bb160917zh036
Igår 10:53

Klubben plockar in back och forward: ”Vill bidra med ett offensivt spel”

Södertälje SK fortsätter att rusta inför den kommande säsongen. Nu har klubben gjort klart med två nya spelare. Anfallaren Christopher Bengtsson, från Tingsryd, och försvararen Jacob Spångberg, från AIK, har skrivit under kontrakt. Spångberg stannar i minst två år - Bengtssons kontrakt är på 1+1 år. Spångberg säger följande till klubbens officiella hemsida: - Jag fick en bra bild av klubben och det känns både seriöst och målmedvetet, det känns bra att nu vara klar för SSK. Jag är en spelare som vill vara med och bidra och vara delaktig i så mycket som möjligt, både defensivt och offensivt. Jag är skridskostark och gillar att hänga med upp i offensiven. Även Bengtsson är laddad att dra på sig SSK-tröjan: - Det känns verkligen jättekul och spännande att komma till SSK. Efter att ha pratat med ledningen har jag förstått att man har en ambition och en satsning som jag jättegärna vill vara en del av. Jag vill bidra med ett offensivt spel med mycket fart och hårt jobb. Spångberg noterades under den här säsongen för 10 poäng i AIK - medan Bengtsson lyckades skrapa ihop 16 poäng i Tingsryd.

Markus Persson 1 (7)
28 april, 2017

Åkte ur allsvenskan med Västerås – får ny chans i ligan

Södertälje SK fortsätter att plocka spelare från degraderade Västerås. Efter arr ha hämtat hem veteranen Stefan Gråhns härom dagen blev det på fredagen klart att man värvar 27-årige forwarden Markus Persson från samma klubb. Masen, med Björbo som moderklubb, fick säsongen spolierad av skador och gjorde bara elva matcher för Västerås i Hockeyallsvenskan och ytterligare fem i kvalserien. Detta efter att ha svarat för 30 poäng (13+17)  på 47 matcher för Tingsryd säsongen dessförinnan. – Markus är en spelare med stor skicklighet som egentligen har alla de verktyg en bra hockeyspelare behöver. Han kan själv påverka matchbilden genom att producera men också göra sin omgivning bra. Jag ser också att Marcus seriösa målmedvetenhet kommer att bli en bra vägvisare för hela gruppen, säger SSK:s tränare Mats Waltin. Markus Persson spelade i Leksand som junior och hann med en allsvensk säsong med klubben innan han hamnade i Hockeyettan och sedermera även i norska Stjernen en sväng. På meritlistan har han flera juniorlandskamper.

BB150221BB613
27 april, 2017

SSK förstärker med 08-konkurrentens back

Det är inte bara Stefan Gråhns som är klar för Södertälje SK. På torsdagen presenterade klubben ytterligare en Stefan i form av AIK:s rutinerade back Stefan Johansson. Den landslagsmeriterade 29-åringen från Norrbotten, med 254 SHL-matcher på meritlistan, har skrivit på för SSK, meddelar klubbdirektören Mats Pernhem på klubbens webbsida. Johansson gjorde tre mål och tolv poäng på 52 allsvenska matcher dem här säsongen. Detta efter att ha återvänt till AIK i fjol efter stopp i HV71 och Örebro i Hockeyallsvenskan. Stefan Johansson spelade även för AIK i både SHL och Hockeyallsvenskan mellan 2008 och 2013.

BB151230CO031
27 april, 2017

Sluter cirkeln – flyttar hem till allsvenska moderklubben

Tidigare i månaden var han med om att åka ur Hockeyallsvenskan med Västerås. Ett av lagen som Stefan Gråhns tampades med då var moderklubben Södertälje SK. Nu meddelar veteranforwarden via Instagram att han kommer att spela för just SSK kommande säsong. "Efter 3 år i VIK så blev det idag klart att jag nästa år kommer representera SSK. Jag vill passa på att tacka alla underbara lagkompisar, tränare, styrelse, materialare, sportchefer, alla fantastiska fans, min familj och mina barn för att ni alltid har ställt upp och funnits där för mig, tack❤ Jag vill även rikta ett stort tack till min moderklubb SSK, jag ser framemot att få representera er i vinter!", skriver Gråhns på sin Instagram-sida. 35-åringen fostrades i Södertälje, men har bara gjort tre säsonger i klubben som senior. Detta mellan 2007 och 2010 när man fortfarande befann sig i SHL. Sedan dess har det hunnit bli spel i sju olika allsvenska klubbar varav de senaste tre säsongerna i Västerås. Där noterades han för nio mål och 25 poäng på 52 matcher den här säsongen. I kvalserien blev det 1+1 på nio matcher.

dsc_0223
26 april, 2017

Kaptenen tackar för sig: ”Tack alla ni i SSK”

Efter två säsonger i Norge och tre i Frankrike återvände Johan Skinnars till svensk ishockey och Södertälje SK inför förra säsongen. Han blev omedelbart utsedd till lagkapten och var i fjol med att ta upp klubben i Hockeyallsvenskan och i år med om att rädda kontraktet. Nu väljer han dock att gå vidare i karriären. På Facebook tackar han för sin tid i klubben. "Idag blir det min sista dag som Södertäljebo och SSK:are, för den här gången, så vill passa på att skriva ett par rader. Tack alla ni i SSK som gjort mina två år i klubben fantastiska, otroligt imponerade över hur klubben sköts av alla er på kansliet och övriga personal. Ni är grymma", skriver Skinnars. 28-åringen sköt 13 mål och hade 20 poäng på 44 matcher i Hockeyallsvenskan under grundserien och ytterligare sju poäng (3+4) på tio matcher i kvalserien.

DSC_0061
26 april, 2017

Trots succén i kvalserien – nu lämnar han SSK

Jonas Westerling hade det tungt med produktionen under den allsvenska grundserien, men kom i gång ordentligt när Södertälje SK räddade sitt allsvenska kontrakt i kvalserien. Nu meddelar veterancentern att han har valt att bryta sitt kontrakt med SSK. Detta för att flytta till Västerås och komma närmare sin dotter, skriver han på Facebook. Westerling, som hunnit bli 35 år, säger till Länstidningen att framtiden är ett oskrivet kort. – Jag har inte bestämt mig för om jag ska fortsätta eller lägga av. Vi får se, det beror på lite om jag får några anbud och vad det är. Men det är inte aktuellt att flytta särskilt långt, det är möjligen om det dyker upp en chans att spela utomlands i sex-sju månader. Då kan det vara intressant. På frågan om nyligen degraderade Västerås kan vara ett alternativ är Westerling positiv till det. – Jag skulle absolut kunna tänka mig det. Men det är inte bara mig det hänger på, det är inte bara jag som bestämmer det. Jag vet inte hur VIK tänker, de kanske tänker satsa ungt och inte är intresserade av mig, säger han till LT. Jonas Westerling noterades för tre mål och totalt elva poäng på 41…