Ishockey, Hockeyallsvenskan, AIK - VŠstervik
24 februari, 2017

Pantern och Västervik sätter press på Karlskoga

Både trean Pantern och fyran Västervik gjorde vad man kunde för att i slutspurten av HockeyAllsvenskan sätta lite press på Karlskoga, som möter Modo borta imorgon och vid förlust där bara kommer ha tre respektive fyra poäng att gå på mot de jagande lagen inför de tre sista omgångarna. Pantern tog tre poäng borta mot Tingsryd där man vann med 4-3 efter ett sent segermål från Dennis Svensson. Ett mål som kom med mindre än fyra minuter kvar. Västervik i sin tur vann också borta, när man slog Oskarshamn i derbyt med 2-1. Olle Liss sköt lagets båda mål och kom upp i 20 totalt för säsongen. Segermålet till 2-1 kom i numerärt överläge med nio minuter kvar. *** I de övriga två allsvenska matcherna ikväll: Klara ligaledarna Mora mot klara jumbon Södertälje borta med 5-1 efter bland annat två mål av Alex Aleardi och Timrå vann med 2-1 mot Vita Hästen efter straffar där Sebastian Lauritzen avgjorde i straffläggningen och även sköt Timrås mål under ordinarie speltid. För Hästen var det två tappade poäng i jakten på den sista platsen till Slutspelsserien. Nu har Almtuna chansen att via seger mot Björklöven borta imorgon skapa en lucka på fyra poäng.

BB161012JL004
19 februari, 2017

Maskinen Mora – redan klara för final

Vem kunde ana att Mora skulle vara säsongens fullständiga dominanter i HockeyAllsvenskan? Trots att säsongen är långt ifrån slut är Jeremy Collitons mannar redan klara för final. Mora behövde bara 47 matcher på sig för att säkra en plats i den hockeyallsvenska finalen. I kväll behövde man två poäng i matchen mot Tingsryd för att säkra en topp två-plats, och två poäng var precis vad man fick. Mora har nu 19 poäng ned till IK Pantern, som bara kan ta 18 poäng på sina sex avslutande matcher. Bik Karlskoga, Pantern, Tingsryd och Timrå är lagen som främst gör upp om att göra Mora sällskap i finalen. Matt Bailey sköt Mora till finalen med sitt första mål för klubben. Jacob Nilsson blev lagets enda målskytt under ordinarie tid, medan Zach Phillips sköt Tingsryds enda mål. Vinnaren i den allsvenska finalen möter det fjortondeplacerade laget i SHL i en bäst av sju-serie om en plats i SHL. I nuläget är Leksand sist. Med andra ord kan det bli ett episkt daladerby i kampen om spel i SHL nästa säsong.

161130 VŠsterŒs Daniel Bernhardt (m) reducerar till 4-3 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 30 November 2016 i Stockholm. 
Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104
17 februari, 2017

Västerås spetsade till allsvenska bottendramat

Bottenstriden i HockeyAllsvenskan tätnade en del under fredagskvällen när Björklöven slog Modo och Västerås samtidigt slog Pantern med 4-2. Nu skiljer det bara fyra poäng mellan Löven närmast under kvalseriestrecket på trettonde plats och upp till Oskarshamn på tionde plats. Västerås-Pantern var oavgjord fram till tre och en halv minut återstod. Då sköt Jonte Berg 3-2 och avgjorde matchen till Västerås fördel. I nästa omgång spelar Västerås borta mot Oskarshamn där man vid seger på ordinarie tid klättrar förbi smålänningarna. Oskarshamn föll mot Mora med 1-4 på bortaplan ikväll. Kevin Goumas sköt två av Moras mål och Mora är nu bara en inspelad poäng - eller en tappad poäng från Pantern - från att definitivt säkra platsen i den allsvenska finalserien. *** AIK tog en för laget skön trea när man bortaslog Timrå samtidigt som Almtuna tappade två poäng mot Tingsryd efter strafförlust på hemmaplan. Därmed befäste AIK sin sjundeplats i tabellen. Christian Sandberg sköt segermålet fram till 4-3 sex minuter in i tredje perioden för AIK bara minuten efter att Jonathan Dahlén kvitterat och gjort sitt andra mål i matchen och 22:a totalt för säsongen. Därmed lyckades varken trean Pantern eller fyran Timrå sätta press på tvåan Karlskoga inför…

170116 Tingsryds mŒlvakt Niklas Rubin jublar efter vinsten i ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Tingsryd den 16 januari 2017 i Malmš.
Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
15 februari, 2017

HV71 sajnar upp allsvenske genombrottsmannen som reserv

HV71 passar på att sajna upp en tredjemålvakt för säsongsavslutningen, utifall något skulle inträffa med lagets två ordinarie målvakter Fredrik Pettersson Wentzel och Linus Söderström. Det handlar om Tingsryds succémålvakt Niklas Rubin. – Niklas kommer fortsätta att spela och träna med Tingsryd, men om en situation uppkommer där vi behöver en målvakt så kan han spela med oss. Han är en ung och lovande målvakt som gjort det fantastiskt bra i allsvenskan i år, säger sportchefen Johan Hult till HV71:s hemsida. 21-åringen värvades till Tingsryd från Varberg inför den här säsongen och har slagit igenom med dunder och brak i HockeyAllsvenskan där han har en räddningsprocent på 94 och bara släpper in 1,82 mål per match efter 33 matcher.

170208 TimrŒs Jonathan DahlŽn under en ishockeymatch i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och TimrŒ den 8 februari 2017 i Malmš.
Foto: Anders Bjurš / BILDBYRN / Cop 145
13 februari, 2017

Dahlén nådde 20 mål när Timrå tog tunga poäng i Småland

Timrå tog en tung trea borta mot Tingsryd när man vände 0-1 till seger med 2-1 efter två mål av Jonathan Dahlén. Segern skickade upp Timrå på en tredje plats i tabellen och man är fyra poäng bakom Karlskoga, som har den andra och sista platsen till den allsvenska finalserien. Lagen möts dessutom i HockeyAllsvenskans sista omgång. Stora seger organisatörer i Timrå var Elias Pettersson, Jonathan Dahlén och Johan Mattsson. Den senare spelade starkt i tredje perioden och stoppade 18 skott där när Tingsryd pressade på en hel del för kvitteringen. Dahlén sköt 1-1 och 2-1 i andra perioden, båda gångerna framspelad av Elias Pettersson. Målen tog upp Dahlén till 20 totalt för säsongen. - Det är en jäkla offervilja i tredje perioden. Killarna slänger sig, täcker skott och offrar sig. Det är ett krig där ute och Tingsryd är väl lite vassare än oss i tredje, säger Timråtränaren Roger Forsberg till C More efter segern. - Vi förlorade ju på en dålig andra period. Första är ju bra och i tredje har vi en hel del chanser. Men andra perioden är för svag, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist. *** I botten tog Västerås viktiga tre poäng i Örnsköldsvik när…

170116 Tingsryds trŠnare Magnus Sundquist under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Tingsryd den 16 januari 2017 i Malmš.
Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166
13 februari, 2017

Succétränaren skriver nytt allsvenskt kontrakt

Ifjol tog han Magnus Sundquist till allsvensk final och en överraskande andraplats i HockeyAllsvenskan som nykomlingar under sin första säsong som tränare i Sverige. Med åtta matcher kvar av HockeyAllsvenskan den här säsongen ligger laget på en sjätte plats, och nu förlänger man också kontraktet med Sundquist. - Jag har pratat med Tingsryd tidigt och de vill ha mig kvar i två års tid. Jag har väl lyssnat på andra möjligheter, bud och förfrågningar men samtidigt har det känts bra med var vi står med Tingsryd och hur de tänker inför framtiden och så, säger Sundquist till C More om sin förlängning. Sundquist har tidigare coachat i Danmark och Norge under tio säsonger.