Idag 16:29

Lämnade Almtuna – klar för återkomst i SHL

Timrå nöjde sig inte bara med att presentera en back under onsdagen. Tidigare blev ju Västerviks Oskar Drugge klar. Nu meddelar man att Almtunas Albin Carlson spelar SHL-hockey nästa säsong. Redan för ett par veckor sedan ryktades det om Albin Carlson till Timrå. Detta rapporterade Hockeypuls. Nu är det också bekräftat av klubben att det blir så. -- Albin är en spelskicklig back som gjorde ett väldigt bra intryck på mig när han var här på lån från Modo hos oss för två säsonger sedan, säger sportchefen Kent Norberg till Timrås hemsida. KOMMER FRÅN ALMTUNA Carlson har de två senaste säsongerna spelat för Almtuna i allsvenskan men som Norberg är inne på så har 24-åringen tidigare tillhört Modo där han står noterad för 96 SHL-matcher. -- Det känns väldigt inspirerande att få komma tillbaka till Timrå IK. Jag stortrivdes i klubben när jag var utlånad hit och att få möjligheten att komma tillbaka känns jätteroligt! Timrå har gjort en fantastisk resa tillbaka till SHL, kommenterar Albin Carlson. Albin Carlson gjorde under säsong tre mål och elva assist för Almtuna i Hockeyallsvenskan och hans signatur, tillsammans med värvningen av Oskar Drugge tidigare idag, innebär att Timrå nu har fem backar på kontrakt inför nästa säsong.

Idag 13:25

Efter stora genombrottet i Västervik – nu får han SHL-kontrakt

Västervik hade en tung säsong i Hockeyallsvenskan, men lagets back Oskar Drugge passade på att få ett genombrott. Nu leder det till ett SHL-kontrakt med Timrå. – Det ska bli väldigt spännande att se hans vidareutveckling i SHL nästa säsong, säger sportchefen Kent Norberg. Oskar Drugge hade ett struligt fjolår där han vantrivdes i Vita Hästen efter övergången från Västervik dit. Han återvände till Västervik mitt under säsongen och stannade på tolv poäng på 49 matcher under sin första säsong i Hockeyallsvenskan. Den här säsongen gick det desto bättre för 25-åringen från Luleå. Han slog till med 26 poäng (5+21) på 50 matcher och slutade på tredje plats i backarnas poängliga i allsvenskan. I kvalserien hade han ytterligare sju poäng (4+3) på nio matcher. "TIMRÅ KÄNNS SOM EN OPTIMAL PLATS" Det är en utdelning som tar honom hela vägen till SHL. Nu meddelar Timrå att de tecknat ett tvåårskontrakt med backen. – Oskar är en spelskicklig back med ett bra skott, vilket han har visat under säsongen som var med sin poängskörd. Det ska bli väldigt spännande att se hans vidareutveckling i SHL nästa säsong, säger sportchefen Kent Norberg om nyförvrävet. Drugge har under karriären mestadels spelat i Hockeyettan. Nu känner han sig mogen…

Idag 12:12

Får lämna Timrå efter SHL-avancemanget: ”Känns surt”

Backen Jesper Dahlroth har totalt gjort fem säsonger i Timrå. Men när laget nu tar klivet upp i SHL får han inte följa med laget uppåt. –  Det känns surt, men så är hockeylivet, säger Dahlroth till Hockeypuls. Han gjorde tre säsonger i klubben mellan 2010 och 2013 och har nu gjort ytterligare två säsonger i Timrå. Fler blir det inte den här gången. Jesper Dahlroth har blivit informerad om att han inte ingår i klubbens framtidsplaner efter avancemanget till SHL. 26-åringen från Boden berättar att han hade lite hopp om en framtid i klubben innan sportchefen Kent Norberg meddelade att så inte skulle bli fallet. – När jag gick in till mötet så kändes det som femtio-femtio vilket beslutet skulle bli. Det är klart att det känns surt, helst med tanke på att jag trivts så bra här i stan och med laget. Men så är det att vara hockeyspelare och det är inget att göra, säger han till Hockeypuls. Jesper Dahlroth har spelat 263 allsvenska matcher och ytterligare 118 i SHL. Den gångan säsongen noterades han för ett mål och tio assist på 52 matcher i Hockeyallsvenskan och ytterligare en assist på tio kvalmatcher.

Igår 11:30

Lyftet uteblev i Rögle – nu flyttar tidigare juniorstjärnan norrut

Sebastian Collberg värvades till Rögle för att få fart på karriären. Men genombrottet uteblev. Nu ska han i stället vara klar för SHL-nykomlingen Timrå, uppger MrMadhawk. Juniorvärldsmästare som 17-åring efter en fantastisk turnering i Calgary. Sebastian Collberg gick en spännande framtid till mötes, men fick det aldrig att lossna i Frölunda och sedan heller inte i Nordamerika efter att ha flyttat över till New York Islanders organisation och tillbringat två säsonger där. Hemkomsten till Sverige och Rögle för två år sedan skulle bli en perfekt omstart för 24-åringen, men efter två säsonger i SHL har det fortfarande inte lossnat. Nu står det klart att Collberg flyttar vidare i karriären. MrMadhawk skriver i dag att forwarden är klar för spel hos SHL-nykomlingen Timrå. Där kommer han att återförenas med två lagkamrater från JVM-guldlaget, Ludvig Rensfeldt och Jeremy Boyce. Under sina två säsonger i Rögle stod Collberg för 22 poäng (10+12) på 80 matcher. Totalt har han gjort 40 poäng på 201 SHL-matcher med Frölunda och Rögle.

23 april, 2018

De förlänger med succésportchefen – skriver långtidskontrakt

En av Sveriges mest rutinerade sportchefer blir Timrå trogen. "Nubben" har förlängt kontraktet med klubben. Kent Norberg har nästan blivit en institution i Timrå IK. "Nubben" har, förutom några år i Frölunda, jobbat konstant i klubben under hela 2000-talet. Redan 2001 tog han över sportchefsrollen. Som spelare kom han till klubben redan 1994. Nu står det klart att han kommer sportchefsposten ända till 2022. Det skriver Timrå på sin hemsida. - Kent är en mycket viktig person för Timrå IKs framtida utveckling. Hans erfarenhet och kontaktnät är vad föreningen behöver just nu. Han kommer att ansvara för uppbyggnaden av vår framtida sportorganisation, säger ordförande Lars Backlund. GÅR UPP PÅ HELTID Under åren i HockeyAllsvenskan har Norberg haft ett annat jobb vid sidan om sportchefsrollen. Nu kommer han emellertid jobba 100 procent för Timrå igen. - Det ska bli fantastiskt kul att fokusera på hockeyn till 100% igen samtidigt som det kommer att bli en stor utmaning att försöka etablera Timrå IK i SHL. För att göra det så krävs det att jag lägger full fokus på Timrå IK. Timrå gick som bekant upp i SHL igen efter en 4-3-seger i SHL-kvalet mot Karlskrona.

23 april, 2018

KLART: Nobbade andra SHL-klubbar och stannar: ”Något man har krigat för”

Timrå meddelar vid lunchtid på måndagen att ytterforwarden Anton Wedin stannar i klubben och därmed följer med dem upp till SHL. Enligt uppgifter ska Linköping och Malmö varit intresserade av 25-åringens tjänster. Under förmiddagen meddelades det att en annan lojal spelare, Jeremy Boyce, stannar i Timrå. Efter några timmar var det dags igen när Anton Wedin har skrivit på för nästa säsong. Välbehövliga förlängningar för SHL-nykomlingen som denna händelserika dag också blivit av med Johan Johnsson till HV71. VAR MED OCH ÅKTE UR Wedin, liksom Boyce, fanns med i det Timrålag som 2013 åkte ur SHL. Han har stannat kvar under åren i Hockeyallsvenskan. -- Det ska bli grymt kul att få spela i SHL med Timrå nästa säsong. Det är något man har krigat för i flera år nu och jag ser verkligen fram emot kommande säsong, kommenterar Anton Wedin till klubbens hemsida. Redan häromdagen kunde Hockeypuls avslöja att Wedin var klar för en fortsättning i Timråtröjan, trots konkurrens från Malmö och Linköping om hans signatur.