4 juni, 2019

SAMMANSTÄLLNING: Så har din HA-klubb värvat

Silly season är i full gång och ibland kan det vara svårt att hålla koll på allting som händer. Nedan följer en sammanställning av samtliga spelare sin Hockeyallsvenska-klubb har värvat samt vilka som har lämnat. Spelare vars kontrakt gått ut och klubben inte gått ut med att de har släppts har inte räknats med i sammanställningen. Rykten om klara övergångar är inte heller inkluderade, utan bara bekräftade värvningar och spelartapp finns med. Spelare som plockats upp från juniorlaget finns inte heller med i sammanställningen. Övergångarna gäller fram till och med den 4 juni 2019. AIK Spelare in: Henrik Nilsson, back, 28 (Pelicans) Kim Tallberg, forward, 27 (Tingsryd) Ricard Blidstrand, back, 27 (Karlskoga) Henrik Rommel, forward, 24 (Vita Hästen) Isac Heens, back, 19 (Södertälje) Jacob Svensson, back, 20 (Almtuna) Simon Wassberg, back, 18 (HV71) Emil Aronsson, forward, 23 (Mora) Fabian Ilestedt, forward, 23 (Nybro) Sebastian Frantz, forward, 21 (Almtuna) Alfons Malmström, back, 20 (Boden) Henrik Persson, forward, 25 (Hanhals) Johan Porsberger, forward, 25 (Leksand) Sebastian Kauppila, back, 24 (Vimmerby) Spelare ut: Erik Källgren, målvakt, 22 (Arizona) Max Lindholm, forward, 21 (Örebro) Daniel Muzito Bagenda, forward 22 (Örebro) Fredric Weigel, forward, 27 (Jukurit) Jesper Frödén, forward, 24 (Skellefteå) Garry Nunn, forward, 29 (Olten) Brian Cooper, back, 25…

31 maj, 2019

Backen klar för sjätte raka säsongen

Västervik meddelade under fredagseftermiddagen att backen Erik Gustafsson har kritat på för ännu en säsong. Oskarshamns-fostrade Erik Gustafsson kom till Västervik 2014 efter en säsong i Borlänge. Efter två säsonger i Hockeyettan var han med och tog upp klubben i allsvenskan 2016. Nu är 26-åringen klar för sin sjätte raka säsong i Västervik. -- Vi är glada över att hitta en lösning med Erik över nästa säsong. Erik är inte bara en solid back utan också en bra kille i omklädningsrummet och är nu den spelare i truppen som spelat längst i klubben, säger sportchefen Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

28 maj, 2019

Allsvenska klubben ändrar namnet på hemmaarenan

Allsvenska Västervik meddelar idag att de gör en korrigering i namnet på sin hemmaarena. Plivit Trade-hallen blir Plivit Arena. Det är i ett pressmeddelande som Västerviks IK meddelar namnbytet. -- Det har varit prioriterat att få till ett nytt avtal för namnet på hemmahallen. Därför känns det extra roligt att vi kommit överens om ett fortsatt samarbete med ett av Västerviks mest framträdande företag. Att Plivit Trade ser möjligheterna och värdet av exponeringen som kommer med Västerviks IK:s spel i Hockeyallsvenskan är vi väldigt glada och tacksamma för, säger Magnus Nilsson, föreningsutvecklare i Västerviks IK i pressmeddelandet. Avtalet gäller över nästa säsong. Man vill inte avslöja de ekonomiska detaljerna. - Avtalet är ett av de enskilt största som Västerviks IK har ingått. Det är oerhört viktigt för VIK att vi hittar den här typen av stora samarbeten, för att kunna utveckla klubben och säkra fortsatt spel i Hockeyallsvenskan med nya publikfester i Plivit Arena.  

23 maj, 2019

Klart: Så spelas Hockeyallsvenskan 2019/20

Den inhemska hockeysäsongen är alltjämt långt borta. Idag kunde dock Hockeyallsvenskan presentera sitt spelschema för den kommande säsongen, där AIK och Vita Hästen blir första lag att mötas till hösten. Fansen till de hockeyallsvenska lagen runtom i landet kan börja planera sina hockeyresor till den kommande säsongen. Under måndagen presenterade nämligen ligan nästa säsongs spelschema i sin helhet. Precis som tidigare kommer onsdagar och fredagar att vara huvuddagar för matcher. Första hela omgången spelas fredagen den 20 september, men två dagar innan möts AIK och Vita Hästen i en hockeyallsvensk smygpremiär på Hovet. Den sista omgången i Hockeyallsvenskan spelas fredagen den 6 mars 2020. SÅ SPELAS PREMIÄROMGÅNGEN I HOCKEYALLSVENSKAN 2019/20: Vita Hästen – Timrå Kristianstad – Tingsryd Karlskrona – Björklöven Modo – Västervik Pantern – Karlskoga Västerås – AIK Södertälje – Mora Se hela spelschemat här.

21 maj, 2019

Collegedoldis återvänder till Sverige

Backen Alexis Binner lämnade svensk ishockey som 15-åring för spel i Nordamerika. Nu återvänder han och ska kommande säsong representera Västervik i allsvenskan. Den långe och tunge backen Alexis Binner lämnade pojklagshockeyn i SDE 2014 och åkte över till en collegeförberedande liga i USA. De två senaste säsongerna har han spelat för University of Maine och inför NHL-draften 2017 fanns han med på en del rankinglistor, dock utan att väljas när det sedan blev dags. Nu återvänder 20-åringen till Sverige. Idag skickade Västervik ut ett pressmeddelande där de meddelade att han är klar för dem. -- Alexis är en spännande back som gjort en annorlunda resa genom att åka över till USA redan som 15-åring. Han är en storväxt back som gillar att spela pucken och hitta lösningar, säger klubbens sportchef Emil Georgsson i pressmeddelandet.

19 maj, 2019

UPPGIFTER: Poängspelaren kan bli näste spelare att lämna Pantern

IK Panterns uppgift att ställa ett allsvenskt lag på benen nästa säsong blir allt svårare. Nu uppges Erik Nyström vara nära Västervik. - Vi följer Panterns situation och Erik är en forward som verkligen skulle kunna vara intressant, säger sportchef Emil Georgsson till Vimmerby Tidning. IK Pantern behöver få in flera miljoner för att klara elitlicensen till kommande säsong. Samtidigt har en mängd av lagets spelare lämnat klubben och skrivit på för andra lag och coachen/sportchefen Viktor Stråhle uppges hamna i Frölunda. Näste man som kan lämna klubben är Erik Nyström. Han ska, enligt uppgifter till Vimmerby Tidning, vara intressant för den allsvenska konkurrenten Västervik. - Inga kommentarer just nu mer än att vi följer Panterns situation och Erik är en forward som verkligen skulle kunna vara intressant, säger sportchef Emil Georgsson till tidningen. 23 POÄNG Nyström är en erkänt skicklig poängmakare i HockeyAllsvenskan och gjorde 23 poäng den gångna säsongen. Med det slutade han fyra i den interna poängbörsen. Säsongen 15/16 gjorde han hela 37 poäng, även då i Panterntröjan. Totalt har han 115 poäng på 211 matcher i andradivisionen. Nyström har även gjort matcher i SHL, KHL och Liiga.