17 april, 2019

Klubben bekräftar: Svenske skyttekungen klar för spel i KHL

Han gjorde supersuccé i Krefeld. Nu lämnar Jacob Berglund för spel i KHL, bekräftar klubben. Jacob Berglund har varit svensk hockeys kanske största succéspelare ute i Europa. 27-åringen misslyckades i Tyskland förra året men gjorde i år dundersuccé och vann, som första svensk, skytteligan. Han sköt 32 mål på 51 matcher. Nu står det klart att Berglund kommer spela i KHL nästa säsong. Det är svenskens tyska klubb, Krefeld, som bekräftar nyheten. Däremot har de ännu inte gått ut med vilken klubb det rör sig om. - Vi ville förstås förlänga avtalet med Jacob och se honom i vår tröja i mr än en säsong. Vi har haft öppna och ärliga diskussioner den senaste veckan, men han accepterade till sist ett erbjudande från KHL. Vi tackar Jacob för en stark säsong och önskar honom lycka till i KHL, säger sportchefen Matthias Roos. Berglund säger i ett uttalande att han inte kunde säga nej till KHL-erbjudandet, av såväl sportsliga som ekonomiska skäl.

14 april, 2019

BEKRÄFTAT: Superstjärnan till NHL – ansluter imorgon

Det började surras om det redan för ett par dagar sedan. Nu bekräftar Vegas att SKA:s superstjärna Nikita Gusev är klar för resten av denna och nästa säsong. Nikita Gusev är sedan länge en etablerad stjärna i KHL för SKA St.Petersburg, som nyligen åkte ut slutspelet i KHL, och som given landslagsman var han även med och plockade hem ett OS-guld ifjol. Då vann han OS poängliga och utsågs till OS bäste forward. Den här säsongen gjorde han 82 poäng i KHL och vann poängligan. Han draftades av Tampa Bay 2012, men ifjol bytte Vegas till sig rättigheterna till honom. Tidigare i veckan kom den  ryske initierade reportern Igor Eronko med uppgifterna om att SKA:s Nikita Gusev är på väg till Vegas redan till det pågående slutspelet. Idag bekräftar klubben att så är fallet. Vegas meddelar via sin hemsida att poängmaskinen ansluter redan imorgon.

14 april, 2019

OS-svensken lämnar sin KHL-klubb – så tänker han om nästa säsong

Alexander Bergström fick sitt stora genombrott för ett par säsonger sedan i Karlskrona. Det ledde till KHL-kontrakt och OS-spel med Sverige. Den här säsongen har det varit desto tystare kring 33-åringen - som sitter på ett utgående kontrakt med Traktor Tjeljabinsk.  -- Vi får se vad vi kan koka ihop för avtal, berättar han för hockeysverige.se och säger samtidigt att han inte blir kvar i Traktor. Efter en succéartad första säsong i KHL för Sibir Novosibirsk så blev den andra lite tyngre för Alexander Bergström. 41 poäng ifjol byttes mot 16 år två. Ett år som spenderades i Traktor Tjeljabinsk. -- I Sverige är det ju så att funkar det inte med en kedjeformation så kör man lite tombola, du passar ju alltid ihop med någon. Men i Ryssland är det så att de bestämmer i maj att de här tre importerna ska spela ihop och sen är det så. Sen får du det att funka, eller så får du det inte att funka. -- Vi fick det inte riktigt att funka som helhet i början, sen gick (Richard) Gynges korsband, och jag och han hade ändå ganska bra "stäm", vi kunde resonera kring hur vi skulle spela och så där.…

13 april, 2019

Svensken målskytt i första Gagarin Cup-finalen

CSKA Moskva och Avangard Omsk gör upp om Gagarin Cup 2019. CSKA vann den första finalen med 5-2 - men Viktor Stålberg nätade för Avangard Omsks del. Michail Grigorenko var planens gigant. Den tidigare stortalangen har haft en kanonsäsong i CSKA Moskva med 52 poäng på 55 matcher i grundserien och 15 poäng på 16 matcher i slutspelet. Det var inför dagens match, vill säga. Idag slog 24-åringen till med ett hattrick för CSKA i 5-2-vinsten mot Avangard Omsk. Han gick därmed förbi Linus Omark i slutspelets poängliga, upp på tredjeplats. Viktor Stålberg gjorde ett av Omsks mål. Stålberg, som ryktas till Fribourg-Gottèron till kommande säsong, gjorde sitt tredje mål på 15 matcher under vårens slutspel. Det var en reducering till 4-2, men hjälpte alltså inte. Ingen av klubbarna har tidigare vunnit Gagarin Cup. CSKA är däremot i sin tredje final på fyra år.

11 april, 2019

BOMBEN: Vann poängligan i KHL – nu kan han förstärka Vegas i slutspelet

Vegas torskade den första matchen mot San José i konferenskvartsfinalen i Stanley Cup. Nu kommer smått sensationella uppgifter från Ryssland som berättar att Golden Knights kan få förstklassig förstärkning i form av Nikita Gusev. Det är den ryske initierade reportern Igor Eronko som kommer med uppgifterna om att SKA:s Nikita Gusev är på väg till Vegas redan till det pågående slutspelet. https://twitter.com/IgorEronko/status/1116319743559049216 Gusev är sedan länge en etablerad stjärna i KHL för SKA St.Petersburg, som nyligen åkte ut slutspelet i KHL, och som given landslagsman var han även med och plockade hem ett OS-guld ifjol. Då vann han OS poängliga och utsågs till OS bäste forward. Den här säsongen gjorde han 82 poäng i KHL och vann poängligan. Han draftades av Tampa Bay 2012, men ifjol bytte Vegas till sig rättigheterna till honom.

10 april, 2019

Beskedet: Kronwall stannar i Ryssland

Staffan Kronwall blir Lokomotiv Yaroslavl trogen. På onsdagen blev det klart att 36-åringen förlänger sitt kontrakt med ett år enligt KHL:s officiella hemsida.  Det blir ingen återkomst till svensk hockey ännu för Staffan Kronwall. Backveteranen väljer att stanna i Ryssland och Lokomotiv för en åttonde säsong. Kronwall, som varit kapten sedan säsongen 2015-16, har spelat 443 match och gjort 191 poäng för klubben. https://twitter.com/hclokomotiv/status/1115892305037230081 Innan Kronwall blev klar för Lokomotiv Yaroslavl 2012-13 spelade han ett år i Severstal Cherepovets. Staffan Kronwall är Lokomotivs tredje bästa poängplockare och meste poänggörare bland utländska spelare under KHL-eran.