Foto: Twitter

Det här inlägget var från början ämnad ett helt annat ämne tills jag ramlade över klippet som södertäljesupportern och twitterprofilen @materialspelare lade ut tidigare idag.

I klippet ser man David Åslin som är jublande glad efter dennes mål som betydde 4-1 och ”game over” för Oskarshamns del. I bågen upp genom anfallszonen för att få jubla med lagkamraterna möter Åslin en lika glad och jublande Lindsay Sparks som kanske inte är ute efter en kram men vill åtminstone göra en ”high five” med målskytten. Detta syns tydligt på klippet.

Åslin bromsar sedan in lite lätt för att kunna passera den mötande Sparks och drar dessutom bort den jublande handen som Sparks vill göra high five med. Denna är svår att snacka bort som en omedveten handling. Även om Åslin ville credda passningsläggaren så är en high five det minsta han kan göra med sin lagkamrat på vägen.

Det ser inte alls bra ut. Vad jag förstått så har Sparks haft det tungt på isen och även varit läktad några matcher. Jag skrev ett inlägg där klubbarna på ett effektivt sätt kan göra sig av med oönskade spelare. Har ni missat det finns det att läsa här.

”VILKA SIGNALER SÄNDER DETTA?”

Det är en sak när klubben (som verkar för föreningens bästa) fryser ut en spelare men när egna lagkamrater gör det så har det gått åt helvete för långt. Vilka signaler sänder detta?
Grabben på tio år som tittar på spektaklet och kanske dessutom har Åslin som förebild, hur kommer han att behandla killen som är lite sämre i sitt lag? Klart som fasen detta beteende tas efter och vips har vi en hockeyspelare färre i hockeyfamiljen.

Även om Sparks haft en tuff start som hockeyspelare i SSK är det viktigt att han inom laget behandlas som vilken lagkamrat som helst. Ett lag är inte sämre än sin svagaste länk och så länge han ingår i laget ska han behandlas som alla andra.

 

Twitterflöde

UTGIVAREN ANSVARAR INTE FÖR SOCIALA MEDIEFLÖDET NEDAN