26 juni, 2017

Tidigare SHL-spelaren blir ny tränare för svenska backduon

I 16 raka säsonger coachade Chris McSorley Genève i den schweiziska ligan innan han efter den senaste säsongen klev ner och blev sportchef. Nu står det klart vem som blir klubbens nya tränare - och därmed också svenska backduon Johan Franssons och Henrik Tömmernes tränare i klubben. Det blir den tidigare SHL-spelaren Craig Woodcroft. Han har skrivit på ett treårskontrakt med klubben, meddelar man idag på morgonen. Woodcroft avslutade sin hockeykarriär med att rädda kvar LHC i SHL via Kvalserien 2003 efter att ha värvats in till klubben sent under säsongen. Som tränare har han inga större jobb som huvudcoach. Hans första jobb som det fick han när han gick från assisterande till huvudtränare i Mannheim i slutet av säsongen 15/16, sedan gjorde han sin första hela säsong som huvudtränare i KHL med Dinamo Minsk under den gångna säsong. Där ledde han Minsk till deras bästa insats i ligan hittills med en åttondeplats i totalställningen.

25 juni, 2017

Fick lämna SHL-klubben – nu kan nytt jobb vara klart för VM-spelaren

I mars stod det klart att den tyske landslagsforwarden Felix Schütz inte skulle bli kvar i Rögle. Nu säger uppgifter i tysk media att han är aktuell för Eisbären Berlin. Klubben bekräftar kontakt - men säger också att 29-åringen kan stanna i Sverige. Det är bz-berlin.de som skriver att Eisbärens sportchef, Stephane Richer, bekräftar kontakten mellan Felix Schütz och klubben. -- Först och främst skulle vi behöva en center. Felix har fortfarande inte bestämt sig och kanske stannar han i Sverige, berättar Richer för sajten och säger också att man vill avvakta en affär för att se vad för spelare som kan tänkas bli tillgängliga på marknaden. Felix Schütz är tysk landslagsman och har spelat sju VM för sitt land. Han har också spelat tre säsonger i KHL för flertalet klubbar och kom till Rögle i januari 2016 från Torpedo Nizhny Novgorod. I SHL har han stått för 27 poäng på 61 matcher. Sin poängmässigt bästa säsong i KHL hade han 2013/2014 då han gjorde 38 poäng för Admiral Vladivostok. Han draftades i den fjärde rundan 2006 av Buffalo Sabres men har aldrig spelat för klubben. Dock gjorde han två säsonger i AHL för Portland Pirates mellan 2008 och 2010 och gjorde då 69…

25 juni, 2017

Svensken ser ut att stanna utomlands

Han har gjort två säsonger i tyska högstaligan och nu ser det ut att bli en tredje för Johannes Salmonsson som lämnade Linköping 2015. I mars stod det klart att svenske forwarden Johannes Salmonsson inte fick förlängt kontrakt med Kölner Haie i tyska högstaligan DEL. Nu skriver tyska sajten eishockeynews.de att 31-åringen kan komma att spela för ligakonkurrenten Iserlohn nästa säsong. Salmonsson har representerat Djurgården, Brynäs, Rögle, AIK och Linköping i SHL och under sina två säsonger i Köln har han stått för 32 poäng. Den Almtuna-fostrade spelaren draftades 2004 av Pittsburgh Penguins som 31:a spelare totalt men utöver 54 matcher i juniorligan har det inte blivit något mer spel i Nordamerika. Utöver svensken ryktas också amerikanen Travis Turnbull, senast Köln och Chris Langkow, senast Västerås, till klubben.

21 juni, 2017

Nu har Conny skrivit på: ”Jag tror att han kommer att bli en profil”

För mindre än en vecka sedan var det till 99% klart. Nu är det definitivt. Conny Strömberg förstärker Lörenskog i norska ligan - till att börja med i tre månader. Anledningen till att det blir tre månader för den 41-årige svensken är att klubben vill se hur han trivs i Norge. -- Vi kom överens om att skriva ett kortare kontrakt så vi får se hur det går. Conny har aldrig varit i Norge tidigare, och vi vet att spelarna måste trivas för att lyckas. Han har också varit klar med att han är motiverad att hjälpa, och det ska bli intressant att se honom i Lörenskogs tröja. Jag tror att han kommer att bli en profil, för han är mycket engagerad i spelet, säger huvudtränaren Kenneth Larsen till klubbens hemsida. Äventyret i Norge blir Strömbergs sjunde utlandsäventyr under sin långa karriär som tagit honom till länder som Slovenien och England. I samband med offentliggörandet av Conny Strömbergs påskrift blev det också klart att Björklövens Zach Hamill förstärker Lörenskog och att svensken Alexander Larsson, som kom till klubben 2015, valt att förlänga sitt kontrakt med två nya säsonger. Larsson har Grästorp som moderklubb men har spelat SHL-hockey för HV71, Timrå och…

20 juni, 2017

Lämnar Sverige efter nio säsonger

Efter nio säsonger i svensk hockey vänder Felix Maegaard Scheel hem till Danmark för spel nästa säsong. Han har skrivit på för Esbjerg. Maegaard Scheel har under sina år i Sverige spelat juniorhockey i Rögle, division 1-hockey i Halmstad och Olofström och allsvenskt för Björklöven och Södertälje. Den senaste säsongen var blygsam för dansken, som bara sköt två mål och tio assist på 52 matcher för SSK.

19 juni, 2017

Efter skadetyngda sejouren i SHL – nu återvänder finalspelaren till Finland

Meningen var att Tomáš Záborský skulle bli Brynäs stora målskytt den senaste säsongen. Så blev det aldrig. En axelskada begränsade honom till bara tolv SHL-matcher under säsongen innan han högst oväntat lyckades kriga sig tillbaka i spel till slutspelet, där han sköt fyra mål och två assist på elva matcher. Men någon fortsättning i Brynäs blev det aldrig. Något som stod definitivt i början av maj. Nu har slovaken hittat en ny klubbadress. Han återvänder till Finland, där han tidigare spelat med Ässät och HIFK. Nu ska han spela för Tappara, som blivit mästare i Finland de två senaste säsongerna och varit i final fem år i rad. Záborský är menad att ersätta Henrik Haapala, ligans poängkung som nyligen skrev NHL-kontrakt med Florida. - Efter att Henrik Haapala skrev NHL-kontrakt behövde vi förstärka offensiven. Vi får in en bra och månsidig spelare som känner till ligan och har visat att han kan lyckas utmärkt här, säger Tapparas VD Mikko Leinonen i ett pressmeddelande. Záborský har svarat för 213 poäng (109 mål) på 257 matcher i finska ligan och vann skytteligan säsongen 11/12 på 35 mål.