21 december, 2017

Draftades 2013 – nu är ”Pistol-Pete” klar för säsongens tredje klubb

Han är släkt med Chicagos framgångsrike coach Joel Quenneville. Men trots att han är draftad har Peter Quenneville inte gjort lika stort avtryck i hockeyvärlden. Nu är han klar för sin tredje klubb under säsongen. Det är danska ligafyran Aalborg Pirates som på sin hemsida meddelar att Peter Quenneville, även kallad "Pistol-Pete" ska spela för dem resten av säsongen. -- Vi känner Peter och vet vad vi får, berättar sportchefen Ronny Larsen för klubbens hemsida. SKYTTEKUNG I DANMARK 23-åringen spelade för Aalborg även förra säsongen och blev då skyttekung i den danska ligan med 30 mål på 45 matcher. Sent i somras bestämde han sig för att lämna Danmark för att testa lyckan i Tjeckien för Pardubice, men sejouren där blev bara tolv matcher lång innan han lämnade för en tryout i finska Saipa. I Liiga blev det nio matcher och fyra poäng för forwarden innan det för drygt en vecka sedan meddelades att han inte fick förlängt och nu återvänder han alltså till sin gamla klubb. DRAFTAD 2013 Peter Quenneville öste in poäng på collegenivå i Nordamerika, samt två starka säsonger i den kanadensiska juniorligan WHL för Brandon Wheat Kings, den sista som lagkapten. Men trots att han draftades av Columbus…

24 augusti, 2017

Byter Hockeyallsvenskan mot Danmark: ”Ett fynd”

I fjol spelade han för Timrå och Pantern i Hockeyallsvenskan. Den här säsongen kommer backen Victor Björkung att spela för danska Hvidovre. Det blev 14 poäng på 46 matcher med Timrå och Pantern förra säsongen, men inget nytt kontrakt i Hockeyallsvenskan. I stället väljer backen Victor Björkung att fortsätta karriären i Danmark där han nu är klar för Hvidovre, skriver faceoff.dk. – Vi menar att vi har gjort ett fynd i Victor Björkung. Han är tilltänkt för en väsentlig roll på och utanför banan, där han ska bidra med sitt lugn och sin erfarenhet från en högre nivå, säger Jesper Kristoffersen, klubbens PR-ansvarige. Den 24-årige stockholmaren, med Järfälla som moderklubb, blir lagkamrat med bland andra tidigare JVM-målvakten Niklas Lundström och före detta Frölundajunioren Sonny Hertzberg. Innan Björkung flyttade hem till Sverige hade han gjort fyra säsonger i Nordamerika, varav två på Ohio State University i den amerikanska collegehockeyn. Som junior spelade han för Malmö och Djurgården.

12 augusti, 2017

Hoppas få behålla den förre SHL-backen: ”Självklart respekterar vi det”

Trupperna i hockeyligorna runt om i världen börjar så sakteliga bli kompletta inför det att serierna ska dra igång. Men det finns fortfarande klubbar som söker spelare och vice versa. I danska Aalborg Pirates hoppas man få behålla sin svenske back Victor Panelin Borg. Victor Panelin Borg kom upp i moderklubben Rögles a-lag 2010 och var två år senare med att föra laget till SHL där han spelade 53 matcher för skånelaget. 2014 lämnade han Rögle för just Aalborg och har sedan spelat för klubbar i Norge och Österrike innan han inför förra säsongen återkom till Danmark och Aalborg. Just nu är 26-åringen klubblös, men lagets tränare Ronny Larsen vill behålla sin svensk. Detta skriver hockeymagasinet.dk som hämtar sina uppgifter från Nordjyske Stifttidende. -- Vi väntar på Victor, men vi får se vad han ska göra, säger tränaren till tidningen. -- Han hoppas på en möjlighet i en större liga än den danska och självklart respekterar vi det.

26 juli, 2017

Robin Rahm klar för ny klubb: ”Bara hört bra saker”

Robin Rahm upplevde en något strulig fjolårssäsong där han bara fick chansen i AIK vid åtta tillfällen innan han lånades ut till SönderjyskE. Målvakten stod där nio matcher med vass statistik, och nu har han gjort klart med en ny klubb i Danmark. Det är Odense Bulldogs som valt att plocka in den SHL-meriterade burväktaren. Det bekräftar man på sin hemsida. - Det kändes verkligen som om de ville ha mig och trodde på mig. Och jag har bara hört bra saker om Odense organisation och Odense som stad, säger Rahm efter att flytten offentliggjorts. Odense var förra säsongen ett av de bättre danska lagen. Man slutade tvåa i serien men missade final och fick nöja sig med brons. Det var klubbens bästa säsong sedan 2011/2012.

24 juli, 2017

Allsvenske profilen testar på livet i utlandet

Ännu en allsvensk profil är borta från marknaden. I dag blev det klart att Mattias Persson flyttar vidare i karriären. Nästa anhalt blir Danmark och Rungsted Seier Capital. Efter över 300 matcher i allsvenskan och 66 i SHL beger sig Mattias Persson ut på ett utlandsäventyr. 32-åringen återfinns nästa säsong i danska Rungsted Seier Capital, där bland annat jämngamle Fabian Brunnström avslutade karriären förra säsongen. Persson kommer närmast från en säsong med Pantern i Hockeyallsvenskan där han noterades för åtta mål och 25 poäng på 45 matcher. KOM TREA I POÄNGLIGAN 2011 Under karriären har Mattias Persson bland annat representerat Malmö, Luleå och Troja-Ljungby. Hans bästa allsvenska säsong kom med Troja 2010/11 då det blev 53 poäng (25+28) på 48 matcher och en tredjeplats i poängligan. Det ledde till ett SHL-kontrakt med Luleå. Nuvarande Oskarshamns-tränaren Björn Hellkvist coachade Rungsted i fjol. Kommande säsong är det forne Rögle-tränaren Peter Johansson som leder laget. I klubben finns bland annat tidigare Rögle- och Björklöven-målvakten Kevin Lindskoug samt forne Malmö-forwarden Marcus Olsson liksom danske storprofilen och mångårige landslagskaptenen Morten Green.

2 juli, 2017

HV71 fjärde bästa lag i Europa – 43 svenska klubbar med på listan

Varje år rankar sajten Hockey Archives Europas 250 bästa klubblag. I år placerade sig HV71 som bästa svenska lag på en fjärde plats.  Rankingen baseras på prestation i liga- och slutspel och dessutom hur ligorna står sig mot varandra. Det blev en hel del omkastningar jämfört med förra säsongen. KHL-laget, regerande Gagarin Cup-mästarna, SKA St:Petersburgh klättrade exempelvis 13 placeringar jämfört med ifjol. Svenska mästarna HV71 klättrade 35 placeringar upp till en fjärdeplats och finalmotståndaren Brynäs tog in 42 placeringar till en åttonde plats. Frölunda, som landade på andra plats förra året, halkade ner till sjunde i år. För att ta del av hela listan klickar ni här. TOPP TIO: SKA St.Petersburg Metallurg Magnitogorsk CSKA Moskva HV71 SC Bern Tappara Frölunda Brynäs Lokomotiv Jaroslavl Zug ÖVRIGA SVENSKA LAG: 13. Växjö 20. Linköping 23. Skellefteå 28. Malmö 32. Färjestad 57. Djurgården 63. Karlskrona 66. Luleå 86. Örebro 90. Rögle 93. Mora 98. Leksand 100. BIK Karlskoga 105. Västervik 107. AIK 112. IK Pantern 113. Tingsryd 114. Timrå 117. Almtuna 124. Oskarshamn 130. Vita Hästen 139. Modo 140. Björklöven 151. Västerås IK 158. Troja/Ljungby 163. Kristianstad 164. Huddinge 167. Södertälje 195. Sundsvall 197. Mariestad 198. Visby/Roma 204. Piteå 215. Väsby IK 220. Borlänge…