23 maj, 2017

Svenskarna bakom Nashvilles historiska seger

Nashville fortsätter att skapa historia i årets slutspel. Klubben hade aldrig tidigare tagit sig till konferensfinal, vilket man klarade i år. Nu är man klara för klubbens första Stanley Cup-final efter 4-2 i matcher mot Anaheim. Nattens match slutade 6-3 och klubbens svenskar var en bidragande orsak till segern. Totalt fem poäng blev det från de svenska klubborna. Nashville vann senaste matchen i Anaheim och kom tillbaka till hemmaplan med 3-2 i matcher. Därmed hade laget skapat sig en möjlighet att få avgöra matchserien på hemmaplan där man varit urstarka tidigare i slutspelet. Nashville hade inför nattens match bara förlorat en match i Bridgestone Arena. Även denna gång gick det vägen när man till slut vann med 6-3 och tog sig då vidare till Stanley Cup-final för första gången i klubbens historia. -- Jag ska inte ljuga, det känns jäkligt bra. Vi har haft en del tuffa utmaningar som vi har tagit oss igenom. Vi trodde verkligen på det och nu är vi här, säger tremålsskytten Colton Sissons till NHL.com efter matchen. Siffrorna till trots var det Anaheim som låg på och pressade och redan från start märktes det att laget var tvunget att vinna. I första perioden vann man…

21 maj, 2017

Lagkaptenen ber om ursäkt för sitt övertramp: ”Mitt ansvar att inte använda vulgärt språk”

Anaheim Ducks lagkapten Ryan Getzlaf fick, efter ett homofobiskt uttalande på isen under senaste matchen mot Nashville Predators, böter av NHL på 10 000 dollar. Nu väljer han att be om ursäkt för sitt agerande. - Jag måste vara lite mer ansvarsfull med orden jag väljer, säger han till nhl.com och förklarar hur händelsen uppstod. - Det var en situation där frustrationen kickade in. Det var några ord, inte nödvändigtvis riktade mot någon, det var mer av en kommentar. Colin Campbell, senior executive vice president of hockey operations, sa följande kring beslutet att bötfälla Getzlaf: - Getzlafs kommentar under torsdagens match var opassande och respektlös, den passerade linjen. Den typen av ordval kommer inte att tolereras av NHL. Nu vill Ducks-kaptenen lämna det inträffade bakom sig. - Jag förstår att det är mitt ansvar att inte använda sådant vulgärt språk, punkt. Trots att det är en svordom, måste vi vara lite mer respektfulla mot sporten. Jag hoppas att jag inte sårade någon. Getzlaf har - likt alla andra säsonger - varit en tongivande spelare för Ducks det här slutspelet. Totalt har han gjort 18 poäng på 16 spelade matcher.

21 maj, 2017

Oroväckande nyheter för Ducks – svenske målkungen dras med underkroppsskada

Mötet mellan Anaheim Ducks och Nashville Predators är en skadefylld historia. Senast i går fick Predators fans veta att deras poängkung Ryan Johansen missar resten av slutspelet på grund av en lårskada. I nattens möte var det dags att fylla på skadelistan. Den här gången var det - förutom förstemålvakten John Gibson som tvingades bryta mitt i matchen - svensken Rickard Rakell som fick stå över matchen helt på grund av en underkroppsskada.   https://twitter.com/AnaheimDucks/status/866062980315660290 Det finns just nu inga uppgifter om Rakell även missar nästa match. Enligt klubben själva är skadan dag till dag. I Rakells frånvaro fick Nic Kerdiles speltid. Den 24-årige svensken var under grundserien Ducks bästa målgörare, med 33 fullträffar. Under slutspelet har hans fina form fortsatt. På 15 spelade matcher har han noterats för 13 poäng, varav sju av dessa är mål.

21 maj, 2017

Svensken blev stor hjälte med sitt första slutspelsmål – Nashville bara en seger från final

Nashville Predators har kopplat greppen om semifinalserien mot Anaheim Ducks. Och det är mycket tack vare svensken Pontus Åberg. I nattens möte mellan lagen sköt han sitt första NHL-slutspelsmål någonsin, när han gjorde det viktiga 2-1-målet. Matchen slutade med en 3-1-seger för Predators.  Det var ett mål som luktade mycket vilja. När Nashville, genom Filip Forsberg, skickade iväg en puck mot kassen var det Pontus Åberg som lyckades överlista Jonathan Bernier (som blev inbytt efter att John Gibson skadat sig) i Ducks målbur. Den 23-årige svensken slängde sig fram och lyckades runda målvakten, för att sedan stöta in 2-1-pucken i den öppna kassen. Målet skulle visa sig vara matchavgörande. Trots att det återstod cirka tio minuter kvar av den tredje perioden lyckades inte Ducks kvittera. En stor anledning till det var Pekka Rinne som motade 32 skott. Istället var det Nashville, genom Austin Watson, som klev upp till 3-1 och därmed tog ledningen i matchserien med 3-2. https://www.youtube.com/watch?v=w6StApu7TMg Innan den avgörande perioden var det Ducks som hade ledningen i matchen. I mittperioden var det Chris Wagner som inledde målskyttet när han satte dit 1-0. Svensken Jakob Silfverberg noterades för en assist på den fullträffen. Precis innan den andra perioden var slut fick…

20 maj, 2017

Stjärnspelaren bötfälls efter homofobiskt uttalande: ”Det var opassande och respektlöst”

Anaheim Ducks stjärnforward Ryan Getzlaf har hamnat i blåsväder. NHL har, efter uppgifter om att centern uttryckt sig homofobiskt mot en individ under senaste mötet med Nashville Predators, valt att bötfälla 32-åringen på 10 000 dollar. - Getzlafs kommentar under torsdagens match som var riktad mot en individ var opassande och respektlös, och han gick över gränsen, säger Colin Campbell som är Senior Executive Vice President of Hockey Operations. https://twitter.com/frank_seravalli/status/865991188683395073 Under förra säsongen gjorde Andrew Shaw sig skyldig till samma övertramp. Forwarden, som nu spelar i Montreal Canadiens, stängdes då av en slutspelsmatch. Getzlaf, som är kapten i Ducks, har under slutspelet gjort 18 poäng på 15 spelade matcher. Under grundserien stod han för 73 poäng på 74 matcher.

20 maj, 2017

Chockbeskedet för Predators – lagets bästa poängplockare missar resten av säsongen

Tunga nyheter har nått Nashville Predators i deras kamp om Stanley Cup. Lagets spelskicklige center Ryan Johansen kommer att missa resterande delar av säsongen. Under förra mötet mellan Predators och Anaheim Ducks skadade Johansen sitt vänstra lår så pass illa att han var tvungen att akutopereras. https://twitter.com/PredsNHL/status/865680978127314945 Enligt uppgifter gick operationen bra - men den poängstarke forwarden kommer att bli borta från spel i två till tre månader. Den 24-årige centern har varit Predators bästa poängplockare i slutspelet med 13 pinnar (3+10). Han har hittat en stark kemi med svenskarna Filip Forsberg och Viktor Arvidsson och har varit en stor bidragande orsak till att Predators har tagit sig så långt i slutspelet. https://www.youtube.com/watch?v=0I7c52ixcK0 Med Johansen borta lutar det åt att svensken Calle Järnkrok spelar mellan Forsberg och Arvidsson i det kommande mötet med Ducks. Både Forsberg och Arvidsson har ett starkt slutspel bakom sig och de båda anfallarna har stått för 12 respektive 10 poäng. Nu återstår det att se om duon fortsätter i samma strålande form med en ny center mellan sig. I matchserien mellan Predators och Ducks står det just nu 2-2.