BB160202BB516
28 april, 2017

”Strumpans” nya gig – tar över norsk klubb

Han syntes senast i Sundsvall Hockey i fjol. Nu flyttar Leif "Strumpan" Strömberg till Norge och tar över Stjernen i Fredrikstad. I ett pressmeddelande meddelar klubben att man sajnat 55-åringen till ett kontrakt på 2+2 år. Strömberg ersätter därmed finländaren Jarmo Tolvanen, som coachade laget de två senaste säsongerna. Gemensamt för båda två är att de har ett förflutet som huvudtränare i Leksand. I Stjernen finns sedan tidigare svenske forwarden Niklas Bröms samt den svensk-norska duon Markus Karlsson och David Hallström. Leif Strömberg har under tränarkarriären coachat bland annat Bik Karlskoga, Färjestad, Södertälje, Leksand och Malmö. Under säsongen 2015/16 tog han över Sundsvall, men lyckades inte rädda kvar det krisdrabbade laget i Hockeyallsvenskan.

BB140222ME049
28 april, 2017

Lämnade Oskarshamn efter sex år – nu flyttar han till Norge

Efter sex raka säsonger som huvudtränare för IK Oskarshamn tackade Fredrik Söderström för sig när den här säsongen tog slut. I en intervju med Hockeysverige.se berättar han om beslutet att lämna Oskarshamn delvis var för att att behövde en ny utmaning och nu ser det ut som att han har hittat den. I dag meddelar nämligen den norska klubben Storhamar att Söderström kommer vara deras tränare de kommande två åren. -- Vi är väldigt glada över att Fredrik har tackat ja till att bli vår nya tränare. Det har varit en lång process för att försäkra oss om att vi anställer en riktigt bra tränare som tar klubben till nästa nivå, säger Sjur Rakstad-Larsen från klubbens sportsliga råd till klubbens hemsida och tillägger: -- Vi ville ha en tränare som hade fokus både på att utveckla spelare men också kan skapa ett slagkraftigt lag och nu har vi fått den bästa lösningen på plats i och med Fredrik Söderströms ankomst. Fredrik själv är också nöjd med att få ta över Storhamar. -- Jag har fått ett jättebra intryck av klubben sedan vi fick kontakt med varandra och när jag var på besök här för någon vecka sedan. Det här känns rätt för mig, det var…

roe1
27 april, 2017

Här är LHC-stjärnans nya klubb

Det blir Schweiz för tidigare LHC-stjärnan Garrett Roe. På torsdagen stod det klart att han fortsätter sin karriär hos finalisterna Zug, där han ersätter finske Jarkko Immonen som efter två säsonger valt att lämna klubben. Roe har skjutit 30 mål och 48 assist på 90 matcher i SHL under de två säsongerna han gjorde i Linköping och har tillhört SHL:s bättre spelare under sin tid i klubben. - Han kan göra mål och spela fram till dem. Han spelar med en hel del inteisttet, energi och fart, säger Zugs sportchef Reto Kläy till klubbens hemsida. Det är inte första gången som 29-åringen är klar för en schweizisk klubb. Redan sommaren 2015 skrev han på för Genève, men bröt kontraktet bara några veckor senare och hamnade i Linköping istället. Då valde han att bryta för att han kommit till insikt med att Genève hade så många utländska spelare att ett par spelare skulle behöva vila enligt ett rotationssystem varje match. Något som inte intresserade Roe. I och med flytten till Schweiz gör Roe sällskap till landet med Broc Little, som sedan tidigare är klar för spel i Davos.

02.12.2016 Hallenstadion Zürich , SCHWEIZ , Herren Eishockey NLA ZSC Lions - EHC Kloten David Rundblad - Patrick Thoresen (ZSC Lions) nach dem Spiel PUBLICATIONxNOTxINxSUI

02 12 2016 Indoor Stadium Zurich Switzerland men Ice hockey NLA ZSC Lions EHC Kloten David Rundblad Patrick Thoresen ZSC Lions After the Game PUBLICATIONxNOTxINxSUI
27 april, 2017

Thoresen och Rundblad lämnar Zürich

Varken Patrick Thoresen eller David Rundblad blir kvar i schweiziska topplaget ZSC Lions nästa säsong. Det meddelade klubben via sin hemsida på torsdagsförmiddagen. Thoresen kom till klubben från Djurgården inför den gångna säsongen och sköt 18 mål och 27 assist på 50 matcher i ligan. Rundblad, som anslöt till klubben ifjol, sköt sex mål och 21 assist på 49 matcher. ZSC Lions, som coachas av Hans Wallson och Lars Johansson, åkte ut redan i kvartsfinalspelet den här säsongen och har bara kvar Mattias Sjögren av de importspelare som fanns i klubben under säsongen.

170425 Sveriges Carl Klingberg under en trŠning med Sveriges ishockeylandslag den 25 april 2017 i Stockholm. 
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / Cop 106
26 april, 2017

VM-aktuelle forwarden förväntas skriva nytt i Schweiz

Carl Klingberg är med och slåss om en plats i Tre Kronors stjärnspäckade lag inför VM och gör en tämligen stark debutsäsong i Tre Kronor med sju poäng på de tre Euro Hockey Tour-turneringarna som spelats hittills. Nu ser det ut som att han blir kvar i sin schweiziska klubb Zug en säsong till. Enligt Neue Zürcher Zeitung ska han vara överens med klubben om en förlängning. 26-åringen, som hade en tung säsong i KHL ifjol, sköt 13 mål och 14 assist på 47 matcher för Zug i grundserien och hade fyra mål och fyra assist på 16 matcher i slutspelet där Zug gick till final för första gången på 19 år. I finalen blev det däremot förlust mot Bern. Zug offentliggjorde under onsdagen att man förlängt kontrakten med tränarduon Harold Kreis och Waltteri Immonen.

Kristian Vesalainen.
20 april, 2017

UPPGIFTER: Draftaktuelle jättetalangen klar för ny klubb

Han spås gå högt i draften kommande sommar. Men även om det inte skulle bli NHL nästa säsong lär Kristian Vesalainen inte bli kvar i Frölunda. Enligt finska tidningen Ilta Sanomat ska 17-åringen vara klar för en finsk klubb. Kristian Vesalainen kom till Frölunda förra säsongen och debuterade i SHL redan som 16-åring. Denna säsong har det gått tyngre i klubblaget och han har även varit utlånad till HPK i Liiga under nio matcher. När han kom tillbaka till Frölunda upplevde kommunikationsbrist från ledningen i klubben. Nu skriver Ilta Sanomat att en permanent övergång till HPK ska vara nära förestående och att han kommer spela där nästa säsong om det inte blir NHL för 17-åringen som förväntas gå högt i draften i sommar. Vesalainen gör just nu succé för sitt Finland under U18-VM i Slovakien där han gjort 11 poäng på fyra matcher. I eftermiddag väntar kvartsfinal mot Tjeckien för Vesalainen och Finland.