16 januari, 2019

Frölunda fortsätter nå nya europeiska framgångar: ”Precis lika viktigt som SHL”

Frölunda har lyckats ta sig till en ny CHL-final. Den fjärde på fem år, inget annat svenskt lag är i närheten av deras europeiska framgångar. Till hockeysverige.se berättar klubben om dess succé. – Vi prioriterar turneringen, det är precis lika viktigt som en SHL-match, säger sportchef Fredrik Sjöström. – Hela föreningen gillar turneringen och tar den väldigt seriöst, säger klubbdirektör Christian Lechtaler. Frölunda fortsätter att imponera i CHL. Efter tisdagens semifinalseger mot tjeckiska Plzen är Göteborgsklubben klar för sin fjärde final på fem år. Hockeysverige.se kontaktade klubbens sportchef Fredrik Sjöström och klubbdirektör Christian Lechtaler för att ta reda på varför just Frölunda lyckas så bra i CHL. Christian Lechtaler säger att klubben prioriterar CHL och sätter upp det som ett mål att klubben ska gå långt och lyckas. – Jag tror att hela föreningen gillar turneringen och tar den väldigt seriöst. Sedan har vi förberett oss från början inför turneringen då den är viktig för oss, säger han och fortsätter: – Är det viktigt så tar man det på allvar och tar man det på allvar så har man större möjlighet att prestera och presterar man bra så får man med sig resultat. "PRECIS LIKA VIKTIGT SOM EN SHL-MATCH De båda menar att…

15 januari, 2019

Frölunda pallade för trycket – klara för ny CHL-final

Man vann turneringen 2016 och 2017. Nu har Frölunda chansen att ta sin tredje Champions Hockey League-titel efter att man slagit ut tjeckiska Plzen i semifinalen. Tisdagskvällens match slutade 3-1, vilket innebär att Göteborgslaget vann semifinalen med totalt 9–4. Frölunda och Champions Hockey League är en bra kombination. För fjärde gången på sex säsonger kommer Göteborgsklubben att spela final i turneringen. Efter att ha vunnit Detta stod klart efter att man besegrat tjeckiska Plzen med 3–1 i tisdagskvällens returmöte. Det innebär att man vann semifinalen med totalt 9–4 efter att ha vunnit de förra veckans möte med 6–3. – Jag är fantastiskt nöjd. Det är nästan en helt perfekt genomförd bortamatch från vår sida, sade Frölundatränaren Roger Rönnberg till SVT efter matchen. "EN ROLIG MATCH ATT SPELA" Ryan Lasch gav Frölunda en drömöppning på matchen när han sköt 1–0 till gästerna efter bara tre minuters spel. Efter en mållös mittperiod kunde sedan Frölunda stänga semifinalen genom två snabba mål signerade Simon Hjalmarsson och Joel Mustonen. Johan Gustafsson stod för en stabil insats i Frölundamålet då han räddade 15 av 16 Plzen-skott i matchen. – Det är klart det är skönt. Det var en rolig match och spela och det känns riktigt bra att…

8 januari, 2019

Frölundas drömminuter – har ena benet i CHL-finalen

Frölunda har ett kanonläge att gå till final i Champions Hockey League. De tvåfaldiga vinnarna vann den första semifinalen mot Plzen med 6-3. Flera svenska lag underpresterade i CHL men Frölunda har, närmast i vanlig ordning, gått starkt i turneringen. Nu går de mot ännu en final efter att ha vunnit med 6-3 i den första semifinalen mot Plzen från Tjeckien. Segerrycket kom på lite drygt tre minuter i den andra perioden. Då gick Frölunda från 2-2 till 5-2 efter mål av comebackande Ryan Lasch, backen Anders Grönlund samt Simon Hjalmarsson. I slutperioden kom sedan också 6-2 från ifrågasatte Rhett Rakhshani, som därmed blev tvåmålsskytt. Joel Mustonen inledde Frölundas målskytte i den första perioden. BACKEN SKÖT HATTRICK Noterbart från matchen var också att samtliga mål för Plzen gjordes av backen Conor Allen. Sex av nio mål i matchen gjordes alltså av amerikaner. Nästa vecka får vi se om de tre målen lade grunden till en mäktig tjeckis vändning, eller om Frölunda går till final i år igen. I den andra semifinalen möts de båda Red Bull-lagen från München och Salzburg.

3 januari, 2019

Frölundastjärnorna nominerade till MVP-priset

Frölunda går ofta starkt i CHL och det här året är inget undantag. Nu kan två av lagets stjärnor utses till turneringens mest värdefulla spelare. Frölunda, som vunnit Champions Hockey League två gånger, är enda kvarvarande svenska lag. Nu kan två av lagets spelare, Ryan Lasch och Chay Genoway, vinna priset som turneringens MVP. På sin hemsida meddelade CHL idag fem nominerade till priset. Utöver Lasch och Genoway är det den tidigare Färjestadsstjärnan Milan Gulas (HC Plzen), Steve Michalek (Red Bull Salzburg) och Trevor Parkes (Red Bull München) som är nominerade. De nominerade har tagits fram av en jury men nu är det fansen som får rösta på sin favorit.

1 december, 2018

Förre SHL-målvakten byter klubb och land

Bernhard Starkbaum bytte i somras spel i Österrike mot degraderade Kloten i Schweiz. Nu står det klart att han lämnar klubben och flyttar hem igen. Under totalt fyra säsonger vaktade Bernhard Starkbaum kassen för SHL-klubbarna Modo och Brynäs. 2016 flyttade han dock hem till Österrike för två säsonger i Salzburg i ligan EBEL. Inför denna säsongen bytte han till degraderade Kloten i Schweiz för spel i NLB. Där har det dock inte gått jättebra för Starkbaum, som ligger under 90 i räddningsprocent på de nio matcher han gjort för klubben. Vad värre är att han i snitt släppt in 3,14 mål per match och den forna storklubben parkerar först på en sjätte plats i tabellen. Nu meddelar sajten hockeyfans.ch att Starkbaum lämnar Kloten. Han har istället skrivit på för  Vienna Capitals i hemlandet Österrike.

29 november, 2018

Åtalas för misshandel efter tacklingen på Paille: ”Gjorde ingen ansats för att undvika tacklingen”

Ett år efter tacklingen på Daniel Paille åttalas nu Thomas Larkin för misshandel. Det meddelar åklagarmyndigheten. - Målsäganden fick förutom smärta och blåmärke även en hjärnskakning som hållit honom borta från ishockey, säger kammaråklagare Joakim Johansson.  Kammaråklagare Joakim Johansson har väckt åtal för misshandel mot Thomas Larkin efter en regelvidrig tackling på Daniel Paille i Champions Hockey League-matchen mellan Brynäs och Adler Mannheim för ett drygt år sedan. Det meddelar Åklagarmyndigheten på sin hemsida. - Den åtalade spelaren har i hög fart tacklat målsäganden. Pucken har inte befunnit sig där tacklingen skett och målsäganden har inte kunnat förutse vad som skulle hända. Det är fråga om ett kraftfullt våld som sker utanför spelets ramar och utan någon bäring på spelet. Målsäganden fick förutom smärta och blåmärke även en hjärnskakning som hållit honom borta från ishockey. Den åtalade gjorde inte någon ansats för att undvika tacklingen och innan kollisionsögonblicket lyfte han sin klubba. Jag bedömer därför att den åtalade utfört gärningen uppsåtligen, säger kammaråklagare Joakim Johansson. Daniel Paille har inte spelat hockey sedan tacklingen och hans kontrakt med Brynäs bröts inför den här säsongen.