• Publicerat 23 november, 2018
  • Skrivet av Joakim Englund
  • 0 Kommentarer
Idag presenteras den hett emotsedda serieutredningen av ensamutredaren Ola Lundberg.Foto: Bildbyrån

Det väntar en späckad hockeyhelg fullsmetad med matcher. Är det då inte lite märkligt att lägga presentationen av den så omtalade serieutredningen kl 16:30 en fredag, bara timmar innan Hockeyallsvenskan kör full omgång?

Lönefredag och full omgång brukar kanske inte innebära fullsatta hallar men däremot ett högre publiksnitt än exempelvis valfri onsdagsmatch. Förväntningarna och nervositeten hos supportrarna byggs succesivt upp under dagen på de olika arbetsplatserna där det stöts och blöts både formationer, tabelläge och motståndarlag.

Idag är ingen vanlig lönefredag. Idag är det lönefredagen när enmansutredaren Ola Lundberg ska presentera förslag till hur man kan optimera seriesystemet som lyder under Svenska Hockeyförbundet. Det vill säga SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan samt kvalsystemen däremellan.

Som supporter till sporten ska förslaget bli oerhört intressant att ta del utav. Dock ska man komma ihåg att det endast är ett förslag som ska ut på remiss för att sedan beslutas om i juni. För att sedan börja gälla säsongen 2020/21.

Det tycks finnas lika många åsikter om ett nytt serieupplägg som det finns hockeysupportrar. Jag avvaktar tills jag läst förslaget innan jag på riktigt ger mig in i diskussionen vad jag tycker.

Däremot tycker jag tidpunkten för tillkännagivandet av förslaget är riktigt usel. Kl 16:30 en fredag må väl vara men när det samtidigt vankas full omgång i Hockeyallsvenskan så finns det betydligt bättre alternativ. Förslaget kommer pocka enormt på uppmärksamheten och göra att kvällens matcher kommer i skymundan. Förslaget kommer med största sannolikhet att bli helgens stora snackis i hockeysverige. Oavsett om det kommer ett kontroversiellt förslag eller inte så intresserar det alla hockeyälskare.

Varför väljer man inte att lägga en sån här grej kommande måndag, 26 november? Den dagen är helt fri från matcher som lyder under Svenska Ishockeyförbundet.

I helgen har vi full omgång i HA ikväll och på söndag, dessutom har vi full omgång i SHL imorgon (lördag). Därtill kan ni lägga till ett gäng med matcher från Hockeyettan. Detta gör att vi går mot en riktigt matchtät helg. Varför väljer man att kabla ut förslaget denna helg?

En spontan tanke är att det inte kommer ske alltför stora förändringar vilket kan medföra att fansen blir förbannade och vittjar sitt missnöje. Kan det vara så att man valt en matchtät helg i hopp om att det ska ske extraordinära saker kring matcherna som gör att förslaget hamnar i mediebruset och således lite i skymundan?

Eller är det så att man tror att förslaget kommer tas emot med idel leenden och öppna armar där det bjuds på Champagne och ostron? Ja, då passar ju fredag bättre än måndag.

Oavsett orsak tycker jag det är en illa vald tidpunkt.

Twitterflöde

UTGIVAREN ANSVARAR INTE FÖR SOCIALA MEDIEFLÖDET NEDAN