• Publicerat 27 november, 2018
  • Skrivet av Joakim Englund
  • 0 Kommentarer
HETAST I ALLSVENSKAN. Joakim Englund rankar Hockeyallsvenskans hetaste kedjor.Foto: Bildbyrån

En matchledig måndag som denna (skrivet i går) passar ypperligt till att knåpa ihop några rader om Hockeyallsvenskans hetaste kedjeformationer. Som jag ser det finns det sex kedjor i ligan som under säsongsinledningen har varit lite vassare och lite bättre än övriga. Föga förvånande leder de sitt lags offensiv och återfinns även i toppen av den individuella poängligan.

6. SSK – Nicolai Meyer, Christopher Liljewall, Sebastian Dyk
Dyk och Meyer är två spelare som inte trivs speciellt bra på den egna planhalvan men som är desto vassare på den offensiva sidan. Där finner dessa herrar ytor och lösningar få andra spelare i serien kan matcha. Med så pass framtunga spelare krävs en smart och lite mer defensivt orienterad center för att formationen ska fungera som enhet. Där har Liljewall skött sin roll på ett lysande sätt.

5. AIK – Anton Holm, Fredric Weigel, Jesper Frödén
Här har vi en framspelare (Weigel) som center och två utpräglade målskyttar på varsin vinge. Holm har ett av de hårdaste och bästa handledsskotten i ligan medan Frödén kanske helst ska sättas upp för direktskott. Weigels uppgift är att hitta öppnande passningar till sina ytterforwards. Även om han själv har gjort fyra mål hittills så assisterar han hellre till tio mål än att göra ett för egen räkning. Den här kedjan har varit bra för AIK, inget snack om det, men jag tror att det finns ännu mer att få ut av trion.

4. Västerås – Marcus Bergman, Kalle Östman, Lukas Zetterberg
Denna trio sitter inte inne på speciellt flashiga eller konstnärliga nummer, men i mina ögon är det den kedjan som jobbar hårdast av alla. Det är tre ganska liknande spelare som behärskar det mesta av spelet över hela banan och tar inte ledigt en sekund när de är på isen. Två bra skyttar i Zetterberg och Bergman medan Östman fungerar mer som en framspelare och snidare i sällskapet.


Alex Hutchings. Foto: Bildbyrån/Jpnas Ljungdahl

3. Oskarshamn – Alex Hutchings, Arsi Piispanen, Filip Svenningsson
Den ståtliga härföraren Arsi Piispanen tycks vara som ett fint årgångsvin, han blir bara bättre med åren. För några säsonger sedan dömde jag ut karln för att agera lojt i försvarsspelet, men i år har jag inte sett några sådana tendenser. Piispanen är en avig spelare som ibland hittar lösningar på sitt egna vis. Tillsammans med amerikanen Hutchings och ungtuppen Svenningsson leder han Oskarshamns offensiv med bravur. Frågan är om kedjan blir splittrad när det vankas JVM? Jag tror det då Svenningsson bör ha bra chans att få spela den ärofyllda turneringen.

2. Karlskrona – Marcus Paulsson, Niklas Johansson, Justin Crandall
Nicklas Johanssons geniala passningar har burit frukt under många år nu och denna säsong är inget undantag. Han lirar med en bra omgivning där han både kan sätta upp högerskytten Crandall eller ge pucken till Paulsson som tillhör det absoluta toppskiktet av så kallad spets i hela ligan. När Paulsson är på humör har han få övermän. Både Paulsson och Johansson kan upplevas lite loja och ointresserade ibland, där tror jag Crandall fyller en viktig funktion genom att ge dessa skickliga herrar en spark i rumpan om han märker att de är på väg att stämpla ut.

1. Leksand – Thomas Valkvae Olsen, Linus Persson, Oskar Lang
I Leksand återfinns denna vassa trio där alla har mångårig erfarenhet av att leverera på den här nivån eller högre. Lang står för farten och Valkvae Olsen för skottet, medan Persson håller ihop enheten och skickligt styr spelet från sin centerposition. I mitt tycke är Lang den bästa spelaren i hela Hockeyallsvenskan och har en skridskoåkning de allra flesta hockeyspelare drömmer om. Kedjan kommer att leverera så länge man får spela tillsammans.

Twitterflöde

UTGIVAREN ANSVARAR INTE FÖR SOCIALA MEDIEFLÖDET NEDAN