• Publicerat 12 december, 2018
  • Skrivet av Joakim Englund
  • 0 Kommentarer
SKILDA VÄRLDAR. Mikael Frycklunds Västerås fortsätter att vinna – Martin Karlssons Leksand att förlora.Foto: Bildbyrån/Tobias Sterner

Sex allsvenska matcher i kväll. Här är mina reflektioner: 

Västerås-Björklöven 5-4 OT
Västerås biter sig fortsatt kvar i toppskiktet av tabellen efter att åter ha vunnit i sin hemmaborg. Faktum är att laget endast har förlorat en match under ordinarie tid på hemmaplan och leder hemmatabellen med starka 36 poäng på 15 matcher. Björklöven hämtade förvisso upp ett 3-1-underläge och tog även ledningen. Men urstarka Västerås tog tag i taktpinnen och lyckades bända tillbaka och vinna matchen på övertid. Stor matchvinnare blev Mikael Frycklund som genom 2+2 såg till att merparten av poängen stannade i Västerås.

Pantern-Almtuna 0-2
Båda lagen stod på 33 poäng inför mötet. Lika bra som Västerås är på sin hemmaplan, lika dåligt är Pantern på sin. Med endast tre segrar ligger man fast förankrad i botten av hemmatabellen, och efter kvällens förlust närmar man sig tabellens botten med stormsteg. Almtuna å sin sida kan börja blicka uppåt efter kvällens seger. Man är nu endast två poäng bakom Björklöven på åttonde plats.

Oskarshamn-AIK 5-3
Seriefinalen blev en riktigt underhållande och fartfylld tillställning där båda lagen tycktes fokusera på det offensiva spelet. AIK tog ledningen med 2-0 innan Oskarshamn gjorde fem raka mål, vilket innebar att uppförsbacken blev för brant för AIK. Vid seger för serieledande AIK hade det skiljt hela åtta poäng mellan onsdagskvällens kombattanter, nu skiljer det endast två.

BIK Karlskoga-Västervik 3-2 OT
En jämn match där BIK drog det längsta strået efter att ha fått chansen i fyra mot tre i förlängningen. Dennis Fröland (har tidigare spelat i Västervik) blev stor matchhjälte efter att ha dundrat in sitt sjunde mål för säsongen. BIK biter sig fast i toppen av tabellen medan Västervik halkade ner under det negativa kvalstrecket.

Leksand-Södertälje 0-4
Inför matchen var de seriens två formsvagaste lag sett till de senaste fem omgångarna. Leksand tycks inte hitta ljuset i tunneln och jag tror att det här kan ha varit droppen som rann över bägaren när det kommer till sportsliga förändringar. Inte nog med att man inte levererar framåt, bakåt är det inte mycket bättre. Lägg till åtta raka förluster på det och man förstår att det närmar sig något slags agerande från Thomas Johanssons sida. För SSK:s del var segern efterlängtad. Som så många gånger förr var det firma Nicolai Meyer/Sebastian Dyk som var segerorganisatörer efter att ha gjort 1+1 vardera.

Modo-Tingsryd 4-5 OT
En svängig historia där Tingsryd hade en 3–1-ledning långt in i andra perioden. Modo skulle dock vända och även ta ledningen med mindre än tio minuter kvar. Men formstarka Tingsryd lyckades kvittera och sedan även vinna i förlängningen. Segern innebar att Tingsryd klättrade ovanför det negativa kvalstrecket.

Twitterflöde

UTGIVAREN ANSVARAR INTE FÖR SOCIALA MEDIEFLÖDET NEDAN