16 juni, 2017

Modos glädje – gjorde vinst trots degraderingen: ”En krockkudde från SHL”

Degraderingen till Hockeyallsvenskan lade sig som en unken, blöt filt över hela Örnsköldsvik. Men trots att Modo lämnat SHL och att första säsongen i andraligan var en besvikelse klarar man sig bra ekonomiskt. – Det ska vi känna oss stolta över, säger vd:n Johan Widebro efter att klubben gått plus med 4,4 miljoner kronor. Det har på många sätt varit ett tungt år för Modo Hockey. Degraderingen till Hockeyallsvenskan i fjol följdes av en misslyckad säsong där man inte ens klarade av att ta sig vidare till playoff. Ekonomiskt har klubben, trots alla prövningar, klarat sig bättre. Nu meddelar nämligen Örnsköldsviks Allehanda att Modo gör en vinst på 4,4 miljoner kronor för säsongen 2016/17. – Det ska vi känna oss stolta över. Vi har gjort en oerhört snabb omställning från att vara en av SHL:s största organisationer till att bli en slimmad organisation, säger vd Johan Widebro. "HADE 14 MILJONER I EXTRA ORDINÄRA INTÄNKTER" Bakom vinsten finns flera faktorer. Inte minst de pengar klubben fick från SHL när man tvingades lämna ligan. – Vi fick ett avgångsvederlag, eller en krockkudde från SHL som motsvarar sex miljoner. Sedan fick vi ett stort utbildningsunderlag, eftersom många spelare lämnade oss för andra SHL-klubbar. Så…

26 maj, 2017

Ännu en svensk flyttar österut – klar för två år i Finland

Det ser ut att bli fler svenskar i Finland än någonsin kommande säsong. Nu är nästa spelare klar för ligan. Finska ligan ser ut att få ett ordentligt uppsving den här säsongen. Sedan tidigare har fler svenskar än på många år valt spel i vårt östra grannland. Nu är det klart att nästa spelare väljer att lämna Sverige för spel i Finland. Modo:s backtalang Jesper Lindgren är nämligen klar för två år i HPK. Det meddelar klubben på sin hemsida i dag. Jesper Lindgren hade en bra säsong trots att Modo hade det tungt. Totalt blev det 24 poäng på 50 matcher för den offensiva backen. Lindgren har tillhört Modo i fyra år och har hunnit med spel i både SHL och Hockeyallsvenskan med klubben. Nu lämnar han dock klubben och landet för spel i HPK.

19 maj, 2017

Efter en lång karriär – nu tackar Modos guldhjälte för sig

Han var en av de stora anledningarna till att Modo tog hem SM-guldet 2007. Nu väljer målvakten Karol Krizan, 36, att avrunda karriären. Mellan 2005 och 2009 var Karol Krizan Modos förstamålvakt. Slovaken blandade och gav en hel del under sin tid i Örnsköldsvik, men svarade för ett mycket fint slutspel 2007, något som utmynnade i att Modo lyckades ta hem sitt första SM-guld på 28 år. Krizan lämnade Modo för spel i Schweiz under säsongen 2008/09. Sedan dess har han hunnit med spel hemma i Slovakien såväl som utflykter till bland annat Italien, Norge – och Växjö. Där var han andrekeeper bakom Oscar Alsenfelt när klubben tog klivet upp i SHL 2011. Men nu har 36-åringen spelat klart. Efter att ha representerat moderklubben HK 32 Liptovsky Mikulas i den slovakiska ligan den här säsongen låter Krizan nu meddela att karriären är över, uppger hockeyslovakia.sk. Utöver att kunna titulera sig svensk mästare hann Krizan bli uttagen till fem VM-turneringar och delta i OS i Turin 2006. På meritlistan finns även ett JVM-brons.

18 maj, 2017

Så inleds HockeyAllsvenskan – klassikermöte direkt

HockeyAllsvenskan har släppt spelschemat för de fyra första omgångarna. Den nittonde september får vi se tre matcher - och dagen efter väntar tre nya för att fullborda den första omgången. Då möts bland annat två av de mest klassiska klubbarna i Sverige - Södertälje och Leksand. Nykomlingen Troja/Ljungby får inleda med en match mot förra säsongens succénykomling Västervik. Noterbart är också att vi får två riktiga kanonmatcher i omgång fyra, den 29:e och 30:e september. Då möts rivalerna AIK och Södertälje samt Modo och Leksand. Omgång 1 Tisdag 19 sep 19.00 Timrå Vita Hästen 1 Tisdag 19 sep 19.00 AIK IK Pantern 1 Tisdag 19 sep 19.00 BIK Karlskoga IF Björklöven 1 Onsdag 20 sep 19.00 Leksands IF Södertälje SK 1 Onsdag 20 sep 19.00 Västerviks IK IF Troja-Ljungby 1 Onsdag 20 sep 19.00 IK Oskarshamn MODO Hockey 1 Onsdag 20 sep 19.00 Tingsryds AIF Almtuna IS 2 Fredag 22 sep 19.00 IF Troja-Ljungby BIK Karlskoga 2 Fredag 22 sep 19.00 HC Vita Hästen IK Oskarshamn 2 Fredag 22 sep 19.00 IK Pantern Timrå IK 2 Fredag 22 sep 19.00 Almtuna IS AIK 2 Fredag 22 sep 19.00 IF Björklöven Leksands IF 2 Lördag 23 sep 18.00 MODO Hockey Västerviks…

18 maj, 2017

Modo värvar forward från SHL: ”Egenskaper vi behöver”

Efter en misslyckad säsong har Modo jobbat hårt med truppen inför kommande säsong. Man har plockat in en ny tränare, ny sportchef och även en del nya spelare. I dag presenterar klubben sitt sjätte nyförvärv. Det handlar om forwarden Sam Marklund från Skellefteå. -- Marklund är en spelare vars egenskaper vi behöver då han går rakt på mål och tycker om att befinna sig i området framför kassen. Det känns väldigt bra att få in honom i truppen, säger Modo:s sportchef Micke Sundlöv. Sam Marklund har haft svårt att prestera i SHL och under sin tre säsonger med spel i ligan har han bara gjort 34 matcher. Nu hoppas han få ut mer av sitt spel genom att gå ner en serie. -- Jag hade en mer tillbakadragen roll i SHL men vill ta större ansvar genom att jobba hårt och spela mitt offensiva spel. Det jag kan tillföra är att böka och stöka framför mål, vara jobbig att möta och spela lite grinigt där jag alltid ger allt för att vinna varje match. Jag tycker att MODO Hockey har ett intressant lag och det ska verkligen bli kul att ansluta så fort som möjligt, säger han själv.

16 maj, 2017

Vad händer med Per-Åge Skröder? ”Käkade lunch med honom förra veckan”

38-årige Per-Åge Skröder återvände till Modo mitt under förra säsongen efter att ha spelat för såväl Örnsköldsvik som Sparta Sarpsborg innan dess. Nu kommer återigen frågan om 38-åringen gjort sin sista match i Modo-tröjan. Den nye sportchefen Michael Sundlöv ger ett första besked om den norske ikonen. - Jag käkade lunch med honom förra veckan, vi får se var det tar vägen. Men han måste bestämma sig själv först och främst vad han vill göra. Vi vet var vi har varandra, säger han till Örnsköldsviks Allehanda. - Jag ska inte säga vad möjligheten är utan han har en process att gå igenom först. Vi vet var vi har varandra, sedan vill jag inte säga mer eller lägga någon större värdering i det. Skröder kom till Modo redan säsongen 2006/2007 och var under flera år en firad stjärna i SHL. Den gångna säsonen var tyngre för veteranen, och det blev bara tio poäng på 26 allsvenska matcher. Per-Åge Skröder började sin karriär i Sverige redan 1998/1999. Utöver svängen till Sparta Sarpsborg sedan dess har han blivit kvar i landet.