22 januari, 2018

Leksand lånar ut forward till allsvensk konkurrent: ”En bra lösning”

Efter ha kommit tillbaka från Rögle till Leksand så är David Åslin på flykt igen.  Klubben meddelar att forwarden lånas ut - till allsvenska konkurrenten Södertälje.  När Leksand degraderades från SHL förra våren så bestämde sig flera nyckelspelare att stanna kvar i klubben för att på nytt försöka ta laget till den högsta divisionen. Det var bland annat kapten Jesper Ollas och Mattias Ritola. Men ytterligare en spelare tillkom. Det var David Åslin, med sex tidigare säsonger gjorda i klubben, som kom tillbaka efter spel i Rögle. LÅNAS UT FÖR RESTEN AV SÄSONGEN Efter att Åslin gjort mål i säsongsstarten, så har det gått betydligt sämre för forwarden. På 29 matcher har han gjort åtta poäng (1+7) och fått sparsamt med istid. Och nu på måndagen meddelade klubben att man lånar ut honom.  Till allsvenska konkurrenten Södertälje - som han gjorde sitt enda mål mot. - I samspråk med David Åslin har vi nu kommit fram till en överenskommelse att David slutför säsongen 2017 - 2018 i Södertälje. Både vi och David tycker det här är en bra lösning för bägge parter. Vi önskar David för lycka till i Södertälje SK, säger Leif Carlsson, sportråd i Leksand.

19 januari, 2018

Sköt hattrick – men blev ändå ”syndabock”

SSK tog två viktiga poäng i kampen om en plats i slutspelsserien. Men det hade blivit tre poäng om det inte vore för en glödhet Victor Rollin-Carlsson. Victor Rollin-Carlsson räddade mer eller mindre på egen hand sitt Almtuna i kvällens hemmamöte med Södertälje. Han hämtade på egen hand upp 0-2 till 2-2 och sen var det också han som satte 3-3 när laget hade plockat målvakten. Därmed klev trotjänaren upp på 13 mål under säsongen, och gick förbi sin tidigare bästasäsong som gav tolv mål. Men Rollin-Carlsson blev ändå en av syndabockarna då han dels blev utvisad i förlängningen och försvårade sitt lags chanser att avgöra, och dels missade sin straff i straffläggningen. Där blev i stället Nicklas Heinerö matchvinnare för SSK:s del. Han var ensam om att göra mål på sin straff. Victor Andersson, Sebastian Höglund och Marcus Bohman sköt övriga Södertäljemål. I övrigt tog Västervik tre viktiga poäng i botten när man besegrade Björklöven med 5-3. Pantern bortaslog Tingsryd med 2-1 och är nu på finalplats, men med en match mer spelad än jagande Leksand. Vita Hästen stod för en miniskräll när AIK besegrades med 2-1 efter förlängning. Och Timrå vann med 2-0 i derbyt mot Modo.

17 januari, 2018

Fransson stor hjälte när Västervik nollade SSK

Västervik tog tre blytunga poäng när Jonas Fransson höll nollan mot Södertälje. Smålänningarna vann med 2-0.  Det är tajt och jämnt i den Hockeyallsvenska tabellbotten. I kväll tog Västervik tre riktigt viktiga poäng och gick upp på en tolfteplats. Detta efter att Jonas Fransson hållit nollan mot Södertälje. Kalle Östman och Pierre Gustavsson blev målskyttar. Södertälje är trots förlusten kvar på slutspelsplats.

15 januari, 2018

Tränarna som fått sparken: Så har det gått sen

Det har sparkats åtta tränare hittills den här säsongen. Nu senast var det Mattias Karlin i Mora och Jonas Johnson i Vita Hästen som blev offer. Hur lyckosamma har klubbarna blivit av sparkningarna? Hockeysverige.se ger här en sammanställning.  Det har inte varit lätt att vara tränare i ett svensk hockeylag i år. Sedan säsongen 2017/18 drog i gång har åtta stycken tränare fått lämna sin post. Och hur har det gått för lagen sedan dess? Här är de olika fallen (Namn, ålder, klubb): SHL: Roger Melin, 61, Brynäs: DÅ: Melin sparkades den 13 oktober från Brynäs efter en katastrofal inledning på säsongen. Fjolårsfinalisten hade endast samlat in sju poäng på åtta matcher och låg näst sist i SHL-tabellen. Poängsnitt: 0,88 NU: Brynäs har ryckt upp sig ordentligt sedan dess. Gävleklubben ligger på en niondeplats i tabellen med 55 poäng på 35 matcher i Tommy Sjödins ledning. Poängsnitt: 1,77  Roger Melin lyckades inte som tränare i Brynäs den här säsongen. Foto: Bildbyrån Anders Eldebrink, 60, Rögle: DÅ: Det talades flera gånger om att Eldebrinks avsked var på gång. Men till slut så fick han i början av november lämna uppdraget som Rögles huvudtränare efter att laget legat toksist i SHL. Poängsnitt:…

13 januari, 2018

SHL-målvakten skadad – riskerar att bli borta upp till sex veckor: ”Riktigt trist”

Det blir inga fler matcher för Rögles utlånade målvakt Emil Kruse i Södertälje.  Han är skadad och riskerar att tvingas avstå från spel i sex veckor.  När Ville Kolppanen kom tillbaka från skada så lånades Emil Kruse ut till allsvenska Södertälje från SHL-klubben Rögle. Han gjorde sin första match när SSK mötte Modo - och Kruse höll då nollan. Men nu meddelar den allsvenska klubben på sin hemsida att målvakten gjort sin sista match för tabellåttan. Emil Kruse skadade sig i slutet på matchen och riskerar nu att bli borta från spel i sex veckor. – Det känns riktigt trist. Jag var glad över att få komma till Södertälje och spela match och det kändes bra. Men det är bara att bita ihop och komma tillbaka, säger Kruse på Rögles hemsida.

12 januari, 2018

Femte raka förlusten när motståndarna bjöd på femetta

Det går inte jättebra för tillfället för Vita Hästen som nu har fem raka förluster. Idag åkte de dit rejält på hemmaplan mot Södertälje som kunde vinna med 1-5. Södertälje gick fram till 0-3 redan i den första perioden av matchen i Himmelstalundshallen genom två mål av Lucas Carlsson och ett av Petter Hansson. Detta fick Vita Hästen att byta ut målvakten Pontus Sjögren och istället sätta in Viktor Kokman till den andra perioden. Det skulle dröja 6:44 in i den andra perioden innan även Viktor Kokman fick vittja sitt nät efter att Thom Flodkvist hittat rätt. Marcus Eriksson reducerade sen en bit in i den tredje perioden i powerplay, men Christopher Bengtsson kunde fem minuter senare göra 1-5 som blev slutresultatet. ÖVRIGA MATCHER: I Ljungby kunde Troja vända och vinna mot Almtuna som var i ledning med både 0-1 och 1-3 i en match som tillslut slutade 5-3 till smålänningarna. Målskyttar för Troja var Tor Immo, 2, Alexander Lindqvist Hansen, Nikolai Meyer och Jonatan Nielsen. För Almtuna var det JVM-backen Gustav Lindström, Oscar Milton och Victor Rollin Carlsson som nätade. Björklöven kunde på hemmaplan besegra Tingsryd med 3-2 efter att Axel Ottosson, Roope Talaja och Jakob Stenqvist gjort mål.…