp till Hockeyallsvenskan. Under torsdagskvällen presenterades han av nykomlingen Kristianstad. – Jag valde Kristianstad för jag vill spela i en högre serie och känner även några i laget som är goda vänner till mig, säger Hernod till klubbens hemsida. Hernod har Gislaved som moderklubb och har spelat juniorhockey både för Mora och Rögle. I och med 24-åringens signatur har Kristianstad nu tre backar under kontrakt. De övriga två är Fredrik Lindblom samt Viktor Wahldén. Kontraktet är skrivet på ett år.

29 april, 2019

Han blir nykomlingens nye målvakt: ”En stor målvakt med hög potential”

Kristianstad kliver in i HockeyAllsvenskan med Joel Gistedt och Robin Wallin som målvaktspar. Idag presenterade de den sistnämnde. - Han gjorde det bra de matcher han stod i AIK förra säsongen, jag är övertygad om att Robin kommer fortsätta utvecklas hos oss, säger sportchef Mikael Gath. Robin Wallin spelade nio matcher i HockeyAllsvenskan förra säsongen, då för AIK. Nu får han spela allsvensk hockey med nykomlingen Kristianstad i stället. - Jag har ju spelat några år i ettan och man visste alltid när man skulle möta Kristianstad att det skulle bli riktigt tufft. Så när jag fick reda på att KIK var intresserade blev jag väldigt sugen på att stå på andra sidan och ha publiken med mig istället för mot, säger han till klubbens hemsida. 23-årigeRobin Wallin och rutinerade Joel Gistedt bildar alltså målvaktspar under KIK:s första säsong i HockeyAllsvenskan.