170317 VŠxjšs Dennis Everberg, Tuomas Kiiskinen  och Emil Pettersson jublar efter mŒl 1-1 under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan VŠxjš och Malmš Redhawks den 17 mars 2017 i VŠxjš.
Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRN / Kod JO / Cop 144
26 april, 2017

Stjärnspelarna lämnar Växjö

Dennis Everberg och Emil Pettersson hade båda kontrakt med Växjö över nästa säsong. Men nu väljer båda att utnyttja klausuler och lämnar klubben. Everberg för KHL-spel och Pettersson för NHL-spel med Nashville. Det offentliggör Växjö via sin hemsida. Duon tillhörde Växjös vassaste framåt under den senaste säsongen. Everberg, som värvades från Colorados organisation, sköt 18 mål och 19 assist på 52 matcher och var näst bäst i laget i både mål- och poängväg. Pettersson, som kom mitt under säsongen från Skellefteå, sköt nio mål och 17 assist och var femma internt i poäng trots att han bara spelade 27 matcher I kvartsfinalserien mot Malmö var han lagets klart främsta spelare med fyra mål och tre assist på de sju matcherna. Att Emil Pettersson lämnar Växjö kommer inte som någon större överraskning. Eftersom han draftades av Nashville 2013 är han inne på sista året som hans rättigheter tillhör klubben

BB160510LT022
26 april, 2017

Uppgifter: Nyckelbacken lämnar SHL för KHL

Förra säsongen vann han Salming Trophy som SHL:s bästa svenskfödda back. Till nästa säsong talar det mesta för att Niclas Burström spelar KHL-hockey. Det är åtminstone vann norran.se skriver ska vara klart. Han ska redan ha skrivit kontrakt med en klubb i Europas bästa liga. 26-åringen har haft en skadefylld säsong och spelade bara 29 matcher i ligan. Han svarade för två mål och tio assist. Under fjolårets säsong blev det 9+19 på 50 matcher. Men det är först nu han fått en möjlighet att lämna Skellefteå för KHL-spel. Det är den här säsongen som det fyraårskontrakt han skrev innan genombrottet har spelats av. Burström har spelat A-lagshockey i Skellefteå sedan 2009.

BB170406BB525
24 april, 2017

Klart: Här är Patrik Zackrissons nya klubb

En av de mest jagade svenskarna är borta från marknaden. Patrik Zackrisson är klar för en ny klubb - men det blir ingen återkomst till Sverige. Den landslagsmeriterade centern blir kvar utomlands, och återvänder till KHL som han spelat totalt två säsonger tidigare. Då blev det spel i Atlant och i Lev Prag. Nu flyttar han Sibir Novosibirsk. Övergången bekräftas på klubbens hemsida. 30-åringen kommer från en ganska tung säsong i schweiziska Lugano, och rykten har placerat honom i Sverige. Bland annat har Brynäs och Rögle uppgetts vara intresserade av den poängstarka centern. Senast han var i Sverige sköt han 15 mål och spelade fram till 33 under säsongen 2015/2016. Då i Skellefteå. Sibir Novosibirsk missade slutspel den gångna säsongen. Inför nästa har man inte bara plockat in Patrik Zackrisson, utan även Alexander Bergström.

1
23 april, 2017

UPPGIFTER: Superstjärnan återvänder till NHL

Efter fyra säsonger i KHL ska nu den ryske superstjärnan Ilya Kovalchuk vara intresserad av en återkomst i NHL. Det är sajten thefourthperiod.com som hämtar uppgifterna från "Hockeynight in Canada" där Elliotte Friedman säger att Ilya Kovalchuk vill återvända till NHL. New Jersey äger rättigheterna till ryssen, men enligt uppgifterna kan de vara beredda att släppa dessa. Den 34-årige ryssen draftades som nummer ett av Atlanta 2001 och spelade i klubben fram till 2010 då han byttes bort till New Jersey. Samma år skrev han på ett 15-årskontrakt med sin nya klubb. Ett kontrakt han bröt 2013 för att spela i hemlandet för SKA St.Petersburg där han på de fyra senaste säsongerna vunnit Gagarin Cup två gånger. Men nu kan alltså en återkomst till NHL vara aktuell.

BB160505LT064
21 april, 2017

UPPGIFTER: Landslagsbacken lämnar en OS-stad för en annan

Han ingår just nu i den svenska truppen som förbereder sig inför VM i Paris och Köln senare i vår. Nu skriver Göteborgs-Posten att Oscar Fantenberg lämnar spel i KHL och Sochi för att istället spela för Los Angeles Kings i NHL nästa säsong. Fantenberg lämnade Frölunda inför den nyss avslutade säsongen för HK Sochi. Där levererade 25-åringen 23 poäng från sin backplats och nu ska han alltså vara aktuell för spel i NHL. Fantenberg ska ha blivit erbjuden ett tvåvägs-rookiekontrakt med NHL-klubben enligt Göteborgs-Postens uppgifter.

4.06818979
21 april, 2017

Från att vara oönskad och såld till att bli mästare: ”Ingenting att klaga på den flytten”

Patrik Hersley säsong har varit som en berg- och dalbana. Från att vara oönskad i Jaroslavl och såld till SKA St Petersburg till att till slut stå om mästare när säsongen var över. -- Jag lade allt fokus på att spela. Sedan får vi ta det andra senare och det är där vi är nu, säger han till Hockeysverige.se Under säsongen var nog backen med om sitt livs mest lyckade flytt. I början av oktober meddelade hans dåvarande klubb Lokomotiv Jaroslavl att man sålt honom vidare till SKA. St Petersburg. Flytten kom att innebära att 30-åringen från Malmö blev Gagarin Cup-mästare. -- Det finns väl ingenting att klaga på den flytten, säger Patrik Hersley till hockeysverige.se dagen efter det att han kommit hem till Malmö efter den långa och framgångsrika säsongen i Ryssland. -- Jag var lite förvånad innan jag skrev på papperna då min agent sa att han hade SKA på gång. Jag tänkte ”vill dom verkligen det?”. Sedan förstod jag att dom hade velat haft mig redan efter säsongen i Sibir (2014/15). Dom kände till mig och gillade mitt sätt att spela så det blev bra för alla parter. Patrik Hersley upplevde att det var en stor skillnad organisatoriskt…