18 april, 2018

Tingsryds glädje: Spetsforwarden stannar

Med sina 23 poäng i allsvenskans grundserie blev han lagets tredje bästa poängplockare. Nu meddelar Tingsryd att Kim Tallberg väljer att stanna i klubben.  I fjol var Kim Tallberg Nybro Vikings kapten i Division 1 innan han fick chansen hos två allsvenska klubbar som Tingsryd och Vita Hästen. Till den här säsongen vann Tingsryd dragkampen om den gotländske forwarden. Något som de förmodligen inte ångrar. Tallberg blev lagets tredje bäste poängplockare efter Mathieu Tousignant och Daniel Öhrn med sina 23 poäng (13+10) på 51 matcher. Nu meddelar klubben på sin hemsida att han också väljer att stanna i klubben. Han blir klubben trogen över nästkommande säsong.

16 april, 2018

Tidigare J-landslagsmannen lämnar en småländsk klubb – för en annan

Sejouren i Oskarshamn blev bara ettårig. Nu lämnar Gustav Olhaver för spel i Tingsryd. Gustav Olhaver kom till  säsongen 16/17 hem till Sverige igen och skrev på för Rögle. Efter ett år där flyttade han till Oskarshamn - och efter ett år där väntar en ny flytt för den J-landslagsmeriterade centern. Olhaver är klar för Tingsryd, rapporterar Smålandsposten. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med den småländska klubben. Den gångna säsongen blev det sex mål och sju målgivande passningar i HockeyAllsvenskan för 20-åringen.

13 april, 2018

Lämnade moderklubben – nu ansluter han till allsvensk konkurrent

24-årige Måns Hermansson hade tillhört Tingsryd hela sin karriär när beskedet igår kom att han lämnar sin moderklubb. Nu har han hittat en ny klubbadress. Nästa säsong spelar Måns Hermansson sin ishockey i serierivalen Almtuna, skriver Uppsalaklubben på sin hemsida. - Måns är en duktig defensiv back som har utvecklingspotential i det offensiva spelet under Marcus Ragnarssons ledning, säger sportchefen Björn Danielsson. - Han är tuff att möta och duktig i att få stopp på spelet, en bra karaktär som ger hundra procent i alla situationer och jag är glad att han har  valt att komma till oss då han förstärker vår trupp på ett bra sätt. Det har blivit 159 HockeyAllsvenska matcher i karriären för den defensiva pjäsen. Samtliga i Tingsryds tröja, alltså. Nu blir det i Uppsala han har sin närmaste framtid.

12 april, 2018

Trotjänaren lämnar moderklubben: ”Handlar enbart om min personliga utveckling”

Han har förutom en kortare utlåning aldrig representerat någon annan klubb. Nu blir det ändring på den saken när backen Måns Hermansson lämnar moderklubben Tingsryd. Måns Hermansson debuterade i allsvenskan i Tingsryds a-lag säsongen 2012/2013. Förutom en fyra matcher lång utlåning till Nybro samma säsong har 24-åringen aldrig representerat någon annan klubb. -- Det har inte varit något lätt val och det handlar enbart om min personliga utveckling. Jag har trivts oerhört bra i Tingsryds AIF men känner att jag vill prova på ett nytt äventyr, säger han i en kommentar på Tingsryds hemsida. Totalt blev det 159 allsvenska matcher i moderklubben för den defensivt inriktade backen.

11 april, 2018

Tingsryd förlänger med unga veteranen: ”Har tagit steg för varje år”

Det kan låta märkligt att kalla en 24-årig ishockeyspelare för veteran, men det är precis vad Tingsryd AIF:s trotjänare Hannes Johansson är. Växjöbördige Johansson har tillhört TAIF:s A-lag under åtta säsonger och har nu skrivit på för en nionde. – Hannes har tagit steg för varje år och det finns stor potential i honom, säger sportchef Tomas Bergstrand.  Faktum är att Hannes Johansson tillhört Tingsryds organisation ända sedan juniortiden. Säsongen 2011-12 gjorde han sina första matcher för klubbens A-lag, då i Allsvenskan, och har sedan dess varit organisationen trogen. I sanning en ung veteran. Tomas Bergstrand, sportchef i TAIF, säger till Smålandsposten att han är nöjd med Johanssons utveckling: – Hannes har tagit steg för varje år och det finns stor potential i honom. I sina bästa stunder är Hannes riktigt bra. Han har en lite för låg lägstanivå. Det har gjort att han inte spelar i SHL. Kan han höja sin lägstanivå, vilket jag tror att han kan, tror jag att det kan bära riktigt långt. Hannes Johansson stod under den gångna säsongen för något av en genombrottssäsong med 20 poäng (14+6) på 45 matcher för Tingsryd i HockeyAllsvenskan.

7 april, 2018

Conny tog Västerås närmare HockeyAllsvenskan

Västerås är ännu lite närmare HockeyAllsvenskan. De besegrade idag Borlänge med 5-2 sedan Conny Strömberg blivit stor matchvinnare. Allt mer tyder på att Västerås sejour i Hockeyettan bara blir ettårig. Med tre omgångar kvar har man ett kanonläge att avancera upp till HockeyAllsvenskan igen. Efter dagens 5-2-vinst borta mot Borlänge skiljer det tre poäng ned till tabelltrean Huddinge med bara tre omgångar kvar av Kvalserien. Idag ryckte Västerås ifrån Huddinge med en poäng. Huddinge fick "bara" två poäng mot Västervik och hade nog mer än gärna tagit en trepoängare där för att få rejält häng på lagen över strecket. De vann dock med 3-2 på bortaplan och har alltjämt häng på toppduon Västervik och Västerås. Backen Alexander Anderberg avgjorde matchen i förlängning i powerplay. CONNY TVÅMÅLSSKYTT Stor segerorganisatör för Västerås i mötet med Borlänge var allas vår Conny Strömberg. 42-åringen sköt två mål, hans två första för kvalserien. Vid ställningen 1-1 i slutet av den andra perioden gav han Västerås ledningen med 2-1. Och sen, vid ställningen 2-2 i den tredje, slog han till igen. Samtidigt tog Troja den sista chansen för att ha något som helst hopp om allsvenskt spel kvar. De vann med hela 4-0 borta mot jumbon Piteå,…