20 april, 2018

En back stannar och en annan lämnar: ”Alla verktyg för att bli en toppback i hela ligan”

Västervik lyckades genom kval hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Nu meddelar man nyheter på backsida. Emil Wahlberg stannar medan Oskar Carlsson lämnar. Sedan det allsvenska kontraktet säkrades för en tid sedan har det mest handlat om spelare som lämnar Västervik. Men samtidigt har man knutit upp tränaren Mattias Karlin för en fortsättning och förlängt med Pierre Gustavsson och Erik Gustafsson. POTENTIAL ATT BLI EN TOPPBACK Nu meddelar man via sin hemsida att backen Emil Wahlberg också han stannar i klubben ytterligare en säsong. -- Emil Wahlbergs underskrift var verkligen prioriterad för mig, han har med sin fina skridskoåkning och säkra passningsspel alla verktyg för att bli en toppback i hela ligan. Dessutom ett underskattat offensivt vapen med hans fina skott från blålinjen och en hel del giftiga uppåkningar. Han får gärna ta en ännu större offensiv roll nästa säsong, säger den nytillträdde sportchefen Emil Georgsson till hemsidan. Emil Wahlberg kom till Västervik 2016 och 28-åringen har tagit den långa vägen till Hockeyallsvenskan med spel i lägre divisioner för moderklubben Åseda samt spel i Hockeyettan för Vimmerby. Samtidigt står det klart att backen Oskar Carlsson lämnar efter endast en säsong. Hans nya klubb blir istället Vimmerby i Hockeyettan.

18 april, 2018

Uppgifter: Västervik jobbar på att få tillbaka sin målkung

Säsongen 2015/16 var han Västerviks målkung med sina 24 fullträffar. Nu hoppas den allsvenska klubben kunna värva tillbaka Joakim Thelin, enligt VT.  – Ja, det stämmer att det finns ett intresse från Västervik, säger han.  När Västervik avancerade till Hockeyallsvenskan säsongen 2015/16 var Joakim Thelin en av de som bidrog mest. Forwarden var lagets målkung när han pangade in 24 fullträffar i färden upp till allsvenskan. När nu Thelins tid i AIK är över uppges klubben vilja värva tillbaka den gamle snipern. Enligt VT försöker man göra allt för att det ska bli ett faktum. – Ja, det stämmer att det finns ett intresse från Västervik, säger Joakim Thelin till tidningen. "FINA MINNEN DÄRIFRÅN" I AIK-tröjan noterades han för 18 poäng (12+6) på 49 matcher den här säsongen. Han säger att han är öppen för var han ska spela härnäst. Men det råder inga tvivel om att tiden i Västervik för några år sedan var en bra sådan. – Vad jag vet är det ett intresse så här långt. Jag hade en bra säsong i VIK när vi gick upp och fina minnen därifrån, så vi får se vad som händer framöver, menar han.

18 april, 2018

Västervik förlänger med back: ”Har vuxit in i den allsvenska kostymen bra”

Västervik klarade sig från att åka ur Hockeyallsvenskan och nu bygger man för en mycket bättre säsong. På onsdagen stod det klart att backen Erik Gustafsson är klar för en fortsättning.  Det blir fortsatt spel för Västervik I Hockeyallsvenskan även säsongen 2018/19. Detta efter att laget vunnit kvalserien. Nu gör den småländska klubben allt för att inte hamna i samma kniviga situation igen när nästa vår är kommen. På onsdagseftermiddagen meddelade klubben att man behåller backen Erik Gustafsson för ytterligare ett år. -- Erik är en härlig lagspelare som alltid spelar uppoffrande och stabilt backspel. Han har vuxit in i den allsvenska kostymen bra och han tar steg för varje säsong, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson till hemsidan. Den säsongen kommer att bli hans femte raka för Västervik. I år hade den defensiva backen tre assists i sitt poängprotokoll över 52 grundseriematcher.

18 april, 2018

Värvar rivalens storstjärna: ”Det känns kanon”

Här är en värvning som säkerligen skapar en del ont blod i Småland. Nu meddelar IK Oskarshamn att de har skrivit kontrakt med rivalen Västerviks offensiva spjutspets Victor Öhman. – Han blir en ledande spelare, säger sportchefen Per Kenttä. De två senaste säsongerna har Victor Öhman varit en pålitlig poängproducent för Västervik i Hockeyallsvenskan. På 81 matcher har det blivit 34 mål och totalt 68 poäng. Trots att han missade 20 matcher på grund av skada den här säsongen var han fyra i den interna poängligan med 26 poäng (13+13) på 32 matcher, Nu står det alltså klart att han lämnar Västervik för arga rivalen Oskarshamn – en klubb han var utlånad till av Linköping under säsongen 2012/13. – Det känns jättekul att komma tillbaka till Oskarshamn. Jag trivdes väldigt bra i både klubben och staden det året och känner både gamla och nya ansikten i och runt laget. IKO var ett tufft lag att möta förra säsongen, det känns som att klubben är på rätt väg och det kommer bli två riktigt spännande år på den fortsatta resan framåt, säger skåningen med rötterna i Malmö Redhawks i ett pressmeddelande. "HÖG ALLSVENSK KLASS" Öhman, svensk juniormästare med Linköping 2012, har hunnit…

16 april, 2018

Klart: De värvar Västerviks lagkapten – ”Är en rejäl center som drar nytta av sin storlek på rätt sätt”

Södertälje värvar in tyngd och skicklighet på centersidan. Västervikskaptenen Dan Pettersson är klar. -  Han har bra spel i sig och är mån om att utvecklas ytterligare vilket är viktigt för oss i rekryteringen, säger huvudtränare Ulf Lundberg. Södertälje fortsätter stå för intressanta värvningar till nästa säsong. Efter Sebastian Dyk, David Åslin, Marcus Oskarsson och Sebastian Bengtsson har de nu gjort klart med Dan Pettersson. Pettersson kommer närmast från Västervik där han spelat de fyra senaste säsongerna. Två av dem dessutom som lagkapten. - Dan är en rejäl center som drar nytta av sin storlek på rätt sätt. Han har bra spel i sig och är mån om att utvecklas ytterligare vilket är viktigt för oss i rekryteringen, säger huvudtränare Ulf Lundberg. 25-åringen var under flera år en flitig poängmakare i Hockeyettan och fick den gångna säsongen sitt genombrott även på hockeyallsvensk nivå då det blev 30 poäng. Med det slutade han tvåa i Västerviks poängliga. Han stod sedan för nio poäng på tio matcher i Kvalserien vilket han var tvåa med i laget. - Jag jobbar hårt åt båda hållen, är en bra tekare och vill göra mina lagkamrater bättre. Jag är väl ingen mönsterbrytare direkt utan mer en gedigen center.…

15 april, 2018

Västerviks drömbesked: Coachen sajnade nytt kontrakt – på isen

Mattias Karlin stannar i Västervik. Tränaren skrev på ett nytt kontrakt inför dagens kvalserieavslutning mot Västerås. Mattias Karlin lämnade Västervik efter några succésäsongen och skrev på för Mora. Väl där fick han dock sparken - och när Västerviks allsvenska kontrakt skulle räddas var det återigen han som fick jobbet. Han lyckades med sitt uppdrag och nu står det klart att han blir kvar i klubben. Inför dagens kvalserieavslutning mot Västerås äntrade den omåttligt populära tränaren isen och skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Västervik. Ett ganska bra förstadrag av Västerviks nye sportchef Emil Georgsson, med andra ord. Georgsson presenterades först idag som ny sportchef men har varit mer eller mindre klar under en lång tid. Han gör idag sin sista match i spelarkarriären.