Ishockey, VM, Sverige - Danmark
Idag 14:19

Kontraktet i praktiken säkrat – nu siktar Modo uppåt: ”Den chansen ska vi ta”

Efter en bragdartad upphämtning mot serieledande Mora har nu Pelle Bäckmans Modo mer eller mindre säkrat kontraktet till nästa säsong. Segern innebär till och med att laget har en liten (väldigt liten) chans att ta sig vidare till slutspelsserien. – Och den chansen ska vi ta. Det är mycket som släpper nu efter att ha varit under press hela säsongen. Det känns som om vi blir stabilare för varje skift som görs, även om det svajar ibland, sa Pelle Bäckman till Allehanda efter i går matchen. Modo har gått riktigt tungt hela säsongen, men nu har de alltså fem poäng ner till ett nedflyttningskval och fem poäng upp till en plats i slutspelsserien, med sex poäng kvar att spela om. – Det här var så oerhört viktigt för oss. Torsk och vi hade varit inne i maskinen. Med den här segern i ryggen är det inget att hymla om att vi grejade kontraktet, säger Bäckman till Allehanda och fortsätter: – Jag har svårt att se att Björklöven ska vinna otroligt stort mot Mora, ett Mora som kommer att gå för fullt efter förlusten mot oss. Modo har två bortamatcher kvar att spela i grundserien, i morgon borta mot Timrå och…

BB161221JL032
Igår 21:42

Mäktigt, Modo – vände 0-4-underläge mot serieledarna

Modo är klara för spel i allsvenskan även nästa säsong. Man säkrade kontraktet via en osannolik 5-4-seger på bortaplan mot serieledande Mora idag. En seger som kom efter att laget legat under med 4-0 efter halva matchen. Utöver Almtunas vändning från 0-5 till 6-5 borta mot AIK får Modos i kväll räknas som säsongens häftigaste. Jesper Sellgren inledde den med sitt 4-1-mål i den andra perioden, men det var trots allt tre mål som skiljde inför den tredje. Då slog succén Jordan Smotherman till två gånger om, och när Patrik Karlkvist blev målskytt med drygt två minuter kvar var den makalösa upphämtningen fullbordad. Men Modo var inte klara där. I den efterföljande förlängningen klev nämligen Emil Molin fram och blev matchvinnare för Modo, och sköt därmed laget till ett nytt allsvenskt kontrakt. Upp till Almtuna på den sista platsen till Slutspelsserien skiljer det fem poäng. Lagen möts i den sista omgången.

BB790327BB010
26 februari, 2017

Modos guldhjälte – Old School Hockey Mikko Leinonen

En av Modos största och kanske viktigaste importer genom alla tider är den finländske centern Mikko Leinonen Han kom till Modo, som då tränades av Tommy Sandlin, 1977 och lämnade laget och svensk hockey 1979 som nybliven svensk mästare. Idag är Mikko Leinonen 61 år och jobbar sedan 1993 som General Manager för Tammerfors-klubben, Tappara. Här får ni möta den pratglade finländaren i Old School Hockey. Det var också i Tappara och Tammerfors hockeykarriären började. - Jag är ju född i Tammerfors. Det är hockeystaden i Finland med både Tappara och Ilves. Under början av 60-talet spelade alla i stan ishockey så då började jag också spela i Tappara. Jag fick min uppfostran av gamla stjärnor i Tappara, säger Mikko Leinonen till hockeysverige.se. - Jag spelade med en pojke vars pappa spelade både i Tappara och i landslaget. Han lärde oss mycket och det var så jag fick min fostran och inspiration till att spela hockey. Den har hållit i sig även längre fram. Den finske landslagsspelaren som lade grunden till ditt hockeykunnande, vem var det? - Erkki Hytönen (VM och OS-spelare under 1950-talet). Hans son heter Kari Hytönen och tränade med Tapparas A-lag, men sedan fortsatte han till Metsis-nivå. [caption…

BB161129BB077
25 februari, 2017

Almtunas tunga seger – går mot en topp åtta-plats

Hårt satsande Almtuna har varit en besvikelse i HockeyAllsvenskan under delar av säsongen, men nu tycks man ha hittat rätt. I kväll krossade man Björklöven med 5-1, på bortaplan, och tog ett stort steg mot en plats i slutspelsserien. Uppsalalaget har fyra poäng ned till Vita Hästen med bara nio poäng kvar att spela om. Med andra ord ska det mycket till för att Norrköpingslaget ska orka ta sig upp till en plats bland de åtta främsta. Almtuna har, utöver poängförsprånget, också 16 mål till godo på Vita Hästen. Samtidigt är Modo nu borta från kampen. Man föll idag mot tabelltvåan Bik Karlskoga med 5-3, och har hela sju poäng upp till Almtuna. Dessutom ska man passera två lag utöver dem för att få spela vidare. Karlskoga, å sin sida, stormar mot en final. Sex poäng och 40 (!) mål skiljer ned till trean IK Pantern. Det ska alltså till ett smärre under för att värmlänningarna ska missa en final mot seriesuveräna Mora.  

BB161221JL014
22 februari, 2017

Gick tåget nu, Modo?

Man ska ta in fyra poäng och passera tre lag på bara fyra omgångar. Frågan är om inte Modos hopp om spel i Slutspelsserien mer eller mindre försvann i och med kvällens tunga strafförlust mot Västervik på bortaplan. Modos knep bara en poäng, medan Oskarshamn tog två och Almtuna tre sedan de slagit Södertälje med stabila 3-1. Av lagen i kampen om den sista platsen i Slutspelsserien var det bara Vita Hästen som gick helt lottlösa. Det som kan ge Modo lite hopp är att man har finalklara Mora kvar att möta, och att de har Almtuna i den sista omgången. Skulle de ta in ett par poäng på Uppsalalaget, som i nuläget har grepp om åttondeplatsen, längs vägen skulle det kunna bli en helt avgörande match i slutomgången. I kväll var det Olle Liss som sänkte Modo, i Pär Bäckmans återkomst i coachrollen. Liss gjorde 1-0 i 3-2-segern, och var dessutom den som fick ett slut på matchen via sitt mål i straffläggningen. Även Victor Öhman blev målskytt i straffläggningen. Mats Fröshaug blev också målskytt för Västervik. Patrik Karlkvist och Jesper Sellgren sköt målen för elfteplacerade Modo,,.

BB160320ZD032
21 februari, 2017

Lagen har gjort sina val till kvartsfinalerna: ”Det känns ganska ovisst”

I helgen färdigspelades SDHL och idag klockan 11 genomfördes kvartsfinalvalen i en livesändning. Kvartsfinalerna kommer bli enligt följande. Luleå - Brynäs -- Vi känner att vi gjort bra matcher mot dem och har förväntningar på att vi ska fortsätta göra det, kommenterade Luleås tränare Fredrik Glader valet. Djurgården - Leksand -- Det brukar bli roliga matcher mot Djurgården, kommenterade Leksands huvudtränare Alexander Eriksson att bli vald av Djurgårdens Nils Ekman. Linköping - AIK -- Det är väldit jämnt mellan lagen, men vi har diskuterat igenom det i laget, berättade Linköpings General Manager Kim Martin Hasson om varför de valde AIK. -- Det blir kanon för oss, lät det från AIK-håll. HV71 - Modo -- Det blir intressant. Det spelar ingen roll vilka man får möta i en kvartsfinal. Det kommer bli tufft, sa HV71:s tränare Ulf Johansson som inte fick välja, utan ta de som blev över. -- Det känns ganska ovisst. Det har varit bra matcher, så det kommer bli kul, sa Modos Jens Öhman. Kvartsfinalspelet inled 1 mars och avgörs i bäst av tre.