1 augusti, 2018

Allsvenska profilen har hittat ny klubb – testar utlandet

Efter 232 allsvenska matcher och 143 framträdanden i Hockeyettan tar William Quist avsked från Sverige för den här gången. Forwarden är klar för spel i Herlev. Tidigare har William Quist hintat om att han vill lämna Sverige och testa på spel i ett annat skandinaviskt land. Nu har hans önskan gått i uppfyllelse. Den 29-årige powerforwarden är klar för spel i danska Herlev Eagles. Han återförenas därmed med tränaren Patric Wener, som hade Quist i Björklöven för fyra säsonger sedan. William Quist kommer närmast från två säsonger i Almtuna. Där blev det 34 poäng på 75 matcher. Totalt har han 90 poäng på sina 232 framträdanden i HockeyAllsvenskan. Vad är det för klubb han kommer till då? Herlev har de senaste fyra säsongerna haft det tungt och missat slutspel. De tre senaste åren har man slutat tia i den danska ligan. I laget finns bland annat Jesper Thörnberg och superprofilen Kim Staal.

31 juli, 2018

Fick lämna Modo – ersätter förre Malmö- och AIK-backen

Han avslutade säsongen med Modo men tidigt stod det klart att backen Henri Auvinen inte skulle bli kvar i klubben. Under tisdagen presenterades finländaren för den danska klubben Frederikshavn White Hawks. Den 22 januari presenterades finländaren Henri Auvinen på Modos hemsida som en back med utpräglade defensiva kvaliteter. Nu får 25-åringen möjlighet att briljera med sin defensiv i den danska ligan. Det är Frederikshavn White Hawks som på sin hemsida låter berätta att Auvinen är klar för en try-out. Auvinen är tänkt att ersätta den förre AIK-och Malmöbacken Mads Larsen som just nu är skadad och förväntas vara tillbaka i december.

24 juli, 2018

Efter sejouren i Bik Karlskoga – nu återvänder målvakten till Danmark

Han spelade i danska ligan i början av förra säsongen, men återvände till Hockeyallsvenskan när Bik Karlskoga behövde förstärkning mellan stolparna. Nu flyttar Emil Jidskog tillbaka till Danmark. Tanken var att han skulle spela för Troja-Ljungby, men i början av förra säsongen hamnade Emil Jidskog i stället i danska Rödovre på ett korttidskontrakt efter att de drabbats av problem på målvaktssidan. Därefter flyttade Jidskog vidare till Bik Karlskoga sedan de sparkat den underpresterande kanadensaren Shane Owen. Från november och framåt spelade 27-åringen 20 allsvenska matcher och hade en räddningsprocent på 91,6. Nu flyttar han vidare i karriären och får återigen chansen i Danmark. Den här gången är det Hvidovre som har sajnat upp Jidskog för kommande säsong. I klubben finns sedan tidigare svenskarna Erik Lundblad, Kim Johansson, Oliver Persson och Edgars Treijs. Laget, som missade slutspel i fjol, tränas också av svensken Peter Enehag, tidigare i Malmös juniorverksamhet.

13 juni, 2018

LISTA: Så gick det för svenskarna ute i Europa

Igår prisades två svenskar när Fenix Outdoor European Hockey Award gick av stapeln. Elias Pettersson blev vald till årets unga spelare och Fredrik Söderström utsågs till årets coach. Men hur gick det egentligen överlag för svenskarna ute i Europa säsongen som var? Ett stort antal svenskar spenderade den förra säsongen utomlands. Nedan tar vi en närmare titt på hur det gick rent statistiskt för de som höll till ute i Europa. Nedan listas endast svenskar som spelade i en högstaliga säsongen som var. KHL: # PLAYER TEAM GP G A TP PPG PIM +/- 1.  Linus Omark (LW) Salavat Yulaev Ufa 55 16 39 55 1.00 60 6 2.  Patrik Zackrisson (C/RW) Sibir Novosibirsk 56 13 29 42 0.75 35 4 3.  Alexander Bergström (RW/LW) Sibir Novosibirsk 55 21 20 41 0.75 38 9 4.  Anton Lander (C) Ak Bars Kazan 54 9 29 38 0.70 40 9 5.  Patrik Hersley (D) SKA St. Petersburg 43 14 21 35 0.81 20 18 6.  Staffan Kronwall (D) Lokomotiv Yaroslavl 55 10 25 35 0.64 10 16 7.  Richard Gynge (RW) Traktor Chelyabinsk 49 14 18 32 0.65 16 2 8.  Linus Videll (W/C) Traktor Chelyabinsk 46 8 20 28 0.61 10 4 9.…

4 juni, 2018

Lagkaptenen lämnar – klar för spel utomlands

Pantern tvingas klara sig utan sin lagkapten Kim Johansson nästa säsong. Han är klar för danska Hvidovre. Han har sedan tidigare två säsonger i danska Herlev Eagles på meritlistan. Nu är Kim Johansson på nytt klar för spel i vårt grannland. Nästa säsong spelar han för Hvidovre Fighters, skriver klubben på sin Facebooksida. Johansson har, sedan han lämnade Herlev, spelat fem säsonger för Pantern. De fyra senaste har den 30-årige centern dessutom varit deras lagkapten och haft en viktig roll. Sedan klubben gick upp i HockeyAllsvenskan har han gjort 22, 12 och 15 poäng per säsong.

31 maj, 2018

Tidigare JVM-svensken klar för ny klubb – flyttar utomlands

Det blev bara ett år i Troja för Jesper Thörnberg. Nu flyttar forwarden utomlands. Nästa säsong spelar han i Danmark. Jesper Thörnberg följer inte med Troja/Ljungby ned i Hockeyettan. Han är i stället klar för spel med Herlev Eagles i den danska högstaligan kommande säsong. 27-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt. Herlev är inte direkt ett av de större danska lagen utan brukar hålla till på den nedre halvan och har inte gått till kvartsfinal sedan 2014. Nu återstår det att se om Thörnberg kan vara med och bryta den trista trenden. FÖRSTA GÅNGEN HAN SPELAR UTOMLANDS Thörnberg har bara gjort 15 respektive 17 poäng i Hockeyallsvenskan de två senaste åren men gjorde sitt karriärsbästa resultat, 27 poäng, säsongen dessförinnan i Björklövens mundering. Det här blir första gången den tidigare JVM-spelaren spelar sin klubblagshockey utanför Sveriges gränser.