28 maj, 2019

Gjorde 45 poäng i ettan – nu får han chansen i HockeyAllsvenskan

Felix Olsson fick sitt genombrott i HockeyEttan den senaste säsongen. Nu lämnar han Kalix för spel med Tingsryd i HockeyAllsvenskan. TAIF bekräftar på sin webbsida att de värvat in den 23-årige centern. Felix Olsson hade egentligen kontrakt med Kalix även kommande säsong, men efter succén med 18 mål och 45 poäng på 36 matcher var han eftertraktad på marknaden. Dragkampen vanns alltså av Tingsryd. - Felix är en väldigt intressant spelare som vi tror mycket på. Han har en riktigt bra säsong i Norrettan bakom sig, offensivt skicklig, bra blick för spelet, stark skridskoåkare. En ledarfigur som jobbar väldigt hårt. Vi är väldigt glada för att Felix valde oss då han har varit eftertraktad av lag i Hockeyallsvenskan, säger sportchefen och tränaren Magnus Bogren. Felix Olsson har två allsvenska matcher på meritlistan sedan tidigare. Dessa gjorde han förra säsongen, som utlånad till Karlskrona.

23 maj, 2019

Klart: Så spelas Hockeyallsvenskan 2019/20

Den inhemska hockeysäsongen är alltjämt långt borta. Idag kunde dock Hockeyallsvenskan presentera sitt spelschema för den kommande säsongen, där AIK och Vita Hästen blir första lag att mötas till hösten. Fansen till de hockeyallsvenska lagen runtom i landet kan börja planera sina hockeyresor till den kommande säsongen. Under måndagen presenterade nämligen ligan nästa säsongs spelschema i sin helhet. Precis som tidigare kommer onsdagar och fredagar att vara huvuddagar för matcher. Första hela omgången spelas fredagen den 20 september, men två dagar innan möts AIK och Vita Hästen i en hockeyallsvensk smygpremiär på Hovet. Den sista omgången i Hockeyallsvenskan spelas fredagen den 6 mars 2020. SÅ SPELAS PREMIÄROMGÅNGEN I HOCKEYALLSVENSKAN 2019/20: Vita Hästen – Timrå Kristianstad – Tingsryd Karlskrona – Björklöven Modo – Västervik Pantern – Karlskoga Västerås – AIK Södertälje – Mora Se hela spelschemat här.

10 maj, 2019

Var klar för Pantern – nu lämnar backen för konkurrent

Ludvig Claesson lämnade AIK och var klar för Pantern. Nu, en dryg månad senare, så lämnar den tidigare SHL-backen Pantern för spel i Tingsryd.  I slutet av mars presenterades Ludvig Claesson av Pantern. Efter två år i AIK stod det klart att han skulle flytta söderut. Pantern har dock stora ekonomiska problem och spelarna med kontrakt är fria att lämna om de vill, något som Claesson har utnyttjat. Under fredagen presenterades den 22-årige backen av HA-konkurrenten Tingsryd. – "Ludde" är en tvåvägsback med en stark defensiv som vi kommer få stor användning för. Han är väldigt seriös i allt han gör och har stor erfarenhet trots sin unga ålder. Han passar perfekt in i det sätt som vi vill arbeta, han har stor uppsida i sitt spel, säger tränaren och sportchefen Magnus Bogren till Tingsryds hemsida. FJÄRDE SPELAREN ATT LÄMNA PANTERN Claesson blir alltså den fjärde spelaren att "fly" Pantern efter att det stod klart att spelarna var fria att lämna. De andra tre är Tex Williamsson som är presenterad för Oskarshamn, Oliver Larsen som är klar för Björklöven och Nick Olesen som ryktas gå till Södertälje. Ludvig Claesson stod för en bra säsong i AIK och gjorde 14 poäng på…

6 maj, 2019

Lämnar KHK – återvänder till tidigare klubben

Häromdagen stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i Karlskrona. Nu är Joseph Jonsson klar för Tingsryd. - När det blev klart att Joseph var tillgänglig så va det ingen tvekan från vår sida att få honom tillbaka till Tingsryd, säger tränare och sportchef Magnus Bogren. Joseph Jonsson spelade för Tingsryd redan säsongen 17/18. Då blev det dock bara en match, som utlånad från Karlskrona. Nu kommer det bli desto fler matcher i det grönvita stället. 21-åringen är nämligen klar för TAIF, skriver klubben på sin hemsida. - När det blev klart att Joseph var tillgänglig så va det ingen tvekan från vår sida att få honom tillbaka till Tingsryd. Joseph är en center som är stor och rejäl, väldigt allround i sitt spel och användbar i många spelformer. Han stod för en mycket bra säsong förra året i Hockeyallsvenskan, och han dessutom erfarenhet från SHL. Sedan tidigare har Jonsson även gjort en säsong i Tingsryd på J18-nivå, så det är onekligen välbekanta marker han återvänder till. Centern noterade 5+16 den gångna säsongen.

30 april, 2019

Lämnar Tingsryd igen – klar för konkurrenten: ”Inga födelsedagar mitt i veckan”

Han har tillbringat i princip hela karriären hemma i Tingsryd. Nu gör Måns Hermansson för andra säsongen i rad en utflykt utanför hemkommunen. I dag blev han klar för Karlskrona. I fjol lämnade Måns Hermansson moderklubben Tingsryd för första gången. Det blev tio matcher i Almtuna innan den defensivt orienterade backen var tillbaka i Småland. Nu står det klart att han gör ett nytt försök på annan ort. i dag blev det klart att 25-åringen flyttar till allsvenska seriekonkurrenten Karlskrona HK. – Måns är en spelare där man vet vad man får. Det är "inga födelsedagar mitt i veckan" och han är en mycket bra skridskoåkare. Hans attityd och tuffhet gör honom till en mycket bra spelare både på och utanför banan. Jag har haft väldigt mycket att göra med Måns dom senaste åren och när han blev ledig så funderade vi i en millisekund, säger KHK:s sportchef Patric Larsson. Hermansson har spelat 208 allsvenska matcher och svarat för nio mål och 30 poäng varav nio (2+7) kom på 50 matcher med Tingsryd och Almtuna den gångna säsongen.

27 april, 2019

Löste Malmös backkris – uppges vara klar för ny klubb

När Malmö hade en rad backar på skadelistan vände de blickarna mot Hockeyettan och lånade bland annat in Arbogas Albin Johansson. Nu uppger Mr.Madhawk att Johansson skrivit på för Tingsryd. Albin Johansson inledde säsongen 18/19 i Hockeyettan med Arboga. Men när Malmö fick skador i försvarsleden lånades han in i 17 matcher till SHL. Han slutförde sedan säsongen i Pantern. Nu uppger Mr.Madhawk att Johansson har skrivit på för Tingsryd i allsvenskan. Ett Tingsryd som i nuläget har fyra backar på kontrakt inför nästa säsong.