13 december, 2018

Klart: Tidigare FBK-spelaren lämnar sitt lag – svenske coachen förlänger

Det har spekulerats om det sedan en tid tillbaka. Nu är det klart. Robbie Earl byter nästa säsong lag i Schweiz. Robbie Earl spelar nu för Biel och är inne på sin tredje hela säsong där. Han kom till klubben efter att ha lämnat Färjestad säsongen 2015/2016. I Färjestad blev det bara drygt 30 matcher. Nästa säsong kommer han spela för Biels ligarival Langnau. Han har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben, som blir hans fjärde i Schweiz. Tidigare har Earl spelat för Rapperswil och Zug. Han kommer, när kontraktet med Langnau går ut, ha spelat drygt åtta säsonger i Schweiz. Langnau meddelar också att lagets assisterande tränare, Rikard Franzén, precis som Earl skrivit på ett kontrakt till 2021. Franzén, som även haft rollen i Lausanne, kom till Langnau inför säsongen. Han är assisterande tränare till danske Heinz Ehlers.

13 december, 2018

Fick sparken som SHL-VD – här är Jörgen Lindgrens nya hockeyjobb

Efter drygt sju år som VD för SHL fick Jörgen Lindgren sparken inför den här säsongen. Nu blir han i stället kommersiell chef för norska ligan. - Det finns goda möjligheter att lyfta Get-ligan till en annan nivå, säger han till TV2. Han var kanske svensk ishockeys mest impopulära man, men klubbarna var mer än nöjda med det jobb Jörgen Lindgren gjorde för att lyfta SHL under sin tid som VD. Men inför den här säsongen fick han till sist sparken. Men kvar inom ishockeyn blir han. Den norska ligans boss Håkan Södergren värvar in Lindgren som kommersiell chef för Get-ligan. Han har skrivit på ett ettårskontrakt med en option på förlängning, rapporterar norska TV2. - Det finns goda möjligheter att lyfta Get-ligan och ta den till en annan novå, och det finns goda förutsättningar för att ligan kan bli större, säger han. Han kommer jobba med ligans kommersiella avtal gentemot förbundet.

13 december, 2018

Backstjärnan på väg bort från SHL: ”En av kandidaterna”

Han finns med i toppen av backarnas poängliga och har varit en av Brynäs bästa spelare den här säsongen. Men till nästa säsong kan Ryan Gunderson vara förlorad för klubben - och SHL. Enligt schweizisk media är han på väg till Fribourg-Gottéron i NLA. Ryan Gunderson har hittills gjort 15 (2+13) poäng i SHL och ligger just nu femma i backarnas poängliga i SHL, två pinnar bakom ledande Kodie Curran. Men till nästa säsong kan amerikanen, vars kontrakt går ut i vår, vara förlorad. -- Ryan Gunderson är en av kandidaterna. Men för närvarande finns inget undertecknat, säger NLA-klubben Fribourg-Gottérons sportchef Christian Dubé till lematin.ch. Amerikanen är inne på sin tredje raka säsong i Brynäs, dit han återkom 2016 efter två säsonger i KHL för Jokerit och Dinamo Minsk. Dessförinnan hade han gjort tre säsonger i Gävle-klubben, samt en i det då allsvenska Örebro. Ifjol spelade 33-åringen OS för USA.

13 december, 2018

Blågula stjärnan byter klubb – för några dagar

Linus Klasen är inne på sin femte säsong i Lugano. I samband med Spengler Cup om några veckor byter han dock tillfälligt till Davos. Spengler Cup pågår mellan 26 och 31 december och till den turneringen lånas Linus Klasen in till Davos. Detta meddelar klubben som dessutom tar in kontraktslöse Bobby Sanguinetti. Linus Klasen är inne på sin femte säsong i Lugano och har tidigare spelat den anrika turneringen för den klubben två gånger. Nu blir det alltså tredje gången för 32-åringen som stått för tio poäng hittills på de elva matcher han spelat i NLA. Deltagande lag i 2018 års Spengler Cup är förutom arrangerande Davos även Kanada, Magnitogorsk, Trinec, Kalpa och Thomas Sabo Ice Tigers.

12 december, 2018

Tidigare SHL-forwarden lämnar de norska mästarna

Forwarden Jens Jakobs lämnar de regerande norska mästarna Storhamar med omedelbar verkan. Det meddelade klubben via sin hemsida under onsdagskvällen. Efter två säsonger i AIK lämnade Jens Jakobs Stockholm och Sverige för spel i Norge och de regerande norska mästarna Storhamar inför den här säsongen. Efter 26 matcher i det Fredrik Söderström-ledda laget meddelar nu klubben att man går skilda vägar med Jakobs. Jakobs har tidigare representerat Linköping, Malmö, Leksand, Luleå och Mora i SHL. Det är i dagsläget inte känt var den 33-årige forwarden hamnar härnäst. Totalt producerade Jakobs 18 poäng (3+15) på 26 matcher i Storhamar.

12 december, 2018

Tidigare HV71-tränaren förlänger med schweiziska klubben

Anders Olsson lämnade HV71:s verksamhet efter säsongen 2014/15. Sedan 2017 har 43-åringen varit assisterande tränare i NLA-klubben Biel-Bienne, en klubb han nu förlängt sitt kontrakt med. Det nya kontraktet gäller över säsongen 2020/21, meddelar klubben på sin hemsida. Anders Olsson har ett långt förflutet i HV71. 43-åringen spenderade totalt elva säsonger i Jönköpingsklubben mellan 2001 och 2015, där två J20-SM-guld (2013 och 2014) sticker ut på meritlistan. Olsson var även assisterande tränare i HV71:s a-lag under andra halvan av säsongen 2013/14. VARIT I SCHWEIZ SEDAN 2015 Efter att Olsson lämnade HV71 2015 var han tränare för Davos U20-lag i två säsonger, innan han blev assisterande tränare i Biel-Bienne inför förra säsongen. Där har han varit huvudtränaren Antti Törmänens högra hand sedan finländaren tog över huvudtränarjobbet i december 2017. Nu står det klart att Olsson blir kvar i NLA-klubben fram till 2021, då han under onsdagseftermiddagen förlängde sitt kontrakt med klubben. Utöver Olsson finns inga svenskar i Biel-Bienne för tillfället. Nästa säsong får Olsson dock sällskap av svenske forwarden Anton Gustafsson, som skrev på ett tvåårskontrakt med klubben som påbörjas efter den nuvarande säsongen.