12 januari, 2018

Femte raka förlusten när motståndarna bjöd på femetta

Det går inte jättebra för tillfället för Vita Hästen som nu har fem raka förluster. Idag åkte de dit rejält på hemmaplan mot Södertälje som kunde vinna med 1-5. Södertälje gick fram till 0-3 redan i den första perioden av matchen i Himmelstalundshallen genom två mål av Lucas Carlsson och ett av Petter Hansson. Detta fick Vita Hästen att byta ut målvakten Pontus Sjögren och istället sätta in Viktor Kokman till den andra perioden. Det skulle dröja 6:44 in i den andra perioden innan även Viktor Kokman fick vittja sitt nät efter att Thom Flodkvist hittat rätt. Marcus Eriksson reducerade sen en bit in i den tredje perioden i powerplay, men Christopher Bengtsson kunde fem minuter senare göra 1-5 som blev slutresultatet. ÖVRIGA MATCHER: I Ljungby kunde Troja vända och vinna mot Almtuna som var i ledning med både 0-1 och 1-3 i en match som tillslut slutade 5-3 till smålänningarna. Målskyttar för Troja var Tor Immo, 2, Alexander Lindqvist Hansen, Nikolai Meyer och Jonatan Nielsen. För Almtuna var det JVM-backen Gustav Lindström, Oscar Milton och Victor Rollin Carlsson som nätade. Björklöven kunde på hemmaplan besegra Tingsryd med 3-2 efter att Axel Ottosson, Roope Talaja och Jakob Stenqvist gjort mål.…

10 januari, 2018

Timrås galna överkörning – sju mål första 34 minuterna

Timrå hade lekstuga mot Västervik idag. Drygt 14 minuter in i den andra perioden ledde man med 7-0. Det blev till sist 7-2 sedan Oskar Drugge och Oskar Carlsson snyggat till siffrorna för Västerviks del. Men det gör knappast bussresan hem från Timrå lättare för det småländska laget. Det som sitter kvar på näthinnan är snarare det som hände innan. Timrå gick fram till 7-0 alltså. 2-0 var ställningen efter den första perioden, och i den andra kom ytterligare fem mål från serietvåan. Jonathan Dahlén levererade som vanligt och hade 2+1. Alex Lavoie levererade också rejält. Han sköt ett hattrick i utskåpningen. Jacob Olofsson och Erik Karlsson gjorde de övriga målen.

6 januari, 2018

Troja var bästa häst – AIK bortavann

Hockeyallsvenskan bjöd på två matcher under lördagen. I Ljungby vann Troja mot Vita Hästen med 3-1. I Västervik lyckades AIK vinna på straffar med 1-2. Det var Tor Immo som öppnade målskyttet i Ljungby Arena när han efter tre minuter gjorde mål i powerplay. I den andra perioden ökade Jonathan Johnson på till 2-0 och där kan man prata om att släkten är värst. Hans pappa Jonas Johnson tränar Vita Hästen. Johnsson den äldre fick anledning att dra på smilbanden i den tredje perioden när Kevin Elgestål reducerade. Men mungiporna åkte högst troligt ner igen när Jesper Thörnberg bara 30 sekunder senare fastställde slutresultatet 3-1. AIK STRAFFADE VÄSTERVIK I Västervik tog AIK ett halmstrå att haka på topp två när de vann efter straffar. Joakim Thelin, med en historik just i Västervik, gav bortalaget ledningen i den första perioden innan Kalle Östman kvitterade i den andra. Éric Castonguay avgjorde sedan straffläggningen och dagens resultat innebär att Troja gick om smålandsrivalerna Västervik och Tingsryd i botten. De sistnämnda nu ny nästjumbo under kvalstrecket.

3 januari, 2018

Fortsätter övertyga – förvärrade Karlskogas kris

Almtuna går som tåget den här säsongen. Idag krävdes det i och för sig straffar för att besegra Karlskoga med 2-1. Men vann gjorde de och samtidigt halkade värmlänningarna efter i bottenstriden. Erik Santesson heter förmodligen Uppsalas populäraste kille ikväll. Först gav han sitt lag ledningen i matchen, sen såg han till att avgöra tillställningen genom två straffmål. Karlskogas mål gjordes av tryoutspelaren Matej Galbavy. I och med dagens resultat i bottenstriden är nu Karlskoga hela sju poäng från säker mark ovanför kvalstrecket. FÖRLÄNGNING KRÄVDES För både Tingsryd och Västervik närmast över det negativa kvalstrecket plockade poäng idag när de möttes. Tingsryd vann med 3-2 i förlängning efter att Jacob Dahlström avgjort. Tingsryds övriga målskyttar hette Mathieu Tousignant och Brian Salcido, medan Christopher Fish och Patrik Blomberg nätade för Västervik. I Himmelstalundshallen vann bortalaget Björklöven över Vita Hästen med 2-3 efter förlängning. Där avgjorde Austin Farley. Övriga målskyttar för Björklöven var Simon Åkerström och Mikko Pukka, medan Jonathan Tholander och Patrick Nilsson nätade för hemmalaget.

27 december, 2017

De bara kör – åtta vinster på de tio senaste matcherna

Det förefaller vara väldigt roligt att spela ishockey i Uppsala för tillfället. I alla fall om man heter Almtuna - idag krossade de Oskarshamn med 7-1. Oscar Milton gjorde Almtunas ledningsmål i den första perioden. Men det var i den andra matchen avgjordes när de gick från 1-0 till 5-1. Milton blev poängbäst i Almtuna denna afton då han utöver sitt mål i den första perioden även gjorde 2-0 och spelade fram Viktor Hertzberg till 3-0. För Almtuna var det åttonde vinsten (förlängning och straffar inräknade) på de tio senaste. För Oskarshamn var det femte raka förlusten och på de två senaste matcherna har de den föga smickrande målskillnaden 1-15. ÅTERTOG SERIELEDNINGEN Timrå återtog serieledningen från Leksand när de på bortaplan besegrade Tingsryd med 0-3. Filip Hållander gjorde två av medelpadingarnas mål och Erik Karlsson gjorde det tredje, som också var matchens första. Nicolai Meyer, Jonathan Johnson och Tor Immo blev målskyttar för Troja/Ljungby när smålänningarna på hemmaplan besegrade Björklöven med 3-0. Det var Trojas fjärde seger på de fem senaste matcherna och de nafsar smålandsrivalerna Tingsryd och Västervik rejält i hasorna ovanför kvalstrecket. Ett Västervik som på bortaplan kunde besegra IK Pantern med 1-3. Hemmalagets målskytt blev Andreas Söderberg, medan Christopher…

27 december, 2017

SHL-klubben lånar ut två – backen nu klar för konkurrenten

Mora meddelar via sin hemsida att de lånar ut två spelare. Backen Viktor Amnér hamnar i Örebro och forwarden Oskar Svanlund i Västervik. Tidigare idag kom det fram uppgifter att Morabacken Viktor Amnér skulle vara klar för Örebro. Nu meddelar bägge klubbarna att så är fallet, men det handlar om ett lån på två matcher. -- Vi lånar in Viktor Amnér från Mora de kommande två matcherna. Detta på grund av skador, skavanker och landslagsuppdrag, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till klubbens hemsida. Örebro saknar Viktor Ekbom, Linus Arnesson och Victor Bartley på sin backsida av olika anledningar. I gårdagens match mot HV71 tvingades tränaren Niklas Sundblad sätta ner forwarden Gustaf Franzén som back. Amnér ska spela för klubben i de två kommande matcherna och gör debut redan imorgon mot Frölunda. ELVA MATCHER I SHL Oskar Svanlund har hittills spelat elva poänglösa matcher för Mora under säsongen. Han har tidigare varit utlånad till Västervik och nu meddelar Mora på sin hemsida att forwarden lånas ut dig igen tillsvidare. På sina 17 tidigare framträdanden i Västervik har han stått för sex poäng.