17 november, 2017

Han dissar egna supportrar med märklig jämförelse: ”Får mer media än vi har fans”

Florida Panthers general manager är inte rädd för att kritisera sin klubbs brist på fans. I ett uttalande till journalisten Frank Seravalli - där Montreal Canadiens general manager Marc Bergevin kom på tal - sa han följande: - Jag tycker synd om Marc. Oftast får de mer media än vad vi har fans. Det något uppseendeväckande uttalandet grundar sig i att Montreal Canadiens är ett av lagen i NHL som just nu bevakas hårdast av media. Den här säsongen har det skrivits många spaltmeter på grund av Canadiens svaga resultat och laget har just nu bara spelat in 18 poäng på sina 20 matcher. Även Florida Panthers har haft det blytungt. Med endast 16 poäng på 18 drabbningar ligger laget i botten av NHL-tabellen. Gällande Dale Tallons uttalande om bristen på egna fans ligger det en viss sanning i det. Enligt ESPN har Panthers ett publiksnitt på 12430 personer, vilket innebär att bara New York Islanders och Carolina Hurricanes är sämre i hela ligan. Canadiens publiksnitt är betydligt högre med 21302 personer. Endast Chicago Blackhawks har fler åskådare på sina hemmamatcher. https://twitter.com/frank_seravalli/status/931597710393737217

14 november, 2017

Finske målvakten klar för tredje NHL-klubben – på tre veckor

Han floppade i Pittsburgh, blev upplockad av Florida och är nu klar för en tredje NHL-klubb den här säsongen. Ny postadress för finländaren Antti Niemi blir Montréal. Den forne Stanley Cup-vinnaren Antti Niemi har upplevt en omvälvande första månad i NHL. Vi är inte ens 20 omgångar in i grundserien när den 34-årige veteranen i dag blev klar för sin tredje klubb – inom loppet av tre veckor. Efter att ha totalfloppat i Pittsburgh Penguins sattes Niemi upp på waivers bara för att bli upplockad av Florida Panthers den 24 oktober. Där gjorde han åter en spak figur och sattes i går upp på waivers för andra gången. Men något spel i AHL blir det inte den här gången heller. Finländaren plockades i dag upp av Montréal Canadiens, som behöver förstärkning på målvaktssidan efter att ha fått både Carey Price och Al Montoya skadade. Niemi, som var förstekeeper när Chicago blev mästare 2010, har gjort fem matcher, tre för Pittsburgh och två för Florida, och har en räddningsprocent på 82,2 så här långt in på säsongen.

13 november, 2017

Finske målvakten på waivers igen – är NHL-karriären över nu?

Han har vunnit en Stanley Cup-titelo och var under fem säsonger förstemålvakt i NHL. Efter att Florida satt upp Antti Niemi finns det dock anledning att ställa sig frågan: Kommer han tillbaka? Den här säsongen har varit en total mardröm för Antti Niemi. Han köptes i somras ut från sitt kontrakt med Dallas och blev i stället Matt Murrays backup i Pittsburgh. I mästarlaget blev det tre matcher och i statistiken står det 7,5 insläppta i snitt och en räddningsprocent på 79,7. Han sattes upp på waivers då Florida plockade in honom. Resultatet hos Panthers? Två matcher, 5,08 insläppta per match och 87,2 i räddningsprocent. Nu sätter även de upp Niemi på waiverslistan. Med tanke på att inget annat lag lär plocka upp 34-åringen kan NHL-karriären nu vara över för Stanley Cup-mästaren från 2010. Han debuterade i ligan säsongen 08/09 efter att ha varit en klassmålvakt för Pelicans säsongen dessförinnan. Trots att han aldrig ens draftades har han hållit sig kvar i NHL. Fram tills nu.

11 november, 2017

Efter 18 år – nu är han fjärde bäst genom tiderna

Han debuterade i ligan i slutet av november 1999 och nästan 18 senare vann han sin 455:e seger. Nu är Floridas målvakt Roberto Luongo fyra på listan över vinstrikaste målvakter i NHL genom tiderna. Detta efter att hans lag besegrat Buffalo med 1-4 på bortaplan. Roberto Luongo draftades av New York Islanders 1997 som fjärde spelare totalt. 28 november 1999 debuterade han hemma mot Boston och räddade 44 av 45 skott i vinstmatchen. Sedan dess har det blivit 454 segrar till för Islanders, Vancouver och Florida. Den senaste kom inatt på bortaplan borta mot Buffalo och den innebär att 38-åringen klättrade förbi Curtis Joseph på listan över vinstrikaste målvakter genom tiderna i NHL. Målvakten tyckte segern var skön av det faktum att Florida befunnit sig i en svacka. -- Det var ett tag sedan vi vann nu. Den första vinsten är alltid svårast för att komma ur en svacka. Vi får försöka bygga på detta och det är bra att vi spelar imorgon igen, berättade Luongo för nhl.com. LEHNER I BUFFALOS MÅL Buffalos mål vaktades av Robin Lehner som släppte två av de 29 skott han fick mot sig. Till Martin Brodeur, som toppar listan över flest segrar, har Luongo dock…

10 november, 2017

Väntar fortfarande på NHL-debuten – nu har svensken blivit trejdad

Ludwig Byström har tillbringat de tre senaste säsongerna i Dallas Stars organisation – utan att få chansen i NHL. På fredagen blev svensken trejdad till Florida Panthers. Han debuterade för Modo i SHL redan som 16-åring och spåddes en lysande framtid. Backen Ludwig Byström hann spela 140 SHL-matcher innan han flyttade till Nordamerika för spel i Dallas Stars organisation 2015. Sedan dess har han varit fast i AHL och har hunnit spela 138 farmarlagsmatcher. Nu får 23-åringen chansen till en nystart. På fredagen kom beskedet att Dallas trejdat ångermanlänningen till Florida Panthers i utbyte för backen Reece Scarlett. Han skickades omedelbart till Panthers farmarlag Springfield Thunderbirds, där Tim Erixon också finns. Ludwig Byström, draftad som 43:e spelare av Dallas 2012, hade ett mål på sex AHL-matcher med Stars innan trejden. Totalt har han fem mål och 36 poäng på sina 238 AHL-matcher. Reece Scarlett, 24, har i likhet med Byström aldrig spelat i NHL. Kanadensaren, som draftades av New Jersey Devils i sjätte rundan 2011, har 229 AHL-matcher på meritlistan.

7 november, 2017

Förstavalet får lämna NHL – högaktuell för JVM-spel

Han valdes som tionde spelare av Florida Panthers i NHL-draften i somras och hann spela sju matcher för klubben under hösten. Nu står det klart att Owen Tippett får lämna NHL och återvända till juniorligan OHL – och kanske en plats i den kanadensiska JVM-truppen. I slutet av oktober sköt Owen Tippett sitt första NHL-mål för Florida Panthers. Efter sju matcher med klubben under hösten står det nu klart att 18-åringen, som var Panthers förstaval i draften i somras, får lämna NHL och återvända till OHL. Tippett har skickats tillbaka till juniorlaget Mississauga Steelheads, där han sköt 44 mål och hade 75 poäng på 60 matcher förra säsongen. I och med att Panthers väljer att skicka bort honom blir han per automatik högaktuell för JVM-spel i Buffalo efter jul. Tippett har tidigare representerat Kanada i U18-VM-sammanhang. I Mississauga blir den hårdskjutande högerforwarden återigen lagkamrat med den JVM-aktuella svenska backen Jacob Moverare.