16 maj, 2017

Ryktades till Leksand – nu klar för annan allsvensk klubb

Det har snackats om att Leksand skulle bli ny klubbadress för den 22-årige backen Hampus Larsson, efter att Västerås degraderats till division 1. Men det blir inte Leksand som lägger beslag på Larsson. ST skriver nu att det i stället är Timrå som gjort klart med Larsson. Övergången väntas bli bekräftad inom de närmaste dagarna skriver tidningen. Backen, som spelat för Västerås A-lag under de senaste fyra säsongerna, har lovordats under säsongen. Det blev totalt 3+3 på de 52 allsvenska matcherba. På 194 matcher har det totalt blivit 17 allsvenska poäng för Eskilstunasonen.  

16 maj, 2017

Timrå värvar forward från seriekonkurrent

Timrå skördade stora framgångar den gånga säsongen. Mycket tack vare de unga talanger som lyfte klubben. Nu fortsätter Timrå att satsa ungt för i dag gjorde klubben klart med den 22-årige Tobias Liljendahl från Vita Hästen. Det betyder att klubben nu har 17 spelare under kontrakt till nästa säsong. Av dessa 17 är det endast fyra spelare som är äldre än 25 år. -- Tobias är en spännande spelare med ett bra skott och målsinne som kommer att tillföra en tyngd till vårat anfallspel, säger Timrås sportchef Kent Norberg om nyförvärvet. Tobias Liljendahl började sin karriär som hockeyspelare i Väsby där han redan som 15-åring debuterade i a-laget i Hockeyettan. Han flyttade sen till Djurgården där han fick prova på spel i Hockeyallsvenskan. Det var dock inte förrän han flyttade till Vita Hästen för tre säsonger sedan som han fick chansen i Hockeyallsvenskan på riktigt. Efter tre år och 165 matcher med Vita Hästen flyttar han nu norrut.

12 maj, 2017

Timrå fortsätter att satsa ungt – plockar in back från Färjestad

Det har ryktats kring honom och klubben ett bra tag nu. I dag blev det också bekräftat att Timrå värvar unge backen Hugo Enock från Färjestad. --  Hugo är en ung och lovande back som kan utvecklas väldigt mycket. Han är en ganska oöm spelare som inte är rädd för att ta smällar och en duktig skridskoåkare som redan har provat på spel i SHL. Jag tror att han kommer att passa bra in i Timrå IK, säger sportchefen Kent Norberg om klubbens värvning. Hugo Enock har trots sin unga ålder redan hunnit med att göra 42 matcher i högsta serien med Färjestad. Nu fortsätter dock karriären i Hockeyallsvenskan och Timrå.

11 maj, 2017

AHL-meriterad forward till Timrå

Efter en säsongen som var både upp och ner för Timrå försvann många av de talanger som bidragit till klubbens fartfyllda offensiv. Timrå har därför varit tvungna att fylla ett par hål i truppen och i dag las nästa pusselbit i lagbygget. Erik Karlsson, nej inte den Erik Karlsson, är klar för en säsong i klubben. -- Erik är en spelare jag såg redan under sin tid i Frölunda där han imponerade stort med sin fart och sitt spelsinne. Jag tror att han kommer passa in väldigt bra hos oss här i Timrå och jag är väldigt nöjd med denna värvning, säger Timrås sportchef Kent Norberg i en kommentar på klubbens hemsida. Erik Karlsson kommer närmast från Nordamerika där han de senaste två åren har spelat i AHL för Charlotte Checkers. Innan det gjorde han två säsonger i SHL med Frölunda, en klubb han tillhört sedan junioråldern. .-- Det ska bli skitkul att komma hem och spela i Sverige igen efter två år i AHL. Det kommer att bli väldigt kul att dra igång en ny säsong med Timrå IK då jag tror att laget har potential att göra bra ifrån sig på isen och imponera på fansen i Timrå, säger…

10 maj, 2017

Ytterligare en forward förlänger med Timrå

Timrå fortsätter att förlänga kontrakten med spelarna från förra årets trupp. För tredje dagen i rad presenterar man nämligen en kontraktsförläning och i dag handlar det om John Westin som har förlängt sitt kontrakt med klubben i ytterligare en säsong. -- John gjorde sin bästa säsong hittils i Timråtröjan fram tills att han blev skadad. Jag tror att han kan prestera minst lika bra nästa säsong men jag tror även att han kommer att ta ytterligare steg nästa säsong, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida. John Westin går i och med det in på sin fjärde säsong i Timrå där han har hunnit med att spela 142 matcher.

9 maj, 2017

Forwarden stannar i Timrå – blir kvar ett år till

Timrå fortsätter att förlänga med spelare inför kommande säsong. I dag handlar det om Jeremy Boyce som har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. -- Jeremy har varit här under en lång tid och är en spelare som passar bra in i klubben både på och utanför isen. Så det är väldigt kul att kunna förlänga med en spelare med hans karaktär och erfarenhet av klubben, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida. Jeremy Boyce kom till Timrå säsongen 2009/2010 och har varit klubben trogen sedan dess. Han har spelat 362 matcher för klubben och producerat 95 poäng under den tiden. Nu är det alltså klart att det blir ett år till i klubben.