Igår 15:47

Efter kollapsen – Nichlas Falk äntligen tillbaka på is med laget

Det var otäcka bilder på Hovet den 12 oktober. Nichlas Falk kollapsade under sin egen tröjceremoni och tillbringade ett antal dagar på sjukhus. Men nu är 46-åringen äntligen tillbaka hos SSK. Under måndagen var den assisterande tränaren återigen med på isen när laget tränade.  Djurgårds-legendaren Nichlas Falk är inte bara utskriven från sjukhuset. Han är även tillbaka i rollen som assisterande tränare för Södertälje SK. Under måndagen kunde han äntligen vara med på lagets isträning igen, skriver SSK på sin hemsida. Dagen efter Falks kollaps kom beskedet att Södertälje anställt en ny huvudtränare.  Ulf Lundberg ersatte tidigare sparkade Mats Waltin. 38-årige Lundberg jobbade tidigare som huvudtränare för Sveriges U17-lag. Nu har han sitt första tränaruppdrag på seniorsidan och starten har varit minst sagt lovande. Sedan Lundberg tog över rodret har SSK tre segrar på fyra matcher. Nästa match för Södertälje är på onsdagen den 25 oktober, borta mot Pantern.

20 oktober, 2017

Målvakten höll andra raka nollan när gamla laget besegrades

Ifjol vaktade han kassen för Almtuna. När han nu mötte sitt gamla lag passade George Sörensen på att hålla nollan för andra matchen i rad när Södertälje kunde vinna med 0-2 på bortaplan. I förra matchen var det Västervik. Idag var det förra klubben Almtuna som gick bet på att få hål på SSK-målvakten George Sörensen. Trots 33 skott så blev Uppsalalaget nollade på hemmaplan medan Södertäljes Thom Flodqvist och Fredric Weigel nätade. Segern var Södertäljes fjärde på de fem senaste sedan Mats Waltin fick sparken. Den andra av tre sedan nye huvudtränaren Ulf Lundberg kom in. TVÅ NOLLOR TILL I Västervik blev Björklöven nollade av hemmalagets Jonas Fransson. Oscar Drugge och Christopher Fish blev målskyttar för Västervik. I Nelson Garden Arena var det Niklas Rubin som höll nollan när hemmalaget Tingsryd hemmaslog IK Pantern med 1-0. Jacob Dahlström målskytt i den andra perioden i powerplay. I Ljungby Arena möttes hemmalaget Troja och Oskarshamn för Smålandsderby. Bortalaget avgick med segern sedan Kevin Marshall, Lucas Elvenes, Marcus Björk och Manuel Ågren gjort mål. Alexander Lindqvist Hansen tröstmålade för hemmalaget i matchen som slutade 1-4.  

18 oktober, 2017

Ny seger för pressat SSK – nollade Västervik

Har Södertälje börjat klättringen uppåt i tabellen? Ikväll kom tredje segern på de fyra senaste. George Sörensen spikade igen när SSK nollade Västervik på hemmaplan och vann med 2-0.   SSK inledde Hockeyallsvenskan med fem raka förluster. Tränaren Mats Waltin fick sparken och det såg verkligen inte bra ut i klubben. Men nu verkar Södertälje ha fått fart på grejorna. Med nya tränaren Ulf Lundberg i båset tog man en ny seger hemma mot Västervik. Markus Persson gav hemmalaget ledningen i slutet på första i vad som blev en målsnål historia. George Sörensen i Södertäljes mål skulle stoppa samtliga 26 skott från bortalaget och hålla en mycket viktigt nolla. Jacob Spångberg satte spiken i kistan när han gjorde 2-0 i tom bur, då återstod bara sekunder kvar att spela. Västervik plockade målvakten i slutskedet men kom aldrig ikapp.  SSK har nu åtta poäng efter 10 matcher, men är fortfarande sist i tabellen. Timrå toppar på 21 poäng.

16 oktober, 2017

Kvar på sjukhuset efter kollapsen: ”Medicineringen måste bli rätt”

Under tröjceremonin i torsdags kollapsade Nichlas Falk. Sedan dess har han vårdats för akut hjärtflimmer. Det verkade som att legendaren skulle bli utskriven under lördagen. Men nu rapporterar SportExpressen att han fortfarande ligger kvar på sjukhus. – Läget är stabilt men medicineringen måste bli rätt innan jag får skrivas ut, säger Falk.  Efter att Nichlas Falk fallit till isen under hissningen av hans nummer 16 ställde han sig upp och sa skämtsamt "oj, vilken Youtube-grej". Under efterföljande intervju med Niklas Wikegård kollapsade Djurgårdslegendaren igen och han fördes då till sjukhus. Skulle bli utskriven i helgen Läkarna kunde då konstatera att Falk drabbats av blodtrycksfall som ledde till akut hjärtflimmer. I ett sms till Sportbladet sa han att han mest troligt skulle bli utskriven under lördagen. - Det börjar ordna upp sig nu. Läkarna har hittat felet och behandling är påbörjad. Jag orkar inte prata i telefon nu men jag blir förmodligen utskriven i morgon. Räknar med att vara tillbaka vid rinken senaste måndag, skrev Falk då. Kvar på sjukhuset Nu skriver dock SportExpressen att Falk fortfarande ligger kvar på sjukhus. När han skrivs ut är ännu okänt. – Läget är stabilt men medicineringen måste bli rätt innan jag får skrivas ut. Jag längtar tillbaka till…

15 oktober, 2017

Nye tränaren fick se sig besegrad – sjunde raka för Vita Hästen

Det har varit turbulens på tränarbänken i klassiska SSK den senaste tiden. När den nya tränaren Ulf Lundberg idag gjorde sin första match blev det förlust mot ett formstarkt Vita Hästen som kunde vinna med 4-3. När förre tränaren Mats Waltin sparkades för en tid sedan tog assisterande tränaren Nichlas Falk över tillfälligt. Han coachade en match innan han blev sjuk och inlagd på sjukhus och fick lämna över stafettpinnen till Dennis Bozic i fredagens möte mot Oskarshamn. Efter att ha varit vinstlösa under Mats Waltin har det sedan dess blivit två raka segrar. Men under nye tränaren Ulf Lundberg, som skrivit treårskontrakt, blev det förlust mot ett för tillfället urstarkt Vita Hästen som alltid lyckas hitta vägar att komma tillbaka in i matcherna. Södertälje ledde nämligen två gånger om i söndagens möte i Himmelstalundshallen, men Vita Hästen lyckades vrida sig ur greppet och vinna på ordinarie tid. För Vita Hästen var det sjunde raka segern (övertid och straffar inräknade) och matchvinnare blev Rickard Palmberg med två mål och Rikard Olsén som satte avgörande 4-3 med fyra minuter kvar av matchen. Modo är inne i en tung period. Ikväll åkte de på tredje raka förlusten när IK Pantern kunde vinna på…

Södertälje
13 oktober, 2017

Andra raka för SSK efter tränarbytet

Andra matchen utan Mats Waltin. Då blev det också andra raka segern för Södertälje. Den här gången var det Oskarshamn som fick ge vika och förlorade med 1-2 efter förlängning. De skjuter inte många skott, Södertälje. Men de vinner numera sina matcher. Efter att ha tagit noll poäng under sex matcher med Mats Waltin, så har man nu vunnit två raka sedan han sparkades. Båda matcherna har vunnits trots kraftigt underläge i skottstatistiken. Modo slog man borta med 2-1 efter 12-33 i skott. Liknande siffror, 16-31, var det när man slog Oskarshamn borta med 2-1 på fredagskvällen. Thomas Valkvae-Olsen, som var målskytt även senast, gjorde sitt andra mål för säsongen när han kvitterade till 1-1 med sju minuter kvar. I förlängningen sköt Jonas Liwing segermålet och två poäng till SSK. De två raka segrarna till trots ligger man fortsatt kvar på jumboplats i HockeyAllsvenskan. Men man har numera bara fyra poäng upp till säker mark.