Janne Kivilahti imponerade i Oskarshamns derbyseger och Conny Strömberg berättar som sina agentdrömmar.Foto: Bildbyrån

Onsdagens enda match i Hockeyallsvenskan mellan IKO-VIK blev i ärlighetens namn en ganska grådaskig tillställning där den största skillnaden mellan lagen stavas självförtroende.

LÄS ÄVEN: Oskarshamn starkast i derbyt – utökar serieledningen

Serieledarna fick matchen precis dit de ville med en ledning att spela på under nästan hela matchen efter att ha gjort 1-0 redan efter dryga fyra minuter. När de sedan gjorde 2-0 i slutet av den första perioden så kände jag, derby till trots, att matchen i princip var över.

KIVILAHTI IMPONERADE

Jag saknade hettan med närkamper och kurr i mer eller mindre varje byte, så som det brukar vara i ett derby. Jag vet dock av erfarenhet att uppleva en match på plats ger en helt annan upplevelse än att se den på tv, vilket kan ha spelat mig ett spratt då jag satt hemma i soffan.

Annars såg, för dagen inlånade, Nybrospelaren Janne Kivilahti ut att vara den som var mest spelsugen av alla. 2+1 från hans klubba och en bra match i övrigt bidrar garanterat till att killen drar blickarna till sig. Förutom kvällens match leder han dessutom poängligan i Hockeyettan södra och jag blir förvånad om han spelar där säsongen ut. Det enda som eventuellt skulle hindra honom är om hans kontrakt ej tillåter ”fri” övergång till liga med högre status.

***

Om matchen i övrigt finns inte särskilt mycket att jubla över. Därför passade jag på att slå en signal till ständigt aktuella Conny Strömberg som nyligen signade med Örnsköldsviks HF som spelar i Hockeyettan norra.

Tjena Conny, hur är läget med dig?
– Jo tack, det är bara bra. Jag har gjort mitt första ispass med Ö-vik i onsdags och det verkar vara ett skönt gäng så det ska nog bli bra det här.

Jag läste någonstans att du hade kontrakt fram till jul, stämmer detta?
–Till att börja med så gäller kontraktet fram till den 12 december men jag är fri att lämna när som helst om något annat lag högre upp i hierarkin vill ha mig. Här spelar jag på ideell basis, men målet är ju att spela som proffs. Gärna i något lag som siktar på avancemang där mina spetsegenskaper verkligen kommer till sin rätt.

RÄKNAR MED ATT HA AGENTLICENS VID NYÅR

Conny berättar vidare att första matchen sker på söndag mot Boden på bortaplan. Där kommer han bland annat att återse sin tidigare coach från Tingsrydstiden Petter Lasu Nilsson. Conny är väl inget större fan av bortamatcher och det var med en djup suck som han nämnde att de sex första matcherna med Ö-vik är på bortaplan.
– Till och med när vi har hemmamatch ska vi spela på bortaplan. Jag tror att det är den 1 december som Skyttishallen är uppbokad med annat, då spelar vi vår hemmamatch i Husum.

Ser du något slut på karriären?
– Nja, visst förstår jag att hockeykarriären är på sluttampen även om jag känner att kroppen har ytterligare två säsonger i sig. Men visst har jag börjat se över mina möjligheter. Jag räknar bland annat med att vara färdig, licensierad SICO-agent innan årsskiftet. Där kommer det dock bli ett ställningstagande när jag i sådana fall ska dra igång agentverksamheten.


Conny Strömberg vill bli agent efter karriären. FOTO: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Vad menar du nu?
– Man får nämligen under inga omständigheter själv spela hockey om man löser in (betalar) den årliga licensen. Men skulle jag ”signa” ett proffskontrakt så lägger jag så klart planerna att jobba som agent på is fram till dess att jag slutar spela. Men det finns även andra hockeyrelaterade jobb jag kan tänka mig, bland annat powerplay-coach.

”ALLA SPELARE SOM TJÄNAR PENGAR ÄR DRÖMSPELARE”

När exakt är du färdig med agentutbildningen?
–Det är en del papper som ska skickas in. Sedan avläggs ett prov för att bli certifierad agent så det är lite svårt att säga exakt, men jag hoppas allt är klart innan årsskiftet.

Har du någon drömspelare du skulle vilja ha i ditt ”stall”?
– Alla spelare som tjänar pengar är drömspelare. Om jag väljer att jobba som agent redan denna säsong så kommer jag starta med att ringa till gamla lagkompisar i SHL och föröka få in en fot den vägen. Sedan är alltid unga lovande spelare ett måste också som ett sätt att grunda för framtiden.

Det återstår att se var vi hittar Conny Strömberg i framtiden men en sak är jag tämligen säker på; han kommer att finnas och verka i närheten av en hockeyhall i alla fall.

Twitterflöde

UTGIVAREN ANSVARAR INTE FÖR SOCIALA MEDIEFLÖDET NEDAN