13 november, 2017

Västerviks sköna kross – utan Conny

Västervik tog en mycket viktig seger i botten av allsvenskan. Man vann med hela 5-1 mot Almtuna. Få lag har blandat och givit lika mycket som Almtuna den här säsongen. Segrar mot topplag som AIK och Timrå har följts upp av storförluster och idag blev det en 5-1-förlust borta mot Västervik. Smålänningarna tog ett tidigt grepp om matchen. Victor Öhman gjorde 1-0 i den första perioden och Dan Pettersson noterades för 2-0 efter bara en minuts spel av den andra. Almtuna försökte febrilt göra spänning av det hela, men i stället för 2-1 kom 3-0 när Victor Öhman dubblade sitt målkonto både för kvällen och för säsongen. Jacob Svensson reducerade sen i boxplay i slutperioden. Närmare än så kom dock inte gästerna från Uppsala. I stället stod Västervik för två snabba kassar genom Jacob Tenemyr och Pierre Gustavsson. I och med kvällens vinst passerade Västervik Troja/Ljungby och tog sig upp på säker mark. Troja har dock en match till godo. Almtuna ligger åtta. Conny Strömberg, som i dagarna återvände till Västervik, fanns inte med i kvällens lag.

12 november, 2017

SHL-klubben vill öka konkurrensen – plockar tillbaka lån

Han har varit utlånad hela säsongen till Västervik i Hockeyallsvenskan. Men nu plockar Mora tillbaka honom för att öka konkurrensen på sin forwardssida. Oskar Svanlund kom till Mora från Troja inför förra säsongen och 20-åringen var med om att ta upp klubben till SHL i det lyckosamma kvalet mot Leksand. Men till SHL-premiären fick han inte plats i truppen och har sedan dess spelat på lån hos Västervik där forwarden gjort sex poäng på 17 matcher. AVSLUTAR LÅNET Men nu meddelar Mora via sin hemsida att Svanlund hämtas hem. "Vi har följt Oskar mycket under hans tid i Västervik och vi tycker det är dags för Oskar att komma hem och kriga om en plats. Tanken med honom från första början med utlåningen var att få mycket speltid och skaffa sig mera rutin på seniornivå, vi tycker att han fått båda delarna. Nu är vi 14 forwards igen och det är perfekt eftersom konkurrensen ökar på forwardssidan", står det att läsa. Mora ligger just nu på tolfte plats i SHL inför omstarten efter landslagsuppehållet. För Moras del väntar Rögle på bortaplan på tisdag.

10 november, 2017

Boom, Blomberg – sänkte forna laget med ett hattrick

I fjol spelade Patrik Blomberg för Pantern i Hockeyallsvenskan. I kväll sänkte forwarden sitt forna lag med ett hattrick när Västervik tog en tung 6–3-seger på hemmais. Stockholmaren Patrik Blomberg spelade för Pantern så sent som i fjol, men gick den här säsongen till ligakonkurrenten Västervik i Hockeyallsvenskan. När han i kväll ställdes mot sina forna lagkamrater såg han till att bjuda dem på en otäck överraskning. Blomberg sköt nämligen tre av målen när Västervik vann matchen med 6–3 och fick med sig tre viktiga poäng i bottenstriden. Han fördubblade därmed sin målskörd den här säsongen. ÖSTMAN MÅLSKYTT EFTER ATT HA FÖRLÄNGT KONTRAKTET En annan före detta Panternspelare blev också målskytt för Västervik. Kalle Östman, som så sent som i dag förlängde sitt kontrakt med klubben för resten av säsongen, skickade in sitt första allsvenska mål den här säsongen i sin andra match. 23-åringen lånades in från Borlänge i Hockeyettan innan han lånades in inför bortamötet med Vita Hästen tidigare i veckan. Oscar Svanlund och Christopher Fish blev också målskyttar för Västervik. Robin Dahse, Sebastian Selin och Sebastian Strandberg sköt gästernas mål.

10 november, 2017

Lånades in av allsvenska klubben – blir kvar hela säsongen

Han lånades in från Hockeyettan för att bredda allsvenska bottenlaget Västerviks trupp. Nu meddelar klubben att man skrivit kontrakt med Kalle Östman resten av säsongen. I går kom beskedet att Conny Strömberg återvänder till Västervik i Hockeyallsvenskan. I dag meddelar klubben att man gjort klart med ytterligare en spelare. Det handlar om lånet Kalle Östman, 23. Östman hämtades in från Borlänge i Hockeyettan för att spela två matcher med Västervik. Nu blir han kvar resten av säsongen. Falusonen hade noterats för nio mål och 15 poäng på tolv matcher i Hockeyettan innan utlåningen. Han debuterade för Västervik i tisdagens 2–4-förlust mot Vita Hästen. I kväll finns Östman med i laget när man tar emot hans tidigare lagkamrater i Pantern i Plivit Trade-hallen. Han spelade med Pantern både i Hockeyettan och Hockeyallsvenskan mellan 2014 och 2016.

9 november, 2017

Nu är det klart – Conny Strömberg återvänder till Sverige

Det blev ingen fortsättning i norska Lörenskog. I stället återvänder kultspelaren Conny Strömberg till Hockeyallsvenskan – och sin klubbadress i fjol, Västervik. – Bland de spelare som vi scoutat senaste tiden, är han precis den vi behöver få in i laget just nu, säger sportchefen Tomas Lind. Conny Strömberg är tillbaka i svensk ishockey igen. Och detta i en klubb han känner till väl. På torsdagen blev det nämligen klart att han återvänder till Hockeyallsvenskan och Västervik, som han representerade så sent som i fjol. Västervik, som är nästjumbo i allsvenskan efter 16 omgångar, har varit på jakt efter offensiv spjutspets och tycker att man får det i Strömberg, som fyller 42 år i morgon. ÄR PÅ UTLANDSSEMESTER – Bland de spelare som vi scoutat senaste tiden, är han precis den vi behöver få in i laget just nu, säger sportchefen Tomas Lind i ett pressmeddelande. – Conny hoppas att han ska vara spelklar här när vi tar emot Almtuna på måndag, men ankomstdatumet är lite oklart på grund av utlandssemester. Conny Strömberg gjorde 27 poäng (7+20) på 38 allsvenska matcher i Västervik i fjol. Han toppade Lörenskogs interna poängliga med 13 poäng (1+12) på 15 matcher innan han fick lämna klubben…

8 november, 2017

Talangen får kontrakt efter lyckade provspelet

Västervik stärker sin trupp på permanent basis. Efter ett lyckat provspel blir Lukas Löfquist kvar säsongen ut. Den tidigare poängsprutan på J20-nivå, Lukas Löfquist, har de två senaste säsongerna spelat ishockey i Nordamerika, i OHL och ECHL. Den här hösten var han länge klubblös men för två veckor sedan erbjöd Västervik ett två veckor långt provspel. Nu har veckorna alltså löpt ut, och nu står det klart att Löfquist blir kvar resten av säsongen. Det bekräftar den allsvenska klubben på sin hemsida. 21-åringen har gjort det bra sedan han anslöt och står noterad för 2+1 på de fem matcher han hunnit spela i HockeyAllsvenskan. Löfquist är fostrad i Djurgården där han vann JSM-guld för ett par år sedan.