22 oktober, 2017

Tungt besked för svensken – blir borta på obestämd tid

ZSC Lions kommer att få klara sig utan den svenske forwarden Mattias Sjögren under de kommande veckorna. Enligt klubben dras 29-åringen med en muskelskada som måste läka ihop.  Det finns ingen tidsram för när Mattias Sjögren kan tänkas vara tillbaka i spel igen. Enligt swisshockeynews är tanken att han ska vila från ishockeyn så att skadan kan läka som den ska. Under den här säsongen har Sjögren gjort fyra poäng på elva matcher i NLA. Säsongen 2010/2011 blev han svensk mästare med Färjestad - men har de senaste tre åren spenderat sina hockeydagar utomlands. Just nu är han inne på sin andra säsong med ZSC Lions, där han är lagkamrat med Robert Nilsson och Fredrik Pettersson. https://twitter.com/zsclions/status/922109792772075520

20 oktober, 2017

Linus Klasen straffas för filmning

Han öser in poäng i NLA. Men nu straffas Linus Klasen för filmning. Den 14 oktober spelade Linus Klasens HC Lugano mot Davos i den schweiziska ligan NLA och det var då 31-åringen ska ha gjort sig skyldig till filmning. Bötesbeloppet är på 2000 schweiziska franc. Detta skriver swisshockeynews.ch. OS-aktuelle Klasen har på sina 15 första matcher under säsongen gjort lika många poäng för ligatvåan Lugano. Se sekvensen när Klasen filmar här.

20 oktober, 2017

Ökända Röglebusen blir lagkamrat med Jämtin

Andreas Jämtin är redan sajnad. Nu gör Sheffield Steelers ännu en omdiskuterad värvning. Det kan smälla när Sheffield Steelers spelar sina matcher den här säsongen. Andreas Jämtin har redan hunnit skapa rubriker i sin nya klubb när han gjorde en pistolgest mot någon i publiken, och nu har ännu en omdiskuterad profil hämtats in. https://twitter.com/N_P_Memorabilia/status/919685076656541696 Det är ingen mindre än André Deveaux som gör comeback på hockeyrinken, bekräftar ligan på sin hemsida. Deveaux är i Sverige förstås mest känd för sin tid i Rögle där han skapade rubriker efter ett fruktansvärt överfall på Per Helmersson inför en kvalmatch. Han fick sparken från Rögle efter säsongen, spelade inte säsongen därpå, och gjorde bara fyra matcher i den tjeckiska ligan för Sparta Prag förra säsongen. Han har bland annat haft hjärnskakningsproblem. Nu ska han alltså försöka ta sig tillbaka på allvar, vid 33 års ålder, i den brittiska ligan. https://www.youtube.com/watch?v=t56YxOEdgQw

20 oktober, 2017

Uppgifter till hockeysverige.se: Svenske storstjärnan skriver treårsavtal

Robert Nilsson kan mycket väl avsluta sin karriär i Schweiz. Han har nämligen skrivit på ett nytt treårskontrakt med Zürich, erfar hockeysverige.se. Robert Nilssons kontrakt med ZSC Lions går ut efter säsongen. Nu har han dock bestämt sig för att skriva på ett nytt långtidsavtal med storklubben. Hockeysverige.se erfar att Nilsson kommer stanna i laget till 2021. Den svenske storstjärnan är inne på sin femte säsong i klubben och går mot sin kanske bästa säsong. 16 matcher in på säsongen har han gjort 21 poäng och leder med det hela poängligan i NLA. Totalt har det forna superlöftet spelat 192 matcher i den schweziska ligan och på dessa gjort 193 poäng. Redan förra säsongen vann han assistligan i NLA, med 37 målgivande passningar, och blev uttagen i All Star-laget. Robert Nilsson kommer med största sannolikhet också spela OS för Tre Kronor i vår. Han har nämligen bestämt sig för att tacka ja till landslaget vid 32 års ålder, efter att tidigare ha sagt nej konsekvent under sex års tid.

16 oktober, 2017

Klassiska svenskklubben sparkar huvudtränaren – svensk tränardoldis ersätter

Svenskarna Niclas Andersén och Mattias Bäckman har fått en ny huvudtränare. Klassiska svenskklubben HC Kloten meddelar att man sparkar sin tidigare huvudansvarige. Tränardoldisen Niklas Gällstedt tar över posten.  Det går tungt för HC Kloten i den schweiziska högstaligan NLA. Laget ligger sist i hela ligan och har bara skrapat ihop sex poäng på 13 matcher. En kräftgång som till slut blev för mycket. Klubben meddelar på sin hemsida att man sparkar huvudtränaren Pekka Tirkkonen. Även sportchefen Pascal Müller får lämna sin post. Ny huvudtränare är redan utsedd och det är den svenska tränardoldisen Niklas Gällstedt som får chansen att styra skutan. SM-GULD MED BRYNÄS 1993 Niklas Gällstedt gör sitt tredje år i Kloten. Han har under säsongen varit assisterande tränare, men får nu alltså huvudansvaret. Gällstedt må vara en liten doldis som tränare, men som spelare har han tunga meriter. 50-åringen har bland annat ett SM-guld med Brynäs 1993. Tränarbytet innebär att svenska Kloten-spelarna Niclas Andersén och Mattias Bäckman får se en landsman som sin huvudcoach framöver. André Rötheli tar över posten som assisterande.

14 oktober, 2017

Lämnade KHL efter alla skador – detta kan bli hans nya klubb

Efter att ha öst in poäng för CSKA Moskva för tre säsonger sedan har de två senaste åren varit mindre lyckade för den hårt skadedrabbade fransosen Stephane Da Costa. Nu ser han ut att hamna i Schweiz. Det är swisshockeynews, som i sin tur hämtar uppgifterna från Sport Express, som skriver att den franske landslagsmannen Stephane Da Costa är mycket nära en övergång till NLA-laget Genève-Servette som fått en allt annan än lyckad start i seriespelet. Laget ligger näst sist och mycket av det kan förklaras av skador, vilket gör att de behöver fylla på sin trupp. SPELAT I NHL Stephane Da Costa har NHL-rutin från spel i Ottawa Senators för ett par år sedan och säsongen 2014/2015 smällde han in hela 62 poäng för CSKA Moskva under sin debutsäsong i KHL. De två senaste åren har dock kantats av skador för forwarden som spelat sju VM-turneringar för Frankrike och gjort 34 poäng på 41 matcher där. Enligt sajten försökte Da Costa på sig en återkomst till NHL i somras, men på grund av hälsoproblemen funkade det inte.