• Publicerat 13 februari, 2015
  • Skrivet av Jacob Nyström
  • 0 Kommentarer
Pucksnack/Madeléne Grahn

Bröderna Elvenes är synonymt med Rögle och är några av klubbens största spelare genom tiderna. Nu är nästa generation Elvenes-bröder på väg upp.
– Jag ser inget negativt med att förknippas med pappa och hans bröder. Det är klart att man vill göra det lika bra som dem, eller bättre, säger Ludvig Elvenes till Juniorbloggen.

När man pratar om Rögle och dess historia är det svårt att inte komma in på bröderna Elvenes. De numera ikoniska bröderna stod tillsammans för fantastiska 1 052 poäng på 1 094 matcher i Rögletröjan. Roger Elvenes var spelfördelaren, Stefan Elvenes målskytten.
Med ett efternamn som just Elvenes är det svårt att undvika kopplingen till den äldre generationen av bröder – men för Ludvig Elvenes, äldsta sonen till Stefan Elvenes, har det aldrig varit ett problem.
– Jag försöker köra mitt egna race och inte tänka på det så mycket, säger han.

”KUNDE SPELA MITT SPEL”
Det verkar också fungera. Ludvig har övertygat såhär långt under säsongen och varit en av J20:s mest framträdande spelare med 39 poäng på 35 matcher. Han fick visserligen chansen i J20 redan förra året men spenderade större delen av säsongen i J18 – något han tror har gynnat honom i slutändan.
– Jag var uppkallad till J20 tidigt på förra säsongen men på grund av hård konkurrens blev det mycket spel i J18, men det var skönt. Då kunde jag spela mitt spel istället för att behöva anpassa mig till de större och starkare spelarna i J20, berättar 18-åringen.

Framgångarna har även gjort att landslagsledningen fått upp ögonen för forwarden. När så en skada uppstod i U19-truppen blev han inkallad och fick i veckan som gick chansen att debutera i landslaget.
– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det har man tänkt på sedan man var en liten grabb. Sen gäller det bara att ta chansen när den kommer och det tycker jag att jag har gjort nu, säger han.

LYSSNAR INTE ALLTID PÅ PAPPA
Trots förväntningarna och jämförelser som automatiskt kommer med att bära namnet Elvenes, skiljer sig inte det dagliga familjelivet från någon annans. De pratar en hel del hockey i hemmet och Stefan kommer precis som många andra föräldrar med tips och råd. Ludvig försöker ta till sig det pappa säger – åtminstone ibland.
– Det är klart att man inte alltid vill lyssna på pappa (ha ha) men så får man tänka att han faktiskt varit med om en del, säger Ludvig och ler.

Som om jämförelserna med pappa Stefan och Roger Elvenes inte var nog finns det ytterligare en yngre Elvenes på väg upp i föreningen, nämligen Lucas Elvenes. Samtidigt som Ludvig landslags-debuterade i Göteborg var Lukas i Finland med U16-landslaget.

LILLEBROR BÄTTRE
Ludvig är väldigt glad och stolt över sin lillebrors framgång. Dessutom är det bra att ha varandra för orkar de inte lyssna på pappa råd kan de alltid gå till varandra.
– Det är hur skoj som helst att se han lyckas. Han är hur duktig som helst och vi försöker även ge varandra råd och tips. Vill vi inte prata med pappa så kan vi prata med varandra.

Motvilligt erkänner han också att lillebror får anses bättre än honom själv.
– Jag får nog säga att han är bättre än vad jag är, det måste jag nog ge honom(ha ha), avslutar han.