• Publicerat 26 november, 2018
  • Skrivet av Joakim Englund
  • 0 Kommentarer
Joakim Englund ställer sig frågan hur det egentligen är ställt med Vita Hästen?Foto: Bildbyrån

Igår var det en sådan här fantastisk söndag för alla som följer Hockeyallsvenskan. Det var nämligen full omgång där man delat upp matcherna i två omgångar. Fem matcher hade starttid kl 15.00 och två matcher startade kl 17.30. Det kan inte bli mycket bättre än så.

Själv såg jag tyvärr inte en endaste minut hockey då jag själv hade match men drar ett axplock från det jag snappat upp.

  • AIK vann seriefinalen mot Oskarshamn genom två mål i tät följd under mittenakten och tog därmed över serieledningen.
  • Tingsryd hämtade välbehövligt syre när man tog en viktig seger mot MoDo efter förlängning. Ett MoDo som har lång väg att vandra för att hitta tillbaka till det fina spelet man visade upp i inledningen av säsongen. Man vann förvisso mot Pantern i onsdags men förlorade roadtrippens övriga matcher mot Västervik och Tingsryd.
  • BIK Karlskoga vände på steken borta mot Västervik efter att ha legat under med 4-1 långt in i andra perioden. Slutsiffrorna skrevs till 4-6. Hemvändande Henrik Larsson har fått en flygande start med 2+2 i den individuella poängkolumnen samt två segrar på dem två matcherna han spelat.
  • Almtuna vann mot Pantern med 5-4 efter straffar. Känslan säger mig att Tony Mårtensson tyckte det fick räcka med förluster och gick ut och nästan själv fixade segern efter en 2+3 meny från hans klubba.
  • Leksand åkte till Södertälje och mötte oväntat tufft motstånd. Slutresultatet 3-1 till SSK som tog viktiga poäng kring topp-8-strecket.
  • Björklöven schabblade bort sin tremålsledning hemma mot Västerås och ställningen var 4-4 med endast några minuter återstod av matchen. Då klev härföraren och lagkaptenen Fredric Andersson in i handlingen och avgjorde matchen med sitt femte mål för säsongen. 5-4 till Björklöven.

Resterande del av det här inlägget handlar om Vita Hästen. Att man torskade mot Karlskrona med 2-5 behöver man inte hänga upp sig nämnvärt på då Karlskrona är ett klart bättre lag än vad Vita Hästen är.

Det som däremot blivit synonymt för pållarnas del (och som pågått under lång, lång tid) är allt skumt som skett utanför rinken. Jag vet knappt var jag ska börja men genom åren har det skett mängder med märkliga incidenter. Det har varit sparkade tränare, materialförvaltare som varit för dyra, spelare som hamnat i skiljetvist med klubben i domstol, tvist med säljare som ansåg sig fått för lite betalt.

Detta är bara vad som snabbt ploppar upp ur minnet, skulle jag ge mig ut på Google så skulle det förmodligen dyka upp mycket mer.

Det senaste att lägga till på listan är att tre ur Vita Hästen ishockey AB´s styrelse avgår. Bland dessa herrar finner vi bland andra gamle storspelaren Rickard Rauge. Trion lämnar pga att man ej varit eniga i beslut hur förstärkning kring A-laget ska ske.

Tidigare under söndagen meddelades att klubben öppnade upp famnen för Daniel Josefsson. Daniel, som representerat Vita Hästen de tre senaste säsongerna fick i somras kalla handen där motiveringen löd att löneanspråket från Josefssons sida var för högt. Fram tills nu har han alltså varit klubblös.

Ser ni sambandet? En dyr Josefsson plockas in. Samtidigt avsäger sig tre styrelsemedlemmar sina uppdrag hos Vita Hästen ishockey AB. Dessutom med motiveringen att man ej varit eniga i beslut hur förstärkning kring A-laget ska ske.

Till råga på allt så behåller denna trio sina platser i föreningens styrelse och fortsätter verka för föreningens bästa.

Detta kan tyckas lite märkligt och den enda slutsatsen jag kan dra är att trion anser att Vita Hästen hockey AB äventyrar ekonomin till den grad att man inte vill vara med på tåget längre. Man tror helt enkelt att skeppet är på väg att sjunka och vill inte vara delaktig i det.

Samtidigt sitter man ju kvar i föreningsstyrelsen för att verka för föreningens bästa, hur går det ihop?

Alla tre har ett enormt stort hästenhjärta. Oavsett hur illa ekonomin sköts i aktiebolaget (som man inte vill vara en del utav) så hjälper trion mer än gärna föreningen att klara sig ur den sportsliga situationen man nu satt sig i. Man ligger sist i tabellen med fem poäng upp till Västervik som är närmaste lag på säker mark.

Twitterflöde

UTGIVAREN ANSVARAR INTE FÖR SOCIALA MEDIEFLÖDET NEDAN