Idag 15:10

Uppgifter: Dansk mästare till Hockeyallsvenskan

Lillebror Jonas Röndbjerg har gjort ett par säsonger med Växjö i SHL. Nu kommer storebror Mathias Röndbjerg också till Sverige. Det uppger Mr. Madhawk. Under gårdagen blev Rungsted Seier Capital danska mästare för första gången sedan 2002. En av spelarna i mästarlaget är backen Mathias Röndbjerg, äldre bror till Växjös Jonas Röndbjerg. Nästa säsong kommer 21-åringen att spela sin ishockey i Hockeyallsvenskan, skriver Mr. Madhawk på påskafton. Det är IK Pantern som ska vara på väg att värva honom. Röndbjerg kommer från en säsong med ett mål och tolv poäng på 35 matcher i danska ligan. Han har meriter från ett JVM och har även luftats i A-landslaget de två senaste säsongerna. I de danska mästarlaget återfanns flera svenska spelare. Backen Simon Fredriksson samt forwardstrion Robin Bergman, Mattias Persson och Marcus Olsson. I båset fanns även tränaren Erik Hjalmarsson, äldre bror till Frölundas forward Simon Hjalmarsson.

Igår 20:28

SANSLÖSA SHOWEN: Jágr sköt upp sitt lag i högstaligan efter otrolig uppvisning

Legenden om Jaromír Jágr går vidare. Idag sköt han upp sitt kära Kladno i högstaligan - efter att ha gjort fyra mål i matchen mot České Budějovice Jaromír Jágr kom hem till sitt älskade Rytiri Kladno under slutet av förra säsongen efter att ha misslyckats med att slå sig in i Calgary, med målet att spela upp dem i högstadivionen. Nu har han lyckats. Jágr, som under sju år var klubbens majoritetsägare, sköt idag upp sin älskade klubb i högstaligan. Han gjorde det genom att göra fyra mål i kvalseriemötet med České Budějovice. Därmed är Kladno klara för högstaligan trots att två omgångar återstår i kvalserien. Jágr gjorde samtliga mål i kvällens 4-2-vinst. VAR UPPE FÖR FEM ÅR SEDAN 47-åringen har Kladno som moderklubb och har också spelat för klubben i högstaligan vid ett par kortare sejourer tidigare. I höst kan han få göra det igen om han väljer att spela vidare. Men inte kan väl superlegendaren lägga av nu, när han lyckats spela upp sin klubb i högstaligan? Senast Kladno var uppe i finrummet var säsongen 13/14. Säsongen 19/20 är det dags igen. Förmodligen med en av tidernas främsta spelare i laguppställningen. I laget finns också den tidigare NHL-stjärnan Tomas Plekanec…

Igår 17:15

Lämnar Västervik – testar på spel i utlandet

Det blev bara en säsong i Västervik för Alexander Lindqvist Hansen. Ny klubbadress: Herlev Eagles i Danmark. Med sina tolv mål i HockeyAllsvenskan slutade Alexander Lindqvist Hansen fyra i Västerviks interna skytteliga. Nu lämnar han klubben och testar på spel i utlandet för första gången. "Flash" är klar för spel i Herlev i den danska högstaligan. Herlev har de tre senaste säsongerna slutat på tionde plats.

Igår 16:00

Svensk doldis får chansen i tyska högstaligan

Han har aldrig spelat i SHL och kommer närmast från två år i Norge. Nu får 29-årige Victor Svensson chansen i tyska Düsseldorf. Düsseldorf har tappat spelare som Jaedon Descheneau till Brynäs och Calle Ridderwall som förväntas lägga av. Men nu har de hittat en spelare som kanske kan ersätta någon av dem. Det handlar om svenske Victor Svensson. 29-åringen gjorde den gångna säsongen succé i Storhamar där han noterade 54 poäng på 48 matcher i ligan och 15 poäng på 16 matcher i slutspelet. Men det är något av en doldis hemma i Sverige. GJORDE 22 POÄNG I ALLSVENSKAN Svensson har aldrig spelat i SHL utan förknippas främst med sina fem år i Oskarshamn. Som bäst gjorde centern 22 poäng under en säsong i HockeyAllsvenskan. Totalt har han 95 poäng på 360 matcher i ligan Nu får han alltså chansen i en av Europas största ligor. Kontraktet är skrivet över kommande säsong.

18 april, 2019

”Det var mycket jag hade förväntat mig som inte blev som jag trodde”

Fredrik Pettersson Wentzel har landat i Sverige efter sin första säsong utomlands. Men trots känslan av att ha hittat tillbaka till ett vinnande spel är den numera kontraktslöse målvakten inte helt nöjd med hur vistelsen i Tyskland artade sig. -- Det var mycket som jag hade förväntat mig som inte riktigt blev som jag trodde, berättar han för hockeysverige.se. Efter sju SHL-säsonger för Färjestad respektive HV71 drog målvakten Fredrik Pettersson Wentzel utomlands inför den här säsongen. Ny klubbadress blev Düsseldorf och när målvakten nu är hemma i Sverige igen så har han svårt att summera säsongen. Det är mycket blandade känslor. -- Det blev verkligen inte som jag...säger Fredrik Pettersson Wentzel och pausar ett slag innan han fortsätter. -- Det var mycket som jag hade förväntat mig som inte riktigt blev som jag trodde. IMPORTKVOTEN SABBADE Rent spelmässigt för egen del tycker 27-åringen att det gick bra. -- Jag tycker att jag tappat mitt spel successivt genom säsongerna, men jag tycker att jag började hitta tillbaka till hur jag vill att jag ska spela och hur jag vill att det ska se ut därute. -- Jag startade 19 matcher och tog poäng i 15 av dem. Jag hade 12-7 i vinster. Det…

17 april, 2019

Klubben bekräftar: Svenske skyttekungen klar för spel i KHL

Han gjorde supersuccé i Krefeld. Nu lämnar Jacob Berglund för spel i KHL, bekräftar klubben. Jacob Berglund har varit svensk hockeys kanske största succéspelare ute i Europa. 27-åringen misslyckades i Tyskland förra året men gjorde i år dundersuccé och vann, som första svensk, skytteligan. Han sköt 32 mål på 51 matcher. Nu står det klart att Berglund kommer spela i KHL nästa säsong. Det är svenskens tyska klubb, Krefeld, som bekräftar nyheten. Däremot har de ännu inte gått ut med vilken klubb det rör sig om. - Vi ville förstås förlänga avtalet med Jacob och se honom i vår tröja i mr än en säsong. Vi har haft öppna och ärliga diskussioner den senaste veckan, men han accepterade till sist ett erbjudande från KHL. Vi tackar Jacob för en stark säsong och önskar honom lycka till i KHL, säger sportchefen Matthias Roos. Berglund säger i ett uttalande att han inte kunde säga nej till KHL-erbjudandet, av såväl sportsliga som ekonomiska skäl.