18 maj, 2017

Allsvenska backen är nära ny klubb efter turbulenta säsongen

Simon Karlsson hade en säsong som nog inte många hade velat byta med. Den tidigare backtalangen kom till Södertälje inför säsongen med en förväntning av att ha en stor roll i laget, men fick i stället sparken under märkliga omständigheter redan efter 19 matcher. Han tog sig sedan till Västerås, men var där med och spelade ur laget ur HockeyAllsvenskan. Han själv ser däremot ut att bli kvar i serien. Tingsryd blir av allt att döma backens nästa klubbadress. - Vi hoppas ha en lösning klar när som. Om det är i dag eller i morgon vet jag inte, säger sportchefen Tomas Bergstrand till smp.se. Simon Karlsson slog igenom i Karlskrona och fick chansen av HV71 inför säsongen 2014/2015. På grund av en körtelfeber blev det dock inte en enda SHL-match under de två säsongerna i klubben, utan Karlsson fick nöja sig med två matcher i J20-laget. Det är först den senaste säsongen han kunnat göra comeback.

18 maj, 2017

Tingsryds lagbygge fortsätter – forward förlänger med två år

Efter en stor succé för två säsonger sedan blev det en liten tillbakagång resultatmässigt för Tingsryd den gångna säsongen. Man slutade på en sjunde plats och var sen aldrig riktigt nära att knipa en plats till SHL-kvalet. Inför nästa säsong har det tagits nya tag och truppbyggande pågått. I dag las nästa bit i pusslet när klubben presenterande en förlängning på forwarden Emil Forslund. --  Emil är en erkänt bra spelare som funkar bra i laget, är omtyckt och är väldigt professionell. Han passar bra in i det jag menar man ska ha när man spelar i TAIF och därför känns det extra bra att han blir här i två år. Han har kvalitéer och en kraft och skridskoåkning som vi behöver. Sen hoppas jag att han tar något steg till, för han har mycket hockey i sig. Men jag är som sagt helnöjd, säger Tingsryds tränare Magnus Sundquist till klubbens hemsida. I och med kontraktsförlängningen på två år kommer Emil Forslund ha gjort sex säsonger i Tingsryd i slutet av det kontraktet. Än så länge har han hunnit med 222 matcher i klubben och har på dessa matcher producerat 85 poäng.

15 maj, 2017

Lägger av vid 22-års ålder: ”Brinner inte för det”

När Tingsryd låg i Hockeyettan 2013/2014 fick han chansen att debutera för sin moderförening. Han var sen med och tog laget upp i Hockeyallsvenskan. Efter två säsonger i den nästa högsta serien väljer nu blott 22-åriga Adam Persson att lägga av med hockeyn. -- Jag har tänkt så in i helvete. Jag känner först och främst att jag vill testa något annat utöver Tingsryd. Sen var det om jag skulle spela någon annan stans eller göra detta. Jag kom fram till detta beslut och det kändes rätt och bra. Jag kände liksom att jag inte brinner för det 100 procent som jag gjorde innan. Då kände jag att det här var rätt väg att gå, säger han i en intrevju med vxonews. Adam Persson är en Tingsryd-produkt och har spenderat hela sin karriär i klubben. Totalt har han hunnit med att göra över 200 matcher i a-laget och han har vuxit som spelare under klubbens resa från division 1 till Allsvenskan. --  Det var det som gjorde att det blev lite svårare. Jag har världens chans när det har gått så bra för mig och klubben, men jag känner som jag gör. Då är det svårt att göra något, säger Adam Persson…

12 maj, 2017

UPPGIFTER: Förre landslagsmannen byter allsvensk klubb

Han gjorde 22 poäng för Hockeyallsvenska nykomlingen Västervik säsongen som var. Nu ryktas Mats Fröshaug vara klar för en flytt till Smålandskonkurrenten Tingsryd. Det är Mr.Madhawk som skriver att den 28-årige norrmannen ska vara klar för Tingsryd. Mats Fröshaug kom till Västervik från norska Lörenskog och bidrog med 22 poäng för den Hockeyallsvenska nykomlingen. Fröshaug har tidigare under karriären gjort sammanlagt 37 SHL-matcher för Linköping och Luleå. I Norska högstaligan har han genom åren snittat nästan en poäng per match. Han har även representerat Norge under ett VM och flertalet landskamper men har inte spelat för sitt land de senaste säsongerna.

11 maj, 2017

Poängbästa spelaren följer inte med Västerås – klar för ny allsvensk klubb

Mikael Frycklund fick, vid 24 års ålder, till sist något av ett genombrott i Västerås. Han stod för 27 poäng den gångna säsongen och vann med det klubbens interna poängliga tillsammans med Fredrik Johansson som dock gjorde fler mål. Forwardsstjärnan följer däremot inte med till Hockeyettan, utan stannar i andradivisionen. Idag presenterades han för Tingsryd. - Mikael har haft en riktigt stark säsong bakom sig trots att det gick tungt för Västerås. Det är en stor och skicklig spelare som kommer passa oss perfekt, säger klubbchefen Tomas Bergstrand till lagets hemsida. Frycklund spåddes en ljus framtid när han kom fram i Västerås, men det var i Asplöven säsongen 14/15 han på allvar började leverera poäng i HockeyAllsvenskan. - Det är en kille som kommer in med ytterligare tuffhet i laget efter starka säsonger i Asplöven och Västerås och jag tror att han kommer ta ytterligare ett steg hos oss i och med förtroendet han kommre få här, säger tränaren Magnus Sundquist.

7 maj, 2017

Allsvenska klubben hämtar NHL-draftad forward från division två

Tingsryd bygger vidare på sin trupp inför kommande säsong. Senaste tillskottet in är en NHL-draftad 22-årig forward som senaste säsongen spelade i division två. Hampus Melén spelade under sin juniortid i Tingsryds AIF och blev också draftad av Detroit 2013. Sitt sista år som junior tillbringade han i Växjö och Karlskrona innan det de två senaste säsongerna har blivit spel för Mörrum i division ett och två. Senaste säsongen i tvåan blev det 32 poäng för spelaren. Nu är Melén tillbaka i Tingsryd på en tryout meddelar klubben via sin hemsida.