DSC_0906
Igår 16:26

Ska gå från allsvenskan till NHL: ”Tror jag kommer dit vid ett bra läge”

Bläcket på kontraktet har knappt hunnit torka, men redan på måndag beger sig Jonathan Dahlén till Vancouver Canucks. Trots att steget från Hockeyallsvenskan till NHL är stort råder det ingen tvekan om var 19-åringen siktar på inför nästa säsong. – Jag åker såklart över för att försöka slå mig in i Vancouver. Det går inte att ha något annat mindset när man åker dit, säger han i en stor intervju med hockeysverige.se. SUNDSVALL (HOCKEYSVERIGE.SE) I dagarna stod det klart att Jonathan Dahlén, 19, kommer att ta chansen till NHL-spel redan nästa säsong. Det är Vancouver Canucks, som tog över hans rättigheter från Ottawa Senators, som nu erbjudit honom ett rookie-kontrakt kommande säsong. Hockeysverige.se stämde träff med Jonathan Dahlén på ett kafé i centrala Sundsvall för en intervju. Dahlén som svarade för 25 mål och totalt 44 poäng på 45 matcher i Hockeyallsvenskan förra säsongen. – Det var främst efter jul som alla dom där poängen kom. Jag tränade rätt hårt i början av säsongen. Det var aldrig några pauser i träningen utan jag låg i hårt för att få ut det bästa i slutet av säsongen. Sedan åkte jag iväg på JVM. När jag kom hem därifrån kände jag mig extremt stark…

16.1.409870
25 april, 2017

Tidigare NHL-veteranen blir Sedinarnas nya coach

Bröderna Sedin får en tidigare NHL-veteran som sin sista (?) coach. Travis Green tar över Vancouver Canucks. Vancouver sparkade i samband med säsongsslutet Willie Desjardins som sin coach. Nu har man hittat hans ersättare. Den tidigare NHL-spelaren Travis Green blir den som tar över rodret, skriver TSN:s Bob McKenzie på twitter. Canucks väntas gå ut med beskedet inom ett par dagar. Green spelade 970 NHL-matcher och noterade på dessa 455 matcher. Han var aktiv i ligan 1992 till 2007 och representerade New York Islanders, Anaheim, Arizona, Boston och Toronto. 1997 var han med och vann VM-guld med Kanada. Som coach har han varit verksam i WHL och AHL. De senaste fyra säsongerna har han coachat Vancouvers AHL-lag Utica Comets med blandad framgång. Den här säsongen, och hans första, missade klubben slutspel. Förra säsongen åkte man i slutspelets första runda. 2015 gick man dock hela vägen till Calder Cup-final. Green har en stor titel som coach. 2013 vann han WHL-mästerskapet med Portland Winterhawks.

Jonathan Dahlén (1)
21 april, 2017

Gjorde succé i Hockeyallsvenskan – nu drar han till NHL: ”Vi är exalterade”

En av Sveriges mest omsusade talanger just nu skrev idag på ett avtal med en NHL-klubb. Jonatan Dahlén lämnar Timrå för Vancouver. Idag meddelade Vancouvers general manager Jim Benning att klubben har knutit till sig Jonathan Dahlén på ett treårigt rookiekontrakt. -- Jonathan är en väldigt skicklig spelare med bra händer målskyttekvaliteter, säger Benning till klubbens hemsida och fortsätter. -- Han hade ett fantastisk år i Sverige och vi är exalterade över att få se honom på träningslägret när han fortsätter att utvecklas till en NHL-spelare. Jonathan Dahlén draftades av Ottawa i somras men hans NHL-rättigheter byttes tidigare under säsongen bort till Vancouver. Under säsongen gjorde 19-åringen 44 poäng på 45 matcher i Hockeyallsvenskan för Timrå. Han följde sedan upp med sex poäng på fyra matcher i kvalet. I JVM vid årsskiftet gjorde han sex poäng.

4
20 april, 2017

NHL-klubben tappar backtalangen: ”Vi är besvikna att han väljer KHL”

Vancouver Canucks förlorar sitt backlöfte Nikita Tryamkin till nästa säsong. 22-åringen har valt att flytta hem till Ryssland för att spela tillsammans med Avtomobilist Yekaterinburg i KHL. I en intervju med ryska medier har Tryamkin uttryckt sitt missnöje över sin speltid i Canucks. - Jag ville få lagom med speltid. Men inte tolv minuter under en match. Jag förstod inte situationen. NHL-klubben har gått ut med ett meddelande angående Tryamkins beslut. Där trycker Canucks mer på ryssens familjesituation, men visar också upp sitt missnöje att han valde bort deras organisation. - Vi är besvikna på att Nikita väljer KHL, men vi förstår efter det han sa till oss att detta först och främst är ett familjebeslut. Han har en chans att vara en stark spelare i NHL och vi erbjöd honom ett tvåårskontrakt. Men nu är han hemma istället och vi kommer att gå vidare och bygga laget med andra unga spelare. Tryamkins spelade 66 NHL-matcher den här säsongen och gjorde nio poäng.

bb160923lt080
18 april, 2017

Han uppges vara aktuell för Vancouverjobbet

Efter en miserabel säsong, där man till slut hamnade på plats 29 i NHL, valde Vancouver att sparka coachen Willie Desjardins. Vem som tar över jobbet är fortfarande oklart, men en kandidat börjar nämnas som aktuell för jobbet. Sportsnets Elliot Friedman skriver på twitter att Ralph Krueger är ett av de namn som Canucks ser som potentiella för jobbet. Krueger gjorde succé med Lag Europa vid World Cup-turneringen i höstas, men har inte velat ta något coachjobb då han för tillfället är ordförande i Premier League-laget Southampton. Sedan tidigare har han en säsong som huvudtränare i NHL. Det var 2012/2013, då han hade jobbet hos Edmonton Oilers. Där har han även varit assisterande tränare under två säsonger. Mest känd är han annars för sina många år som förbundskapten i Schweiz. 57-åringen hade posten åren 1998 till 2010.

Apr 8, 2017; Vancouver, British Columbia, CAN; Vancouver Canucks head coach Willie Desjardins speaks to the media after the third period at Rogers Arena. The Edmonton Oilers won 3-2. Mandatory Credit: Anne-Marie Sorvin-USA TODAY Sports *** Please Use Credit from Credit Field *** 
IBL
10 april, 2017

Vancouver gör sig av med tränaren

Efter två raka missade slutspel har Vancouver fått nog. De väljer att göra sig av med tränaren Willie Desjardins, som varit i klubben sedan 2014 och därmed blir han den andra NHL-coachen på ett dygn att lämna posten som huvudtränare. Igår var det ju Lindy Ruff som lämnade Dallas, en organisation som just Desjardins tillhörde innan han kom till Vancouver. Desjardins var assisterande tränare i Dallas 11/12 och tog sedan jobbet som huvudtränare för farmarlaget Texas i två säsonger. Innan jobbet i Dallas hade den nu 60-årige Desjardins inte varit i närheten av NHL-nivå, utan huserat i juniorligan WHL i många säsonger.