15 juli, 2017

Bästisar när de växte upp – nu spelar vännerna i samma NHL-lag: ”Det är overkligt”

Efter flera omständigheter har till slut de bästa vännerna Tyler Ennis och Jared Spurgeon hamnat i samma NHL-lag. Den sista pusselbiten föll på plats den 30 juni när Tyler Ennis plockades upp av Minnesota Wild via en trejd med Buffalo. - Alla våra vänner säger typ "herregud, det här är overkligt", säger Ennis till Sports Illustrated och syftar på sin livslånga vänskap med Spurgeon. Sedan de var fem år gamla har Tyler Ennis och Jared Spurgeon varit vänner. Under deras uppväxt hängde de alltid tillsammans och bodde under en period grannar med varandra. Det innebar många övernattningar där både ishockey, tv-spel och tennis stod på schemat. De båda drömde redan som små om att en dag ta sig hela vägen till NHL. Förhoppningarna om att vinna Stanley Cup tillsammans fanns också där. Nu har duon - via en trejd där Buffalospelarna Tyler Ennis och Marcus Foligno byttes mot Minnesotaspelaren Jason Pominville - fått möjligheten att fullfölja sin dröm som de har närt sedan barnsben. - Om vi kunde vinna Stanley Cup tillsammans nu skulle vi kunna ge varandra bucklan. Det vore det sjukaste någonsin, säger Ennis. - Redan nu känns allting otroligt. Att få möjligheten att spela med personen jag hade…

9 juli, 2017

Svensken ger målvaktssidan mer djup i NHL-klubben

Han lämnade sin KHL-klubb Salavat Yulaev Ufa för en dryg vecka sedan och skrev på ett tvåvägskontrakt med Minnesota som högst troligt innebär att han kommer starta i AHL. Men det verkar finnas en bra chans för svensken att få speltid i NHL nästa säsong. Det är hockeyjournalisten Stefan Morrone som på sajten Hockeywriters ger Niklas Svedberg en bra chans att få testa som backup i Minnesota nästa säsong. Just positionen bakom givne ettan Devan Dubnyk var ett huvudbry för GM Chuck Fletcher och huvudtränaren  Bruce Boudreau förra säsongen. Varken Darcy Kuemper eller Alex Stalock gav några stabilare intryck när de fick chansen då Dubnyk behövde vila. KAN SÄTTA PRESS Morrone menar på att Svedberg är den perfekta kandidaten till jobbet som andremålvakt bakom Dubnyk då den 27-årige svensken tidigare testat på NHL-spel i Boston där han höll nollan två gånger under sina 19 framträdanden. Dessutom kan han sätta press på Alex Stalock och flåsa honom rejält i nacken om platsen bakom Dubnyk.

1 juli, 2017

Nu är det klart – Svedberg återvänder till NHL

Han fick lämna sitt ryska KHL-lag i onsdags efter att ha blivit utköpt. Nu har målvakten Niklas Svedberg gjort klart med en ny klubb - i NHL. Niklas Svedberg blev så sent som i onsdags utköpt från sitt kontrakt med KHL-klubben Salavat Yulaev Ufa, dit han kom 2015 efter sin treåriga sejour i Boston Bruins organisation där han sammanlagt fick spela 19 NHL-matcher. Resten av tiden spenderade han i AHL med Providence. I AHL vann han under sin första säsong priset som ligans bäste målvakt. Nu återvänder 27-åringen till Nordamerika. Men inte till Boston, utan till Minnesota Wild där han skrivit på ett ettårigt tvåvägskontrakt som ger honom 700.000 US-dollar per säsong i NHL och hälften av det i AHL. Detta meddelar Minnesota på sin hemsida. 2012 vann Svedberg SM-guld med Brynäs och den Sollentunafostrade målvakten har även representerat tre kronor under karriären.

1 juli, 2017

Svenske doldisen byter NHL-klubb

Det stod klart för en knapp vecka sedan att han skulle få lämna Minnesota Wild. Nu har Christian Folin hittat ny klubb. Christian Folin tog den riktigt långa vägen till NHL efter att han lämnat Frölundas J20-lag 2010. Efter spel i lägra Nordamerikanska ligor under två säsonger spelade han ytterligare två års collegehockey innan han 2014 skrev på för Minnesota Wild. Tre säsonger och 117 matcher senare stod det klart att Folin inte skulle få förlängt av Minnesota. Nu fortsätter alltså karriären i Los Angeles Kings. https://twitter.com/lakingsinsider/status/881200297997094913  

1 juli, 2017

Svenske målvakten uppges få ny NHL-chans

Han fick lämna sitt ryska KHL-lag i onsdags efter att ha blivit utköpt. Nu tyder uppgifter på att Niklas Svedberg är på väg tillbaka till NHL. Det är Star Tribunes hockeyreporter Michael Russo som på Twitter skriver att Niklas Svedberg ska ha gjort klart med Minnesota och att kontraktet ska vara ett så kallat tvåvägskontrakt. https://twitter.com/Russostrib/status/881181253520830464 Niklas Svedberg blev så sent som i onsdags utköpt från sitt kontrakt med KHL-klubben Salavat Yulaev Ufa, dit han kom 2015 efter sin treåriga sejour i Boston Bruins organisation där han sammanlagt fick spela 19 NHL-matcher. Resten av tiden spenderade han i AHL med Providence. I AHL vann han under sin första säsong priset som ligans bäste målvakt.