Skärmdump/Stats.swehockey.se

Många av er kommer säkert ihåg Sveriges fantastiskt upphämtning och vändning mot Finland i VM 2003. Forsberg, Sundin och grabbarna får dock ursäkta för nu kan Almtunas J18 ha stått för den värsta vändningen någonsin.

Med 1.39 sekunder kvar av andra perioden i matchen mellan AIK och Almtuna i J18 Allsvenskan Södra ledde AIK med 7-2. Skotten var visserligen jämna lagen emellan med AIK hade kunnat dra ifrån, framför allt genom kejdan Alexander NylanderGustaf WestlundJesper Bratt.

Då påbörjade Almtuna sin makalösa vändning. Laget vände underläge 7-2 till ledning 7-8 på åtta minuter effektiv speltid, mycket tack vare förstakedjan med Lucas LagerstedtFelix LöövLean Bergmann.Som ni ser var spänningen inte slut där. AIK kunde kvittera och även ta ledningen återigen innan Almtunas avslutade målfesten med att kvittera matchen ytterligare en gång. Därmed väntade en övertid som blev mållös och matchen fick istället avgöras på straffar.


Som ni ser avgjorde Hampus Blick den makalösa matchen som tillslut slutade 10-9 till Almtuna.

Jag kan inte påminna mig om en värre vändning i juniorsammanhang – speciellt inte med tanke på hur matchen sedan avslutades.
Vad det gäller seniorhockey kan jag, förutom Sveriges vändning mot Finland, bara komma på HV71:s otroliga vändning mot just AIK säsongen 2011/2012. Då lyckades Jönköpingslaget vända ett underläge med 7-2(härligt sammanträffande eller hur?!) till 7-7 på fyra minuter och 55 sekunder för att sedan vinna 7-8 på straffar.

Är det möjligtvis någon av er läsare som kan påminna er om en mer galen vändning eller match?