15 februari, 2019

Satsar mot allsvenskan – nu värvar de SSK-back

Marcus Karlström lämnar Södertälje. Han avslutar säsongen i Kallinge/Ronneby. Kallinge/Ronneby har redan säkrat seriesegern i Allettan Södra. Nu stärker de upp sitt lag ytterligare. SSK-backen Marcus Karlström är klar för klubben. "I och med att skadade backar kommit tillbaka i spel kan inte SSK garantera Marcus Karlström speltid och båda parter har nu enats om att bryta kontraktet", skriver Södertälje på sin hemsida. Karlström har redan varit utlånad till KRIF en sväng under säsongen. Då imponerade han stort och gjorde tolv poäng på elva matcher.  

15 februari, 2019

Fick sparken från SSK – här är nya klubben

Han gjorde bara nio poäng på 31 matcher i Södertälje innan de sa tack och hej. Nu är Lindsay Sparks klar för spel i Danmark. Den 28-årige kanadensaren Lindsay Sparks fortsätter karriären i Herning Blue Fox. Det meddelar den danska klubben inför slutspelet. Han beskrivs som den sista pusselbiten i truppen inför slutspelet som stundar. Sparks kommer från en kanonsäsong med Atlanta Gladiators i ECHL, där han gjorde 57 poäng på 56 matcher. Men rollen som spetsspelare även i Södertälje tog han alltså inte.

13 februari, 2019

HA-SVEPET: Skyttekungens hattrickshow – ”finallagen” föll

Bottenlagen vann, topplagen förlorade. Nicolai Meyer sprutade in mål och Leksand vann. Det var både skrällar och väntade händelser i kvällens allsvenska matcher. VITA HÄSTEN - OSKARSHAMN 4-3 efter straffar Vita Hästen: Christopher Fish, Emil Eriksson, Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson Oskarshamn: Arsi Piispanen, Matias Sointu, Filip Sveningsson De hade nog egentligen behövt en trepoängare. Nu skiljer det nämligen elva poäng upp till säker mark för Vita Hästen, trots segern. Hemma i Himmelstalundshallen är de dock ruskigt svårslagna just nu och knep idag sin sjätte seger på de sju senaste matcherna när självaste tabelltvåan slogs tillbaka efter straffar. Oskarshamn ligger alltjämt på en mycket säker finalplats men behöver bättra på sitt bortaspel om de ska kunna utmana AIK om seriesegern. Det här var lagets sjunde raka match utan en trepoängare på bortais. De har sju matcher på sig att ta in en poäng på AIK. SÖDERTÄLJE - VÄSTERÅS 5-2 Södertälje: Sebastian Dyk, Nicolai Meyer x3, Sebastian Höglund Västerås:  Sebastian Benker, Anthon Eriksson Nicolai Meyer har redan gjort fler mål den här säsongen än vad Tor Immo gjorde när han vann skytteligan ifjol. Efter kvällens hattrick står Meyer på 28 mål och går mot den bästa målnoteringen i allsvenskan sedan John Henrion sköt 33 mål i Asplöven för…

13 februari, 2019

Sparkar floppvärvningen – precis före match

Han öste in poäng i ECHL. Men i Sverige funkade det inte för Lindsay Sparks. Nu bryter SSK kontraktet med kanadensaren. - Här i SSK har han tyvärr inte fått spelet att stämma, säger tränaren Ulf Lundberg. Han gjorde 57 poäng på 56 matcher i ECHL förra säsongen och fick dessutom göra några matcher i AHL. Men den tilltänkta poängutdelningen i Södertälje uteblev för Lindsay Sparks. Nu dumpas forwarden, precis innan kvällens match mot Västerås. -Lindsay är en skicklig hockeyspelare och en bra person. Här i SSK har han tyvärr inte fått spelet att stämma, men vi önskar honom lycka till framöver, säger huvudtränare Ulf Lundberg. Det blev 3+6 på 31 matcher i Södertäljetröjan.

12 februari, 2019

SSK-backen missar resten av säsongen

Marcus Bohman kommer inte att återvända till spel mer den här säsongen. Det meddelar klubben efter att backen varit borta en längre period. Den tjugofemårige backen har gjort två fulla säsonger i Södertälje. Totalt har han stått för 22 poäng på 101 matcher. Till årets säsong belönades han med ett "A" på tröjan. Men det blev bara 13 matcher innan en skada stoppade honom. Nu meddelar klubben att tjugofemåringens handskada håller honom från spel säsongen ut. – Han kommer tyvärr inte vara med något mer den här säsongen. Det är jättetråkigt såklart, sa Ulf Lundberg i SSK-tv. Sedan skadan har Bohman ägnat sig åt rehabilitering. Men den efterhängsna skadan gör att klubben nu gett upp tanken på att backen ska återvända under årets säsong.  

11 februari, 2019

HA-klubben värvar in målvakt från SHL: ”Bara positiva intryck”

Södertälje rustar inför slutet av säsongen. Från Mora i SHL hämtar man nu in målvakten Isak Wallin på ett lån som täcker resten av säsongen.  – Det känns jättebra att vara här, säger 21-åringen till klubbens hemsida. Denna veckan stänger transferfönstret, på fredag närmare bestämt, och det är att förvänta sig att flera klubbar kommer att presentera förstärkningar. "Transferveckan" inleds med att Södertälje presenterar Isak Wallin från Mora. Den 21-årige målvakten kommer att stanna i klubben över resten av säsongen på ett lån. – Det känns jättebra att vara här. Jag kom in på morgonsamlingen här och det var otroligt sköna grabbar som tog emot mig väl. Södertälje är en anrik förening och det är svårt att komma hit och hämta tre poäng. Jag har bara positiva intryck. Jag får jobba mycket på min fart och försöka läsa spelet. Mitt mål med att vara här är att vinna matcher, säger Wallin själv till Södertäljes hemsida. VIKARIERAT ÅT ANDRA SHL-KLUBBAR Mora har haft ett överflöd av målvakter under säsonger efter att man värvade in Janne Juvonen från den finländska ligan när Christian Engstrand blev skadad. Nu är Engstrand däremot tillbaka och Wallin har satts åt sidan som tredjemålvakt i SHL-klubben. Isak Wallin…