16 april, 2019

Modo bara kör – tre målvakter klara för nästa säsong

Modo har inte legat på latsidan gällande sin målvaktssida idag. I och med att Erik Hanses förlängde sitt avtal med ett år så står nu klubben med tre målvakter till kommande säsong. Modo gäckade den hårt arbetande journalistkåren idag. Först släppte de ut nyheten att målvakten Oliver Dackell värvas in från Örnsköldsvik. En liten stund senare släppte de nyheten om att Linus Lundin var klar för två nya år. Men det stannade inte där. Strax därefter kom också nyheten om att Erik Hanses förlänger med ytterligare en säsong. -- Ska man göra resan hela vägen har vi inte råd med att under 10-15 matcher endast ha en målvakt vid händelse av skada. Linus Lundin och Erik Hanses blev båda bättre av konkurrens och de ska fortsätta att konkurrera och sporra varandra. Vi adderar sedan en tredje målvakt som är en riktigt vass talang som vi hoppas ska kunna utvecklas ytterligare hos oss, kommenterar huvudtränare Björn Hellkvist till klubbens hemsida om valet att ha tre målvakter på kontrakt.

16 april, 2019

BEKRÄFTAT: Hit går Oliver Dackell

Han gästspelade i klubben under säsongen som var och det har ryktats om ett permanent kontrakt till nästa säsong. Nu bekräftar Modo att målvakten Oliver Dackell spelar för dem de två kommande säsongerna. Dessutom meddelar klubben att de förlänger med Linus Lundin. Oliver Dackell lånades in till Modo från Örnsköldsvik i Hockeyettan under två matcher säsongen som var. I början av mars skrev Mr.Madhawk att 20-åringen skulle bli en av burväktarna på permanent basis nästa säsong. KONTRAKT TVÅ ÅR Idag bekräftade Modo att så blir fallet de två kommande säsongerna. -- Det kändes jättebra den gånga säsongen. Jag fick spela otroligt mycket i ÖHF, sedan fick jag vara med Modo en del och fick spela två matcher. Det kändes bra och var jättekul att jag fick den chansen, säger Oliver Dackell till klubbens hemsida. Samtidigt meddelar Modo att de förlänger avtalet med målvakten Linus Lundin i två år. -- Otroligt kul, jag trivs otroligt bra uppe i Ö-vik så när jag fick frågan om nytt kontrakt för de två kommande säsongerna var det inte så mycket att tänka på, säger han till klubbens hemsida.

12 april, 2019

De förlänger med assisterande tränaren

Modo förlänger med Pär Styf. Han har skrivit ett nytt 1+1-årskontrakt. -  Det känns riktigt, riktigt bra och jag ser fram emot säsongen som kommer. Det är en bra känsla i kroppen och skönt att allt är på plats när det gäller kontraktet, säger Styf i MODO Channel. Någon sportchef finns inte på plats, men nu står det i alla fall klart att Pär Styf blir en del av ledarstaben även nästa säsong. Han har skrivit på ett 1+1-årskontrakt som assisterande tränare till Björn Hellkvist. Styf klev upp från J20-laget och blev assisterande tränare under säsongen 16/17. - Vi är väldigt glada att Styf fortsätter i MODO Hockey där kontinuitet och stabilitet på ledarsidan är av största vikt. Han är även en viktig del av Återväxten då han har väldigt god kontakt med de yngre spelarna som gått hela vägen genom föreningen", meddelar klubbens VD Johan Widebro.  

10 april, 2019

Hemmasonen förlänger med Modo

Hans moderklubb må vara SK Lejon, men det råder inga tvivel om att Lukas Wernblom är en Modokille. Nu förlänger han med klubben. Nyheten offentliggjordes i kväll. Wernblom kommer nästa säsong göra sin fjärde säsong med A-laget. Värt att notera är att han är född år 2000. - Det känns jätteroligt och jag ser verkligen fram emot ännu ett år i MODO Hockey, säger Lukas Wernblom. 18-åringen gjorde 17 poäng (6+11) under den gångna säsongen. Han avslutade den sedan med att vinna SM-guld med J20-laget. - Jag tycker det har gått helt okej, jag önskar att jag producerat lite mer, men jag tycker att jag gjort stora framsteg sedan förra säsongen så jag är nöjd, säger han och fortsätter:

7 april, 2019

A-lagsspelarna fixade SM-guldet

Modo är svenska mästare för U20-lag. Detta sedan de i finalen i Nyköping besegrat Linköping med 4-2 och samtliga målen gjordes av spelare som till vardags håller till i Hockeyallsvenskan. Det var dock Linköping som skulle ta ledningen i den här matchen genom deras SHL-spelare Johan Södergran. Tom Hedberg kvitterade i powerplay blott 48 sekunder in i den andra perioden och sex minuter senare drog Lukas Wernblom dit ledningsmålet. Johan Södergran skulle dock ta Linköping in i matchen igen när han bara 16 sekunder efter Wernbloms ledningsmål kvitterade. Linköping fick sedan chansen i powerplay, men var det Modo som utnyttjade det genom Mattias Norlinder som målade i boxplay. I inledningen av den tredje perioden kunde sedan Lukas Wernblom öka på ledningen till 4-2. Linköping jagade med utplockad målvakt i slutet, men Modo lyckades hålla undan och plocka hem sitt andra SM-guld på a-juniornivå sedan 2017.

3 april, 2019

Forwardstalangen lämnar Modo – klar för collegespel

Med sina 40 poäng på 42 matcher var han J20-lagets näst bästa poängplockare i grundserien. Nu står det klart att Modos schweiziske forwardstalang Nicolas Müller lämnar klubben för spel i Michigan State i den amerikanska collegligan. Nicolas Müller kom till Modo Hockey från Zürich inför säsongen 2015/16. Schweizaren har varit en stabil poängplockare i Modos juniorlag sedan ankomsten, och den här säsongen noterade 19-åringen för 40 poäng (13+27) på 42 matcher för Modos J20-lag. SPELAT A-LANDSLAGSHOCKEY FÖR SCHWEIZ Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Örnsköldsviksklubben för den talangfulle forwarden. I stället fortsätter Müller sin karriär i collegehockeyn, då han är klar för spel på Michigan State University till nästa säsong. Detta meddelar universitetet via sitt Twitterkonto. Müller har två JVM-turneringar för Schweiz på sitt CV och har under säsongen fått göra debut i det schweiziska a-landslaget. https://twitter.com/msu_hockey/status/1113092913062404096?s=21