Linus Lindström drog aldrig uppmärksamheten till sig som ungdomsspelare.
Nu ses han som Skellefteås nästa stora center-talang bakom Axel Holmström – nu hyllas han av tränaren Lars Marklund.
– Rent hockeymässigt har han spelsinne för att spela högre upp. Men han behöver få utveckla styrkan först, säger Lars Marklund, tränare i Skellefteås J20, till Juniorbloggen.

Linus Lindström sett en enorm utveckling under säsongen. Från att ha varit en relativt undanskymd talang för många han har på allvar tagit steget ut ur skuggan och presterat på en hög nivå, både i J18 såväl som i J20.
Totalt har det blivit 32 poäng på 19 matcher i J18 och 18 poäng på 23 matcher för J20 – mer han än själv hade förväntat sig.
– Jag är väldigt nöjd med säsongen. Det har gått bättre än förväntat. Jag trodde inte att jag skulle få spela så mycket med J20, säger Lindström

Hemligheten bakom framgångarna och utvecklingen ligger inget mindre än vanligt hårt jobb – på och utanför plan.
– Jag har bara försökt träna så mycket fys som möjligt. Det är där jag legat efter, framför allt benstyrkan, säger Lindström.

”HAR ALLA KOMPONENTER”
J20-tränare Lasse Marklund hyllar Lindströms insats den här säsongen och ser en ljus framtid för 17-åringen – men ser även, precis som Lindström själv säger, att han har lite att jobba på när det kommer till fysiken.
– Hans säsong har varit väldigt väldigt bra måste jag säga. Framför allt är det hans spelförståelse som är hans styrka men han har alla komponenter för att blir bra.
– Sen är det skridskoåkningen och styrkan som han behöver jobba för att kunna ta nästa kliv.

Enligt Marklund skulle Linus rent hockeymässigt kunna ta nästa kliv redan nu men menar på att det gäller att skynda långsamt med spelare – det finns ingen anledning att stressa, speciellt inte när den fysiska delen inte är där.
För Linus ligger fokus på att avsluta säsongen bra med både J18 och J20. När han väl får chansen högre upp vet han att klubbens struktur kommer att hjälpa honom.
– Alla lag spelar likadant, från U15 till a-laget. Det gör det enkelt att ta klivet upp för man vet hur man ska spela, säger Linus.

TRIATHON VÄNTAR
Linus hoppas på att avsluta säsongen med guld med både J18 och J20. Sen senare i sommar får han chansen att bygga vidare på sin fysik med en härlig sommarträning – som på sedvanlig kommer avslutas med föreningens egen tradition.
– Det är alltid en triathlonon sista dagen med simning, cykling, ibland rodd och sedan en avslutande löpning uppför skidbacken. Sen är det lov, eller man får träna för sig själv efter det, avslutar han.