25 januari, 2019

Tvingas sluta som coach – på grund av hjärnskakningssymptomen

Hjärnskakningarna tvingade honom att sluta som spelare, som 32-åring. Nu tvingas Ryane Clowe även kliva av sitt uppdrag som tränare för Torontos ECHL-lag. - Min hälsa är min högsta prioritet. Både för min familjs skull och för mig själv, säger Clowe i ett uttalande. Sommaren 2013 skrev han ett lukrativt femårskontrakt med New Jersey Devils värt 24,25 miljoner dollar. Det blev dock bara 56 matcher fördelat på två säsonger för forwarden Ryane Clowe. Sedan tvingades kanadensaren avsluta karriären på grund av sina hjärnskakningsbekymmer. Bland annat efter att ha gått närmare 90 slagsmål under sin karriär. I sina bästa tunder var han dock också en riktigt bra spelare, som gjorde över 60 poäng säsongen 10/11. Sedan karriären på isen lades åt sidan har Clowe i stället varit coach. Först var han assisterande till John Hynes i New Jersey, innan han tog över Newfoundland Growlers i ECHL till den här säsongen. Det är det nya ECHL-laget som ingår i Torontos organisation. Men efter inte ens en hel säsong i Newfoundland kom igår beskedet att Clowe kliver åt sidan. Anledningen är återigen symptom från hjärnskakningarna han ådrog sig under sin spelarkarriär. Det meddelade Torontos general manager Kyle Dubas under gårdagen. "EXTREMT ÄRAD" Huruvida…

16 januari, 2019

Liljegren gör comeback – skickas ned till ECHL

Han missade JVM på grund av skada. Nu står det klart att Timothy Liljegren matchas igång i ECHL. En fotskada bara veckor före JVM gjorde att Timothy Liljegren missade turneringen. Först nu är han på väg tillbaka in i matchspel igen. I natt gör han comeback. Liljegren, som huserar i Toronto Marlies i AHL, får dock börja på en lägre nivå när han nu kommer tillbaka. Svensken skickas nämligen ned till Newfoundland Growlers i ECHL på en så kallad "conditioning stint". Det innebär att han är där nere under en kortare tid för att få matchning för att komma igång efter skadan. Han återvänder till Marlies redan på torsdag. Timothy Liljegren har gjort 19 matcher i AHL under säsongen. Han har dock inte spelat sedan den första december på grund av skadan. https://twitter.com/TorontoMarlies/status/1085563577648533505

15 januari, 2019

Tidigare Frölundabacken degraderad till ECHL

Tidigare Frölundabacken John Nyberg har varit petad i AHL till och från under säsongen. Nu skickas 22-åringen ned till Idaho Steelheads i ECHL av Dallas Stars farmarlag Texas Stars, rapporterar klubben på Twitter. Redan efter Frölunda slutspelssorti i fjol lämnade backen John Nyberg Göteborg och flyttade över till Nordamerika för att delta i AHL-slutspelet Calder Cup. Där blev det åtta matcher och spel i finalen mot Toronto Marlies, en final som Dallas Stars farmarlag Texas Stars förlorade med 3–4 i matcher. Den här säsongen var tanken att den Härrydafostrade 22-åringen skulle ta nästa kliv i utvecklingen och konkurrera om speltid i NHL. Men i stället tvingas han nu ta klivet ned i farmarligans farmarliga ECHL för att få mer speltid. FEM POÄNG PÅ 27 MATCHER Efter att ha varit petad en del och varit ombytt i 27 av Texas 37 matcher skickas Nyberg till Idaho Steelheads för att få mer speltid. John Nyberg var vice lagkapten i Frölunda förra säsongen och noterades för två mål och 13 poäng på 52 SHL-matcher. I AHL har han svarat för ett mål och fem poäng den här säsongen.

21 december, 2018

Har dumpats av tre klubbar – nu är tidigare kvalhjälten klar för en ny klubb

Kevin Goumas fortsätter leta efter stabilitet i hockeylivet. Nu är han klar för en fjärde klubb under säsongen. Kevin Goumas höst har varit strulig. Han fick inget nytt kontrakt av sin tin tidigare klubb Mora efter en misslyckad provspelsperiod. Han sades sedan vara klar för Södertälje men hamnade i Björklöven, och fick sparken därifrån efter blott åtta matcher. Ny klubbadress blev Villacher SV i Österrike, men efter nio matcher där bröts även det kontraktet. Nu är den tidigare Morahjälten klar för ännu en klubb. Han flyttar hem till USA och fortsätter säsongen i Reading Royals i ECHL. Det är samma klubb som han representerade innan han hamnade i Mora och gjorde stor succé säsingen 15/16. Då blev Goumas, som bekant, en av de stora hjältarna när Mora gick upp i SHL. I Readinh Royals har 27-åringen tidigare gjrot 17 poäng på 16 matcher.

4 december, 2018

Inledde säsongen i ECHL – nu kallas tidigare Brynäsmålvakten upp

Efter att ha spendera hela inledningen av säsongen i ECHL kallas han nu upp till farmarlaget. Jonas Johansson kan få säsongsdebutera för Rochester Americans. Jonas Johansson står på tillväxt, en bit ned i Buffalos organisation. Han har spelat sju matcher per säsong i AHL under de två senaste säsongerna och nu kanske han får säsongsdebutera i farmarligan inom kort. Johansson har spenderat hela säsongen med Cincinnati Cyclones i ECHL men kallas nu upp till Rochester i AHL. Det skriver ECHL på sin hemsida. Den tidigare Brynäs- och Almtunamålvakten har stått tolv matcher i Cincinnati under säsongen. Han har på dessa räddat 91,2 procent av skotten samt släppt in 2,49 mål per match.  

9 november, 2018

Bekräftat: Forwarden återvänder till SHL: ”Både spetsar och breddar vår trupp”

Nej, Nordamerika äventyret blev inte riktigt som Carl Persson nog hade tänkt sig. Nu bekräftar Malmö att forwarden är klar för klubben. – Carl är en målgörare, en stor kille med ett bra skott. Han både spetsar och breddar vår trupp, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan. LÄS ÄVEN: Svensken uppsatt på waivers – ser ut att återvända till SHL Hockeysverige.se har tidigare rapporterat om att Carl Persson varit akutell för en återkomst till SHL efter att ha blivit uppsatt på waivers av Nashville Predators. "SÅG BRA UT" Nu bekräftar Malmös sportchef Patrik Sylvegård för Sydsvenskan att den 23-årige forwarden återvänder till Malmö Redhawks, klubben han skrev på för inför säsongen - innan Nashville skrev kontrakt med honom. – Jag hämtade honom i natt på flygplatsen, han har redan tränat med oss i dag (fredag) och såg bra ut, säger Sylvegård till tidningen. Carl Persson spelade förra säsongen SHL-hockey med Karlskrona. Den här säsongen har 23-åringen från Kristianstad noterats för ett mål och två assist på sex matcher i Atlanta Gladiators i ECHL.