13 augusti, 2018

Spelade OS för Kanada – nu flyttar han till Kina

Kunlun Red Star har gjort en av klubbens största värvningar i deras hittills korta historia. Stjärnbacken Marc-André Gragnani är klar för klubben. För några år sedan var han han nära spel i HV71, och med facit i hand hade det kunnat bli en supervärvning för den svenska klubben. Marc-André Gragnani har sedan dess tagit stora kliv och blivit en av de främsta backarna inom den europeiska klubblagsishockeyn. Men nu lämnar kanadensaren Europa, även om han blir kvar i KHL. Gragnani byter från Dinamo Minsk, där han spelat under två år, till Kunlun Red Star. Det är en riktig supervärvning från den kinesiska klubben. Gragnani har nämligen gjort 37 respektive 35 poäng de två senaste åren, vilket räckt till två fjärdeplatser i backarnas poängliga. Gragnani har skrivit på ett ettårsavtal med Kunlun.

9 augusti, 2018

Svenskens lag tvingas flytta hemmamatcherna 260 mil

Det ryska KHL-laget Avangard Omsk gör en flytt av det mäktigare slaget. På grund av problem med den egna hemmaarenan flyttar de nu sina hemmamatcher 260 mil till Moskva-området. Det är på ligans hemsida som nyheten om flytten står att läsa. På grund av problem med Avangard Omsks ordinarie hemmaarena, Arena-Omsk, har de inte blivit godkända för spel där den kommande säsongen. "PROBLEMATISK SITUATION" Istället ska klubben, med svensken Johan Sundström i laget, spela sina hemmamatcher i Arena Balashikha som ligger i Moskva-regionen, 260 mil från Omsk. -- Vi mötte en problematisk situation där Avangard snabbt fick hitta en ny arena för att inte missa den kommande säsongen. I slutändan kommer det valda alternativet att vara perfekt för laget, deras fans och ligan, säger KHL:s vice president Georgy Kobylyansky till ligans hemsida. Det är ännu oklart hur länge laget kommer tvingas spela i Moskva-området, men enligt vad ligans hemsida låter berätta så kommer de spela en utomhusmatch i Omsk under tiden de håller till i Moskva. https://twitter.com/khl_eng/status/1027543786812059648  

9 augusti, 2018

Drömstart i nya klubben för svenske målvakten

KHL-lagen är i full gång gällande träningsmatchandet inför säsongen som drar igång i början av september. Den svenske VM-målvakten Magnus Hellberg har fått en drömstart i stjärntäta SKA St.Petersburg. Det stora lyftet verkar ha kommit i Magnus Hellbergs karriär. Efter fem år i Nordamerika utan att lyckas ta en ordinarie tröja i NHL styrde han förra sommaren kosan mot KHL. Första säsongen i Kunlun, där han bland annat fick spela i ligans all star.match, blev succéartad och 27-åringen stod även för en solid insats under de tre VM-matcher han deltog i. ETT MÅL PÅ TRE MATCHER I slutet av maj presenterades han av storklubben SKA St.Petersburg och igår säkrade de turneringssegern i Sochi Open. Hellberg höll nollan i matcherna mot Kunlun Red Star och Ak Bars Kazan. Mot arrangerande Sochi släppte han bara en puck förbi sig. I SKA förväntas Hellberg gå en tuff kamp mot den ryske landslagsmålvakten Igor Shestyorkin om förstaspaden. I övrigt innehåller laget stjärnor som Pavel Datsyuk, Nail Yakupov och Viktor Tikhonov samt svenskarna David Rundblad och Patrik Hersley.  

3 augusti, 2018

BEKRÄFTAT: Han lämnar NHL för KHL

Häromdagen kom det ryska medieuppgifter som lät berätta att dansken Jannik Hansen var på väg till CSKA Moskva. Idag bekräftade KHL-klubben att 32-åringen är klar. Jannik Hansen har genom åren spelat 626 NHL-matcher för Vancouver och San José. Men nu är det färdigspelat i NHL. Idag presenterade CSKA Moskva dansken som sitt senaste nyförvärv. Enligt deras hemsida gäller kontraktet en säsong. Som junior representerade Hansen Malmö, men han har aldrig spelat några seniormatcher i det svenska seriesystemet. Som 18-åring gjorde han stabila 34 poäng för Rødovre Mighty Bulls i den danska högstaligan. Sju VM-turneringar har det blivit för Danmark och han fanns även med i Team Europe under World Cup hösten 2016.

3 augusti, 2018

Svensken blir målvaktstränare i KHL-klubben: ”Stor potential ”

Förra säsongen hoppade han in i Brynäs för att drilla klubbens målvakter sedan Pekka Alcén slutade. Nu står det klart att Fredrik Mikko kommer fungera som målvaktstränare i Salavat Yulaev Ufa nästa säsong. Fredrik Mikko, 48, har under hela 2000-talet arbetat som målvaktstränare för bland annat Färjestad och Linköping där han haft hand om målvakter som Daniel Henriksson, Fredrik Norrena och Marcus Högberg. HAR VARIT I KHL TIDIGARE 2014/2015 var han också målvaktstränare i KHL-klubben Traktor Chelyabinsk innan han under två säsonger drillade Sveriges U17-landslags målvakter. När Pekka Alcén förra säsongen lämnade Brynäs hoppade Mikko in i hans ställe. Men nu fortsätter karriären med en ny vända till KHL. Denna gång i Salavat Yulaev Ufa. -- Det är stor potential med två talangfulla och storvuxna målvakter som bägge är draftade för NHL-klubbar. Sedan så är Juha Metsola ny i klubben, berättar Mikko för nsd.se och fortsätter med att beskriva vad hans uppdrag går ut på: -- Om jag har förstått det rätt så har man via analyser fått fram att målvaktsspelet inte har varit vad man har förväntat sig. Det vill man komma åt. I klubben finns de unga målvakterna Ivan Fedotov och Andrei Kareyev, samt den finländske landslagsmålvakten Juha Metsola som är ny för året. I klubben finns redan svensken Linus…

2 augusti, 2018

Dubble Stanley Cup-vinnaren ryktas till Italien

Han har vunnit två Stanley Cup-titlar med Los Angeles Kings. Nästa säsong kan Dwight King spela sin ishockey i den österrikiska ligan - med ett italienskt lag. HC Bolzano låg sist i den österrikiska ligan en bra bit in på den förra säsongen. Men efter att ha sparkat Pat Curcio och plockat in finländaren Kai Suikkanen vände allt. Det slutade med att Bolzano tog en supersensationell mästartitel. Nu är man ute efter en ny forward till nästa säsong, och det ser ut som att man har ett stort namn på kroken. Dwight King, som vann Stanley Cup såväl 2012 som 2014, är på väg in. Det skriver sportnews.bz. King har gjort 365 matcher i NHL men spelade förra säsongen i Avtomobilist Jekaterinburg i KHL. 29-åringen gjorde där 14 poäng på 49 matcher. King skrev egentligen på för två år men efter den svaga säsongen i KHL bröt parterna avtalet redan efter ett. Nästa säsong kanske han får utforska ännu ett hockeyland.