2 juli, 2017

HV71 fjärde bästa lag i Europa – 43 svenska klubbar med på listan

Varje år rankar sajten Hockey Archives Europas 250 bästa klubblag. I år placerade sig HV71 som bästa svenska lag på en fjärde plats.  Rankingen baseras på prestation i liga- och slutspel och dessutom hur ligorna står sig mot varandra. Det blev en hel del omkastningar jämfört med förra säsongen. KHL-laget, regerande Gagarin Cup-mästarna, SKA St:Petersburgh klättrade exempelvis 13 placeringar jämfört med ifjol. Svenska mästarna HV71 klättrade 35 placeringar upp till en fjärdeplats och finalmotståndaren Brynäs tog in 42 placeringar till en åttonde plats. Frölunda, som landade på andra plats förra året, halkade ner till sjunde i år. För att ta del av hela listan klickar ni här. TOPP TIO: SKA St.Petersburg Metallurg Magnitogorsk CSKA Moskva HV71 SC Bern Tappara Frölunda Brynäs Lokomotiv Jaroslavl Zug ÖVRIGA SVENSKA LAG: 13. Växjö 20. Linköping 23. Skellefteå 28. Malmö 32. Färjestad 57. Djurgården 63. Karlskrona 66. Luleå 86. Örebro 90. Rögle 93. Mora 98. Leksand 100. BIK Karlskoga 105. Västervik 107. AIK 112. IK Pantern 113. Tingsryd 114. Timrå 117. Almtuna 124. Oskarshamn 130. Vita Hästen 139. Modo 140. Björklöven 151. Västerås IK 158. Troja/Ljungby 163. Kristianstad 164. Huddinge 167. Södertälje 195. Sundsvall 197. Mariestad 198. Visby/Roma 204. Piteå 215. Väsby IK 220. Borlänge…

19 juni, 2017

Byter allsvensk klubb i Småland: ”Bra rutin på allsvensk nivå”

Det blev bara en säsong i Tingsryd för backen Oskar Carlsson. Nu flyttar han vidare till småländska konkurrenten Västervik. Det var efter två säsonger med Bik Karlskoga som Oskar Carlsson vände hem till Småland för en återkomst till Tingsryd, där han spelade som junior. Nu blev det bara en säsong i Nelson Garden Arena för 26-åringen. Efter fyra assist på 42 matcher stod det klart att det inte skulle bli någon fortsättning i den grönvita tröjan. Kvar i Småland blir Carlsson ändå. Nu har han skrivit på för en säsong i fjolårets succélag Västervik. – Oskar är väl mest känd för sitt defensiva spel, men i mina ögon mer en allround back. Han har dessutom bra med rutin från spel på HockeyAllsvenskan-nivå, säger Västerviks sportchef Tomas Lind om värvningen. Oskar Carlsson, som har Vimmerby som moderklubb, har noterats för 14 poäng (4+10) på 152 allsvenska matcher med Tingsryd och Bik Karlskoga.

9 juni, 2017

VM-spelaren återvänder till HockeyAllsvenskan

Under sin debutsäsong i HockeyAllsvenskan var Jørgen Karterud så bra för Västervik att han i februari hamnade i SHL med Linköping för resterande delen av säsongen. Nu är det klart att han återvänder till Västervik för en ny säsong. - Han kommer att få lugn och ro och sin plats i laget. Så var det inte ifjol när han kom tillbaka från LHC var hans position tagen av en lagkamrat. Vi vill att Jørgen skall vara poängspelare precis så som han var under de första omgångarna i HockeyAllsvenskan ifjol, säger sportchefen Tomas Lind till klubbens hemsida. Karterud var efter en poängmässigt stark inledning av fjolårssäsongen utlånad till LHC en kortare tid i oktober och kunde vid återkomsten inte visa upp samma poängrika spel som innan. Han landade på åtta mål och sex assist på 39 matcher i HockeyAllsvenskan. Västervik tar även in Tony Pappila på provspel. 20-åringen har spelat juniorhockey för Frölunda, Rögle och Malmö. I den senare klubben sköt han 17 mål och 14 assist på 25 matcher den senaste säsongen. Pappila har även spelat SHL-hockey, i måttlig mängd. Han har gjort en match för Rögle och en för Malmö.

2 juni, 2017

”Det som står i tidningarna stämmer inte, vår trupp är så gott som klar”

Förra våren och sommaren var en hektiskt period för Västerviks sportchef Tomas Lind. På några månader skulle han sätta ihop ett nytt lag inför Hockeyallsvenskan. Den här sommaren blir det lugnare, trots att truppen ser ut att ha många luckor. -- Jag har en del spelare som är klara för Västervik men som av olika anledningar inte kan presenteras än. Så jag är så gott som klar med lagbygget, säger han till Hockeysverige.se Efter ett par år i Hockeyettan tog klubben för första gången någonsin steget upp i Hockeyallsvenskan inför den gångna säsongen. Sportchefen Tomas Lind har varit med på hela resan från division två ända upp till Hockeyallsvenskan. Trots att klubben klivit upp två steg sedan dess tycker han inte jobbet har ändrats så mycket. -- Första åren som jag jobbade som sportchef i tvåan är det stor skillnad mot men sista åren när vi låg i toppen av ettan är det ungefär lika. Vi är ju fortfarande inte ett etablerat allsvenskt lag så vi jobbar likadant som tidigare. Personligen är den stora skillnaden att jag är heltidsanställd nu. Tidigare jobbade jag heltid på ett annat jobb och sen det här på fritiden liksom. Det var alldeles för tufft…

1 juni, 2017

Misslyckades i Sverige – nu blir han Vegas nästa värvning

Vegas Golden Knights börjar som bäst bygga upp sin första trupp. Man har tidigare värvat Vadim Sjipatjov som sin tilltänkta spjutspets - och nu är en ny forward klar för klubben. Det är den tidigare SHL-spelaren Tomas Hyka som får chansen av Vegas, enligt tjeckiska isport.blesk.cz. Hyka kommer från en fin säsong i tjeckiska Mlada Boleslav, där han noterade 38 poäng på 48 matcher och fick chansen att spela VM för Tjeckien för första gången i karriären. I Sverige är han annars mest bekant för sitt år i Färjestad. Tjecken representerade klubben säsongen 2013/2014, men blev inte direkt en succé. Forwarden noterade bara nio poäng på 40 matcher, och blev dessutom utlånad till Västerås en kort sväng. Där blev det en poäng på tre matcher i HockeyAllsvenskan, och tre poäng på tio matcher i SHL-kvalet. Sedan den misslyckade sejouren i Sverige har han representerat moderklubben Mlada Boleslav. Los Angeles Kings draftade Hyka i sjätterundan år 2012.  

29 maj, 2017

UPPGIFTER: Västervik förstärker laget med SHL-forward

Västervik överraskade alla den gångna säsongen. Klubben slutade trea i grundserien av Hockeyallsvenskan och var sen bara ett mål ifrån att ta sig vidare i kvalet till SHL. Sedan dess har klubben tappat en del av sina tongivande spelare. Nu ser det dock ut som att klubben är nära att förstärka med en forward från SHL. Enligt vimmerbytidning är klubben nämligen nära att kontraktera Alexander Viklund från Karlskrona. -- Det är en spelare vi gärna ser i vårt lag. Han är på vår radar, i övrigt kan jag inte kommentera det just nu, säger Västerviks sportchef Tomas Lind till tidningen. Alexander Viklund kom till Karlskrona när klubben fortfarande spelade i Hockeyallsvenskan. När klubben sedan tog klivet upp i SHL följde Viklund med. Totalt har han gjort över 200 matcher i KHK och över 200 matcher i Hockeyallsvenskan genom sin karriär. -- Allt jag kan säga i dagsläget är att Västervik absolut är ett alternativ, kommenterar han själv ryktet.