12 maj, 2017

UPPGIFTER: Förre landslagsmannen byter allsvensk klubb

Han gjorde 22 poäng för Hockeyallsvenska nykomlingen Västervik säsongen som var. Nu ryktas Mats Fröshaug vara klar för en flytt till Smålandskonkurrenten Tingsryd. Det är Mr.Madhawk som skriver att den 28-årige norrmannen ska vara klar för Tingsryd. Mats Fröshaug kom till Västervik från norska Lörenskog och bidrog med 22 poäng för den Hockeyallsvenska nykomlingen. Fröshaug har tidigare under karriären gjort sammanlagt 37 SHL-matcher för Linköping och Luleå. I Norska högstaligan har han genom åren snittat nästan en poäng per match. Han har även representerat Norge under ett VM och flertalet landskamper men har inte spelat för sitt land de senaste säsongerna.

9 maj, 2017

Lämnar ett VIK för ett annat

Efter succésäsongen som gått har Västervik ett hårt arbete framför sig för att få uppleva samma framgång kommande säsong. Det började inte bra med tapp av tränare och ledande spelare men det har också kommit in spelare i klubben. Senaste nyförvärvet har det ryktats kring en tid och i dag är det klart att Christopher Fish byter VIK mot VIK, alltså Västerås mot Västervik. -- Vi får in en spelare med bra attityd och styrka till lagbygget. Med sin rutin från spel i HA kommer han att bli en viktig tillgång för Västervik i vinter, säger sportchefen i Västervik Tomas Lind till klubbens hemsida. Christopher Fish har fyra säsonger i Hockeyallsvenskan med Mora och Västerås bakom sig. Han kommer därmed in med lite rutin i ett lag som sedan tidigare inte har så många matcher i Hockeyallsvenskan. Totalt har Fish 194 matcher och 65 poäng på den nivån.

6 maj, 2017

Klubben säger hej och tack till Conny klack: ”Varit lite huvudbry”

Trots 27 poäng på 38 matcher i den Hockeyallsvenska grundserien väljer Västervik att inte satsa vidare på Conny Strömberg. Detta skriver vt.se. Conny Strömberg kom till den hockeyallsvenska nykomlingen Västerviks IK inför säsongen som nyss avslutats. Efter en framgångsrik säsong både för laget och Conny Strömberg står det nu klart att samarbetet inte förlängs. Det är klubben som inte vill förlänga kontraktet. -- Det har varit lite huvudbry för mig när det gäller Conny, säger VIK:s sportchef Tomas Lind till vt.se och fortsätter: -- För det första är hans marknadsvärde väldigt högt och där får vi det svårt ekonomiskt, och för det andra måste vi ta med i bilden att han är 41 och fyller 42 då skadeperioden blir längre än på en yngre spelare vid vissa skador. Strömberg ska ha velat fortsätta i klubben och uppges vara besviken över beslutet och det är oklart vart karriären fortsätter för 41-åringen som under karriären snittat en poäng per match i Hockeyallsvenskan för klubbar som Örebro och Asplöven. Strömberg har också representerat flertalet utländska klubbar genom åren.

5 maj, 2017

Västervik gör klart med tredje nyförvärvet

Västervik fortsätter att stärka upp truppen inför kommande säsong. I dag plockar klubben in sitt tredje nyförvärv. Forwarden Mattias Elfström flyttar från Malmö till Västervik där han har skrivit på för en säsong. -- Vi vet att Mattias är under uppsikt från större verksamhet och hoppas därför att han här kan fortsätta sin utveckling, säger Västerviks sportchef Tomas Lind om sitt nyförvärv. Elfström har mestadels hållit till i Malmös juniorlag men fick förra säsongen prova på spel i Hockeyallsvenskan med Pantern och SHL med Malmö.

1 maj, 2017

Besegrade cancern – nu får han chansen i allsvenskan: ”Det jag gått igenom har gett mig mycket”

I januari 2015 kom beskedet att han hade drabbats av cancer. Snart två och ett halvt år senare är Viktor Östlund inte bara frisk, den 22-årige målvakten har dessutom fått så pass bra fart på sin hockeykarriär att han fått chansen av Västervik i Hockeyallsvenskan. – Det låter kanske hemskt, men det jag har gått igenom har gett mig väldigt mycket. Jag har fått mycket erfarenheter genom att varit sjuk Det var i januari 2015, mitt under hans första säsong som seniorspelare, som målvakten Viktor Östlund fick det jobbiga beskedet, Han hade drabbats av lymfkörtelcancer, tvingades avbryta säsongen och lägga all tid och kraft på behandlingar. Sju månader senare besökte hockeysverige.se honom hemma i Åkersberga. Då hade Östlund genomgått ett antal cellgiftsbehandlingar. – Jag tror att jag nästan såg det som en dödsdom. Inte helt kanske eftersom jag visste att cancer var botbart, berättade han för hockeysverige.se då. – Då visste jag inte heller riktigt vad cancer är. Om man inte har haft någon i sin närhet som haft det så är man inte alltid så insatt i det. Det är inte något roligt område direkt och inte så att man läser in sig på det. Det visade sig att…

28 april, 2017

Dumpad av Pantern – nu kan han hamna i Västervik

Trots att han hade en av sina bättre säsonger rent poängmässigt den här säsongen var Patrik Blomberg en av spelarna som fick lämna Pantern när säsongen var slut. Nu ser det ut som att han i alla fall blir kvar i Hockeyallsvenskan. För enligt VimmerbyTidning ska han vara klar för spel i Västervik nästa säsong men att presentationen av honom dröjer av olika anledningar. -- Ingenting jag kan kommentera i dagsläget, säger Västerviks sportchef Tomas Lind till tidningen om ryktet. Blomberg flyttade ner till Skåne och Malmö inför juniortiden och efter det har han tillhört Pantern men varit utlånad till både Malmö och Tyringe. Nu ser han alltså ut att få lämna Skåne för den här gången.