Igår 17:15

Lämnar Västervik – testar på spel i utlandet

Det blev bara en säsong i Västervik för Alexander Lindqvist Hansen. Ny klubbadress: Herlev Eagles i Danmark. Med sina tolv mål i HockeyAllsvenskan slutade Alexander Lindqvist Hansen fyra i Västerviks interna skytteliga. Nu lämnar han klubben och testar på spel i utlandet för första gången. "Flash" är klar för spel i Herlev i den danska högstaligan. Herlev har de tre senaste säsongerna slutat på tionde plats.

13 april, 2019

HA-klubben storstädar – nio spelare lämnar

Västervik väljer att ta ett rejält omtag till nästa säsong. Nu meddelar klubben att nio spelare lämnar laget till kommande säsong. Efter att ha slutat på en åttondeplats i Hockeyallsvenskans grundserie tog Västerviks säsong slut i slutspelsserien. Till nästa säsong kommer smålänningarnas spelartrupp se en hel del nya ansikten. Detta efter att Västervik under lördagsförmiddagen meddelat att nio spelare lämnar klubben. Ingen av Adam Ohre, Niklas Enberg, Edwin Johansson, Alfred Andersson, Philip Rondahl och Filip Suchý erbjuds något nytt kontrakt av smålänningarna. TRIO TACKAR NEJ Samtidigt skriver klubben att Pierre Gustavsson, Alexander Lindqvist Hansen och Emil Kruse erbjudits förlängning av klubben, men valt att tacka nej för att prova på spel i andra föreningar. I går blev det klart att målvakten Kruse fortsätter sin karriär i den hockeyallsvenska konkurrenten Västerås. Sedan tidigare har Västervik gjort klart med målvakten Samuel Ward (Sparta Sarpsborg), backen Anton Sundin (Frölunda) samt forwarden Adrian Elefalk (Brynäs) till den kommande säsongen.

12 april, 2019

HA-klubben rensar i truppen – nio spelare lämnar

Västervik tippades i botten av ligan av de flesta experter men tog sig överraskande till Slutspelsserien. Nu står det dock klart att nio spelare lämnar VIK inför nästa säsong.  Väl framme i Slutspelsserien tog det däremot stopp för Västervik som kom näst sist, endast före Karlskrona. Säsongen ses däremot fortfarande som lyckad då de flesta hade tippat att Västervik skulle tvingas kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan. Mattias Karlin och hans gäng vill nu bygga vidare på framgången inför nästa säsong. Då tvingas nio spelare lämna klubben. Pierre Gustavsson, Alexander Lindqvist-Hansen och Emil Kruse lämnar klubben för spel i andra klubbar. Det är ännu inte klart var Gustavsson och Lindqvist-Hansen hamnar medan Kruse presenterades av Västerås tidigare under fredagen.  De resterande sex spelarna som lämnar erbjuds inget nytt kontrakt. Det rör sig om målvakten Adam Ohre, backarna Niklas Enberg och Edwin Johansson samt tre forwards Alfred Andersson, Philip Rondahl och Filip Suchý.

12 april, 2019

Succémålvakten klar för konkurrent: ”Kommer att bli viktig för oss”

Emil Kruse har stått för en succésäsong i Västervik. Nu står det klart att han lämnar VIK för VIK. Han är nämligen presenterad av Västerås.  – Han kommer att bli viktig för oss under nästa säsong, säger sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.  Emil Kruse hade en stark säsong i Västervik. Han var utlånad från Rögle stod i mer än 46 matcher i HockeyAllsvenskan under säsongen. På dessa hade han den sjätte bästa räddningsprocenten och släppte in femte minst mål per match av ligans målvakter. Detta lockade intresse från flera klubbar, bland annat Södertälje. I stället blev det Västerås som knöt till sig den 24-årige målvakten. – Det känns helt fantastiskt att kunna välkomna Emil Kruse till Västerås. Det är en riktigt modern målvakt som kommer från en fantastisk säsong i Västervik och han vill ju framåt. Han har ju redan varit och känt på SHL-spel också, säger Patrik Zetterberg till Västerås hemsida. SKA ERSÄTTA SAMUEL ERSSON Emil Kruse har tidigare i sin karriär representerat Rögle i SHL och i HockeyAllsvenskan har han spelat i Karlskoga, Södertälje och senast alltså Västervik. Västerås blir därmed hans fjärde HA-klubb i karriären. – Han ville ha en stor roll hos oss och han kommer…

12 april, 2019

Uppgifter: Allsvensk back mot SHL-spel

Han har spelat i division 3, division 2, division 1 och HockeyAllsvenskan. Till hösten kan Emil Wahlberg få chansen i SHL, uppger Västerviks-Tidningen. 29-åringen gjorde så sent som säsongen 16/17 debut i HockeyAllsvenskan, där han nu spelat under tre säsonger med Västervik. Poängskörden har varit växande från år till år: 15, 19 och 24. Nu kan han få en SHL-chans i en av ligans tre Smålandsklubbar: Oskarshamn. Det uppger Västerviks-Tidningen. Uppgifter som Oskarshamns nye sportchef, som precis som Wahlberg har en bakgrund i Vimmerby, inte vill kommentera. Emil Wahlberg sköt sju mål den gångna säsongen, och har både spela back och center under karriären.

11 april, 2019

Frölundalegendarens son klar för spel i Hockeyallsvenskan

Under 16 säsonger var Ronnie Sundin en backgeneral på Frölundas blålinje. Nu är nästa generation Sundin på väg fram i sin hockeykarriär. I dag blev det klart backlegendarens son, Anton Sundin, är klar för spel i Västervik. Anton Sundin spelade den gångna säsongen till största del i Frölundas J20-lag, men hann även med fyra matcher i Hockeyettan-klubben Hanhals samt sex matcher i österrikiska Graz 99ers. "SPELAR PÅ SINA STYRKOR DEFENSIVT" På 44 matcher i J20 SuperElit stod den storvuxne (193 cm/89 kg) backen för nio poäng (1+8). – Anton är en tuff och rejäl back med ett bra första pass. Han är ung och utvecklingsbar med bra storlek. Jag och Mattias (Karlin) var och kollade på Anton i lördags i J20-slutspelet och fick ett bra intryck. Anton spelar på sina styrkor defensivt, men kan också sätta igång spelet bra, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida. Sundin spelade i Hanhals fram tills säsongen 2016/17 innan han gick till Frölunda inför J18 Allsvenskan. 19-åringen är son till Frölundalegendaren Ronnie Sundin, som mellan 1992 och 2009 spelade 16 säsonger för Göteborgsklubben. Kontraktet med Västervik sträcker sig över den kommande säsongen.