2017-01-20 12_43_42-Film&TV
Igår 12:53

All Star-match för damer drog över 7 000 åskådare

KHL:s All Star-vecka är i full rullning i Ufa. Tidigare i veckan veckan spelade juniorligan MHL sin All Star-match, där de bästa spelarna i respektive konferenslag också fick en plats i KHL:s All Star-match. Och igår var det damligans tur att hålla sin match. Den lockade storpublik till Ufa-Arena. 7 210 åskådare uppges ha varit på plats i arenan för matchen, i arenan som tar 7 950 åskådare. Dessutom ska det enligt ryska uppgifter ha funnits ett tusental personer i eventets Fan Zone utanför arenan, där man fick prova på att skjuta puckar och dylika festligheter. All Star-veckan avslutas under helgen där KHL håller sin Superskills-show under lördagen och avslutar med All Star-matchen på söndag. Där kommer Linus Omark att vara ensam svensk, sedan Oscar Fantenberg tackat nej på grund av skada.

2017-01-19 15_54_04-capture-8.trec
19 januari, 2017

Storstjärnan fixade nya målrekordet – med åtta matcher kvar att spela

Ryske inhemske storstjärnan Sergej Moziakin blev historisk på torsdagen. Då blev han ny rekordinnehavare i KHL när han sköt sitt 37:e mål för säsongen och passerade Steve Moses målrekord på 36. Målet, som var Moziakins 273:e på 479 matcher i KHL, kom med sex minuter kvar av första perioden i mötet hemma med Avangard. Det återstår fortfarande åtta matcher kvar att spela för Moziakins Magnitogorsk den här säsongen och han är i full färd med att utöver målrekordet även sätta nytt poängrekord. Han har just nu 73 poäng. Aleksandr Radulovs poängrekord ligger på 80. Moziakin har även chansen att ta sig upp till toppen av listan även om man inkluderar den gamla ryska ligan. Där toppar tidigare Brynässpelaren Dmitrij Denisov på 43 mål, som han sköt för Salavat Julajev 94/95 Moziakins rekordmål kan du se på vår Facebooksida.

161130 VŠsterŒs Lukas Zetterberg (m) reducerar till 3-1 och firar med Alexander Nilsson-Lindelšf (v) och Eddie Davidsson (h) under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och VŠsterŒs den 30 November 2016 i Stockholm. 
Foto: Andreas Sandstršm / BILDBYRN / Cop 104
18 januari, 2017

Hockey på TV idag: Kan Västerås ta andra raka – för första gången på tre månader?

Ikväll har Västerås chansen att följa upp en trepoängare med en annan trepoängare när man gästar Norrköping för match mot Vita Hästen. Nästjumbon har inte tagit två raka trepoängare sedan oktober och är i högsta grad i behov av att börja göra så nu för att inte hoppet om att undvika kval ska ta slut. Extra spännande blir kvällen ur den aspekten när både Björklöven och AIK spelar matcher ikväll. Lagen är de två som ligger närmast före Västerås i tabellen där Löven är sex poäng före och AIK sju. 17.30 Dinamo - CSKA, Viasat Hockey 19.00 AIK - Tingsryd, C More Sport 19.00 Vita Hästen - Västerås, C More Hockey 19.00 Björklöven - Pantern, cmore.se

Ishockey, Karjala Cup, Finland - Sverige
17 januari, 2017

HV-fansen drömmer – men Ullström är inte redo: ”Jag är inte spelklar”

Ryktena placerar honom i HV71, men David Ullström är fortfarande skadad och vet inte om han kommer att spela mer hockey den här säsongen. – Det är flera klubbar som har ringt, men jag är inte spelklar. Det är inte aktuellt att spela just nu, säger Ullström till hockeysverige.se. I en liten stad som Jönköping sprider sig ryktena snabbt. För David Ullström räcker det med att synas på en HV71-match eller käka lunch med sina gamla kompisar i klubben för att snacket ska börja gå på stan. Fansen drömmer om att den gänglige centern ska återvända till Kinnarps Arena, men även om han nu går klubblös efter förra veckans uppbrott från KHL-klubben Dinamo Minsk är det inte ens säkert att han kommer att spela mer hockey den här säsongen. I oktober opererade han nämligen axeln efter att ha slagit den ur led i en match mot SKA Sankt Petersburg och rehaben pågår fortfarande. – Jag har börjat gå på is med division 1-laget Dalen och det har funkat väldigt bra. Det är inget jag har ont av nu, så jag stegrar successivt träningen. Sedan får man bolla med läkare och sjukgymnaster, säger Ullström som opererades av HV-läkaren Jonas Kalman och kör…

2953817 10/10/2016 Medvescak's goalie Niko Hovinen at the Kontinental Hockey League regular championship match Dynamo Moscow vs Medvescak Zagreb. Vladimir Fedorenko/Sputnik 
IBL
16 januari, 2017

Klubben kan lämna KHL efter fyra säsonger

Kroatiska KHL-inslaget Medveščak kan vara på väg att lämna ligan och återvända till den mestadels i Österrike baserade ligan EBEL efter fyra säsonger i KHL. Ett definitivt beslut kommer att fattas i februari eller mars. Uppgifterna om en eventuell flytt tog fart när det under dagen framkom uppgifter om att man ansökt om en plats i EBEL. Enligt klubbens pressansvarige Ratko Vučinić ser man över de två alternativen. - Vi ser till att tillämpa och uppfylla alla villkor som är nödvändiga för oss att kunna spela i EBEL, men KHL är prioritet ett för oss. Var Medveščak kommer att spela nästa säsong kommer bero på många faktorer, i synnerhet ekonomiska och geopolitiska. Beslut kommer att fattas i slutet av februari eller början av mars, säger Vučinić på klubbens hemsida. Just nu ligger klubben elva av 14 lag i den västra konferensen och har tretton poäng upp till en slutspelsplats med tio matcher kvar. Allt talar för att man missar slutspel för tredje året i rad efter att mycket överraskande ha nått slutspel under sin första säsong i KHL.

2016-04-15 21_50_24-
13 januari, 2017

Moziakin tangerade målrekordet – på svensk målvakt

Med elva omgångar kvar att spela för Magnitogorsk klev Sergej Moziakin upp och tangerade Steve Moses målrekord i KHL. Han sköt säsongens 35:e och 36:e mål för säsongen när han överlistade Markus Svensson två gånger om när Magnitogorsk slog Spartak med 6-3. Spartak ledde matchen med 3-0 tidigt i andra perioden när Magnitogorsk bytte ut Vasilj Kosjetjkin och ersatte honom med JVM-stjärnan Ilja Samsonov, vilket också blev startskottet på en mäktig vändning. Moziakin har själv tidigare gjort 35 mål i KHL som bäst, men satte 37 mål under ryska ligans sista säsong 07/08 innan man gick över till KHL. Chris Lee, som även han jagar KHL-rekord, hade tre assist i matchen och står därmed på 51 poäng och behöver åtta poäng under de avslutande elva omgångarna för att slå Kevin Dallmans poängrekord för backar.